|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Ale SURKA lecisz z głosami
![]() Mała śpi zupka ugotowana to sie delektuje obiadem
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Dziewczyny gratuluję skonczonych tygodni, sorry ze tak z poslizgiem, ale tu Antek, tu praca, tu kliki dla Surki, tu Tż, nawet z poslizgiem ide do kibelka bo zapominam, że mi się siku chce
Kallisto jak dobrze czytać dobre wieści od Was Buziaki dla Dominiczka i sciski dla Ciebie Cynamonki cały czas jesteśmy z Wami bardzo pozytywnymi myślami Lemurku, cudny Twój Jaśko, te oczyska |
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
surka tu widac dokladnie kolor wlosow - tamto zdjecie jakie stakie dziwne wyszlo
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-10-05 o 08:38 |
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
tak patrze na zdjęcia naszych maluszków i wiecie co?
Sliczne te nasze dzieciaczki, wszystkie! |
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Surka super że Lili zdrowa a co z oczkiem?Pochwale sie co mój mały szogun dzisiaj zrobił nie wiem czy wam mówiłam ale Maja to straszny nerwus. Ojciec ja wkurzył bo dał ją na brzuszek żeby szyjke ćwiczyła i tak ze złości sie rzucala i machala kończynami że przewróciła się z brzuszka ma plecy
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Zgłaszam Antka do konkursu plucia smoczkiem na odległość
![]() Normalnie dom latających smoczków mam |
|
|
|
#1089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43118444]No dziewczyny jedne z nas muszą trzymać dietę, inne nie. Jedna zje puszkę fasolki i będzie dobrze, inna np Neni musi bardzo uważać. Moja mama mnie ostrzegła przed potrawami z octem, jak ona kp moja siostrę i zjadła salate z octem, to moja siostra wyla jak poparzona. Ja Artusiowi podaje 4 razy dziennie leki na brzuszek, więc trochę bez sensu, żebym go dobila kalafiorem. Owszem, zaczynam próbować nowych rzeczy, ale sądzę, ze jednak w diecie matki kp coś jest, tylko nie każda musi ja stosować, jedne mają szczęście do mniej wrażliwych zoladeczkow, inne nie. Jak ze wszystkim, nie ma co generalizowac.[/QUOTE] Perse, ja cie nie bede namawiac do zmiany pogladów, sama zreszta do niedawna sadziła, ze sa po prostu kobiety, które maja szczescie i fajne dzieci i moga wszystko jesc ![]() Ale tak na chłopski rozum, jakim cudem nasze jedzenie z żołądka miałoby wpływać na pokarm, który powstaje z krwi? Rozumiem np. nabiał, jajka, etc. takie silne alergeny, ale np smażony kotlet? ![]() Cytat:
wcale nie przeczytałam o nutelli![]() tutaj artykulik: http://www.centrumdietetyki.pl/images/optymalnik9.pdf a tutaj bardzo fajna wypowiedź na forum nie podaje jako główne źródło, bo zaraz ktoś będzie mógł powiedzieć, że jakaś babeczka pociska pierdoły na forum. Ja na tym forum jestem od x lat, babeczki podforum kobiecym znają się na rzeczy, pomogły już wielu kobietom, w tym mi Więc wierzę w każde słowo Kobieta ma jeszcze fajne stanowisko nt mleka modyfikowanego w późniejszych okresach dziecka czy np. ew wysypek niby związanych z dietą![]() http://www.sfd.pl/%C5%BByrafka_%2Fpo...736570-s5.html
|
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Misiaczka dobre
|
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawa dla Mai, choć nie wiem czy to nie za wcześnie. |
||
|
|
|
#1092 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze jest to, że nie pomyślałam, że ser czy masło to nabiał a wcinałam tego całkiem sporo, więc myślę, że skazy mój maluch nie ma![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo przy kp jak njbardziej trzeba utrzymywać dietę, ale UROZMAICONĄ, bogatą we wszystkie niezbędne mikro- i makroelementy, a nie eliminacyjna![]() Cytat:
masakra, wygląda tak, jakby kamień się na nim osadził![]() Cytat:
może powoli dociera do teściów komizm sytuacji? ObyI życzę powrotu do zdrówka, mnie też coś próbuje schywtać, bo codziennie budzę się z mega bólem gardła, ale póki co tylko to mnie męczy. W ogóle pizga już u nas, a kaloryferów jeszcze nie grzeja... wtf, chyba na minusowe temp czekaja ![]() Cytat:
duża dziewczynka![]() U nas tak samo, dzisiaj wytrzymałam godzinkę, bo znowu mi łeb urywało... ale zawsze to jakieś minimum tlenu dla Alika Tweed ostatnio ledwo łazi ze zmęczenia ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- A odnośnie diety przy kp - lekko nie mam, mój tż oczywiście dalej uważa, że każde popłakiwanie Alka, to moje jedzenie cholery dostaje, bo to wcale nie jest tak, że nagle rzuciłam się na syf, ja chce właśnie jeść zdrowo i pożywnie, ale przy super eliminacyjnej diecie kp nawet tego bym nie mogła. Nie ważne, że Alik rzuca się jak owsik przy karmieniu i połyka mleko z powietrzem pół na pół, dzięki czemu męczą go bączki, nie ważne, że od nadmiaru bodzców może być marudny, że np. nie może zasnąć i popłakuje, nie, to wszystko tylko moje jedzenie![]() A jem to dlatego, że jestem żarłokiem i myślę o swojej doopie, wcale nie chodzi tu o to, że chcę mieć siłę, by opiekować się małym i nie stracić wszystkich włosów i zębów ![]() MASAKRA
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Słodki jest
Cytat:
Ja zrobiłam porządki w kuchni, przejrzałam leki i wielka torba do wywalenia w aptece (przeterminowane). Filip grzecznie śpi. Zrobił sobie terapię na zatoki - ryczał przed jedzeniem jak nie wiem, łzy ciekły jakbym go ze 2 dni głodziła (a nie dobił nawet do 3 h przerwy w mm) i tak ładnie mu zeszło z zatok, że wcale nie charczy ![]() Przyszedł termometr, fajny jest! |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sie nazywa artystycznie nielad - a TZ twierdzi ze 'na Hitlera" ![]() Misiaczka to musiala niezle szalec - moj nosem jezdzi po podlozu, wiec o zadnym nawet niekotrolowanym przewroceniu mowy nie ma
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam na chwilę, Gałganek po szczepieniach śpi, więc wlazłam na kompa porobić różne rzeczy, popatrzeć na nasze maluszki i poklikać dla surki
) Igorek urósł przez 1,5tyg 2cm i ma teraz 63cm. Gdybym sama nie pomagała go ostatnio mierzyć to bym stwierdziła że coś nie tak Pani zrobiła, ale wiem, ze dobrze pomierzyła. Ale teraz coś mnie tknęło, bo ciuszki na 62 przyciasnawe się nagle zrobiły i poprosiłam aby jednak go zmierzyć. Znieśliśmy całkiem nieźle samo kłucie, teraz oby obyło sie bez gorączki i innych przypadłości..Kallisto: super wieści!! Dominiczek silny chłopak i ma silnych rodziców! En: widzę postępy z teściami ![]() Ev: Aleks poważny chłopak )Lemurki: jakie ma oczka duże Jasiu! )Pisałam z Niunią i pozwolę sobie przekazać, że u nich zła passa ze zdrowiem Mateuszka trwa, więc zaciskajcie kciuki!! a ja ide czytać dalej
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby nie było gorączki
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za zdrowie Mateuszka
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sama kupic chyba centymetr krawiecki i mierzyc, ale aktualnie tez przerzucilismy sie na rozm 68 Trzymam kciukasy za zdrowie Mateuszka
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i smoczek nie latał ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Niunia, trzymajcie się dzielnie a ja trzymam kciuki za Was
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Jasiek dziękuje za komplementy
![]() Eveewe ,Twój dorosły prawie syn ma więcej włosów ode mnie |
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine a ile waży Igi? Wzrost ma słuszny
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przesadzaj
|
|
#1103 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super wiadomosc Cytat:
to awansem juz ![]() Cytat:
Rosnie Ci coreczka ![]() Moze sporbuj przemywac jej oczko rumiankiem? Cytat:
![]() Cytat:
Hehe wyobrazam to sobie ![]() Zdjecia jak zwykle.zobacze poznoej na.kompie ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Wlasnie wypatrzylam ze pod koniec miesiaca mija 15 rocznica bycia razem z tz
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-10-04 o 16:47 |
|||||
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica: 6280 kg
na 5 dni przed skończeniem 3 miesięcy![]() Właśnie tak sobie myślałam, może zrobić info z wagą i wzrostem maluszków w 3 miesiącu? Ev: tylko pamiętaj że mierzy się do kostki:P mnie to zaskoczyło ![]() Agaplast: dobrze, że z małą lepiej. I 3mam kciuki za utrzymanie laktacji! Tweed: fajny art o mleku matki i rozszerzaniu diety. Szkoda że nie wyświetla mi się cały. ![]() Mela: kurcze pecha masz z tymi antybiotykami. Dasz radę z kp! to tylko tydzień i szybko wracaj do zdrowia! Taribami: bardzo fajny link do ćwiczeń leżenia na brzuszku. Wykorzystam. Dzięki! Rockyy: no do rybek mam stały dostęp. I całe szczęście, bo wiem skąd pochodzą i jak są zrobione (jeśli puszki). Idę do męża bo marudzi że niedopieszczony.. a Gałganek już 5tą godzinę śpi...(??)
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
A ja się zmartwiłam, przewinęłam Antosia i zauważyłam brunatny śluz w kupce
do tego ma wysypkę na brzuszku i klatce piersiowej Lekarz na badaniu stwierdził, że się mały spocił ale teraz w połączeniu z tą kupką to nie jestem taka pewna to już druga z kolei taka kupka Jak na złość nasz lekarz dziś nie przyjmuje i ma wyłączony telefon Mam nadzieję, że to nic takiego
|
|
|
|
#1106 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, to niedobrze, że można jeść wszystko, tak to miałam motywację do niejedzenia tłustego, smażonego i czekolady ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurde, zapomniałam się i wyprałam ręcznik miśka razem z innymi ręcznikami w normalnych proszku i płynie Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-10-04 o 18:39 |
|||
|
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
Ghia ja tak miałam to powiedział że refluks może na to wpływać
trzecia kupka była już ok.Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka, 11 kup? Loooooo matko
![]() Ghia, latające smoczki mnie rozwaliły ![]() Niunia, oby Mateusz przesłał chorować. Elaine, mały śpi ponad 5 godzin? Nie za dobrze masz? Tak na szybko odnośnie info z klubu, jestem po wizycie i będę żyła potem coś więcej napiszę w klubie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

12.06.2010

pozwoliłam bo mi tez sie nie uśmiecha z nimi byc na wojennej ścieżce ciagle.
nie chce mi się iść na dwór bo wieje okropnie, może wyjdziemy pod wieczór po TZ 

żeby nie było gorączki