|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
No napina się teardnieje tak do 1 min i puszcza
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Z resztą nie ważne czy sobie policzysz od początku skurczu następny, czy od końca, ważne że będziesz cały czas tak samo liczyć i czy są regularnie czy nie ![]() ide się położyć, bo Lenka dalej sie wypycha i plecy nawalają ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-04 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zadomowienie
|
Hej hej.
Nie bylo mnie tu wieki cale. Po prostu za Wami nie nadazalam i przestalam wchodzic na forum. Maly update: 32tyg i 6 dni. Coreczka - imie wybrane od bardzo dawna - Aleksandra Kolejna wizyte w szpitalu mam 15 pazdziernika - w klinice dla diabetykow. Musze sie tez umowic na przyszly tydzien na regularna wizyte do mojego lekarza prowadzacego. Rowniez 15 pazdziernika mam kolejny skan. |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | ||
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Raczkowanie
|
Antibia W mojej szkole rodzenia położna tłumaczyła, że liczy się od samego początku... nawet to ucucie tak jakby, że skurcz się zaczyna (ona o jakimś tam wspinaniu skurczu do góry brzucha mówiła, gdzie niby ból się zatrzymuje i jest najbardziej intenstywny) ... od samego początku do początku następnego skurczu.
Trochę bez ładu i składu, położna to pokazywała na rysunku, łatwiej by było wytłumaczyć na żywo ale mam nadzieję, że choć trochę pomogłam! |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Raczkowanie
|
No oczywiście że się wczoraj pomyliłam wizytę mam 21.10 przez ten remont naprawdę przestaję myśleć.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
No i nie dotarłam na bezpiecznego malucha, wybraliśmy się na obiad do mamy przed warsztatami, bo u nas przy przemeblowaniu bałagan i się obudziłam prawie o 16:30, że warsztaty, a od 16:30 do 16:50 była rejestracja a ja o tej porze to około 30 minut bym jechać musiała, więc sensu już nie było i odpuściłam, tym bardziej, że tak mnie plecy bolą, że chyba bym tych 4h tam nie usiedziała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zadomowienie
|
Od dwóch godzin nie śpię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() jaką człowiek ma skleroze, ja ostatnio jakoś sobie mierzyłam te skurcze, ale jak ![]() Cytat:
![]() to może weź coś p/bólowego co możemy? ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana.
nasturcja7667 łączę się w bólu. Wczoraj cały dzień na nogach popracowałam sprzątałam, malowałam, wszystko super ale nocka koszmar. Nogi mnie bolały jakby mi koś ze stawów powyrywał, chyba jestem już za ciężka na takie maratony. Moje stawy nie wytrzymują. No i obudził mnie mega skurcz łydki, musiał mi Tż palce naciągnąć bo sama już nie dostaję. Rusalka12 ja też czasem nie nadążam, zastanawiam się dziewczyny jak to robicie. Jedyny taki plus że budzę się dosyć wcześnie, dzisiaj i tak późno, i z rana sobie poczytam, a potem wieczorem jak zerknę i widzę kilkanaście stron to przyznam czytam po łebkach ![]() Mam plan zabrać się w końcu za pranie rzeczy małego od nowego tygodnia. Mam nadzieję że mi pralkę podłączą. |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jak czujesz że to za dużo to odpoczywaj więcej ![]() ja jutro przywioze ciuszki od teściowej, ale najpierw musze szafe ogarnąć z natalciowych ubranek bo zostaly jej tma same za małe ![]() ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-05 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mokra karma: Gourmet Gold (wiem, że to syf jak Whiskas, ale na Animondę i Applaws mają długie zęby ![]() O tych olejach słyszałam, ale mam wątpliwości, czy one mi to zjedzą ![]() Dodajesz codziennie taki olej? To jest taki zwykły olej kupiony w spożywczym, czy może są jakieś kocie? Co do kotów i łóżeczka... Gdyby ktoś dał mi gwarancję, że będą spać w nogach dziecka, to śmiało. Ale Olo jest głupi i pcha się zawsze na poduszki, między nasze głowy ![]() ![]() Cytat:
![]() Bry! Ale mam skopaną noc za sobą ![]() ![]() ![]() ![]() Planujemy dziś jechać na małe zakupy - jako, iż w gazetach są te zniżki, chcemy kupić mężowi buty zimowe (mamy upatrzone w Badurze, a 20% piechotą nie chodzi ![]() ![]() ![]() Mąż śpi. Żadna nowość ![]() Pozmywam chyba, czas mi przynajmniej zleci. Zamówiłam też jeden stanik na intymnej. Ciekawe, jak wypadnie rozmiar ![]()
![]() |
#585 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Ale mnie biodra bolą
![]() Która podsunęła pomysł z wietrzeniem materacyka na dworze? Dziękuję ![]() Iskra, Acelinka powiedzcie mi w jaki sposób montowany jest dno tego łóżeczka na wyższym poziomie? Jak oni to opracowali? Pisze w instrukcji jakie to wytrzymałe jest? Np. na ile kg? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przeszło Ci kochana?????? Daj znać co i jak! Cytat:
![]() ![]() :tuli:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 | |
Wtajemniczenie
|
I ja się witam,
noc u mnie też nie należy do udanych, wstawałam co dwie godziny do toalety, a jak już zasnęłam później na dobre, to śnił mi się taki koszmar...jakieś duchy, jacyś ludzie których nigdy na oczy nie widziałam, że mój dom jest nawiedzony i w ogóle... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaby a co masz za gazetę ze zniżkami? To na ten weekend? Są może jakieś zniżki do MOHITO? Bo wczoraj upatrzyłam czapkę i komin ale komplet 95 zeta wychodzi ![]()
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Aaa, tak w ogóle mam prośbę: która z Was zamawiała ten sówkowy rożek Blanca? Chyba dwa były kupowane...
Dziewczyny, mogłybyście wrzucić foto jak ten rożek na żywo wygląda? Jak kolory? Prałyście już? Jak po praniu? ![]() Będę taaaka wdzięczna ![]()
#589 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udanych zakupów! ![]() ja mam rajstopki, ostatnio mi się przydały ![]() ![]() Cytat:
![]() współczuję bioder ![]() ![]() ten wyższy poziom montowany jest na zamku błyskawicznym plus takie pasy, na to idzie materacyk ten z kompletu albo dodatkowy jak ktoś ma ochote kupić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zaraz wyjdzie na to że tylko ja dobrze śpie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Wtajemniczenie
|
Ktosiula, proszę bardzo
![]() http://www.moda.net.pl/gorace-tematy...zdziernik-2013 |
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana, mam na dwa weekendy: - ten weekend: Elle i InStyle (zniżki takie same w obu). Do Mohito jest -20% na cały asortyment, nie dotyczy kolekcji Exclusive Collection; nie łączy się z innymi promocjami; - następny weekend: Twój Styl i Grazia bodajże (mam Twój Styl): taka sama zniżka z tymi samymi zasadami ![]() Elle kosztuje 7,90, Twój Styl 7,40. Te dwie pozostałe są tańsze, więc jeśli zależy Ci tylko na kuponie, to warto poszukać tej tańszej gazety, ALE w tych dwóch droższych są karty do H&M (w Elle na ten weekend, w Twoim Stylu na następny): 20zł przy zakupach za min. 50zł. Czyli robisz zakupy np. za 52zł i płacisz 32zł. Jeśli akurat planujesz jakiś zakup, to myślę że warto. Ja chcę wykorzystać właśnie na dziecięcym ![]() Jakbyś nie dostała gazety, to mogę Ci listownie wysłać kupon do Mohito na następny weekend ![]()
![]() |
#592 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rajstopki bardzo wykorzystywałam, pod spodnie bardzo często ![]() Cytat:
Ide zrobić foto ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sukienek właśnie nie mam - tylko letnie. Ale pewnie na Wigilię jakąś kieckę kupię, potem może coś dojdzie... Faktycznie może kupię ze dwie pary... No ja np. wczorajszą nockę miałam cudowną, więc dziś musiało się wyrównać ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() A uważasz, że jakościowo jest fajny? Jest przeszyty? Nie powinien się np. po pierwszym praniu zbić? Do H&M zniżek nie ma, ALE jak zapiszesz się do newslettera H&M, to dostajesz mailem zniżkę -25% na jedną rzecz ![]() Ale system można też oszukać - wystarczy, że się wypiszesz, odczekasz z 2-3 dni, zapisujesz się znów i dostajesz kolejną zniżkę ![]()
![]() |
#594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam ten tańszy rożek, bez usztywnienia. Jest poprzeszywany, Szwy wyglądają ładnie, nie na jakies byle jakie, więc powinno być okeeeej ![]() ![]() a z tymi rajstopkami to rozmiarowo są niby 56-62 ale wychodza jakieś większe, albo moja natalcia była taka krótkonoga ![]() w crocodillo kiedyś natalci kupowałam rajstki to musiałam wziąć rozmiar większe i były dobre bo tak rozmiarówka wychodzi, wiec może tam 56 byłoby takie tyci tyci na noworodka ![]() ![]() aaa teraz mi się przypomniało - od poniedziałku w lidlu będa rajstopki od 56 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-05 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witamy się sobotnio. Wczoraj mnie ścięło z nóg przed TV, TŻ mnie tylko obudził na mycie zębów i wysłał do łóżka ![]() Rozmawialiśmy z moją babcią przez telefon i mówimy jej że termin się przesunął na listopad, na co moja babcia: no tak mi się wydawało żeś jest za gruba jak na grudzień ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczny jest! ![]() ![]()
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
Hej. W h&m sa malutkie rajstopki. Tzn były za naszych czasow. I 56wg mnie sa ok bo dziecko jest mierzone po porodzie po krzywiznach wiec jest krotsze tak po prawdzie.
Aaby ty pisalas ze kupowalas materac w promocji-powiedz mi gdzie? Miałam wczoraj emocjonalnie bardzo zly Dzień. Ł. mnie 2 razy zdołował, 2 bardzo wkurzył. A potem to już fala łez o wszystko. Chyba zaczyna się ten etap Kiedy go nie lubię. Hormony. Edit:rajtki sa też w pepco dużo taniej no i trzeba pamiętać ze sie rozciagaja. Alisa 56 nosiła bardzo długo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-10-05 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mi wczoraj koleżanki powiedziały że zmizerniałam na twarzy..fakt sama to widzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Boziu, jak zimno w tym szpitalu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.