![]() |
#2551 | |
404 Not Found
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Oj ja tez uwielbiam piwo
![]() ![]() Dobrze, że w ciąży nie będziemy latem, bo wtedy się najchetniej piwkuje ![]() Dziewczyny dzięki Wam właśnie zdałam sobie sprawię, że termin z OM wychodzi mi na naszą rocznicę ślubu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znowu tyle stron do nadrobienia:-D |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
Witam.
W końcu nadrobiłam wszystko i chciałam się przyłączyć do mam majowych. W poniedziałek mam wizytę u lekarza. Z moich wyliczeń wychodzi, że będzie to 7 tc licząc od OM. Będzie to nasze drugie dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w jakim wieku pierwsze dziecko ? ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Swoją drogą dawno się Kashha nie odzywała ... albo mi się tak tylko wydaje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
![]() Mycha wszystkiego najlepszego ![]() mmmmm tez bym sie winka napila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wszystkim przyszłym mamusiom
![]() Czy też mogłabym się wkońcu ujawnić ? ![]() ![]() Drugi raz będę mamusią ![]() Drugi raz czerwcową ![]() Córa w czerwcu skończyła 3latka (2010r) także na swoje 4 urodziny dostanie w prezencie rodzeństwo ![]() A ja mam 27lat i drugą dzidzię tak samo jak pierwszą wymajstrowaliśmy w Nasz urodzinowo-rocznicowy wrzesień ![]() A tak w ogóle OM 27 sierpnia ![]() Poza tym pracuję, córka zaczęła miesiąc temu przedszkole (po 2letnim stażu w żłobku ![]() Pod koniec stycznia wybieram się na L4 chociażby po to żeby trochę zwolnić tempo, to na pewno znajdę więcej czasu na wizaż ![]() Pierwszą wizytę u Gin.mam zaplanowaną na 15 października, także muszę się trochę uzbroić jeszcze w cierpliwość. Tak a propos Waszego tematu kilka stron temu - ja tak samo jak w pierwszej ciąży tak i teraz planuję chodzić na NFZ a jedynie na usg prywatnie do tego samego lekarza (ma dużo lepszy sprzęt). Z objawów to potworna senność o każdej godzinie, brak energii i troszkę ciągnie mnie podbrzusze i pachwiny głównie jak zerwę się nagle żeby wstać. Ale się rozpisałam jak na początek Przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Was nadrobić
![]() ![]() Ja mam 27lat. I w sumie wiadomość o dziecku przypadła na urodziny męża a pojawi się na świecie w okolicy moich urodzin ![]() Gosiiaczek to super prezent ślubny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Udało się po wakacjach, kiedy przestałam się niepowodzeniami zamartwiać ![]() Cytat:
![]() Hope z tego co doczytałam to odrobina świeżego powietrza pomogła, więc to chyba nie była migrena, warto w razie kolejnych bóli spróbować tego patentu, przewietrzyć chociaż pomieszczenie w którym się przebywa, może troszkę pospacerować. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2560 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
serdecznie Wam dziwczyny gratuluję! ![]() ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-04 o 19:08 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
U nas podobnie
![]() ja również z małopolski ![]() O już myślałam że mój post został wchłonięty w natłok postów niczym szara myszka ![]() dziękuję więc za przyjęcie do grona! Pikaso to będziemy miały taką samą różnicę wieku między dziećmi ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2013-10-04 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki, moge dolaczyc?
Do tej pory Was podczytywalam tylko bo nie mam za bardzo czasu pisac. Mam 1,5 rocznego synka Adasia (pozdrawiam Nikii i Madziule ze starego watku, pamietacie mnie?), OM z 16 sierpnia. Musze sie Wam pochwalic i szukam pocieszenia: wczoraj bylam w szpitalu bo b. zle sie czulam, ale lekarz potwierdzil ze wszystko jest ok, pokazal bijace serduszko (pierwszy raz widzialam), wiec kamien spadl mi z serca. Dzis bylam na pierwszym planowym USG i lekarz pokazal mi dwa serduszka! Na razie to do mnie nei dociera, nie wiem jak poradzimy sobie z blizniakami i 2 letnim wiercidupkiem i uparciuchem (charakteru Adasiowi nie brakuje...). Myslalm ze wszystko dla dzidzi bedzie po Adasiu, a tu nic z tego. Nowy wozek, drugie lozeczko, bedziemy musieli zmienic samochod! No, to sie wyzalilam ![]() Trzmajcie sie cieplutko (ps. ja tez juz mam 30 latek) |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana nie zamartwiaj się - na pewno sobie poradzicie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak pięknie to już potrójne szczęście ![]() Ciąża bliźniacza to jednak duże wyzwanie i trzeba dbać o siebie i uważać dwa razy bardziej, życzę wszystkiego dobrego, niech maluchy zdrowo rosną ![]() Ale Nas już dużo w tym wątku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2568 |
Rozeznanie
|
Co nieco nadrobilam
![]() ![]() Co do naszego drugiego bejbika,to niespodzianka ktorą z majstrowalismy na pierwsza rocznice slubu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Ach no i witam nowe mamuski!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2569 | |||||||
Rozeznanie
|
Mycha, witaj i gratulacje!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w pierwszej ciąży raz miałam taką akcje na MD, ale po zjedzeniu myślałam, że puszczę pawia i więcej MD nie odwiedziłam, a zawsze lubiłam ![]() Nasi rodzice też nas męczyli o dziecko ![]() ![]() W pierwszej ciąży tak za mną wino chodziło - myślałam, że każde wypiję oczami ![]() Ja teraz też bardziej mam smaka w kierunku piwa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapijam dziś mdłości kinleyem z cytryną ![]() ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-04 o 19:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z tym, za kawą nigdy nie przepadałam, teraz mogła bym pić i pić mmmmm No i zapach piwka, winko ehhhh Mąż właśnie sączy ![]() ![]() Cytat:
![]() Przeglądałam gazetki biedronkowe i nie ma nigdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Wróciłam od dentysty, nic nie bolało. Wszystkie ząbki zdrowe, za msc kontrola. WITAM wszystkie mamusie ![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-04 o 19:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego ucieszyłam się że Tu mnie zauważyłyście, przywitałyście się - odrazu lepiej i zachęcająco ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2013-10-04 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że ząbki zdrowe i obyło się bez bólu ![]() Mycha, ale oryginalny prezent ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2574 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie bicia serca przypomniała mi się taka scena w przyjaciołach jak dziewczyna urodziła Monice i Chandlerowi dzieci chyba z adopcji ze wskazaniem i przy porodzie okazało się, że zaraz za 1 dzidziusiem wychodzi drugi a wszyscy w szoku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczynki jak mówicie, że po popcornie się rodzą chłopaki to może przy wstręcie do mięcha dziewczyny ![]() ![]() Co do MD też miałam kilka razy ochotę w 1 ciaży, ale u mnie to w grę wchodzą głównie mc flurry z lionem ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że u dentysty w porząsiu, moja też ostatnio mnie pochwaliła, że mam piękne zdrowe ząbki ![]() ![]() A Karmi rzeczywiście też zawiera alkohol, a podobno polecane jest na zwiększenie laktacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze przed przeczytaniem Twojego posta po nicku patrzę a tu znajoma ze starego wątku ![]() No i gratuluję bliźniaków ![]() U mnie lekarz podejrzewa że miałam mieć .... w sumie to wiesz trafiłam do szpitala z krwawieniem , tam powiedzieli że to krwiak itp. , ale potem na kontroli u mojego gina wyszło że on twierdzi że to nie krwiak bo tam jest świeży płyn i musiałabym krwawić a nie krwawię. Tak więc powiedział mi że to może być drugi pęcherzyk z tym że chyba pusty bo nie widać zarodka. hmmm... ogólnie jak zrozumieć małe dziecko, jak wprowadzić łatwy plan. Poznać swoje dziecko od początku , jaki to typ. o karmieniu, kapaniu itp. ogólnie książka jest pisana fajnym prostym językiem , pomaga zrozumieć to co właśnie zmienia się w Naszym życiu , i jak czasem można ułatwić sobie kontakt z niemowlęciem, poprzez wsłuchiwanie się w jego potrzeby. Ogólnie polecam książkę, kilka rad zastosowałam w życiu i bardzo mi pomogła się "odnaleźć" ![]() Seleniti widzę że jesteś ze śląska można wiedzieć skąd dokładnie?? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pikaso, Kakusia Witajcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Faktycznie nieźle, nawet auto ![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam rano zacytować a jakos mi wyleciało. Ktoś tu pisał o suchym kaszlu u synka, przypadkiem nie Ty Magdi555? W kazdym razie u nas suchy kaszel 3 tydzień, gardło oki, osłuchowo czysty i tez nie wiem co jest grane. Podejrzewamy albo alergie (myślałam o zmianie mleka), albo myślę też czy to nie jakieś pasożyty :/ Bo co jakiś czas brzydkie kupki mamy a po lecie spędzonym w piaskownicy... Lekarz nic nie pomaga, daje tylko homeopatyczny syrop ![]() Albo jeszcze zastanawiam się, czy to nie jakiś żłobkowy kaszel, bo co w żłobku jestem to słyszę, że co drugie dziecko chruchla, a w sumie od czasu żłobka kaszel sie pojawił...
![]() |
#2579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle dziś przy rozpakowywaniu zakupów stwierdził żebym sobie darowała bo zaraz jajko zniosę jak nie pójdę się dowiedzieć co na tym moim wizażu ![]()
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że tu uda mi się osiąść na dłużej a potem jak już utworzą się wszystkie mamusie majowo-czerwcowe to uciekać do klubu ![]() ![]() Piszecie o piwie i mięsie - mnie od alkoholu odrzuciło szybciutko! a mięsko lubię ale faktycznie - ostatnio jakby mniej mnie ciągnęło... do pracy wolę sobie paszteciki różnego rodzaju kupować ![]() No i kawę musiałam ograniczyć - staram się nie przekraczać 3 na dzień, choć czasem w pracy ciężko! A czy zieloną herbatę można pić w ciąży bez ograniczeń? Madziuuula a może ten suchy kaszel od rozpoczętego sezonu grzewczego? u nas to się co roku powtarza właśnie w okresie kiedy zaczynają kaloryfery grzać.... A tak z ciekawości - dziś w pracy mieliśmy szkolenie dot. nowych zmian w macierzyńskim i wychowawczym ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2013-10-04 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.