|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Mysle ze zrobicie lepszy interes kupujac uzywany wozek [QUOTE=Olenka_24;43145579] Lineczka to dużo jeszcze musicie zrobić w pokoju Małej? A łóżeczko chcecie od razu mieć w jej pokoju czy w sypialni na początek ? [\QUOTE] Zostalo nam pomalowac drugi raz, posprzatac i poustawiac meble a lozeczko od razu bedzie w pokoju malej bo nawet gdybym bardzo chciala to w sypialni nie mamy miejsca na lozeczko ale od poczatku mowilam ze bedzie spala w swoim pokoiku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
witam się i ja, boli mnie ramię jakoś tak dziwnie musiałam spać
|
|
|
|
#753 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
9 pkt to bardzo ładnie dostała! Jak donoszony, całkiem zdrowy dzieciaczek Świetne wieści! Trzymam kciuki za mleczko i w ogóle za wszystko.A jak Ty się czujesz? Jak rana? Tż często wpada? W ogóle jak się z tym czujesz, że malutka jest już na świecie? Karmią ją sondą? Cytat:
Jak będzie pokój gotowy małej to wrzuć fotki! No i ręcznik też chcemy zobaczyć ![]() Cytat:
A miałaś może do czynienia z biustonoszami Alles do karmienia? Mierzyłam kilka w sklepie i fajne są ale się zastanawiam czy "na długo są fajne". Czemu Cię przygotowania nie cieszą? Jakiś spadek nastroju? Jeszcze troszkę i Witusia wypiszą ze szpitala i będzie z Wami! Wiecie co odebrałam tą Zebre z Bright Stars i trochę jestem nią rozczarowana.. myślałam, że będzie mieć jakieś szeleszczące elementy np. nogi, albo piszczałkę gdzieś a z takich hałasiarzy to ma tylko grzechotkę.... jakoś tak nie jestem zachwycona...
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
paulina super, zwariowane-serduszko udanych zakupow, jestem mega niewyspana
|
#755 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dla Majeczki i dla Ciebie.Cytat:
Pal licho. I tak nie miałabym jej jak przewieźć. za tygodnie i rozpoczęte miesiące.Witam się niedzielnie. Nic mi sie nie chce Wystawiłam mięso na mielone, ale nie wiem czy mój szanowny małż będzie chciał to jeść, bo on "mięsa mielonego nie lubi" Ciekawe jak tam Trele. Czy coś się rozkręciło. I jak u Ryby?
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula Alles jest srednio-wyzsza polka. Nie na mój biust ale nie spodziewalabym sie jakiegos szczególnego spadku jakosci.
A nie cieszy mnie nic bo chyba mam mini baby bluesa bez dziecka . Jest opcja ze Maly zostanie do planowanego terminu porodu. A to jeszcze miesiąc ;(. I chyba dla jego wagi na jakies 200g-300g zawiesimy cycolenie bo bardzo dużo go to kosztuje.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#757 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym 3 drobiazgi z ikei a nie ma mi kto kupić Nie wybiera się żadna z Was? ![]() Cytat:
![]() No ja już wczoraj się rozpłakałam ze stresu. Mąż mnie uspokajał, że ona też śpi, że zobaczę, rano będzie szaleć... A ja mówię że do rana to już 3x na IP wyląduję Na szczęście obudziła się wieczorem, ale zwariować idzie ![]() A teraz się tak wypięła, że mąż mówi "Córko, ale bokiem się nie wychodzi" Zapewniam, że rozciąganie pleców pod żebrami też boli, nie tylko kopniaki ![]() A z tym wózkiem baaardzo nieładnie! Dobrze chociaż, że zapewniają Wam jakiś wózek do czasu dostarczenia Waszego. Cytat:
![]() O kurczę, to zdrówka dla Witka! Oby to nie była wina kichającej pielęgniarki, bo normalnie bym chyba rozniosła ![]() Czemu Cię nie cieszy? Witek za moment będzie z Wami! Cytat:
![]() Cytat:
Mielone zje tylko w spaghetti ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakatarzonym mamuśkom zdrówka, no i mega mocne kciuki za Witusia, żeby się nie pochorował, no nieodpowiedzialność jak ta lala, no z jednej strony trudno żeby dorosła kobita szła na zwolnienie, bo ma katar, ale z drugiej jest pewnie co robić nie bezpośrednio przy wczesniakach albo chociaz są maseczki
Mnie cały czas martwi, że to ten jesienny okres, a Ania kilka dni w przedszkolu, potem w domu z gilem w najlepszym razie, a często jakimś wirusem czy anginą Ja też mam ostatnio cięzkie noce, Mała chyba się wstawiła albo mocno obnizyła i w nocy ból bioder i pachwin jest taki, że najgorzej jak jestem trochę we względnym bezruchu, jak potem trzeba wstać z łózka czy coś to masakra, wolę czasem z sikania zrezygnować w nocy niż się zwlekać z materaca |
|
|
|
#759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że ten Twój baby blues to całkiem normalna sprawa, hormony szaleją i tak jest. Jakby Ci nie przechodziło to szukaj pomocy, ale napewno dobrze o tym wiesz. Za jakiś czas samo przejdzie. Najważniejsze, że mlody pije Twoje mleczko, jeśli faktycznie ssanie jest zbyt męczące dla niego to lepiej podawać sondą albo butlą, żeby ładnie przybierał. A powiedz jak Aliska? Poprawiła się trochę?
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzylam w googlach wczoraj jak wyglada ale moj byl caaaalkiem inny a wozek mysle ze w tym tygodniu juz bedzie w sklepie Ale mi sie nic nie chce, leze dalej w lozku oczywiscie w pizamie, przydaloby sie obiad zrobic ale tez nie mam weny przez katar a tu jeszcze pokoj trzeba umalowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie
widze że u Was nastroje nie lepsze niż u mnie.. pogoda i zimno jakoś nie cieszy.. ale jestem zadowolona bo po 1 jutro wizyta u gina a po 2 wczoraj się zważyłam i przez ostatnie 3 tyg przytyło mi się niecałe 1,5 kg a to cieszy myślałam że dalej będzie waga tak szybko szła.. ale skoro apetyt mi nie dopisuje to jakby nie ma skąd.. noc dziś u mnie lepsza.. choć jedna się należy w tyg. Ostatnie 2 dni ciągle mi brzuch twardnieje ![]() wczoraj poszłam zrobić badania krwi + mocz.. ostatnie dni swędziały mnie natrętnie dłonie i trochę stopy w nocy i puchły kostki <na szczęście na razie jakby cisza w temacie> i wpadłam w popłoch i pobiegłam na badania... zobaczymy też jak moje TSH się trzyma bo w pt kontrola ![]() kurka siedzieć nie mogę.. bo macica do gardła mi podchodzi i
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
mąż pomalował przedpokój
![]() kurde jeszcze tylko szafa, wstawić nowe drzwi i gotowe. no jeszcze sypialnia :P |
|
|
|
#763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu że mnie to wkurza. Przez te dwa dni starałam się jej unikać i jakoś było w miarę. Hormony jednak robią dużo Cytat:
dla Majeczki, super wieści. Trzymajcie się cieplutko i zdrowoPrzyznaję że nadrobiłam po łebkach, dzisiaj wieczorem w domu spokojnie już będę mogła nadrobić i poczytać, no i być z wami na bieżąco. Trele jak tam nie rodzisz jeszcze??? My czujemy się dobrze, mała się wypina, jutro wizyta u lekarza muszę z nim pogadać o puchnięciu nogi bo kurde denerwuje mnie że jedną mam jak bania a druga spokojnie.
|
|
#764 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest mnóstwo przykładów cudownych wcześniaków. U Witka teraz będzie widać różnicę pomiędzy rówieśnikami, a później to się wszystko zatrze. Mnie śmieszy zawsze ciocia, która urodziła tydzień przed terminem syna i ma mnóstwo problemów z nim (ma teraz 18 lat) i powtarza, że urodził się jako wcześniak i stąd te problemy. Chyba nikt jej jeszcze nie uświadomił, że to raczej jej metody wychowawcze na to wpłynęły Cytat:
Służę pomocą jakby co ![]() Cytat:
Ale żeby nie było za pięknie chyba zaczyna mi się wyżynać ósemka |
|||
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny argument ![]() ja wstawiłam przed ostatnie dzieciowe pranie |
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Wołali mnie rpzed chwilą do doktor. I ona do mnie, że mnie przyjmowała i że pamiętam jak powiedziała, że mam pieczarkarnie, ja se myślę wykryli grzyby. Okazalo się, że oprócz dwóch grzybów są jeszcze 3 !!! bakterie ja nie wiem jak to wyhodowałam, serio. Nawet nie swędziało...No ale ok, ona do mnie że tu zaczyna się problem, ja już najczarniejsze wizje, a ona, że na 1 bakterie jest lek ale nie można stosować go w ciąży. Na drugą jest lek, ale na zamówienie do szpitala. Ja już wizja czarna, aona że jest nadzieja. Że jest lek, ale szpital go nie refunduje i muszę zapłacić za niego, ona da mi prywatnie receptę i kupię w aptece |
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem skąd to się bierze, ale mam napady jak bulimiczka, tylko bez zwracania, choć wielokrotnie jest mi niedobrze jak już się napcham
|
|
|
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałaś już może łóżeczko?Ja dzwoniłam w piątek do tego gościa i twierdził że on już ma te łóżeczka i że oddzwoni do mnie czy da radę jeszcze w ten piątek co był wysłać - i oczywiście nie zadzwonił
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale oni tak chyba lubią. A mówiła ile kosztuje ten lek? Bo się możesz po raz drugi zestresować ![]() Chyba kiedyś już pisałam Wam jakiego mam w mieście doktorka zabawnego. Jest bardzo dobrym specjalistą, ale lubi sobie pograć na czyiś emocjach. Ponieważ mi się nudzi, przytoczę historię jeszcze raz. Może nie wszystkie czytały Koleżanka poszła potwierdzić ciąże. Lekarz robi jej usg i mówi, że ma dwie wiadomości dobra i złą i którą chce usłyszeć najpierw. Ona mówi, że tą złą. Na co on droczy się z nią, że czemu od złej, może od dobrej by zacząć. I taka gadka, po której ona w końcu zgadza się żeby zaczął od dobrej: -jest ciąża i to bliźniacza, doktorek zadowolony z siebie podaje cudowną informacje. Jej emocje i wzruszenie sięgają zenitu. Trochę trwa jej szczęśliwe uniesienie, po czym przypomina sobie o złej wiadomości i zaraz o nią pyta. -ciąża jest obumarła, pada odpowiedz... To jest dopiero gra na emocjach. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- O widzisz. Nie, właśnie nie mam jeszcze tego łóżeczka i jutro zamierzam się z nimi skontaktować. Byłoby super gdyby wysłał mi je w piątek, ale pewnie tego nie zrobił. Tak czy inaczej zadzwonię do nich, przypomnieć o rzeczach, o których zapomnieli ostatnio i o gratisie za nerwy, które przez nich zjadłam. |
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r....
Jestem
w sumie dopiero nie dawno wstalam ale chyba zaraz znowu sie poloze bo jestem padnieta . Chyba nie nadaremno ktos wymyslil ze ciaza ma trwac 9 miesiecy , bo kazdy kolejny dzien czuje sie strasznie .. W nocy mialam skurcze ud - tak sobie to tlumacze. Normalny skurcz zaczynajacy sie Od pachwiny I biegnacy az do kolana . Po za tym zadnych atrakcji - rano wstalam przerazona bo cos mi chlupneło , myslalam ze woda , a to dalej czop zlazi. Nie wiem gdzie to sie miesci. Lineczka - mi tez tak wlasnie schodzilo malutkimi kawaleczkami Od dwoch tygodni ale dopiero teraz wiem ze to to ! Babku - co za kretyn z tego lekarza Dzidzia - chyba zartujesz ze pielegniarki Od noworodkow a w szczegolnosci wczesniakow przychodza zasmarkane do roboty? Wiecej nie pamietam.. :P
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-10-06 o 14:21 |
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Dokończyłam właśnie listę moich ulubionych kołysanek. Autorem większości jak się okazało jest Turnau i Magda Umer. Piękne są. Wczoraj puszczałam do snu mężowi
Kazał sobie w kółko puszczać tę http://www.youtube.com/watch?v=EIDrJtoVz3AJa natomiast zakochałam się w tej http://www.youtube.com/watch?v=S8cgNhzeFtI i właśnie ściągałam sobie tekst i śpiewam mojemu synkowi. Śpi spokojnie, a zawsze wierzga, kiedy siedzę przy komputerze, więc działa ![]() Jak macie jakieś, które pamiętacie z dzieciństwa jako swoje ulubione, to pisać, może jeszcze coś dołóże, choć mam ich na liście już 17 ![]() Trele tak właśnie myślałam, czy coś się wydarzy u Ciebie dzisiejszej nocy. Co raz więcej masz tych objawów, więc to już tuż, tuż. Fajnie gdyby samo się zaczęło, ale Ty masz już chyba po dziurki w nosie, tego czekania
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze 3 miesiące ból brzucha i mdłości potem od 3 do 8 super a teraz 9 masakraale wydawało mi się że ten czop jest podbarwiony albo krwią albo taki brązowawy a to moje coś miało kolor normalny.. ja już nie wiem bo w sumie tylko w piątek był a do tej pory już nie
|
|
|
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze mam nadzieję że te łóżeczko dojedzie w stanie idealnym i nie będzie później cyrków bo czasu coraz mniej
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się weekendowo,
podczytywałam Was na bieżąco ale nie cytuje bo nie pamiętam komu co i jak ![]() My weekend spędzamy tak pół na pół, trochę w domu, trochę na zakupach,dziś jeszcze na pizzy byliśmy ![]() Jutro z rańca muszę leciec do labo oddać mocz i krew.. Spadam do Tż. Miłej niedzieli
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#780 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niektórzy to mają z głowami :/Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jutro wybieram się na Bezpiecznego Malucha w Gliwicach i dostałam info, że jeszcze są wolne miejsca, może któraś dołączy? |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

a lozeczko od razu bedzie w pokoju malej bo nawet gdybym bardzo chciala to w sypialni nie mamy miejsca na lozeczko ale od poczatku mowilam ze bedzie spala w swoim pokoiku 

zamówili go z hurtowni jak tylko zapłaciliśmy i widocznie go sprzedali i dupa, musismy czekać aż były szef TŻ zadzwoni że już przyszedł.. wkurzyłam się bo dla mnie taka sytuacja jest nie do pomyślenia..
Wystawiłam mięso na mielone, ale nie wiem czy mój szanowny małż będzie chciał to jeść, bo on "mięsa mielonego nie lubi" 

patrzylam w googlach wczoraj jak wyglada ale moj byl caaaalkiem inny 

Nie wiem skąd to się bierze, ale mam napady jak bulimiczka, tylko bez zwracania, choć wielokrotnie jest mi niedobrze jak już się napcham
KCIUKI DLA ANI
Jeszcze mam nadzieję że te łóżeczko dojedzie w stanie idealnym i nie będzie później cyrków bo czasu coraz mniej