Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 08:53   #4411
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
każdą z nas to dopada.Najgorzej jak się skumuluje duży nieprzychylnych rzeczy

brawo za zębole

Co do trzymania w lodówce to bez sensu chyba jak w sklepie i tak na półce leży?

no w biedrze nie ma kart bo by musieliby podnieśc ceny o jakieś 2-5%... tyle sobie banki życzą za obsługę...

no i na śniadanie nutelle przecież.. nie ma to jak się czekoladą od rana zasłodzić:p razem z rodziną bo to przecież takie zdrowe!

co do wypraw po szczepionce.. Pewnie zależy gdzie.. My jechaliśmy na drugi dzien do rodzicow/tesciow jakies 230 km.. Pani pediatra nam mowila, że w ten dzien co szczepienia wykluczone na drugi dzien no jak już musimy- my musieliśmy bo samochod trzeba bylo zrobić przed wakacjami a na wakacje jechaliśmy zaraz za 2 dni..

Ty się zastanawialas czy kupić chustę czy nosidło??
Wszystko zależy do czego Ci potrzebne.. Jak chcesz na szybko, żeby wyjsć teraz z małym dzieckiem i psem to lepiej nosidło, bo i wiązać nie trzeba rachu ciachu i masz malego.. możesz też szybko na spacerach zalozyć itp.. A jeżeli coś na dluzsze spacery i na dlugo to lepiej chusta.. Bo np. możesz też większe dzieci w chuście nosić- np. moja bratowa teraz kupowała chustę dla 3 letniego dziecka bo chciala go nosić na pokazach lotniczych...

------

wypatruje dziada i wypatruje i nie ma na razie tego choclika co mi wszystko brudzi.. ale tylko się położe spać to mi na pewno syfu narobi.. na razie w kuchni czysto:p

A tak dlugo mi zeszlo bo musiałam wszystko z szafek powyciągac, półki poprzemywać w srodku, lodówke umyć, kuchenke itp a w międzyczasie jeszcze gadałam z Wotusiem spiewałam piosenki, on mi troche kibicował, ale głównie starał się przeszkadzac:p

Dobra glupie pytanie, ile mozę taki spiworek na zimę zaważyć? zastanawiam się czy iść do ciucha szukać czy kupić na allegro? Mam taki ciuch gdzie są fajnowe rzeczy ale tam jest 79 zł za kg w dzien dostawy wiec nie wiem ile tam możę taki spiworek wyjsc...
marchewus dzięki za podpowiedz odnośnie nosidla- tymbardziej przekonalas mni ze to właśnie nosidło powinnam kupic
Co do sprzatania- teraz rozumiem co tak długo, ja takie posadki robiłam z mama kilka tygodni po porodzie, a następne takie sprzątanie szafek to pewnie dopiero na swieta:-D

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
to ja się do Was dolaczam, ale my pewnie najwcześniej jak skończymy 5 miesięcy czyl iza jakies 2 tyg.
no my też jak skonczymy;-)
Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
No zgadza się:/ Kupiłam za 449 z przesyłką i mam ogromną nadzieję, że to okażą się dobrze wydane pieniadze. Dostałam kasę z PZU za urodzenie dziecka i postanowiłam, że wydam je na coś konkretnego bo inaczej rozejdą się na codzienne pierdoły. A jak sobie pomyślę, że jak Mały zacznie raczkować to odkurzacz będzie musiał pójść w ruch co najmniej raz dziennie to nie wyobrażam sobie używac klasycznego
ja za rowente płaciłam podobnie- dokładnie tak jak piszesz tak by się kasa rozeszła niewiadomo na co.
Właśnie jedziemy do teściowej, a ja pierwszy raz pisze z tel:-D
Stary 2013-10-05, 08:57   #4412
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Hmm ja znawcą nie jestem więc się nie wypowiadam. Ale ono chyba od 4 miesięcy jest nie? Może rzeczywiście za mały jeszcze, na zdjęciach jednak nawet u maluszków pół główki wystaje.
Masz rację. Teraz doczytałam na ich stronie że są od 4 miesiąca. Nie wiem czemu ja sobie ubzdurałam że od trzeciego ale to nic czekamy na czwarty

Do tej pory bawiliśmy się z Małym na naszym łózku, jednak to już się robi niebezpieczne gdyż zaczyna się wiercić, przewracać itd., wiec musimy zejść "do parteru" na czym Wy się bawicie z dziećmi? Na puzzlach piankowych czy może rozkładacie poprostu jakiś koc?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:00   #4413
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Glowe ma calkiem proporcjonalna do resTy. Tylko kwadratowa po tacie

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
Glowa ma byc proporcjonalna do wieku a nie do calosci ma za duza troche tak jak M. On jest starszy i ma 45 cm i jest na 97 centylu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:01   #4414
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
marchewus dzięki za podpowiedz odnośnie nosidla- tymbardziej przekonalas mni ze to właśnie nosidło powinnam kupic
Co do sprzatania- teraz rozumiem co tak długo, ja takie posadki robiłam z mama kilka tygodni po porodzie, a następne takie sprzątanie szafek to pewnie dopiero na swieta:-D

no my też jak skonczymy;-)

ja za rowente płaciłam podobnie- dokładnie tak jak piszesz tak by się kasa rozeszła niewiadomo na co.
Właśnie jedziemy do teściowej, a ja pierwszy raz pisze z tel:-D
Ja podczytuje Was cały czas tylko z telefonu, głównie podczas karmienia. Ale pisać z telefonu to już ciężko - dlatego tak mało się udzielam, no i nie widać zdjęć mogliby to poprawić...

Teraz Mały ładnie się sam bawi to weszłam na komputer...
Oho już mu się nudzi...

Edytowane przez NoBoTak
Czas edycji: 2013-10-05 o 09:03
Stary 2013-10-05, 09:02   #4415
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
W ogóle to miałam dziś przygodę w Biedrze. Pierwszy raz przy kasie zabrakło mi kasy Wstyd trochę Zrobiłam zakupy i w ostatniej chwili zauważyłam że proszek Vizir w bardzo korzystnej cene 6,1 kg za 34 zł jakoś. Byłam pewna, że mam dwie stówy w portfelu to wzięłam dwa proszki i myk do kasy. Przy kasie wyszło, że mam do zapłaty jakieś 150 z kawałkiem a ja miałam tylko 140 Cofnęłam kiełbasę i bagietkę czosnkową Kierowniczka musiała przyjść a ludzie w kolejce czekali. No ale przeprosiłam za zamieszanie i ludzie w kasie powiedzieli, że rozumieją
U nas jest bankomat i kiedyś młoda spała to poprosiłam starszego pana co stał za mną, zeby rzucił okiem, a ja pójdę do bankomatu
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dzisiaj Wojtuś nie mógł coś zasnąć , dopiero o 22 padł... może przez to dłużej pośpi np do 8 a nie do 7?? <hehe marzenia...>
Niestety tak nie działa, moja wczoraj nie mieła drzemki popołudniu i dzisiaj wstała tak samo ...
Cytat:
CZY KTORAS MAMUSIA DZIEWCZYNKOWA NIE MA JESZCZE KOMBINEZONU? chyba będę miała do odsprzedania calkiem ladny i nie rozowy bo nam się namnozylo kombinezonow... rozm 74, 6-9 m
Ja
Podeślij mi fotki i wymiary na maila to ci dam szybko odpowiedź czy reflektuję i ceny

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-10-05 o 09:19
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:10   #4416
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
W ogóle zrobiłam na arosie listę książek, które chce na już, na teraz, najlepiej na tą chwilę, to co musimy miec z Macią w bibliotece. I co? I wyszło 900 zł R. pytał się czy na raty to biorę czy co? Dlatego muszę to jakoś rozłożyć w czasie
nieźle zrób listę rodzince, niech kupią młodej na święta
Cytat:
osobne nogi, niech sobie fika kazda w inna strone. zresztą w spacerówce już zima będą duzi sanki itd. wygodniej chyba osobno. styczeń-luty to już niektóre dzieci pewnie zaczna dreptać!
matko, to by już było? ja myślę, że mój młody za 4 miesiące zacznie sam siadać (ja go nie mam zamiaru sadzać) to jeszcze będzie miał czas do chodzenia a na sanki myślę, że za wcześnie jeśli nie będą samodzielnie siadały i siedziały stabilnie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja mam do oddanie pieluszki do pływania z Biedry.
Jak któras z Was chce to wysle.
Tylko proszę adres na PW.

Niestety nie zabiorę młodego na basen bo ma katarek a boje się ze mu się cos rozwinie jak go wsadze do basenu.
ale już nigdy? czy masz pieluszki na styk?

Nobotak my się bawimy na rozłożonym łóżku na podłodze młody będzie leżał na puzzlach

a co do Księgi dźwięków to uważam, że ona się sprawdzi jak nasze dzieci zaczną naśladować i kumać trochę więcej

sieeeemaa

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:10   #4417
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
U nas jest bankomat i kiedyś młoda spała to poprosiłam starszego pana co spał za mną, zeby rzucił okiem, a ja pójdę do bankomatu

Leżakowanie w Biedronce

ja nie mam Księgi dżwieków, bo nigdzie nie mogłam jej dostać więc kupiłam książkę Co słychać? z wierszykami i płytą cd - fajna, Antoś najbardziej lubi odgłos warczenia psa i nawet próbuje naśladować

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-10-05 o 09:12
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 09:19   #4418
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, a gdzie kupowaliście meble? dzisiaj znow nawiedziliśmy Agate, jutro chyba Ikea... sama już nie wiem co mi się podoba
mufke kupuje fajna sprawa.
Odwiedźcie ikeę w tygodniu i wpadnijcie na kawkę z Nelką i tatusiem
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja tez spadam spac czytam co piszecie ale do odpisywania weny brak
Mam obustronne zapalenie ucha srodkowego i z bolu odechciewa mi sie wdzystkiegon, moze jutro bedzie poprawa
Kolorowych i oby maluchy daly nam pospac
zdrówka
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze o tym bylo duzo razy ale zapisalam sobie tyle ze na kompie w domu a jestem u mamy. Co na katar dla malenstwa? I czy naprawde cos pomaga?
Mlody kicha, prycha, meczy sie, trzy razy budzil sie z placzem, odciagalam mu frida katar, psikalam sola morska (dobrze ze wzielam) ale za moment zas pelny nosek serce boli jak taki rozesmiany lezy w lozeczku i sie cieszy a zaraz zas mu sie zbiera i podkowka
Możesz go położyć spać na brzuszku to podobno ułatwia oddychanie.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Leżakowanie w Biedronce
Miało być stał, ale jak młoda śpi a mi nie podkreśli błędu to tak wychodzi.

Stary 2013-10-05, 09:30   #4419
karota11
Zadomowienie

dibli, nie słuchaj teściowej coś średniowieczne poglądy ma nawet moja babcia się śmieje jak mój Kuba jest wystrojony , jak bieram go też tak "na dorosłego " też uwielbiam tej mega dobrej jakościu ciucholandowe ciuszki i później stroić Małego
Emutki małej wymiatają
vil mi jak Mały ostatnio zaczynał coś łapać, to od razu maść majerankowa pod nosek i właśnie olbas, bo i mi to pomagało oddychać. A zapobiegawczo w pupę ibufen, bo to taki przeciwzabalny jest
axella, jeżeli to pocieszające, to ja tez nie przespałam nocki, bo samo karmienie to już wybudza ;/ dzisiaj Kuba o 4:00 postanowił się bawić i zaciesz do mnie miejmy nadziejęz e będzie lepiej

Chyba jade pobiegać po sklepach, bo KUba maruda, to się może wyluzuje w aucie
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:30   #4420
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Miało być stał, ale jak młoda śpi a mi nie podkreśli błędu to tak wychodzi.
hehe domyśliłam się ale mój chory mózg wyobraził to sobie
Stary 2013-10-05, 09:34   #4421
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Glowa ma byc proporcjonalna do wieku a nie do calosci ma za duza troche tak jak M. On jest starszy i ma 45 cm i jest na 97 centylu

Ale ona cala wielka
Bardziej martwi mnie dlugosc jej nog, spodnie itd rozmiar 80+,pajaca jak zaloze to ma rekawy jak sierota popodwijane, a jak rekawy dobre to nie ma jak zapiac nog i tylka bo za dlugie te nozki

Ona w ogóle nie ma proporcji niemowlaka. Kiedys wam wrzuce jakies foto takie lzej ubranej Zu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 09:34   #4422
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
hehe domyśliłam się ale mój chory mózg wyobraził to sobie
nie chcesz wiedzieć co mój chory mózg sobie wyobraził

Stary 2013-10-05, 09:37   #4423
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł
mały zasnął pierwszy raz bez cyca, mialam go na rękach bo gadałam z tż, a on zasnął, bez bujania bez niczego tylko taki wtulony
dziś ogarnianie domu częśc 2, trzeba wszystko poukładać w szafkach, powyrzucać jakieś pierdołki i upiec ciasto bo jutro mamy gości

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:40   #4424
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
helloł
mały zasnął pierwszy raz bez cyca, mialam go na rękach bo gadałam z tż, a on zasnął, bez bujania bez niczego tylko taki wtulony
dziś ogarnianie domu częśc 2, trzeba wszystko poukładać w szafkach, powyrzucać jakieś pierdołki i upiec ciasto bo jutro mamy gości
cudo nie? też nam się tak przytrafiło ostatnio, bo Mały tez najczęściej mi przy cycu usypia
Stary 2013-10-05, 09:47   #4425
colorblue
Zakorzenienie

Hej zaraz was gaduly nadrobie

Od wczoraj awaria neta więc nie mogłam wejść. Dopiero oddali.

Tymek katar ma więc w poniedziałek lekarz:banghead:

Ide nadrobić

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:01   #4426
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
cudo nie? też nam się tak przytrafiło ostatnio, bo Mały tez najczęściej mi przy cycu usypia
niech sie tez Sofii tak przytrafi
Dzis mialysmy pobudke o 1 w nocy i mala spac nie chciala zasnela wreszvcie po drugiej. Ona sie generalnie w nocy budzi wiele razy ale po podaniu cyca zaraz zasypia...

Chyba sie dzis wyrwe na buszowanie po SH. TZ zaczyna prace o 15 wiec go wykorzystam, niech posiedzi z mala a mama sie rozerwie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:06   #4427
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzis mialysmy pobudke o 1 w nocy i mala spac nie chciala zasnela wreszvcie po drugiej. Ona sie generalnie w nocy budzi wiele razy ale po podaniu cyca zaraz zasypia...

Chyba sie dzis wyrwe na buszowanie po SH. TZ zaczyna prace o 15 wiec go wykorzystam, niech posiedzi z mala a mama sie rozerwie
Zu tez zrobila sobie dzis ponad godzinna przerwe w spaniu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:06   #4428
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
na czym Wy się bawicie z dziećmi? Na puzzlach piankowych czy może rozkładacie poprostu jakiś koc?
dwa, trzy koce rozkładam, bo ciągnie od podłogi.

Cytat:
Możesz go położyć spać na brzuszku to podobno ułatwia oddychanie.
Przemka na brzuszku? on wytrzymuje może z minutę

Cytat:
Ale ona cala wielka
Bardziej martwi mnie dlugosc jej nog, spodnie itd rozmiar 80+,pajaca jak zaloze to ma rekawy jak sierota popodwijane, a jak rekawy dobre to nie ma jak zapiac nog i tylka bo za dlugie te nozki

Ona w ogóle nie ma proporcji niemowlaka. Kiedys wam wrzuce jakies foto takie lzej ubranej Zu
Przemek ma na odwrót - jest długi, ale nóżki ma króciutkie

Cytat:
nieźle

ja bym już chciała kupować jakieś teczki dwulatka, itp

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:11   #4429
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ona cala wielka

Hee w koncu kobita jheer nogi dlugie to dobrze

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Dziewczynki chyba pora na sonde konczyny kolejna czesc wiec dawac pomysly

Stary 2013-10-05, 11:39   #4430
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Vil, Diabli
http://www.sendspace.pl/file/b088dabdaca881390b75b6c

Wrzuciłam to co skopiowałam z arosa
Wiadomo to nie wszystkie, bo tak jak Diabli piszesz kupiłabym cały dział dziecięcy, prócz skrótówek czyli 365 baśni etc.... i innego badziewia

Przypominam się o czapce
nie mogę tego sciagnac, kaza mi instalować rozne programy i końca nie widać

o czapce pamiętam - zapomniałam, ze tz dzisiaj się edukuje i będzie w domu dopiero popołudniu, wiec dzisiejsze zakupy stoja pod znakiem zapytania. uciekamy na spacer, bo zaraz przyjezdza szymek. obiecałam mu nauke jezdzenia na 2 kolkach wiec będzie wesoło... nadrobię wieczorem i podesle fotki kombinezonu
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:51   #4431
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam Księgi dżwieków, bo nigdzie nie mogłam jej dostać
My też jeszcze nie kupiliśmy ale widziałam na arosie, że znowu są dostępne to może na dniach zamówię + brakujące książeczki z wierszykowa

---
Cześć
Wpadłam się przywitać i życzyć Wam miłej soboty
Za chwilę jemy obiad i jedziemy na spotkania, a W. jedzie do dziadków

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Dziewczyny wiem ze o tym bylo duzo razy ale zapisalam sobie tyle ze na kompie w domu a jestem u mamy. Co na katar dla malenstwa? I czy naprawde cos pomaga?
Mlody kicha, prycha, meczy sie, trzy razy budzil sie z placzem, odciagalam mu frida katar, psikalam sola morska (dobrze ze wzielam) ale za moment zas pelny nosek serce boli jak taki rozesmiany lezy w lozeczku i sie cieszy a zaraz zas mu sie zbiera i podkowka

Banka zdrowka!!!

Mamy Nasivin + Tetrisal E

Cytat:

Dziewczynki chyba pora na sonde konczyny kolejna czesc wiec dawac pomysly
Gaduły

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Tymek katar ma więc w poniedziałek lekarz

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:56   #4432
puchatkowa
Zakorzenienie

Dobry

Banka i Ty się jeszcze rozchorowałaś? Biedna

My dziś idziemy pierwszy raz na basen - ciekawa jestem jak się Młodej spodoba

Aha i dzięki za cynk, że na Arosie jest już Księga dźwięków bo chyba ze 2dni temu jak sprawdzałam to nie było

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:57   #4433
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 12:01   #4434
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
My też jeszcze nie kupiliśmy ale widziałam na arosie, że znowu są dostępne to może na dniach zamówię + brakujące książeczki z wierszykowa

---
Cześć

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Mamy Nasivin + Tetrisal E

Gaduły

heheh jakos tak szybko idzie
buziaki dla W,
Cytat:
Dobry

Aha i dzięki za cynk, że na Arosie jest już Księga dźwięków bo chyba ze 2dni temu jak sprawdzałam to nie było
ja uszy ale juz lepiej a gdzie na basen idziecie?? trzymam kciuki zeby Lence sie spodobalo
Stary 2013-10-05, 12:52   #4435
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Myślałam, że coś zacytowałam

Dawajcie propozycje tytułów to założę sondę

Stary 2013-10-05, 12:53   #4436
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ona cala wielka
Też tak mam, że nogi są ok, a rekawki popodwijane, to producenci nie znają proporcji dzieci
Cytat:
O widzisz, może też się we wtorek wyrwę
Cytat:
Przemka na brzuszku? on wytrzymuje może z minutę
To moja się nauczyła "za młodu" i tak jej zostało, jak ją kładę na boku to wierci się, kombinuje jak by tu na brzuszek

Stary 2013-10-05, 12:58   #4437
karota11
Zadomowienie

Cytat:

Kubi o 4:00 wstał i uśmiechy i koniec spania ;/
ale co się dziwić, jak wczoraj miał jakiś napad spania spacer późny od 18:00 do 19:45 przespany, pojechaliśmy do mojej mamy, dalej sen do 21, wstał, zjadł, pobawił się z dziadkami, pośmiał i dalej sen w foteliku w drodze powrotnej , pobudka o 2:30 na mleko, drzemka i po 4:00 chęć do zabawy
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
---
Cześć
miłej soboty

Cytat:
Dobry

za basen

my byliśmy na zakupkach, kupiłam Małemu płaszczyk taki elegancki dwurzędowy i kombinezon puchaty mamy z uszami królika, a teraz kupiłam renifera z mothercare

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 13:07   #4438
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Hihi ja w moim dziecku nie widzę podobieństwa ani do siebie ani do męża a już tymbardziej do innych dzieci

Ja kupiłam na allegro: asplaneta_pl one są z Bright Starts były 4 kostki, różne kolorki, jedne szeleszczą inne mają dzwoneczek w środku, fajne mięciutkie Ale kupowałam u tego sprzedawcy więcej zabawek i trochę namieszał przy zamówieniu więc jak chcesz tylko kostki to oki a jak więcej rzeczy to najpierw napisz do niego i zapytaj czy w ogóle to ma
O też u nich zamawiałam i też mam przygody. Zgubiłam ostatnio świetnego robala z lamaze, więc zamówiłam znów i właśnie dzwonią, że nie mają i czy może być jakiś tam piesek, ale mi się ten piesek nie podoba. Chce robala, zobaczymy co z tego będzie.

Cytat:

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

i jeszcze cos KU PRZESTRODZE:
PRZYPINAJCIE DZIECI PASAMI W SPACEROWKACH!!!
ide sobie dzisiaj z Nelcia na spacer, wedrujemy po osiedlu. przy przejściu dla pieszych babcia z wozkiem. taka jakas prosta laska na małych koleczkach. auta się zatrzymują, no to babcia siup: przednie kola z krawężnika na ulice - dziecko wisi na barierce wozka. bylam kawalek od nich, ale przekonana, ze ona to widzi...a babcia skupiona na samochodach,, a jeszcze bardziej na tym, ze tylne kolka trzeba podnieś do góry żeby zjechać i babel poleciał centralnie na glowke na ulice. przeraźliwy wrzask, krzyk. ludzie wybiegli z aut, nogi mi się ugiely. nie wiedziałam czy mam biec i to dziecko calowac i przepraszać, ze ma taka durna babcie, czy sciskac i klac na nasze polskie super wysokie chodniki... jejku jak ten dzidziuś plakal jeśli miał zeby to już ich pewnie nie ma. pierwsza myśl: ciekawe czy się babcia przyzna rodzicom, bo w sumie szybko zapakowala dziecie do wozka i zwiala...ale tak sobie teraz mysle, ze ono musi być konkretnie poturbowane i raczej tego nie ukryje. ehhhh, masakra.
Ale głupia babcia, a już najbardziej mnie zirytowała tym, ze szybko się pozbierała i zwiała. Ja bym chyba tuliła z 3 godziny.

Daro odkąd odkrył, że może się na brzuch przewracać, robi to non stop. Kładziony na plecach robi po sekundzie siup i na brzuch Już nawet odkrył, że może to robić w 2 strony
Swoją drogą jak ja go kładłam na brzuch kiedyś i nie minęła co najmniej godzina to ulewał, teraz nawet 10 min po jedzeniu się tak sam przekręca i jest git

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 13:29   #4439
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O też u nich zamawiałam i też mam przygody. Zgubiłam ostatnio świetnego robala z lamaze, więc zamówiłam znów i właśnie dzwonią, że nie mają i czy może być jakiś tam piesek, ale mi się ten piesek nie podoba. Chce robala, zobaczymy co z tego będzie.

Ale głupia babcia, a już najbardziej mnie zirytowała tym, ze szybko się pozbierała i zwiała. Ja bym chyba tuliła z 3 godziny.

Daro odkąd odkrył, że może się na brzuch przewracać, robi to non stop. Kładziony na plecach robi po sekundzie siup i na brzuch Już nawet odkrył, że może to robić w 2 strony
Swoją drogą jak ja go kładłam na brzuch kiedyś i nie minęła co najmniej godzina to ulewał, teraz nawet 10 min po jedzeniu się tak sam przekręca i jest git
O jakim robalu piszesz? moge prosic jakiegos linka za zdjeciem?
Stary 2013-10-05, 13:31   #4440
justyna_g4
Zakorzenienie

Melduję, że żyjemy, ale ten katar nas wykańcza. Nie wiem czy sama sól da radę ale mąż się upiera żeby żadnych kropli nie dawać bo one i tak nic nie dają. PRzeciwnik leków kurde...

Kupiłam małej książeczkę w biedrze. Niestety tylko Wieś. Chciałam jeszcze Ciało ale już nie było...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości