Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 22:29   #4381
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Pewnie coś tam sobie świrowała Ach macie Wy się biedulki z tymi teściowymi ja nie mam teściów, ale są tego plusy i minusy bo Antoś ma tylko jedną babcię i to daleko... a mi nikt z dzieckiem nie pomoże
I tak źle i tak niedobrze

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
łe tak to jeszcze nie wstyd.. Ja kiedys bylam w kolejce w biedrze. Przede mna starsza babka z synem- syn okolo 40-50 lat.. Zrobili zakupy za jakąs 100 ale mieli mniej całej kasy.. No to co - to może coś tam zabierzemy... nie jednak nie to mozę jakiś inny produkt wycofamy... a nie maslo jednak potrzebne... to mozę .. co by tu wycofac.. babka do syna możę masz jakieś pieniądze- znalazł z 10 zł to mozę ednak tą wedlinkę wezme a to pani odliczy...ojeje to jeszcze brakuje.. a tu wszystko potrzebne.. hmm to mozę jeszcze poszukam w torebce może mam tą koncówke, a jednak nie to mozę pani coś innego odliczy.. i tak wymieniali może z 15 minut.to produkt wycofywala, to wracała bo coś innego jednak chceli wycofać. już im mialam ze swoich zaplacić za zakupy i niech sobie idą..
ja raz widziałam jak jakiejś parce z dzieckiem zabrakło... wycofali jakieś słodkości ale browarki kupili

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:31   #4382
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
.

Nie... Kuba sobie leży na pleckach, a On podchodzi do Niego z boku i Go obraca o 90 stopni w bok (w swoją stronę) ciągnąc Go za nóżki
No to rzeczywiście dziwne zachowanie
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u nas 4 dady tez jeszcze luznawe, ale jak slysze puuuult to szybko się przebieramy i na razie awarii nie było ale rozmawiałam dzisiaj ze znajoma, która ma 14miesięcznego synka i ona w szoku, ze się tak spiesze z rozmiarami, bo on nadal nosi 4 i rozm. ciuszkow 80...hehe
u nas 4 Dady są jak najbardziej ok, 3 pampersy już przyciasne, na noc muszę kupić 4 pampers

dobra już spadam, przecież miałam książkę czytać
Stary 2013-10-04, 22:36   #4383
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Karota my wyciagalismy wkladke jak Przemkowi zaczela przeszkadzac

Chyba Mlody zlapal swoj pierwszy w zyciu katar posapuje przez sen tak na mokro

Zdjecia obadam na kompie jutro

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
własnie jak już grubszy kombinezon z kapturem, to ciężej mu w foteliku i tak tylko sie boję o główkę, ze będzie latać.ale sztywno trzyma wiec moze już takie dylematy

Co do kataru to cholerna pogoda, strasznie dużo dzieci choruje ;/

maść majerankowa na dzien dobry najlepiej
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:42   #4384
banka26
Zakorzenienie

Ja tez spadam spac czytam co piszecie ale do odpisywania weny brak
Mam obustronne zapalenie ucha srodkowego i z bolu odechciewa mi sie wdzystkiegon, moze jutro bedzie poprawa
Kolorowych i oby maluchy daly nam pospac
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:51   #4385
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
vil, my mamy odroczone szczepienia do grudnia a z kąpaniem, to nie wiem w sumie czemu nie... Na pewno nie szkodzi, ale to zawsze rączka troszkę podrażniona. Raz jak się ją nie ukąpie nie zaśmierdnie
żeby raz my nie kapiemy w czwartki, bo tata pozno wraca z "pracowitych wojaży", mamusia nie może dzwigac (choć dziecko juz nosze ile się da :P) a Nela lubi duuuzo wody w wanience i sama tego nie ogarne także u nas obecnie czwartki to dzień brudasa...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:55   #4386
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

dobra już spadam, przecież miałam książkę czytać

to ja przez ksiazki jestem ostatnio do tylu z forum jestem w trakcie 3. Tomu millennium i nie moge sie oderwac (choc mam czas czytac tylko jak karmie i wieczorem jak mala spi obok). A Ty co czytasz? Ja mam jeszcze w kolejce "Sluzace" (uwielbiam tutejsze charity shopy z ksiazkami za funciaka

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Mam obustronne zapalenie ucha srodkowego i z bolu odechciewa mi sie wdzystkiegon, moze jutro bedzie poprawa
Oj wspolczuje banieczko to wyspij sie i oby jutro bylo lepiej
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:56   #4387
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
to moze byc wszystko w snsie nie chec do przytulania , moze brzuszek moj przy wnm tak robi ale raczki tez ma otwarte echh ciezo powiedziec zawsze lepiej prawdzic jak macie mozliwosc
brzuszek to ona zaczyna mieć jak afrykańskie maluchy 100% bąk. podjedziemy w pon. do jakiegoś neurologa i do tego centrum wczesnego wspomagania rozwoju...bo jeszcze tam nie dotarlam.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
a może jej sił brakuje by się przekręcić podaj jej łapkę i zobacz czy się pociągnie do boku.
Nasza dalej czasami zaciska piąstkę z kciukiem w środku, a reha podejrzewała szybciej obniżone niż wzmożone napięcie, takze reguły nie ma..
wlasnie mam wrazenie, ze ona tego "nadużywa" jak chce się przekrecic. bo przy cycu je i w końcu jak ma dość to glowa do tylu i jej przewrot wychodzi. a jak lezy na pleckach to walczy i wygina się, ale to nie metoda żeby być na brzuszku hehe. będę spokojniejsza jak ktoś ja obejrzy...

Cytat:
Młoda rozkręca się z przekręcaniem Bo z zabawami na brzuchu szaleje już dawno, ale tyłka jak Bartuś Justii nie podnosi .
za niedługo będziemy marzyc żeby lezaly i się nie ruszaly przez moment

Cytat:
Kupiłam puzzle piankowe, dziś już korzystaliśmy. Jak ktoś chce link do aukcji i opinię, niech krzyczy.
pewnie dalej doczytam, ale jakie wybralas? cale czy z jakims wypełnieniem (literka, zwierze itd.) nadal nie mogę się zdecydować czy brac te 4sztuki pelnych 40x40. chciałam dwa komplety, ale nijak nie uloze maty z 8 elementow, a 3 komplety wydaja mi się za dużym polem do popisow
Stary 2013-10-04, 22:58   #4388
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Przeczytalam sobie caly watek w ktorym rodzilam..
Wspomnienia..
Najlepsze i najgorsze w moim życiu..

Kiedys wszystko pokopiuje na papier.. Kazdy opis.. Taki ciazowy pamienik.. Polowy juz ni pamietam.. Czopa, wozka.. Tego ze nuna wywrozla mi poród na dobry termin, ponad 24h skurczy.. Duuuzo tego..

Ps mialam spac a leze i beksa..
Ja chce jeszcze raz...
Ten pierwszy buziak w mokra i cieplutka glowke.. Prosze

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 23:19   #4389
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
deb Helena wygląda jak Nelka Diabli Sliczna
Diabli, Deb gdzie kupiłyście te kostki?
ooo tez zauwazylas? podobne sa, fryzury identyczne - ten sam stylista

kostke mloda dostala od kuzynow z CA. milion razy podkreślali, ze to od nich, sami wybierali i za kieszonkowe firma gund baby.
fajna jest, bo to od razu sorter - w każdej dziurce mieszka kto inny: wilk-pacynka, babeczka-grzechotka i piszczacy kurczaczek, którego Nela bardzo lubi do tego lusterko. a ten smieszny czub na gorze kostki ma w sobie piszczalke.

na allegro jest sporo fajnych
http://allegro.pl/multifunkcyjna-kos...574671228.html
http://allegro.pl/grajaca-kostka-edu...589818848.html ta jest ekstra, zachwycałam się nia ostatnio w komisie skubana wie który bok masz przed oczyma i spiewa o nim piosenke (o kolorze i zwierzaku). szkoda, ze po ang.
http://allegro.pl/duza-kostka-muzycz...579629183.html
http://allegro.pl/kostka-edukacyjna-...586438789.html
http://allegro.pl/1755-6-miekka-baje...597819015.html
http://allegro.pl/kt371-kostka-zabaw...527173419.html
http://allegro.pl/kostka-dla-malucha...528601594.html
http://allegro.pl/kostka-edukacyjna-...600878912.html
http://allegro.pl/ravensburger-inter...589155341.html
http://allegro.pl/kostka-edukacyjna-...599701576.html
http://allegro.pl/kostka-edukacyjna-...599701989.html
http://allegro.pl/zawieszka-do-wozka...550786395.html
http://allegro.pl/tanczaca-kolorowa-...583154235.html

to chyba takie najfajniejsze nie podkradać! Motyl ma pierwszeństwo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07092.jpg (75,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07094.jpg (103,8 KB, 8 załadowań)
Stary 2013-10-04, 23:47   #4390
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja poproszę linka i opinię. Muszę się ograniczyć z wydawaniem kasy ale zapiszę na zaś

---
Gdzie można kupić tą księgę dźwięków? Ja sprezentowałam dziś Julci dwie książeczki z biedronki : Zwierzęta i Ciało Puki co się nimi nie interesuje ale żal było nie wziąć.
ksiega dzwiekow coraz trudniej dostepna, empik, matras, allegro - wszędzie pustki
http://allegro.pl/ksiega-dzwiekow-so...591231592.html tu się pojawila w niezlej cenie.
znajome mamuśki kupowaly tu:
http://czytam.pl/k,ks_210550,Ksiega-...i-Soledad.html

a przygoda z kasa zabawna. lepszy proszek niż kielbacha
Stary 2013-10-04, 23:48   #4391
karolina2121
siedzę i myślę

Ash ja ciagle czytam zaklinaczke dzieci... kupilam jak Antos mial okolo miesiaca i jeszcze nie skonczylam ale jestem juz na 140 str., wiec jest dobrze

dobranoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 23:57   #4392
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Kurcze a te puzzle to szukam takich jak Diabli kiedyś wrzuciła - tylko ten sprzedawca co ona wrzucała ma kiepskie komentarze
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-40...572760258.html eee no cos Ty zaufaj allegromaniaczce gość sprzedal 33654 przedmiotow i w tym było tylko 350 niezadowolonych klientów większość neutralnych unieważnionych...ludzie czepiają się glownie długiego oczekiwania na paczke. spoko kupie pierwsza i dam znac jak wyszla transakcja. zaryzykuje dla dobra ogolu

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
u nas to samo, ale do neurologa trzeba miec chyba skierowanie nie? ja pokaże małego pediatrze bo za tydzień szczepienie
pojdziemy prywatnie, bo na fundusz pewnie już w tym roku nie ma miejsc znajoma szukala kardiologa, bo pediatra wysluchal jakies szmery na serduszku...proszę dzwonic w grudniu, będziemy zapisywać na nowy rok

Cytat:
musimy zacząć kąpać malego w łazience, bo zaczął chlapać jak Przemuś vil, wcześniej lezał ciuchutko a teraz od kilku dni rozrabia śmiejąc się do rozpuku z tego no i odkrył że ma coś pomiędzy nogami
no to szybko Wam chłopak dojrzewa hehe. ejjj wyobrazacie sobie te pogawędki skad się biora dzieci itd. to dopiero będzie hardcore wykupimy wszystkie poradniki dostępne na rynku
Stary 2013-10-05, 00:01   #4393
vil84
Wtajemniczenie

Dziewczyny wiem ze o tym bylo duzo razy ale zapisalam sobie tyle ze na kompie w domu a jestem u mamy. Co na katar dla malenstwa? I czy naprawde cos pomaga?
Mlody kicha, prycha, meczy sie, trzy razy budzil sie z placzem, odciagalam mu frida katar, psikalam sola morska (dobrze ze wzielam) ale za moment zas pelny nosek serce boli jak taki rozesmiany lezy w lozeczku i sie cieszy a zaraz zas mu sie zbiera i podkowka

Banka zdrowka!!!

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 00:25   #4394
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
kochana black red white mamy swój salon
taki swój, swój? odwiedziliśmy dzisiaj brw w bb, ale w porównaniu do agaty wypadli kiepsko...ale przejrzałam w domu już na spokojnie ich strone i nadal nie wiem gdzie kupimy szafe a dopóki jej nie wybierzemy mogę zapomnieć o tej cudnej kanapie, stole i caaaalej reszcie.
swoja droga, zdecydowalybysie się na biala szafe z czarnymi dodatkami i dużym lustrem do pokoju dzieciowego?
cos takiego http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/diana-ii tylko na srodku te kwadraty to lustra. Nelusia będzie miała gdzie malować
ogolnie mamy ubaw, bo wybieramy meble i w kolko jest: ee ta kanapa nie, bo jak Nela cos na nia wyleje albo posika się to będzie masakra. a za chwile stol: myślisz, ze szklany da rade? a jak luuuuupnie jakas ciezka zabawka? ciezki zywot rodzicow!

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
U nas kupsko często wychodzi i z niezawodnych wcześniej zielonych pampków - ja nie wiem, gdzie się jej to wcześniej w brzuchu mieści, chyba od pupska po pachy upycha zanim zrobi

To chyba nic groźnego, ale jeśli coś was niepokoi, to chyba zawsze lepiej sprawdzić. Julka też jest ciekawska i odchyla głowę do tyłu, ale mnie to nawet cieszy, bo to jedyny moment, kiedy daje sobie umyć zaplutą wiecznie szyjkę
nie zapomnij jej o tym przypomnieć jak już będzie nastolatka

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
No ja też mówiłam do kierowniczki, że szkoda, że kartą nie można płacić bo taka głupia sytuacja. Mówiła mi coś, że od następnego tygodnia będzie można płacić komórką cokolwiek miało to znaczyć.
az mna trzesie jak slysze o tych nowych metodach platnosci...nie zebym była jakas mało otwarta na nowinki, ale - anegdotka. obiecaliśmy siostrze tz plecak. wrzesień, itd. wybrala sobie jakiś na str. pull&bear. pojechaliśmy do sklepu - nie ma i nie można zamowic, ale można kupic przez neta. no to do domu i zamawiamy. nie da się bez karty kredytowej. zatem tel. do sklepu i hura, można kupic u nich karte podarunkowa i nia zaplacic. zatem kolejna wycieczka do sklepu po karte. 100zl i jest zdrapka. powrot do domu, wklepujemy...nie działa. tel. do sklepu "A bo to jeszcze nie działa". i w ten oto sposób tz wkurzony pojechal i kupil inny plecak za kolejne 150zl. teraz musze się zmotywować i kupic cos w misku, żeby karta/kasa nie przepadla. uwielbiam takie akcje

i jeszcze cos KU PRZESTRODZE:
PRZYPINAJCIE DZIECI PASAMI W SPACEROWKACH!!!
ide sobie dzisiaj z Nelcia na spacer, wedrujemy po osiedlu. przy przejściu dla pieszych babcia z wozkiem. taka jakas prosta laska na małych koleczkach. auta się zatrzymują, no to babcia siup: przednie kola z krawężnika na ulice - dziecko wisi na barierce wozka. bylam kawalek od nich, ale przekonana, ze ona to widzi...a babcia skupiona na samochodach,, a jeszcze bardziej na tym, ze tylne kolka trzeba podnieś do góry żeby zjechać i babel poleciał centralnie na glowke na ulice. przeraźliwy wrzask, krzyk. ludzie wybiegli z aut, nogi mi się ugiely. nie wiedziałam czy mam biec i to dziecko calowac i przepraszać, ze ma taka durna babcie, czy sciskac i klac na nasze polskie super wysokie chodniki... jejku jak ten dzidziuś plakal jeśli miał zeby to już ich pewnie nie ma. pierwsza myśl: ciekawe czy się babcia przyzna rodzicom, bo w sumie szybko zapakowala dziecie do wozka i zwiala...ale tak sobie teraz mysle, ze ono musi być konkretnie poturbowane i raczej tego nie ukryje. ehhhh, masakra.
Stary 2013-10-05, 00:29   #4395
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
to ja przez ksiazki jestem ostatnio do tylu z forum jestem w trakcie 3. Tomu millennium i nie moge sie oderwac (choc mam czas czytac tylko jak karmie i wieczorem jak mala spi obok). A Ty co czytasz? Ja mam jeszcze w kolejce "Sluzace" (uwielbiam tutejsze charity shopy z ksiazkami za funciaka

Oooo jeśli nie oglądałaś filmu najpierw to książka jest genialna! Pochłonięta w jeden wieczór. Super jest! Fajnie masz tam
Cytat:
brzuszek to ona zaczyna mieć jak afrykańskie maluchy 100% bąk. podjedziemy w pon. do jakiegoś neurologa i do tego centrum wczesnego wspomagania rozwoju...bo jeszcze tam nie dotarlam.

wlasnie mam wrazenie, ze ona tego "nadużywa" jak chce się przekrecic. bo przy cycu je i w końcu jak ma dość to glowa do tylu i jej przewrot wychodzi. a jak lezy na pleckach to walczy i wygina się, ale to nie metoda żeby być na brzuszku hehe. będę spokojniejsza jak ktoś ja obejrzy...

za niedługo będziemy marzyc żeby lezaly i się nie ruszaly przez moment

pewnie dalej doczytam, ale jakie wybralas? cale czy z jakims wypełnieniem (literka, zwierze itd.) nadal nie mogę się zdecydować czy brac te 4sztuki pelnych 40x40. chciałam dwa komplety, ale nijak nie uloze maty z 8 elementow, a 3 komplety wydaja mi się za dużym polem do popisow
Ale może to jej sposób na obracanie?! Myślę, że nie masz czym się niepokoić, ale pewnie lepiej to usłyszeć od specjalisty

A co do pianki to doczytasz doczytasz
Generalnie powiem Ci, że to będzie mało te 4 sztuki
A hmm 12 sztuk no to jest trochę pole do popisu.
NIe wiem jak tam cenowo wychodzi.

