Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 12:43   #1261
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

nie uwierzycie ! idzie do mnie kurier !!!

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:44   #1262
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Pytanie: takie dzieci 6 miesieczne jedza dynie? Przeciery? Mam kilka dyn jak je przerobic dla malego? W kosteczke i zamrozic na 4-5 mcy czy zawekowac??
Stary 2013-10-04, 12:47   #1263
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pytanie: takie dzieci 6 miesieczne jedza dynie? Przeciery? Mam kilka dyn jak je przerobic dla malego? W kosteczke i zamrozic na 4-5 mcy czy zawekowac??
zdecydowanie ugotować, zblenderować i zawekować sama z chęcią bym powekowała troszkę, ale nie mam pewnego źródła warzywek obecnie. dzieci 6mc jedzą dynię
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:50   #1264
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mi położna mówiła, że nie ma się co bać bo to najlepszy antybiotyk i dzidzi nie zaszkodzi
Ja też przy karmieniu Filipa szybko wprowadziłam. Podobno on nie robi jakiś rewolucji brzuszkowych, ale może dawać nieprzyjemny zapach mleku i zniechęcać dziecko, więc warto spróbować. Tym bardziej, że teraz tobie się przyda.

Mój Filip teraz lubi czosnek. Ostatnio jak mi złapał katar to jadł z mamusią serek z czosnkiem domowej roboty i widać że mu bardzo podszedł. A jak szybko postawił go na nogi

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:51   #1265
logoasia
Zakorzenienie

Aamelka nie chciałabym być w jego skórze
Stary 2013-10-04, 12:55   #1266
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Nie no... nie ma szans że małego przepędzę. Już 10 raz robię szybkie spojrzenie na mieszkanie i nie chce mi się sprzątać. Nie chce mi się nic. Jedynie iść się wtulić w małego i spać... A jak pomyślę o wejściu po schodach... Ja wiem, że to durne, bo jeszcze mam ponad 2 tygodnie, ale chyba już zaczynam czuć porodowy szał.

A co gorsze już jutro to wesele przed którym marzyło mi się urodzić

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:57   #1267
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale jak Wy pijecie takie piwo, później mleko odciągacie lakratorem i wylewacie? jak to wygląda może spróbuję- ale przeraża mnie to
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A jak to to stosowałaś?
Karmi wypijałam na noc zaraz po ostatnim wieczornym karmieniu małej które u nas przypada tak mniej więcej na godzinę 23 tak aby między karmieniami była możliwie jak największa różnica czasowa.
Mleko ściągałam przed samym kolejnym karmieniem.I tym mleczkiem normalnie w nocy (zwykle ok. 2 w nocy) ją karmiłam .

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Super, że wszystko się unormowało
A a jak się cieszę

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Wychodzimy dzis do domu,juupi!
W piersiach pusto i mala dostala kilka razy butle, mimo ze za nia nie przepada i uwielbia byc przy mamusinym cycusiu. Nie wiem czemu nic mi nie leci :-( Oprocz tego chodze z lekka polamana, bo rana mnie boli i te ich leki przeciwbolowe niewiele daja :-/

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Julcia jest cudowna i bardzo przypomina namMaję. Ogolnie duzo spi, bo pierwszej nocy spala od polnocy do 8 rana...
hej czarnulka Super,że już w domu. Dużo zdrówka maleńkiej a Tobie siły i wytrwałości

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Opisik porodu.

Jak już wiecie do szpitala trafiłam 18 września ze względu za złe wyniki badań. W karcie napisali mi zagrażający przedwczesny poród i z tym mnie trzymali. Mojego ginka niestety nie było do poniedziałku bo wyjechał na sympozjum Dwa razy dziennie robili mi KTG, które wychodziło różnie. Raz lepiej raz gorzej W piątek rano KTG było już bardzo brzydkie. Tętno małego skakało, a jak się wyrównało to było bardzo niskie. Po obchodzie zdecydowali że kierują mnie na porodówkę na test diagnostyczny (podłączają małą dawkę oxy i sprawdzają przez parę godzin jak zachowuje się łożysko i dzidziuś. Zdarza się że ta dawka oxy może wywołać poród) Poleżałam tam od godz. 10 do 17tej bez jedzenia picia cały czas podłączona do KTG. Zapisy były okropne tętno szalało w pewnym momencie na chwilę zanikło Położna natychmiast wezwała lekarza, który stwierdził,że to jest nie możliwe i że to na pewno przesunęła się dioda Położna powiedziała że na pewno nie bo stała przy mnie i tę diodę trzymała. Wstrzyknęli mi jakieś leki po których mały się ustabilizował tętno się uspokoiło i odesłali z powrotem na patologię. W sobotę zapisy wychodziły ładne więc przeleżałam cały dzień w spokoju, a w niedzielę powtórka z rozrywki bardzo brzydki zapis z powrotem na porodówkę. Po podłączeniu oxy skurcze męczyły mnie już niesamowite zapisy wychodziły w miarę ładne poród się nie rozkręcił więc odesłali z powrotem na patologię
W poniedziałek na obchodzie był już mój ginek który od razu wziął mnie do gabinetu. Przejrzał historię jak zobaczył piątkowy zły zapis wkurzył się jak nie wiem co, powiedział że dziś choćby nie wiem co ciąża ma się zakończyć bo on takiego błędu jaki ktoś w piątek zrobił nie powtórzy!!! (Wychodzi na to że już w piątek powinnam mieć zrobioną cesarkę)
W ciągu 15 min znalazłam się na porodówce znów podłączyli oxy, która nie zadziałała na mnie w żaden sposób, jakichkolwiek skurczy brak. O 17tej przyszła lekarka i zadecydowała że będą przebijać pęcherz płodowy Włożyła w moją biedną piczę nożyczki chirurgiczne i gmerała tam z 5 min. Ból okropny. W końcu jej się udało wody odeszły bóle się pojawiły Byłam bardzo zadowolona że uda mi się urodzić naturalnie. Było już 5 cm rozwarcia wszystko szło zgodnie z planem dostałam gaz rozweselający do wdychania, który naprawdę przynosił mi ulgę gdy tętno Bartoszka drastycznie zaczęło zanikać W sekundzie koło mojego łóżka zrobiło się zielono od lekarzy dostałam zastrzyki po których tętno wróciło i w ciągu paru minut znalazłam się na stole. Szybko mnie uśpili (nie było casu na inny rodzaj znieczulenia) i o 19.45 urodził się mój synuś Niestety nie było mi dane usłyszeć jego pierwszego płaczu ani go zobaczyć.
Zawieźli mnie na salę pooperacyjną na której spędziłam dwa dni bez mojego szczęścia
Ot taka cała moja historia. Mam nadzieję,że was ją nie zanudziłam.
O kurcze Wszystko mega stresujące i przerażające. Bardzo się ciszę,że wszystko się dobrze zakończyło Głupota/bezmyślność/nieodpowiedzialność niektórych lekarzy poraża

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Na wadze -13 kg i już nie spada samo
Jeszcze 12 kg do zrzucenia
A to mój brzuszek 3 dni przed porodem i dziś
No Kochana wyglądasz rewelacyjnie!
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 12:57   #1268
misia332
Zakorzenienie

Ja sie biorę za przepakowanie ciuchów, zmianę pościeli i sprzątanie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:04   #1269
Aaamelkaa
Zakorzenienie

można się było tego spodziewać , przysłali innego kuriera pierwszy raz go widziałam, mówił że tylko rozwozi zaległe paczki po tamtym,że tamten do zwolnienia, trochę pogadałam ale w sumie co ma do tego ten kurier nic,bidny tylko musi słuchać od ludzi,ale sprawy nie zostawię, będę walczyć o zwrot kosztów dostawy
za to paczka cała i kompletna, zamówienie było z apteki gemini, polecam jak będziecie zamawiały coś dorzucić żel pod prysznic AA za 3,50 zł super pachnie cytrusowy ,orzeźwiający
http://www.aptekagemini.pl/aa-zel-do...acy-250ml.html

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-10-04, 13:07   #1270
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
można się było tego spodziewać , przysłali innego kuriera pierwszy raz go widziałam, mówił że tylko rozwozi zaległe paczki po tamtym,że tamten do zwolnienia, trochę pogadałam ale w sumie co ma do tego ten kurier nic,bidny tylko musi słuchać od ludzi,ale sprawy nie zostawię, będę walczyć o zwrot kosztów dostawy
za to paczka cała i kompletna, zamówienie było z apteki gemini, polecam jak będziecie zamawiały coś dorzucić żel pod prysznic AA za 3,50 zł super pachnie cytrusowy ,orzeźwiający

Do mnie kołderka też przyszła .

Własnie się skapnęłam, że pochłonęłam pół paczki pryncypałków

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:08   #1271
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Super,że w końcu doszło
Amelkooo my mamy odpisaną umowę z DPD i powiem szczerze,że oni naprawdę mega rzadko nawalają. Chyba właśnie Twoich okolic nie mają obcykanych bo jak zlecałam odbiór przesyłki od teściów ( mieszkają na zielonym Ursynowie więc rzut beretem od Ciebie- może nawet ten sam kurier jeździ ) to się użerałam z nimi 4 dni. Składałam reklamację reklamacji
Stary 2013-10-04, 13:08   #1272
matallewar
Zakorzenienie

Ale fajna pogoda u nas )
11 stopni, ale slonko świeci )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380888531354.jpg (96,4 KB, 46 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:09   #1273
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ja szturcham, ale nic. NIC, totalnie NIC się nie dzieje...
kochana... bo to on Ciebie powinien szturchac

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Matra szacun za samozaparcie widać jak się chce bardzo to zawsze można
dokładnie!
Marta, brawo za determinacje!!! i nie daj się mamie!
BTW, padłaś ofiarą typowego terroru butelkowego

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:13   #1274
Aaamelkaa
Zakorzenienie

idę do biedry na zakupy , trochę podrasuje lodówkę Mężowi jakbym rodziła w weekend żeby nie zdychał z głodu
winogrona w dobrej cenie jest i chipsy lays chyba kupie jako ostatni grzech przed porodem i kp

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Ale fajna pogoda u nas )
11 stopni, ale slonko świeci )
u mnie też tak ślicznie i do tego ptaszki mi śpiewają, poprawił mi się humor jak dostałm w końcu przesyłkę
idę do biedronki, wolno będę szła ,dotlenie się

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Super,że w końcu doszło
Amelkooo my mamy odpisaną umowę z DPD i powiem szczerze,że oni naprawdę mega rzadko nawalają. Chyba właśnie Twoich okolic nie mają obcykanych bo jak zlecałam odbiór przesyłki od teściów ( mieszkają na zielonym Ursynowie więc rzut beretem od Ciebie- może nawet ten sam kurier jeździ ) to się użerałam z nimi 4 dni. Składałam reklamację reklamacji
bardzo możliwe, i coś dała reklamacja reklamacji ?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-10-04, 13:13   #1275
matallewar
Zakorzenienie

Ja muszę coś na obiad wymyślić. Mam pierś z kurczaka, zmieniaki i marchew. Ale znow pieczone? Może jakąś zapiekanke z tego zrobię?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-04, 13:15   #1276
niebede
Raczkowanie

Moje wycieczki na policje zagwarantowała mi moja już była koleżanka.

W wielkim skrócie - pracowałam w zeszłym roku u mojej koleżanki, ja sądziłam dobrej, bo trzymałyśmy się jeszcze z liceum. Jakoś w czerwcu drugi wspólnik abdykował i koleżanka "zarządzała" firmą sama. Jak zarządzała okazało się w sierpniu, kiedy to dostaliśmy nakaz wyprowadzki z lokalu z powodu niezapłaconego najmu. Potem poszła już lawina - wyszło, że nie płaciła niczego, ani lokalu, ani mediów, nawet ZUSu i Skarbówki Wypłaty za sierpień nie dostaliśmy, ani za wrzesień. Koleżanka na mnie się obraziła pewnego dnia - po prostu przyszłam do pracy i mnie ignorowała, ostatecznie gdzieś po kątach dowiedziałam się, że spiskowałam i podburzałam pozostałych pracowników Przy okazji dowiedziałam się "miłych" rzeczy o sobie, które wszem i wobec opowiadała moja "przyjaciółka". To tak w skrócie. Było mi cholernie przykro z powodu całej tej sytuacji, ale jednocześnie ręce mi opadły... Nie wiem co ona miała w głowie. Nie mamy 15 lat, poza tym ma prawie 3letnie dziecko. W firmę kasę włożył jakiś inwestor - 100 tys. Ktoś to musi spłacać, a firma istnieje tylko na papierze. Inwestor zgłosił przestępstwo o wyłudzenie, zadłużenie itp. A że ja jako nieliczna z pracowników stwierdziłam wtedy, że tak tego nie zostawię i jeden nakaz zapłaty doprowadziłam do komornika, tylko dlatego, żeby miała świadomość, że nie może bezczelnie sobie chodzić po mieście i śmiać się ludziom w twarz, że nie wypłaciła im kasy i nie wypłaci, bo była to sp. z o.o., więc majątkiem prywatnym nie odpowiada jako tako. Dla niektórych to był jedyny dochód od wypłaty do wypłaty. Także teraz dostaję te wezwania na komendę, tylko dlatego, że doprowadziłam sprawę do komornika i gdzieś to tam figuruje.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:20   #1277
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo możliwe, i coś dała reklamacja reklamacji ?
Opłata za przesyłkę wyniosła 1zł
Stary 2013-10-04, 13:26   #1278
logoasia
Zakorzenienie

niebede masakra taka "przyjaciółka"... nie rozumiem w ogóle faktu fikcyjnych firm i wyłudzania kasy kradzież i totalne oszustwo, żerowanie na ludziach dobrej woli. Chyba bym ją utłukła tacy łażą sobie po ulicach a uczciwym ludziom zus nie wypłaca zasiłku, paranoja

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Ja muszę coś na obiad wymyślić. Mam pierś z kurczaka, zmieniaki i marchew. Ale znow pieczone? Może jakąś zapiekanke z tego zrobię?
ja czasem gotuję kurczaka z warzywami w jednym garze ziemniaki i marchewka w plasterki, kurczak w kawałeczki i wszystko surowe do gara z odrobiną oleju na wolny ogień na godzinę, półtorej, doprawić i pychota
Stary 2013-10-04, 13:41   #1279
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
niebede masakra taka "przyjaciółka"... nie rozumiem w ogóle faktu fikcyjnych firm i wyłudzania kasy kradzież i totalne oszustwo, żerowanie na ludziach dobrej woli. Chyba bym ją utłukła tacy łażą sobie po ulicach a uczciwym ludziom zus nie wypłaca zasiłku, paranoja

-
Najbardziej zaskakujące jest to, jak wszystkich świetnie oszukiwała. Praktycznie nikomu ani jednego słowa nie powiedziała, że coś jest nie tak. Ani mnie, ani żadnej innej koleżance. Ja się cieszyłam, że się jej układa i powodzi, bo miała wcześniej trochę kłopotów, a nic nie wskazywało na jakieś problemy. Tutaj nowy ciuszek, tutaj opiekunka dla dziecka, zestaw odchudzający za 400 zł, ładne wynajmowane mieszkanie w centrum. A tutaj zonk. Dlatego stwierdziłam, że skoro pracownicy nic nie mogą zrobić, to może chociaż jakaś wyższa prawna instancja trochę się przyczepi. Teraz to już ma chyba tak przechlapane z US i ZUS, do tego zgłoszone przestępstwo przez inwestora, że aż mi jej żal.

A taka inna sprawa - majtkowa. Daję tekst na biało Krwawi mi oko saurona Zrobiłam jakoś w południe nr 2., czułam co prawda lekkie otarcie i widziałam lekkie zakrwawienie na papierze. Teraz patrze na wkładce, a tam trochę czerwono. Myślałam, że to z tej 2. Założyłam świeżą wkładkę, naciągnęłam majtki i za chwile sprawdzam i widzę świeżą krew. To na pewno z drugiej dziurki. O co kaman

Stary 2013-10-04, 13:41   #1280
agniecha_17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A co gorsze już jutro to wesele przed którym marzyło mi się urodzić
może jeszcze zdążysz urodzić;p

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Własnie się skapnęłam, że pochłonęłam pół paczki pryncypałków
hehe ja też wcinam pryncypałki, tyle zjadłam że aż mnie mdli
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:41   #1281
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe czyli jedna wielka niewiadoma ja tez mialam z dwóch dziur jednym patyczkiem
ja też jednym z dwóch
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:45   #1282
matallewar
Zakorzenienie

Która mówiła, że vea rodzi?

"Jan - 57 cm, 3950 g, 10/10 Apgar. Urodzony naturalnie 4.10.2013 o godz. 12:15"

Gratulacje!!
Zaraz fotka będzie w K

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-04, 13:47   #1283
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!!
Zaraz fotka będzie w K
super, gratulacje

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:48   #1284
angelikada
Wtajemniczenie

torba po raz drugi na nowo spakowana

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:

Gratulacje!!
Zaraz fotka będzie w K

GRATULACJE!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:52   #1285
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje!!
Zaraz fotka będzie w K

Gratulacje !!!
Duży chłopak !!!

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:53   #1286
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej zaskakujące jest to, jak wszystkich świetnie oszukiwała. Praktycznie nikomu ani jednego słowa nie powiedziała, że coś jest nie tak. Ani mnie, ani żadnej innej koleżance. Ja się cieszyłam, że się jej układa i powodzi, bo miała wcześniej trochę kłopotów, a nic nie wskazywało na jakieś problemy. Tutaj nowy ciuszek, tutaj opiekunka dla dziecka, zestaw odchudzający za 400 zł, ładne wynajmowane mieszkanie w centrum. A tutaj zonk. Dlatego stwierdziłam, że skoro pracownicy nic nie mogą zrobić, to może chociaż jakaś wyższa prawna instancja trochę się przyczepi. Teraz to już ma chyba tak przechlapane z US i ZUS, do tego zgłoszone przestępstwo przez inwestora, że aż mi jej żal.

A taka inna sprawa - majtkowa. Daję tekst na biało Krwawi mi oko saurona Zrobiłam jakoś w południe nr 2., czułam co prawda lekkie otarcie i widziałam lekkie zakrwawienie na papierze. Teraz patrze na wkładce, a tam trochę czerwono. Myślałam, że to z tej 2. Założyłam świeżą wkładkę, naciągnęłam majtki i za chwile sprawdzam i widzę świeżą krew. To na pewno z drugiej dziurki. O co kaman
nie masz hemoroidów?nie bolał CIę ostatnio brzuch?
Cytat:

Gratulacje!!
Zaraz fotka będzie w K
łaaa ale super, gratulacje vea!!
Stary 2013-10-04, 13:55   #1287
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu
łee ale nie mogłaś sobie ulżyć bo co ten nowy winny.

a do mnie też wysłali wiadomość że ma być dziś kurier z DPD mam nadzieję że ominą mnie takie atrakcje jak Ciebie

Cytat:
Moje wycieczki na policje zagwarantowała mi moja już była koleżanka.

W wielkim skrócie - pracowałam w zeszłym roku u mojej koleżanki, ja sądziłam dobrej, bo trzymałyśmy się jeszcze z liceum. Jakoś w czerwcu drugi wspólnik abdykował i koleżanka "zarządzała" firmą sama. Jak zarządzała okazało się w sierpniu, kiedy to dostaliśmy nakaz wyprowadzki z lokalu z powodu niezapłaconego najmu. Potem poszła już lawina - wyszło, że nie płaciła niczego, ani lokalu, ani mediów, nawet ZUSu i Skarbówki Wypłaty za sierpień nie dostaliśmy, ani za wrzesień. Koleżanka na mnie się obraziła pewnego dnia - po prostu przyszłam do pracy i mnie ignorowała, ostatecznie gdzieś po kątach dowiedziałam się, że spiskowałam i podburzałam pozostałych pracowników Przy okazji dowiedziałam się "miłych" rzeczy o sobie, które wszem i wobec opowiadała moja "przyjaciółka". To tak w skrócie. Było mi cholernie przykro z powodu całej tej sytuacji, ale jednocześnie ręce mi opadły... Nie wiem co ona miała w głowie. Nie mamy 15 lat, poza tym ma prawie 3letnie dziecko. W firmę kasę włożył jakiś inwestor - 100 tys. Ktoś to musi spłacać, a firma istnieje tylko na papierze. Inwestor zgłosił przestępstwo o wyłudzenie, zadłużenie itp. A że ja jako nieliczna z pracowników stwierdziłam wtedy, że tak tego nie zostawię i jeden nakaz zapłaty doprowadziłam do komornika, tylko dlatego, żeby miała świadomość, że nie może bezczelnie sobie chodzić po mieście i śmiać się ludziom w twarz, że nie wypłaciła im kasy i nie wypłaci, bo była to sp. z o.o., więc majątkiem prywatnym nie odpowiada jako tako. Dla niektórych to był jedyny dochód od wypłaty do wypłaty. Także teraz dostaję te wezwania na komendę, tylko dlatego, że doprowadziłam sprawę do komornika i gdzieś to tam figuruje.
o matko! co za perfidia i wyrachowanie
dobrze że postanowiłaś walczyć o swoje

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:

Gratulacje!!
Zaraz fotka będzie w K
ooo gratulacje kochana
jaki duży synek
ja, ja! stawiałam dziś na vea!
Z Jaśków na wątku już chyba tylko mój został

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 14:01   #1288
niebede
Raczkowanie

Cytat:
nie masz hemoroidów?nie bolał CIę ostatnio brzuch?

łaaa ale super, gratulacje vea!!
No właśnie nie miałam nigdy. Brzuch też nie bolał. Będę obserwować co dalej. Pupka mnie też nie boli.

I gratuluję nowej mamusi!

Stary 2013-10-04, 14:09   #1289
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!!
Zaraz fotka będzie w K
gratulacje.

Pojechałam do starego pokoju TŻ, a tam syf, kiła i mogiła. Dobrze, że to minutę od jego roboty, wpadłam tam i zrobiłam mu awanturę. Posprzątałam, nanosiłam się i idę ogarniać dalej.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 14:18   #1290
niebede
Raczkowanie

A z pozytywnych rzeczy to nie pochwaliłam się, że zapomniałam dzisiaj jak się nazywam. Poszłam do pralni zostawić płaszcz i pani pyta o nazwisko. I wpadłam w panikę, bo myślę, że już nie jestem B. Więc myślę szybko jak nazywa się mój tż. Wydukałam jakoś szybko, pani się dopytuje, bo widzi moje zmieszanie, więc jej powtarzam i tłumaczę, że zmieniłam niedawno nazwisko i zapomniałam jak się nazywam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości