Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 20:45   #571
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

No napina się teardnieje tak do 1 min i puszcza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:48   #572
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
No napina się teardnieje tak do 1 min i puszcza

hmmm nie wiem tez jak to się liczy - jak się skurcz zacznie, trwa minute, a potem ten drugi to chyba po ilu minutach od zakończenia tego pierwszego jest ten drugi?

Z resztą nie ważne czy sobie policzysz od początku skurczu następny, czy od końca, ważne że będziesz cały czas tak samo liczyć i czy są regularnie czy nie

ide się położyć, bo Lenka dalej sie wypycha i plecy nawalają dobrej nocki

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-04 o 20:50
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:56   #573
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no słodkie,słodkie, ale czasami to wiesz tu się cżłowiek śpieszy a ona nie chce się ubierac bo musi zobaczyc wkładke z butów albo pooglądać czapke z każdej strony, przykucnąć na chodniu i poobserwować kamyk

no i 2 latka to faza na "ja sama" także wkładanie butów 10 minut, usilne upychanie dwóch nóg w jednej nogawce itp. to codzienność

najbardziej mnie rozczula jak przychodzi i sama się przytula do brzucha, całuje, robi cacy, cacy, albo coś niby gotuje na swojej kuchence a potem karmi dzidziusia przez pępęk
wyobraziłam to sobie i się ubawiłam

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:35   #574
rusalka12
Zadomowienie

Hej hej.
Nie bylo mnie tu wieki cale. Po prostu za Wami nie nadazalam i przestalam wchodzic na forum.
Maly update:
32tyg i 6 dni.
Coreczka - imie wybrane od bardzo dawna - Aleksandra
Kolejna wizyte w szpitalu mam 15 pazdziernika - w klinice dla diabetykow. Musze sie tez umowic na przyszly tydzien na regularna wizyte do mojego lekarza prowadzacego.
Rowniez 15 pazdziernika mam kolejny skan.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:54   #575
kyte
Wtajemniczenie

Wróciłam
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Jeejku, drugi raz sie dzis wywrocilam nie wiem co mi sie dzieje na prostej drodze :banghead:
A może coś piłaś?
Cytat:
Kochany
u nas jest faza"mama obaczyć" wszystko musi zobacyzć, dotknąć no i potem jest pytanie "a co tooo"

wydaje mi się że jak Domii nie wychodzi często to produkcja się nie zmniejszy po prostu czułaby się spokojniejsza gdyby wiedziała że w razie "w" Jasiek ma mleczko w domku

ale napina się ciągle czy się napina i przestaje i tak w kółko?

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Miejsce przechowywania Temperatura Czas przechowywania
W pomieszczeniu (pokój, kuchnia itp.) 16°C do 24 godzin

21°C do 10 godzin
27°C 6-8 godzin
W torbie chłodniczej z wkładami chłodzącymi od 15°C do -4°C 24 godziny
W lodówce od 3°C do 5 °C 3-5 dni
W zamrażalniku lodówki od -10°C do -15 °C 2 tygodnie
W zamrażarce -18°C 3-6 miesięcy
-20 °C 1 rok

także jak masz nadmiar to spokojnie możesz odciągnąć i jeśli wiesz że masz zaplanowane wyjście to do lodówki starczy, a jeśli nie wiesz kiedy się przyda to zamrażlnik i juz

aaa, mlek jak stoi to się tak rozwarstwia - u góry zbiera sie tak jakby tłuszcz, czasami jest żółtawy a na dole taka mętna wodna żeby się nie przestraszyła ze sie popsuło czy coś

aaa, jeśli chodzi o rozmrażanie to ja wieczór wczesniej wyciągałam do lodówki i następnego dnia było akurat jak się nie zużyło w ciągu następnego dnia no to już do wylania
Dziękujemy ja też skorzystałam i sobie zapisałam
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:00   #576
jezzka
Raczkowanie

Antibia W mojej szkole rodzenia położna tłumaczyła, że liczy się od samego początku... nawet to ucucie tak jakby, że skurcz się zaczyna (ona o jakimś tam wspinaniu skurczu do góry brzucha mówiła, gdzie niby ból się zatrzymuje i jest najbardziej intenstywny) ... od samego początku do początku następnego skurczu.
Trochę bez ładu i składu, położna to pokazywała na rysunku, łatwiej by było wytłumaczyć na żywo ale mam nadzieję, że choć trochę pomogłam!
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:18   #577
ania_cz79
Raczkowanie

No oczywiście że się wczoraj pomyliłam wizytę mam 21.10 przez ten remont naprawdę przestaję myśleć.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:31   #578
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Wróciłam

A może coś piłaś?

Nieee Moj tato wpadl na pomysl, ze moze Leo mnie tak dzis smiesznie uciska tylko, ze to malo bezpieczne
Stary 2013-10-04, 22:45   #579
Anoula
Zakorzenienie

No i nie dotarłam na bezpiecznego malucha, wybraliśmy się na obiad do mamy przed warsztatami, bo u nas przy przemeblowaniu bałagan i się obudziłam prawie o 16:30, że warsztaty, a od 16:30 do 16:50 była rejestracja a ja o tej porze to około 30 minut bym jechać musiała, więc sensu już nie było i odpuściłam, tym bardziej, że tak mnie plecy bolą, że chyba bym tych 4h tam nie usiedziała.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 03:45   #580
nasturcja7667
Zadomowienie

Od dwóch godzin nie śpię Ryczałam już z bólu. Bolą mnie plecy, bolą nogi... Normalnie mam wrażenie, że ktoś mi szczypcami kręgi wyrywa... Zwariuję!!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 06:06   #581
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
wyobraziłam to sobie i się ubawiłam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Antibia W mojej szkole rodzenia położna tłumaczyła, że liczy się od samego początku... nawet to ucucie tak jakby, że skurcz się zaczyna (ona o jakimś tam wspinaniu skurczu do góry brzucha mówiła, gdzie niby ból się zatrzymuje i jest najbardziej intenstywny) ... od samego początku do początku następnego skurczu.
Trochę bez ładu i składu, położna to pokazywała na rysunku, łatwiej by było wytłumaczyć na żywo ale mam nadzieję, że choć trochę pomogłam!
dzięęęeki

jaką człowiek ma skleroze, ja ostatnio jakoś sobie mierzyłam te skurcze, ale jak
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Od dwóch godzin nie śpię Ryczałam już z bólu. Bolą mnie plecy, bolą nogi... Normalnie mam wrażenie, że ktoś mi szczypcami kręgi wyrywa... Zwariuję!!

to może weź coś p/bólowego co możemy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 07:13   #582
ania_cz79
Raczkowanie

Witam się z rana.

nasturcja7667 łączę się w bólu.

Wczoraj cały dzień na nogach popracowałam sprzątałam, malowałam, wszystko super ale nocka koszmar.
Nogi mnie bolały jakby mi koś ze stawów powyrywał, chyba jestem już za ciężka na takie maratony. Moje stawy nie wytrzymują.
No i obudził mnie mega skurcz łydki, musiał mi Tż palce naciągnąć bo sama już nie dostaję.

Rusalka12 ja też czasem nie nadążam, zastanawiam się dziewczyny jak to robicie. Jedyny taki plus że budzę się dosyć wcześnie, dzisiaj i tak późno, i z rana sobie poczytam, a potem wieczorem jak zerknę i widzę kilkanaście stron to przyznam czytam po łebkach .

Mam plan zabrać się w końcu za pranie rzeczy małego od nowego tygodnia. Mam nadzieję że mi pralkę podłączą.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:31   #583
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Witam się z rana.

nasturcja7667 łączę się w bólu.

Wczoraj cały dzień na nogach popracowałam sprzątałam, malowałam, wszystko super ale nocka koszmar.
Nogi mnie bolały jakby mi koś ze stawów powyrywał, chyba jestem już za ciężka na takie maratony. Moje stawy nie wytrzymują.
No i obudził mnie mega skurcz łydki, musiał mi Tż palce naciągnąć bo sama już nie dostaję.

Rusalka12 ja też czasem nie nadążam, zastanawiam się dziewczyny jak to robicie. Jedyny taki plus że budzę się dosyć wcześnie, dzisiaj i tak późno, i z rana sobie poczytam, a potem wieczorem jak zerknę i widzę kilkanaście stron to przyznam czytam po łebkach .

Mam plan zabrać się w końcu za pranie rzeczy małego od nowego tygodnia. Mam nadzieję że mi pralkę podłączą.
a myslałam że tylk ja taka ciężarówka wariatka że ściany maluję dobrze że jest nas więcej, czuję się rozgrzeszona

ale jak czujesz że to za dużo to odpoczywaj więcej

ja jutro przywioze ciuszki od teściowej, ale najpierw musze szafe ogarnąć z natalciowych ubranek bo zostaly jej tma same za małe potem tż zamontuje dodatkowe półki i mogę sobie układać ciekawa sama jestem czy uda mi się upchnąc do szafy ubranka dwóch dziewcyznek bo to tej pory szafa była full a była tylko dla natalci

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-05 o 07:32
Stary 2013-10-05, 07:57   #584
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Jeejku, drugi raz sie dzis wywrocilam nie wiem co mi sie dzieje na prostej drodze :banghead:
To chyba ta sławetna zmiana środka ciężkości

Cytat:
a jaka gwarancje masz? podstawowa producenta? czy jakas rozszerzona ( naciągneli Cię?)
ja z fachu wiec powiem tak...gwarancja 2 lata od zakupu z dowodem zakupu i to jedyny warunek....nie dajci esobie nic wcisnac a już tym bardziej takich kitów bo pewnie za transport musiałas dopłacić albo sprzedawcy do planu brakowało....
Hmmm, faktycznie w przypadku pralki wydaje się być to dziwne, ale np. przy kuchenkach gwarancja jest zachowana tylko wtedy, kiedy w karcie będzie pieczątka, że podłączona została przez kogoś z uprawnieniami. I np. jak się orientowałam, to nam bardziej by się opłacało wziąć podłączenie ze sklepu niż wzywać kogoś prywatnie. Może to na takiej zasadzie?

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A czym je karmisz?Olej z winogron albo lnu dobrze dziala na siersc. Moje nie gubia prawie wogole

Koty-temat rzeka. Moje spaly z dzieckiem od poczatku-w nogach.W dole lozeczka. Ale one nie gubia prawie futra. Jak maly zaczal miec kolki i wiecej plakac, same zrezygnowaly z lozeczka. Ale zawsze do niego przychodzily, jak maly zaczal plakac. Teraz kocur spi z malym i sie do niego tuli a maly nie wyobraza sobie zasnac bez niego.
Sucha karma: RC Sterilised 37 i RC Urinary S/O (do suchej mają zawsze dostęp ).
Mokra karma: Gourmet Gold (wiem, że to syf jak Whiskas, ale na Animondę i Applaws mają długie zęby a Gourmet ich cieszy). Mokrego dostają 85g dziennie (rano puszka na pół i o 18 puszka na pół).

O tych olejach słyszałam, ale mam wątpliwości, czy one mi to zjedzą To ma jakiś smak? Gdybym dodała do mokrej karmy to myślisz, że kręciłyby nochalami?
Dodajesz codziennie taki olej? To jest taki zwykły olej kupiony w spożywczym, czy może są jakieś kocie?

Co do kotów i łóżeczka... Gdyby ktoś dał mi gwarancję, że będą spać w nogach dziecka, to śmiało. Ale Olo jest głupi i pcha się zawsze na poduszki, między nasze głowy I np. kompletnie nie panuje nad ogonem i często gęsto ten jego ogon mamy na twarzach. Nie wyobrażam sobie, że mógłby coś takiego przy Małej zrobić

Cytat:
Ale to ból kręgosłupa po prostu, czy jakieś krzyżowe?

Bry!
Ale mam skopaną noc za sobą Wieczorem zasnęłam przed tv, obudziłam się o 2, umyłam i poszłam do łóżka. I przewracałam się boku na bok co najmniej do 5.20 A potem obudziłam się przed 7 No wyspana jestem jak cholera

Planujemy dziś jechać na małe zakupy - jako, iż w gazetach są te zniżki, chcemy kupić mężowi buty zimowe (mamy upatrzone w Badurze, a 20% piechotą nie chodzi ), czapę dla Niny (podoba mi się jedna w H&M, ciekawe, czy u nas będzie ), skarpetki (mamy tylko 3 pary, ile dokupić? Jak kupię jeszcze 3 pary, to starczy na początek?) i zastanawiam się cały czas nad rajstopkami. Bo w sumie cały czas zakładałam ubieranie młodej w body + pajac i na to np. kombinezon na spacer, ale jeśli byłoby b.zimno, to może faktycznie wtedy body + rajstopki + spodenki + jakaś bluza + kombinezon? Nie wiem, czy te rajstopki wykorzystam... Ale może parę/dwie powinnam mieć?

Mąż śpi. Żadna nowość
Pozmywam chyba, czas mi przynajmniej zleci.

Zamówiłam też jeden stanik na intymnej. Ciekawe, jak wypadnie rozmiar

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:58   #585
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale mnie biodra bolą strasznie to upierdliwe, nie da się leżeć na boku... na plecach też się nie da bo jakoś mnie ciśnie brzuchol...gr...

Która podsunęła pomysł z wietrzeniem materacyka na dworze? Dziękuję Mój już drugi dzień leży naporannym mrozie, jakoś tak dziwnie pachniał... a rozpakowany jest spokojnie od 3 tyg i ten zapach dalej był...

Iskra, Acelinka powiedzcie mi w jaki sposób montowany jest dno tego łóżeczka na wyższym poziomie? Jak oni to opracowali? Pisze w instrukcji jakie to wytrzymałe jest? Np. na ile kg?

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Wrzucam fotkę. Przepraszam za różowy kombinezon ale niebieski uprałam a oprócz tego różowego wszystkie na Jaśku wiszą
Hehehe, tylko Jaśkowi ni pokazuj tego zdjęcia jak będzie duży bo się obrazi Wygląda słodko!

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ogromne gratulacje dla mamuś córeczek! Ale się posypie niedługo

Wczoraj na wizycie okazało się,że moja szyjka skróciła się do 21 mm i mam zagrożenie przedwczesnym porodem.

Podczas usg zauważył,że jak przykłada usg do brzucha to macica mi się stawia, pytał czy czuję skurcze. A ja nic kompletnie do tej pory nie czułam...Powiedział, że może mam wysoki próg bólu.

Dostałam fenka, isoptin,dufaston, globulki przeciwgrzybiczne-chyba profilaktycznie, magnez. Doktor powiedział,że tragedii nie ma,że jakby to był 27-28 tyg to by było niefajnie a tak to mam leżeć i wytrzymać 2-2,5 tyg. jeszcze aby płucka się ładnie rozwinęły. Mała waży 2354 g.

W moczu wyszedł mi cukier 50 mg. Zlecił mi badania aby to wyjaśnić. Krzywe cukrowe miałam świetne, więc nie wiadomo skąd ten cukier nagle. Zasugerowałam,że ostatnio jadałam masę winogron, może być od tego.

A wkurzająca położna opierdzieliła mnie za winogrona, bo ona na początku ciąży kazała mi stosować dietę dla cukrzyków ( o niskim IG).Tak profilaktycznie, bez żadnych konkretnych wskazań. Nagadała mi,że winogrona nie mają żadnych wartości odżywczych,że powodują wzdęcia i rozciągają jelita u dziecka
Nie słucham jej gadania, jest sezon, są owoce to je jem, lepsze to niż witaminy z kapsułek.

Dostałam nakaz leżenia. Byłam u byłego ordynatora szpitala, mój gin jest na urlopie. Dzisiaj do niego dzwoniłam to powiedział,że mam się nie przemęczać,żadnych ćwiczeń, dzwigania, dużo leżeć, mogę siedzieć, iść na krótki spacer. No i teraz sama nie wiem, mogę to wszystko robić czy mam leżeć plackiem.
Co to się dzieje...co druga ze skróconą szyjką... leż, odpoczywaj i oby nie postępowało.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Co do tego mleka...
Czy któraś z tych doświadczonych mamuś używała tego mleka bebiko 1 w proszku ? Bo zastanawiam się czy to mleko jest dobre dla maluszków... Jakoś po tym "szpitalnym" mleku boję się mojemu dziecku podać coś innego niż mleko z piersi. A chciałabym jadąc do miasta bez stresu załatwiać swoje sprawy, bo zazwyczaj jadę i po 2 godzinach wracam bo wiem że Jasiek będzie głodny
Odciągaj tak jak Ci dziewczyny mówią. Po co podawać MM jak można o wiele zdrowsze i lepsze swoje... Co do rozmrażania można jeszcze pod bieżącą wodą ciepłą temp. ok. 37 stopni jak potrzebujesz na szybko rozmrozić. A najlepiej włożyć na noc do lodówki. Z resztą można spokojnie 2 dni trzymać w samej lodówce i też będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Daniel mi calymi dniami spiewa piosenki, mam juz dosc czasami.Nie wazne co robi, czy je, maluje, tanczy, on musi spiewac czy mowic wierszyki.
I ma faze ostatnio na dlaczego.Wymiekam czasami. Kto mnie dzis odbierze z przedszkola?Ja-dlaczego?Bo tata jest w pracy. A dlaczego jest w pracy?Bo musi zarabiac pieniazki. A dlaczego musi zarabiac?Bo pieniazki sa niestety potrzebne do zycia. A dlaczego sa potrzebne?Bo wszedzie trzeba za wszystko placic-za uslugi, za wode, za jedzenie.A dlaczego placi sie za jedzenie?Bo ktos wlozyl w produkcje jedzenia swoja prace i chce zostac za to wynagrodzonym.A dlaczego chce zostac wynagrodzonym?
Co jest u niego slodkie, to mowi, kocham cie mamusiu, tak od siebie, dobrze ze juz jestes, tesknilem za toba, bardzo, jestes moja najmilsza mamusia wiesz? Zjadlabym go za te teksty.
Hehehehhe

Cytat:
Jak to jest że skurczami...godz temu wzielam 2 nospy przeszedł mi ból troszkę ale brzuch ciągle napina się i jest to nieprzyjemne...nie wiem jak ti liczyć...rodzilam 2 razy ale pierwszy to była krew a w drugim odeszły wody skurcze były dopiero w szpitalu więc sorry ale nie wiem!!!
Ponoć się liczy od początku 1 skurczu do początku 2 skurczu - to jest czas między skurczami. A długość skurczu - kładziesz rękę na dnie macicy jak czujesz, że się napięła to jes początek skurczu, jak odpuściła to koniec. Prawdopodobnie kobiety często "wydłużają czas skurczu" bo może boleć i przed i po samym skurczu i mówią, że np. skurcz trwał 1 min, a rzeczywiście krócej, dlatego trzeba położyć rękę u góry brzucha i na tej podstawie liczyć.
Przeszło Ci kochana?????? Daj znać co i jak!

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hej hej.
Nie bylo mnie tu wieki cale. Po prostu za Wami nie nadazalam i przestalam wchodzic na forum.
Maly update:
32tyg i 6 dni.
Coreczka - imie wybrane od bardzo dawna - Aleksandra
Kolejna wizyte w szpitalu mam 15 pazdziernika - w klinice dla diabetykow. Musze sie tez umowic na przyszly tydzien na regularna wizyte do mojego lekarza prowadzacego.
Rowniez 15 pazdziernika mam kolejny skan.
Olusia piękne imię

Cytat:
:tuli:

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 07:59   #586
kyte
Wtajemniczenie

I ja się witam,
noc u mnie też nie należy do udanych, wstawałam co dwie godziny do toalety, a jak już zasnęłam później na dobre, to śnił mi się taki koszmar...jakieś duchy, jacyś ludzie których nigdy na oczy nie widziałam, że mój dom jest nawiedzony i w ogóle... Z rana od 7 znowu zaczęli mi remont, więc od 7 już pobudka z okropnym bólem głowy.
Cytat:
może jakaś rozluźniająca kąpiel?...naprawdę nie wiem jak pomóc
Stary 2013-10-05, 08:04   #587
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Planujemy dziś jechać na małe zakupy - jako, iż w gazetach są te zniżki, chcemy kupić mężowi buty zimowe (mamy upatrzone w Badurze, a 20% piechotą nie chodzi ), czapę dla Niny (podoba mi się jedna w H&M, ciekawe, czy u nas będzie ), skarpetki (mamy tylko 3 pary, ile dokupić? Jak kupię jeszcze 3 pary, to starczy na początek?) i zastanawiam się cały czas nad rajstopkami. Bo w sumie cały czas zakładałam ubieranie młodej w body + pajac i na to np. kombinezon na spacer, ale jeśli byłoby b.zimno, to może faktycznie wtedy body + rajstopki + spodenki + jakaś bluza + kombinezon? Nie wiem, czy te rajstopki wykorzystam... Ale może parę/dwie powinnam mieć?

JA nie planowała kupować rajstopek, ale jak robiłam pranie to doszłam do wniosku, że jak będę chciała założyć spodenki to pod spód coś musi być, a np. półspiochów nie założę przecież pod spodnie no i kupiłam 2 pary rozm 62/68 (a nawet teściowa mi kupiła w aldi a nie ja :P), najwyżej nie użyję, a to przecież groszowe sprawy...

Aaby a co masz za gazetę ze zniżkami? To na ten weekend? Są może jakieś zniżki do MOHITO? Bo wczoraj upatrzyłam czapkę i komin ale komplet 95 zeta wychodzi pogieło ich. A muszę mieć fajną czapę na spacery z młodym! W zeszłym roku to tylko z auta i do auta więc może ze 2 razy czapkę założyłam...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:04   #588
aaby
Zakorzenienie

Aaa, tak w ogóle mam prośbę: która z Was zamawiała ten sówkowy rożek Blanca? Chyba dwa były kupowane...
Dziewczyny, mogłybyście wrzucić foto jak ten rożek na żywo wygląda? Jak kolory? Prałyście już? Jak po praniu?

Będę taaaka wdzięczna

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-05, 08:08   #589
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Bry!
Ale mam skopaną noc za sobą Wieczorem zasnęłam przed tv, obudziłam się o 2, umyłam i poszłam do łóżka. I przewracałam się boku na bok co najmniej do 5.20 A potem obudziłam się przed 7 No wyspana jestem jak cholera

współczuję nocki

udanych zakupów!

ja mam rajstopki, ostatnio mi się przydały ale ja mam je tez z myślą o sukienkach które posiadam na jakieś wyjścia lub odwiedziny, nie zaraz na początek ale później w ogóel u nas cięzko kupić takie tyci rajstopki na 56 azwyczaj są od 62 a i tak wychodzaą jakieś większe.
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale mnie biodra bolą strasznie to upierdliwe, nie da się leżeć na boku... na plecach też się nie da bo jakoś mnie ciśnie brzuchol...gr...

Która podsunęła pomysł z wietrzeniem materacyka na dworze? Dziękuję Mój już drugi dzień leży naporannym mrozie, jakoś tak dziwnie pachniał... a rozpakowany jest spokojnie od 3 tyg i ten zapach dalej był...

Iskra, Acelinka powiedzcie mi w jaki sposób montowany jest dno tego łóżeczka na wyższym poziomie? Jak oni to opracowali? Pisze w instrukcji jakie to wytrzymałe jest? Np. na ile kg?

Ponoć się liczy od początku 1 skurczu do początku 2 skurczu - to jest czas między skurczami. A długość skurczu - kładziesz rękę na dnie macicy jak czujesz, że się napięła to jes początek skurczu, jak odpuściła to koniec. Prawdopodobnie kobiety często "wydłużają czas skurczu" bo może boleć i przed i po samym skurczu i mówią, że np. skurcz trwał 1 min, a rzeczywiście krócej, dlatego trzeba położyć rękę u góry brzucha i na tej podstawie liczyć.
Przeszło Ci kochana?????? Daj znać co i jak!
dzięki za info o skurczach

współczuję bioder

ten wyższy poziom montowany jest na zamku błyskawicznym plus takie pasy, na to idzie materacyk ten z kompletu albo dodatkowy jak ktoś ma ochote kupić do ilu kg to jest nie pamiętam, ale natalka niezbyt długo leżała na tym wysokim poziomie bo była silna i dosyć szybko się podnosiła i kręciła
Cytat:
I ja się witam,
noc u mnie też nie należy do udanych, wstawałam co dwie godziny do toalety, a jak już zasnęłam później na dobre, to śnił mi się taki koszmar...jakieś duchy, jacyś ludzie których nigdy na oczy nie widziałam, że mój dom jest nawiedzony i w ogóle... Z rana od 7 znowu zaczęli mi remont, więc od 7 już pobudka z okropnym bólem głowy.

może jakaś rozluźniająca kąpiel?...naprawdę nie wiem jak pomóc
co to z tymi nockami przytulam mocno

zaraz wyjdzie na to że tylko ja dobrze śpie
Stary 2013-10-05, 08:09   #590
kyte
Wtajemniczenie

Ktosiula, proszę bardzo
http://www.moda.net.pl/gorace-tematy...zdziernik-2013
Stary 2013-10-05, 08:12   #591
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
JA nie planowała kupować rajstopek, ale jak robiłam pranie to doszłam do wniosku, że jak będę chciała założyć spodenki to pod spód coś musi być, a np. półspiochów nie założę przecież pod spodnie no i kupiłam 2 pary rozm 62/68 (a nawet teściowa mi kupiła w aldi a nie ja :P), najwyżej nie użyję, a to przecież groszowe sprawy...

Aaby a co masz za gazetę ze zniżkami? To na ten weekend? Są może jakieś zniżki do MOHITO? Bo wczoraj upatrzyłam czapkę i komin ale komplet 95 zeta wychodzi pogieło ich. A muszę mieć fajną czapę na spacery z młodym! W zeszłym roku to tylko z auta i do auta więc może ze 2 razy czapkę założyłam...
No dokładnie, właśnie nie pomyślałam, że przecież pod spodenki przydadzą się rajstopki Bo w domu to skarpetki, ale na spacer za zimno - zwłaszcza, że maluchy zimowe. Też myślę o kupnie 62/68

Kochana, mam na dwa weekendy:
- ten weekend: Elle i InStyle (zniżki takie same w obu). Do Mohito jest -20% na cały asortyment, nie dotyczy kolekcji Exclusive Collection; nie łączy się z innymi promocjami;
- następny weekend: Twój Styl i Grazia bodajże (mam Twój Styl): taka sama zniżka z tymi samymi zasadami

Elle kosztuje 7,90, Twój Styl 7,40. Te dwie pozostałe są tańsze, więc jeśli zależy Ci tylko na kuponie, to warto poszukać tej tańszej gazety, ALE w tych dwóch droższych są karty do H&M (w Elle na ten weekend, w Twoim Stylu na następny): 20zł przy zakupach za min. 50zł. Czyli robisz zakupy np. za 52zł i płacisz 32zł. Jeśli akurat planujesz jakiś zakup, to myślę że warto. Ja chcę wykorzystać właśnie na dziecięcym
Jakbyś nie dostała gazety, to mogę Ci listownie wysłać kupon do Mohito na następny weekend

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-05, 08:15   #592
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

ooo, czape tez sobie muszę zapodać jakąś nową

ja rajstopki bardzo wykorzystywałam, pod spodnie bardzo często
Cytat:
Aaa, tak w ogóle mam prośbę: która z Was zamawiała ten sówkowy rożek Blanca? Chyba dwa były kupowane...
Dziewczyny, mogłybyście wrzucić foto jak ten rożek na żywo wygląda? Jak kolory? Prałyście już? Jak po praniu?

Będę taaaka wdzięczna

kochana ja mam ten sówkowy. Foto spróbuje zaraz zrobić ale fonem nie wiem jak kolory odda komórkowy aparat. Nie prałam jeszcze ani rożka ani rogala (są z tego samego materiału) ale może dziś do teściowej wezme wyprac bo ja w domu nadal z niepodłączoną pralką, najpierw trzeba rurke w ścianie naprawić.

Ide zrobić foto

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
No dokładnie, właśnie nie pomyślałam, że przecież pod spodenki przydadzą się rajstopki Bo w domu to skarpetki, ale na spacer za zimno - zwłaszcza, że maluchy zimowe. Też myślę o kupnie 62/68

- ten weekend: Elle i InStyle (zniżki takie same w obu). Do Mohito jest -20% na cały asortyment, nie dotyczy kolekcji Exclusive Collection; nie łączy się z innymi promocjami;
- następny weekend: Twój Styl i Grazia bodajże (mam Twój Styl): taka sama zniżka z tymi samymi zasadami

Elle kosztuje 7,90, Twój Styl 7,40. Te dwie pozostałe są tańsze, więc jeśli zależy Ci tylko na kuponie, to warto poszukać tej tańszej gazety, ALE w tych dwóch droższych są karty do H&M (w Elle na ten weekend, w Twoim Stylu na następny): 20zł przy zakupach za min. 50zł. Czyli robisz zakupy np. za 52zł i płacisz 32zł. Jeśli akurat planujesz jakiś zakup, to myślę że warto. Ja chcę wykorzystać właśnie na dziecięcym
Jakbyś nie dostała gazety, to mogę Ci listownie wysłać kupon do Mohito na następny weekend
chyba tez będe musiała zaczą zaglądać w te gazetki najbardzej inetresowałyby mnie zniżki na dzieciece h&m i reserved
Stary 2013-10-05, 08:19   #593
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam rajstopki, ostatnio mi się przydały ale ja mam je tez z myślą o sukienkach które posiadam na jakieś wyjścia lub odwiedziny, nie zaraz na początek ale później w ogóel u nas cięzko kupić takie tyci rajstopki na 56 azwyczaj są od 62 a i tak wychodzaą jakieś większe.

zaraz wyjdzie na to że tylko ja dobrze śpie
Oj... To jak kupię 62/68, to jeszcze założę je dopiero na następną zimę
Sukienek właśnie nie mam - tylko letnie. Ale pewnie na Wigilię jakąś kieckę kupię, potem może coś dojdzie... Faktycznie może kupię ze dwie pary...

No ja np. wczorajszą nockę miałam cudowną, więc dziś musiało się wyrównać

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
kochana ja mam ten sówkowy. Foto spróbuje zaraz zrobić ale fonem nie wiem jak kolory odda komórkowy aparat. Nie prałam jeszcze ani rożka ani rogala (są z tego samego materiału) ale może dziś do teściowej wezme wyprac bo ja w domu nadal z niepodłączoną pralką, najpierw trzeba rurke w ścianie naprawić.

Ide zrobić foto

chyba tez będe musiała zaczą zaglądać w te gazetki najbardzej inetresowałyby mnie zniżki na dzieciece h&m i reserved
Dziękuję!
A uważasz, że jakościowo jest fajny? Jest przeszyty? Nie powinien się np. po pierwszym praniu zbić?

Do H&M zniżek nie ma, ALE jak zapiszesz się do newslettera H&M, to dostajesz mailem zniżkę -25% na jedną rzecz Tyle, że zniżka jest ważna m-c, więc warto zapisać się załóżmy dzień przed planowanymi zakupami czy nawet w ten sam dzień.
Ale system można też oszukać - wystarczy, że się wypiszesz, odczekasz z 2-3 dni, zapisujesz się znów i dostajesz kolejną zniżkę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-05, 08:21   #594
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Sukienek właśnie nie mam - tylko letnie. Ale pewnie na Wigilię jakąś kieckę kupię, potem może coś dojdzie... Faktycznie może kupię ze dwie pary...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Dziękuję!
A uważasz, że jakościowo jest fajny? Jest przeszyty? Nie powinien się np. po pierwszym praniu zbić?

Do H&M zniżek nie ma, ALE jak zapiszesz się do newslettera H&M, to dostajesz mailem zniżkę -25% na jedną rzecz Tyle, że zniżka jest ważna m-c, więc warto zapisać się załóżmy dzień przed planowanymi zakupami czy nawet w ten sam dzień.
Ale system można też oszukać - wystarczy, że się wypiszesz, odczekasz z 2-3 dni, zapisujesz się znów i dostajesz kolejną zniżkę
widzę że jesteś specjalistką od zniżek faaaajnie

ja mam ten tańszy rożek, bez usztywnienia. Jest poprzeszywany, Szwy wyglądają ładnie, nie na jakies byle jakie, więc powinno być okeeeej w ogóle ja go dzisiaj albo jutro wypiorę i dam znać

a z tymi rajstopkami to rozmiarowo są niby 56-62 ale wychodza jakieś większe, albo moja natalcia była taka krótkonoga
w crocodillo kiedyś natalci kupowałam rajstki to musiałam wziąć rozmiar większe i były dobre bo tak rozmiarówka wychodzi, wiec może tam 56 byłoby takie tyci tyci na noworodka jak sa troskze za długie to nie przeszkadza

aaa teraz mi się przypomniało - od poniedziałku w lidlu będa rajstopki od 56 dla natalci miałam i mimo że takie troche cienkieto fajnie się sprawowały te lidlowskie ciuszki w ogóle często wyglądają na cieńkie, że niby złe jakościowo a po praniu itd. super się zachowują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-10-05 09.16.59.jpg (98,2 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-05 o 08:26
Stary 2013-10-05, 08:22   #595
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję!

A ja dostałam jakieś 3 pary rajstopek używane od szwagierki, ale nie ma na nich rozmiaru nie mam pojęcia kiedy je założę.Może męża namówię na jutrzejszy wyjazd to wstąpię i zobaczę jakie są duże te rajstopki w sklepach.
Stary 2013-10-05, 08:35   #596
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję takiej nocy

Witamy się sobotnio. Wczoraj mnie ścięło z nóg przed TV, TŻ mnie tylko obudził na mycie zębów i wysłał do łóżka
Rozmawialiśmy z moją babcią przez telefon i mówimy jej że termin się przesunął na listopad, na co moja babcia: no tak mi się wydawało żeś jest za gruba jak na grudzień nie ma to jak babcia
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:40   #597
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
widzę że jesteś specjalistką od zniżek faaaajnie

ja mam ten tańszy rożek, bez usztywnienia. Jest poprzeszywany, Szwy wyglądają ładnie, nie na jakies byle jakie, więc powinno być okeeeej w ogóle ja go dzisiaj albo jutro wypiorę i dam znać
Specjalistką może nie, ale jak na coś trafię to cieszę się jak dziecko

Śliczny jest! Dziękuję

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-05, 08:43   #598
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Hej. W h&m sa malutkie rajstopki. Tzn były za naszych czasow. I 56wg mnie sa ok bo dziecko jest mierzone po porodzie po krzywiznach wiec jest krotsze tak po prawdzie.

Aaby ty pisalas ze kupowalas materac w promocji-powiedz mi gdzie?

Miałam wczoraj emocjonalnie bardzo zly Dzień. Ł. mnie 2 razy zdołował, 2 bardzo wkurzył. A potem to już fala łez o wszystko.
Chyba zaczyna się ten etap Kiedy go nie lubię. Hormony.

Edit:rajtki sa też w pepco dużo taniej no i trzeba pamiętać ze sie rozciagaja. Alisa 56 nosiła bardzo długo.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-10-05 o 08:44
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:50   #599
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Współczuję takiej nocy

Witamy się sobotnio. Wczoraj mnie ścięło z nóg przed TV, TŻ mnie tylko obudził na mycie zębów i wysłał do łóżka
Rozmawialiśmy z moją babcią przez telefon i mówimy jej że termin się przesunął na listopad, na co moja babcia: no tak mi się wydawało żeś jest za gruba jak na grudzień nie ma to jak babcia
babcie są bezbłędne

A mi wczoraj koleżanki powiedziały że zmizerniałam na twarzy..fakt sama to widzę.
Stary 2013-10-05, 08:52   #600
Mya1989
Zakorzenienie

Boziu, jak zimno w tym szpitalu śpię tutaj jak zabita całą noc, ale rano o 6 mnie budzą a potem ktg i śniadanie i obchód i jestem taaaka niewyspana przez to...

Cytat:

wydaje mi się, że Elle już nie ma w kioskach, bo jest nowy numer, ale ręki nie dam sobie uciąc
Cytat:

Dziękuję!

Zawsze można się wypisać z newslettera i zapisać ponownie:P

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości