|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Jak Nasturcja?? Odespała ?
![]() MAO - musisz właczyc tryb olewka. Byle takich madrosci nie rozszerzała po porodzie bo Cie wykonczy ![]() Ja do mamy Tz napisalam wczoraj sama , co tam w szpitalu mi powiedzieli. No I tak gadka szmatka , a ona do mnie : zeby Ci tylko latwo poszlo , bo z wysoka waga ciezko sie rodzi. Duzo sie ruszaj , a szkoda ze siedzisz w domu dwa miesiace bo moglas jeszcze popracowac to bys tyle nie przytyla. Jak sie wkur***** ![]() Ja o swojej wadze nic nie mowilam , ona ostatnio mnie widziala w kwietniu czy maju no wiec? Ta zas dzwoni I na mnie nadaje!! ( siostra) ładne tam musza byc pogadanki na moj temat. Fajnie ze ona w 3 ciazy planuje pracowac do porodu - zazdroszcze. Tylko ze ja nie ukladalam wieszaczkow rozmiarami tylko tyrałam z ciezkimi kartonami. Ah myslalam ze troche zmadrzala , ale widac ze nie bardzo. Z tesciowa sie będę widywala 3 moze 4 razy w roku , ale ta kiedys poddusze :wnerw: przysiegam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#633 |
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to dzień dobry
![]() Mieliśmy jechać dzisiaj z młodym na zakupy ale jednak przełożyliśmy to na jutro, przy okazji odwiedzimy dziadków i pojedziemy do pradziadków na cmentarz Jasiek od godziny leży w łóżeczku i patrzy w jeden punkt, mogę go ruszać, zagadywać i brak reakcji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde ja mam takie wrazenie ze stoje w miejscu a Wy do przodu lecicie. 2 tygodnie? ![]() Kto by kiedys pomyslal ze najprawdopodobniej do pierwszej 5 sie nie zalicze ![]() Ciekawe jak tam mała Majeczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak apropo ja wtedy obstawiałam że pierwsza urodzi Ryba a tu proszę jak się porobiło , nikt nie przypuszczał że to ja będę pierwsza ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-05 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Wtajemniczenie
|
lili- obserwuj swoje koty. Moj kocur mial faze ze sie roztyl, ale on mial....depresje
![]() ![]() http://kotyperskie.eu/?page_id=12 trele- spokojnie, czasem ludzie palna cos i nie mysla wogole co mowia. A nasze hormony robia swoje. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-05 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
Przyda sie , bo pewnie nie jedna sytuacja bedzie ..
Dzis myslalam o tym czy wpadnie na pomysl zeby przyjechac tu z dziecmi jak urodze , bo wiem ze aktualnie sa zasmarkane .. Zaraz pogadam z Tz zeby juz jej to z glowy wybił !! Ostatnio duzo chorowali - maly zaczol z przedszkola znosic - ale dalej chodzil. Spotkalysmy sie na kawe bo juz I'm podobno przeszlo a tu jeden na mnie kaszle, drugi smarki do brody ![]() Jakby to nowosc byla ze ja w 40tc I przy grypie to bym chyba umarła .. ![]() Dzwigam dupke z łozka , najwyzszy czas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zasnęłam przed 7, obudziłam się o po 9. Żyć nie umierać ![]() Kręgosłup to mi chyba wyskoczy. Ledwo chodzę. TZ posprzątał trochę, ja się ogarnęłam, zjadłam śniadanie, pochowałam wyprasowane ciuszki i jest 12 ![]() Dzisiaj wpadają do mnie znajomi. Jutro najazd Teściów. O Boziu ![]() Skurcze nieregularne mam dalej. Raz słabsze, raz mocniejsze. czasem 3-4 na godzinę, czasem co 10 minut 3. Czasem 3 godziny nic. Pojutrze mam wizytę, zobaczymy co mi gin powie. Nie wiem, zastanawiam się, czy mogę plecy posmarować jakąś maścią? Taką dla sportowców? Albo ketonalem w żelu? Można? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Rozeznanie
|
9 dni!!!
wchodze,czytam...ale mam jakas zawieche,niby jest ok,ale chyba hormony albo strach.niemoc,pustka-taka cisza przed burza. chyba jestem tchorzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Dzięki aaby.
A orientujesz się czy ceny online są takie same jak stacjonarne? Widziałam ze maja miedzy innymi pieluszki rozm. 0 w super cenie. I sie zastanawiam czy nie kupić u nich juz całej wyprawki bo mają niemal wszystko co potrzebuje. Acelinko wczoraj mial +50g. Pierwszy raz tak wyrazny skok.Cofneli go co prawda do sondy bo butelka tak go meczyla ze za dużo spalal i nie przybieral ale jestem dobrej myśli. W końcu przeskoczyl 1600g. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Pepper nawet jak jesteś to odwrotu nie ma. Relax. Za 9 dni będzie inaczej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#644 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie tez strasznie boli kręgosłup - wczoraj już wybłagałam męża żeby mnie wymasował bo nie mogłam wytrzymać, trochę przeszło. Niczym się nie smarowałam, nie wiem czy można. Melduję, że od rana mam nieregularne skurcze ![]() Na razie nie przewiduję możliwości żeby one do czegoś doprowadziły... Ale wczoraj moja babcia, która całe życie pracowała na położnictwie, powiedziała mi, że mam bardzo nisko brzuch i że z Olą tak nie miałam. Mąż stanowczo zakazał mi dziś rodzić, a moja mama stwierdziła, że to tylko przepowiadające. Ja już sama nie wiem, z Olką przepowiadające miałam, ale nie były bolesne. Bolesne zaczęły się na kilka godzin przed porodem. Kurcze, wczoraj cały dzień leżałam, nic nie robiłam, skąd nagle taki dziwny obrót sprawy? Idę teraz poczytać co pisałyście Aaa, i zaczęliśmy dziś 34/36 tydzień Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-10-05 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43135737]Nasturcja widzę, że Ty masz termin podobny do mojego (choć juz z usg to mi wychodzi bardziej pierwsza połowa listopada bo Michaś wyprzedza od początku o 2 tygodnie).
Mnie tez strasznie boli kręgosłup - wczoraj już wybłagałam męża żeby mnie wymasował bo nie mogłam wytrzymać, trochę przeszło. Niczym się nie smarowałam, nie wiem czy można. Melduję, że od rana mam nieregularne skurcze ![]() Na razie nie przewiduję możliwości żeby one do czegoś doprowadziły... Ale wczoraj moja babcia, która całe życie pracowała na położnictwie, powiedziała mi, że mam bardzo nisko brzuch i że z Olą tak nie miałam. Mąż stanowczo zakazał mi dziś rodzić, a moja mama stwierdziła, że to tylko przepowiadające. Ja już sama nie wiem, z Olką przepowiadające miałam, ale nie były bolesne. Bolesne zaczęły się na kilka godzin przed porodem. Kurcze, wczoraj cały dzień leżałam, nic nie robiłam, skąd nagle taki dziwny obrót sprawy? Idę teraz poczytać co pisałyście Aaa, i zaczęliśmy dziś 34/36 tydzień[/QUOTE] U mnie tak samo: z USG dziecka wychodzi dwa tygodnie do przodu. Z łożyska dobrych kilka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
Acelinko jedno karmienie dziennie jest butelką, żeby go uczyć. No i jak jestem to go dostawiam. Ciągnie ale bardzo sie meczy. Musi przytyc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#649 |
Rozeznanie
|
ta która nie kupiłajescze poscieli niekupujcie żadznych falbanek do łóżeczka bo prawie ją pogryzłam jak zakładałam ;/
ale pościel założona, jedyne comoge polecic juz z doswiadczenia z piotrusiem to torba na pieluchy miałam teraz tez kupiłam i to duża wygoda i przede wszystkim nic niejest na wierzchu i sienie wala no to wrzucammoje wypociny...kurde musz e aparat sobie kupic... |
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() i ja się witam w 8 tygodni do PTP ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
ale pięknie ![]() kurcze mój M. nie chce za bardzo kolorowej pościeli, bo mowi,ze mala się będzie w takiej męczyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
A ja nachwile zameldowac ze czop mi odchodzi - teraz nie mam zadnych watpliwosci. Poki co bez krwi wiec raczej nie ma sie co podniecac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Dzidzia ![]() Teraz sobie moge wyobrazic jaka malenka musi byc Majeczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no w końcu... ![]() jakby sie szybko rozwineło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kurcze, znów zaczyna boleć ![]() Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-10-05 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Nie no bez przesady ..
Ja sobie wlasnie zrobilam zakupy online na jutro rano .. Musze je odebrac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie z czopem, oby to był dobry znak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() domyslam się że ci cięzko jak Tyw domu a maluch w szpitalu, mam nadzieję, że szybko nabierze sił i będzie z Wami w domku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43135737]Nasturcja widzę, że Ty masz termin podobny do mojego (choć juz z usg to mi wychodzi bardziej pierwsza połowa listopada bo Michaś wyprzedza od początku o 2 tygodnie). Mnie tez strasznie boli kręgosłup - wczoraj już wybłagałam męża żeby mnie wymasował bo nie mogłam wytrzymać, trochę przeszło. Niczym się nie smarowałam, nie wiem czy można. Melduję, że od rana mam nieregularne skurcze ![]() Na razie nie przewiduję możliwości żeby one do czegoś doprowadziły... Ale wczoraj moja babcia, która całe życie pracowała na położnictwie, powiedziała mi, że mam bardzo nisko brzuch i że z Olą tak nie miałam. Mąż stanowczo zakazał mi dziś rodzić, a moja mama stwierdziła, że to tylko przepowiadające. Ja już sama nie wiem, z Olką przepowiadające miałam, ale nie były bolesne. Bolesne zaczęły się na kilka godzin przed porodem. Kurcze, wczoraj cały dzień leżałam, nic nie robiłam, skąd nagle taki dziwny obrót sprawy? Idę teraz poczytać co pisałyście Aaa, i zaczęliśmy dziś 34/36 tydzień[/QUOTE] to może skurcze przepowiadacze? ![]() Zawiozłam natalcie do dziadka i tam sobie śpi, ja moge ogarnąc chate, zrobić obiad a tż jak wróci będzie mógł sie od razu brać za tą nieszczęsna cieknącą rurke. O 16 biore teściowke z pracy i jedziemy z natalką do niej, pewnie na nocke zostaniemy bo w domu będzie sajgon. Oby tylko z tą rurką poszło ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.