Cytat:
ooo tez zauwazylas? podobne sa, fryzury identyczne - ten sam stylista

kostke mloda dostala od kuzynow z CA. milion razy podkreślali, ze to od nich, sami wybierali i za kieszonkowe firma gund baby.
fajna jest, bo to od razu sorter - w każdej dziurce mieszka kto inny: wilk-pacynka, babeczka-grzechotka i piszczacy kurczaczek, którego Nela bardzo lubi do tego lusterko. a ten smieszny czub na gorze kostki ma w sobie piszczalke.

na allegro jest sporo fajnych
http://allegro.pl/multifunkcyjna-kos...574671228.html
http://allegro.pl/grajaca-kostka-edu...589818848.html ta jest ekstra, zachwycałam się nia ostatnio w komisie skubana wie który bok masz przed oczyma i spiewa o nim piosenke (o kolorze i zwierzaku). szkoda, ze po ang.
http://allegro.pl/duza-kostka-muzycz...579629183.html
http://allegro.pl/kostka-edukacyjna-...586438789.html
http://allegro.pl/1755-6-miekka-baje...597819015.html
http://allegro.pl/kt371-kostka-zabaw...527173419.html
http://allegro.pl/kostka-dla-malucha...528601594.html
http://allegro.pl/kostka-edukacyjna-...600878912.html
http://allegro.pl/ravensburger-inter...589155341.html
http://allegro.pl/kostka-edukacyjna-...599701576.html
http://allegro.pl/kostka-edukacyjna-...599701989.html
http://allegro.pl/zawieszka-do-wozka...550786395.html
http://allegro.pl/tanczaca-kolorowa-...583154235.html

to chyba takie najfajniejsze nie podkradać! Motyl ma pierwszeństwo
hahah dzięki kochana, teraz siedzę i oglądam zamiast spać

Oj podobne są podobne i to bardzo

Cytat:
Dziewczyny wiem ze o tym bylo duzo razy ale zapisalam sobie tyle ze na kompie w domu a jestem u mamy. Co na katar dla malenstwa? I czy naprawde cos pomaga?
Mlody kicha, prycha, meczy sie, trzy razy budzil sie z placzem, odciagalam mu frida katar, psikalam sola morska (dobrze ze wzielam) ale za moment zas pelny nosek serce boli jak taki rozesmiany lezy w lozeczku i sie cieszy a zaraz zas mu sie zbiera i podkowka

Banka zdrowka!!!

My lecimy na Sterimarze - woda plus frida. Moja ma taki katar, ze tyle razy jej odciagam, że na sam widok fridy płacze. Mamy jeszcze doraźnie Nasivin po 3 msc życia i maść majerankową.

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Co do księgi dźwięków, taniej się nie kupi.
Cena ważna do 13 października
http://aros.pl/ksiazka/ksiega-dzwiekow-2 jedyne 24 zł!!!

U nas ta książka w ogóle się nie sprawdza Może jak będzie starsza i zmieni obiekt zainteresowania

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 00:32   #4396
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Hehehe widze, ze granica sie obniza
trochę, ale to przez ten durny gluten tak to poczekalabym do skończonych sześciu... jak już podam kaszke to głupio nie dac marchewki.
według tych notatek, które dziewczyny wrzucaly (o rozszerzaniu diety od 24 tyg.) wypadal nam 6 listopada. zatem to tylko 2 tyg. wcześniej hehe. jeszcze zobaczę...ale czuje presje forum

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Diabli, przypomnialo mi sie, ze mialam odpisac Ci w sprawie najfajniejszego imienia na swiecie U nas reakcje- rozne... Chyba mieszkam na jakims zadupiu, bo wiele osob nawet nie wiedzialo/nie slyszalo o takim imieniu. Chrzestna zaczela dopytywac, ale jak to Nela, tzn. Kornelia, Aniela- dopytywala. Jak jej wyperswadowalam, ze nie, ze just Nela to stwierdzila, ze "grube, twarde" nie dla dziewczynki i, ze juz lepiej moglismy dac jej na imie Maria (ma tak na drugie), odpowiedzialam, jej ze ona nazywala swoje corki jak chciala, wiec niech powstrzyma sie od takich komentarzy, bo o gustach sie nie dyskutuje.. Mlodzi ludzie ogolniej bardziej entuzjastycznie reagowali My teraz jestesmy tak przyzwyczajani, ze innego sobie nie wyobrazam a Nelek coraz wiecej
hehe u mnie wszyscy mowia, ze ladnie, choć sporo osob wlasnie pyta czy to aniela. jedna sasiadka uparcie pyta jak tam lenka ale zaczyna już sama się poprawiac i mowi "nie nie, jak w pustyni i puszczy nel, nela" ale do tej pory nikt nie powiedział mi, ze kiepskie...i zupełnie nie rozumiem co jest twardego w takich pięknych głoskach
Stary 2013-10-05, 00:32   #4397
MoTyleKsw
Zakorzenienie

W ogóle zrobiłam na arosie listę książek, które chce na już, na teraz, najlepiej na tą chwilę, to co musimy miec z Macią w bibliotece. I co? I wyszło 900 zł R. pytał się czy na raty to biorę czy co? Dlatego muszę to jakoś rozłożyć w czasie

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-10-05, 00:37   #4398
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli, to ja chce foty tego kombinezonu! Nie mam jeszcze a potrzebuje wlasnie w tym rozmiarze
ok to jutro, bo już padam na pysk i nie chce obudzić domownikow. nawet chomik padl przede mna

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ej co do śpiworkow/kombinezonow na zime to wy kupujecie takie z oddzielnymi nózkami czy takie worki:
http://allegro.pl/coccobello-spiworek-74-i3587749165.html

Bo ja na teraz mam własnie taki śpiworkowaty i powiem, żę to super sprawa! Jak idę do galerii to rozsuwam dziecko po bokach i jest rozebrany, szybciutko rączki wyciągam i dziecko już jest rozebrane.. nawet na spiocha da się bez szarpania wyciągnąc, włożyc.. ja mam z wita taki:
http://allegro.pl/spiworek-wit-r-74-cm-stan-idealny-i3593118231.html
ale na zimę muszę coś grubszego poszukać..
osobne nogi, niech sobie fika kazda w inna strone. zresztą w spacerówce już zima będą duzi sanki itd. wygodniej chyba osobno. styczeń-luty to już niektóre dzieci pewnie zaczna dreptać!
Stary 2013-10-05, 00:38   #4399
vil84
Wtajemniczenie

moje dziecko jest nienormalne męczy go ten katar, nie śpi, prycha, popłakuje, a jak się zapala światło to pełnia szczęścia, pysio roześmiany, koniec spania, bawimy się
fajnie że chociaż jego to chwilami bawi

.....spać .... kilka nocy zarwanych i miałam dziś odespać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 00:57   #4400
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Uroczyście oświadczam, że jak mi jeszcze raz teściowa weźmie przekręci Kubę łapiąc Go za nóżki (główka sobie reszta sobie) i jeszcze będzie nam wmawiać, że pierwszy raz i że wie co robi to Jej sprzedam liścia i pocisnę wiązanką!!!

Dzisiaj się powstrzymałam, ale sobie pod nosem powiedziałam co o tym myślę a Mąż Ją zje.bał konkretnie.
podziwiam, ze się powstrzymalas. dobrze, ze tatuś odpowiednio zareagowal, chociaż Twoje zdanie pewnie bardziej dotarloby...brrr co to w ogole za pomysl?!

Cytat:
Poza tym jedna wielka ch.ujnia z grzybnią! Miałam ogarniać chatę i piec ciasto. No i co? Nico. Mieliśmy gości- teściową właśnie i męża ciocię z córeczką. I tak pokrzyżowały mi się plany. A mieliśmy z Mężem posprzątać itp... A jutro Małż mi nie pomoże, bo od razu po pracy jedzie do mechaniora z autem... Zrobiłabym coś teraz, ale Kuba śpi, więc boję się włączać odkurzacz albo mikser...
nienawidzę niezapowiedzianych odwiedzin...moja tesciowa ma jeszcze takie wyczucie, ze wpada ZAWSZE jak mala spi i później w kolko jest "ojej, bo ona spi, a babcia przyszla" i az czuc w powietrzu te presje dziecko obudz się! albo 15 min przed kapiela i zdziwiona, ze jej nie pozwalamy się mala pozajmowac albo ze nie chcemy jej zabrać na spacerek i babcie odprowadzić...

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Naprawdę mamuśka masz styl fajnie córcia ubrana
a dziekuje same lumkowe wynalazki. milo ze doceniasz, bo tesciowa zalila się tztowi, ze jest tyyyyle pięknych kolorow (czytaj rozowy), a my dziecku takie ciemne kolory ubieramy. a za ten czarny sweterek to już w ogole zostałam wykleta bo czarny to nie kolor dla dziecka bla bla bla.

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

Cytat:
Przekręca go na brzuszek ? Nie żebym broniła teściowej ale na rehabilitacji babka często robi tak z Antosiem, że łapie za jedną nóżkę i prowokuje do przekręcania, jeżeli główka zostaje w tyle to dociąga.
ja to miałam wizje trzymania dziecka za nogi w powietrzu

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
prowokuje, podejrzewam więc, że wie co robi a teściowa Szprotki niekoniecznie
Szprota walnij jej z łopaty
padlam

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Można prosić?
Pozdrawiam Mamusie
można prosić, dziekowac, siadac i się rozgoscic

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

Cytat:
sio do lekarza! może masz w domu ten taki kwiatek pachnący hmm cytrynka? mnie on zawsze ratuje w początkowych fazach zapalenia... ta pogoda taka durna! znajoma tez wlasnie ma zapalenie ucha i musimy same z Nela spacerować. a ona codziennie biega do laryngologa aplikować antybiotyk i musi wysluchiwac od moherowych babc, ze taka mloda i bez kolejki

---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

Cytat:
Mlody kicha, prycha, meczy sie, trzy razy budzil sie z placzem, odciagalam mu frida katar, psikalam sola morska (dobrze ze wzielam) ale za moment zas pelny nosek serce boli jak taki rozesmiany lezy w lozeczku i sie cieszy a zaraz zas mu sie zbiera i podkowka .
apteczka według forumowiczek:

KATAR
Marimer lub inna woda morska (Solik complex ma male cisnienie)
Nasivin soft
olbas oil - parę kropelek na bodziaka
masc majerankowa pod nosek
Euphorbium (homeopatyczne kropelki) 2x dziennie
witamina c/Juvit C - 3x6 kropel dziennie
lipomal (na konkretny katar)
Stary 2013-10-05, 00:57   #4401
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle zrobiłam na arosie listę książek, które chce na już, na teraz, najlepiej na tą chwilę, to co musimy miec z Macią w bibliotece. I co? I wyszło 900 zł R. pytał się czy na raty to biorę czy co? Dlatego muszę to jakoś rozłożyć w czasie
jakie?

Motylek, Diabli, dzięki rano pędzę do apteki.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-10-05 o 01:04
Stary 2013-10-05, 01:14   #4402
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Przeczytalam sobie caly watek w ktorym rodzilam..
Wspomnienia..
Najlepsze i najgorsze w moim życiu..

Kiedys wszystko pokopiuje na papier.. Kazdy opis.. Taki ciazowy pamienik.. Polowy juz ni pamietam.. Czopa, wozka.. Tego ze nuna wywrozla mi poród na dobry termin, ponad 24h skurczy.. Duuuzo tego..

Ps mialam spac a leze i beksa..
Ja chce jeszcze raz...
Ten pierwszy buziak w mokra i cieplutka glowke.. Prosze

spoooko, ulozycie sobie fajnie zycie i Zuzka doczeka się rodzeństwa
a wspomnienia trzeba koniecznie spisac, bo wizaz może w każdej chwili splajtować

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ----------

Cytat:
Ale może to jej sposób na obracanie?! Myślę, że nie masz czym się niepokoić, ale pewnie lepiej to usłyszeć od specjalisty
tez tak mysle, ale trochę zaczelam dzisiaj panikować, jak na rekach tak się odgina i nie chce do mamy przytulic. tz oczywiście mnie wysmial i stwierdzil, ze ona tak robi "bo ma buzy brzuś"

Cytat:
A co do pianki to doczytasz doczytasz
Generalnie powiem Ci, że to będzie mało te 4 sztuki
A hmm 12 sztuk no to jest trochę pole do popisu.
NIe wiem jak tam cenowo wychodzi.
20zl cztery elementy, wiec za 3 komplety to już sporo kasy
jeszcze takie mi się w oczy rzucily
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-du...578643159.html
dla chłopca fajnym rozwiązaniem jest cos takiego
http://allegro.pl/mata-piankowa-mias...578037309.html
ta bylaby cudna, z normalna cena
http://allegro.pl/skip-hop-mata-play...601480357.html

Cytat:
hahah dzięki kochana, teraz siedzę i oglądam zamiast spać
ee to tak na szybko dużo jest fajnych kostek...

Cytat:
Co do księgi dźwięków, taniej się nie kupi.
Cena ważna do 13 października
http://aros.pl/ksiazka/ksiega-dzwiekow-2 jedyne 24 zł!!!

U nas ta książka w ogóle się nie sprawdza Może jak będzie starsza i zmieni obiekt zainteresowania
nela najpierw ogladala tylko napisy (czern-biel), później obrazki, a teraz czeka az będziemy udawac odgłosy poczekaj, widziałam w necie wiele opinii od mam starszych dzieci i chyba one bardziej doceniają te ksiazke

---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Cytat:
szukaj sponsorow hehe. niezla sumka! nigdy nie zrozumiem dlaczego książki sa takie drogie a co chcecie na już? caly dzial dziecięcy? hehe

http://aros.pl/ksiazka/kolysanka-o-piersiach-mamy-2

---------- Dopisano o 02:14 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ----------

i tym milym cycusiowym akcentem mowie dobranoc , nadrobilam

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-05 o 01:12
Stary 2013-10-05, 07:03   #4403
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
u nas 4 dady tez jeszcze luznawe, ale jak slysze puuuult to szybko się przebieramy i na razie awarii nie było ale rozmawiałam dzisiaj ze znajoma, która ma 14miesięcznego synka i ona w szoku, ze się tak spiesze z rozmiarami, bo on nadal nosi 4 i rozm. ciuszkow 80...hehe
Z na pampkach 3 dluuuugo pociagnie jeszcze a jedt yu kedna z większych
Nie wiem od czego to zalezy, chyba od pupci..

Nieeewyyyyspaaaanaaaaa
Godzinna przerwa w nocy i ciul. Od prawie 5mc przespalam tylko jedna noc, jeszcze za czasów tz..
Daaajcieee miii snuuuu
I rano zamiast dac jej pobrzeczec a sama spac, to uciszam jak sie da by nikogo nie obudzila, do doopy to wszystko..

Cytat:
Biedna, kuruj sie szybko

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

laski,chce któaś tę czapkę, rozm 41-45 (na Zu 47 jest akurat), powiedzmy za koszt przesyłki?

bo ja jej kupiłam sporo a ta taka na styk więc ani razu jej nie miała

jak co to pw

ZUZIAK 7.05.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 07:25   #4404
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Vil, Diabli
http://www.sendspace.pl/file/b088dabdaca881390b75b6c

Wrzuciłam to co skopiowałam z arosa
Wiadomo to nie wszystkie, bo tak jak Diabli piszesz kupiłabym cały dział dziecięcy, prócz skrótówek czyli 365 baśni etc.... i innego badziewia

Przypominam się o czapce

Axella super czapka, ale my tez już mamy dużo, bo inaczej bym się rzuciła na nią. Ale jak piszesz, że na Z. jest dobra 47 to jestem w szoku

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-10-05, 07:44   #4405
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Z na pampkach 3 dluuuugo pociagnie jeszcze a jedt yu kedna z większych
Nie wiem od czego to zalezy, chyba od pupci..

Nieeewyyyyspaaaanaaaaa
Godzinna przerwa w nocy i ciul. Od prawie 5mc przespalam tylko jedna noc, jeszcze za czasów tz..
Daaajcieee miii snuuuu
I rano zamiast dac jej pobrzeczec a sama spac, to uciszam jak sie da by nikogo nie obudzila, do doopy to wszystko..

Biedna, kuruj sie szybko

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

laski,chce któaś tę czapkę, rozm 41-45 (na Zu 47 jest akurat), powiedzmy za koszt przesyłki?

bo ja jej kupiłam sporo a ta taka na styk więc ani razu jej nie miała

jak co to pw

taka suza ma glowe tez? Pediattra zwraca na nia uwage ? Moj tex leb jak sklep

biedna z tym spaniem jestes
Cytat:

Banka zdrowka!!!

dzieki ja daje marimer od pierwszych dni zycia i nasiwin soft na noc i ciagam gluty i vit c

Cytat:
taki swój, swój? odwiedziliśmy dzisiaj brw w bb, ale w porównaniu do agaty wypadli kiepsko...ale przejrzałam w domu już na spokojnie ich strone i nadal nie wiem gdzie kupimy szafe a dopóki jej nie wybierzemy mogę zapomnieć o tej cudnej kanapie, stole i caaaalej reszcie.
swoja droga, zdecydowalybysie się na biala szafe z czarnymi dodatkami i dużym lustrem do pokoju dzieciowego?
cos takiego http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/diana-ii tylko na srodku te kwadraty to lustra. Nelusia będzie miała gdzie malować
ogolnie mamy ubaw, bo wybieramy meble i w kolko jest: ee ta kanapa nie, bo jak Nela cos na nia wyleje albo posika się to będzie masakra. a za chwile stol: myślisz, ze szklany da rade? a jak luuuuupnie jakas ciezka zabawka? ciezki zywot rodzicow!

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

nie zapomnij jej o tym przypomnieć jak już będzie nastolatka

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

az mna trzesie jak slysze o tych nowych metodach platnosci...nie zebym była jakas mało otwarta na nowinki, ale - anegdotka. obiecaliśmy siostrze tz plecak. wrzesień, itd. wybrala sobie jakiś na str. pull&bear. pojechaliśmy do sklepu - nie ma i nie można zamowic, ale można kupic przez neta. no to do domu i zamawiamy. nie da się bez karty kredytowej. zatem tel. do sklepu i hura, można kupic u nich karte podarunkowa i nia zaplacic. zatem kolejna wycieczka do sklepu po karte. 100zl i jest zdrapka. powrot do domu, wklepujemy...nie działa. tel. do sklepu "A bo to jeszcze nie działa". i w ten oto sposób tz wkurzony pojechal i kupil inny plecak za kolejne 150zl. teraz musze się zmotywować i kupic cos w misku, żeby karta/kasa nie przepadla. uwielbiam takie akcje

i jeszcze cos KU PRZESTRODZE:
PRZYPINAJCIE DZIECI PASAMI W SPACEROWKACH!!!
ide sobie dzisiaj z Nelcia na spacer, wedrujemy po osiedlu. przy przejściu dla pieszych babcia z wozkiem. taka jakas prosta laska na małych koleczkach. auta się zatrzymują, no to babcia siup: przednie kola z krawężnika na ulice - dziecko wisi na barierce wozka. bylam kawalek od nich, ale przekonana, ze ona to widzi...a babcia skupiona na samochodach,, a jeszcze bardziej na tym, ze tylne kolka trzeba podnieś do góry żeby zjechać i babel poleciał centralnie na glowke na ulice. przeraźliwy wrzask, krzyk. ludzie wybiegli z aut, nogi mi się ugiely. nie wiedziałam czy mam biec i to dziecko calowac i przepraszać, ze ma taka durna babcie, czy sciskac i klac na nasze polskie super wysokie chodniki... jejku jak ten dzidziuś plakal jeśli miał zeby to już ich pewnie nie ma. pierwsza myśl: ciekawe czy się babcia przyzna rodzicom, bo w sumie szybko zapakowala dziecie do wozka i zwiala...ale tak sobie teraz mysle, ze ono musi być konkretnie poturbowane i raczej tego nie ukryje. ehhhh, masakra.

:banghead: straszne to ja mam manie na tym punkcie nawet samochodybpbserwuje czy dzieci maja odpowiednie foteliki

Cytat:

( boolii bardzoo jak nie przejdzie do pn to do lekarza ide

M. Spal od 20:45 do 8 z przerwa na jedzenie o 5
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:53   #4406
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

taka suza ma glowe tez? Pediattra zwraca na nia uwage ? Moj tex leb jak sklep

biedna z tym spaniem jestes

dzieki ja daje marimer od pierwszych dni zycia i nasiwin soft na noc i ciagam gluty i vit c

:banghead: straszne to ja mam manie na tym punkcie nawet samochodybpbserwuje czy dzieci maja odpowiednie foteliki

( boolii bardzoo jak nie przejdzie do pn to do lekarza ide

M. Spal od 20:45 do 8 z przerwa na jedzenie o 5
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Glowe ma calkiem proporcjonalna do resTy. Tylko kwadratowa po tacie

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-05, 07:57   #4407
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A ja z tym glutenem zastanawiam się nad tym
http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx

Któraś z Was podała linka do bloga w którym napisali, że właśnie tak wprowadzali i chyba z tego sposobu skorzystam
ja mamwłasnie tą kaszke i będę wsypywać do mojego mleka

Cytat:
Mysia i Hump dzieki za odp.co.do.woombie u nas woombie ma byc tajna bronia w wielkiej przeprawie przenoszenia Sofii do lozeczka na noc na razie zbieram sily Jedna rzecz mnie zastanawiala. Pisalas kiedys Mysia, ze woombie jest elastyczne jak macica i dziecko moze w nim zmieniac ulozenie raczek. Sofia nawet troszeczke nie moze nimi ruszyc
Justi ja jeszcze na 100% nie jestem do woombie przekonana, zobaczymy jak sie sprawdzi w lozeczku. Jedna rzecz, ktorej wczesniej nie przemyslalam a nie podba mi sie w woombi to to, ze trzma.nozki blisko siebie. dziecko nie moze naturalnie ich rokladac na boki, wiec nie wiem.jak to wplywa na bioderka...
tozimowe jest mniej elastyczne to fakt, ale tak jak original sie rozciąga z czasem, w original moje dziecko jst w stanie wyciągnąć łapki górą

ja dzisiaj chyba spróbuje nocy bez woombie, za tow zwykłym śpiworku, ciekawa jestem czy młody jest gotowy

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Widze, że wrócił temat nosidełek. Ja zamówiłam Womar Eco 2. Gdy przyszło Mały akurat spał i tak mnie korciło żeby odrazu je przetestować, że gotowa byłam go obudzić gdy się obudził wsadziłam go zaraz do nosidełka i .... utopił się w nim:P dodam że ma 3 miesiące i 6kg. ledwo włoski mu wystawały tak strasznie sie przy tym denerwował chyba dlatego, że nic nie widział. Czy to znaczy, że jest jeszcze za malutki?
mojemu wystaje pół głowy a waży 6900 i nie wydaje mi się, żeby ył za malutki

Cytat:
super, to już prawie jesteście u siebie zazdroszczę.

piękny i chyba takiego szukam! może być dla dziewczynki, nie? jaki macie rozm?
kupie go sobie na 25% albo na tym bonie z twojego stylu
jest też biały my mamy rozmiar 4-6 i mamy jeszcze zapasu trochę jest extra i super wygodny do ubierania a młodemu ejst wygodnie on kosztuje 80 zł i też go na rabacie kupowaliśmy

koncert metalliki w 3d w imaxie super za to nie mogę rozgryźć dziecia, bo przedwczoraj 11h nie jadł,a wczoraj go nakarmiłam po poworcie do domu o 22.30 i jadł jeszcze o 5 dziwne

a poza tym młody jest złośliwy codzinnie bez prblemu go usypiam ok 8-8.30, a dzisiaj jak idziemy na 10na basen to od godziny sie rzuca włóżeczku, odkurzacz chodzii spania nie ma i w efekcie jest nieprzytomny na basenie
Stary 2013-10-05, 08:10   #4408
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
anka, xal- pytałyście o śpiworki, to w końcu po długich rozważaniach i szybkiej konsultacji z tżtem kupiłam BabyLux czarny z polarkiem zielonym ok 105cm- jest cudny super wykonany, trochę drogi ,bo 85 zł plus przesyłka, ale chyba warto wygląda na cieplutki
Wczoraj zaczęłam odpisywać ale nie dałam rady dokończyć ...
Pokaż

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:10   #4409
candace1
Zakorzenienie

Motylku o czapce pamiętam.
Zapisze sobie Twój nr tel i dam znać jakby cos;_)

axella ja mam też kolejną zarwaną noc-generalnie to mam może 2 przespane noce od prawie 5mcy - czyli podobnie jak i Ty wiem co czujesz..

Ja mam do oddanie pieluszki do pływania z Biedry.
Jak któras z Was chce to wysle.
Tylko proszę adres na PW.

Niestety nie zabiorę młodego na basen bo ma katarek a boje się ze mu się cos rozwinie jak go wsadze do basenu.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:31   #4410
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Uroczyście oświadczam, że jak mi jeszcze raz teściowa weźmie przekręci Kubę łapiąc Go za nóżki (główka sobie reszta sobie) i jeszcze będzie nam wmawiać, że pierwszy raz i że wie co robi to Jej sprzedam liścia i pocisnę wiązanką!!!

Dzisiaj się powstrzymałam, ale sobie pod nosem powiedziałam co o tym myślę a Mąż Ją zje.bał konkretnie.

Poza tym jedna wielka ch.ujnia z grzybnią! Miałam ogarniać chatę i piec ciasto. No i co? Nico. Mieliśmy gości- teściową właśnie i męża ciocię z córeczką. I tak pokrzyżowały mi się plany. A mieliśmy z Mężem posprzątać itp... A jutro Małż mi nie pomoże, bo od razu po pracy jedzie do mechaniora z autem... Zrobiłabym coś teraz, ale Kuba śpi, więc boję się włączać odkurzacz albo mikser...

No, ale Kubuś dostał kubraczek na zimę. Całkiem fajny kombinezon. Szkoda tylko, że 2-częściowy, ale darowanemu koniowi...

Koniec marudzenia.

Cytat:
Witam sie wieczorne
Lonely masz urodziny czy z powodu rocznicy II na tescie dziewczyny skladaja Ci zyczenia. W kazdym razie dolaczam sie do nich wszystkiego najlepszego!
Mysia i Hump dzieki za odp.co.do.woombie u nas woombie ma byc tajna bronia w wielkiej przeprawie przenoszenia Sofii do lozeczka na noc na razie zbieram sily Jedna rzecz mnie zastanawiala. Pisalas kiedys Mysia, ze woombie jest elastyczne jak macica i dziecko moze w nim zmieniac ulozenie raczek. Sofia nawet troszeczke nie moze nimi ruszyc
Justi ja jeszcze na 100% nie jestem do woombie przekonana, zobaczymy jak sie sprawdzi w lozeczku. Jedna rzecz, ktorej wczesniej nie przemyslalam a nie podba mi sie w woombi to to, ze trzma.nozki blisko siebie. dziecko nie moze naturalnie ich rokladac na boki, wiec nie wiem.jak to wplywa na bioderka...

Pearl zrobilam Twoje brownie jest super. Robilam w tortownicy o sr.25cm i wyszlo wyoskie na 2cm. mi pasi Jako polewe rozpuscilam ulubiona czekolade

w tym klasycznym woombie spokojnie rusza kończynami, nasza po prostu lubi mieć swobodę jak śpi jednak większą, stąd sprzedaję, ale miała tam dość duży zakres ruchów

Cytat:
mam 3 lata mlodsza kuzynke i zawsze zachwycałam się jaka wspaniala miseczke ma do jedzenia...chciałam taka dla lalek (kapiel wodna itd.) i oczywiście przegródki na wszystko...
no właśnie

dziś nas pewnie nie będzie na necie, bo wreszcie trochę czasu razem - nie piszcie za dużo

miłego dnia Mamusie
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości