Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 16:45   #511
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ogromne gratulacje dla mamuś córeczek! Ale się posypie niedługo

Wczoraj na wizycie okazało się,że moja szyjka skróciła się do 21 mm i mam zagrożenie przedwczesnym porodem.

Podczas usg zauważył,że jak przykłada usg do brzucha to macica mi się stawia, pytał czy czuję skurcze. A ja nic kompletnie do tej pory nie czułam...Powiedział, że może mam wysoki próg bólu.

Dostałam fenka, isoptin,dufaston, globulki przeciwgrzybiczne-chyba profilaktycznie, magnez. Doktor powiedział,że tragedii nie ma,że jakby to był 27-28 tyg to by było niefajnie a tak to mam leżeć i wytrzymać 2-2,5 tyg. jeszcze aby płucka się ładnie rozwinęły. Mała waży 2354 g.

W moczu wyszedł mi cukier 50 mg. Zlecił mi badania aby to wyjaśnić. Krzywe cukrowe miałam świetne, więc nie wiadomo skąd ten cukier nagle. Zasugerowałam,że ostatnio jadałam masę winogron, może być od tego.

A wkurzająca położna opierdzieliła mnie za winogrona, bo ona na początku ciąży kazała mi stosować dietę dla cukrzyków ( o niskim IG).Tak profilaktycznie, bez żadnych konkretnych wskazań. Nagadała mi,że winogrona nie mają żadnych wartości odżywczych,że powodują wzdęcia i rozciągają jelita u dziecka
Nie słucham jej gadania, jest sezon, są owoce to je jem, lepsze to niż witaminy z kapsułek.

Dostałam nakaz leżenia. Byłam u byłego ordynatora szpitala, mój gin jest na urlopie. Dzisiaj do niego dzwoniłam to powiedział,że mam się nie przemęczać,żadnych ćwiczeń, dzwigania, dużo leżeć, mogę siedzieć, iść na krótki spacer. No i teraz sama nie wiem, mogę to wszystko robić czy mam leżeć plackiem.
to stosuj się do zaleceń lekarza i będzie dobrze
stosowanie diety mimo ze nic się nie dzieje? dziwne
to moze ja też nie czuję żadnych skurczy bo mam wysoki próg bólu ^^
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Niemowlakom dawać takie wynalazki...
no właśnie też jestem zdziwiona tym bardziej że układ pokarmowy nie jest jeszcze rozwinięty tak jak powinien być i od razu takie coś
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 16:45   #512
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
mam niezwykłe pytanie
w jakiej temp. mam poprać ciuszki dla Małego? moja pralka ma program "dziecięcy" chyba na 65 st tylko nie wiem czy to ok?
a pieluchy, bieliznę pościelową itp? bo już sama nie wiem
aaa... no i wirowałyście? na ile?
stwierdziłam, że muszę się czymś zająć.. wtedy ten bok tak nie boli i zgaga mniej dokucza...
ja prałam w 40 stopniach wirowałam na 800 obrotów i było ok

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 16:46   #513
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

Iskra, ja prałam w 60 stopniach
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 16:49   #514
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
ok, dziękuję za odp. idę zatem działać a jutro prasowanie...

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Iskra, ja prałam w 60 stopniach
i nic się bardziej nie skurczyło ? bo nie wiem czy nie za wysoka..
z reszta pokombinuje... część puszczę tak część tak
Stary 2013-10-04, 16:51   #515
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
o
i nic się bardziej nie skurczyło ? bo nie wiem czy nie za wysoka..
z reszta pokombinuje... część puszczę tak część tak
nic się nie pokurczyło a prałam w tych 60 stopniach i pieluchy i ubranka i pościel i kocyki cienkie i wszytsko
pytałam mamy w jakiej temperaturze mam wyprac to własnie powiedziała że w 60 i na program bawełna

