Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 18:06   #571
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Ja pochłonęłam surówkę z kiszonej kapusty
Stary 2013-10-06, 18:13   #572
magnusia
Zakorzenienie

no i zjadłam ten kisiel- z torebki taki ekspresowy
Stary 2013-10-06, 18:17   #573
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
oj to współczuję serdecznie remontu- koszmar
Remont na szczęście nie bedzie tragiczny, bo po pierwsze nieduży (poprawienie tynkow + pomalowane ścian + docieplenie loggi), a po drugie nie bedziemy tam mieszkać kiedy ekipa bedzie pracować.
Duzo bardziej martwi mnie etap przeprowadzki i układania wszystkich rzeczy
Stary 2013-10-06, 18:28   #574
jin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Remont na szczęście nie bedzie tragiczny, bo po pierwsze nieduży (poprawienie tynkow + pomalowane ścian + docieplenie loggi), a po drugie nie bedziemy tam mieszkać kiedy ekipa bedzie pracować.
Duzo bardziej martwi mnie etap przeprowadzki i układania wszystkich rzeczy
Dla mnie najgorsze byłoby sprzątanie
Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych byliśmy w parku na placu zabaw, oczywiście sami, bo tż w pracy.
Po drodze musiałam wstąpić do cukierni po sernik
Dziewczyny poszukuję frotowych(ciepłych) skarpetusiów dla maluszka, widziałyście gdzieś? Najlepiej w jakiejś sieciówce.
orientujecie się czy takie bezuciskowe nie będą cały czas się zsuwać? Oglądam na allegro i zastanawiam sie po co noworodkowi skarpety z abs.

Edytowane przez jin
Czas edycji: 2013-10-06 o 18:35
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 18:36   #575
senira666
Zakorzenienie

Witam wieczornie...
Dzisiaj ze sprzątania nic nie wyszło bk po prostu braklo nam czasu. Ale jutro TZ pójdzie sobie do pracy to będę sobie sprzątać powoli
A i of teściowej dostałam ciacho ze sliwkami i z jabłkami
A na dzisiaj mówię dobranoc i wracam przytulac sie do małża.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-06, 18:51   #576
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Bo bywaja niedokladne. Ja jeden wyrzucilam (jakis no name)
Z tego co mam (Brauna douszny) jestem zadowolona,mierzy dobrze. Znam kilka osob ktore go maja i sa zadowolone,a takze uzywaja go w kilku przychodniach u mnie.
Czytałam bardzo pozytywne opinie o termometrach dousznych Brauna i taki też zamierzamy kupić.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
To już potwierdzone - jestem przeziębiona.
Ehh zawsze umieram na katar.
Co bralyscie??
Dobranoc
Na katar używałam soli morskiej do nosa w sprayu - Marimer. Niezbyt przyjemna w stosowaniu, zwłaszcza dla osób, które nie lubią sobie niczego psikać do nosa, ale u mnie skuteczna

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
Dziewczyny poszukuję frotowych(ciepłych) skarpetusiów dla maluszka, widziałyście gdzieś? Najlepiej w jakiejś sieciówce.
orientujecie się czy takie bezuciskowe nie będą cały czas się zsuwać? Oglądam na allegro i zastanawiam sie po co noworodkowi skarpety z abs.
Kupiłam dzisiaj dwie pary skarpet cieplejszych frotte w Tesco, ale niestety nie było dużego wyboru. Kosztowały 11 zł za dwie pary

Byłam dzisiaj u fryzjera. Mąż mnie umówił do zakładu, do którego sam regularnie chodzi. Zapłaciłam za ścięcie włosów + wycieniowanie i prostowanie 75 zł!!!
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:08   #577
em ma
Zadomowienie

I niewiadomo kiedy niedziela minęła...mąż był i już poszedł do pracy. Czeka mnie samotna noc.
Cytat:
Ja właśnie niedawno zaczęłam robić z zamiarem trzymania się tego co mam na liście. Ale się nie udaje niestety.
Dzisiaj też oprócz ciuchów,których nie planowałam Eryk darł się,że chce auto i uległam (tak,wiem że to nie pedagogiczne ),a Wiki jakąś gazetkę dostała,bo jak tak staram się im po równo kupować. W ogóle z nimi iść do sklepu,to słodycze ulubione pokazują to jakieś różne rzeczy niepotrzebne,ale zawsze mnie naciągną na coś. A jeszcze trochę i będzie trzeci naciągacz. Dzieci pochłoną wszelkie pieniądze,ile by ich nie było
Gosiu u mnie też ciężko z tymi zakupami...człowiek zawsze jeszcze zobaczy coś co wydaje mu się niezbędne
Cytat:
Oglądam na allegro i zastanawiam sie po co noworodkowi skarpety z abs.
genialne producenci ubranek zawsze będą mnie zadziwiać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 19:10   #578
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Kupowalam w h&m takie skarpety i bylam zadowolona,nie zsuwaly sie.

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Czytałam bardzo pozytywne opinie o termometrach dousznych Brauna i taki też zamierzamy kupić.
My mamy swoj termometr od poltora roku i jestem z niego naprawde bardzo zadowolona
Stary 2013-10-06, 19:22   #579
ajakasia
Raczkowanie

Od tygodnia jestem 10 stron do tyłu..no, ale nadrobiłam
Jako, że czytam na bieżąco, tylko z odpisywanie gorzej, to wiem, co u Was. Pokrótce napiszę, co u mnie.

Jesteśmy również po małym remoncie.
W międzyczasie robiłam krzywą cukrową, wynik 114 po 2 godzinach, więc chyba nie najgorzej.
Na ostatniej wizycie u gina szyjka miała 45 cm (na poprzedniej 40 - czy to realne?? ). U Antka wszystko ok.
Jestem w trakcie leczenia zęba kanałowo - w czwartek ostatnia wizyta, ale dentysta powiedział, że ze względu na to, iż nie zrobi mi prześwietlenia, to zastosuje taki materiał, z którym mogę "chodzić" do pół roku. Później mam przyjść zrobić "normalnie".

Witam nowe mamusie, gratuluję poznanych płci, wyników badań i dodatkowych kg Ja mam +8...

Współczuję teściowych, bratowych, szwagierek i innych pseudorodzinnych tworów

Pozdrawiam
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:23   #580
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dzisiaj u fryzjera. Mąż mnie umówił do zakładu, do którego sam regularnie chodzi. Zapłaciłam za ścięcie włosów + wycieniowanie i prostowanie 75 zł!!!

a jakie są ceny u Ciebie w mieście u fryzów?
U mnie 75 zł za taka usługę to standard niestety i "normalna" cena.
za samo umycie i modelowanie liczą sobie prawie wszędzie 50 zł na średnie włosy i to nie żaden salon "żan pier dupą" tylko zwykły zakład
Stary 2013-10-06, 19:25   #581
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
To chyba coś dziś wisiało w powietrzu skoro tyle z nas niewyspanych.
Zrobiłam sernik z brzoskwiniami Któraś chętna? Zapraszam
Ja też mam sernik (choć bez brzoskwiń) i właśnie kusi ze stołu. Jestem już pełna, ale i tak podjadam co chwilę.

Cytat:
Byłam w tesco po zakupy spożywcze i kilka rzeczy nadprogramowych musiało oczywiście wpaść.
I w ogóle powiem wam,że nie umiem oszczędzać.
A ciągle sobie to obiecuję. I przez to ciągle jestem bez kasy,nic nie potrafię odłożyć,a przydałoby się.
Dzisiaj zrobiłam listę zakupów za ok 20 f,a wydałam prawie 100 f
Też tak macie?
Dlatego przestałam robić listy zakupowe, a jeśli już, to po to, żeby czegoś nie zapomnieć. Ale jakoś udaje się nam nie wydać całej wypłaty.

Cytat:
Oglądam na allegro i zastanawiam sie po co noworodkowi skarpety z abs.
Też mnie to zastanawia. Może to dla tych współzawodniczących ze sobą mam, które mają zamiar kilkumiesięczniaka uczyć chodzić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 19:26   #582
isia4891
Zadomowienie

Też chce brauna kupić , moja bratowa już chyba 3 różne miała i ten mi poleca. Napewno ponad 100 zł kosztuje. Padam dziewczyny , mąż zaraz idzie do pracy a ja w kimono. Tym bardziej, że rano do lidla chce jechać przed praca.

Ajakasia 45 cm to bardzo dluga ...ale myślę że w mm ci podał

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-10-06 o 19:29
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:30   #583
perfuzja
Zakorzenienie

ajakasia 45 cm nie jest realne, 45 mm jak najbardziej

Ja za fryzjera w wersji ściecie + modelowanie płace 100 złotych i to nie jest niewiadomo jaki salon
Stary 2013-10-06, 19:34   #584
magnusia
Zakorzenienie

ja za pasemka- zrobienie odrostów i wymodelowanie płacę 180 zł i jestem zadowolna, że tak mało bo mi koleżanka liczy "specjalną" taryfę. Tam gdzie chodzę ścinać włosy zapłaciłabym ze 300 zł za taką usługę na moje kudły

jeju ale jestem jakaś pełna taka.. popatrzyłam w lustro i co- widzę drugi podbródek sie robi Czemu nie idzie w cycki!!!!!!
Stary 2013-10-06, 19:38   #585
jin
Raczkowanie

Ja w Krakowie za podcięcie długich włosów płacę 34 zł, więc to nie dużo w porównaniu do tego co piszecie. Farbuję sama, dobrą profesjonalną farbą, jak kilka lat temu poszłam na farbowanie, to zrobiła mi marchewkowo rude, a chciałam spokojny ciemny blond.

Edytowane przez jin
Czas edycji: 2013-10-06 o 19:49
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:40   #586
em ma
Zadomowienie

Ja u fryzjera byłam ostatni raz w dniu ślubu więc nawet nie wiem jakie teraz są ceny. Nie farbuję włosów, a końcówki podcina mi siostra

Muszę przysiąść któregoś dnia i zrobić porządek z ubrankami, bo już nie wiem co ile czego mam tak składam do pudełka i straciłam już rachubę.
Stary 2013-10-06, 19:52   #587
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja kupiłam laktator ręczny z tomme tippe, ma też takie pudełko do sterylizacji do mikrofali w zestawie, jestem ciekawa czy mi posłuży to pudełko czy będę musiała zakupić normalny sterylizator

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Ja u fryzjera byłam ostatni raz w dniu ślubu więc nawet nie wiem jakie teraz są ceny. Nie farbuję włosów, a końcówki podcina mi siostra

Muszę przysiąść któregoś dnia i zrobić porządek z ubrankami, bo już nie wiem co ile czego mam tak składam do pudełka i straciłam już rachubę.
Ja wszystkie ciuszki trzymam w takich dużych czarnych workach, dopiero po remoncie pozrywam metki, wypiorę, wyprasuje i poukładam do szafy i komody w pokoju małej
Stary 2013-10-06, 19:55   #588
PawMaj13
Rozeznanie

hej dziewczyny,
wracam do was, ale bez nadrabiania, nie dam rady. Przeczytałam tylko ostatnie strony, żeby być na bieżąco z aktualnymi tematami.

Dziś na sprzątaniu zeszło mi 5 h, oczywiście tż bardzo pomocny raczył wstać z krzesła kiedy odkurzałam koło niego i myłam podłogę. A teraz boli mnie dół brzucha, tak jakby jajniki. Trochę mnie to wystrachało i grzecznie leżę teraz z nogami do góry wywalonymi.

Jutro rano o 7:30 siki, morfo i krzywa cukrowa trzeba będzie wstać o nieludzkiej godzinie.

a popołudniu - depilacja woskiem, podejście drugie. Ciekawe, czy się tym razem powiedzie.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:55   #589
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
ja za pasemka- zrobienie odrostów i wymodelowanie płacę 180 zł i jestem zadowolna, że tak mało bo mi koleżanka liczy "specjalną" taryfę. Tam gdzie chodzę ścinać włosy zapłaciłabym ze 300 zł za taką usługę na moje kudły

jeju ale jestem jakaś pełna taka.. popatrzyłam w lustro i co- widzę drugi podbródek sie robi Czemu nie idzie w cycki!!!!!!
Ja dziś zobaczyłam dwie różowe kreseczki na piersi....możesz wiedzieć w jakią rozpacz wpadłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 19:56   #590
The light
Zadomowienie

Ja powiem szczerze, ze jeszcze nie mam nic kompletnie z wyprawki. Ani dla siebie ani dla dziecka. Pomyślałam, ze po polowkowym usg zacznę kupować ale nadal wydaje mi się jakoś wcześnie na wszystko

Wózek co prawda mamy wybrany ale myślę ze kupimy dopiero w grudniu/styczniu

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:03   #591
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja dziś zobaczyłam dwie różowe kreseczki na piersi....możesz wiedzieć w jakią rozpacz wpadłam

oj... współczuję ja nie mam ale wiem że atakują z znienacka i codziennie ze strachem oglądam cielsko w lustrze
Stary 2013-10-06, 20:17   #592
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Ja powiem szczerze, ze jeszcze nie mam nic kompletnie z wyprawki. Ani dla siebie ani dla dziecka. Pomyślałam, ze po polowkowym usg zacznę kupować ale nadal wydaje mi się jakoś wcześnie na wszystko

No ja nie wiem czy za wcześnie oczywiście można wjechać do jednego sklepu i kupić wszystko w jeden dzień....od smoczków...przez ciuszki do wózka ale czy na pewno to wszystko będzie takie jak chcesz?
Wózek też kupimy w grudniu, a na styczeń zostawię jeszcze nianie elektroniczną i huśtawkę ...to będą ostatnie rzeczy wyprawkowe
Stary 2013-10-06, 20:17   #593
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
a jakie są ceny u Ciebie w mieście u fryzów?
U mnie 75 zł za taka usługę to standard niestety i "normalna" cena.
za samo umycie i modelowanie liczą sobie prawie wszędzie 50 zł na średnie włosy i to nie żaden salon "żan pier dupą" tylko zwykły zakład
W mieście rodzinnym płaciłam ok. 38 zł. Po przeprowadzce byłam w jednym dobrym i polecanym salonie i tam zapłaciłam 50 zł. Ostatnio koleżanka była u fryzjerki, która bardzo ładnie ją ścięła i płaciła 35 zł, a włosy ma dużo dłuższe od moich. Niestety u niej czeka się bardzo długo na termin, a ja potrzebowałam pilnie

Cytat:

Niestety muszę chodzić do fryzjera regularnie cieniować włosy, bo moje włosy są tak gęste, że ciężko cokolwiek z nimi zrobić. Po wycieniowaniu jest ich trochę mniej

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość

Zorientujcie się w sklepie ile czasu trzeba czekać na wózek, bo nam kazali zamawiać ok. 2 miesiące wcześniej...

Cytat:
oj... współczuję ja nie mam ale wiem że atakują z znienacka i codziennie ze strachem oglądam cielsko w lustrze
Ja mam niestety dużą skłonność do rozstępów i mam je jeszcze sprzed ciąży (nawet nie wiem dlaczego się porobiły)... U mnie zawsze zanim wyskoczyły bardzo swędziała mnie skóra. Póki co mam dwa malutkie na brzuchu, ale obawiam się, że będzie ich więcej
Stary 2013-10-06, 20:18   #594
gosia261282
Gang Iren

Co do fryzjera to jak jestem w Polsce (w Poznaniu dokładnie) to idę do mojej fryzjerki i ona bierze 50 zł,jestem super zadowolona i uważam,że to niedrogo. W Anglii płacę 20f. Póki co nie byłam już dość długo,bo wlaśnie naszło mnie na zapuszczanie włosów i chyba się wybiorę tylko,żeby podciąć je do zapuszczania właśnie. Może do wiosny sobie pozapuszczam,bo przy maluchu i łobuziaku Eryku będzie mi łatwiej się ogarnąć związując włosy w kucyk.
Stary 2013-10-06, 20:20   #595
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety muszę chodzić do fryzjera regularnie cieniować włosy, bo moje włosy są tak gęste, że ciężko cokolwiek z nimi zrobić. Po wycieniowaniu jest ich trochę mniej
mam to samo- musze co 2 m-ce chodzić i cieniować bo mam ich za dużo a co 2-3 na pasemka bo rosną mi szybko
Stary 2013-10-06, 20:31   #596
iwantyou99
Zadomowienie

Ja jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy stoczylam walkę z moja zaufaną fryzjerka i w końcu ścielą mi włosy. Teraz wiem czemu tak protestowała. Zdecydowanie lepiej mi w dlugasnych. Na szczęście odrastają wiec jakoś to bedzie. W Poznaniu ścięcie wymodelowanie to okolo80-100zl.
Co do skarpetuszek to ja dostałam od babci bardzo ciepłe kupione w pepco.
Wczoraj kupiłam młodemu 4 pary w Tesco ale po praniu widzę ze jakościowo moze byc z nimi średnio.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:31   #597
gosia261282
Gang Iren

Coś bym zjadła,ale nie wiem na co mam ochotę
Stary 2013-10-06, 20:35   #598
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mi niestety wyszło już sporo rozstępów... smarowanie nic nie pomogło, używałam babydreama z rossmana - balsamu i oliwki, później z bielendy jakiegoś preparatu. Jak mi się porobiły już rozstępy, to kupiłam biooil, stosuję g póki co 2 tygodnie ale poprawy żadnej nie widzę. Mam rozstępy na piersiach i pod piersiami, na "boczkach" i na całych pośladkach te widać najbardziej, bo tyłek mam strasznie blady i mega widać te różowe krechy. Na boczkach i na piersiach są mniej widoczne. No nic nie zrobię, stało się i muszę z tym żyć... do zarzucenia sobie nic nie mam, bo smarowałam...
Mam tylko nadzieję, że nie wyjdą na brzuchu, bo póki co są w takich miejscach, które się zakrywa stanikiem i gaciami. Więc są widoczne tylko dla mnie. A może jak zbledną i nie będą takie żywo różowe, to nie będą aż tak widoczne.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:36   #599
Nemezis23
Rozeznanie

Dziewczyny jakie macie/kupujecie foteliki dla maluchów? Z bazą pod fotelik czy bez?
Stary 2013-10-06, 20:36   #600
milka-pilka
Zakorzenienie

Cześć jak ja się cieszę, że dzisiaj tak mało było do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
o, a gdzie na Pradze? i na której? podasz namiary? bo ja właśnie ta strona
Wyślę Ci zaraz info na PW.

Katarzyniak - co do toksoplazmozy i kotów - toksoplazmoza rozwija się ok 4 tygodni, więc kilka dni po rzekomym zarażeniu badanie nie będzie wiarygodne.
Jednak - tak jak dziewczyny wcześniej pisały, toksoplazmozą od kota wcale nie jest się tak łatwo zarazić.
Czy Twój kot jest wychodzący? Czy ma wszystkie potrzebne szczepienia?

Jeśli nie jest wychodzący i ma wszystkie szczepienia, i nie dajecie mu surowego mięsa to nie masz się czym denerwować. Absolutnie. Toxo rozwija się w kupie kociej po 2 godzinach. Więc dodatkowo, jeśli od razu sprząta się kuwetę to nie powinno być żadnego zagrożenia.

Najczęściej toxo można zarazić się przez nieumyte owoce i warzywa, surowe lub niedogotowane mięso.

Ja też nie mam przeciwciał toxo i temat mocno zgłębiałam, bo mam kota w domu, po drugie mam styczność z innymi kotami (dokarmiam bezdomne itd.). Przez całe życie miałam koty

Cytat:
O kosmetykach juz pisałam kiedyś. Planuje kupić:
- mydło marsylskie
- masło shea (o ile się skończy, bo teraz sama go używam)
- krem na mróz
- krem do pupy jesli okaże się potrzebny, do codziennej pielęgnacji będę używać masła shea

I tyle. Im mniej kosmetyków na skórze dziecka tym lepiej. Mąkę ziemniaczaną i rożne oleje mam w kuchni.
Jakiego masła shea używasz? Ja mam z e-naturalne, ale wkurza mnie trochę czas rozcierania grudek. Drugie mam (duże opakowanie, na razie je chomikuję w lodówce) dystrybutora biocosmetics-polska - jest fajniejsze bo nie ma grudek i szybko się roztapia w dłoni.
Ale ciekawa jestem Twojego

Słyszałam właśnie, że mydło marsylskie jest jak najbardziej ok (masz jakieś konkretne na myśli?) i olej ze słodkich migdałów (o ile dobrze pamiętam, muszę się jeszcze podpytać dziewczyn w wątku naturalnym )

Cytat:
Śpię z rogalem z Motherhood i jestem nim zachwycona. Na żywo mozna obejrzeć go w Świecie Dziecka na pewno.
Masz na myśli ten? KLIK

Cytat:
kupiłam sobie taki pas http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...536516275.html
na zimę i do pracy będę miała- jak mi się bluzka podwinie czy coś to nie będę świecić rajtkami
Fajny

Poza tym to chciałam bardzo podziękować Isi (isia4891) za kod rabatowy do Smyka

Kliknęłam takie rzeczy:
http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-kaftan...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-body-z...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-polspi...a-dla-dzieci-p
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości