|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Moje R z dwóch dni, proszê o ocenê.
Wczoraj: I. Owsianka zapiekana z 4³y¿ek p³atków górskich i 1 ³y¿ki otrêbów na mleku z po³ow± ³y¿eczki miodu i ze startym jab³kiem Rower ok 40 min rekreacyjnie. II. 100g serka wiejskiego z papryk± i ogórkiem, nektarynka III. 1/2 woreczka ry¿u br±zowego z tuñczykiem, sa³at±, pekiñsk±, papryk±, ogórkiem i trochê sera ¿ó³tego IV. 2 wafle ry¿owe i 200ml jogurtu pitnego 0% t³uszczu Æwiczenia 35 min. V. Kabanos z kurczaka na ciep³o z odrobin± musztardy i ma³a kromka ¿ytniego pe³noziarnistego z chud± wêdlin±, sa³at± i rzodkiewk± Dzi¶: I. 3 du¿e kromki chleba ¿ytniego pe³noziarnistego (z serem ¿ó³tym, chud± wêdlin±, serkiem ¶mietankowym i serkiem orzechowym, sa³ata, papryka, rzodkiewka) czy te rzeczy na kanapki s± ok? ten serek orzechowy tylko na po³ówce i tylko pozwalam sobie na ¶niadanie jakie¶ s³odsze rzeczy ![]() II. Pokrojona nektarynka i 3 ma³e jab³uszka z jog. naturalnym III. Warzywa na patelniê z ziemniakami(nie za du¿o ich by³o ![]() IV. Niewielki grejpfrut. Godzina zumby. V. Zamierzam zje¶æ trochê serka wiejskiego z warzywami, kromkê chleba i trochê piersi z kurczaka(parê ma³ych kawa³ków) sma¿onej bez t³uszczu. do picia ka¿ego dnia: herbata zielona, czerwona i woda
#1112 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 054
|
No to moje dzisiejsze grzeszne R
![]() Na czczo woda z cytryna i ³y¿eczka miodu ¦niadanie: Placek owsiany (jajko, 50g p³atków, ³y¿eczka miodu, 10g s³onecznika, ³y¿ka jogurtu naturalnego chudego) posnarowany chudym homo (ok. ³y¿eczka) 2 kawy z mlekiem 1,5% 2 ¶niadanie: 300g papaji, 50g chudego homo z nat. kakao i pó³ ³y¿eczki miodu, kilka orzeszków ziemnych (bez niczego) i ok. 5 ¶liwek suszonych 2x herbata z pó³ ³y¿eczki miodu Obiad: Ok. 130g sma¿onej na oliwie polêdwiczki wieprzowej z cebulka i czosnkiem, zmieszana z oko³o 70g chudego jogurtu nat., podana na po³owie placka z ciasta do pizzy (niestety na zwyk³ej mace; 1/4 ciasta z 250 maki), surówka (sa³ata, kiszony, pomidor, papryka) Kostka gorzkiej 90% i jedna ¶liwka suszona Bieg 1h=10km=511kcal Podwieczorek: 2 ciastka tureckie a'la baklawa Po tym wszystkim nie wiem czy jesc kolacje ![]() Jak sie zdecyduje to: 200g chudego wiejskiego z rzodkiewka Oprocz tego pilam wode i nieslodzone herbaty (slodzone wymieniam w jadlospisie). Edit: na kolacje bylo 100g wiesniaka i 3 orzeszki ziemne+chili i kakao nat. ![]() Proszê o "rzucenie okiem" ![]() ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mom to be ![]() Edytowane przez vikuniaa Czas edycji: 2013-10-03 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
U. Ogarniam sie, caly dzien w domu jedyny ruch to te cwiczenia... ograniczam nabial trochê.
Sn. Owsianka (200ml mleka 2%, 30g twarogu poltlustego, 15g orzechow wloskich, ³y¿ka otr±b zytnich, lyzka suszonych jagod goji) zielona herbata. Skalpel, Mel B posladki, rozci±ganie. Obiad. 120g sznycla z piesi indyka ze 100g brokula na parze, pol woreczka kaszy gryczanej, pomidor z koprem, ³y¿eczka oliwy. Podwieczorek. 2 kruche babeczki domowe z budyniem smietankowym, szklanka malin, 2 paski czekolady z calymi orzechami laskowymi (ok10sztuk), movna kawa. Kolacja. 2 kromki razowca z 45g lososia wedzonego (prawie polowa tacki) plus: z 5 rzoskiewek, kielki lucerny, salata rzymska,ogorek gruntowy. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | ||||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() Ja otwieram cytowane wypowiedzi w kilku kartach w przegl±darce, odpowiadam na ka¿d±, a potem je wycinam i ³±czê w jeden post ![]() Cytat:
![]() I chyba dopiero teraz czujê, ¿e to co z³e, wyrzuci³am z siebie. Rok temu gdy pierwszy raz odstawia³am hormony, chyba nie by³am jeszcze na tyle gotowa jak teraz... Musi byæ w koñcu dobrze... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nasze jab³onie to stara odmiana Kronselska. Przynajmniej takie s³uchy chodz±. Smak nie do podrobienia... Nigdzie indziej siê nie spotka³am z podobnymi. Dzisiejsze U. I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: ciemnymi winogronami, orzechami w³oskimi, serkiem homo, musem jab³kowo-brzoskwiniowym i zbo¿owymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi Przek±ska: jab³ko II Ziarnista bu³ka z serkiem typu w³oskiego, rzodkiewk±, pomidorem i sa³at± III Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, kasza kukurydziana z mas³em, sa³atka z kolorowych papryk i czerwonej cebuli Pump It Up! The Ultimate Dance Workout IV Mix sa³at z 2 jajami na twardo, marchwi±, pomidorem, rzodkiewkami, kiszonymi ogórkami, pieprzem zio³owym i olejem lnianym Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1115 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Poa, twoje jad³ospisy s± niezmiennie... fascynuj±ce.
![]() U. Zachciewajki zmieniaj± siê jak w kalejdoskopie... wracaj±c do domu mia³am straszn± ochotê na czekoladê, po powrocie do domu ju¿ zamarzy³y mi siê cytrusy z jagodami. ![]() I jogurt naturalny 180g 0% z 3 ³y¿kami orzechowego musli, ³y¿k± suszonej ¿urawiny i 1/2 banana; kromka chleba ¿ytniego z serkiem do smarowania, plastrem wêdliny, sa³at±, kie³kami broku³a, pomidorkiem; herbata zielona II jab³ko III 2 kromki chleba ¿ytniego z serkiem, sa³at±, pomidorkiem, kawa³kiem ¿ó³tego sera morskiego IV gigantyczne udko z kurczaka na ry¿u (jaka¶ potrawka... sma¿ona, ale zostawi³am skórkê), sa³atka z marchwi i ananasa V serek homogenizowany Danio o smaku jagodowym 120g, mandarynka, 2 ma³e wafle ry¿owe VI 2 kromki chleba ¿ytniego z serkiem do smarowania i 2 plastrami szynki z kurczaka; sa³atka z 6 migda³ów, 3 pomidorków, kawa³ka ¿ó³tej papryki, garstki kie³ek broku³a i sa³aty (deserowa miseczka); melisa |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 973
|
Poa, nie wiedzia³am o tym tuñczyku w oleju... Raczej ciê¿ko bêdzie mi siê przekonaæ do wsw, bo jest dla mnie mega suchy, ale widzia³am gdzie¶ chyba tuñczyka w oliwie z oliwek, poszukam go
![]() R 1. serek homogenizowany z cynamonem, pestkami dyni i s³onecznikiem, bu³ka jasna; 2. bu³ka z mas³em, szynk± drobiow± w zio³ach i pomidorem; 3. zupa krem z pieczarek; 4. kanapka z razowca z mas³em, szynk±, sa³at±, pomidorem i ogórkiem, sok marchwiowy 100%; 5. domowe spaghetti bolognese, dwie kostki czekolady gorzkiej Lindt 70%; 25 minut rozci±gania 6. grzanka z pe³noziarnistego ¿ytniego ze s³onecznikiem z szynk± drobiow± w zio³ach, pieczark±, cebul± i serem salami; przed snem mo¿e wpadnie szklanka ciep³ego mleka 3.2% - na gard³o i ukojenie nerwów; + woda, herbaty: czarna, English Breakfast, pokrzywa wymieszana z herbat± owocow± o smaku sernika truskawkowego; Edytowane przez cpp Czas edycji: 2013-10-03 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
Bardzo ³adna redukcja ![]()
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
P
¦ I twaro¿ek wiejski 200g, 2 kromki chleba razowego z mas³em i pomidorem ¦ II jogurt naturalny + ³y¿ka pestek dyni O (mo¿e ma³o obiadowy, ale to wyj±tkowo dzi¶, bo na szybko) pomidorowa jajecznica - 2 jajka + domowy z pomidorków, z oregano, mniam P kawa³ek ciasta, jaka¶ babka z brzoskwini±, ¶liwka K 1/2 makreli wêdzonej, 3 kromki chleba razowego z pomidorem
![]() |
#1122 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 506
|
Cytat:
Ja nie mogê zrozumieæ, ¿e wiêkszo¶æ czepia sie tutaj dos³ownie wszystkiego, tak ¼le, tak nie dobrze. Jedn± z takich osób jestes Ty. A Tobie jako¶ nikt nie wytyka chorego celu, do jakiego d±¿ysz. ![]() Niewa¿ne ile mia³bys wzrostu to wa¿±c 60kg nie bêdziesz wygl±da³ jak facet (bo siê po prostu nie da), tylko jak 15letni ch³opiec, no ale ludzie ró¿ne kanony piêkna maj±, ale Ty i tak wiesz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- JUz nie wspominam o tym jak krytykujesz ludzi jedz±cych s³odycze, pal licho jak robi³by¶ to tylko na tym w±tku, ale tak naprawdê robisz to w ka¿dym, w którym siê chyba udzielasz, a tam wiêkszo¶æ ma³o Twoje zdanie interesuje, ale jednak sam potem masz chwile s³abo¶ci jak to okre¶lasz i sam po¿erasz batony, szukaj±c dla siebie usprawiedliwienia. Tylko widzisz, ludzie, którzy takich s³odyczy naprawdê nie lubi±, to nie jedz±, a Ty siê po prostu musisz cholernie ograniczaæ i walczyæ z samym sob± ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Je¿eli nie wiesz jak mo¿e wygl±daæ niski facet przy wadze 60-62kg to wpisz sobie waga piórkowa i poogl±daj sylwetki bokserów w tej wadze, bo faktycznie nie masz pojêcia o czym piszesz. Co do czepiania siê to je nie wiem gdzie Ty widzisz ¿ebym tutaj to robi³. A je¿eli wcze¶niej pisa³em gdzie¶ niepochlebnie o s³odyczach to dlatego ¿e tak w³a¶nie o nich my¶lê. Bez znaczenia czy je lubiê czy nie. Zdrowe od¿ywianie to w³a¶nie dokonywanie dobrych wyborów, nie zale¿nie od tego co nas kusi najbardziej. I mylisz siê, od wszystkich s³odyczy ¶wiata i tak najlepiej smakuj± mi ¶wie¿e owoce, wiêc nie muszê siê z niczym "cholernie ograniczaæ", ani tym bardziej "walczyæ z samym sob±", bo jem je bez najmniejszych oporów pomimo redukcji. Czy to siê komu¶ podoba czy nie. A tak na marginesie -skoro ju¿ dowiedzia³e¶ siê do czego ten w±tek s³u¿y, to mo¿e zaniechaj zabierania w nim a¿ tak ostrego tonu. Twojego menu nie widzia³em tutaj jeszcze nigdy, byæ mo¿e mi umknê³o, nie wiem, ale przyznasz ¿e nie podajesz ich zbyt czêsto. Ty jedynie wpadasz tutaj ¿eby siê wym±drzyæ, lub jak sam zauwa¿y³e¶ - ¿eby siê kogo¶ czepiæ. EOT Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-04 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszecie, ze to redukcja. Czy moge prosic o napisanie co konkretnie w tych posilkach mam zmieniæ? Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Cytat:
kochana polecam wszystkie tuñczyki rio mare, s± przepyszne i w oliwie z oliwek, aczkolwiek ciut dro¿sze, ale wra¿enia smakowe nieziemskie ![]() ju¿ z innej beczki - chyba muszê torchê przystopowaæ z makaronami, bo zauwa¿y³am, ¿e naprawdê ciêzko mi siê pochamowaæ z ilo¶ci±, tak bardzo kocham makaron ¿e jak ju¿ ugotujê danie makaronowe, jem ogromn± porcjê, tak jak wczoraj np ;p czujê ¿e ju¿ mi wystarczy a dojadam na³o¿on± porcjê do koñca ![]() a mój dzisiejszy jad³ospis redukcyjny wygl±da tak: 7.30 - kawa z mlekiem, 5 ³y¿ek p³atków owsianych z gor±cym mlekiem, cynamonem i garstk± orzechów (laskowe,w³oskie,nerkowie c, migda³y - mix) herbata zielona 11.00 - 80 g ³ososia wêdzonego, kromka razowca ¿ytniego, pó³ puszki mieszanki meksykañskiej (fasola kukurydza groszek) herbata zielona 14.00 - 50 g ³ososia wêdzonego, 3 ³y¿ki mieszanki meksykañskiej (fasola kukurydza groszek), kromka razowca ¿ytniego, wafel ryzowy, jab³ko ->prawie to samo, bo jest pi±tek i czyszczê przed weekendem pracowe zapasy ¿eby siê nie zepsu³y ![]() 18.30 - curry z kurczaka, bardzo pikantne (piers kurczaka, kurkuma, kumin, garam masala, chilli, morele suszone, pomidory z puszki, imbir, cynamon, ¶wie¿a kolendra, pasta curyy) z pó³ woreczka ru¿y br±zowego 21.30 - jajko z warzywami, tudzie¿ 1-2 nale¶niki z twarogiem i cynamonem z m±ki pe³noziarnistej - zobacze czy smaki na s³odko czy na s³ono mnie wezm± sugestie i ocena mile widziana Poa alpina -> to podnios³a¶ mnie na duchu, ¿e wczorajszy jad³ospis by³ okej ![]()
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie ![]() Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2013-10-04 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
Teraz to ja ju¿ nie wiem czy powinienem oceniaæ jakikolwiek jad³ospis bo wyjdzie ¿e siê czepiam
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Têczowa, Poa - Wy te¿ nie komentujcie bo kto to widzia³ tyle siê czepiaæ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1128 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 415
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ju¿ nie b±d¼ taki wra¿liwy ;p hehehe <¶ciskam> ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- p.s. stwierdzi³am, ¿e skoro tyle siê udzielam w tym forum (codziennie, co jak na mnie to du¿o) to chocia¿ poka¿ê swoj± twarz (avatar) hehe zyczê mi³ego pi±teczku i nie za mocno grzeszneog weekendu dla Redukcyjnych,czekam na komentarze jad³ospisu (wy¿ej) ![]()
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
U
I serek Bieluch z musli, ¶liwkami, kakao II Topfenschmarrn podany z domowym d¿emem z czarnej porzeczki jab³ko III Talerz zupy broku³owej Spaghetti w sosie pomidorowym z fasolk± i papryk± IV Sporej wielko¶ci bu³ka dro¿d¿owa z miodem i orzechami podana z twaro¿kiem ze ¶liwkami V Bêd± kanapki z domowego chleba z serem Brie, gotowane jajko na wpó³ twardo, pomidor
#1132 |
Zakorzenienie
|
dzisiejsze R:
Po przebudzeniu: ciep³a woda z cytryn± i ³y¿eczk± miodu lipowego (wczoraj kupi³em taki miód na targu ¿e niech siê wstydz± wszystkie sklepowe i znikn± ![]() ¦niadanie: 2 kromki ¿ytniego razowca z pasztetem z soczewicy i warzyw + 1/2 avocado + 3 pomidory + jajko na miêkko + jab³ko II ¦niadanie: jaglanka z jogurtem naturalnym, gruszkami, ¶liwkami, cynamonem i imbirem Obiad: zapiekanka z brukselki, s³odkich ziemniaków, czerwonej fasoli, cebuli i wêdzonego twarogu + surówka z kiszonej kapusty, marchewki, jab³ka i pora Przek±ska: 3 jab³ka, 2 nektarynki, parê winogron Kolacja: morszczuk na parze + puree z selera gotowanego w mleku + sa³atka z roszponki, zielonego groszku i broku³a, polana olejem z pestek winogron Do picia: woda, czarna herbata z cytryn±, koktajl (sok z buraków+sok z selera+sok pomarañczowy+ jarmu¿), lipa, melisa ![]() EDIT: teraz kleik z siemienia lnianego jeszcze wypi³em Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-04 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 319
|
Ale¿ tu siê porobi³o...
To ja wrzucê swoje lu¼ne, dzi¶ sze¶cioposi³kowe U: I: owsianka z siemieniem lnianym, pieczon± dyni±, sezamem, cynamonem i ma¶lank±; II: mus z pieczonej dyni z imbirem i cynamonem; kawa³ek rustykalnej bu³ki; III: kilka rydzów z patelni duszonych w ma¶le; IV: zupa soczewicowa z pomidorami; na drugie makaron razowy ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, czosnkiem, oliw± i mozarell±; V: kilka ¶liwek; kawa Pumpkin Spice (z domowej roboty syropem dyniowo-korzennym, na skondensowanym mleku); VI: dwie kromki razowca z mas³em i wêdzon± makrel±, pieczona papryka, pomidor. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1134 | |||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() U Ciebie ca³kiem ok U... Ale liczenie 6 migda³ów mog³a¶ sobie darowaæ ![]() Cytat:
Do jogurtu owoce! I wiêcej pestek dyni - sypnij gar¶æ. Jogurt powinien byæ du¿y. Obiad za ma³y jak na P, stanowczo za ma³y! Podwieczorek ok, o ile kawa³ki ciast by³o solidne. Makrela powinna wpa¶æ ca³a. Mog³a¶ ugotowaæ jeszcze jajka i zrobiæ pastê rybno-jajeczn± na kanapki. Podsumowuj±c - za ma³o! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam dok³adnie to samo z makaronem! Wór bez dna ![]() Skoro jeste¶ na R, to odradza³abym nale¶niki na kolacjê. Jajka z warzywami to lepszy wybór - nale¶niki mog³a¶ zje¶æ wcze¶niej. Czyszczenie zapasów rozumiem ![]() Ervisha, DudiBoy, niezamienna_juz_na_nic - w³a¶nie takie Wasze jad³ospisy lubiê. Po prostu typowo WASZE ![]() Dzisiejsze U I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: ciemnymi winogronami, orzechami w³oskimi, serkiem homo, musem jab³kowo-brzoskwiniowym i zbo¿owymi chrupkami orzechowo czekoladowymi Przek±ska: jab³ko II Ziarnista bu³ka z szynk±, sa³at±, pomidorem, rzodkiewk± i sosem tzatziki III Kromka ziarnistego chleba graham z jab³kowo-gruszkowym serkiem Almette, sa³at± i suszonym daktylem; kefir naturalny 400g, gar¶æ chipsów bananowych IV Dwa filety z mintaja w panierce i zio³ach sma¿one na oleju rzepakowym; pó³ woreczka br±zowego ry¿u; fasolka szparagowa z wody Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, 2x zielona herbata.
![]() |
#1135 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 565
|
Mia³o byæ P, ale chyba ¶rednio wysz³o.
![]() I owsianka (4 kopiaste ³y¿ki p³atków) z resztk± twarogu, startym niewielkim jab³kiem, cynamonem i 2 gar¶ciami pestek s³onecznika (moje ostatnie zapasy pestek/orzechów - muszê siê wybraæ na zakupy) II 2 grube kromki chleba ¿ytniego; 1 z serem ¿ó³tym, 2 z jajkiem na twardo, na obu du¿o surówki co ostatnio (marchewka, jab³ko, seler, majonez, jogurt) (wróci³am mega g³odna do domu, wiêc na szybko co¶ na co mia³am ochotê akurat i to, co zasta³am w lodówce) III 2 pe³noziarniste kakaowe nale¶niki sma¿one na oleju kokosowym z ricott± (nieco ponad 1/2 opakowania) i ca³± pomarañcz± IV bu³ka jaka¶ z pestkami dyni, z tofu wêdzonym (ponad 1/2 opakowania), sa³at± i czerwon± papryk± picie: kawa czarna x2, woda Dzieñ pt. "ma³o zró¿nicowane rzeczy w lodówce", resztki itp. ... Kolacja ju¿ totalnie wciskana na si³ê (zjad³am niedawno, g³odna nie by³am zbyt...). ![]() Ruch - prawie zero, chwilowe wyj¶cie na uczelniê, pó¼niej siedzenie w domu.
#1136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1137 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 552
|
PPPppppPPPPppp
sniadanie tost z dwoch kromek razowca z zoltym sereem i maslem kromka razowca z polowa makreli wedzonej kromka razowca z 2plastrami szynki,pomidorem,maslem,s erem II 500ml mleka+szklanka kukurydzianych+mango+lyzk a kokosu+lyzka dzemu obiad 4 pampuchy z serkiem wiejskim 200g+kiwi podwieczorek cala puszka sledzi w pomidorach i kromka razowca z 3lyzkami sera twarogowego i pomidorem IIpodwieczorek 250g twarogu i starte 2jablka kolacja 200g wiesniaka+bulka zytnia z selerem,rukola,maslem i kabanoskiem bez ruchu, 8h w szkole ,pol h spaceru. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1138 | ||
Tajka
Wiadomo¶ci: 4 742
|
Jad³ospis w za³±czniku
![]() Dzieñ bez æwiczeñ. Niby od rana (7:00) na nogach, ale wiêkszo¶æ czasu spêdzi³am siedz±c na wyk³adach. Na przek±ski i inne sk³ada siê podwieczorek i kolacja, bo program nie obejmuje V posi³ków.
Edytowane przez kisiej25 Czas edycji: 2013-10-05 o 11:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Moje znowu grzeszne, ale za to smaczne i chyba w miarê zdrowe R
![]() Na czczo: dwa kubki ciep³ej wody z miodem, cytryn± i imbirem (a¿ 2, bo w pierwszym zapomnia³am rozpu¶ciæ miodu i zosta³ na dnie ![]() ¦niadanie: 100g chudego wie¶niaka i 70g chudego homo z ³y¿eczk± miodu i ³y¿eczk± pestek s³onecznika, olej lniany; 300g papaji; 2 kostki gorzkiej czekolady (90% kakao); kawa z mlekiem 1,5% II ¶niadanie: Kubek 250ml zmiksowanych owoców (banan, ananas i kiwi), bez dodatków Obiad: 125g ³ososia sma¿onego bez niczego; 3 ³y¿ki (odmierza³am suchy) cous cousu i sa³atka (ogórek kiszony, pomidor, rzodkiewki, cebulka i szczypior) Podwieczorek: No có¿, ³asuch ze mnie ![]() ![]() ![]() A za chwilê kolacja: Grahamka z szynka pieczona, serem ¿ó³tym, sa³ata, pomidorem i ogórkiem Do picia: woda z ogórkiem ![]() Po kolacji (ale nie od razu) 5x6 minutówek Ewy Ch. Kupi³am dzisiaj w sklepie ze zdrowa ¿ywno¶cia herbatê honeybush+schoko ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mom to be ![]() Edytowane przez vikuniaa Czas edycji: 2013-10-04 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Moje dzisiejsze P
¦ I owsianka na mleku 3,2 % ¦ II pó³ jab³ka (by³am bardzo syta po ¶niadaniu, dlatego niewiele) O sa³atka do poci±gu: 140-150 g piersi z kurczaka gotowanej, pokrojony ogórek zielony, kawa³ek pomidora, pestki z dyni P jagodzianka K 4 kromki chleba razowego z mas³em, w tym 3 z twaro¿kiem gotowym ze szczypiorkiem, 1 z wêdlin± drobiow± i pomidorem + WIELKI kubek kawy inki na mleku 3,2 % ___ do poduszki o.o 5 du¿ych czekoladek krówkowych (Wawel ![]() Przepraszam z góry, je¶li to nie miejsce na to pytanie - ale jestem taka najedzona jak dzikie, le¶ne zwierzê, ju¿ który¶ dzieñ z rzêdu. Macie pomys³ na: szybsze trawienie, albo na kaloryczne (ale nadal w miarê zdrowa, ¿eby nie tyæ na g³upio) jedzenie, które nie pozostawia na tak d³ugo uczucia syto¶ci? Próbujê rozepchaæ sobie ¿o³±dek jako¶, wiêcej wsuwam na kolacjê po ostatnim wa¿eniu :/ ale przez to przestajê czuæ g³ód w ci±gu dnia, ci±gle jestem najedzona. Czy mo¿e pozwalaæ sobie na bia³e pieczywo? Na krócej syci, prawda? Albo jakie¶ s³odkie bu³ki? S± okej, je¶li licz± siê ka¿de kalorie? edit: Kiedy jad³am l¿ejsze (zero wêgli - twaro¿ek / ryba) kolacje, rano by³am ³adnie g³odna. Ale nie ty³am, dlatego próbowa³am dopakowaæ kolacje, bo jakbym walnê³a mega ¶niadanie to potem nie mam miejsca na kolejne posi³ki. Ale po mega kolacji nie mam miejsca na lepsze ¶niadanie. edit 2: no i masz, poch³onê³am w koñcu tyle s³odkiego, z desperacji albo z ponownie obudzonego ³asucha
jesiennie szczê¶liwa Edytowane przez buty_na_plaskim Czas edycji: 2013-10-04 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.