Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 18:59   #1381
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

inwersja - dziecko mozesz i rano myc, zadna dla niegor oznica (chociaz niby wazne by bylo o podobnej porze bo jest regularnosc )
poradzicie sobie, bez paniki. a poza tym - moze jednak warto chociaz do sklepu wyjsc by troche pooddychac powietrzem, mnie glowa boli od siedzenia w domu...

chcialam doniesc ze natalka tylko z rana ulała krwia wiec wnioskuje ze jednak mnie pogryzla, noze nawet w nocy, i pewnie dlatego sie nazbieralo i rano ulała. w razie jak sie powtorzy to powiem pediatrze. w szpitalu tez mi raz ulala wlasnie krwiscie ale wtedy pogryzla mnie naprawde mocno.

natalka spi. dzis miala jakis dzien na niespanie i teraz odsypia. a kapana jeszcze nie byla... ew nie bedzie i tez bedzie dobrze. pępek ledwo sie trzyma...

jak mi sie uda to wieczorem wstawie moj opis porodu, ale nie wiem czy znajde sily na wlaczenie kompa (teraz pisze z mezowskiego )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:04   #1382
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

no ładnie widzę że i misia się szykuje
Zaraz zostanę sama

ja padam: bolą mnie nogi, plecy, ehh nachodziłam się za dużo dziś! dopiero wróciliśmy do domu z Tżtem. Jestem głodna kto mi zrobi kolację

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:07   #1383
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Zrozumiałam dobrze. Uwierz mi, że słowa "weź się w garść" nigdy nie są skuteczne jak ktoś jest w na prawdę tragicznym stanie psychicznym i emocjonalnym. Dlaczego, już było wyjaśnione. Tyle. Skończymy już temat, bo mnie to męczy już. Proszę.

Ja wiem, że warto. Ale ciągle nie ma kiedy. W nocy prawie nie śpię, ciągle się budzę. Ciągle siku, butla,lulanie. Rano spać mi się nie chce, ogarniam mieszkanie, dziecko, za to tż do 11h odsypia. Wczesnym popołudniem ja dostaję mega nerwów, nie czuje senności tylko wpadam w histerię. Dopiero jak się wyspie trochę funkcjonuje lepiej. Potem z popołudnia robi się wieczór, obiad na kolację i koniec dnia.
Nie ma kiedy

Zaraz zostanę sama w domu i już będzie zupełna lipa.

Dziś jakoś na ekspresie go wykompalismy. Lipa będzie jak tz będzie miał popołudniowa zmianę. Będzie tydzień bez kompieli.

Była położna,a co?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a moze właśnie jak go wieczorem wykąpiecie to się wyciszy i będzie dłużej spał? przez co Ty i tż będziecie mieli szansę by trochę dłużej odpocząć? Kąpiel działa z reguły usypiająco na maluszka

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:08   #1384
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Paulinka jak cos to od niedzieli jeszcze spacery, aha jutro jedziemy jedzcze na zakupy ciuchowe dla TŻ.

ej no my tez mamy na jutro plany:P zrobic porządki przed przyjazdem moich rodziców, sprzatnac auto, isc na zakupy i po znajomych na lotnisko
ale może wczesniej urodzę never know..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:09   #1385
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Zaraz zostanę sama

ja padam: bolą mnie nogi, plecy, ehh nachodziłam się za dużo dziś! dopiero wróciliśmy do domu z Tżtem. Jestem głodna kto mi zrobi kolację
gdzie się szykuje ? Kochana bolą mnie plecy, bo zmieniłam pościel, zrobiłam jedno pranie, potem jeszcze ciuchy składałam i byłam na zakupach.

A druga sprawa poprzestawiałam wiaderka z węglem.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:11   #1386
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Kaśka ale dzisiaj nie ma "wspólnej"

zjadłam zupke vifona. Mój ostatni grzech ciążowy.

Paulinka jak cos to od niedzieli jeszcze spacery, aha jutro jedziemy jedzcze na zakupy ciuchowe dla TŻ.
Poczekaj, poczekaj.. już niedługo sama nie
będziesz wiedziała jaki jest dzień tygodnia

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
inwersja - dziecko mozesz i rano myc, zadna dla niegor oznica (chociaz niby wazne by bylo o podobnej porze bo jest regularnosc )
poradzicie sobie, bez paniki. a poza tym - moze jednak warto chociaz do sklepu wyjsc by troche pooddychac powietrzem, mnie glowa boli od siedzenia w domu...