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 16:52   #516
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nic się nie pokurczyło a prałam w tych 60 stopniach i pieluchy i ubranka i pościel i kocyki cienkie i wszytsko
pytałam mamy w jakiej temperaturze mam wyprac to własnie powiedziała że w 60 i na program bawełna
no to wypróbuje mój "dzieciowy" program tzw. "babycare" zobaczymy... Najwyżej ubranka dostanie Wituś Dzidzi
Stary 2013-10-04, 16:54   #517
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
no to wypróbuje mój "dzieciowy" program tzw. "babycare" zobaczymy... Najwyżej ubranka dostanie Wituś Dzidzi
skoro z moimi rzeczami nic się nie stało to i z Twoimi tez nie powinno

zmobilizowałam się do pozmywania i pozbierania śmieci

Nela 5/11/13

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 16:54   #518
aksbarg
Raczkowanie

Dziewczyny ja kończę 34 tc.

Pytałam położną o masaż krocza olejkami przed porodem. Powiedziała,że ona ma ogromne doświadczenie, była oddziałową w szpitalu i wg. niej to skutkuje w 80% rozciągnięciem pochwy ( w sensie,że pózniej nie nwraca do swoich rozmiarów)
Więc chyba sobie daruję.
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 16:56   #519
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny! Ogromne gratulacje dla mamuś córeczek! Ale się posypie niedługo

Wczoraj na wizycie okazało się,że moja szyjka skróciła się do 21 mm i mam zagrożenie przedwczesnym porodem.

Podczas usg zauważył,że jak przykłada usg do brzucha to macica mi się stawia, pytał czy czuję skurcze. A ja nic kompletnie do tej pory nie czułam...Powiedział, że może mam wysoki próg bólu.

Dostałam fenka, isoptin,dufaston, globulki przeciwgrzybiczne-chyba profilaktycznie, magnez. Doktor powiedział,że tragedii nie ma,że jakby to był 27-28 tyg to by było niefajnie a tak to mam leżeć i wytrzymać 2-2,5 tyg. jeszcze aby płucka się ładnie rozwinęły. Mała waży 2354 g.

W moczu wyszedł mi cukier 50 mg. Zlecił mi badania aby to wyjaśnić. Krzywe cukrowe miałam świetne, więc nie wiadomo skąd ten cukier nagle. Zasugerowałam,że ostatnio jadałam masę winogron, może być od tego.

A wkurzająca położna opierdzieliła mnie za winogrona, bo ona na początku ciąży kazała mi stosować dietę dla cukrzyków ( o niskim IG).Tak profilaktycznie, bez żadnych konkretnych wskazań. Nagadała mi,że winogrona nie mają żadnych wartości odżywczych,że powodują wzdęcia i rozciągają jelita u dziecka
Nie słucham jej gadania, jest sezon, są owoce to je jem, lepsze to niż witaminy z kapsułek.

Dostałam nakaz leżenia. Byłam u byłego ordynatora szpitala, mój gin jest na urlopie. Dzisiaj do niego dzwoniłam to powiedział,że mam się nie przemęczać,żadnych ćwiczeń, dzwigania, dużo leżeć, mogę siedzieć, iść na krótki spacer. No i teraz sama nie wiem, mogę to wszystko robić czy mam leżeć plackiem.
Kurczę to faktycznie oszczędzaj się

Cytat:
mam niezwykłe pytanie
w jakiej temp. mam poprać ciuszki dla Małego? moja pralka ma program "dziecięcy" chyba na 65 st tylko nie wiem czy to ok?
stwierdziłam, że muszę się czymś zająć.. wtedy ten bok tak nie boli i zgaga mniej dokucza...
Ja wszystko prałam w 40 stopniach i wirowałam. Ale prasowałam już w najwyższej temperaturze
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:01   #520
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Pytałam położną o masaż krocza olejkami przed porodem. Powiedziała,że ona ma ogromne doświadczenie, była oddziałową w szpitalu i wg. niej to skutkuje w 80% rozciągnięciem pochwy ( w sensie,że pózniej nie nwraca do swoich rozmiarów)
Więc chyba sobie daruję.
szczerze mówiąc to ja już sobie dawno darowałam ten masaż

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 17:03   #521
domii29
Zakorzenienie

Ktoś mi podmienił męża Przyszedł do domu z pracy, dał buziaka Jaśkowi, postał dobre 15 minut przy łóżeczku. Następnie dał mi buziaka, wyciągnął z portfela pieniądze dał mi bo stwierdził że pewnie znów nie mam na drobne wydatki i zapytał mnie czy chcę jutro pojechać do mamy bo mu wczoraj wspominałam że w sobotę może bym do rodziców z Jaśkiem pojechała i mam ochotę się na zakupy wyrwać
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:10   #522
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
To teraz o naszej wizycie. Od ostatniej ja przytyłam 4 kg prawie a córka prawie kilogram. Tym sposobem w 30 t 2 d waży już 1878 g, co wg USG pokazuje już 34tc i termin na 30.11. chyba faktycznie czas torbę szykować. Pożaliłam się doktorowi na wszystkie bóle i dolegliwości, zbadał mnie i okazało się, że szyjka zaczyna się skracać a stan łożyska też wskazywałby wcześniejszy poród ja mam anemię, więc dostałam żelazo, ze względu na złe wyniki moczu furagin a na rozwijającą się znowu infekcję pimafucin. A że poskarżyłam się też na te bóle jak na okres to pan doktor kazał podłączyć mnie do KTG, skurcze się nie piszą jak na razie, ale mała skopała aparat do KTG
Ale Ci się termin przesunął! Kolejna, co się w kolejkę wpycha
żeby wszystko było ok i infekcja poszła precz

Cytat:
super całą chałupę objeździłam, kot nie chciał być pasażerem
Moje koty sadziły się do gondoli, ale nie pozwalamy im wejść. Dajemy powąchać, ale jak tylko podnoszą łapę to stanowczo je wołamy. Wiem, że nie da się uniknąć ich ciekawskich wycieczek do wózka czy łóżeczka, ale może a nóż zaczają, że to miejscówki Małej, nie ich Łudzę się

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
!!!!UWAGA!!!!

WITAMY DZISIAJ NA ŚWIECIE DWIE DZIEWCZYNKI

CÓRECZKI PAULINY I BEATKI

O jaaaaaa, jakie wieści!

Gratulacje dziewczyny! Niech dziewczynki zdrowo rosną!

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Aaby No ja mam H,Ty chyba jak dobrze kojarzę to też
Przynajmniej taki chcę zamówić. Tylko nie wiem, jaki obwód wziąć I waham się, czy zamówić jeden czy dwa W razie co można zawsze oddać...
Zdecydowałaś się na któryś?

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie super wieści - Zosia podrosła i waży 1300g w 3 tygodnie przybyło jej pól kilo. Bardzo się cieszę. Szyjka niezbyt się pani doktor podoba no i mam dalej leżeć, no ale chyba to służy małej bo tylko leżę i jem. Przybyło mi w 3 tyg 1,5kg więc od początku to już 6,5kg. Wszystko wygląda dobrze leży główką w dół i szaleje.
Pięknie!

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny zaszalałyście...nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego, chciałam tylko powiedzieć, że wczoraj miałam wizytę i za dwa tygodnie mam ostatnią już, tuż przed porodem.
Mam leżeć do 20.10. macica stwierdza, że pora wypchnąć małą na świat...muszę łykać rozkurczowe 3x dziennie. Brzuch twardy jak kamień, nawet ruszyć się jest ciężko.
Po 20.10 już spokojnie mogę rodzić więc mam się nie martwić. Na szczęścia mam już wybrany szpital i nawet się staram nie denerwować.
Często mnie nie będzie, bo teraz koleżanka do mnie wpada na pogawędki przy robótkach...trzymam kciuki za wszystkie kobietki i dzieciątka. Ściskam
za dwupak!

Cytat:
Ostatnio zamówiłam na allegro od "r_p77" duuuużo tych dupereli typu pieluchy podkłady... Facet jest niesamowity... ekspresowo wszystko wysyła, dzwoni, jest super miły naprawdę godny polecenia
Też mogę polecić z czystym sumieniem

Cytat:
mam niezwykłe pytanie
Ja prałam ciuszki w 40st., bo bałam się w wyższej, a tetry w 60st. Prasowałam ciuszki na **, kocyki na **/***, tetry i flanele na ***.

lineczka - piękna ta sówkowa ściana! Taka dziecięca i radosna!
zwariowane - co tej durnej babie do tego, jakie sobie badania robisz?! Zwłaszcza, że za nie płacisz A uwagi odnośnie kosztów wizyty nawet nie skomentuję
ryba - Coś mi się wydaje, że już w dwupaku do domu nie wrócisz

Witamy się z Niną w 37tc!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:12   #523
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Moje koty sadziły się do gondoli, ale nie pozwalamy im wejść. Dajemy powąchać, ale jak tylko podnoszą łapę to stanowczo je wołamy. Wiem, że nie da się uniknąć ich ciekawskich wycieczek do wózka czy łóżeczka, ale może a nóż zaczają, że to miejscówki Małej, nie ich Łudzę się

u mnie łóżeczko i wózek są w zamkniętym pokoju małego, bo inaczej już by dawno w łóżeczku zagościły

brawo za tydzień no to już bliżej niż dalej

Daniel
Stary 2013-10-04, 17:14   #524
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ktoś mi podmienił męża Przyszedł do domu z pracy, dał buziaka Jaśkowi, postał dobre 15 minut przy łóżeczku. Następnie dał mi buziaka, wyciągnął z portfela pieniądze dał mi bo stwierdził że pewnie znów nie mam na drobne wydatki i zapytał mnie czy chcę jutro pojechać do mamy bo mu wczoraj wspominałam że w sobotę może bym do rodziców z Jaśkiem pojechała i mam ochotę się na zakupy wyrwać
fajnie dobry mąż

ja już po korkach mój mąż sobie słodko śpi na kanapie... chciałam iść do teściowej zobaczyć ten nasz wózek ale mu się jakoś nie chce bo pewnie teściowa go będzie zaganiała do jakiejś roboty w domu dobrze że żonę ma inną i mam nieziemską ochotę na drożdżówkę z serem chyba zaraz pójdę sobie kupić bo dzisiaj jeszcze nigdzie nie wychodziłam
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:14   #525
Mya1989
Zakorzenienie

aksbarg niech ta szyjka się trzyma, gdzie jej spieszno do skracania

Ja nie wiem co te szyjki u nas tak wariują

aaby gratuluję tygodnia.

A ja sobie troszkę pochlipałam nad tą książką, do tego nad sobą, że muszę tutaj leżeć i jakoś mam doła...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:15   #526
aksbarg
Raczkowanie

A co do tych kamer na porodówce o których wczoraj pisałam -podobno maja nagrywac 4 okres porodu, kangurowanie bo kobiety wtedy zostaja same i zdarzały się omdlenia, krwotoki itp. A na sam czas porodu kamery mają być wyłączone.
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:16   #527
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
a

A ja sobie troszkę pochlipałam nad tą książką, do tego nad sobą, że muszę tutaj leżeć i jakoś mam doła...
wiadomo już coś na temat wypuszczenia Cię?

Daniel
Stary 2013-10-04, 17:22   #528
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomo już coś na temat wypuszczenia Cię?
Nie, wczoraj to powiedziała, że zobaczymy dzisiaj, a dzisiaj nic nie mówiła. Nie wiem czy jutro też wypuszczaja. Wkurza mnie to, przecież nic się nie dzieje

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-04, 17:23   #529
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie łóżeczko i wózek są w zamkniętym pokoju małego, bo inaczej już by dawno w łóżeczku zagościły

brawo za tydzień no to już bliżej niż dalej
U nas sypialnia będzie otwarta i nie ukrywam, że nie wiem, jak to będzie jak łóżeczko stanie Rozłożymy chyba w przyszły weekend, niech się wietrzy. Zobaczymy, jak koty będą się zachowywać
A do wózka w sumie dostępu nie będą miały. Tzn. właśnie żeby ich nie kusić, to gondolę i fotelik będziemy trzymać w szafie. Nie chcę żeby zrobiły sobie z nich legowisko. Poza tym nie chcę przed każdym włożeniem dziecka odsierściać ich przez pół godziny

Już tuż tuż

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
i mam nieziemską ochotę na drożdżówkę z serem chyba zaraz pójdę sobie kupić bo dzisiaj jeszcze nigdzie nie wychodziłam
Ja właśnie mówiłam mężowi, że zjadłabym sobie albo jakąś drożdżówkę, albo chałkę Ale jakoś nie kwapi się, żeby mi to wykombinować

Cytat:
aaby gratuluję tygodnia.

Trzymajcie się tam mocno

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-04, 17:30   #530
Mya1989
Zakorzenienie

Na dworze jest tak szaro, buro i ponuro, że masakra
Tutaj tez weekend już to ruchu ni ma na wątku

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-04, 17:34   #531
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
U nas sypialnia będzie otwarta i nie ukrywam, że nie wiem, jak to będzie jak łóżeczko stanie Rozłożymy chyba w przyszły weekend, niech się wietrzy. Zobaczymy, jak koty będą się zachowywać
A do wózka w sumie dostępu nie będą miały. Tzn. właśnie żeby ich nie kusić, to gondolę i fotelik będziemy trzymać w szafie. Nie chcę żeby zrobiły sobie z nich legowisko. Poza tym nie chcę przed każdym włożeniem dziecka odsierściać ich przez pół godziny

ja to nie wiem moje tej sierści na tony zostawiają, już jeden koc musiałam im oddać bo się tego odczyścić nie dało więc dlatego rzeczy małego są izolowane, a lecą do nich jak durne

Daniel
Stary 2013-10-04, 17:36   #532
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
ja to nie wiem moje tej sierści na tony zostawiają, już jeden koc musiałam im oddać bo się tego odczyścić nie dało więc dlatego rzeczy małego są izolowane, a lecą do nich jak durne
Właśnie moje też gubią na potęgę
Chcę teraz zamówić na okres jesienno-zimowy Beaphar Lavetę - kiedyś miałam i jakby pomagało, więc może choć ciut zmniejszy ilość tego fruwającego futra

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-04, 17:50   #533
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Więc chyba sobie daruję.
Ojj to ja rezygnuję
Cytat:
Ale Ci się termin przesunął! Kolejna, co się w kolejkę wpycha
żeby wszystko było ok i infekcja poszła precz

O jaaaaaa, jakie wieści!

Gratulacje dziewczyny! Niech dziewczynki zdrowo rosną!

Przynajmniej taki chcę zamówić. Tylko nie wiem, jaki obwód wziąć I waham się, czy zamówić jeden czy dwa W razie co można zawsze oddać...
Zdecydowałaś się na któryś?

Pięknie!

za dwupak!

Też mogę polecić z czystym sumieniem

Ja prałam ciuszki w 40st., bo bałam się w wyższej, a tetry w 60st. Prasowałam ciuszki na **, kocyki na **/***, tetry i flanele na ***.

lineczka - piękna ta sówkowa ściana! Taka dziecięca i radosna!
zwariowane - co tej durnej babie do tego, jakie sobie badania robisz?! Zwłaszcza, że za nie płacisz A uwagi odnośnie kosztów wizyty nawet nie skomentuję
ryba - Coś mi się wydaje, że już w dwupaku do domu nie wrócisz

Za tydzień!!

Ja uciekam sobie na babski wieczór czyli na herbatkę z parasolką Do później
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 18:02   #534
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Na dworze jest tak szaro, buro i ponuro, że masakra
Tutaj tez weekend już to ruchu ni ma na wątku
u nas dzisiaj cały dzień było słoneczko

ja zaległam w łóżku, mąż poszedł po drożdżowke

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Mya a myślałaś żeby się na własne żądanie wypisać? ...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 18:03   #535
lusesita23
Zakorzenienie

Hej

melduje się w nowym wątku z chorym gardlem

Paulina, Beatka córeczek

Madzik 89 widziałam w tamtym wątku,ze pisalas o wizyciedla Was,ale dziwi mnie,ze udało się zmierzyć maluszka...mój gin i ten od 4D twierdza,ze już się nie da zmierzyć całego
no i jak Twój jest duzy to nasza będzie monstrum bo w 31 wazyla 1860 podejrzewam,ze teraz w 32 już ma ponad 2, ojej
Stary 2013-10-04, 18:37   #536
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przez to że to mleko było czekoladowe + zimne Jaśko był bardzo niespokojny, płaczliwy i miał problemy z brzuszkiem w szpitalu a ja w pewnym momencie zwątpiłam w to że dam sobie radę po powrocie do domu i płakałam za każdym razem kiedy on płakał...

Jakoś mam obawy co do tych frytasków kupnych... A mam okropnego smakora
ja nie rozumiem, jak można takiemmu malemu dziecku dać zimne mleko, w dodatku czekoladowe...

właśnie dlatego biore swoje.

Cytat:
W szpitalu idą na łatwiznę, nie muszą się bawić w rozrabianie i podgrzewanie tylko hurtowo dostają kilka zgrzewek takiego gotowego mleka, podają maluszkom a później niech się matka martwi co dziecku jest i jak mu pomóc Wygląda to tak https://www.google.pl/search?q=bebik...ml%3B500%3B500

Zrobiłyście mi takiego smaka że zaraz zadzwonię do rodziców i im powiem że jakby jechali do mnie to niech mi kupią te frytki
idioci
Cytat:
Chyba Anka pisała o takim mleku tyle że z jakichś innych firm więc może jest jakieś inne, zwykłe nie czekoladowe... to z bebiko nawet próbowałam bo co mi Jaśka przyniosły to pachniał czekoladą, a jak mi przyniosły butelkę z tym mlekiem to nawet było widać że nie jest ono białe tylko brązowe
firma bebiko ma mleka od pierwszych dni życia, ale jak widać, nie mieli na stanie i podali takie coś, w dodatku zimne, już mogli to podgrzać....
zatłukłabym jakby takie zimne mleko serwowali mojemu dziecku.

ciekawe ile w PL kosztuje taka buteleczka mleka.

Cytat:
też tak prałam.
a nawet mniej, kutrki malego na 30 i reszta 40, bo takie małe bawełniane rzeczy po 60 st zrobią się jak lumpy, wszystko prasuje więc moim zdaniem nie ma sensu tego niszyć, to takie delikatne wszystko jest.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 18:51   #537
niunia32
Zakorzenienie

Domii miałas któres z tych mlek?
http://magisterfarmacji.pl/wp-conten...czesniak_B.JPG
albo to: http://g.domzdrowia.pl/product_imgs/75/75945_2.jpg

moje dziecko w szpitalu piło (no az 1 butelke) hipp bio http://dodomku.pl/images/products/40...l/00032532.jpg

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 19:01   #538
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Miałam takie https://www.google.pl/search?q=bebik...%3B1200%3B1600 a to co Ty wstawiłaś to nie jest to samo ? tyle że tamto w szkanej butelce
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:02   #539
nasturcja7667
Zadomowienie

Nadrobiłam po łebkach, wybaczcie.

Ledwo żyję. Byłam dziś u siebie na uczelni, bo musiałam papierologię załatwić. Wróciłam ze skurczami i 3 godziny leżałam bez ruchu. Przeszły na szczęście. Potem zasnęłam.

Trele, Ryba to która pierwsza będzie pampersy zmieniać?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:05   #540
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Nie, wczoraj to powiedziała, że zobaczymy dzisiaj, a dzisiaj nic nie mówiła. Nie wiem czy jutro też wypuszczaja. Wkurza mnie to, przecież nic się nie dzieje
u mnie w szpitalu wypuszczali nawet w niedziele
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości