|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Właśnie przeżyłam mini zawał... nakarmiłam Jaśka, ululałam i położyłam do łóżeczka a ja w tym czasie zaczęłam sprzątać w pokoju bo jutro przyjeżdża moja babcia a Jaśkowa prababcia w odwiedziny
Nagle Jasiek tak strasznie zaczął płakać że aż mi świeczki w oczach stanęły... Albo mu się coś śniło, albo go coś boli, albo nie wiem co mu jest ale to było naprawdę straszne, tak mi go szkoda było kiedy tak płakał bo nie wiem jak mu pomóc w takich chwilach
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
ale uspokoił się jak go wzięłaś na rączki czy dłuuugo płakał? Biduletek |
|
|
|
|
#663 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze jakby się wstrzymało jeszcze tydzień - dwa, no ale nie wiadomo. Zaciskam kciuki za Was. Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43135737] Melduję, że od rana mam nieregularne skurcze dosyć bolesne, ale takie: skurcz, przerwa 5 minut, skurcz, przerwa 15, skurcz, przerwa 30, cisza, a po godzinie znowu kilka szybkich.[/QUOTE] Może przepowiadacze tylko. To że w poprzedniej ciąży nie bolały to nic nie znaczy. Każda ciąża w końcu jest inna. Cytat:
Ślicznie! A ja też kupiłam z falbanką i zakladałam ją do przymiarki i mnie nie zdenerwowała :P Bardzo mi się podobała zresztą. Może z większym brzuchem już by mnie wkurzała, wtedy jeszcze nie miałam problemów z kucaniem, schylaniem ![]() Cytat:
Jesteś na dobrej drodze do porodu! Trzymam kciuki, żeby się samo zaczęło i żeby nie musieli indukować. W weekend lubią się sypać porody więc może...
|
|
#664 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43136206]A ja się i tak popodniecam!
Kurcze, znów zaczyna boleć Wczoraj sobie zażartowałam, że już zapłaciłam ubezpieczenie więc już mogę rodzić- ale to był żart, na prawdę żart... U nas jeszcze 48/34 dni do terminu porodu...[/QUOTE]A nospe bierzesz? I tez nic? 48dni to jeszcze sporo czasu Cytat:
Nie no serio to taki chyba ksiazkowy czop .. Nie przeloze , bo bez sensu . Juz dwa tygodnie przekladam bo mi sie wydaje ze jutro urodze. Zostawie jakby co sasiadowi klucze .. Albo zadzwonie do mamy : - mamo jestem w szpitalu przyjedz po klucze bo Tesco przyjedzie ) Bez przesady zebym miala do jutra rana urodzic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
U nas sa takie plastry rozgrzewajace - moze gdzies znajdziesz? Albo Vick vapour ? Taka masc rozgrzewajaca ? Ale plecy bola Cie tak od ciezaru , z przemeczenia? Czy Od skurczy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Hej w końcu mam dzień lenia
Także dziś zamierzam sumiennie ponadrabiać. W między czasie co prawda mam zamiar prać i trochę sprzątać, ale dam radę Okna już umyłam, bo takie piękne słoneczko u nas, że aż miło. Dobra idę wywiesić pranie i zaraz biorę się zaczytanie. Nawet mi się zrymowało
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Lubieolowki Witek jest wyłącznie na moim mleku. Jak długo damy rade będzie wyłącznie na piersi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to sie najbardziej boje ze mi sie dziecko zakrztusi , albo maluszki czasem tak placza ze traca oddech - boje sie ze wtedy tak spanikuje ze nie bede mogla sie ruszyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że to nie kolki Cytat:
|
||
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
acelinka ładny rozek, maomami wspolczuje tesciowej, Anoula cudowna babcia ![]() to mi tez sie niby termin na 29 listopad przesunal tylko lekarz mowi ze i tak patrzy na tez z om, wiec nie wiem, chociaz moze byc tak ze przez skorcze urodze wczesniej, Antibia fajna posciel,
|
#672 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy 65 stopniach to bym się trochę bała czy to mi się nie pokurczy wszystko, ale skoro wymyślili taki program, to chyba wiedzieli co robią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łóżeczko bardzo fajne. Korci mnie czasem, żeby takie turystyczne też zakupić Widzę też, że sporo dzieciaczków powoli pcha się na świat. Albo ja mam takie wrażenie, albo naprawdę u nas, w porównaniu z innymi wątkami, to jakoś szybko się to wszystko rozpoczęło. |
|||
|
|
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
Acelinka, Lineczka sówkowo i ślicznie
![]() Maoami, Trele- milutkie te Wasze teściówki ![]() Trele coś się rusza ![]() Nasturcja,Antibia wspólczuję cięzkich nocek, tryzmajcie się Antibia ślicznie wygląda łóżeczko Ryba trzymaj się dzielnie i odezwij się Dzidzia pozostaje trzymać kciuki, żeby etap kiedy Ł. jest be- szybko minął Pepper bądź dzielna, miną te nastroje, ale przetrzymac trzeba Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-10-05 o 14:25 |
|
|
|
#674 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego nagrywanie w jakiejkolwiek formie kojarzy mi się z traumą rodzinną ![]() Cytat:
A jakby zawiodły wszystkie moje pomysły, to wtedy kupi się jakieś sztuczne. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Tż własnie sobie poszedl, nienawidze pożegnań
a widzę go codziennie kilka godzin dziennie.
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Położna i w szpitalu nie kazali mi go kłaść na ramieniu po jedzeniu żeby się mu odbiło, kogo by się nie zapytać to uważa że tak robi się tylko po karmieniu z butli. W szpitalu położne powiedziały że jeśli karmię piersią to dziecku będzie się zwracać od razu po jedzeniu i rzeczywiście tak jest, ulewa się mu zaraz po jedzeniu.
|
|
|
|
#678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brudzeniem sie nie przejmuj .. Ja mam do wywalenia wszystkie podkoszulki , wszystko mi sie na brzuchu zatrzymuje mam nadzieje ze po ciazy to przechodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Ja tez sie tego boje jak pojde na wywolanie to moze trwac dwa trzy dni a on nie bedzie mogl ze mna byc przeciez dzien I noc A jak tam remont? Moze przyjdziesz na gotowe ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście dziś rano też nie mogło się obejść bez awantury Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-05 o 15:09 |
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sasiadka karmi piersia I zawsze przeklada przez ramie a małej zawsze sie ulewa. Sama nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj na oddziale zostały 3 lub 4 dziewczyny jestem od wtorku i nic się nie dzieje
|
||
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Trele, wreszcie coś się rusza w kierunku porodu
![]() Umieram. Plecy mnie zabijają. Jak chodzę, to chce mi wyrwać kręgosłup, biodra i nogi. Co się dzieje? Ani usiąść, ani leżeć, ciągle boli. |
|
|
|
#683 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak mam dużo do nadrabiania, a czasu mało, to czytam sobie tylko ostatnie strony, żeby wiedzieć co się dzieje. Zawsze i tak te najważniejsze informacje są wielokrotnie cytowane A czasem mam takie dni jak dziś, że nadrabiam sobie powoli i mogę być na bieżąco. A ja kończę już dzieciowe pranie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#684 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak miała kilka miesięcy to podczas spania łapał ją bezdech więc czasem mieliśmy stracha... Wzięłam właśnie nospę i trochę przeszło, jeszcze mi się tak trochę macica postawiała i teraz od ponad godziny cisza na morzu |
|
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
domii- ja slyszalam, ze dziecku musi sie zawsze odbic.Nie wazne jak karmisz. Moj nie ulewal wogole. Ale jak nie odbilam, a karmilam go cyckiem, to mi plakal po jedzeniu.
Jade do ikea, po jakies stolki do kuchni, musze sie pozybc wreszcie tych po poprzednich wlascicielach http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/6/1462 Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-05 o 15:36 |
|
|
|
#686 |
|
Konto usunięte
|
Bóle krzyżowe???? Kurcze nie wiem co poradzić, ja tak miałam 1 - jak miałam chorą nerkę, a 2 raz już przed porodem, pomogło dopiero znieczulenie do cesarki...
|
|
|
|
#687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba -20% Cytat:
Cytat:
![]() a ja wróciłam z zakupów iiiii jestem padnięta, toczenie się jak wielki pingus po galerii to już nie dla mnie |
|||
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś jakiś marudny jest, kupy niby robi normalnie ale być może go brzuszek boli . Dopiero 2 raz się nam coś takiego przytrafia od kąd wróciliśmy ze szpitala. Cały dzień się zastanawiam co mogło spowodować ból brzuszka u niego jeśli to rzeczywiście to, bo nie zjadłam nic takiego co mogłoby mu zaszkodzićPrzeczytałam ten artykuł i wpadłam w panikę że robię coś nie tak skoro nie odbijam Jaśka ![]() Muszę dorwać mamę niech mi pokaże jak się to robi bo ja się boję że zrobię mu krzywdę Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-05 o 15:49 |
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43137959]U nas ja się tak bardzo nie bałam takich sytuacji, ale za to mój mąż bardzo- wstawał w nocy wiele razy jak Ola usnęła i podchodził do łóżeczka sprawdzać czy oddycha.
Jak miała kilka miesięcy to podczas spania łapał ją bezdech więc czasem mieliśmy stracha... Wzięłam właśnie nospę i trochę przeszło, jeszcze mi się tak trochę macica postawiała i teraz od ponad godziny cisza na morzu[/QUOTE] No własnie! Siostra Tz jak urodzila a maly spal w lozeczku to ja tylko wolalam zeby ktos sprawdzil czy on oddycha bo ja bylam pewna ze nie , I tak ze trzy razy - wszyscy sie ze mnie smiali .. Przy swoim będę pewnie 6 razy gorzej panikowala Ide do sklepu , jutro moja mama wpadnie na mini urodziny trzeba pocyganic - kupic jakis tort :P Troche mam stracha wyjsc jak cos mi sie tam dzieje ale ide .. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co na to mój mąż no cóż kiedyś jak mu powiedziałam tak delikatnie że niezbyt fajnie słuchać jak ktoś do mnie mówi grubaśka to wziął i jej powiedział żeby tak nie mówiła bo mi jest wtedy smutno, ale teraz mu nic nie mówiłam. Też nie chce żeby wszystko mówił mamie, a mój Tż akurat z mamą ma dobre kontakty i zawsze lepiej trzymał z mamą niż z tatą, mama wiedziała o jego tajemnicach itd. Jestem raczej przekonana że jak mu powiem to on jej jakoś w żartach ale to tak jakby wygada. Teraz nawet nie mam kiedy z nim pogadać na osobności bo ciągle tu ktoś jest, nie mamy możliwości pogadać sam na sam, ale zrobię to napewno jak tylko wrócimy do domu. Wiecie ona wychowała trójkę dzieci i moja szwagierka niestety mnie uprzedzała już że napewno mama będzie miała dla mnie dobre rady po porodzie. Mojej szwagierki syn nie jest jakimś aniołkiem i teściowa stwierdziła kiedyś że on sobie na tyle pozwala bo szwagierka go za dużo wyprzytulała i wycałowała i się z nim za dużo wygłupiała Ja tego nie komentuje, teraz jakoś nie wiem nie odpowiadam jej raczej nic, chociaż napewno długo tak nie pociągnę, wcześniej nie miałam problemu z ripostą. A do wychowywania dziecka napewno mi sie nie bedzie wpieprzać ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Aha Trele super że czop odszedł, teraz czekamy na dalszy rozwój
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Nagle Jasiek tak strasznie zaczął płakać że aż mi świeczki w oczach stanęły... Albo mu się coś śniło, albo go coś boli, albo nie wiem co mu jest ale to było naprawdę straszne, tak mi go szkoda było kiedy tak płakał bo nie wiem jak mu pomóc w takich chwilach

dzowniłam do gina mojego i mam byc w kazdej chwili gotowa na wyjazd na porodówke....dzis zaczynam 36tydzień...i tak jestem zadowolona że w tej ciąży obylo się bez szwów szpitali....na razie jest spokoj ale gin mowi że skoro po nospie nie przeszło wczoraj to widocznie szyjka sie skraca...mam leżec plackiem i moze chociaz tydzien wytrzymac....może byc tez tak że sie uspokoi ale poród moze nastapic w kazdej chwili...14.10 mam wizyyte i moze dotrwam.
dosyć bolesne, ale takie: skurcz, przerwa 5 minut, skurcz, przerwa 15, skurcz, przerwa 30, cisza, a po godzinie znowu kilka szybkich.
KCIUKI DLA ANI 

Dlatego nagrywanie w jakiejkolwiek formie kojarzy mi się z traumą rodzinną
na prostej drodze :banghead:

A czasem mam takie dni jak dziś, że nadrabiam sobie powoli i mogę być na bieżąco.