|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- She pytamy o Marike, bo kazda z nas ktora ma wiecej niz jedno dziecko, zawsze mimochodem wspomina o drugim. Ja sobie nie wyobrazam, piszac o Aleksie nie wspomniec o Marysi. Dla mnie to tak jakby Aleks byl wazniejszy od Marysi, a ja kocham oboje z taka sama sila. I jesli sie chce czyms pochwalic, to nie wazne ze jest to watek mamus wakacyjnych 2013 a nie 2011 - dla mnie naturalne jest aby o tym pisac. To tyle w tym temacie .
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
czytam o tej ciemieniuszce i to chyba jednak nie to
na wszelki wypadek nasmarowałam Olejuszką i zobaczymy może to płyn do kąpieli i prawie codzienne moczenie w nim głowki? ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
)a o dzieciaczkach... dobrze gadasz, polać Ci ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- no Laski jeszcze 40 głosów i Surka w pierwszej 10 -tce
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Jakie kryteria musieliście spełnić ?
Sam - teściowa wymiata Ja wczoraj też walczyłam z ciemieniuchą niestety przegrałam walkę, naoliwkowałm mu łepetynkę przed kąpielą, wykąpałam i czesałam ale nie bardzo schodziło.
|
|
|
|
#1234 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie macie plany z Alkiem na weekend bez TZ? ![]() Cytat:
![]() Ze smokiem to masakra. Gdybym zapomniała to musiałabym lecieć na syrenie na górę ![]() Cytat:
Oooo ciekawe musze u siebie popytać. Ja z wnioskiem idę już od 10 wrześniaCytat:
![]() To nocka kiepska
|
|
|
#1235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowia życzę i żeby Tomus się nie zaraził. Cytat:
dobrze, że jelita świetnie pracują. Cytat:
Cytat:
myślę, że tak. ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale generalnie juz wiekszosc z tych dziewczyn bywa u nas czesto wiec jak byl sie przywyczail i nawet mowil do nich nie po imieniu a "nickami"ja wiernie klikam na surke, nawet jak w nocy wlazlam. Ciemieniucha wyglada dokladnie jak lupiez. My na razie odpukac tfu tfu nie mamy, Marysia miala to kupilam jej jakis krem bo oliwka nie dawala rady. Katarzynka oby mlodemu sie odmienilo i zebys sie wreszcie wyspala. Moj dzis tfu tfu nie zapeszajac tylko 2 pobudki w nocy - w ciezkim sozku bylam. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- misiaczka wlasnie m przypomnialas, ze mialam wczoraj w biedrze kupic Lays i zapomnialam a jak tam Majeczka?
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka, Tż mówi:
istnieje jakieś kryterium dochodowości, ale u nas nic kobieta nie powiedziała, tylko chyba z papierów, które jej przynieśliśmy do becikowego musiałą sobie policzyć pod nosem policzyć bo kazała jeszcze przynieść pity za 2012 chyba i tu jeszcze chodzi o to kto gdzie był zatrudniony przez jaki czas, kiedy dany dochód był utracony, jesli utracony (boszzze jakby nie mozna było powiedzieć skonczyło się zarabianie ) to swiadectwo pracy.... w sumie najlepiej pojsc do MOPSu czy tez Srodowiskowej pomocy spolecznej to zalezy jak to się u Was nazywa i dowiedzieć się, co potrzebne w danym regionie. W kazdym razie u nas z racji ze ja prowadze wlasną dzialalność to papierów było roznych roznistych do zebrania mnostwo. |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Samanta
Dawaj szybko fotke twojego małego. Bo robię kolaż i mi jednego foto brakuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
EV, a czy na te ciemieniuche to jakiś szampon jeszcze kupić? Zmienić ten płyn co mam?
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
ciemieniucha to nie jest wina plynu (przynajmniej tak mi sie wydaje), ja uzywalam .... z AA kremu na ciemienuche i wyczesywalam Marysi z wloskow. Ja Mlodemu myje wloski zelem nivea i splukuje ta woda co ma w wanience, czasem zle sie spluka, ale poki co nic sie nie dzieje.
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Misiaczka jezdzi w "słuzbowych" sprawach
![]() A ja czekam az dziec wstanie i idziemy na spacer z siersciami. pieknie slonko daje. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- i mam meeega ochote na pizze. ciekawe jak smakuje bez sera
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
Czarowniczko dziękuję dopytam
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Misiaczka - katarek powrócił, ale nie wiem czy to wina wczorajszego spaceru czy ode mnie podłapał. Ja uciekam bo mi mały skrzeczy chce się pobawić |
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
ktora mnie chciala wkurzyc i przyslala do nas mr skoka?
![]() masakra, dopiero teraz mnie olsnilo, ze alik konczy 5tyg w niedziele, ale urodzil sie 1,5tyg pozniej przeciez puscilam mu suszarke, zawinelam w kokon i moze chociaz troche pospi bo ten placz mnie dobija myslalam ze go dupka boli (tak znowu ma odparzenie, jakbysmy mu pieluch nie zmieniali ![]() jesli to ma trwac jeszcze kilka dni to ja dziekuje, mam taki syf w chacie ze hej, a sama wygladam jak strach na wroble ![]() kallisto kochana nie wiem jak moglam ominac twoj post trymam kciuki za dominiczka mega mocno mamy tu same silne dzieciaczki, jestem pewna ze szybko wroci do siebie![]() i czekamy na informacje
|
#1245 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ma spust Oluś. 7 razy jadł w nocy? ![]() Cytat:
![]() A Majeczka leży teraz u nas na łóżku i bąki sadzi w materac ![]() Dziewczyny jak to człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego Maja wstała na mleczko o 2 i o 6 zamiast tylko o 6 Do tego krztusiła się przy każdym karmieniu grrrrrr. No i o 2 jak zjadla to rzucala się w łóżeczku do 3 ![]() Od 8 jesteśmy na nogach. Majka przesikała pampersa ale to moja wina bo bałam się jej w nocy rozbudzać i nie zmieniłam Idę śniadanie zjęść i pranie wstawić (jedno chyba z miliona bo z kosza się wysypuje )
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nagorsze jest to ze nawet nie bede miala kogo sciagnac do pomocy na te kilka dni nie wyobrazam sobie tego![]() ![]() arr pewnie tak samo pyszna, wcinaj;d sama bym zrobila gdybym miala piekarnik
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
A co do wyjazdów tż, to mój wyjedzie na 4 miesiące na szkolenie po nowym roku, dokłądnie nie wiemy jeszcze kiedy i może nawet na weekendy nie dostać przepustki
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
schodze z posterunku głosowego, musze po chleb i zarcie pojechać
![]() do pozniej! |
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiem twierdzić, że nawet dobrze
![]() Witam Już dawno nie spałam do 7:30 ale co z tego, Franek obudził się po 3 mega głodny. Mąż wstał go nakarmił a potem była walka. Tż do pracy więc wysłałam go do łózka i tak chodziłam i słuchałam mega głośnych kołysanek mego syna utulił się dopiero o 5. Już sama nie wiem, napinał się, prężył, więc to był brzuch na bank Jak tak dalej będzie to go odstawiam. Życzę zdrówka dziewczyny Aaa i zaczynamy dzisiaj 15 tydzień
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
pogonienie skoka
![]() miałam ambitny plan zeby wyjsc z małym na spacer, ale 1) watpie ze dam rade to ogarnac 2) srednio chce targac 10kg, wolę się jednak nie nadwyrężać
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Co mi po karuzeli, która kręci się w kółko, skoro Lila woli, jak jej misie mocniej szturcham i i tak muszę siedzieć blisko łóżeczka
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
laski zapraszam do galerii w klubie
|
|
|
|
#1253 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i chate Neni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sily w przetrwaniu kryzysu! Sily w przetrwaniu tekstow tesciowej i sily zeby porzadnie strzelic tz w lep za glupie pomysly! Cytat:
![]() CYNAMONKU- jak minela u Was noc? Jak sie czuje Adas? A Wy?
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-10-05 o 10:14 |
|||||
|
|
|
#1254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chociaz alik tez nie spi najgorzej ![]() jezu tak mi sie chce do łazienki ze szok, a nie mge kokon odłożyc
|
|
#1255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
prawie tak samo jak z serem, wiem bo raz zapomniałam serem posypać i upiekłam bez ale mam dziś jakiś podły nastrój, jakbym @ miała dostać oddałam piotrka do tż bo już nie wyrabiałam, za to w tym czasie wstawiłam zmywanie, zawekowałam dynie z jabłkiem i nakroiłam jabłek na kolejną porcję, tylko od mamy zostało dynie wziąć trochę kurze pościerałam |
|||
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Cytat:
![]() Tyle mojego nadrabiania, koniec spania Niech mu już wyjdą te zęby, bo co smok wypadnie, to pcha ręce i się budzi
|
|
|
|
|
#1257 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
za kolejny skonczony tydzienDZOAN- u Was noc tez nie najlepsza Cytat:
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() to juz lepiej wytrzymam ![]() Cytat:
to chyba w polsnie byłam, ja chce mojego fajnego alika
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1260 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jak nie pizza
ale mnie się nie słuchaj bo ja jestem uzależniona od podwójnej porcji sera na pizzy mniaaamCytat:
niech już od was idzieCytat:
Cytat:
A co do kokonowania to Majulka dostała nową ksywe- Koperfild
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

12.06.2010
)
niestety przegrałam walkę, naoliwkowałm mu łepetynkę przed kąpielą, wykąpałam i czesałam ale nie bardzo schodziło.

Aleks zjadl - a ja pije kawusie
ja po takiej akcji byłabym zrezygnowana i wróciłabym do domu 
w nocy tez miałam lekka gorączkę, a wstałam i dosłownie nie mogę mowić. Tz sie małym cała noc zajmował i coś czuje, ze dzisiaj bedzie to samo bo on zdrowszy jednak ode mnie. Oby tylko mały sie nie zaraził, trzymajcie kciuki. Przeszedł chorobę teściowej, tzta, to może i moja bez szwanku przejdzie.. 

dla naszego dzielnego Twardego Adasia
dalej zacisniete 

trymam kciuki za dominiczka mega mocno