|
|
#2551 | |
|
404 Not Found
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja tez uwielbiam piwo
a najbardziej okocim ostatnio ![]() Dobrze, że w ciąży nie będziemy latem, bo wtedy się najchetniej piwkuje Dziewczyny dzięki Wam właśnie zdałam sobie sprawię, że termin z OM wychodzi mi na naszą rocznicę ślubu że też wcześniej nie pokojarzyłam tych faktów |
|
|
|
#2553 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znowu tyle stron do nadrobienia:-D |
|||||
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
W końcu nadrobiłam wszystko i chciałam się przyłączyć do mam majowych. W poniedziałek mam wizytę u lekarza. Z moich wyliczeń wychodzi, że będzie to 7 tc licząc od OM. Będzie to nasze drugie dziecko. |
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w jakim wieku pierwsze dziecko ? ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Swoją drogą dawno się Kashha nie odzywała ... albo mi się tak tylko wydaje |
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
Mycha wszystkiego najlepszego ![]() mmmmm tez bym sie winka napila
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wszystkim przyszłym mamusiom
Czy też mogłabym się wkońcu ujawnić ? bo podczytuję Was już od 3 tygodni ale jakoś wahałam się czy się ujawnić bo przyznam szczerze że odzwyczaiłam się od pisania na ogólnym forum (teraz głównie w Klubie gawędzę dzięki czemu czuję jakąś tam prywatność)Drugi raz będę mamusią Drugi raz czerwcową ![]() Córa w czerwcu skończyła 3latka (2010r) także na swoje 4 urodziny dostanie w prezencie rodzeństwo A ja mam 27lat i drugą dzidzię tak samo jak pierwszą wymajstrowaliśmy w Nasz urodzinowo-rocznicowy wrzesień ![]() A tak w ogóle OM 27 sierpnia Poza tym pracuję, córka zaczęła miesiąc temu przedszkole (po 2letnim stażu w żłobku ) więc póki co jestem ciągle w biegu i z jęzorem na wierzchu...Pod koniec stycznia wybieram się na L4 chociażby po to żeby trochę zwolnić tempo, to na pewno znajdę więcej czasu na wizaż ![]() Pierwszą wizytę u Gin.mam zaplanowaną na 15 października, także muszę się trochę uzbroić jeszcze w cierpliwość. Tak a propos Waszego tematu kilka stron temu - ja tak samo jak w pierwszej ciąży tak i teraz planuję chodzić na NFZ a jedynie na usg prywatnie do tego samego lekarza (ma dużo lepszy sprzęt). Z objawów to potworna senność o każdej godzinie, brak energii i troszkę ciągnie mnie podbrzusze i pachwiny głównie jak zerwę się nagle żeby wstać. Ale się rozpisałam jak na początek Przepraszam
|
|
|
|
#2559 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Was nadrobić
![]() ![]() Ja mam 27lat. I w sumie wiadomość o dziecku przypadła na urodziny męża a pojawi się na świecie w okolicy moich urodzin ![]() Gosiiaczek to super prezent ślubny Gratulacje! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Udało się po wakacjach, kiedy przestałam się niepowodzeniami zamartwiać ![]() Cytat:
Mało co pomaga, okłady i masaż skroni. Ale to tylko łagodzi ból.Hope z tego co doczytałam to odrobina świeżego powietrza pomogła, więc to chyba nie była migrena, warto w razie kolejnych bóli spróbować tego patentu, przewietrzyć chociaż pomieszczenie w którym się przebywa, może troszkę pospacerować. Cytat:
Mi moja pani doktor ostatnio powiedziała, że ten obraz z usg będzie za każdym razem coraz przystojniejszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet ze stolicy małopolski ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego Cytat:
|
|
#2560 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba kazde jutro kupic wszystko co mają n bazarze! ![]() Cytat:
pewnie teraz czekasz tylko na 23 ![]() Cytat:
oby tak dalej!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
typowa śpiączka ja też mam awersję na mięso, ostatnio zjadłam tylko trochę piersi z kurczaka gdy była w sosie inaczej nawet wędlin odrzucam. myślę że spokojnie możesz odstzawić co ci nie podchodzi w ciązy jakoś łatwiej sprecyzować na co się ma ochotę a na co stanowczo NIE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a po przeczytaniu Twojego posta po poludniu zrezygnowałam z pisania i poszłam zrobić barszcz z ziemniakami ))))Cytat:
spełnienia marzeń i dużo zdrówka dla ciebie i fasolki ![]() Cytat:
serdecznie Wam dziwczyny gratuluję! no i proszę dawać znac co u Was w miarę możliwości pozdrawiam
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-04 o 20:08 |
||||||||||
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2562 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
U nas podobnie
ja również z małopolski ![]() O już myślałam że mój post został wchłonięty w natłok postów niczym szara myszka ![]() dziękuję więc za przyjęcie do grona! Pikaso to będziemy miały taką samą różnicę wieku między dziećmi I chyba jeszcze tutaj są mamusie mające 3 letnie dzieci??
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2013-10-04 o 20:16 |
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki, moge dolaczyc?
Do tej pory Was podczytywalam tylko bo nie mam za bardzo czasu pisac. Mam 1,5 rocznego synka Adasia (pozdrawiam Nikii i Madziule ze starego watku, pamietacie mnie?), OM z 16 sierpnia. Musze sie Wam pochwalic i szukam pocieszenia: wczoraj bylam w szpitalu bo b. zle sie czulam, ale lekarz potwierdzil ze wszystko jest ok, pokazal bijace serduszko (pierwszy raz widzialam), wiec kamien spadl mi z serca. Dzis bylam na pierwszym planowym USG i lekarz pokazal mi dwa serduszka! Na razie to do mnie nei dociera, nie wiem jak poradzimy sobie z blizniakami i 2 letnim wiercidupkiem i uparciuchem (charakteru Adasiowi nie brakuje...). Myslalm ze wszystko dla dzidzi bedzie po Adasiu, a tu nic z tego. Nowy wozek, drugie lozeczko, bedziemy musieli zmienic samochod! No, to sie wyzalilam ![]() Trzmajcie sie cieplutko (ps. ja tez juz mam 30 latek) |
|
|
|
#2565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana nie zamartwiaj się - na pewno sobie poradzicie To przecież podwójne szczęście
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale i tak super |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pięknie to już potrójne szczęście ![]() Ciąża bliźniacza to jednak duże wyzwanie i trzeba dbać o siebie i uważać dwa razy bardziej, życzę wszystkiego dobrego, niech maluchy zdrowo rosną ![]() Ale Nas już dużo w tym wątku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
Co nieco nadrobilam
Jak czytam o tych pysznosciach to mi slinka leci,niestety w kuchni to ja noga jestem i glownie tż tam urzeduje. Czasami najdzie mnie na zrobienie jakiegos ciasta i najczesciej jest to zakalec Co do naszego drugiego bejbika,to niespodzianka ktorą z majstrowalismy na pierwsza rocznice slubu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Ach no i witam nowe mamuski!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2569 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Mycha, witaj i gratulacje!
Cytat:
![]() Cytat:
żeby nie bolało Ja w pierwszej ciąży raz miałam taką akcje na MD, ale po zjedzeniu myślałam, że puszczę pawia i więcej MD nie odwiedziłam, a zawsze lubiłam ![]() Nasi rodzice też nas męczyli o dziecko Nasze pojawiło się 3 lata po ślubie ![]() W pierwszej ciąży tak za mną wino chodziło - myślałam, że każde wypiję oczami ![]() Ja teraz też bardziej mam smaka w kierunku piwa No, ale Raciborskie musi trochę poczekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zapijam dziś mdłości kinleyem z cytryną Pycha
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-04 o 20:37 |
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2571 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z tym, za kawą nigdy nie przepadałam, teraz mogła bym pić i pić mmmmm No i zapach piwka, winko ehhhh Mąż właśnie sączy a ja nie jestem gorsza i piję..... KARMI Cytat:
![]() Przeglądałam gazetki biedronkowe i nie ma nigdzie ![]() Cytat:
![]() Wróciłam od dentysty, nic nie bolało. Wszystkie ząbki zdrowe, za msc kontrola. WITAM wszystkie mamusie
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-04 o 20:50 |
|||
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ucieszyłam się że Tu mnie zauważyłyście, przywitałyście się - odrazu lepiej i zachęcająco Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2013-10-04 o 20:53 |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, że ząbki zdrowe i obyło się bez bólu ![]() Mycha, ale oryginalny prezent
|
|
#2574 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
już teraz końcówka malin, u nas na sadzie ostatki, więc do ciasta musiałam kupić niestety ![]() Cytat:
Cytat:
bliźniaki WOW! Cudownie, ale powiem szczerze, że nie zazdroszczę bo u nas duże prawdopodobieństwo a jak u Was? To pierwsze bliźniaki w rodzinie?Odnośnie bicia serca przypomniała mi się taka scena w przyjaciołach jak dziewczyna urodziła Monice i Chandlerowi dzieci chyba z adopcji ze wskazaniem i przy porodzie okazało się, że zaraz za 1 dzidziusiem wychodzi drugi a wszyscy w szoku pytają się tej dziewczyny czy lekarz nie mówił, ze będą bliźniaki a ona: "no wspominał, że biją dwa serduszka, ale myślałam, że jedno to dziecka a drugie moje" Cytat:
ale ogólnie ta książka dawała nam taką nadzieję w tej całej niewiedzy, braku doświadczenia w opiece nad maleństwem, że się da wszystko poukładać i że nie będzie tak strasznie także warto sobie poczytać jak macie dostęp Dziewczynki jak mówicie, że po popcornie się rodzą chłopaki to może przy wstręcie do mięcha dziewczyny bo ja też miałam straszny wstręt przez pewien czas, a u nas w domu się niestety jada dużo mięsa (chociaż ja tylko kurczaki) i mój mąż był też na pozycji straconej wtedy, bo nie byłam w stanie surowego mięsa nawet dotknąć żeby jemu coś zrobić ![]() Co do MD też miałam kilka razy ochotę w 1 ciaży, ale u mnie to w grę wchodzą głównie mc flurry z lionem za to kompletnie nie lubię KFC |
||||||
|
|
|
#2575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, że jesteś
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że u dentysty w porząsiu, moja też ostatnio mnie pochwaliła, że mam piękne zdrowe ząbki chociaż coś ![]() A Karmi rzeczywiście też zawiera alkohol, a podobno polecane jest na zwiększenie laktacji nawet ten lech free okropny ponoć zawiera alkohol. Jest takie piwo które ma 0% bavaria się nazywa? Jakoś tak
|
|
|
|
|
#2577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze przed przeczytaniem Twojego posta po nicku patrzę a tu znajoma ze starego wątku ![]() No i gratuluję bliźniaków U mnie lekarz podejrzewa że miałam mieć .... w sumie to wiesz trafiłam do szpitala z krwawieniem , tam powiedzieli że to krwiak itp. , ale potem na kontroli u mojego gina wyszło że on twierdzi że to nie krwiak bo tam jest świeży płyn i musiałabym krwawić a nie krwawię. Tak więc powiedział mi że to może być drugi pęcherzyk z tym że chyba pusty bo nie widać zarodka. hmmm... ogólnie jak zrozumieć małe dziecko, jak wprowadzić łatwy plan. Poznać swoje dziecko od początku , jaki to typ. o karmieniu, kapaniu itp. ogólnie książka jest pisana fajnym prostym językiem , pomaga zrozumieć to co właśnie zmienia się w Naszym życiu , i jak czasem można ułatwić sobie kontakt z niemowlęciem, poprzez wsłuchiwanie się w jego potrzeby. Ogólnie polecam książkę, kilka rad zastosowałam w życiu i bardzo mi pomogła się "odnaleźć" ![]() Seleniti widzę że jesteś ze śląska można wiedzieć skąd dokładnie??
|
|||
|
|
|
#2578 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pikaso, Kakusia Witajcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale wiadomość Faktycznie nieźle, nawet auto Ale jak cudownie będzie w domu tyle radości, dacie rade ![]() Cytat:
![]() Miałam rano zacytować a jakos mi wyleciało. Ktoś tu pisał o suchym kaszlu u synka, przypadkiem nie Ty Magdi555? W kazdym razie u nas suchy kaszel 3 tydzień, gardło oki, osłuchowo czysty i tez nie wiem co jest grane. Podejrzewamy albo alergie (myślałam o zmianie mleka), albo myślę też czy to nie jakieś pasożyty :/ Bo co jakiś czas brzydkie kupki mamy a po lecie spędzonym w piaskownicy... Lekarz nic nie pomaga, daje tylko homeopatyczny syrop Albo jeszcze zastanawiam się, czy to nie jakiś żłobkowy kaszel, bo co w żłobku jestem to słyszę, że co drugie dziecko chruchla, a w sumie od czasu żłobka kaszel sie pojawił...
|
|
#2579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle dziś przy rozpakowywaniu zakupów stwierdził żebym sobie darowała bo zaraz jajko zniosę jak nie pójdę się dowiedzieć co na tym moim wizażu
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że tu uda mi się osiąść na dłużej a potem jak już utworzą się wszystkie mamusie majowo-czerwcowe to uciekać do klubu bo wiem jaka to nieoceniona grupa wsparcia potrafi być! Piszecie o piwie i mięsie - mnie od alkoholu odrzuciło szybciutko! a mięsko lubię ale faktycznie - ostatnio jakby mniej mnie ciągnęło... do pracy wolę sobie paszteciki różnego rodzaju kupować ![]() No i kawę musiałam ograniczyć - staram się nie przekraczać 3 na dzień, choć czasem w pracy ciężko! A czy zieloną herbatę można pić w ciąży bez ograniczeń? Madziuuula a może ten suchy kaszel od rozpoczętego sezonu grzewczego? u nas to się co roku powtarza właśnie w okresie kiedy zaczynają kaloryfery grzać.... A tak z ciekawości - dziś w pracy mieliśmy szkolenie dot. nowych zmian w macierzyńskim i wychowawczym uważnie słuchałam jakoś tak zbiegiem okoliczności
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2013-10-04 o 21:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

bo podczytuję Was już od 3 tygodni 
trzeba przez to po prostu przejść, mam nadzieję, że Tobie szybko to minie, bo to nic miłego trzymaj się