Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 11:59   #4021
justysiaa89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

79 dni !!
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:05   #4022
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:18   #4023
Inal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Tak to jest, jak się zachce robić przetwory, a nie kupi wszystkich potrzebnych składników. Ale dzięki tej wyprawie miałam okazję pooddychać mocno rześkim powietrzem i kupić rzeczy, których w zasadzie nie potrzebuję. A wyleżę się jutro, o!

Ja dorzucam zdjęcie moich ulubionych od wczoraj legginsów w renifery + niezdarne choinki piernikowe i moja mała choinka na różowo. Zdjęcia robione telefonem, dlatego jakoś nie powala, szczególnie tego z choinką.
fajne legginsy postanowiłam,że w tym roku też robię piernikowe choinki!
Stary 2013-10-05, 12:50   #4024
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Zachęciłyście nas (tz mnie bo TŻ coś tam tylko mruknęła w stylu "no można by kupić") do wypróbowania tych wosków Nie wiem czemu tak jest, ale wszystko co przywodzi mi na myśl o Świętach strasznie mnie rajcuje... No cóż już chyba za późno żebym się zmienił, chcecie czy nie macie w swoim gronie faceta-dziwaka

Gdzie Wy tak wczas w sobotę wychodzicie że już przymrozek możecie oglądać... Ja to tam lubię w sobotę pospać, tak jak po pasterce W ogóle dla mnie weekend to takie mini Święta, szczególnie jak już zimno się zrobi i z domu nie chce się wyjść

Przeglądając wczoraj wątek widziałem Wasze piękne choinki i aż miałem ochotę iść i ubrać naszą żeby też się pochwalić
Ja też muszę się powstrzymywać A tak w ogóle to fajnie, że mamy tu jakiegoś faceta Mój też lubi święta, ale nie chce z nami popisać
Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Dziś przez całą noc śniły mi się świąteczne sweterki
A tak poza tym, to czuję, że przeziębienie znów szykuje na mnie zasadzkę Idę zaparzyć sobie pyszną herbatę, wrzucę do kominka jakiś klimatyczny wosk i wracam pod kołderkę
Też mam taki dzień. Wczoraj byli u mnie znajomi i bardzo im się spodobały woski Podobno od razu po wejściu do domu pachniało November Rain Od razu ostrzegłam, że to wciąga jak nie wiem co!
Cytat:
Napisane przez Andzya77 Pokaż wiadomość
Ja zaczynam się powoli szykować do Świąt pod względem kulinarnym
Piekę sernik ze strony "Moje wypieki" - Sernik z dulce de leche
Zapach piękny a smak poznam wieczorem
Ogólnie jestem złaPo szóstej sąsiad wrócił z dyskoteki i postanowił ją przedłużyć i tak do tej pory
Daj znać jak wyszedł Znam ból z sąsiadem. Mój na szczęście trochę się ogarnął, ale był czas kiedy po powrocie imprezy lubił pogadać sam do siebie ta głośno, że cały blok go słyszał
Cytat:
A jakie przetwory tworzysz?

Jakie fajne gaciorki! Ale chyba nie będę namawiał TŻ żeby sobie takie kupiła. o dopiero bym miał

My też zaczynamy kulinarnie (choć myślałem że zacznie się dekoracyjnie jednak bo w tym roku wymieniamy bombki ). Znosimy wszelakie słodycze ( z przewagą czekoladek i pralin) i magazynujemy "na Święta"

Witam
Nie masz się co wstydzić,mi np wcale nie przeszkadza że otaczają mnie same dziewczyny

Ha! Ja to mam na porządku dziennym bo jakiś, za przeproszeniem debil wydał pozwolenie żeby w kamienicy mieszkalnej na dole znajdował się bar
No i mamy melinę pod oknami
U nas na osiedlu też czasem się zdarza, że u kogoś jest impreza przez MIESIĄC - dzień w dzień, noc w noc Nie wiem skąd luzie biorą na to siły...

Aha - i lecicie jak szaleni z tymi postami!!
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 13:02   #4025
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
79 dni !!
hurra!!!!

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 13:36   #4026
wiki2501
Rozeznanie

Oświadczam,że dzisiaj w Tesco widziałam całą półke świątecznych torebek i papierów na prezenty. Leżały sobie obok zniczy,chryzantem itp.
Też poluje na legginsy z jakims motywem świąteczynym albo chociaż takie w norweski wzór i nigdzie nic nie mogę fajnego znaleźć aż cud że dziś udało mi się kupic kurtke zimową ,bo z moim niezdecydowaniem bywa ciężko
wiki2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 13:56   #4027
aamajka
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Co do kominka - ja mam zwykły, biały, za całe 10zł Kupiłam w E.Leclercu

A tego to już nie wiem Chłopa z takimi "właściwościami" to ze świeczką szukać
Martyna_tina, dzięki za info. Zastanawiałam się, że może tylko te z YC są dobre .

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
Witaj
Ja swój kupiłam w sklepie typu "wszystko po 5 zł." za bodajże 5,99 zł.

Jutro z samego rana biorę świeczkę i wyruszam
Cytruskowa, kurczę, u mnie w tanim sklepie nie mają kominków...

Cytat:
Czy tylko ja jestem taka dziwna i nie szaleję na punkcie mandarynek? Tzn. jak już są, to zjem przy okazji, ale bez szału.

Witamy!
Ja używam zwykłego podgrzewacza, choć miałam obawy, czy się nada. Sprawdził się bardzo dobrze, ale zamierzam i tak kupić jakiś ładny kominek, to tak na przyszłość w kontekście remontu pokoju.

Dziewczyny (i chłopaku)- tak przyspieszyliście, że ciężko za Wami nadążyć. Ja pognałam z samego rana do Tesco (na rowerze=zamarznięta szczęka) i niestety Świąt ani widu, ani słychu.

Poza tym zaginął mi aparat.
Olanna, mam nadzieję, że aparat szybko się znajdzie.
Skoro sprawdza się zwykły kominek, rozejrzę się za takim.

Cytat:
Napisane przez wiki2501 Pokaż wiadomość
Cześć cześć
Ja swój kominek jeden kupiłam w Naturze,a drugi taki mozaikowy właśnie dostałam od chłopaka i mówił że kupił go w Home&You w zeszłym roku.Zdecydowanie jednak lepiej sprawdza się u mnie ten malutki kominek z natury,łatwiej z niego ten wosk wydłubywać potem i ogólnie jakos tak wygodniej się go używa
Wiki, czy od tego mozaikowego robią się takie ładne cienie nocą w całym pokoju? Bo chciałabym uzyskać właśnie taki efekt. Oczywiście, oprócz zapachu z wosku. W ogóle, dwa kominki to fajny pomysł .

Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
Moj kominek czy i nie kominek a podgrzewacz (?) jest mały, niski i jest ok nic mi się nie wylewa i nie gotuje tyle, że ja tak jak większość tutaj nie wpakowuje całego wosku tylko dzielę na części
Planuję i ja dzielić woski na części, dłużej frajda jest Wygląda na to, że sprawdzają się różne kominki

Pięknie wszystkim dziękuję za miłe powitanie i za odpowiedzi na temat kominka .
Szukałam na allegro. Jest tam sporo dosyć tanich. Może zdecyduję się na któryś.

Przeziębiłam się okropnie. Kaszlę, chrycham, całe zatoki mam zawalone. Pospałam prawie do południa, teraz siedzę przy kawce Są tu może jeszcze jakieś miłośniczki/miłośnicy kawy?
aamajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 14:06   #4028
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez aamajka Pokaż wiadomość

Przeziębiłam się okropnie. Kaszlę, chrycham, całe zatoki mam zawalone. Pospałam prawie do południa, teraz siedzę przy kawce Są tu może jeszcze jakieś miłośniczki/miłośnicy kawy?
Ja, ja jestem !
ale ze względu na męczący mnie od prawie roku refluks muszę unikać kawy bo nasila u mnie zgagę...

a na przeziębienie to nie lepiej herbatkę z miodem i cytrynką??
Stary 2013-10-05, 14:11   #4029
Niambie
Zadomowienie

Ja wlasnie popijam kawe. Czarna bez cukru, bo jak już zrobiłam to zasiadlam i już nie chce mi się wstawac po mleko i cukier
U mnie to zależy od dnia, niekiedy mam smaka na mega slodka kawę, a niekiedy cukier mi nie pasuje.
Byłam z rana przed pracą na targu, kupiłam troche warzyw i owoców, ale co najciekawsze - wczuwam się w wybieranie awokado i słyszę taką miłą, rozgrzewająca, kojącą melodie. Było to wczesnie rano i nie od razu do mnie doszło, że pani sprzedawczyni słucha w najlepsze "Driving home for Christmas" . Od razu przyjemniej się kupowalo
Potem widziałam jak pan z ubraniami rozwieszal legginsy właśnie we swiateczne wzory
Święta w Londynie pełna para! ah i jeszcze stoisko ze świątecznymi kartkami no cóż, nic dziwnego, że już sprzedają kartki, bo kilka miesiecy temu wysłałam mamie zaproszenie na mój ślub. Już dawno po ślubie, a zaproszenie jeszcze nie doszło
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 14:13   #4030
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiamanteNegro Pokaż wiadomość
U mnie tego sklepu nie ma, w najbliższej okolicy tez nie. Weszłam na ich stornę i widze, że to taki sklep coś jak pepco. Nie wiedziałam nawet
Poszukam jeszcze, z pewnością gdzieś trafię bo to raczej nie jest towar,którego powinno braknąć
Ja z kolei nie mam w najbliższej okolicy Pepco, nawet nigdy nie byłam. Legginsy na pewno gdzieś się znajdą, w końcu nadchodzi sezon.

Cytat:
Napisane przez mika93 Pokaż wiadomość
[B]
Ja mam u siebie ten sklep i powiem Wam że jakość tych rzeczy jest fatalna, może legginsy by jeszcze uszły ale reszta
Nie do końca się zgodzę. Wiadomo, jest tam sporo tandetnych rzeczy, ale nie wszystkie są marne jakościowo. Trzeba patrzeć po prostu na producenta i skład. Mam stamtąd kilka rzeczy i trzymają się świetnie. Np. czarne legginsy- chodzę w nich jakiś rok i nie kosmacą się, nie zaciągają, itd. No i da się tam znaleźć nawet markowe ciuchy z końcówek kolekcji, przynajmniej u mnie.

Cytat:
A jakie przetwory tworzysz?

Jakie fajne gaciorki! Ale chyba nie będę namawiał TŻ żeby sobie takie kupiła. o dopiero bym miał

My też zaczynamy kulinarnie (choć myślałem że zacznie się dekoracyjnie jednak bo w tym roku wymieniamy bombki ). Znosimy wszelakie słodycze ( z przewagą czekoladek i pralin) i magazynujemy "na Święta"

Witam
Nie masz się co wstydzić,mi np wcale nie przeszkadza że otaczają mnie same dziewczyny

Ha! Ja to mam na porządku dziennym bo jakiś, za przeproszeniem debil wydał pozwolenie żeby w kamienicy mieszkalnej na dole znajdował się bar
No i mamy melinę pod oknami
Dzisiaj słoikujemy sosy a'la Uncle Ben's.

Co do gacioszków... Jeśli TŻ nie chce, to zawsze sam możesz sobie takie sprawić.

Cytat:
Napisane przez Inal Pokaż wiadomość
fajne legginsy postanowiłam,że w tym roku też robię piernikowe choinki!
Te choinki są świetne, tylko fajnie mieć foremki gwiazdki w różnych rozmiarach, podejrzewam, że dużo łatwiej się wtedy je robi.

Cytat:
Oświadczam,że dzisiaj w Tesco widziałam całą półke świątecznych torebek i papierów na prezenty. Leżały sobie obok zniczy,chryzantem itp.
Też poluje na legginsy z jakims motywem świąteczynym albo chociaż takie w norweski wzór i nigdzie nic nie mogę fajnego znaleźć aż cud że dziś udało mi się kupic kurtke zimową ,bo z moim niezdecydowaniem bywa ciężko
A u mnie w Tesco NIC!

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 14:14   #4031
wiki2501
Rozeznanie

aamajka ładnie wygląda ten kominek jak się zgasi światło,bo widać go ,że świeci na kolorowo,ale nie rzuca cieni na pokoj,nie wiem czy zrozumiesz o co mi chodzi. Zrobiłabym zdjecie,ale chwilowo nie mam czym,bo utopiłam aparat w umywalce
Stary 2013-10-05, 14:26   #4032
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
aamajka ładnie wygląda ten kominek jak się zgasi światło,bo widać go ,że świeci na kolorowo,ale nie rzuca cieni na pokoj,nie wiem czy zrozumiesz o co mi chodzi. Zrobiłabym zdjecie,ale chwilowo nie mam czym,bo utopiłam aparat w umywalce
Kurczę, mam nadzieję, że mój się nigdzie nie utopił, aż go chyba zacznę szukać.

Stary 2013-10-05, 14:38   #4033
wiki2501
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę, mam nadzieję, że mój się nigdzie nie utopił, aż go chyba zacznę szukać.
Sam to się na pewno nie utopił,chyba ,że ktoś uczył go pływać
Stary 2013-10-05, 14:39   #4034
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Dzisiaj słoikujemy sosy a'la Uncle Ben's.

Co do gacioszków... Jeśli TŻ nie chce, to zawsze sam możesz sobie takie sprawić.
To podziwiam bo mnie by się nie chciało specjalnie sosu gotować na kiedyś... Czasem jak czegoś mi za dużo wyjdzie to zamrażam.

Ja??
A to byłoby dobre, już sobie wyobrażam jak się krzątam przed wigilią w takich pantalonach. Mina TŻ - bezcenna

Robią takie XL?

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-10-05 o 14:40
Stary 2013-10-05, 14:51   #4035
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Sam to się na pewno nie utopił,chyba ,że ktoś uczył go pływać

Mam nadzieję, że nie znalazł się żaden samozwańczy instruktor.

Cytat:
To podziwiam bo mnie by się nie chciało specjalnie sosu gotować na kiedyś... Czasem jak czegoś mi za dużo wyjdzie to zamrażam.

Ja??
A to byłoby dobre, już sobie wyobrażam jak się krzątam przed wigilią w takich pantalonach. Mina TŻ - bezcenna

Robią takie XL?
Mnie też by się pewnie tego nie chciało robić, to mama jest prowodyrką, ja tylko odwalam czarną robotę.

Te legginsy są rozciągliwe, także nawet XXL może próbować. Może powinieneś przemyśleć ten zakup.

Stary 2013-10-05, 14:51   #4036
aamajka
Zadomowienie

Cytat:
Boszsze! Ja kiedyś utopiłam swoją komórkę w szklance wody W nocy, woda stała przy łóżku. Komórka nigdy nie doszła do siebie

Rozumiem, co masz na myśli. Wobec tego chyba najfajniej, jak ta mozaika jest kolorowa.
Mnie spodobał się taki kominek (oczywiście niedostępny)
http://www.candleroom.pl/?1964,black...-yankee-candle
i jeszcze ten http://www.goodies.pl/kominki-zapach...l-mosaic.html# ,
i ten http://www.goodies.pl/kominki-zapach...-flowers.html#,
ten też http://www.goodies.pl/kominki-zapachowe/338-kominek-florentine-frosted-glass.html#
Stary 2013-10-05, 15:02   #4037
wiki2501
Rozeznanie

Cytat:
Boszsze! Ja kiedyś utopiłam swoją komórkę w szklance wody W nocy, woda stała przy łóżku. Komórka nigdy nie doszła do siebie

Rozumiem, co masz na myśli. Wobec tego chyba najfajniej, jak ta mozaika jest kolorowa.
Mnie spodobał się taki kominek (oczywiście niedostępny)
http://www.candleroom.pl/?1964,black...-yankee-candle
i jeszcze ten http://www.goodies.pl/kominki-zapach...l-mosaic.html# ,
i ten http://www.goodies.pl/kominki-zapach...-flowers.html#,
ten też http://www.goodies.pl/kominki-zapachowe/338-kominek-florentine-frosted-glass.html#
Mój troszkę przypomina ten pierwszy tylko ma inne kolory i takie witrażowe wstawki większe Niedługo pewnie będzie tego masa w sklepach. Kiedys w Empiku takie widziałam wiec może tam zajrzyj jeśli masz możliwość
Stary 2013-10-05, 15:13   #4038
aamajka
Zadomowienie

Cytat:
Ja, ja jestem !
ale ze względu na męczący mnie od prawie roku refluks muszę unikać kawy bo nasila u mnie zgagę...

a na przeziębienie to nie lepiej herbatkę z miodem i cytrynką??
Super, że jest więcej kawoszy!!! Dudi, współczuję refluksu. Bierzesz coś na niego? Każda kawa Ci szkodzi? Na przykład rozpuszczalna nescafe sensatione creme (czy jak tam się to pisze) jest bardzo delikatna, zwłaszcza z mlekiem.
Może i lepsza herbatka na przeziębienie, ale ja herbatę jakoś nie bardzo... Chyba, że to dobra herbata owocowa, to wtedy tak, jak najbardziej. Za to mój małż w zasadzie pije tylko herbatę i to w ilości wprost kosmicznej.

Cytat:
Ja wlasnie popijam kawe. Czarna bez cukru, bo jak już zrobiłam to zasiadlam i już nie chce mi się wstawac po mleko i cukier
U mnie to zależy od dnia, niekiedy mam smaka na mega slodka kawę, a niekiedy cukier mi nie pasuje.
Byłam z rana przed pracą na targu, kupiłam troche warzyw i owoców, ale co najciekawsze - wczuwam się w wybieranie awokado i słyszę taką miłą, rozgrzewająca, kojącą melodie. Było to wczesnie rano i nie od razu do mnie doszło, że pani sprzedawczyni słucha w najlepsze "Driving home for Christmas" . Od razu przyjemniej się kupowalo
Potem widziałam jak pan z ubraniami rozwieszal legginsy właśnie we swiateczne wzory
Święta w Londynie pełna para! ah i jeszcze stoisko ze świątecznymi kartkami no cóż, nic dziwnego, że już sprzedają kartki, bo kilka miesiecy temu wysłałam mamie zaproszenie na mój ślub. Już dawno po ślubie, a zaproszenie jeszcze nie doszło
Niambie, jak widać miłośnicy Świąt są wszędzie
Kawa bez cukru to u mnie norma. Bez mleka w ogóle nie piję. Nawet jeśli w pracy mi mleka zabraknie, wychodzę do sklepu
Stary 2013-10-05, 15:21   #4039
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Te legginsy są rozciągliwe, także nawet XXL może próbować. Może powinieneś przemyśleć ten zakup.
i co będzie jak w tym filmie "Robin Hood - faceci w rajtuzach"

Cytat:
Super, że jest więcej kawoszy!!! Dudi, współczuję refluksu. Bierzesz coś na niego? Każda kawa Ci szkodzi? Na przykład rozpuszczalna nescafe sensatione creme (czy jak tam się to pisze) jest bardzo delikatna, zwłaszcza z mlekiem.
Może i lepsza herbatka na przeziębienie, ale ja herbatę jakoś nie bardzo... Chyba, że to dobra herbata owocowa, to wtedy tak, jak najbardziej. Za to mój małż w zasadzie pije tylko herbatę i to w ilości wprost kosmicznej.
Też piję herbatę w zawrotnym tempie. Jak dodać do tego jeszcze ziółka to chyba z 5L na dzień wyjdzie

Tak leczę się już prawie rok... Niestety tabletki to doraźna pomoc. Wkurza mnie że nie da się tego całkowicie wyleczyć.

Co do kawy, to nie przepadam za rozpuszczalną Szczerze mówiąc jak mam wybór rozpuszczalna albo nic to wolę nic... Dla mnie kawa to tylko z ekspresu wysokociśnieniowego, najlepiej świeżo zmielona

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-10-05 o 15:23
Stary 2013-10-05, 15:35   #4040
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Cytat:
Zachęciłyście nas (tz mnie bo TŻ coś tam tylko mruknęła w stylu "no można by kupić") do wypróbowania tych wosków Nie wiem czemu tak jest, ale wszystko co przywodzi mi na myśl o Świętach strasznie mnie rajcuje... No cóż już chyba za późno żebym się zmienił, chcecie czy nie macie w swoim gronie faceta-dziwaka

Gdzie Wy tak wczas w sobotę wychodzicie że już przymrozek możecie oglądać... Ja to tam lubię w sobotę pospać, tak jak po pasterce W ogóle dla mnie weekend to takie mini Święta, szczególnie jak już zimno się zrobi i z domu nie chce się wyjść

Przeglądając wczoraj wątek widziałem Wasze piękne choinki i aż miałem ochotę iść i ubrać naszą żeby też się pochwalić
Trzeba trochę przerobić tą Twoją TŻ, bo każda z nas na propozycję kupienia wosków odpowiedziałaby "Ooo taaak! "

Nigdzie nie wychodzę Korzystając z okazji, że zarwałam nockę na gadu, z samego rana oglądałam krajobrazy za oknem

Trzeba było ubrać, mielibyśmy pierwszą wątkową choinkę!

Cytat:
Ja dorzucam zdjęcie moich ulubionych od wczoraj legginsów w renifery + niezdarne choinki piernikowe i moja mała choinka na różowo. Zdjęcia robione telefonem, dlatego jakoś nie powala, szczególnie tego z choinką.
Jakie świetne

Cytat:
Napisane przez Malinovva Pokaż wiadomość
Dziewczyny, błagam, pomocy! Gdzie mam kupić ten kominek? Dzisiaj jadę na zakupy, chcę kupić w Mydlarni woski, ale brakuje mi kominka! Mówiłyście, że TEN w Ross się nie nadaje, tak? Byłam ostatnio w 5 Rossach i wszędzie był tylko ten ;<
A co z tym w Naturze? Opiszecie mi go bardziej, żebym złego nie kupiła?
Moim zdaniem poszukaj w sklepach z pierdołami za 2,99 zł., czy tam 5,99 zł.

Cytat:
Zdziwiłabym się, gdyby Ci przeszkadzało

Cytat:
Napisane przez Milena_12 Pokaż wiadomość
Ja też muszę się powstrzymywać A tak w ogóle to fajnie, że mamy tu jakiegoś faceta Mój też lubi święta, ale nie chce z nami popisać
Pytałaś?

Cytat:
Cytruskowa, kurczę, u mnie w tanim sklepie nie mają kominków...
W tym, w którym ja kupowałam, mieli z pięć rodzajów

Cytat:
Chciałabym to zobaczyć

Cytat:
Ja??

Robią takie XL?
Podaj tylko swoje wymiary, a my Ci uszyjemy Dla wątkowego Rodzynka wszystko!
Stary 2013-10-05, 16:02   #4041
Lusja
Zakorzenienie

Cześć

Trochę zaniedbałam ostatnio Wizaż Obiecuję poprawę!

Witam naszego rodzynka na wątku

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 16:23   #4042
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość
Cześć

Trochę zaniedbałam ostatnio Wizaż Obiecuję poprawę!

Witam naszego rodzynka na wątku

Oj, ja też niestety zaniedbałam A to dlatego, że dużo się ostatnio dzieje w moim życiu: siostrzenica miała operację, później przygotowywaliśmy rodzinną uroczystość, na koniec miałam rozmowę kwalifikacyjną do której musiałam się przygotować... Ten tydzień też będę miała zabiegany, ale mam nadzieje, że zdołam Was chociaż podczytywać

Co do kawy, to ja też mam bardzo delikatny żołądek i kawa w dużych ilościach (szczególnie rozpuszczalna) szkodzi mi, niestety Nie wiem czy wiecie, ale kawa rozpuszczalna to ponoć najgorsza kawa jaka może być- jest w niej masę chemii. Co nie znaczy, że mi nie smakuje, nawet zaraz (jak tylko rogaliki do kawy dojdą w piekarniku) zamierzam się delektować jej smakiem. Uwielbiam też kawę z ekspresu ciśnieniowego, mam taki z młynkiem w domu może z 7 miesięcy- polecam wszytskim, kawa jest przepyszna i mnie po niej żołądek nie boli tak jak po rozpuszczalnej

Instagram
Stary 2013-10-05, 16:48   #4043
Niambie
Zadomowienie

Ja niestety nie mam ekspresu ale pije taką fusiastą. Rozpuszczalna mi jakoś nie podchodzi.

A Wy dostaniecie baty za nieudzielanie się, bo tak lubię Was wszystkie czytać
Pogoda dzisiaj u mnie typowo jesienna i nawet troszkę (!) zimno. Tak mi jakoś miło i przutulnie się zrobiło ;D

Mam nadzieje, ze u siostrzenicy już wszystko dobrze? ;*
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 16:57   #4044
aamajka
Zadomowienie

Cytat:
i co będzie jak w tym filmie "Robin Hood - faceci w rajtuzach"

Też piję herbatę w zawrotnym tempie. Jak dodać do tego jeszcze ziółka to chyba z 5L na dzień wyjdzie

Tak leczę się już prawie rok... Niestety tabletki to doraźna pomoc. Wkurza mnie że nie da się tego całkowicie wyleczyć.

Co do kawy, to nie przepadam za rozpuszczalną Szczerze mówiąc jak mam wybór rozpuszczalna albo nic to wolę nic... Dla mnie kawa to tylko z ekspresu wysokociśnieniowego, najlepiej świeżo zmielona
Dudi, wyobraziłam sobie swojego w rajtuzach i mało monitora nie zaplułam
Myślę nad zakupem dobrego ekspresu, bo nie mam ani w domu, ani w pracy. Ale na razie pozostaje to w dalekiej krainie marzeń

Cytat:
Mój troszkę przypomina ten pierwszy tylko ma inne kolory i takie witrażowe wstawki większe Niedługo pewnie będzie tego masa w sklepach. Kiedys w Empiku takie widziałam wiec może tam zajrzyj jeśli masz możliwość
Na razie choróbsko w domu mnie trzyma, nigdzie się nie ruszę co najmniej do poniedziałku. Ale szukam w necie. Jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na kominki, Wy mnie zaraziłyście

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Co do kawy, to ja też mam bardzo delikatny żołądek i kawa w dużych ilościach (szczególnie rozpuszczalna) szkodzi mi, niestety Nie wiem czy wiecie, ale kawa rozpuszczalna to ponoć najgorsza kawa jaka może być- jest w niej masę chemii. Co nie znaczy, że mi nie smakuje, nawet zaraz (jak tylko rogaliki do kawy dojdą w piekarniku) zamierzam się delektować jej smakiem. Uwielbiam też kawę z ekspresu ciśnieniowego, mam taki z młynkiem w domu może z 7 miesięcy- polecam wszytskim, kawa jest przepyszna i mnie po niej żołądek nie boli tak jak po rozpuszczalnej
Kleo, ja na szczęście nie mam kłopotów z żołądkiem
Co dziwne, kiedyś nie lubiłam kawy Piłam wyłącznie towarzysko.
Potem polubiłam sypaną, cappuccino. Rozpuszczalna długo mi nie smakowała, a teraz najczęściej piję właśnie ją
Widzę, że smakuje Ci też z ekspresu. Kiedyś może kupię..., ale to nieprędko pewnie będzie. Jaki masz ekspres? Bardzo był drogi?
Stary 2013-10-05, 17:14   #4045
wiki2501
Rozeznanie

Zaczelam sprzatac w pokoju (to rzadkie u mnie zjawisko,chyba choroba tak na mnie wpływa) i znalazłam torbe z łańcuchami ,anielskimi włosami i innymi ozdobami świątecznymi,które zakupiłam w zeszłym roku do mojego pokoju. Mam straszna ochote je wszystkie porozwieszać,ale i tak teraz to nie to samo co przed samymi świętami
I mam pyszną kawe z czekoladą,cynamonem, wanilia i kardamonem. Uwielbiam to,a mój tż twierdzi ,że smakuje to ohydnie i nawet nie chce powąchac

Edytowane przez wiki2501
Czas edycji: 2013-10-05 o 17:19
Stary 2013-10-05, 17:41   #4046
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
No nie wierzę! Cudowny wątek! Co ja bym zrobił bez wizażu...
Teraz nareszcie będę na czasie z całą świąteczną ofertą
Oczywiście kocham Boże Narodzenie i jeżeli pozwolicie przyłączę się do Was.

A teraz idę nadrobić wszystkie posty

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Ledwo zacząłem czytać a już poczułem zapach mandarynek, piernika i choinki. Aż się cieplej człowiekowi robi i łezka w oku kręci. Nie wygonicie mnie już stąd NO WAY!
Witaj wśród nas Z uciechy aż pobiegłam do męża z nowiną, że mamy faceta na forum, a on się śmiał, że chyba tez sobie konto założy i zacznie tu pisać

Cytat:
Cześć! Też jestem wielka fanką Świąt Bożego Narodzenia - od najwcześniejszego dzieciństwa. I jestem szczęśliwa, że istnieje taki wątek. Można do Was dołączyć?
Podczytuję Was już od dłuższego czasu i zaintrygowałyście mnie woskami. W zasadzie już jestem zdecydowana na zakup kilku, tylko mam problem z kominkiem (podgrzewaczem?). Szukałam w necie i spodobały mi się mozaikowe, są piękne, mimo że drogie. Problem w tym, że nigdzie nie są dostępne... Gdzie kupowałyście swoje?
Hejka, ależ nas się tutaj dużo robi, a do świąt jeszcze ze 3 miesiące. Ja swój kominek kupiłam w biedronce, ale są tez w sklepach wszystko po... i rosmanach i pewnie w jakimś leclercu/tesco też powinny być

Cytat:
Wierzę , aczkolwiek w wątku świecowym dziewczyny kilka razy wspominały o zagotowaniu wosku lub zbyt szybkim oddaniu zapachu, dlatego dla pewności przestrzegam

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Współczuję Chyba bałabym się wieczorem wyjść z psem na spacer Kilka razy zdarzyło mi się wracać koło 22 do domu i mijać pewien klub - już wtedy kręciło się tam tak nieciekawe towarzystwo, że pod nosem przeklinałam, że nie poprosiłam kolegi o odprowadzenie
Dopiero teraz zauważyłam Twój podpis
U nas też czasami libacje pod oknami, że szok Pamiętam jedną noc, kiedy jakaś banda śpiewała i darła się i klęła pod oknami dobre pół godziny, nie wiedziałam, czy policję wzywać, bo coś się stało czy przeczekać.

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
79 dni !!
Jupi

Cytat:
Napisane przez Milena_12 Pokaż wiadomość

Też mam taki dzień. Wczoraj byli u mnie znajomi i bardzo im się spodobały woski Podobno od razu po wejściu do domu pachniało November Rain Od razu ostrzegłam, że to wciąga jak nie wiem co!
U nas byli ostatnio rodzice męża i paliliśmy wosk akurat, to tak im się spodobał, że następnym razem jak będziemy zamawiać im mamy też kupić. Nałóg się rozprzestrzenia! I w końcu mam pomysły na prezenty na święta Kominek i woski

Cytat:
To odwrotnie niż ja, w życiu bym nie wypiła kawy sypanej blech za to rozpuszczalną bardzo lubię.

Dziś robiliśmy ciasto z torebki kopiec kreta ( z moimi zdolnościami tylko na to mnie stać) i nawet takie ciasto zepsułam Zamiast się słuchać instrukcji zrobiłam jak zawsze po swojemu. Ale mąż je jakoś uratował. Jak jutro się nie odezwę to znak, że było trujące I kupiłam lizaki-mikołaje z Lidla. Już dwa zjadłam, pycha

Edytowane przez sherlook
Czas edycji: 2013-10-05 o 17:43
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:48   #4047
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety nie mam ekspresu ale pije taką fusiastą. Rozpuszczalna mi jakoś nie podchodzi.

A Wy dostaniecie baty za nieudzielanie się, bo tak lubię Was wszystkie czytać
Pogoda dzisiaj u mnie typowo jesienna i nawet troszkę (!) zimno. Tak mi jakoś miło i przutulnie się zrobiło ;D

Mam nadzieje, ze u siostrzenicy już wszystko dobrze? ;*
Tak, dziekuje Miała operacje na przepuklinę, na szczęście juz wszystko jest okey

Cytat:
Myślę nad zakupem dobrego ekspresu, bo nie mam ani w domu, ani w pracy. Ale na razie pozostaje to w dalekiej krainie marzeń

Na razie choróbsko w domu mnie trzyma, nigdzie się nie ruszę co najmniej do poniedziałku. Ale szukam w necie. Jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na kominki, Wy mnie zaraziłyście

Kleo, ja na szczęście nie mam kłopotów z żołądkiem
Co dziwne, kiedyś nie lubiłam kawy Piłam wyłącznie towarzysko.
Potem polubiłam sypaną, cappuccino. Rozpuszczalna długo mi nie smakowała, a teraz najczęściej piję właśnie ją
Widzę, że smakuje Ci też z ekspresu. Kiedyś może kupię..., ale to nieprędko pewnie będzie. Jaki masz ekspres? Bardzo był drogi?
Ja mam Krupsa model EA8260. Daliśmy za niego ponad 2 tyś., ale chcieliśmy jakiś lepszy od razu, zeby służył nam przez lata

Instagram
Stary 2013-10-05, 17:48   #4048
Inal
Rozeznanie

Ależ dzisiaj mi się nic nie chce.Ja na szczęście mieszkam na spokojnym osiedlu i nie mam problemu z pijącym i imprezującym towarzystwem.
Kawy nie piję,oduczyłam się.Kiedyś piłam jej bardzo dużo,cieszę się ,że mi przeszło.Tak to zdarzy mi się wypić rozpuszczalną ,raz na jakiś czas.
Stary 2013-10-05, 17:48   #4049
Malinovva
Rozeznanie

Dziewczyny, Christmas memories, [B]Merry Marshallow czy Snowflake cookie? Szybka decyzja, pomocy ;p

+ zaraz edytuję, i wstawię zdjęcia i dłuższy post :P

Edytowane przez Malinovva
Czas edycji: 2013-10-05 o 18:04
Malinovva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 18:17   #4050
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Malinovva Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Christmas memories, [B]Merry Marshallow czy Snowflake cookie? Szybka decyzja, pomocy ;p

+ zaraz edytuję, i wstawię zdjęcia i dłuższy post :P
Mam ten sam problem, tz już zdecydowałem że zamówię każdy z nich
+ cynamon, waniliowa herbatka i jesienne owoce

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
Podaj tylko swoje wymiary, a my Ci uszyjemy Dla wątkowego Rodzynka wszystko!
Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości