|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13
Ach, ten szlachetny człowiek jest wykładowcą w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu, prowadził też swojego czasu program w TV Trwam nt. savoir-vivre'u właśnie. Nie mam pytań
|
|
|
|
#212 | ||
|
zawsze mam racje
|
Był w tej telewizji taki jeden gościu o którym mówiłam, że chyba kij połknął(bo miał ton głosu jak władca świata), może to właśnie ten
Dziwią mnie tacy ludzie - tacy niby ekstra wspaniali i kulturalni, ale wywyższający się po całości i tak naprawdę mili tylko dla sobie podobnych bufonów. Moja ciotka miała podobne zapędy- typu wymyślanie sobie, że trzeba koniecznie odstać przy otwartej trumnie, bo co ludzie powiedzą, że ktoś mdleje na widok swojego małżonka w takiej kompozycji to nieważne, ważne że dobrze według niej to wygląda. A najważniejsze to w ogóle jest, żeby na stypie winogrona były ładnie ułożone na talerzach. p.s. zapraszam też na nasz proletariacki off top na społecznościach. i znowu hit Cytat:
Cytat:
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-10-05 o 01:29 |
||
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestę proletariatę Sorry nie pijam do obiadu ( Czyżby zakamuflowany alkoholizm u niego?) Nie pijam też likierów . Serio? Paskudne lepkie coś, co ewentualnie może służyć jako sos do lodów, TO jest proletariacki alkohol a nie omijanie picia go. Nie stać mnie na drogie apartamenty hotelowe, na gosposię, na misy półmiski i osobę co to posprząta. Opieram się na oparciu krzesła bo kocham mój kręgosłup i w jego najniższej części mam to co taki buc sobie o tym myśli. Również jestę proletariatę bo noszę ciepłą puchową kurtkę zimą- bo w płaszczu marzłam sorry wolę byc nikim za to zdrowym a nie zziębniętym. Pewnie popełniam też wiele innych wykroczeń przeciwko klasie yntelygentów ale trudno, ja jestem z siebie dumna. |
|
|
|
|
#214 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Si
Póki co, pracującą sobotę mam - ale wieczorem zagłębię się z przyjemnością w linki powyżej^^. Tak w ogóle, czuję się niemal jakbym z zaświatów wróciła, chyba mnie wieki tu nie było o_O.
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Poproszę linka - też jestem plebsem, w końcu coś dla mnie...
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie wąsy u kobiet. W pracy jest dziewczyna jakieś 25 lat, blondynka, delikatna, ładne włosy, makijaż. No i wąs
Na rekach ma normalne włosy, na plecach, dekolcie, szyi i ogólnie twarzy też jest normalnie więc wykluczam, że ma jakieś problemy z owłosieniem. Dodatkowo pracuje ze swoim chłopakiem i on dziwi mnie jeszcze bardziej - no k... czy on tego wąsa nie widzi? W ogóle nikt go nie widzi? Ona też? O co tu chodzi, to się może komuś podobać?
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#218 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kto wam gotuje i usługuje przy stole? No bo chyba nie robicie tego sami...?
|
|
#221 | ||
|
zawsze mam racje
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=720040
Cytat:
Cytat:
Ale pić coś tylko dlatego, że wypada. Dziwią mnie ludzie, którzy piją likier bo ktoś nakazuje, piją wino bo wypada (chociaż nie lubią) Półmisków nie używam, bo mi się nie chce. Wolę sama sprzątać niż jakby ktoś miał mi grzebać w moich rzeczach. Moja babcia się w grobie przewraca Piła likiery, lubiła te wszystkie opery i operetki (i straszyła, że mnie zabierze) Śniadanie to żadna tam kanapka na talerzu, tylko cały stół zastawiony talerzykami i półmiskami. Tylko jej kija połkniętego jeszcze brakowało, więc chyba nie była szlachecka ![]() p.s. w końcu są tagi
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-10-05 o 11:40 |
||
|
|
|
#222 |
|
Konto usunięte
|
ja nie mówię, że tak nie mogło być w jakichś tam kręgach, zwłaszcza, że noszono krótkie włosy i szerokie ubrania, by upodobnić się do faceta. Ale pisząc pracę zaliczeniową musiałam przewertować setki stron poświęconym modzie i nie było tam nic o wąsie
|
|
|
|
#223 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam wrażenie, że ten facet żyje w innej rzeczywistości niż ja. Wątpię czy nawet dyplomaci stosują takie zasady w prywatnym życiu. A poza tym człowiek który tak się wywyższa i wyzywa innych, którzy nie spełniają jego durnowatych oczekiwań, sam nie wystawia sobie dobrej opinii. |
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Spojrzałam na blog tego pana od "dobrych manier" i nie dziwię się, że pisze sobie co mu ślina przyniesie na język, bo dziś to każdy może pisać co chce
, ale dziwię się, że ktoś stosuje jego "błyskotliwe rady" i jeszcze chodzą do niego na korepetycje i kursy
|
#226 | |
|
zawsze mam racje
|
Ale pomyślcie jakie ciężkie życie jak trzeba chuchać i dmuchać na każdy szczegół. Jest sobie jakaś ciepła i słoneczna wyspa, ciepło od rana, ludzie lekko schodzą ubrani na śniadanie, potem od razu idą na miasto, a ten jakieś koszule, marynarki itd.
Mnie rozwala jak w hotelach każą się odstrajać na kolacje w formie bufetu. Łahaha, nie ma jak zakładać garniak, żeby biegać 10 min z talerzami zanim się zaniesie co się chce zjeść. Strój dopasowany do sytuacji 8 razy przez 2 razy. Niemcy są mniej sztywni. Ale jak już byłam w hotelu, gdzie przeważali Anglicy to tam już faktycznie panowanie popylali jak na eleganckie przyjęcie od samego rana. Niszczy mnie też jak się mówi, że inne nacje się odwalają na śniadania, tylko Polacy takie wsioki, bo Rosjanie w dresach to mi się oczywiście przyśnili. No ale pewnie niektórzy do domowego śniadania też zakładają garsonkę czy garnitur, więc ja się nie znam. Ja na wakacje jadę odpocząć, a nie myśleć nad sv. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Ach, te archaiczne pamiętniki pozwalające uniknąć wstydu przez ludźmi
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj takie przekonać, żeby swojego "dzieła" nie pokazywał światu, skoro jest święcie przekonany o swoim niebywałym geniuszu
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ten słodki puszek nad górną wargą Rilli Blythe to nic innego, jak słodki dołeczek Ona nie miała wąsów, tylko wgłębienie nad górną wargą, jakiś nieogarnięty tłumacz źle to przełożył po prostu
|
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
Nie wierzę własnym oczom... Trochę już żyję na tym świecie, a nie wiedziałam, że tacy ludzie jak ten pan istnieją
Też jestę plebsę i proletariatę Niech pomyślę: nie noszę futer, kapeluszy ani rajstop, do pracy chodzę w dżinsach i nie przebieram się po kilka razy dziennie, nie mam oporów przed publicznym jedzeniem kanapek, pijam czasem coca-colę i jadam w barach szybkiej obsługi, nie posiadam kryształów ani sreber w mieszkaniu, mieszkanie ma metraż 36 m kwadratowych, nie słucham muzyki poważnej, a na wakacjach i innych wyjazdach zatrzymuję się tam, gdzie mnie stać, zresztą szkoda by mi było kasy na eleganckie hotele A po przeczytaniu tego bloga tym bardziej mam ochotę robić wszystko odwrotnie niż zaleca autor
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zarelko nakladane z gara na talerz i w dodatku zarówno gotujemy jak i jemy w kuchni jak na prawdziwy proletariat przystało a i obrusu nie mamy w domu żadnego.
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że powinnam teraz napisać do tego Pana z pytaniem, czy zadawanie się na forum z takimi osobami nie spowoduje u mnie proletaryzacji ![]() ...ale to jak wrócę z KFC
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe, co ten pan powiedziałby o osobach, które jedzą przy biurku przed komputerem i pozwalają kotom spać na swoim łóżku
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcia mi opowiadała, że zawsze śmiano się z osób, które przesadzały z dobrymi manierami i przez to nie potrafiły się zachować w towarzystwie, gdy spotykano się w mniej oficjalnych sytuacjach niż piąty ślub hrabiego X. Gdyby żyła, to pokazałabym jej tego bloga. Futro do kościoła? Pokątne jedzenie kanapek na uczelni? Nadużywanie słowa proletariat? Nie ustosunkowywanie się do komentarzy, choć obiecało się to zrobić? Ktoś chyba zasad savoir-vivre uczył się od bolszewickich oficerów. |
|
|
|
|
#234 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak nic nie przebije dla mnie "mrożonego kremu". Długo się nie domyśliłam co to jest
|
|
|
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- A co to jest? |
||
|
|
|
#237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo dosłowna kalka z angielskiego A ja się baaaardzo zdziwiłam, że bohaterka "Błękitnego zamku", która w którymś polskim tłumaczeniu miała na imię Joanna, w oryginale nosiła imię Valancy
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
czy udzielanie się na wizażu nie jest wyrazem proletariackiego stylu życia?
a nasze avatary? uważam, że każda powinna mieć zdjęcie legitymacyjne ew. paszportowe. oczywiście w futrze i kapeluszu.
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
futro akurat mam, nie noszę ale mam.i kapelusz też , słomkowy, wielki na lato. myślę że będzie to wystarczająco elegancko i gustownie jak na avatarek
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

.

Kto wam gotuje i usługuje przy stole?
Piła likiery, lubiła te wszystkie opery i operetki (i straszyła, że mnie zabierze) Śniadanie to żadna tam kanapka na talerzu, tylko cały stół zastawiony talerzykami i półmiskami.

zarelko nakladane z gara na talerz i w dodatku zarówno gotujemy jak i jemy w kuchni jak na prawdziwy proletariat przystało a i obrusu nie mamy w domu żadnego.