|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Dziewczynki nie dajcie się chorobom! Marsz po tran
![]() COŚ DLA MALUSZKÓW Z PRZESUSZONĄ SKÓRĄ. Koleżanka mi poleciła, której maluszek miał AZS. 2 filiżanki płatków owsianych namaczamy w wodzie- pozostawiamy na około 30 minut. Następnie gotujemy płatki w tej wodzie około 30 minut, studzimy i przelewamy wywar do wanienki którą uzupełniamy ciepłą wodą. Dzieciaczka kąpiemy w takim mlecznym, lekko lepkim roztworze, nie spłukujemy- natłuszczanie wszelakimi oliwkami jest zbędne, gdyż wywar z płatków owsianych pozostawia naturalną warstwę ochronną. Reakcje alergiczne na skórze po takiej kąpieli wyraźnie bledną.
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam ze spacerku, troche za chlodno się ubralismy dlatego krotko, a nie chce mi się drugi raz wychodzić
moze pojedziemy do lasu pozniej, a na razie siadam do głosowania na Surke ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- doczytałam EN o tesciach... chyba im rozum wrocił, skoro tacy wyrywni się robią ![]() a może to jakiś podstęp ?
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem gotowa na wizytę u pediatry, teraz czekam aż mi dziecko szwagierka odda
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbieram sie na spacer bo ładna pogoda, słoneczko cały dzień, tylko sie zastanawiam jak ubrać bo w materiałowym kombinezonie ostatanio mu za ciepło było hmmm chyba ze nie zapnę do końca |
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
AgaPlast super, że macie już diagnozę i możecie działać w dobrym kierunku
![]() enlevee no proszę..przyszła koza do woza! ![]() taribari może wypróbuję Małemu na buźkę surka ja też klikam..co prawda od dzisiaj zaczęłam, bo głupia zapomniałam gdzie link widziałam ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- ja Małemu dzisiaj do domowych ciuchów (body na długi rękaw, bawełniane dość cienkie spodnie, skarpetki z frotą) dorzuciłam tylko cienką czapeczkę i bluzę z kapturem i przykryłam kocem złożonym 2 razy.. ale kurde nie wiem czy dobrze mu było.. rozwył się, jak go wyciągnęłam w domu był bardzo ciepły..ale to mogło być z ryku..normalnie kosmos |
|
|
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
Aa i Michał ma dzisiaj 11tyg
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#1060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fiazo- blagam o wybaczenie za to pominiecie :plis: Oczywoscie dla Piotrusia Laski zdrowka!!! CYNAMONKU- jak wyglada sytuacja??? EWE- masz jakies dalesze info od Kallisto? Ale u nas cudna pogoda!!!!
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
En widze ze teściowie zmądrzeli
i ty tez masz teraz chwile na odsapniecie jak tesciowa małego wzieła ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Laski szwagier ma jutro urodziny. Macie pomysł na jakis drobny prezent dla kolesie w wieku 34 lata? ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Hmmm pewnie wszystkie albo na spacerze albo obiad robia to ja tez ide machnac obiad bo mała kima na dworku
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
en dokladnie jak ktoras napisala = przyszl akoza do woza, moze cos zrozumiala wreszcie, choc na wiele bym nie liczyla.
skylie a skad wiedzialas ze weszlam po to aby napisac co u Kallisto ![]() info od Kallisto: u nas w porzadku. jestesmy juz na zwyklym oddziale. maly jeszcze troszke obolaly ale nie jest zle. Jeszcze czekamy na dokladne echo serduszka, zeby sprawdzic jak te zastawki dzialaja i czy ubytki sa dokladnie zamkniete.
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Kallisto
Dominik jest bardzo dzielnym chłopczykiem!! a dzieci szybko dochodzą do siebie trzymajcie się dzielnie kochana ) wieści dobre i czekamy na więcej takich pozytywów
|
|
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
Kalisto trzymaj sie a maluszek na pewno jest dzielny
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
agrafka
za zacny wiek. Ale ten czas leci
|
#1067 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz mi jeszcze Kochana coś pisałaś o drugim becikowym?? O co chodziło?? No i ja właśnie też się chcę iść pochwalić moim słoneczkiem Cytat:
Surka no fakt jest w podpisie zapomniałam ale już klikamEnlevee teściowie zmądrzeli ![]() Domi byłam w galerii ![]() Lachryma widziałam apel A my po spacerku, ludzie się trochę dziwnie na mnie patrzą jak chodzę z tym nosidełkiem. Fakt Tosiek wygląda trochę jak ludzik Michellin czy jak to się tam pisze no ale bez przesad ![]() A i smoczek się znalazł w.....pudełku po ciasteczkach ![]() CYNAMONKIIIIIII!!!!!!
|
||
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kallisto, super, że Dominiś dochodzi do siebie. Zdrówka dla niego!! Cynamonki, myślę o Was! |
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero dzisiaj zuważyłam ze zostałam przyjeta do klubu. Matko jaki zaszczyt mnie spotkał
![]() dzięki.---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- A nie jednak nie naleze. Moze PREZESOWA mnie przyjmie??
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kallisto: u nas w porzadku. jestesmy juz na zwyklym oddziale. maly jeszcze troszke obolaly ale nie jest zle. Jeszcze czekamy na dokladne echo serduszka, zeby sprawdzic jak te zastawki dzialaja i czy ubytki sa dokladnie zamkniete. Super, że Dominiś już na normalnym oddziale My już po lekarzu i wszystko dobrze więc nabiera masy. Aspat może być jeszcze podwyższony u takich małych dzieci. Leukocyty też ma trochę podwyższone, bo broni się przed moją chorobą. Mam jej podawać witaminę C w kroplach 3 razy po 5 kropli.Ogólnie była super grzeczna, pokazała jak pięknie trzyma główkę (w domu tak nie robi
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-10-04 o 15:22 |
|
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
Kallisto,super
Będzie dobrze![]() A mój Jasiek jutro kończy 7 tygodni.Stary koń ![]() Pozdrawiamy wszystkie Ciocie. Edytowane przez lemurki_malutkie Czas edycji: 2013-10-04 o 15:18 |
|
|
|
#1073 |
|
Wtajemniczenie
|
Pocytowałam, nakarmilam córkę, wracam i nie ma
Nie lubię takich sytuacji grrrrr Hm.....może coś sobie przypomnę ![]() Surka chora i idzie do lekarza, zabiera też Lilianke bo oczko jej spuchło. Bidulki Mela poważnie chora, antybiotyk i znowu przerwa w KP Domciatko pytała o regularność kupek. No więc u nas co drugi dzień około 11 ![]() Sam żeby produkcja mleka sie rozkręciłaDotka pytała o podgrzewacz. Ja nie mam, ale mam czajnik elektryczny którym podgrzewam wodę do wybranej przez siebie temp. Zajmuje to z 15 sekund bo w dzbanku mam zawsze świeżą przegotowaną wode ![]() En dała teściowej Tomusia na spacer. Super że sie kobieta opamiętała Neni wybiera się na wesele a Kubuś przesypia pięknie nocki ![]() AgaPlast ma już diagnozę i wie już co jeść a czego nie Kalisto Cynamonowa od rana o was myśle kochana. Przesyłam moc uścisków ![]() dla wszystkich maluchów kończących dziś tygodnie i miesiącePewnie jeszcze miałam coś pocytować ale mam już pustkę w głowie. moja Misiolina kończy dziś 6 tygodni Pospałyśmy z córeczką do 11 musiałam wypić kawę bez mleka bo się skończyło nie chce mi się iść na dwór bo wieje okropnie, może wyjdziemy pod wieczór po TZ ![]() Zjadłam pączka i zaraz będę go spalać sprzątając chatę ![]() Tweed a co u was? Zaniedbujesz nas
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
lemurki śliczny i duży jasiek
![]() Misiaczka za 6 tyg. Surka brawa dla Lili za wage To ja tez sie pochwale Bianka we wtorek skończyła 7 tyg a dzisiaj wazyła 4345
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
Lemurki gratuluję tygodni
![]() Mój Gulonik spał dziś całe 45 min a teraz próbuje sobie wsadzić górną wargę do nosa |
|
|
|
#1076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Poważny Aleks pozdrawia ciocie
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-10-05 o 08:38 |
|
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Misiaczka
![]() Włączyłam nawet nianię (czyt. szczoteczkę do zebów) i nawet to nie działa
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie włoski coraz jaśniejsze, ale on jest kochany
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

pozwoliłam bo mi tez sie nie uśmiecha z nimi byc na wojennej ścieżce ciagle.

12.06.2010
zapomniałam ale już klikam

nie chce mi się iść na dwór bo wieje okropnie, może wyjdziemy pod wieczór po TZ
a teraz próbuje sobie wsadzić górną wargę do nosa