|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Gornek to czemu nie podalas adresu pracy? Tel kontaktowego sluzbowego?
U mnie kurier po tel do mnie przewaznie zostawia u sasiadow paczki. Jak cie nie bedzie i nie odbierzesz tel to odjedzie. Pewnie bedzie probowal na nastepny dzien. Do mojej mamy raz kurier sms napisal xd ze prosi o kontakt itp Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Nie moge podawac nr tel sluzbowego, poniewaz posluguje sie nim tylko i wylacznie w pracy. Adresu pracy tez nie podalam, poniewaz nie wiedzialam jak pracuje, ale napisala e-maila do ameli i do bialych butow, kiedy maja w planie wyslac paczki, abym mogla to jakos zgrac i ew, powiedziec, zeby podwiezli mi to do pracy.
#4683 |
Wtajemniczenie
|
Monaa2 , piękna suknia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Raczkowanie
|
A mnie coraz bardziej przerażają ceny z fotografa i kamerzystę
![]() ![]() Przeczytałam też że niektóre z Was będą korzystać z usług florystek - o tym w ogóle nie pomyślałam ![]()
#4685 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Gratuluję sukienki. Jest śliczna, a plecy - rewelacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4687 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Witam wszystkie nowe PMki ![]() Nie było mnie kilka dni, ale Was podczytywałam. Widziałam że znowu mamy nowe suknie, gratuluję zakupu ![]() Kamilka witaj ponownie! Ja Cię jeszcze kojarzę ![]() Któraś z Was pytała o relacje z kursu u Dominikanów. Byłam na razie na pierwszym spotkaniu, zdziwiła nam liczna osób po było chyba ze 30 par. Pierwszy wykład jest dość nudny bo było o religii, Kościele, takie pierdy trochę... U Dominikanów jest opłata, bo normalnie to te nauki są darmowe, ale akurat zakonnikom moge dać parę groszy. Jest to oczywiście co łaska, ale i tak wszyscy rzucali. Generalnie po pierwszym spotkaniu nie jestem zachwycona, może ksiądz rozkręci się nastepnym razem. Trzeba to zrobić i tyle... Jesteśmy na etapie szukania alkoholi, głównie wina. Miało być Carlo Rossi ale chyba wybierzemy mołdawskie wina. Będą 4 rodzaje: czerwone słodkie, czerwone półwytrawne, różowe półsłodkie i białe półwytrawne. Słodki bedzie na pewno Kagor, półwytrawne chcemy mołdawskie (Dusza Mnicha albo Mołdawska Dolina) a różowe jeszcze nie wiemy. Na 80 osób będzie po 5 butelek każdego rodzaju.
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Florystka też dobra sprawa i będziemy też korzystać z jej usług ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za to jutro o 17:30 idziemy z TŻ na Naturalne Planowanie Rodziny (w ramach poradni) 2 spotkania po 1,5h 130zł, kolejne za 2 miesiące bo dają czas na robienie obserwacji ![]() dobrze, że zrezygnowaliście z tego Carlo Rossi ![]()
![]() |
#4691 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam problem z wódką bo już się w sumie nastawiłam na Stocka, a przyjaciele powiedzieli, że go nie cierpią i to najgorsza wódka jaką pili... wiem, że każdemu się nie dogodzi, ale to dość bliscy znajomi i chcielibyśmy, żeby im wódka smakowała :P Rodzice mówią, żeby brać Wyborową, ale mnie ona średnio podchodziła... Choć akurat ja i TŻ będziemy najmniej pili, w ogóle za wódką nie przepadamy, więc tym gorzej nam wybrać.
A co do fotografa i kamerzysty, ja za foto daję 2100zł, za kamerzystę 2600zł. Takie ceny, jak chce się mieć dobrą jakość, a wg mnie tutaj akurat na jakości nie ma co oszczędzać, bo to pamiątka na lata. Choć tych dwoje usługodawców, jakich znalazłam, to i tak miało zdecydowanie najniższe ceny spośród grona innych ludzi świadczących usługi podobnej jakości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Twoja suknia ma przepiękne plecy ![]() Cytat:
![]() ale ja bym wolała dla druhen suknię w mniej zbliżonej tonacji kolorow co suknia PM ![]() u nas dziś niedzielne lenistwo, byliśmy na jesiennym spacerze i nazbierałam kasztanów ![]() cashmere-ta suknia z pierwszego linka ![]() ![]()
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-10-06 o 16:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
mimo iz chciałam niebieskie dodatki to znalazłam dzisiaj taki bukiecik i zakochałam się !
![]()
![]() |
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W salonie mierzyłam do swojej sukni halkę i na 100% będą ją brała. Suknię mam już u rodziców w domu, jak ją przywiozłam to ostatni raz przed przymiarkami przymierzyłam. Halki z kołem nie miałam. Suknia plątała mi się pomiędzy nogami, nie było tego komfortu chodzenia. Mam 6 warstw tiulu i 2 warstwy materiału. Pierwsza od spodu warstwa tiulu jest taka sztywniejsza, więc powinna jakoś trzymać resztę, ale to w ogóle bez porównania ![]() ![]() Kupuj groupon i ją bierz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Bardzo dużo płacicie za foto i kamerzystę. My za obie te usługi płacimy 2800 zł (po 1400 zł, ta sama firma, umowa podpisywana w 2012 r.). Mniejsze miasto, może dlatego. Nie są może jacyś super wypaśni, ale nam to wystarcza. Zrobią nam dużo fajnych bajerków w cenie ![]() W kwestii halki z kołem to w każdym salonie, w którym byłam panie mówiły, że bez koła ani rusz. Ja się sobie w halce z kołem bardzo podobałam, suknia pięknie leżała. W dniu ślubu będę mieć koło na pewno, a jeśli chodzi o plener to najpierw będę miała koło, ale potem zdejmę, żeby falbany tak po odkrytych nogach pięknie opływały ![]() ![]() Kupiłam ślubną bieliznę ![]() Stanik taki gorsetowy z intimissimi, figi z atlantic i pończochy z gatta ![]()
#4696 |
Zakorzenienie
|
Anesthesia - nie dogodzisz wszystkim
![]() ![]() My bierzemy Stocka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
U nas fotograf (2000zł.) i kamerzysta(3000zł.), pakiet.
Bez pakietu jeśli się chce samego kamerzystę to jeszcze drożej. I to nie jest górna półka, powiedziałabym że średnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Wtajemniczenie
|
:hej:
U nas prawdopodobnie będzie Stock. Wczoraj degustowalismy Bolsa Platinium - nie jest palący ale po żadnym alkoholu jeszcze tak źle sie nie czułam. Zastanawiamy sie jeszcze nad Palace. W przyszłym tygodniu kupimy jacka danielsa jest teraz w zestawie ze szklankami. Sadzicie że 3 butelki wystarczą? Warszawianki - gdzie znajdę fajne i nie drogie zaproszenia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piliśmy go jakiś czas temu i coś mi świta, że nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie tak samo ![]() ![]() hmm jak dla mnie to każda czysta jest jak..czysta ![]() ![]() Koleżanka miała Stocka na swoim weselu i był ok ![]() co do cen fotografów to my płacimy 3tys+dodatkowo sesja narzeczeńska i to wcale nie jest wygórowana cena ![]() ![]() nad wyborem fotografa spędziłam trochę czasu i oglądając portfolio czy też zdjęcia w realu jednak widać różnicę w jakości, mimo, że się na tym nie znam kompletnie ![]()
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-10-06 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Nadrobienie Was graniczy z cudem ![]() Monaa2 śliczna suknia ![]() My kamerzysty nie bierzemy, a za fotografa płacimy 2800zł (w tym sesję narzeczeńską mieliśmy ![]() Teraz rozglądamy się za tanią wódką, do makro planujemy na dniach wstąpić i szukamy obrączek pomału ![]() Jak to jest mniej wiecej z tym przetapianiem? ![]()
#4703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiecie że są dwa rodzaje czystej Finlandii? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
byliśmy oglądać z tż obrączki
![]() ![]() W Aparcie znaleźliśmy prawie idealne obrączki. Piszę prawie, bo na damskiej nie można wykonać graweru ze względu na jej "chudość" :P damska: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,9702 męska: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,178 nawet nie wyszłyby nas drogo ![]() W Yes mają bardzo duży wybór takich klasycznych modeli. tzn modele są 3, ale można wybierać je w różnych grubościach i różnych wkończeniach. Niestety są znacznie droższe od tych w Aparcie, za parę która nam się spodobała zapłacilibyśmy 1700zł. damska miała 3mm i można było wykonywać grawer. W planach mamy jeszcze wizytę u złotnika. wiemy już czego chcemy, zobaczymy tylko ile będzie kosztowało zrobienie czegoś takiego (nie mamy swojego złota)
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
say-hello śliczne obrączki
![]()
![]() |
#4708 |
Zadomowienie
|
moooniaaaa nowy Bols niestety nie na dozownika
![]() monikkad ![]() ja ma suknię bez koła i jestem bardzo zadowolona z tego powodu ![]() będę mogła nią spokojnie sobie machać ![]() say zazdroszczę szukania obrączek ![]() ![]() mój TŻ spotkał się z taką obsługą jak Wy w KRUKU to on Aparcie jak kupował pierścionek, za to w KRUKU o niego zadbali porządnie i czuł się usatysfakcjonowany świetne i mega wzruszające słowa księdza w filmiku i widać, że szczęśliwi PM: ![]() http://www.youtube.com/watch?v=wZQ7dJ9djY0
7.06.2014 ![]() ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-10-06 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziwne zachowanie pracowników Kruka, jak oglądaliśmy tam biżuterię zawsze ktoiś do nas podszedł i proponował pomoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.