Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 19:54   #1021
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

mała - to może usypiaj wcześniej? ja latem usypiałam o 19, ale robił się taki nieznośy pod wieczór że teraz czasem nawet o 18 idę kąpać i usypiać i jest git, dzisiaj padl sam odłożony do łóżeczka.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

aska? chyba Ty kiedys pisalas o kamizelce z F&F, ale cena Cie - tak jak i mnie ;P powalila. Od kilku dni jest minus 30% na wszytsko w F&F niestety mojej / naszej kamizelki u nas nie ma w Boryskowym rozmiarze
Stary 2013-10-05, 19:55   #1022
sarah67
Zadomowienie

pozniej napisze nie mam na nic czasu maz chory dzidzia ma na pupce po bokach wysypke

sprponadrabiac

na razie z tamtego przeczytalam o piersszwym kroczku Leosia marsi

a tu w oczy rzucuil mi sied
Dorotki szaji

sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 19:58   #1023
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
wiesz co ja mu już od miesiąca daje te jogurciki dla dzieci. raz jadł deser z twarożkiem. Kaszki ryżowe, bo przestawiamy się na zwykłe mm od ponad tygodnia w zasadzie pojutrze już będzie na samym mm zwykłym tylko. Mam problem. Na początku Hippa kupiliśmy bo przed pepti mu smakował, ale wydawało mi się że go wzdyma bo nie raz w nocy pierdział i budził się. W ciągu dnia było ok. Zmieniłam na Bebilon. No i w ciągu dnia ok, a dziś w nocy pierdki i troszkę raz zapłakał. Rano srulki potem zbita gęstsza kupa.
I teraz nie wiem, czy skaza go trzyma czy mu mleko nie podchodzi? I dalej zmieniać próbować?
a no widzisz, jak ja mu dawalam obiadki z mlekiem z gerbera to tez plakal w nocy strasznie i widac bylo ze go brzuszek bolal i taka kupa znita pozniej strasznie.
Stary 2013-10-05, 19:59   #1024
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mala, wiesz jak to sie nazywa??? Moher mode

Ja tez chyba dzis padne, chociaz malz jakis film chce ogladac a babel dalej nie spi

Aaa Blogerko, ja Ci polecalam suits, widzialas kolejne odcinki???

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:00   #1025
iffonka7
Zadomowienie

Jak mały mi dał przez ostatnie 2 h w kość, masakra, ledwo żyje, ale już śpi.

Lady szacun za 10 km
Stary 2013-10-05, 20:01   #1026
Lenova
Wtajemniczenie

Ja też próbowałam dac małej te desery z mlekiem,kilka było ok a potem wysypka i ulewanie także u nas nadal skaza ,do tego prawdopodobnie nietolerancja glutenu... Cudownie się zapowiada po prostu :-(
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:14   #1027
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mala, wiesz jak to sie nazywa??? Moher mode

Ja tez chyba dzis padne, chociaz malz jakis film chce ogladac a babel dalej nie spi

Aaa Blogerko, ja Ci polecalam suits, widzialas kolejne odcinki???

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
a, dzieki
ja mecze ciagle pierwszy, podoba mi sie ten serial, no i nie mam zadnych innych, czekam na nowe sezony.
Ale te odcinki sa takie długie, a ja mam ostatnio mega problemy z koncentracją, bo jednocześnie oglądam serial, zaraz ide sobie jakies tostry zrobic, albo nalać winka, no i wizaz przy okazji, fejs, i inne strony i tak mecze i mecze ... Ale serial zapowiada sie ciekawie

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja też próbowałam dac małej te desery z mlekiem,kilka było ok a potem wysypka i ulewanie także u nas nadal skaza ,do tego prawdopodobnie nietolerancja glutenu... Cudownie się zapowiada po prostu :-(

a własnie, u nas tez pojawilo sie ulewani - oczywiscie 10% teg co bylo wcześniej. No ale półtora miesiąca był kompletny spokoj i nagle jak nie uleje raz na dzien to widze, ze mu kwas podchodzi.
No i soczków chhyba nie toleruje, nigdy wczesniej ze wzgledu na uelwanie mu nie dawalam, a teraz widze jak bardzo mu smakuja ale tez widze ze gorzej sie po nich czuje, tresc mu podchodzi.
Stary 2013-10-05, 20:16   #1028
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Hej

Ja jestem w DE w niedziele wyjechalismy, net tutaj problem byl tylko na telefonie na chwile na fb wchodzilam, teraz mamy ale slaby jest kiepski taki/
Napisz w wolnej chwili jak Wam się tam układa

Cytat:
Bidulinka
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:16   #1029
s i l v e r
Zakorzenienie

Daria wykąpana, pojedzona, trochę się powierciła w łóżeczku i zasnęła. Wieczorem zasypia sama PIĘKNIE w łóżeczku bez problemu a w dzień za chiny ludowe nie potrafi sama zasnąć. Dziwne ...

Cytat:
Lejdi umarła po tych 10 km
biegałam z moim przyjacielem, skacowanym, miał być motywatorem ale ledwo się na nogach trzymał buhaha więc dużo mi nie pomógł :P w każdym razie padłam, nie mogę chodzić takie mi się pęcherze porobiły na nogach, ale.... kocham to kocham kocham!!! Wkręciłam się na maksa

małża wywaliłam na spacer z młodym a ja muszę ogarnąć mega wielką stertę ciuszków małego, a mi się tak nie chceeeeeeeeeeeeeeee
dla Ciebie!!! Podziwiam
A ten Twój skacowany przyjaciel dał radę wszystko przebiec???

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny smarujecie czymś buzię dzieci jak wychodzicie na dwór?
W zimę smarowałam i w lato. Teraz jeszcze nie ale jak przyjdą mrozy to zacznę

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej, wpadłam tylko Wam powiedzieć ze mój tż jest nienormalny. Nienornalny!!! Dziecko od rana spało 10 minut i przed chwilą zmęczone w końcu padło w lozeczku. I pospało jakieś 8 minut bo tż sobie przyszedł w piecu napalić mimo że kazałam mu być cicho. No i mamy histerię, no idiota po prostu! Ja nie wierzę że on to zrobił przypadkiem, raczej go wkurzalo to co robię, bo właśnie miałam Wam pisać że za nami super dzionek a ja sobie odpoczywam i piję gorący kubek...

Jak mnie takie coś wqrza!!!!!

Cytat:
bonitki i mmsy z biedry już są na liście, jeszcze kaszki sobie kupię te śmietankowe

Właśnie, ŚLĄSK, w przyszłym tygodniu pogoda piękna ma być, może jakiś zlocik sobie zrobimy?
Oooo śmietankową kaszkę też uwielbiam!!

Ja jestem jak najbardziej ZA spotkaniem
Przyszły tydzień mi pasuje.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Michał ma coraz większe problemy z zasypianiem, ciągle się wierci, kręci, wstaje do raczkowania, wspina po mnie. Aż się płakać chce. No ale pało maleństwo. Dziś mi pierwszy raz sam wstał przy kanapie bo się chciał wspiąć do uu

Szaja pięknie Dorotka sobie siedzi

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-05 o 20:18
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:17   #1030
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mała - to może usypiaj wcześniej? ja latem usypiałam o 19, ale robił się taki nieznośy pod wieczór że teraz czasem nawet o 18 idę kąpać i usypiać i jest git, dzisiaj padl sam odłożony do łóżeczka.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

aska? chyba Ty kiedys pisalas o kamizelce z F&F, ale cena Cie - tak jak i mnie ;P powalila. Od kilku dni jest minus 30% na wszytsko w F&F niestety mojej / naszej kamizelki u nas nie ma w Boryskowym rozmiarze
Ahh próbowałam kochana. Czasem mi się uda go uspać (ale i tak to jest tylko drzemka)a czasem tak wszystko przeciągnie mi w czasie że i tak idzie spać po 20.
Poza tym jak ten cholernik uśnie predzej np o 18 to potem budzi się w nocy i przez tyle czasu ile predzej poszedł spać urządza sobie zabawy

I tak już jest lepiej bo kiedyś chodził spać ok 22,potem z wielkim wysiłkiem kładliśmy go spać ok 21,później zeszliśmy już na ok 20;30 (aktualnie) no i teraz jak jest bardziej mobilny to zdarzy się że uśnie po 19 (ale wtedy ok 5 jest już pobudka ).
Może dojdziemy do godz 18 tylko musi się przyzwyczaić-bo naprawdę jest bardzo zmęczony. Trze oczka. Płacze. Pakuje się na ręce a za chwilę chce zejść. Takie coś w stylu "nie wiem czego chce ale chce tego bardzo " (hje ).

Teraz usnął ok 20;30 i raczej już powinien spać do rana. No nie wiem chyba się przestawia bo tak jest od jakiegoś czasu już
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:18   #1031
laurka23
Zakorzenienie

Zapomniałam dołączyć zdjęcie siedzącego Misia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0251.jpg (109,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-10-05, 20:21   #1032
blogerka
Wtajemniczenie

mala - wiem o co chodzi, Borys takie szopki odstawial jak byl mlodszy, codziennie po 17 i to byl lekki horror, bo skoro on sam nie wiedzial o co mu chdzi, to tym bardziej ja nie wiedzialam, i tak sie obydwoje meczylismy.
Nawet wczoraj pierwszy raz w ciagu dnia mi taka histerie odstawil, byl ciagle ryk, nawet na rekach juz przerazona mu temp mierzylam i zachodzilam w glowe co sie stalo, az go przytulilam i ten padl sam wykonczony na moich rekach. Ale, ale .. za to koszmar usypiania mnie sptkal, usypialam go od 19 - 21, wiec juz nigdy wiecej trzeciej drzemki w ciagu dnia, zwlaszcza takiej kolo 17 bo myslalam ze padne wczoraj.
Stary 2013-10-05, 20:22   #1033
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
My też skazow i z prawdopodobieństwem nietolerancji glutenu , ale wieże że mu minie. Trzeba być dobrej mysli
Stary 2013-10-05, 20:24   #1034
blogerka
Wtajemniczenie

Laurka - jaki on słodki, i taki poważny, hehe ,zamyślił się nad czymś konkretnie ;P
Borys ma głeboko w d siedzenie od kiedy naczuł się biegać - pełza niczym szalony, ciężko mi go czasem dogonić - no i wstawać. Na co mu siedzenie?! zawsze mooże sie na boczku polozyc na ramieniu i sie bawi.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Iffonka, Laurka - minie na pewno. My mielismy takie problemy z ulewaniem, naprawde to byl koszmar, bo on ulewal polowe tego co zjadal, czasem nawet wiecej i mi gastrolog tlumaczyla ze to mienie, kolo 9 miesiaca, i minelo poltora miesiaca temu a ja dopiero po dobrych 3 tyg zawuzaylam ze moj synus kochany nie ulewa nic a nic, ani kropelki i ze jeden zestaw icuchow na calutki dzien mu wystarcza. s z o k
ale skaze nadal chyba mamy
Stary 2013-10-05, 20:25   #1035
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej hej

Wrocilismy z wioski od Kubusiowych prababć.
Oczywiscie ochy i achy nad synkiem mym, a tam tyle nowych twarzy, ze przez pierwsza godzine z buzki Kubusia podkówka nie schodzila
Ale w koncu sie przelamal i nawet z 2 usmiechy posłał

TZ sie uparl na czekolade dla 1,5 rocznego dziecka. Ja panika, ze jak to tak, za mala, itp. A co sie okazalo? Mala wsuwa Grzeski i lizaki :/
Od TZ uslyszalam, ze Kuba tez bedzie w tym wieku.
AKURAT

A teraz czekamy na pizze

Widzialam, ze nie poszalalyscie dzis

Brawo dla Dorki!

Sarah, jak sie ogarniecie daj znac jak tam jest!

Laurko, ale Miś wystrzelil!!

Pisalas o mlynku - nikt nie odpisal wczesniej
Mam taki reczny do kawy, ale ziarenek nie ogarnia...
Chyba kupie elektryczny, choc podobno nasionka traca wtedy co nieco ze swych wartosci...

Piszecie o deserkach z mlekiem/twarozkiem/jogurtem - ja sie wstrzymuje poki co.
Nie spieszy mi sie do nich.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-10-05 o 20:27
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:28   #1036
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
a no widzisz, jak ja mu dawalam obiadki z mlekiem z gerbera to tez plakal w nocy strasznie i widac bylo ze go brzuszek bolal i taka kupa znita pozniej strasznie.
to u mnie przy jogurtach/ deserkach ok

Cytat:
skąd wniosek?

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:28   #1037
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
mala - wiem o co chodzi, Borys takie szopki odstawial jak byl mlodszy, codziennie po 17 i to byl lekki horror, bo skoro on sam nie wiedzial o co mu chdzi, to tym bardziej ja nie wiedzialam, i tak sie obydwoje meczylismy.
Nawet wczoraj pierwszy raz w ciagu dnia mi taka histerie odstawil, byl ciagle ryk, nawet na rekach juz przerazona mu temp mierzylam i zachodzilam w glowe co sie stalo, az go przytulilam i ten padl sam wykonczony na moich rekach. Ale, ale .. za to koszmar usypiania mnie sptkal, usypialam go od 19 - 21, wiec juz nigdy wiecej trzeciej drzemki w ciagu dnia, zwlaszcza takiej kolo 17 bo myslalam ze padne wczoraj.
Dokładnie
Ja też jak tak nagle zaczyna mi ryczeć od razu mam milion podejrzeń co mu jest.
W takich momentach pewnie mózg mi nieźle paruje bo mam milion myśli na minutę.
Co to dziecko może aktualnie chcieć

U nas jak Oskar ma drzemkę ok 17-18 (sporadycznie się zdarza) to i tak idzie raczej spać o stałej porze. Akurat przez te dwie godzinki da jeszcze taki popis i wycisk że pada mimo że predzej spał.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-05, 20:32   #1038
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
a, dzieki
ja mecze ciagle pierwszy, podoba mi sie ten serial, no i nie mam zadnych innych, czekam na nowe sezony.
Ale te odcinki sa takie długie, a ja mam ostatnio mega problemy z koncentracją, bo jednocześnie oglądam serial, zaraz ide sobie jakies tostry zrobic, albo nalać winka, no i wizaz przy okazji, fejs, i inne strony i tak mecze i mecze ... Ale serial zapowiada sie ciekawie

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

a własnie, u nas tez pojawilo sie ulewani - oczywiscie 10% teg co bylo wcześniej. No ale półtora miesiąca był kompletny spokoj i nagle jak nie uleje raz na dzien to widze, ze mu kwas podchodzi.
No i soczków chhyba nie toleruje, nigdy wczesniej ze wzgledu na uelwanie mu nie dawalam, a teraz widze jak bardzo mu smakuja ale tez widze ze gorzej sie po nich czuje, tresc mu podchodzi.
Blogerko ja Ci polecałam serial "under the dome"
Sprawdziłaś go?

Co do ulewania, Daria dalej ulewa Kiedy to się skończyyyyyyyyyy?!?!

Cytat:
Ale cudnie siedzi
Stary 2013-10-05, 20:39   #1039
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Sprawdziłaś go?

Ale cudnie siedzi
Gastrolog mi mowila ze z reguly mija kolo 9 miesiaca, jak sie dziecko pionizuje - Borys jak sie spinizowal to mu troszke ulewanie wrocilo :P przestal ulewac jak opanwal pelzanie.
Ale tez mowila zebym sie na to 9 miesiecy nie nastawiala tylko zalozyla, ze tak kolo 12 a ze niektore dzieci nawet do 1.5 roku ulewaja.
AAa... i tym sposobem tez mi sie przypomnialo co na temat jogurcikow i zwyklego mleka mi mowila, ze choc normalnie jest wskazane w 9 miesiacu to zebym po 12 zaczynala, wiec chyba wyluzuje jak nawijka juz napisala i nie bede sie spieszyc

___

robicie zupki z makaronem albo kasza? Z jakimi konkretnie?
ja narazie robilam tylko zupki warzywne i jeszcze lososia czasem dodawalam
ale chce na wyzszy level przejsc choc Borys i tak woli sloiczki

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

silver - ten serial to zjawiskach paranormalnych? Bo chyba mnie to z miejsca zniechecilo? o czym on z grubsza jest?
Stary 2013-10-05, 20:45   #1040
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Gastrolog mi mowila ze z reguly mija kolo 9 miesiaca, jak sie dziecko pionizuje - Borys jak sie spinizowal to mu troszke ulewanie wrocilo :P przestal ulewac jak opanwal pelzanie.
Ale tez mowila zebym sie na to 9 miesiecy nie nastawiala tylko zalozyla, ze tak kolo 12 a ze niektore dzieci nawet do 1.5 roku ulewaja.
AAa... i tym sposobem tez mi sie przypomnialo co na temat jogurcikow i zwyklego mleka mi mowila, ze choc normalnie jest wskazane w 9 miesiacu to zebym po 12 zaczynala, wiec chyba wyluzuje jak nawijka juz napisala i nie bede sie spieszyc

___

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

silver - ten serial to zjawiskach paranormalnych? Bo chyba mnie to z miejsca zniechecilo? o czym on z grubsza jest?
Kurcze mogłaby już przestać ulewać to strasznie męczące jest...a my tak od urodzenia

Co do zupek. Ja jeszcze nie robiłam z makaronem ani z kaszą.

A serial o którym piszę to Horror, Sci-Fi.
Serial na podstawie powieści Stephena Kinga "Pod kopułą". Pewnego jesiennego i słonecznego dnia, amerykańskie miasteczko Chester's Mill zostaje niespodziewanie odcięte od reszty świata przez niewidzialne pole siłowe. Spadające z nieba płonące samoloty, eksplodujące samochody powodują chaos i panikę wśród ludzi, którzy próbują zrozumieć czym jest, skąd pochodzi i jak można zniszczyć tajemniczą barierę - tytułową kopułę.
Ja akurat lubię takie seriale
Stary 2013-10-05, 20:50   #1041
blogerka
Wtajemniczenie

silver - spróbuję jako następny serial, w zasadzie nigdy takiego nie oglądalam, więc może akurat
aha i jeszcze breaking bad mam na liście

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

A jak Daria skonczy ulewac to pewnie nawet nie zauwazysz tak jak ja, tak latwo do wygody sie przyzwyczaic ;P
Stary 2013-10-05, 20:52   #1042
mala_19kw
Zakorzenienie

Ale się uśmiałam z tego mojego dzieciaka Słuchajcie zaczął się kręcić w łożeczku i w końcu zmienił pozycję na taką że nogi ma tam gdzie poduszka a głowę tam gdzie kołdra (ostatnio tak co noc). No i podchodzę do niego, patrzę, a obok niego dwie jego skarpetki położone obok siebie równolegle mąż go z nimi położył bo się nimi bawił (nie wiem czemu tak to lubi ). Położył je obok siebie jak pluszaka jakiegoś Jeszcze odwrócone na lewą stronę (wiadomo-mąż rozbierał dziecko do kąpieli).
Wasi tż'ci też wywracają ciuchy na drugą stronę podczas rozbierania ? Czy tylko mój taki ewenement (jak mnie to wkurza ).
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-05, 20:57   #1043
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
silver - spróbuję jako następny serial, w zasadzie nigdy takiego nie oglądalam, więc może akurat
aha i jeszcze breaking bad mam na liście

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

A jak Daria skonczy ulewac to pewnie nawet nie zauwazysz tak jak ja, tak latwo do wygody sie przyzwyczaic ;P
"breaking bad" mój tż ogląda i bardzo go wciągnął ten serial.

Ja Darii ciągle podaję nutriton do mleka więc pewnie nie zauważyłabym jakby przestała ulewać. Ale zdarza jej się też ulać zupką, soczkiem albo herbatką :/
Stary 2013-10-05, 20:58   #1044
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sumie staram sie, by w kazdej zupce byla kasza/ziemniak/ryz.

Poki co robilam z kasza jaglana i kukurydziana.
Z makaronem nie.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:59   #1045
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ale się uśmiałam z tego mojego dzieciaka Słuchajcie zaczął się kręcić w łożeczku i w końcu zmienił pozycję na taką że nogi ma tam gdzie poduszka a głowę tam gdzie kołdra (ostatnio tak co noc). No i podchodzę do niego, patrzę, a obok niego dwie jego skarpetki położone obok siebie równolegle mąż go z nimi położył bo się nimi bawił (nie wiem czemu tak to lubi ). Położył je obok siebie jak pluszaka jakiegoś Jeszcze odwrócone na lewą stronę (wiadomo-mąż rozbierał dziecko do kąpieli).
Wasi tż'ci też wywracają ciuchy na drugą stronę podczas rozbierania ? Czy tylko mój taki ewenement (jak mnie to wkurza ).

mój tż tak nie robi
Stary 2013-10-05, 21:01   #1046
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
"breaking bad" mój tż ogląda i bardzo go wciągnął ten serial.

Ja Darii ciągle podaję nutriton do mleka więc pewnie nie zauważyłabym jakby przestała ulewać. Ale zdarza jej się też ulać zupką, soczkiem albo herbatką :/
ja tez daje nutrition, ale u nas ulewanie bylo nawet po tym
z tym ze zmniejszylam juz o 1/3 tten nutrition.
a breaking bad tez TZ oglada i on mnie namawia

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja w sumie staram sie, by w kazdej zupce byla kasza/ziemniak/ryz.

Poki co robilam z kasza jaglana i kukurydziana.
Z makaronem nie.
a jakiej firmy ta kasza zeby dla dziecia byla dobra? ew. na co zwracac uwage
Ja kaszy nie jadam, wiec mam zerowe pojecie.
Stary 2013-10-05, 21:05   #1047
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej

Wrocilismy z wioski od Kubusiowych prababć.
Oczywiscie ochy i achy nad synkiem mym, a tam tyle nowych twarzy, ze przez pierwsza godzine z buzki Kubusia podkówka nie schodzila
Ale w koncu sie przelamal i nawet z 2 usmiechy posłał

TZ sie uparl na czekolade dla 1,5 rocznego dziecka. Ja panika, ze jak to tak, za mala, itp. A co sie okazalo? Mala wsuwa Grzeski i lizaki :/
Od TZ uslyszalam, ze Kuba tez bedzie w tym wieku.
AKURAT

A teraz czekamy na pizze

Widzialam, ze nie poszalalyscie dzis

Brawo dla Dorki!

Sarah, jak sie ogarniecie daj znac jak tam jest!

Laurko, ale Miś wystrzelil!!

Pisalas o mlynku - nikt nie odpisal wczesniej
Mam taki reczny do kawy, ale ziarenek nie ogarnia...
Chyba kupie elektryczny, choc podobno nasionka traca wtedy co nieco ze swych wartosci...

Co do pogrubionego, to mam takie samo zdanie. W środę po 3 miesięcznej przerwie mąż zabrał Michasia do teściów. Pytali się czy je pomadki, bo mu chcieli dać

Pewnie trochę właściwości traci, ale na szczęście nie wszystkie. Głównie pewnie o siemię lniane chodzi, bo traci trochę omega 3.
Jak nie potrzebujesz mocno zmielonych, to może moździeż da radę?

Co do deserków z mleka ja też się nie spieszę

Dziękujemy z Misiem

Cytat:
Laurka - jaki on słodki, i taki poważny, hehe ,zamyślił się nad czymś konkretnie ;P
Borys ma głeboko w d siedzenie od kiedy naczuł się biegać - pełza niczym szalony, ciężko mi go czasem dogonić - no i wstawać. Na co mu siedzenie?! zawsze mooże sie na boczku polozyc na ramieniu i sie bawi.
Boję się, że nas to też czeka, szybciej niż myślę

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Cytat:
Sprawdziłaś go?

Ale cudnie siedzi
Dziękujemy Mam nadzieję że szybko minie, bo na pewno męczące jest. Chyba nie doceniałam tego, że Michałek mi nigdy nie ulał niczego.
Uwielbiam Kinga! Muszę obejrzeć, tylko kiedy?
Stary 2013-10-05, 21:06   #1048
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Jestem za zlotem
sobota?

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Hej

Ja jestem w DE w niedziele wyjechalismy, net tutaj problem byl tylko na telefonie na chwile na fb wchodzilam, teraz mamy ale slaby jest kiepski taki/
witaj

Cytat:
mała - to może usypiaj wcześniej? ja latem usypiałam o 19, ale robił się taki nieznośy pod wieczór że teraz czasem nawet o 18 idę kąpać i usypiać i jest git, dzisiaj padl sam odłożony do łóżeczka.[COLOR="Silver"]
już któryś raz mam wrażenie, że Borys rozwija się identycznie jak Agatka

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Jak mały mi dał przez ostatnie 2 h w kość, masakra, ledwo żyje, ale już śpi.

Lady szacun za 10 km
ojjj, co robił?

Cytat:
a skąd wiesz, że nietolerancja? poza tym... wiesz, spokojnie, olej gluten teraz, wprowadź koło roku i powinno być dobrze już czasem dziecko potrzebuje więcej czasu.

Cytat:
świetny Miś! Misio Marzyciel

Cytat:
Napisane przez blogerka;43141668

[/COLOR
Iffonka, Laurka - minie na pewno. My mielismy takie problemy z ulewaniem, naprawde to byl koszmar, bo on ulewal polowe tego co zjadal, czasem nawet wiecej i mi gastrolog tlumaczyla ze to mienie, kolo 9 miesiaca, i minelo poltora miesiaca temu a ja dopiero po dobrych 3 tyg zawuzaylam ze moj synus kochany nie ulewa nic a nic, ani kropelki i ze jeden zestaw icuchow na calutki dzien mu wystarcza. s z o k
ale skaze nadal chyba mamy
podpisuję się

Cytat:

Dałam z 5 razy Dorotce, ani szału specjalnego, ani niechęci, więcej nie daję bo i tak ma wiele mlecznych posiłków.

Cytat:

___

ale chce na wyzszy level przejsc choc Borys i tak woli sloiczki[COLOR="Silver"]
z makaronem rosołek jadła, ale drobniutko pokroiłam
a dzisiaj dałam z zacierkami - super rzecz, nic kroić nie trzeba wsuwała, aż miło
z kaszą - ostatnio teściowa jej krupniczek ugotowała, sama jadłam smakował, normalnie kaszę dała, bez mielenia żadnego
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:13   #1049
bokeh
Zakorzenienie

Padam, coś się srednio czuję, do tego jakoś mi zimno mega.... a jutr jeszcze robię plener ślubny koleżnance, trymajcie kciuki żeby mi się aparat w trakcie nie zepsul!

Byłam na tym Swag show, duzo fjanych rzeczy ale jak przyszło co do czego nie umiełam wybrać, kupiłma apaszkę z polarkiem i komin z polarkiem.

Dziewczyny ze śląska, polećcie jakieś miejsca na plener może gdzies koło was coś kojarzycie, mam totalne zaćmienie umysłu
Stary 2013-10-05, 21:15   #1050
insolito
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43133291]

powiem ci, nawet tu pisałam, kilka dni temu dałam odrobinę białka i ulewała z 5 razy, nie wymiotowała ale ulewanie - Dorka niegotowa chyba.

[/QUOTE]

Pamiętam To znaczy, że mogę spróbować i jeśli nie zaobserwuje żadnych negatywnych skutków to ok?

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak odciągam małej gluty z nosa, to czasami z krwią poleci, troche się zmartwiłam, bo kurde co jakieś naczynko jej pękło czy śluzowka podrazniona. Może powinnam rzadziej jej odciągać. No ale jak słyszę, że jej w nosie furczy to mi jej żal i zaraz jej odciągam. I nie zawsze katarkiem, jak ma mniej to fridą.

Czy przy katarze to normalne?
O kurcze

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka laseczki

Tz mnie zarazil gardlo mnie boli, nos zatkany, jezuuu jak ja sie modle, zeby mala jakos sie uchronila .. chodze w masce jak jest aktywna, ale spimy razem wiec sama nie wiem ... wezme antybiotyk po poludniu, tata mi przywiezie, nie ma co czekac tz niby spal dzis na kanapie, kuwa mowilam mu jelopowi, ze mnie zarazi to by sie kuwa pobil ... wiecie on to taki osiol jest uparty, ze czasami czlowiek krew zalewa. mowie wez ten antybiotyk co ci lekarz przepisal, to nie on chory nie jest, smarczy, charczy, kaszle, ale nie ... i co wyszlo, wczoraj wzial, a jakby mnie posluchal to juz we wt by zaczl, pewnie dzis by juz byl prawie zdrowy ... moze by mnie nie zarazil ...
Ogolnie miedzy mna a TZ jakos ostatnio jest ochlodzenie ... oczywiscie z mojej storny podobno ... a ja mam takie odczucia ze on mnie wkujwia strasznie i dziala mi na nerwy ... podobno sie o wszystko czepiam, jestem niemila ... ale jak on jest niedorobiony i wszytsko robi zle to nie moja wina ... nie bede go chwalic zaq rzeczy banalne ... poza tym ciagle chcialby sie bzyknc ( z 2 tyg ju seksu nie bylo ), ale chory byl to nie bylo opcji, wczesniej jakos tez nie, bo spimy z mala i zawsze sie przebudzala .. ja wiem, ze on juz przez to tez chodzi podminowany, ale co mnie to obchodzi, niech idzie do kibla spusci z kija reka i tyle ... a jak mi powiedzial, zebym sie tylko wypiela to myslalam, ze mnie szlag zaleje ... egoista pieprzony ... oczywiscie tego nie zrobilam i jasnie ksiaze sie obrazil ... ale w dupie go mam
Zdrowia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Mam szokensa! Amelka spi juz 2.5h ooooo szokens nad szokensem. A mama co? nic nie zrobila, oprocz barszczu czerwonego
To i tak dużo

Cytat:
Szaja, przynajmniej Ty jesteś bo ja piszę i piszę a tu cisza

Ja umyłam podłogi, posprzątałam kuchnię. ABS zaliczony
Jedną kawkę już wypiłam a koło 15.00 zrobię drugą
Daria zaliczyła dziś dwie pół godzinne drzemki (na jednej drzemce też się położyłam bo jakaś śpiąca się zrobiłam).
Obiadek dla Darii zrobiony (zamrożony miałam ) tylko nie wiem co ja mam zjeść.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka. bylam dzis na zakupach z siorka, kupilam se kiecuszke i buty na wesele. siostra przyjechala zakatarzona i co - Dżejkob znow ma katar
ehhhh...

poka, poka

Cytat:
Lejdi umarła po tych 10 km
biegałam z moim przyjacielem, skacowanym, miał być motywatorem ale ledwo się na nogach trzymał buhaha więc dużo mi nie pomógł :P w każdym razie padłam, nie mogę chodzić takie mi się pęcherze porobiły na nogach, ale.... kocham to kocham kocham!!! Wkręciłam się na maksa

małża wywaliłam na spacer z młodym a ja muszę ogarnąć mega wielką stertę ciuszków małego, a mi się tak nie chceeeeeeeeeeeeeeee
OMG 10 km w niecałą godzinę Się nie mogę pozbierać

Cytat:
Hej, wpadłam tylko Wam powiedzieć ze mój tż jest nienormalny. Nienornalny!!! Dziecko od rana spało 10 minut i przed chwilą zmęczone w końcu padło w lozeczku. I pospało jakieś 8 minut bo tż sobie przyszedł w piecu napalić mimo że kazałam mu być cicho. No i mamy histerię, no idiota po prostu! Ja nie wierzę że on to zrobił przypadkiem, raczej go wkurzalo to co robię, bo właśnie miałam Wam pisać że za nami super dzionek a ja sobie odpoczywam i piję gorący kubek...

No no no tż Yellow

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43139838]Ugotowałam zupkę, kawałek indykowej piersi, 2 kartofle, mała cukinia, kawałeczek cebuli, trochę natki pietruszki, ciut soli, po ugotowaniu i zblendowaniu pół łyżeczki masła. I osobno ugotowałam makaron zacierki - wsuwała jak szalona

A dzisiaj bawiłyśmy się we 3 klockami drewnianymi (polecam te takie literkowe! super rzecz) na dywanie, młoda z półleżenia mi się między nogami posadziła, to ją zostawiłam na chwilę - zaciesz jak cholera fotka telefonem...[/QUOTE]

Właśnie miałam ostatnio pisać, że Dorki mało Pięknie siedzi, ale pysia nie widać

Cytat:
Cos chyba ominęłam, Dorcia siedzi? super! Mój ma dni że siedzi prosto, a czasem się chwieje jak pijany. Od jakiegoś czasu już nie stoi na kolankach tylko na stopach i rękach, dupka w górze, co to zapowiada? Bo do raczkowania to chyba nijak się ma

Tak się zezłościłam, że pójdę sobie do biedry po coś słodkiego. Co dziś polecacie?
Piotrek też tak robił przed raczkowaniem

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości