|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | ||
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Nie przejmuj się - w drugiej ciąży tak ponoć jest. Kiedyś też w kolejce do gina zagadała mnie dziewczyna, która na oko wyglądała na 16-18 tydzień okazało się że była dopiero w 10tc ![]() Cytat:
![]() Tylko na liście do tej pory było wg @ 10.03 - poprawić na 19.03? Mój suwaczek mówi że powinnam już czuć ruchy - teraz to mnie wkurzył! ![]() Mam nadzieję, że coś jeszcze poczuję w tym tygodniu ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-05 o 10:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Witam w sobotnie południe
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja, tak jak Mariola, popijam ostatnio kawę dziennie, bo pogoda do kitu i mnie głowa pobolewa - wyrzutów sumienia nie mam. Choć staram się za to zmniejszyć ilość herbat czarnych, ale to ze względu na tę anemię nieszczęsną. U mnie mąż bardzo często robi fuchy, więc ja regularnie taka słomiana wdowa ![]() ![]() Co do brzuszka, to moja mama ostatnio mówi, że ciakawa jest jaki ja brzuch będe mieć, bo ona do porodu szła w ubraniach swoich normalnych, jedynie pasy od spódnicy czy spodni zapinała pod brzuchem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- U mnie terminy za każdym razem inne wychodzą ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1444 |
Moderator
|
Pewnie to ciążowy mózg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
headzik fajny brzuszek
u mnie liczy sie termin porodu wg pierwszego usg, pozniej jest wieksza mozliwosc bledu, bo i dziecko wieksze.
#1447 |
Zadomowienie
|
elunka88 za wizytę 100zł więc jest różnica bo tych wizyt w ciąży to pewnie ponad 10 wyjdzie. Tak daje zdjęcia 3D mam już takich parę
![]() To starszy lekarz, ale rozsądny i bardzo hmm... szarmancki- tak to właściwe określenie. Zawsze wychdzi do mnie wita się, ściska rękę, dziecka gratulował- niby nic i pewnie norma, ale dla mnie miłe a po nfz ogromna różnica. Wydaje mi się, że chyba z Rogulą pracują na tym samym sprzęcie, tylko na zmiany.
![]() |
#1448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Idę się stroić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Gratuluju udanych wizyt, rosnących maluszków i ciążowych brzuszków ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja za wszsytkie wizyty usg u mojego lekarza płace 150zł nie ważne czy genetyczne czy nie czy coś nagrywa czy ile też zdjęc daje. Cytat:
![]() Dziewczyny, ale mi ostatnio dokucza kręgosłup dosłownie masakra ![]() Co do kolejek ostatnio chciałam skorzystać z przywileju, ale jakoś widocznie połknełam język i przeszłam w końcu do drugiej kasy bo tam było mniej ludzi. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to może się umówię do tego Raczka. Orientujesz się w jakie dni i godziny przyjmuje? dzieki ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-10-05 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 |
Zadomowienie
|
Udanej
![]() No cóż, znam ten ból ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Rozeznanie
|
Cześć.
Muszę sie pochwalic ze kupilismy lodowke ![]() ![]() Byla przeceniona i zaoszczedzilismy ok 300 zl wiec kupilismy lepsza niz mieliśmy kupić za te same pieniazki. Bardzo sie ciesze. Potem pojechalismy do Tesco. TZ smial sie ze mnie i mamy ze jestesmy w transie jak wpadlysmy w dzial dzieciecy ![]() Babcia kupila 5body za 20 zl wiec wyszlo po 4 zl/szt. A ja body z dlugim rekawem z myszka miki taka wieksza na pozniej i jeszcze jedno body. Fajne przeceny. Szkoda ze plci nie znam wiec nadal unisex. Niedlugo TZ zabiera mnie do kina na Wałęsę. Jedziemy na 18. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-10-05 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Moderator
|
Gratuluje lodowki i ciuszkow
![]() Ja czekam na TZa i strasznie sie nudze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My z mężem właśnie lecimy po składniki na pizze i wejdziemy do pepco może będzie coś fajnego ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Lece nadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ![]() Możesz się potem pochwalić ciuszkami ![]() Cytat:
![]() |
#1459 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Zadomowienie
|
baja_86
O matko, nie miałam nigdy, ale wiem, że jest to nieprzyjemne strasznie. Może dobrze, że Cię zatrzymali - zawsze lepiej mieć pewność, że jest w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-10-05 o 17:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
Czuje się już dobrze, z resztą ból minął po zastrzyku i kroplówce-mogłam w końcu zasnąć spokojnie. Ból się nie powtórzył, jednak lekarz nadgorliwy-położne z oddziału mówiły,że akurat ten lekarz przeważnie wszystkie pacjentki z IP zostawia na obserwacji. Miałam konsultacje urologiczną, wykazała na nerce, która mnie akurat nie bolała podejrzenie kamienia 5 mm. Za miesiąc mam iść na kontrole do poradni urologicznej, a w razie bólu brać nospę. I tu jest problem, bo na atak nie pomoże mi nospa, na mnie ten lek nie działa. W każdym razie plusem w całej historii jest to, że jestem prześwietlona dokładnie, z dzieckiem wszystko jest dobrze, rośnie prawidłowo, ma już ponad 300 g i codziennie go czuje, co mnie bardzo uspokaja. Mam tylko nadzieję, że ta kolka nie będzie się pojawiać często, urolog mówi, że to od ucisku rosnącej macicy, strach się bać co będzie dalej, skoro dziecko teraz jest jeszcze niewielkie. W każdym razie mam nadzieję, że w przypadku kolejnego ataku nie będę musiała zostać na oddziale.
Nadrabiam dalej |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pizza włożona do piekarnika ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Witam nowe mamusie ![]() Nie martwcie się małymi brzuszkami, jeszcze wyskoczą ![]() Mnie w szpitalu jedna z współlokatorek na sali też powiedziała, że mam mały brzuch, ona prawie w 8 miesiącu, a ja na początku 5 no to różnica jest, powiedziałam jej,że wcale nie jest taki mały jak na ten moment, potem przyznała mi rację, że jej brzuch na tym etapie był podobny, wybił się mocno jakoś w 6miesiącu Cytat:
mariola jak się teraz czujesz po amniopunkcji?boli? Widzę, że ujawniły się kolejne dzieciaczki, a niektóre zmieniły płeć ![]() Dziękuje za zainteresowanie moim zdrowiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Raczkowanie
|
kate1623 daj kawałek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-10-05 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() yoki73 gratuluję córci ![]() nadzwyczajna super że się zakupy aż tak udały ![]() baja_86 dobrze, że już lepiej, oby Cię to omijało szerokim łukiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jestem w 20 tygodniu i od kilku dni coś mnie pobolewa ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie dolegliwosci przeszly do 48 godzin
dziekuje, ze pytasz ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.