chcialam doniesc ze natalka tylko z rana ulała krwia wiec wnioskuje ze jednak mnie pogryzla, noze nawet w nocy, i pewnie dlatego sie nazbieralo i rano ulała. w razie jak sie powtorzy to powiem pediatrze. w szpitalu tez mi raz ulala wlasnie krwiscie ale wtedy pogryzla mnie naprawde mocno.

natalka spi. dzis miala jakis dzien na niespanie i teraz odsypia. a kapana jeszcze nie byla... ew nie bedzie i tez bedzie dobrze. pępek ledwo sie trzyma...

jak mi sie uda to wieczorem wstawie moj opis porodu, ale nie wiem czy znajde sily na wlaczenie kompa (teraz pisze z mezowskiego )
No ja z myślą o tej regularnosci.. choć tż rano mi śpi :/

Do sklepu to ja go wysyłam na szybko, gdzie połowy rzeczy nie kupi, bo on nie wie co jak mi się listy nie zrobi. A jak mu dziś powiedziałam na szybko co ma kupić, to połowę zapomniał, bo nie miał na kartce zapisane.
Ja w tym czasie obiad gotuje i dalej ogarniam

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

My pępek to mamy już dawno całkiem zagojony.
A sam kikut odpadł 6 dnia przy zmianie pieluchy.

Stary 2013-10-04, 19:11   #1387
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
u mnie z tego co widziałam na ostatnim usg, to będzie podobny do Męża poczekamy , zobaczymy
nasz synuś to chyba nie lubi być fotografowany (po mamusi ), bo od 23tc jest odwrócony w ten sposób, że patrzy w dół i nie ma szansy aby podejrzeć jego buźkę. No cóż, będzie niespodzianka

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
ej no my tez mamy na jutro plany:P zrobic porządki przed przyjazdem moich rodziców, sprzatnac auto, isc na zakupy i po znajomych na lotnisko
ale może wczesniej urodzę never know..
coś mi się wydaje, że może Ci się nie udać realizacja tych wszystkich jutrzejszych planów Jak nic tu szykuje się porodzik
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 19:12   #1388
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciakiss Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja bycmoze do was dolacze ma weekendowe porodziki. Oby.... wczoraj odszedl mi czop z taka ciemna krwia. Cos tam mnie pobolewa ale bez zadnej regularnosci i intensywnosci. Tylko nad ranem mialam jeden dosc bolesny i trwajacy prawie minute skurcz. Kto wie kto wie;-)

Coś czuje zatłoczony weekend po raz kolejny

Cytat:
Zaraz zostanę sama
Spokojnie, ja Ci dotrzymam towarzystwa U mnie nic ani drgnie.. Chociaz za 2h wizyta, więc trzymajcie kciuki
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:15   #1389
misia332
Zakorzenienie

ja trzymam kciuki za wizytę.

Aha, moje dziecko jest chyba nie bardzo odwrócone, bo plecami do moich pleców. Ale mówiła, że jak cc, to będę decydowac w momencie jak sie zacznie, bo może jeszcze plecki odwórócić.

rusałko wpisz mi prosze wizytę na 29.10.

Stary 2013-10-04, 19:28   #1390
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

czarna, tancerka, jaika, vea
SERDECZNE GRATULACJE !!!!!!klask i:

Dziewczyny przepraszam was, że tu nei zaglądam ale w domu ciągle mam coś do roboty;/

przede wszystkim mnóstow czasu spędzm na laktatorze;/
czy możecie mi podpowiedzieć, ponieważ pamietam, że któraś z was polecała jakis fajny elektryczny laktator, tańszy od medeli ale niestety nie zapisalam sobie
z góry dzieki

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:29   #1391
t_89
Zakorzenienie

hej znalazlam chwile. Mala spi jak zajac pod miedza budzi sie nie moge jej uspic dzisiaj ;/

wkurza mnie wszytsko to siedzenie w domu ;/ mam zly humor do tego tz poszedl do kolegi wkurza mnie ;/ nie zajmie sie dzieckie,. Ma podobno cala niedziele sie nia zajowac zobaczymy
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 19:34   #1392
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Inwersja jestem w szoku jak czytam co piszesz jak to nie macie czasu na wyjscie czy cos...?

musialam do mamy wejsc na 7 pietro masakra sapie jak stary zul

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:35   #1393
misia332
Zakorzenienie

Ej czy Was tez tak boli dooopa ?? Albo bolała przed porodem ?

Stary 2013-10-04, 19:42   #1394
papuga_69
Zakorzenienie

Paulinka jak tam skurczybyki ?

Stary 2013-10-04, 19:43   #1395
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co tam wyszło? pewnie, że warto skonsultować z tą babeczką, może od początku ciąży leki jakieś dostaniesz i będzie dobrze kiedy drugie?
napisali:łożysko III trymestru ciąży z rozproszonymi depozytami włóknika międzykosmkowego oraz wieloogniskowym i zlewnym silnym przekriweniem kosmówki, z dominującym zastojem krwi w jej centralnych częściach oraz silnym przekrwieniem kosmków przypodstawnych. Pępowina, z tego co rozumiem ok

chciałabym żeby mi to ktoś po ludzku wytłumaczył

ktoś nad nami czuwał że byłam w tym cholernym szpitalu

tfu, nie histopatologiczne tylko patomorfologiczne.

a drugie, zobaczymy co powie, ile po cc można, myślę, że nie będziemy zbyt długo czekać, żeby różnica wieku nei była zbyt duża

Cytat:
Dziś jakoś na ekspresie go wykompalismy. Lipa będzie jak tz będzie miał popołudniowa zmianę. Będzie tydzień bez kompieli.

Była położna,a co?

mój mąż pracuje zmianowo i nie zawsze jest wieczorem.
radzę sobie tak:
w wanience sama na razie się boje
rozkładam na łóżku podkład do przewijania, na to ręcznik, miska z ciepłą wodą, duże, rossmannowskie waciki i jedziemy nawet myślę że tak Ją lepiej, dokłądniej umyje, nie rzuca się, nei ślizga, nie boję się więc mam spokojnie czas na umycie każdego zakamarka. A główkę myję nad miską, jak nad chrzcielnicą

pierwszy tydień siedziałyśmy cały czas w sypialni, bo tylko tam było ciepło, piec się zepsół i był nowy montowany, grzaliśmy olejakiem, w reszcie domu zimno jak cholera, ja się bałam Ją na dłużej zostawić, więc prysznic, kibelek na szybko, jadłam gotowce, albo czekałąm na męża albo nic nie jadłam powoli zaczęłam wychodzić na dłużej, teraz swobodnie się poruszamy po całym domu
przyjdzie z czasem, uwierz
życie nam się zmieniło o 180 stopni, musimy przywyknąć i nauczyć się żyć po nowemu

Cytat:
i załamał się Kaśi świat

Cytat:
a kto mi wykracze?
urodzisz w mój tp, 11-go

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

czy możecie mi podpowiedzieć, ponieważ pamietam, że któraś z was polecała jakis fajny elektryczny laktator, tańszy od medeli ale niestety nie zapisalam sobie
z góry dzieki
miałam pytać o Ciebie

ciekawe jak Larysa ooo i Brydzia
Stary 2013-10-04, 19:45   #1396
Zakorzenienie

Cytat:
ja trzymam kciuki za wizytę.

Aha, moje dziecko jest chyba nie bardzo odwrócone, bo plecami do moich pleców. Ale mówiła, że jak cc, to będę decydowac w momencie jak sie zacznie, bo może jeszcze plecki odwórócić.

Moja tak samo mówiła - że dzieć może w ostatniej chwili pleckami się prawidłowo obrócić więc jakby co żeby się nie martwić. Jak narazie jest tak ukosem.
Dzięki za kciuki

Cytat:
czarna, tancerka, jaika, vea
SERDECZNE GRATULACJE !!!!!!klask i:

Dziewczyny przepraszam was, że tu nei zaglądam ale w domu ciągle mam coś do roboty;/

z góry dzieki
Spokojnie, ogarniesz malucha to będziesz częściej zaglądać jak dziewczyny z początku września
Powodzenia

Cytat:
Ej czy Was tez tak boli dooopa ?? Albo bolała przed porodem ?
Ale w sensie że która część dupy ?
Stary 2013-10-04, 19:47   #1397
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Matall, u nas było to samo Teraz już jest lepiej Nie chcę doświadczonej matki radami zasypywać, ale u nas sprawdziła się do karmienia pozycja pod górkę Teraz wciąż tak karmię, bo łatwiej mi np. w nocy podnieść młodego do odbicia, bez wybudzania go.
a mnie mogłabyś zasypać
jak przystawiasz pod górkę? kompletnie mi to nie wychodzi, a Hania się wnerwia strasznie jak na początku tak szybko leci :/

Cytat:
Jak Wy to robicie, że jeźdzcie na zakupy, chodzicie na spacery? Młody dziś kończy 2 tyg i ani razu nie byliśmy na spacerze, bo nie ma na to czasu. Nawet nie mamy czasu żeby go wykompac choć co 2 dni
ale jak to nie macie czasu na spacer/ kąpiel

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Słuchajcie, jeśli mały dopomina się o jedzenie co dwie godziny, to znaczy, że mam słaby pokarm?
kochana, nie ma czegoś takiego jak słaby pokarm a 2 h to całkiem fajne odstepy, z zegarkiem w reku co 3 h karmi się butla (choć i to się powoli zmienia), pierś na żądanie

dzieciaki śpią

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
o własnie... i jeszcze Ladan dawno nie było

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:47   #1398
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
z góry dzieki
nie wiem czy o ten chodzi, ale któraś polecała LAKTATOR ELEKTRYCZNY SNOW BEAR PUSH & PULL HIT. Zapisałam go sobie jakiś czas temu.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:50   #1399
papuga_69
Zakorzenienie

Masakra, drugi dzien z rzedu kapie małego sama.. tż wrocil z pracy obrazony i nawet nie przywitał się z Antosiem. Brak mi słów, jakim trzeba byc burakiem zeby fochy na mnie odreagowywac na dziecku. Zero pomocy i zainteresowania.. ostatnio taki stan utrzymywal sie nie cały tydzien, przeszło mu na pare dni i wczoraj znowu sie zaczelo.

Już nawet nie chce mi się tu pisać o tym jaki on potrafi być, ileż można wałkować to samo a chłop i tak nigdy się nie zmieni..

Wszystko z dzieckiem robie sama, uczę się od podstaw,nikt mi nie pomaga. A on do tej pory nawet nie zmienił małemu pampersa

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2013-10-04 o 19:53
Stary 2013-10-04, 19:53   #1400
Asiek84
Wtajemniczenie

melduję że się spakowałam do szpitala i przyszykowałam dla młodego ubranka na wyjście co by tż kłopotu nie miał
nad strojem dla siebie muszę pomyśleć i tez przyszykuję co by mnie tż jak przebierańca nie odbierał...

Inwersja, że jak to nie macie czasu na kąpiel?
na spacer jak nie idziesz to ewentualnie możesz młodemu zrobić takie jakby werandowanie, ubrać cieplej i niech pośpi przy uchylonym oknie...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:54   #1401
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

--

o własnie... i jeszcze Ladan dawno nie było
oooo i o Niej myslalam
Stary 2013-10-04, 19:54   #1402
misia332
Zakorzenienie

ogólnie to czuję nacisk na odbyt i tak mnie boli własnie tam

Stary 2013-10-04, 19:55   #1403
Aaamelkaa
Zakorzenienie

a u mnie się uspokoiło

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 19:55   #1404
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Paulinka jak tam skurczybyki ?
coraz bardziej mnie bolą:/ i roznie są.. raz co 3 minuty, raz co 5, 6... potem znowu 4 itd..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:56   #1405
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
melduję że się spakowałam do szpitala i przyszykowałam dla młodego ubranka na wyjście co by tż kłopotu nie miał
nad strojem dla siebie muszę pomyśleć i tez przyszykuję co by mnie tż jak przebierańca nie odbierał...

Inwersja, że jak to nie macie czasu na kąpiel?
na spacer jak nie idziesz to ewentualnie możesz młodemu zrobić takie jakby werandowanie, ubrać cieplej i niech pośpi przy uchylonym oknie...

mozesz wyjsc w czym przyszlas

raz, zima, ze szpitala wyszlam w szlafroku i klapkach
Stary 2013-10-04, 19:57   #1406
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnie to czuję nacisk na odbyt i tak mnie boli własnie tam
Też to mam. Ale u mnie to nie ciągły długi ból - tak poboli z pół godzinki i przechodzi. Wydaje mi się, że to dzieć uciska..
Stary 2013-10-04, 19:58   #1407
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Masakra, drugi dzien z rzedu kapie małego sama.. tż wrocil z pracy obrazony i nawet nie przywitał się z Antosiem. Brak mi słów, jakim trzeba byc burakiem zeby fochy na mnie odreagowywac na dziecku. Zero pomocy i zainteresowania.. ostatnio taki stan utrzymywal sie nie cały tydzien, przeszło mu na pare dni i wczoraj znowu sie zaczelo.

Już nawet nie chce mi się tu pisać o tym jaki on potrafi być, ileż można wałkować to samo a chłop i tak nigdy się nie zmieni..

Wszystko z dzieckiem robie sama, uczę się od podstaw,nikt mi nie pomaga. A on do tej pory nawet nie zmienił małemu pampersa

Cytat:

jak czytałam pierwszy raz to myślałam że może źle wpisałaś termin wizyty... ja podobno 21.10 mam się stawić na przeglądzie (dla mnie to nierealne)....
Stary 2013-10-04, 20:00   #1408
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Inwersja jestem w szoku jak czytam co piszesz jak to nie macie czasu na wyjscie czy cos...?

musialam do mamy wejsc na 7 pietro masakra sapie jak stary zul

No wiecznie jest coś do
zrobienia. Mały prawie wcale nie śpi już w ciągu dnia. Marudzi pod nosem. W nocy nie jest lepiej. Je co 3h, ale ciągle sika i ryczy na zmianę pieluchy.

A ja też muszę jeść, spać, myć się, cokolwiek zrobić w domu. Jakiś obiad, pranie itd.
W nocy prawie wcale nie śpię. Przysypiam na 20-30 min i nie śpię godzinę czy dwie, bo tyle zajmuje ogarniecie dziecka. On się nie zanosi, ale ciągle skrzeczy i marudzi.

Potem w ciągu dnia ja wysiada psychicznie z niewyspania.

Cytat:
napisali:łożysko III trymestru ciąży z rozproszonymi depozytami włóknika międzykosmkowego oraz wieloogniskowym i zlewnym silnym przekriweniem kosmówki, z dominującym zastojem krwi w jej centralnych częściach oraz silnym przekrwieniem kosmków przypodstawnych. Pępowina, z tego co rozumiem ok

chciałabym żeby mi to ktoś po ludzku wytłumaczył

ktoś nad nami czuwał że byłam w tym cholernym szpitalu

tfu, nie histopatologiczne tylko patomorfologiczne.

a drugie, zobaczymy co powie, ile po cc można, myślę, że nie będziemy zbyt długo czekać, żeby różnica wieku nei była zbyt duża

mój mąż pracuje zmianowo i nie zawsze jest wieczorem.
radzę sobie tak:
w wanience sama na razie się boje
rozkładam na łóżku podkład do przewijania, na to ręcznik, miska z ciepłą wodą, duże, rossmannowskie waciki i jedziemy nawet myślę że tak Ją lepiej, dokłądniej umyje, nie rzuca się, nei ślizga, nie boję się więc mam spokojnie czas na umycie każdego zakamarka. A główkę myję nad miską, jak nad chrzcielnicą

pierwszy tydień siedziałyśmy cały czas w sypialni, bo tylko tam było ciepło, piec się zepsół i był nowy montowany, grzaliśmy olejakiem, w reszcie domu zimno jak cholera, ja się bałam Ją na dłużej zostawić, więc prysznic, kibelek na szybko, jadłam gotowce, albo czekałąm na męża albo nic nie jadłam powoli zaczęłam wychodzić na dłużej, teraz swobodnie się poruszamy po całym domu
przyjdzie z czasem, uwierz
życie nam się zmieniło o 180 stopni, musimy przywyknąć i nauczyć się żyć po nowemu

i załamał się Kaśi świat

urodzisz w mój tp, 11-go

miałam pytać o Ciebie

Mycie na sucho to banał.
Ja sama się nie wygrackam z dzieckiem, wózkiem i bolacymi wciąż szwami i tylkiem z bloku.
Wózek musiałabym chyba przez balkon wyrzucić. Gorzej z wniesieniem go..

Tż się uparł, że on sam z nim nie wyjdzie, że musimy wszyscy. A, że on nocki odżywia rano,a ja popołudniu to nie ma kiedy żeby wszyscy razem

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-10-04 o 20:01
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:00   #1409
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie zapomniałam, że w piątki nie ma

Cytat:
Poczekaj, poczekaj.. już niedługo sama nie
będziesz wiedziała jaki jest dzień tygodnia
dokładnie

Mikiś śpi, ja już wykąpana chyba też idę spać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:01   #1410
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

mozesz wyjsc w czym przyszlas

raz, zima, ze szpitala wyszlam w szlafroku i klapkach
jak wychodziłam po porodzie Jakubem to spodnie ciążowe były tak trochę za szerokie, ale dałam radę, po ziemi się nie ciągnęły... planuję w ciążowych spodniach właśnie, koszulce jakiejś, bluzie z kapturem i mojej kurtce zimowej, w której to się na bank już dopnę buty muszę tez tz naszykować... bo jeszcze mnie będzie właśnie w klapkach wiózł...

zadzwoniłam przy okazji do koleżanki która jest położną na oddziale co by nadprogramowo rzeczy nie nabrać, a ta w stresie mi melduje że ona w domu w pracy będzie jutro jeśli chcę rodzić to zaprasza....

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2013-10-04 o 20:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości