|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Ja pochłonęłam surówkę z kiszonej kapusty
![]()
#572 |
Zakorzenienie
|
no i zjadłam ten kisiel- z torebki taki ekspresowy
![]()
#573 |
Zakorzenienie
|
Remont na szczęście nie bedzie tragiczny, bo po pierwsze nieduży (poprawienie tynkow + pomalowane ścian + docieplenie loggi), a po drugie nie bedziemy tam mieszkać kiedy ekipa bedzie pracować.
Duzo bardziej martwi mnie etap przeprowadzki i układania wszystkich rzeczy ![]()
#574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych byliśmy w parku na placu zabaw, oczywiście sami, bo tż w pracy. Po drodze musiałam wstąpić do cukierni po sernik ![]() Dziewczyny poszukuję frotowych(ciepłych) skarpetusiów dla maluszka, widziałyście gdzieś? Najlepiej w jakiejś sieciówce. orientujecie się czy takie bezuciskowe nie będą cały czas się zsuwać? Oglądam na allegro i zastanawiam sie po co noworodkowi skarpety z abs. Edytowane przez jin Czas edycji: 2013-10-06 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie...
Dzisiaj ze sprzątania nic nie wyszło bk po prostu braklo nam czasu. Ale jutro TZ pójdzie sobie do pracy to będę sobie sprzątać powoli ![]() A i of teściowej dostałam ciacho ze sliwkami i z jabłkami ![]() ![]() ![]() ![]() A na dzisiaj mówię dobranoc i wracam przytulac sie do małża. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#576 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj u fryzjera. Mąż mnie umówił do zakładu, do którego sam regularnie chodzi. Zapłaciłam za ścięcie włosów + wycieniowanie i prostowanie 75 zł!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zadomowienie
|
I niewiadomo kiedy niedziela minęła...mąż był i już poszedł do pracy. Czeka mnie samotna noc.
Cytat:
![]() genialne ![]() ![]()
![]() |
#578 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Kupowalam w h&m takie skarpety i bylam zadowolona,nie zsuwaly sie. Cytat:
![]()
![]() |
#579 |
Raczkowanie
|
Od tygodnia jestem 10 stron do tyłu..no, ale nadrobiłam
![]() Jako, że czytam na bieżąco, tylko z odpisywanie gorzej, to wiem, co u Was. Pokrótce napiszę, co u mnie. Jesteśmy również po małym remoncie. W międzyczasie robiłam krzywą cukrową, wynik 114 po 2 godzinach, więc chyba nie najgorzej. Na ostatniej wizycie u gina szyjka miała 45 cm (na poprzedniej 40 - czy to realne?? ![]() Jestem w trakcie leczenia zęba kanałowo - w czwartek ostatnia wizyta, ale dentysta powiedział, że ze względu na to, iż nie zrobi mi prześwietlenia, to zastosuje taki materiał, z którym mogę "chodzić" do pół roku. Później mam przyjść zrobić "normalnie". Witam nowe mamusie, gratuluję poznanych płci, wyników badań i dodatkowych kg ![]() Współczuję teściowych, bratowych, szwagierek i innych pseudorodzinnych tworów ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie są ceny u Ciebie w mieście u fryzów? U mnie 75 zł za taka usługę to standard niestety i "normalna" cena. za samo umycie i modelowanie liczą sobie prawie wszędzie 50 zł na średnie włosy i to nie żaden salon "żan pier dupą" tylko zwykły zakład
![]() |
#581 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Też mnie to zastanawia. Może to dla tych współzawodniczących ze sobą mam, które mają zamiar kilkumiesięczniaka uczyć chodzić. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Zadomowienie
|
Też chce brauna kupić , moja bratowa już chyba 3 różne miała i ten mi poleca. Napewno ponad 100 zł kosztuje. Padam dziewczyny , mąż zaraz idzie do pracy a ja w kimono. Tym bardziej, że rano do lidla chce jechać przed praca.
Ajakasia 45 cm to bardzo dluga ...ale myślę że w mm ci podał ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-06 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
ajakasia 45 cm nie jest realne, 45 mm jak najbardziej
![]() Ja za fryzjera w wersji ściecie + modelowanie płace 100 złotych i to nie jest niewiadomo jaki salon ![]()
#584 |
Zakorzenienie
|
ja za pasemka- zrobienie odrostów i wymodelowanie płacę 180 zł i jestem zadowolna, że tak mało bo mi koleżanka liczy "specjalną" taryfę. Tam gdzie chodzę ścinać włosy zapłaciłabym ze 300 zł za taką usługę na moje kudły
jeju ale jestem jakaś pełna taka.. popatrzyłam w lustro i co- widzę drugi podbródek sie robi ![]() ![]()
#585 |
Raczkowanie
|
Ja w Krakowie za podcięcie długich włosów płacę 34 zł, więc to nie dużo w porównaniu do tego co piszecie. Farbuję sama, dobrą profesjonalną farbą, jak kilka lat temu poszłam na farbowanie, to zrobiła mi marchewkowo rude, a chciałam spokojny ciemny blond.
Edytowane przez jin Czas edycji: 2013-10-06 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Zadomowienie
|
Ja u fryzjera byłam ostatni raz w dniu ślubu
![]() ![]() Muszę przysiąść któregoś dnia i zrobić porządek z ubrankami, bo już nie wiem co ile czego mam ![]()
#587 | |
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam laktator ręczny z tomme tippe, ma też takie pudełko do sterylizacji do mikrofali w zestawie, jestem ciekawa czy mi posłuży to pudełko czy będę musiała zakupić normalny sterylizator
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#588 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,
wracam do was, ale bez nadrabiania, nie dam rady. Przeczytałam tylko ostatnie strony, żeby być na bieżąco z aktualnymi tematami. Dziś na sprzątaniu zeszło mi 5 h, oczywiście tż bardzo pomocny ![]() Jutro rano o 7:30 siki, morfo i krzywa cukrowa ![]() ![]() ![]() a popołudniu - depilacja woskiem, podejście drugie. Ciekawe, czy się tym razem powiedzie.
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#590 |
Zadomowienie
|
Ja powiem szczerze, ze jeszcze nie mam nic kompletnie z wyprawki. Ani dla siebie ani dla dziecka. Pomyślałam, ze po polowkowym usg zacznę kupować ale nadal wydaje mi się jakoś wcześnie na wszystko
![]() Wózek co prawda mamy wybrany ale myślę ze kupimy dopiero w grudniu/styczniu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj... współczuję ![]()
![]() |
#592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wózek też kupimy w grudniu, a na styczeń zostawię jeszcze nianie elektroniczną i huśtawkę ...to będą ostatnie rzeczy wyprawkowe ![]()
![]() |
#593 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Gang Iren
|
Co do fryzjera to jak jestem w Polsce (w Poznaniu dokładnie) to idę do mojej fryzjerki i ona bierze 50 zł,jestem super zadowolona i uważam,że to niedrogo. W Anglii płacę 20f. Póki co nie byłam już dość długo,bo wlaśnie naszło mnie na zapuszczanie włosów i chyba się wybiorę tylko,żeby podciąć je do zapuszczania właśnie. Może do wiosny sobie pozapuszczam,bo przy maluchu i łobuziaku Eryku będzie mi łatwiej się ogarnąć związując włosy w kucyk.
#595 |
Zakorzenienie
|
mam to samo- musze co 2 m-ce chodzić i cieniować bo mam ich za dużo a co 2-3 na pasemka bo rosną mi szybko
#596 |
Zadomowienie
|
Ja jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy stoczylam walkę z moja zaufaną fryzjerka i w końcu ścielą mi włosy. Teraz wiem czemu tak protestowała. Zdecydowanie lepiej mi w dlugasnych. Na szczęście odrastają wiec jakoś to bedzie. W Poznaniu ścięcie wymodelowanie to okolo80-100zl.
Co do skarpetuszek to ja dostałam od babci bardzo ciepłe kupione w pepco. Wczoraj kupiłam młodemu 4 pary w Tesco ale po praniu widzę ze jakościowo moze byc z nimi średnio. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Gang Iren
|
Coś bym zjadła,ale nie wiem na co mam ochotę
![]()
#598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam tylko nadzieję, że nie wyjdą na brzuchu, bo póki co są w takich miejscach, które się zakrywa stanikiem i gaciami. Więc są widoczne tylko dla mnie. A może jak zbledną i nie będą takie żywo różowe, to nie będą aż tak widoczne.
![]() |
#599 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie macie/kupujecie foteliki dla maluchów? Z bazą pod fotelik czy bez?
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Cytat:
Katarzyniak - co do toksoplazmozy i kotów - toksoplazmoza rozwija się ok 4 tygodni, więc kilka dni po rzekomym zarażeniu badanie nie będzie wiarygodne. Jednak - tak jak dziewczyny wcześniej pisały, toksoplazmozą od kota wcale nie jest się tak łatwo zarazić. Czy Twój kot jest wychodzący? Czy ma wszystkie potrzebne szczepienia? Jeśli nie jest wychodzący i ma wszystkie szczepienia, i nie dajecie mu surowego mięsa to nie masz się czym denerwować. Absolutnie. Toxo rozwija się w kupie kociej po 2 godzinach. Więc dodatkowo, jeśli od razu sprząta się kuwetę to nie powinno być żadnego zagrożenia. Najczęściej toxo można zarazić się przez nieumyte owoce i warzywa, surowe lub niedogotowane mięso. Ja też nie mam przeciwciał toxo i temat mocno zgłębiałam, bo mam kota w domu, po drugie mam styczność z innymi kotami (dokarmiam bezdomne itd.). Przez całe życie miałam koty ![]() Cytat:
Ale ciekawa jestem Twojego ![]() Słyszałam właśnie, że mydło marsylskie jest jak najbardziej ok (masz jakieś konkretne na myśli?) i olej ze słodkich migdałów (o ile dobrze pamiętam, muszę się jeszcze podpytać dziewczyn w wątku naturalnym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym to chciałam bardzo podziękować Isi (isia4891) za kod rabatowy do Smyka ![]() ![]() ![]() ![]() Kliknęłam takie rzeczy: http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-kaftan...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-body-z...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.