Z trądzikiem do lekarza? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 15:19   #271
Agnieszka987
Zakorzenienie

Dot.: Z trądzikiem do lekarza?

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
Zastanawiałyście się kiedyś nad tym ,że ilość tego wszystkiego co nakładamy, kombinujemy, mieszamy, testujemy...może zaszkodzić?
się mówi ze pomaga, no okej ale z dnia na dzien to sie z organizmu nie ulatnia wiec my dokladamy coraz to nową warstwe i po prostu organizm juz nie wyrabia i moze dlatego cos ciągle nam wylazi?
a gdybysmy to wszystko nagle odstawily? ale wszystko dokladnie ?
Ja wcale wiele nie nakładam Minimum co muszę Jeśli chodzi o mnie, to mam cerę mieszana, a taka cera "naturalnie" ma skłonność do łojotoku w strefie T, do zaburzen rogowacenia i przesuszenia na policzkach więc myślę, ze niewiele by się zmieniło Kiedyś zrobiłam taki eksperyment... przemywałam twarz naparem rumiankowym... skóra z poczatku była delikatnie wygładzona, ale potem zaczęła się zanieczyszczać... Chciałabym też dodać, że nie zmienimy środowiska w jakim zyjemy, więc np. odstawka filtrów nie wchodzi w grę jak dla mnie juz teraz.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Mąż mi ostatnio zadał pytanie- co Ty byś zrobiła jak byś nagle po katastrofie lotniczej wylądowała gdzieś na wyspie i musiała sobie poradzić 3tygodnie bez kosmetków.

No wiec, faktycznie, taka przyzwyczajona do wiecznej walki, oczyszczania, nawilazania a tu nagle bum ,myjesz sie w deszczowce albo wodzie do okola wyspy, nie masz jedzenia kombinowanego o jakim tu czytam...

nie ma lekarza do ktorego idziesz , samemu trzeba sobie radzic ,sposobami naturalnymi
Ja nie jestem aż tak przywiązana do swoich kosmetyków Są rzeczy ważniejsze, wiec myslę, że poradziłabym sobie
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 15:20   #272
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Tyle, że jest transparentny, więc trzeba liczyć tylko na matowanie, ale mnie to nie przeszkadza, od krycia mam podkład
Również używam transparentnego pudru do wykończenia makijażu, ale z Clinique, jestem z niego zadowolona. W sumie puder transparenty to dobre wyjście, zawsze ładnie dopasowuje się do cery i nie widac go
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 15:25   #273
agnkat
Przyczajenie

Ja zdecydowalam się na wizytę u dermatologa... jedna pani doktor stwierdziła, że to alergia, a inny lekarz stwierdził, że to łojotokowe zapalenie skóry...oczywiście nie obyło się bez długiej listy leków...stwierdziłam, że podziałam jeszcze sama...zmieniłam krem nawilżający i problem zaczerwienień w koło nosa zniknął, pozostały tylko białe krostki, z którymi walczę co jakiś czas...mam nadzieje, że Eucerin stosowany przez dłuższy czas będzie najlepszym lekarstwem
agnkat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 15:28   #274
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Również używam transparentnego pudru do wykończenia makijażu, ale z Clinique, jestem z niego zadowolona. W sumie puder transparenty to dobre wyjście, zawsze ładnie dopasowuje się do cery i nie widac go
Jesli chodzi o makijaż, nie zauważyłam żebym miała więcej zmian gdy go noszę. Kiedy przez kilka miesięcy nie nakładałam makijażu było to samo. Ale niektórym może szkodzić

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez agnkat Pokaż wiadomość
Ja zdecydowalam się na wizytę u dermatologa... jedna pani doktor stwierdziła, że to alergia, a inny lekarz stwierdził, że to łojotokowe zapalenie skóry...oczywiście nie obyło się bez długiej listy leków...stwierdziłam, że podziałam jeszcze sama...zmieniłam krem nawilżający i problem zaczerwienień w koło nosa zniknął, pozostały tylko białe krostki, z którymi walczę co jakiś czas...mam nadzieje, że Eucerin stosowany przez dłuższy czas będzie najlepszym lekarstwem
I weź w naszym kraju coś zdiagnozuj..
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 15:38   #275
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Zastanawiałyście się kiedyś nad tym ,że ilość tego wszystkiego co nakładamy, kombinujemy, mieszamy, testujemy...może zaszkodzić?
się mówi ze pomaga, no okej ale z dnia na dzien to sie z organizmu nie ulatnia wiec my dokladamy coraz to nową warstwe i po prostu organizm juz nie wyrabia i moze dlatego cos ciągle nam wylazi?
a gdybysmy to wszystko nagle odstawily? ale wszystko dokladnie ?
Używam mniej więcej tyle samo kosmetyków co przeciętna kobieta z czystą cerą
Rano - zamiast mycia spryskuję twarz hydrolatem i nakładam filtr.
Wieczorem - demakijaż olejkiem myjącym,, żelem i znowu spryskuję twarz hydrolatem. x5 w tygodniu po takim demakijażu nakładam Zorac,w pzoostałe dwa dni peeling enzymatyczny + spirulina lub coś nawilżającego. Nie sądzę bym pakowała w swoją skórę pełno chemii. Akurat jestem minimalistką

Poza tym moja cera bardzo szybko się zanieczyszcza, gdybym mogła używałabym tylko filtru i wykonywała dokładny demakijaż - ale niestety, muszę trzymać cerę w ryzach i moja opracowana pielęgnacja jest względnym minimum.
Tak a pro półproduktów to wkurzyłam się - właśnie zauważyłam, że moje serum ma ważność przez 6 miesięcy (do października) i muszę wylać ponad połowę... Oj muszę zrobić zakupy na ZSK i wykombinować jakieś serum..
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 15:40   #276
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o makijaż, nie zauważyłam żebym miała więcej zmian gdy go noszę. Kiedy przez kilka miesięcy nie nakładałam makijażu było to samo. Ale niektórym może szkodzić

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

I weź w naszym kraju coś zdiagnozuj..
Ja również nie widzę różnicy jak nosze makijaż.
Stary 2013-10-06, 15:45   #277
eeeemilaa
Przyczajenie

Dokładnie, nie ma żadnej różnicy czy ten makijaż jest czy go nie ma. W sumie jest jedna różnica, wygląda się gorzej bez.
Zmiany skórne, które pozostawił mi trądzik MUSZĄ być zamaskowane dobrym podkładem. Nie umiałabym wyjść tak po prostu bez niczego na twarzy. Psychicznie czułabym się niekomfortowo. A wolałabym nie używać tych wszystkich kosmetyków....
eeeemilaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 16:00   #278
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Używam mniej więcej tyle samo kosmetyków co przeciętna kobieta z czystą cerą
Rano - zamiast mycia spryskuję twarz hydrolatem i nakładam filtr.
Wieczorem - demakijaż olejkiem myjącym,, żelem i znowu spryskuję twarz hydrolatem. x5 w tygodniu po takim demakijażu nakładam Zorac,w pzoostałe dwa dni peeling enzymatyczny + spirulina lub coś nawilżającego. Nie sądzę bym pakowała w swoją skórę pełno chemii. Akurat jestem minimalistką
Tak się świecę rano, że nie wyobrażam sobie nie mycia twarzy rano. Poza tym w nocy się kręcisz, najpierw włosami o poduszkę a potem poduszką w twarz, czasem dłonią w twarz, dziwię się że tylko spryskujesz hydrolatem

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 16:03   #279
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeeemilaa Pokaż wiadomość
Dokładnie, nie ma żadnej różnicy czy ten makijaż jest czy go nie ma. W sumie jest jedna różnica, wygląda się gorzej bez.
Zmiany skórne, które pozostawił mi trądzik MUSZĄ być zamaskowane dobrym podkładem. Nie umiałabym wyjść tak po prostu bez niczego na twarzy. Psychicznie czułabym się niekomfortowo. A wolałabym nie używać tych wszystkich kosmetyków....
To może inwestycja w zabiegi, czy na dobry początek kwaszenie się w domu Wyleczyłaś juz tradzik?
Stary 2013-10-06, 16:04   #280
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eeeemilaa Pokaż wiadomość
Rozumiem, mam tak samo, makijaż poprawia moje samopoczucie
Stary 2013-10-06, 16:05   #281
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Tak się świecę rano, że nie wyobrażam sobie nie mycia twarzy rano. Poza tym w nocy się kręcisz, najpierw włosami o poduszkę a potem poduszką w twarz, czasem dłonią w twarz, dziwię się że tylko spryskujesz hydrolatem
Ja też jestem zwolenniczka mycia twarzy rano Przecież skóra w nocy intensywnie się regeneruje, zostają resztki sebum, kosmetyków, maści... Skora poci się... Jeśli kogoś podraznia częsty kontakt z wodą, to są jeszcze płyny micelarne, choć ja wolę wodę
Stary 2013-10-06, 16:11   #282
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Ja też jestem zwolenniczka mycia twarzy rano Przecież skóra w nocy intensywnie się regeneruje, zostają resztki sebum, kosmetyków, maści... Skora poci się... Jeśli kogoś podraznia częsty kontakt z wodą, to są jeszcze płyny micelarne, choć ja wolę wodę
Nie wyobrażam sobie nie umycia twarzy rano, to jest pierwsza czynność po przebudzeniu.
Stary 2013-10-06, 16:11   #283
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Mi to w zupełności wystarcza i nie mam problemu ze świeceniem cery.
Stary 2013-10-06, 16:21   #284
Ola Moderatorka
Ekspert

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie nie umycia twarzy rano, to jest pierwsza czynność po przebudzeniu.
Zdecydowanie twarz należy przemywać jak najczęściej ze wszelkich zanieczyszczeń. Najlepiej Eucerin DermoPURIFYER Tonikiem. Oczyszcza skórę i co najważniejsze jej nie wysusza. Spróbuj.
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 16:26   #285
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Zdecydowanie twarz należy przemywać jak najczęściej ze wszelkich zanieczyszczeń. Najlepiej Eucerin DermoPURIFYER Tonikiem. Oczyszcza skórę i co najważniejsze jej nie wysusza. Spróbuj.
Częste przemywanie twarzy jest podstawowym błędem w pielęgnacji cery trądzikowej. Obserwuję swoją twarz - jeśli wstaję rano i wygląda naprawdę dobrze nie widzę sensu ponownego narażania skóry na wysuszenie/podrażnienie. Co innego, gdyby moja cera potrzebowała takiego oczyszczenia, ale jeśli nie, to po co? Dla zasady? Poza tym taka metoda służy mojej cerze, nie zauważyłam by cera była zanieczyszczona. W zupełności wystarcza mi spryskanie twarzy hydrolatem i zebranie reszty wacikiem.

Edytowane przez 201704240919
Czas edycji: 2013-10-06 o 16:27
Stary 2013-10-06, 16:31   #286
Antymionka
Moderator

Cytat:
Ja też wolę wodę, mam wtedy w 100% pewnośc że wszystko z mojej twarzy znikło. A myję twarz zazwyczaj 3 razy dziennie, czasem dwa. Rano jak wstaje, jak wracam i zmywam makijaż, i potem wieczorem, chociaż czasem to pomijam i przecieram płynem micelarnym lub tonikiem
Stary 2013-10-06, 16:31   #287
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
A ja jestem w pewnym sensie za niemyciem, chociaż ja z kolei myję rano, a wieczorem tylko lekko przemywam, czyli odwrotnie, bo na noc zawsze coś mocniejszego nakładam, co trzeba zmyć. I też mi służy takie coś, a co do kręcenia w nocy to da się to opanować - ja umiem całą noc na plecach przespać, głową trochę pokręcę czasem, poprzesuwam się, ale nie dotykam głową poduszki.

Właśnie, ważne jest też to, że nie nakładam makijażu, więc nie mam czego tak dokładnie zmywać. Tylko mleczko migdałowe i puder bambusowy.

Edytowane przez Figula94
Czas edycji: 2013-10-06 o 16:33
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 16:31   #288
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Częste przemywanie twarzy jest podstawowym błędem w pielęgnacji cery trądzikowej. Obserwuję swoją twarz - jeśli wstaję rano i wygląda naprawdę dobrze nie widzę sensu ponownego narażania skóry na wysuszenie/podrażnienie. Co innego, gdyby moja cera potrzebowała takiego oczyszczenia, ale jeśli nie, to po co? Dla zasady? Poza tym taka metoda służy mojej cerze, nie zauważyłam by cera była zanieczyszczona. W zupełności wystarcza mi spryskanie twarzy hydrolatem i zebranie reszty wacikiem.
Ja myję dla zasady poniekąd, bo wiem, że są na niej pozostałości nałozonych kremów i maści wieczorem. Odpowiednie mycie, odpowiednim preparatem nie podrażnia mi skóry i nie wysusza. Ale jeśli Ci słuzy, Twój wybór
Stary 2013-10-06, 16:33   #289
Antymionka
Moderator

Cytat:
Ja myję dla zasady poniekąd, bo wiem, że są na niej pozostałości nałozonych kremów i maści wieczorem. Odpowiednie mycie, odpowiednim preparatem nie podrażnia mi skóry i nie wysusza. Ale jeśli Ci słuzy, Twój wybór
każdy musi znaleźć dla siebie sposób, i oczywiście kosmetyk który będzie dla nas najlepszy. Który dobrze oczyści, ale nie podrażni skóry.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 16:35   #290
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość
A ja jestem w pewnym sensie za niemyciem, chociaż ja z kolei myję rano, a wieczorem tylko lekko przemywam, czyli odwrotnie, bo na noc zawsze coś mocniejszego nakładam, co trzeba zmyć. I też mi służy takie coś, a co do kręcenia w nocy to da się to opanować - ja umiem całą noc na plecach przespać, głową trochę pokręcę czasem, poprzesuwam się, ale nie dotykam głową poduszki.

Właśnie, ważne jest też to, że nie nakładam makijażu, więc nie mam czego tak dokładnie zmywać. Tylko mleczko migdałowe i puder bambusowy.
Ja skupiam się na demakijażu, wykonuję go naprawdę bardzo dokładnie. A na noc nakładam albo Zorac, albo serum na bazie wody, także lekkie specyfiki.
Stary 2013-10-06, 16:47   #291
ulmich
Rozeznanie

A zorac o jakim stężeniu stosujesz?
Czy lepiej zaczynać od niskoprocentowych ?
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 16:50   #292
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Ja skupiam się na demakijażu, wykonuję go naprawdę bardzo dokładnie. A na noc nakładam albo Zorac, albo serum na bazie wody, także lekkie specyfiki.
Ja właśnie nie mam makijażu do zmywania i dlatego tak, a na noc często daję macerat marchwiowy, albo olejek neem i to z mleczkiem manuka (które jest nieco cięższe od migdałowego), a olejków samą wodą nie zmyję. Jednak ziółka z olejkiem herbacianym, którymi przemywam twarz wieczorem mają mi działać trochę antybakteryjnie też, ale to pewnie dość słabe działanie. Zresztą sam olejek neem też jest antybakteryjny.
Stary 2013-10-06, 17:04   #293
ulmich
Rozeznanie

Gdzie kupujesz mleczko z manuca? słyszałam tylko o miodzie.
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:15   #294
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość

Jeśli nie masz makijażu, to i tak masz tonę zanieczyszczeń ze środowiska. Jeśli jeszcze mogę zrozumieć poranne przetarcie twarzy tonikiem czy czymś, to wieczorem (albo jeśli wcześniej się wraca do domu to tuż po powrocie) pożądne oczyszczenie twarzy to mus.

Ewunia - widzę, że miałaś kurację Tetralysalem. Nie miałaś nawrotu po odstawieniu?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:21   #295
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
U mnie jest to samo, zwyczajnie nie potrzebuję mycia twarzy rano. Mam wtedy okropny przesusz i momentalnie się świecę. Nawet, jeśli nałożę coś tłustego, rano nie ma po tym śladu, bo wszystko wytrę w poduszkę
Wydaje mi się, że nie ma co myć dwa razy dla zasady, trzeba obserwować swoją cerę i robić to, co jest dla niej najlepsze

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:31   #296
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
Gdzie kupujesz mleczko z manuca? słyszałam tylko o miodzie.
Mleczko manuka kupuję na mazidłach, ale to jest lekka mieszanka, nie ma tam samego mleczka.

Cytat:
Jeśli nie masz makijażu, to i tak masz tonę zanieczyszczeń ze środowiska. Jeśli jeszcze mogę zrozumieć poranne przetarcie twarzy tonikiem czy czymś, to wieczorem (albo jeśli wcześniej się wraca do domu to tuż po powrocie) pożądne oczyszczenie twarzy to mus.

Ewunia - widzę, że miałaś kurację Tetralysalem. Nie miałaś nawrotu po odstawieniu?
Ale ja napisałam, że przemywam twarz, ale bez detergentów. I to co siedzi na mojej skórze, nie jest lepkie, ani nic z tych rzeczy ziółka spokojnie usuną, tym bardziej, ze i tak siedzi mi to na pudrze bambusowym, który jeszcze łatwiej schodzi...
Stary 2013-10-06, 18:56   #297
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
U mnie jest to samo, zwyczajnie nie potrzebuję mycia twarzy rano. Mam wtedy okropny przesusz i momentalnie się świecę. Nawet, jeśli nałożę coś tłustego, rano nie ma po tym śladu, bo wszystko wytrę w poduszkę
Wydaje mi się, że nie ma co myć dwa razy dla zasady, trzeba obserwować swoją cerę i robić to, co jest dla niej najlepsze
Ja myję dwa razy, rano i wieczorem. Więc znowu potwierdza się zasada, że każdemu służy co innego
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 18:56   #298
Ola Moderatorka
Ekspert

Cytat:
Słuszna uwaga, niemniej rano i wieczorem spokojnie można przemywać twarz. Stosując oczywiście odpowiednie do swoich potrzeb kosmetyki.
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:00   #299
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Słuszna uwaga, niemniej rano i wieczorem spokojnie można przemywać twarz. Stosując oczywiście odpowiednie do swoich potrzeb kosmetyki.
Wydaje mi się takie rozwiązanie optymalne, ale takie minimut to mycie wieczorem - zmywanie makijażu mniej już nie można.

Kiedyś koleżanka mi doradziła, żeby częściej myć buzię, ale po jednym dniu (skóra zrobiła się bardzo sucha) zrezygnowałam - co mi wyszło na plus
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:03   #300
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
CO prawda Ewunią nie jestem, ale też przechodziłam kurację tetralysalem i o ile podczas brani było naprawdę cudownie to po odstawieniu wszystko wróciło ;(
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości