|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]() kosztowałaś tego pasternaka? smaczne to to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie zjaralam czajnik:banghead::banghea d:
4 dni temu garnek smrod na chacie masakra nic juz nie wlaczam na gaz masakraa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego, ze wszystko idzie w strone pozniejszego rozszerzania diety, to sie nie zgodze. wlasnie od jakiegos czasu jednak zaleca sie rozszerzac okolo pol roku a nawet juz po 4tym miesiacu, bo wtedy najlepiej mozna "wytrenowac" tolerancje na te cholerne gluteny itp. co do miesa - jest swietnym zrodlem zelaza, mleko (wylacznie) na dluzsza mete by nie dalo rady... twoja mama z tym danonkiem to wymiata ![]() ![]() a co do tatusia... ech... nie wiem, czy "tatus" to dobre okreslenie na takiego palanta ![]()
![]() |
#4654 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słoń Trąbalski i Okulary Lokomotywa i Abecadło Na wyspach Bergamutach ![]() (choć to ostatnie to chyba nie z Wierszykowa ![]() Cytat:
![]() Udało nam się wyjść na spacerek bo jakimś cudem po 14 Młoda zaczęła mi przysypiać w domu to nawet bez afery się udało ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to Floruś już coraz więcej smaków zaczyna poznawać ![]() Cytat:
![]() A poważnie to współczuję. Co taka roztargniona? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
pewnie ze probowalam
![]() mnie bardzo smakowalo, ale ja lubie tego typu rzeczy... czy to seler czy pietrucha, moj klimat ![]()
#4656 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie podobne samopoczucie, głowa boli, pogoda do dupy, spać się chce.. bleeee ![]() Głos oddany ![]() Cytat:
![]() ![]() Chłopaki na podwórku... jeden u kolegi, drugi też gdzieś u drugiego kolegi, Tymek na spacerku z ciocią.. a ja zamulam tyłek. spać mi się chce, i w ogóle nie mam weny na nic kompletnie
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
banka, ja bym sie tez bala... w ogole boje sie gotowac, bo mlody czasem tak nagle mnie potrzebuje
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- color, to moze utnij sobie drzemke? ![]()
#4658 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy sie w parku bylas? Ja bylambtam ale nie na placu zabaw tylmo po alejkach lazilam , a na poczatku w bertim bylam z 15 min hehhe D. Stal w kolejce i wszystkich puszczal hehhe no widzisz duze to osiedle nasze hwheh ze sie spotkac nie mozemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Aa M. Wlasnie wciagnal łososia z warzywami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Cloche tak wlasnie bede robila juz pobtym.jak garnek mialam spalony tak mialam robic i co zapomnialam hehe Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym późniejszym rozszerzaniem to chodziło mi o to, że kiedyś bardzo wcześnie podawano dzieciom inne pokarmy a teraz jednak zalecenia są inne (i to również dla dzieci karmionych mm) choć widzę, że co źródło to inaczej ![]() ![]() również nie rozumiem i mam wrażenie, że są wręcz pewni, że prawdziwe mleko to to od krowy a ludzkie... to jakiś dziwny wymysł ![]() myślę, że szanowna mamusia już oto zadba ![]() Cytat:
![]() zrobiłam sobie sok z marchwi, właśnie się chłodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem przeziębiona, niewyspana, bo chyba idą zęby i co 1,5h pobudki w nocy, a do tego mega wkurzona po wczorajszej imprezie na teściową. Jak się zwraca uwagę to nie dociera, wyrywa dziecko z maty jak się fajnie bawi, powiedziałam stanowczo nie, to się dowiedziałam, że "tylko 4 razy ją miała na rękach". G.wno prawda, a poza tym dziecko to nie zabawka i licytacja. Już 3ci raz jej zwracałam uwagę, za każdym razem bardziej stanowczo i bardziej "ostro" rozmawiamy. Mąż powiedział "odpuść, do matki i tak nic nie dotrze" a ja nie odpuszczę, bo to moje dziecko a nie lalka do targowania i zabawy, obawiam się, ze z każdym spotkaniem i wymianą zdań będzie ostrzej i kurde, mogę nie wytrzymać i będzie niemiło ![]()
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
xal, nie odpuszczaj!
Justi, to racja, co zrodlo to inaczej, jednak mnie przekonuje to, ze badania pokazuja raczej lepsza tolerancje, jak sie nie czeka zbyt dlugo (a roczek to dla mnie stanowczo za dlugo - wtedy to dziecko moze zaczynac jesc co lepsze z rodzinnego stolu juz, a nie dopiero bawic sie marchewka). ja nie chce wychowac niejadka, juz wystarczy ze mlody przez serducho wolno rosnie... ale stanowczo jestem za tym, by jak najdluzej zachowac posilki mleczne z cyca. no powiedzmy do okolo 2 lat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do cycowania to też tak myślę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I co to za bananowiec ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Jak ja Wam zazdroszczę karmienia piersią
![]() Z wlasnie ciągnie butle.. W skladzie Pepti nie rozumiem 90 procent skladnikow ![]() I tak jak 2dni ladnie jadla sloik to dzis znow plula ![]() Jutro wielki dzień.. Dowiem sie czy i kiedy odda mi kase.. ![]() ![]() Teraz pytanie dnia-zdaza Wam się jeszcze nosic maluszki w chuscie? Czy juz za zimno? Dzis mialam ochote bo mega mila pogoda ale mialam opory bo taka "odsłonięta" by byla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cos dzisiaj malo piszecie...aaa niedziela heee M. zasypia ale jakis marudny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my juz po wspolnej kapieli. mlody spi, wlasnie wyplul smoka. najpierw smoczkiem jest cyc, potem na czas odkladania podmieniam cyca na smoka, i potem to kwestia minut ![]() w ogole to moj malz ma sposob na mlodego... jak ten ma znow zly dzien, to tatus do niego z pelna powaga: "Florek, nie marudz, bo tata cie na psycholka bedzie musial zawinac!" ![]() teraz po odlozeniu mlodego owinelam czesciowo sposobem ze szpitala: miekka pieluche flanelowa skladamy w trojkat. ukladamy dziecia na nim tak, zeby kark lezal na srodku dlugiego boku, czyli dupcia na rogu. i potem jednym szpicem krepujemy jedna reke, szpic wsuwamy pod plecy, i z drugiej strony to samo. wombie dla ubogich ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4669 | |
Zakorzenienie
|
bananowiec ten http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...c/przepis.html i wyszedł pyszny
![]() ![]() i I. też dostanie swój przydział jak mu przerobię na mleko ![]() Cytat:
![]() i mi się zdarza-ostatnio w czwartek byliśmy w chuście jak miałam w urzędzie miasta sprawę do załatwienia.
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
chyba mamy skok
![]() ![]() Axelli pytanie o chuste przypomnialo mi, ze chcialam dopytac Justi co ma na mysli pod haslem "kurtka dla dwojga" Chodzi Ci Justi prostu o kurtke o rozmiar (albo dwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no nie mogę wombie dla ubogich ![]() ![]() ![]() mój takie tez miał w szpitalu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I. sie ucieszy, bedzie słoooodkie mleko ![]() oglądam master-szefa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzieciaki wykąpane, po kolacji i śpią.. Mi ból głowy nie odpuszcza więc pewnie zaraz się położę ![]()
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie,
Faktycznie przy niedzieli jakieś pustki tutaj. Może teraz wieczorem trochę się rozkręci ![]() Wikcio wykąpany, zjadł, zasnął od razu i obudził się za jakieś 30 min ![]() ![]() ![]() A popołudniu ćwiczył intensywnie przewroty z pleców na brzuch ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh nasza też dobryyy miesiąc milczała. Wydawała jakieś dźwięki, ale na pewno nie głużenia. A tu bach 4 dni temu a ta mi nawija po swojemu plus właśnie pierdziochy i to co wyczynia z językiem to maskara, aż patrzyłam czy cały jest ![]() No i brawa za osiągnięcia ![]() Nasza też się rozkręca, ale nic już nie piszę, bo mi się dziecko popsuje i już jej nie chwalę ![]() Co do kurtki to lenny lamb ma takie specjalne do chustowania, a ja jako maniaczka "Parek" ewentualnie "Parki" polecam. Idealnie mieści się tam dziecko ![]() ![]() Cytat:
Brawooo brawoooo ![]() W ogóle od kilku dni M. za przeproszeniem sra jak noworodek. Kupy od takich "dorosłych" po takie niemowlęce. Już zwątpiłam co jej jest, ale olśniło mnie, że tak może mieć po syropie, patrze w ulotkę a tam albo rozwolnienia albo zatwardzenia w skutkach. A jutro jadę po wynik na grzyby :drzwi: Banieczko napisałabyś jak wygląda Wasz dzień jedzeniowy? ![]() Justii dziekuję za zaangażowanie ![]() ![]() Diabli co do ubrań to my mamy tak jak Wy. Przebieramy się ojj wieleeeee razy ![]() ![]() P.S. A tak wyglądało chore dziecko przed wizytą u lekarza ![]() ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-10-06 o 20:44 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do kurtki - dla dwojga czyli specjalna do chustowania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() a gdzie odsłonięta? nogi zakryte, głowa przykryta ![]() Cytat:
nie ma za co ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4680 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
, 12- 50 gr. Owoca lub 30-40 ml soku rozcienczonego13,30 - 14:00- mleczko 150 ml 15:00 woda 20-30ml 16:30- 130gram obiadku miesnego 18:30 10-20 ml wody 19:15-19;30 150 ml mleczka Cytat:
![]() ale za to gada i gada ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-10-06 o 20:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.