Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 01:13   #211
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

Ach, ten szlachetny człowiek jest wykładowcą w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu, prowadził też swojego czasu program w TV Trwam nt. savoir-vivre'u właśnie. Nie mam pytań .

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 01:20   #212
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Był w tej telewizji taki jeden gościu o którym mówiłam, że chyba kij połknął(bo miał ton głosu jak władca świata), może to właśnie ten

Dziwią mnie tacy ludzie - tacy niby ekstra wspaniali i kulturalni, ale wywyższający się po całości i tak naprawdę mili tylko dla sobie podobnych bufonów.

Moja ciotka miała podobne zapędy- typu wymyślanie sobie, że trzeba koniecznie odstać przy otwartej trumnie, bo co ludzie powiedzą, że ktoś mdleje na widok swojego małżonka w takiej kompozycji to nieważne, ważne że dobrze według niej to wygląda. A najważniejsze to w ogóle jest, żeby na stypie winogrona były ładnie ułożone na talerzach.

p.s. zapraszam też na nasz proletariacki off top na społecznościach.

i znowu hit

Cytat:
„Dobiłem” ich, gdy przyszedł kelner i powiedział, że należy się, pamiętam jak dziś, 52.00 zł, a ja pańskim gestem dałem mu trzy banknoty po 20 zł i powiedziałem: „Reszty nie trzeba”.
Potem zacząłem, szczególnie, że trwał prostacki PRL, a ja egzystowałem na skraju ubóstwa, gubić gdzieś powoli te dobre maniery.
Cytat:
Savoir vivre to sztuka życia, życia pięknego, jakoś wielkiego, jakoś wspaniałego – nadprzeciętnego.
nadzludzkiego może od razu...

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-10-05 o 01:29
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:48   #213
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Wiecie, tak sobie przeglądam sawuarwiwrowy blożek tego pana i coraz bardziej przerażają mnie treści tam zawarte : http://krajski.wordpress.com/proleta...szcze-i-futra/

Zdarza się, że zarechoczę przy lekturze, tak zdrowo i po proletariacku .

Jestę proletariatę

Sorry nie pijam do obiadu ( Czyżby zakamuflowany alkoholizm u niego?) Nie pijam też likierów . Serio? Paskudne lepkie coś, co ewentualnie może służyć jako sos do lodów, TO jest proletariacki alkohol a nie omijanie picia go.

Nie stać mnie na drogie apartamenty hotelowe, na gosposię, na misy półmiski i osobę co to posprząta.

Opieram się na oparciu krzesła bo kocham mój kręgosłup i w jego najniższej części mam to co taki buc sobie o tym myśli.

Również jestę proletariatę bo noszę ciepłą puchową kurtkę zimą- bo w płaszczu marzłam sorry wolę byc nikim za to zdrowym a nie zziębniętym.

Pewnie popełniam też wiele innych wykroczeń przeciwko klasie yntelygentów ale trudno, ja jestem z siebie dumna.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:29   #214
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez newmoongirl Pokaż wiadomość
A czy to nie jest przypadkiem pan od "Jak jeść zupę"?
Si.

Póki co, pracującą sobotę mam - ale wieczorem zagłębię się z przyjemnością w linki powyżej^^.

Tak w ogóle, czuję się niemal jakbym z zaświatów wróciła, chyba mnie wieki tu nie było o_O.
Stary 2013-10-05, 10:51   #215
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

p.s. zapraszam też na nasz proletariacki off top na społecznościach.
Poproszę linka - też jestem plebsem, w końcu coś dla mnie...

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:09   #216
chwast
Zakorzenienie

Dziwią mnie wąsy u kobiet. W pracy jest dziewczyna jakieś 25 lat, blondynka, delikatna, ładne włosy, makijaż. No i wąs
Na rekach ma normalne włosy, na plecach, dekolcie, szyi i ogólnie twarzy też jest normalnie więc wykluczam, że ma jakieś problemy z owłosieniem. Dodatkowo pracuje ze swoim chłopakiem i on dziwi mnie jeszcze bardziej - no k... czy on tego wąsa nie widzi? W ogóle nikt go nie widzi? Ona też? O co tu chodzi, to się może komuś podobać?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:28   #217
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
O co tu chodzi, to się może komuś podobać?
Gdzieś słyszałam (chyba Samozwaniec pisała o tym w autobiografii), że w dwudziestoleciu międzywojennym wąs u kobiety był uważany za bardzo erotyczny
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:33   #218
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Gdzieś słyszałam (chyba Samozwaniec pisała o tym w autobiografii), że w dwudziestoleciu międzywojennym wąs u kobiety był uważany za bardzo erotyczny
o.O
pierwsze słyszę
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:35   #219
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
o.O
pierwsze słyszę
Samozwaniec lubiła koloryzować, więc mogło być różnie - mówię, co wiem
Stary 2013-10-05, 11:37   #220
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość

Jestę proletariatę

Sorry nie pijam do obiadu ( Czyżby zakamuflowany alkoholizm u niego?) Nie pijam też likierów . Serio? Paskudne lepkie coś, co ewentualnie może służyć jako sos do lodów, TO jest proletariacki alkohol a nie omijanie picia go.

Nie stać mnie na drogie apartamenty hotelowe, na gosposię, na misy półmiski i osobę co to posprząta.

Opieram się na oparciu krzesła bo kocham mój kręgosłup i w jego najniższej części mam to co taki buc sobie o tym myśli.

Również jestę proletariatę bo noszę ciepłą puchową kurtkę zimą- bo w płaszczu marzłam sorry wolę byc nikim za to zdrowym a nie zziębniętym.

Pewnie popełniam też wiele innych wykroczeń przeciwko klasie yntelygentów ale trudno, ja jestem z siebie dumna.
Nie masz służby? To jak wy jecie? Kto wam gotuje i usługuje przy stole? No bo chyba nie robicie tego sami...?

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:38   #221
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Poproszę linka - też jestem plebsem, w końcu coś dla mnie...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=720040

Cytat:
I nie chodzi tu tylko o jakieś wielkie sprawy. Człowiek honorowy unika bowiem jak ognia zachowań niewłaściwych (nie mówiąc już o zachowaniach niestosownych, niegodnych i obraźliwych) takich choćby jak: nieuprzejmość, nieżyczliwość, nietakt, brak grzeczności, niegrzeczność, poufałość, lekceważenie, złośliwość, kpina, drwina, szyderstwo, arogancja, impertynencja, afront, despekt, dyshonor.
Będę o tym dużo pisał w tym blogu.
Uuuu, chyba sam Pan Krajaski zalicza sporo rzeczy z tej listy. Ale zapomniałam, że z plebsu już szydzić można, nie można tylko ze szlachty.

Cytat:

Jestę proletariatę

Bywają dobre likiery, ale jest ich niewiele. Niektóre smakują jak mocno słodki napój, a nie alkohol.
Ale pić coś tylko dlatego, że wypada. Dziwią mnie ludzie, którzy piją likier bo ktoś nakazuje, piją wino bo wypada (chociaż nie lubią)

Półmisków nie używam, bo mi się nie chce. Wolę sama sprzątać niż jakby ktoś miał mi grzebać w moich rzeczach.

Moja babcia się w grobie przewraca Piła likiery, lubiła te wszystkie opery i operetki (i straszyła, że mnie zabierze) Śniadanie to żadna tam kanapka na talerzu, tylko cały stół zastawiony talerzykami i półmiskami.
Tylko jej kija połkniętego jeszcze brakowało, więc chyba nie była szlachecka

p.s. w końcu są tagi

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-10-05 o 11:40
Stary 2013-10-05, 11:41   #222
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Samozwaniec lubiła koloryzować, więc mogło być różnie - mówię, co wiem
ja nie mówię, że tak nie mogło być w jakichś tam kręgach, zwłaszcza, że noszono krótkie włosy i szerokie ubrania, by upodobnić się do faceta. Ale pisząc pracę zaliczeniową musiałam przewertować setki stron poświęconym modzie i nie było tam nic o wąsie
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:59   #223
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
O dwudziestoleciu nie mam pojęcia, ale kiedyś chyba faktycznie było do tego inne podejście. W którejś części Ani z Zielonego Wzgórza była opisana jej córka, coś w stylu że miała taki słodki puszek nad górną wargą, jakby wróżka ją naznaczyła. Moja reakcja, szczególnie, że w całej książce opisywana jako piękność.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:09   #224
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Wiecie, tak sobie przeglądam sawuarwiwrowy blożek tego pana i coraz bardziej przerażają mnie treści tam zawarte : http://krajski.wordpress.com/proleta...szcze-i-futra/

Zdarza się, że zarechoczę przy lekturze, tak zdrowo i po proletariacku .
jestem prostaczką, bo nie chodzę w zwierzęcych zwłokach, nieźle.

Ja mam wrażenie, że ten facet żyje w innej rzeczywistości niż ja. Wątpię czy nawet dyplomaci stosują takie zasady w prywatnym życiu. A poza tym człowiek który tak się wywyższa i wyzywa innych, którzy nie spełniają jego durnowatych oczekiwań, sam nie wystawia sobie dobrej opinii.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:21   #225
beeets
Zakorzenienie

Spojrzałam na blog tego pana od "dobrych manier" i nie dziwię się, że pisze sobie co mu ślina przyniesie na język, bo dziś to każdy może pisać co chce, ale dziwię się, że ktoś stosuje jego "błyskotliwe rady" i jeszcze chodzą do niego na korepetycje i kursy

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:23   #226
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Ale pomyślcie jakie ciężkie życie jak trzeba chuchać i dmuchać na każdy szczegół. Jest sobie jakaś ciepła i słoneczna wyspa, ciepło od rana, ludzie lekko schodzą ubrani na śniadanie, potem od razu idą na miasto, a ten jakieś koszule, marynarki itd.

Mnie rozwala jak w hotelach każą się odstrajać na kolacje w formie bufetu. Łahaha, nie ma jak zakładać garniak, żeby biegać 10 min z talerzami zanim się zaniesie co się chce zjeść. Strój dopasowany do sytuacji 8 razy przez 2 razy.
Niemcy są mniej sztywni. Ale jak już byłam w hotelu, gdzie przeważali Anglicy to tam już faktycznie panowanie popylali jak na eleganckie przyjęcie od samego rana.
Niszczy mnie też jak się mówi, że inne nacje się odwalają na śniadania, tylko Polacy takie wsioki, bo Rosjanie w dresach to mi się oczywiście przyśnili.

No ale pewnie niektórzy do domowego śniadania też zakładają garsonkę czy garnitur, więc ja się nie znam. Ja na wakacje jadę odpocząć, a nie myśleć nad sv.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Spojrzałam na blog tego pana od "dobrych manier" i nie dziwię się, że pisze sobie co mu ślina przyniesie na język, bo dziś to każdy może pisać co chce, ale dziwię się, że ktoś stosuje jego "błyskotliwe rady" i jeszcze chodzą do niego na korepetycje i kursy
Każdy może pisać co chce, ale nie każdy powinien to pokazywać ludziom.
Ach, te archaiczne pamiętniki pozwalające uniknąć wstydu przez ludźmi

<3 <3 <3
Stary 2013-10-05, 12:28   #227
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Ale pomyślcie jakie ciężkie życie jak trzeba chuchać i dmuchać na każdy szczegół.

[/COLOR]

Każdy może pisać co chce, ale nie każdy powinien to pokazywać ludziom.
Ach, te archaiczne pamiętniki pozwalające uniknąć wstydu przez ludźmi
na pewno facet się nie nudzi

spróbuj takie przekonać, żeby swojego "dzieła" nie pokazywał światu, skoro jest święcie przekonany o swoim niebywałym geniuszu

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:35   #228
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
O dwudziestoleciu nie mam pojęcia, ale kiedyś chyba faktycznie było do tego inne podejście. W którejś części Ani z Zielonego Wzgórza była opisana jej córka, coś w stylu że miała taki słodki puszek nad górną wargą, jakby wróżka ją naznaczyła. Moja reakcja, szczególnie, że w całej książce opisywana jako piękność.
Nie chcę Ci niszczyć dzieciństwa, ale jak się trochę posiedzi na forach dla fanów Montgomery, to okazuje się, że wiele rzeczy, które uważałyśmy za prawdę to... błąd w tłumaczeniu I ten słodki puszek nad górną wargą Rilli Blythe to nic innego, jak słodki dołeczek Ona nie miała wąsów, tylko wgłębienie nad górną wargą, jakiś nieogarnięty tłumacz źle to przełożył po prostu
Stary 2013-10-05, 13:46   #229
Laurelindorenan
Rozeznanie

Nie wierzę własnym oczom... Trochę już żyję na tym świecie, a nie wiedziałam, że tacy ludzie jak ten pan istnieją

Też jestę plebsę i proletariatę Niech pomyślę: nie noszę futer, kapeluszy ani rajstop, do pracy chodzę w dżinsach i nie przebieram się po kilka razy dziennie, nie mam oporów przed publicznym jedzeniem kanapek, pijam czasem coca-colę i jadam w barach szybkiej obsługi, nie posiadam kryształów ani sreber w mieszkaniu, mieszkanie ma metraż 36 m kwadratowych, nie słucham muzyki poważnej, a na wakacjach i innych wyjazdach zatrzymuję się tam, gdzie mnie stać, zresztą szkoda by mi było kasy na eleganckie hotele A po przeczytaniu tego bloga tym bardziej mam ochotę robić wszystko odwrotnie niż zaleca autor
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 13:53   #230
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Nie masz służby? To jak wy jecie? Kto wam gotuje i usługuje przy stole? No bo chyba nie robicie tego sami...?
Jak na plebs przystalo jak prosiaki zarelko nakladane z gara na talerz i w dodatku zarówno gotujemy jak i jemy w kuchni jak na prawdziwy proletariat przystało a i obrusu nie mamy w domu żadnego.
Stary 2013-10-05, 13:59   #231
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Jak na plebs przystalo jak prosiaki zarelko nakladane z gara na talerz i w dodatku zarówno gotujemy jak i jemy w kuchni jak na prawdziwy proletariat przystało a i obrusu nie mamy w domu żadnego.

Myślę, że powinnam teraz napisać do tego Pana z pytaniem, czy zadawanie się na forum z takimi osobami nie spowoduje u mnie proletaryzacji

...ale to jak wrócę z KFC

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 14:00   #232
Laurelindorenan
Rozeznanie

Ciekawe, co ten pan powiedziałby o osobach, które jedzą przy biurku przed komputerem i pozwalają kotom spać na swoim łóżku
Stary 2013-10-05, 14:26   #233
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Ciekawe, co ten pan powiedziałby o osobach, które jedzą przy biurku przed komputerem i pozwalają kotom spać na swoim łóżku
Że opuściły krąg cywilizacji europejskiej. No chyba, że zjedzą tego kota, ewentualnie przerobią na szalik.

Babcia mi opowiadała, że zawsze śmiano się z osób, które przesadzały z dobrymi manierami i przez to nie potrafiły się zachować w towarzystwie, gdy spotykano się w mniej oficjalnych sytuacjach niż piąty ślub hrabiego X. Gdyby żyła, to pokazałabym jej tego bloga.

Futro do kościoła? Pokątne jedzenie kanapek na uczelni? Nadużywanie słowa proletariat? Nie ustosunkowywanie się do komentarzy, choć obiecało się to zrobić? Ktoś chyba zasad savoir-vivre uczył się od bolszewickich oficerów.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 14:54   #234
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Nie chcę Ci niszczyć dzieciństwa, ale jak się trochę posiedzi na forach dla fanów Montgomery, to okazuje się, że wiele rzeczy, które uważałyśmy za prawdę to... błąd w tłumaczeniu I ten słodki puszek nad górną wargą Rilli Blythe to nic innego, jak słodki dołeczek Ona nie miała wąsów, tylko wgłębienie nad górną wargą, jakiś nieogarnięty tłumacz źle to przełożył po prostu
Nie niszczysz, właśnie uratowałaś.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 15:27   #235
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Po tych samych forach buszujemy i tak nic nie przebije dla mnie "mrożonego kremu". Długo się nie domyśliłam co to jest
Stary 2013-10-05, 15:29   #236
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość

Babcia mi opowiadała, że zawsze śmiano się z osób, które przesadzały z dobrymi manierami i przez to nie potrafiły się zachować w towarzystwie, gdy spotykano się w mniej oficjalnych sytuacjach niż piąty ślub hrabiego X. Gdyby żyła, to pokazałabym jej tego bloga.
Moja babcia o takich mówi " wyżej sra niźli d..ę ma"

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość

Myślę, że powinnam teraz napisać do tego Pana z pytaniem, czy zadawanie się na forum z takimi osobami nie spowoduje u mnie proletaryzacji

...ale to jak wrócę z KFC
Nie spowoduję ale ja po prostu pogłębi, spadniesz na samo dno proletariackiego życia. ( Chociaż w sumie to wsiowego bo moja rodzina to ze wsi jest i proletariatu u nas ni ma)

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Po tych samych forach buszujemy i tak nic nie przebije dla mnie "mrożonego kremu". Długo się nie domyśliłam co to jest
A co to jest?
Stary 2013-10-05, 15:34   #237
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:

Bardzo dosłowna kalka z angielskiego A ja się baaaardzo zdziwiłam, że bohaterka "Błękitnego zamku", która w którymś polskim tłumaczeniu miała na imię Joanna, w oryginale nosiła imię Valancy
Stary 2013-10-05, 15:35   #238
WhiteCherry
Zakorzenienie

czy udzielanie się na wizażu nie jest wyrazem proletariackiego stylu życia?
a nasze avatary? uważam, że każda powinna mieć zdjęcie legitymacyjne ew. paszportowe. oczywiście w futrze i kapeluszu.
Stary 2013-10-05, 15:37   #239
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
czy udzielanie się na wizażu nie jest wyrazem proletariackiego stylu życia?
a nasze avatary? uważam, że każda powinna mieć zdjęcie legitymacyjne ew. paszportowe. oczywiście w futrze i kapeluszu.
futro akurat mam, nie noszę ale mam.
i kapelusz też , słomkowy, wielki na lato.
myślę że będzie to wystarczająco elegancko i gustownie jak na avatarek
Stary 2013-10-05, 15:51   #240
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:

A co to jest?
Lody a ja jako dziecko myślałam, że to jakiś wymyślny deser, którego u nas nie ma.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości