![]() |
#511 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
to jest opis z jednego z forum na ten temat
"Każdej nocy, gdy zasypiamy nasze ciało podlega paraliżowi. Jest to zjawisko naturalne, które chroni nas przed realizowaniem snów w rzeczywistości, np. gdy śnimy o biegu, nasze mięśnie nie ruszają się, gdy atakujemy wyimaginowanego wroga, nie zrobimy nikomu krzywdy. Paraliż mięśni daje nam pewność, że nasze ciało, niezależnie od treści snu, bezpiecznie spoczywa pod pierzyną. Zaburzenie występuje natomiast, gdy świadomość budzi się w trakcie snu (dokładnie w fazie REM, czyli tej najbardziej tajemniczej i najmniej zbadanych przez naukowców), ale organizm ciągle śpi. Nie mamy panowania nad ciałem, co sprawia, że możemy czuć wszechogarniającą niemoc i strach. Mimo że jesteśmy świadomi, mózg może wytwarzać obrazy marzeń sennych. To właśnie je widzi osoba doświadczająca zaburzenia jako wirujące barwy czy niewiadomego pochodzenia zjawy. Paraliż senny najczęściej pojawia się przy zasypianiu i wybudzaniu. Nie jest on groźny, ale ciężko się z niego obudzić." Ogólnie jest się świadomym a to co się śni dzieje się w pokoju (nie w głowie) ja widziałam okno w miejscu gdzie nie mamy okna a za tym oknem ktoś się czaił i się na mnie patrzył a później jeszcze ktoś chodził po pokoju. A ja leże i nic nie mogę zrobić... oby się to więcej nie powtórzyło bo będę się bała zasypiać |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaa straszne! nigdy o tym nie słyszałam i współczuje przeżycia, musiało być okropne.... pewnie dziś nie będziesz mogła spokojnie zasnąć.... ![]()
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pasta do zebow jest bardzo dobra ![]()
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-10-06 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak samo z tym, że mnie to plecy bolą potwornie- nie mogę się nawet schylić p coś bo łapie mnie straszny osty ból
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak serio to nie chciałabym czegoś takiego przeżyć, musiało być strasznie, chyba też bym miała lęki przed zaśnięciem ![]()
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Jutro 28 tc..... kończę dziś więc II trymestr (jutro 27t1d)... szok........
Od jutra III trymestr ostatnia prosta! A my zaklepaliśmy dziś fotelik!! jupiajeje. Wczoraj kupiłam kocyk w auchan za całe 11 zł! bardzo milutki, ale bez misi i naszywek (z misiem ten sam 26 zł...) a jeszcze będę kupować. Przewijały się listy dobrych sprzedawców, czy ktoś byłby tak dobry i rzucił mi tu/ do klubu lub na pw?
![]() |
#518 |
Rozeznanie
|
Negrid, współczuje Ci.. to musiało być straszne przeżycie
![]() ![]() Ah, a Wy tu serniczkach, orzechowcach ... - dwa moje ulubione ciasta ![]() ![]() Dziewczyny dziś znów miałam takie stwardnienie brzucha...tylko, że dziś chciało mi się trochę bardziej do toalety, bo pęcherz pełny... mimo tego boję się i będę prosiła o fenoterol ... Do wizyty w środę nie wychodzę z łóżka ...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=malaMigotkAaa;43145 804]
Dzięki perfuzja, czym leczyłaś opryszczkę, ja poratowałam się na szybko pastą do zębów i... ku mojemu zdziwieniu dziś mam czerwoną plamkę ale nie ma strupka ani pęcherzyków. Mąż poszedł do apteki po maść cynkową. /QUOTE] ja opryszczkę smarowałam clotrimazolinem- ta maść jest dobra na wszystko ![]() Negrid- co to jest ten syndrom?
#520 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
też doczytałam o tym syndromie- masakra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#523 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Pogoda dzisiaj do bani, pochmurno i zimno. Współczuje niewyspanym, u mnie od kilku dni szaleją hormony i ciągle chce mi się ryczeć. Sernik też bym zjadła, albo cokolwiek słodkiego, a wczoraj nawet na zakupach nie byłam więc zazdroszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=em ma;43146129
A jak z kucaniem? Dla mnie to dramat-jak kucnę to ledwo wstaję. Nie cierpię też teraz wyciągać patelni która stoi na dolnej półce-chyba będzie cały czas stała na kuchence ![]() [/QUOTE] mnie napier*** między łopatkami i prawa łopata i przez to wyciągnięcie prawej ręki jest właściwie niemożliwe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
rany czas leci strasznie a ja nadal w tematyce zielona ![]() niedawno miałam 16 tc a teraz już trwa 24 tc- kiedy to zleciało nie wiem? W takim tempie ocknę się na porodówce ![]()
![]() |
#525 | |
Gang Iren
|
Ja,ja!! Straszny łasuch w ciąży jestem na słodkie... Cytat:
Bardzo szybko leci mi ta ciąża,aż za szybko chyba. Z jednej strony chciałabym już urodzić i pozbyć się moich dolegliwości,a z drugiej nie wiem czy nie potrzebuję więcej czasu niż to co mi zostało. Te pół roku przeleciało mi tak jakby to miesiąc był...
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Magnusia clotrimazol jest przewicgrzybiczy, a opryszczka jest zakazeniem wirusowym, wiec raczej równie dobrze mogłabys smarowac kremem nivea
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w łasuchowaniu nie jestem w stanie pobić mojego męża ![]() ![]()
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi jakoś pomaga ![]() ![]()
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Mam 7 słoikow czekosliwki i 5 słoikow zwykłej konfitury śliwkowej. Do tego 8 słoikow gruszki w occie i 7 grzybów marynowanych. Na swoją kolej czekają jeszcze gruszki. Która chętna?
![]()
#530 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Oj ja mojego też nie pobiję. Ale po nim to widać akurat ![]() Cytat:
Możesz dać te grzybki,będę zagryzać na przemian z Emmy sernikiem ![]()
![]() |
#531 |
Zadomowienie
|
Też mi coś wywalilo w rogu ust, ale to chyba zajad , posmarowalam to maxibiotic, ,myślę że po jednym razie mu nie zaszkodzi, a mi pomoże.
Też nie słyszałam o takich przypadłości podczas snu i po wybudzeniu. Mnie też coś zatyka pod łopatka jak usypiam . Nie wiem czy to z niewyspania czy ciśnienie, ale oczy mi się same zamykają...idę sobie zrobić słaba kawę i biorę się za obiad, a później do mamy. Coś czuje że dziś o 21 będę już spala. Co do pogody to pochmurno i smutno jakoś, a ja miałam piękna wizje, że mi pranie wyschnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
Em ma, Magnusia, mam podobnie, ostatnio jak dosypywałam sól do zmywarki (ze 3 minuty musiałam trzymać w wyprostowanej ręce kilogramowe pudełko kucając), to nie dość, że kręgosłup i nogi drętwiały, to aż ręka mi zaczęła drgać... A przecież było coraz lżejsze!
Że nie wspomnę, że jak wstaję nawet z siedzenia na sofie, to mi mąż pomaga ![]()
#533 |
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie taki pas http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...536516275.html
na zimę i do pracy będę miała- jak mi się bluzka podwinie czy coś to nie będę świecić rajtkami ![]()
#534 |
Gang Iren
|
Magnusia a ty jeszcze pracujesz?
Bo ja myślałam,że dawno już nie...
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracam 14/10 do pracy na jakieś 2 m-ce a w połowie grudnia zawijam się już na L4 do porodu ![]()
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
Ja miałam coś takiego, ale bardzo dawno temu, jeszcze jak chodziłam do liceum. Był straszny upał i wróciłam strasznie zmęczona autobusem ze szkoły i tak jak stałam rzuciłam się na łóżko. Obok w pokoju rozmawiali rodzice (otwarte drzwi do mojego) więc wszytko słyszałam i chciałam coś dorzucić do ich rozmowy i....ni cholery nic nie mogłam zrobić. Ani się poruszyć, ani otworzyć oczu ani zawołać, a z całych sił próbowałam wołać mamę o pomoc. Trwało to chyba z minute lub dwie, ale dla mnie to była wieczność. W końcu puściło mnie i krzyknęłam, przybiegła mama i pomogła mi wstać. Pytałam się czy faktycznie o tym rozmawiali, czy mi się to nie przyśniło, ale potwierdziła. Nigdy więcej już czegoś takiego nie miałam i oby tak zostało. Przeżycie koszmarne, minęło juz jakieś 10 lat a ja dalej to pamiętam ze szczegółami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
Zaczęłam prac ciuszki maludy. Jak tak sie do tego zabieralam to zdałam sobie sprawę jak bardzo jestem nieporadna w tym wszystkim.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | ||
Raczkowanie
|
Jakie cudo!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj byłam na tym ślubie (ostatecznie nieufryzowana ![]() Ostatecznie przygarnęłam kieliszek a laska stojąca koło mnie na to tak: "spoko, nikt nie będzie komentował. Najwyżej w myślach." ech, ludziom to nigdy się nie dogodzi... ![]() Pięknej niedzieli Wam życzę!
![]() Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-10-06 o 11:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.