|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
mała - to może usypiaj wcześniej? ja latem usypiałam o 19, ale robił się taki nieznośy pod wieczór że teraz czasem nawet o 18 idę kąpać i usypiać i jest git, dzisiaj padl sam odłożony do łóżeczka.
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- aska? chyba Ty kiedys pisalas o kamizelce z F&F, ale cena Cie - tak jak i mnie ;P powalila. Od kilku dni jest minus 30% na wszytsko w F&F niestety mojej / naszej kamizelki u nas nie ma w Boryskowym rozmiarze
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
pozniej napisze nie mam na nic czasu maz chory dzidzia ma na pupce po bokach wysypke
sprponadrabiac na razie z tamtego przeczytalam o piersszwym kroczku Leosia marsi ![]() a tu w oczy rzucuil mi sied Dorotki szaji ![]()
|
|
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, wiesz jak to sie nazywa??? Moher mode
![]() Ja tez chyba dzis padne, chociaz malz jakis film chce ogladac a babel dalej nie spi ![]() Aaa Blogerko, ja Ci polecalam suits, widzialas kolejne odcinki??? Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
Jak mały mi dał przez ostatnie 2 h w kość, masakra, ledwo żyje, ale już śpi.
Lady szacun za 10 km
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też próbowałam dac małej te desery z mlekiem,kilka było ok a potem wysypka i ulewanie także u nas nadal skaza ,do tego prawdopodobnie nietolerancja glutenu... Cudownie się zapowiada po prostu :-(
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mecze ciagle pierwszy, podoba mi sie ten serial, no i nie mam zadnych innych, czekam na nowe sezony. Ale te odcinki sa takie długie, a ja mam ostatnio mega problemy z koncentracją, bo jednocześnie oglądam serial, zaraz ide sobie jakies tostry zrobic, albo nalać winka, no i wizaz przy okazji, fejs, i inne strony i tak mecze i mecze ... Ale serial zapowiada sie ciekawie ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
a własnie, u nas tez pojawilo sie ulewani - oczywiscie 10% teg co bylo wcześniej. No ale półtora miesiąca był kompletny spokoj i nagle jak nie uleje raz na dzien to widze, ze mu kwas podchodzi. No i soczków chhyba nie toleruje, nigdy wczesniej ze wzgledu na uelwanie mu nie dawalam, a teraz widze jak bardzo mu smakuja ale tez widze ze gorzej sie po nich czuje, tresc mu podchodzi.
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Daria wykąpana, pojedzona, trochę się powierciła w łóżeczku i zasnęła. Wieczorem zasypia sama PIĘKNIE w łóżeczku bez problemu a w dzień za chiny ludowe nie potrafi sama zasnąć. Dziwne ...
Cytat:
dla Ciebie!!! Podziwiam A ten Twój skacowany przyjaciel dał radę wszystko przebiec??? ![]() W zimę smarowałam i w lato. Teraz jeszcze nie ale jak przyjdą mrozy to zacznę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem jak najbardziej ZA spotkaniem ![]() Przyszły tydzień mi pasuje. Cytat:
![]() Szaja pięknie Dorotka sobie siedzi
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-05 o 20:18 |
||||
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jak ten cholernik uśnie predzej np o 18 to potem budzi się w nocy i przez tyle czasu ile predzej poszedł spać urządza sobie zabawy I tak już jest lepiej bo kiedyś chodził spać ok 22,potem z wielkim wysiłkiem kładliśmy go spać ok 21,później zeszliśmy już na ok 20;30 (aktualnie) no i teraz jak jest bardziej mobilny to zdarzy się że uśnie po 19 (ale wtedy ok 5 jest już pobudka ).Może dojdziemy do godz 18 tylko musi się przyzwyczaić-bo naprawdę jest bardzo zmęczony. Trze oczka. Płacze. Pakuje się na ręce a za chwilę chce zejść. Takie coś w stylu "nie wiem czego chce ale chce tego bardzo " (hje ). Teraz usnął ok 20;30 i raczej już powinien spać do rana. No nie wiem chyba się przestawia bo tak jest od jakiegoś czasu już
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dołączyć zdjęcie siedzącego Misia
|
#1032 |
|
Wtajemniczenie
|
mala - wiem o co chodzi, Borys takie szopki odstawial jak byl mlodszy, codziennie po 17 i to byl lekki horror, bo skoro on sam nie wiedzial o co mu chdzi, to tym bardziej ja nie wiedzialam, i tak sie obydwoje meczylismy.
Nawet wczoraj pierwszy raz w ciagu dnia mi taka histerie odstawil, byl ciagle ryk, nawet na rekach juz przerazona mu temp mierzylam i zachodzilam w glowe co sie stalo, az go przytulilam i ten padl sam wykonczony na moich rekach. Ale, ale .. za to koszmar usypiania mnie sptkal, usypialam go od 19 - 21, wiec juz nigdy wiecej trzeciej drzemki w ciagu dnia, zwlaszcza takiej kolo 17 bo myslalam ze padne wczoraj.
|
#1033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
Laurka - jaki on słodki, i taki poważny, hehe ,zamyślił się nad czymś konkretnie ;P
Borys ma głeboko w d siedzenie od kiedy naczuł się biegać - pełza niczym szalony, ciężko mi go czasem dogonić - no i wstawać. Na co mu siedzenie?! zawsze mooże sie na boczku polozyc na ramieniu i sie bawi. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Iffonka, Laurka - minie na pewno. My mielismy takie problemy z ulewaniem, naprawde to byl koszmar, bo on ulewal polowe tego co zjadal, czasem nawet wiecej i mi gastrolog tlumaczyla ze to mienie, kolo 9 miesiaca, i minelo poltora miesiaca temu a ja dopiero po dobrych 3 tyg zawuzaylam ze moj synus kochany nie ulewa nic a nic, ani kropelki i ze jeden zestaw icuchow na calutki dzien mu wystarcza. s z o k ![]() ale skaze nadal chyba mamy
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Wrocilismy z wioski od Kubusiowych prababć. Oczywiscie ochy i achy nad synkiem mym, a tam tyle nowych twarzy, ze przez pierwsza godzine z buzki Kubusia podkówka nie schodzila ![]() Ale w koncu sie przelamal i nawet z 2 usmiechy posłał ![]() TZ sie uparl na czekolade dla 1,5 rocznego dziecka. Ja panika, ze jak to tak, za mala, itp. A co sie okazalo? Mala wsuwa Grzeski i lizaki :/ Od TZ uslyszalam, ze Kuba tez bedzie w tym wieku. AKURAT ![]() A teraz czekamy na pizze ![]() Widzialam, ze nie poszalalyscie dzis ![]() Brawo dla Dorki! ![]() Sarah, jak sie ogarniecie daj znac jak tam jest! Laurko, ale Miś wystrzelil!! Pisalas o mlynku - nikt nie odpisal wczesniej ![]() Mam taki reczny do kawy, ale ziarenek nie ogarnia... Chyba kupie elektryczny, choc podobno nasionka traca wtedy co nieco ze swych wartosci... Piszecie o deserkach z mlekiem/twarozkiem/jogurtem - ja sie wstrzymuje poki co. Nie spieszy mi sie do nich. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-05 o 20:27 |
|
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- |
||
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jak tak nagle zaczyna mi ryczeć od razu mam milion podejrzeń co mu jest. W takich momentach pewnie mózg mi nieźle paruje bo mam milion myśli na minutę. Co to dziecko może aktualnie chcieć ![]() U nas jak Oskar ma drzemkę ok 17-18 (sporadycznie się zdarza) to i tak idzie raczej spać o stałej porze. Akurat przez te dwie godzinki da jeszcze taki popis i wycisk że pada mimo że predzej spał.
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłaś go? Co do ulewania, Daria dalej ulewa Kiedy to się skończyyyyyyyyyy?!?! Ale cudnie siedzi
|
|
#1039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tez mowila zebym sie na to 9 miesiecy nie nastawiala tylko zalozyla, ze tak kolo 12 a ze niektore dzieci nawet do 1.5 roku ulewaja.AAa... i tym sposobem tez mi sie przypomnialo co na temat jogurcikow i zwyklego mleka mi mowila, ze choc normalnie jest wskazane w 9 miesiacu to zebym po 12 zaczynala, wiec chyba wyluzuje jak nawijka juz napisala i nie bede sie spieszyc ![]() ___ robicie zupki z makaronem albo kasza? Z jakimi konkretnie? ja narazie robilam tylko zupki warzywne i jeszcze lososia czasem dodawalam ale chce na wyzszy level przejsc choc Borys i tak woli sloiczki ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- silver - ten serial to zjawiskach paranormalnych? Bo chyba mnie to z miejsca zniechecilo? o czym on z grubsza jest?
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to strasznie męczące jest...a my tak od urodzenia ![]() Co do zupek. Ja jeszcze nie robiłam z makaronem ani z kaszą. A serial o którym piszę to Horror, Sci-Fi. Serial na podstawie powieści Stephena Kinga "Pod kopułą". Pewnego jesiennego i słonecznego dnia, amerykańskie miasteczko Chester's Mill zostaje niespodziewanie odcięte od reszty świata przez niewidzialne pole siłowe. Spadające z nieba płonące samoloty, eksplodujące samochody powodują chaos i panikę wśród ludzi, którzy próbują zrozumieć czym jest, skąd pochodzi i jak można zniszczyć tajemniczą barierę - tytułową kopułę. Ja akurat lubię takie seriale
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
silver - spróbuję jako następny serial, w zasadzie nigdy takiego nie oglądalam, więc może akurat
aha i jeszcze breaking bad mam na liście ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- A jak Daria skonczy ulewac to pewnie nawet nie zauwazysz tak jak ja, tak latwo do wygody sie przyzwyczaic ;P
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się uśmiałam z tego mojego dzieciaka
mąż go z nimi położył bo się nimi bawił (nie wiem czemu tak to lubi ). Położył je obok siebie jak pluszaka jakiegoś Wasi tż'ci też wywracają ciuchy na drugą stronę podczas rozbierania ? Czy tylko mój taki ewenement (jak mnie to wkurza
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Darii ciągle podaję nutriton do mleka więc pewnie nie zauważyłabym jakby przestała ulewać. Ale zdarza jej się też ulać zupką, soczkiem albo herbatką :/
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co robilam z kasza jaglana i kukurydziana. Z makaronem nie. |
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż tak nie robi
|
|
#1046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym ze zmniejszylam juz o 1/3 tten nutrition. a breaking bad tez TZ oglada i on mnie namawia ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Ja kaszy nie jadam, wiec mam zerowe pojecie.
|
|
#1047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie trochę właściwości traci, ale na szczęście nie wszystkie. Głównie pewnie o siemię lniane chodzi, bo traci trochę omega 3. Jak nie potrzebujesz mocno zmielonych, to może moździeż da radę? Co do deserków z mleka ja też się nie spieszę ![]() Dziękujemy z Misiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam Kinga! Muszę obejrzeć, tylko kiedy?
|
|
#1048 | |||||||
|
Konto usunięte
|
sobota?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
świetny Miś! Misio Marzyciel ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a dzisiaj dałam z zacierkami - super rzecz, nic kroić nie trzeba wsuwała, aż miłoz kaszą - ostatnio teściowa jej krupniczek ugotowała, sama jadłam smakował, normalnie kaszę dała, bez mielenia żadnego
|
|||||||
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Padam, coś się srednio czuję, do tego jakoś mi zimno mega.... a jutr jeszcze robię plener ślubny koleżnance, trymajcie kciuki żeby mi się aparat w trakcie nie zepsul!
Byłam na tym Swag show, duzo fjanych rzeczy ale jak przyszło co do czego nie umiełam wybrać, kupiłma apaszkę z polarkiem i komin z polarkiem. Dziewczyny ze śląska, polećcie jakieś miejsca na plener może gdzies koło was coś kojarzycie, mam totalne zaćmienie umysłu
|
#1050 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43133291]
powiem ci, nawet tu pisałam, kilka dni temu dałam odrobinę białka i ulewała z 5 razy, nie wymiotowała ale ulewanie - Dorka niegotowa chyba. [/QUOTE] Pamiętam To znaczy, że mogę spróbować i jeśli nie zaobserwuje żadnych negatywnych skutków to ok? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43139838]Ugotowałam zupkę, kawałek indykowej piersi, 2 kartofle, mała cukinia, kawałeczek cebuli, trochę natki pietruszki, ciut soli, po ugotowaniu i zblendowaniu pół łyżeczki masła. I osobno ugotowałam makaron zacierki - wsuwała jak szalona A dzisiaj bawiłyśmy się we 3 klockami drewnianymi (polecam te takie literkowe! super rzecz) na dywanie, młoda z półleżenia mi się między nogami posadziła, to ją zostawiłam na chwilę - zaciesz jak cholera fotka telefonem...[/QUOTE]Właśnie miałam ostatnio pisać, że Dorki mało Pięknie siedzi, ale pysia nie widać Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

a babel dalej nie spi 

to strasznie męczące jest...a my tak od urodzenia 

ooooo szokens nad szokensem. A mama co? nic nie zrobila, oprocz barszczu czerwonego
Pięknie siedzi, ale pysia nie widać