Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 21:48   #1171
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
My tez kapiemy codziennie...

Witam sie, wczoraj bylam u neurologa w wawie z Mala, wiec doktor stwierdzila, ze to MIGRENY...u takiego malucha...polecila zrobic rezonans dla pewnosci, tylko, ze rezonans ma byc pod narkoza...nie wiem czy sie zdecydujemy, boje sie tej narkozy a z drugiej strony fajnie byloby miec pewnosc, ze jest dobrze wszystko.

Powiedziala nam ze wszystko jest super z Julka, ze super rozwinieta i w ogole...

Mamy dylemat
Napisz do Miki jej Julek miał w tym tygodniu rezonans właśnie pod narkozą. To może Ci trochę wyjaśni jak to się odbywa
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:58   #1172
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Napisz do Miki jej Julek miał w tym tygodniu rezonans właśnie pod narkozą. To może Ci trochę wyjaśni jak to się odbywa

Dziekuje
Stary 2013-10-06, 21:58   #1173
nafiyqa
Zakorzenienie

Jak WY to robicie, ze Wasze dzieci zasypiaja po kapaniu przed 20?

Wykapałam Kubusia po 19, a ten dran dalej nie spi. Tylko ciagle "łyyy", "jeee", "guguuu", "lalalaaa" i inne hity z listy przebojow
Dodam tylko, ze w dzien spał 1x1h i 1x20min (obudzil sie ok 16:30)

A mi sie taaaak chce spac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:03   #1174
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny ja tylko na chwilke, bo padam na twarz-jutro Was nadrobie-a mam pytanie, czy któraś ma...widziala..dotykała i ci sadzi o pchaczu smily play i czy 70zl za niego(uzywany miesiac) to dobra cena.no i czy faktycznie to potrzebne, jak ny w sumie albo po kuchni albo jednym pokoju sie poruszamy .
Podczytam Was jak tylko znajdę chwilę..wczoraj tz spierdzielil sie z drabiny...z 3go schodka spadl na lokiec...uderzyl calym ciezarem..-o kasz!i zwichniety bark, wyl z bolu..jest cały zagipsowany..nie moze sie ruszać..wszytsko go boli..teraz ja mam wszytsko na, głowie, on nie ma jak nawet malego wziąć na, rece...mnie napier.dzi.e.la.ja plecy..wszytsko muszę sama..a do tego jemu pomoc..ubrac sie..umyc..i tak 6 tyg., a potem rehabilitacja...tz wsciekly,nie dosc ze go boli, nic nie moze zrobic..do tego zwolnienie 80%, ja pensja 60%..dodatkowo prac tapicerek nie moze-no bo jak..a ja tez nie bo maly z nim sam nie zostanie..jestem zalamana...kasa-sezon grzewczy...juz zmęczona..obolala a do tego zapuszczona..od 3 dni próbuje spilowac sobie paznokcie...i nie mam kiedy...aaaaaaaaaaaaaa:ba nghead::banghead::banghea d::banghead::ma d:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-06 o 22:05
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:03   #1175
ezzo
Zadomowienie

Witam sie wieczornie

My juz w domku, w sumie od wczoraj, wrocilismy po południu, a wieczorem zaliczylismy jeszcze parapetówke u znajomych, ale Tomaszek nie dał nam za długo posiedzieć bo biedaczek- pierwszy raz mu sie cos takiego zdarzyło- nie mógł zrobić kupki i tak stękał i płakał przy tym, w końcu z siebie wydusił raz, drugi, a więcej pampersow przy sobie nie mielismy, wiec na syrenie do domu

Ja sie na wlasne zyczenie pochorowalam zachcialo mi sie w pazdzierniku pomykać w baletkach po plaży i tak sie boje, zebym nie zarazila malizny

A jutro do pracy

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Witam się z moim 8-miesięczniakiem
Ależ ona rozkoszna

Lady Fewciu zdrówka dla was!

Neti właśnie doczytałam, biedna, przytulamco do pchacza nie pomoge, za to mam kilka zabawek z tej firmy i są to jedne z bardziej lubianych przez mlodegp.

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2013-10-06 o 22:07
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:04   #1176
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ufff, kolejny wieczór spędzony na rowerku, jestem cała mokra, zaraz idę wziąć szałer.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
może? ja robię na dwa dni czyli np piątek i sobota
Ja tak samo. Czasem mam wątpliwość, czy podawać już jednodniową zupkę, a co dopiero dwudniową, wydaje mi się, że to raczej niezbyt świeże, dla dorosłego człowieka się na pewno nada, ale dla maluszka - ja bym nie dała...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43154676]Misiu, zdarza się, że człowiek rzygnie i już. Może na brzuszek nacisnęła za bardzo, może jej się odbiło i za ciosem poleciało.[/QUOTE]

Właśnie też tak pomyślałam - skoro wesoła, to może po prostu faktycznie się ścisnęła, czy coś takiego?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurczę, ciężko powiedzieć. Chyba kwestia przyzwyczajenia? Moja Oliwia tak zasypia od urodzenia, zawsze wiedziała, tzn wyczuwała, że w tym momencie zaczyna się noc i trzeba iść spać...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:05   #1177
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamuśki. Dopiero zaglądam bo cały dzień to był po prostu jeden wielki sajgon

Najpierw Oskar rozciął sobie usta i było krwiście (przygryzł sobie zębami-pilnowała go moja mama )

A potem się bawiliśmy,był bez pampersa i w międzyczasie tak się łapał za ptaka że aż mu krew potem leciała. Tak jak leci mocz tak jemu krew leciała (chodzi mi o miejsce nie intensywność) Nie wiem czy nic sobie gnojek nie zrobił/naderwał Nie wiem co mam z tym teraz zrobić.
Wiecie... W tamtym momencie nerwy mi puściły jak to zobaczyłam. On nie płakał tylko się śmiał. K.wa krew mu leci a on miche jarzy

Misia- kurcze może faktycznie gdzieś jej się tam flegma zawiesiła. Oskar też kiedyś kaszlał (ja akurat myłam naczynia w kuchni) i jak przyszłam to było pół łożeczka zarzyganego (nigdy predzej mu się to nie zdarzyło). Tak po prostu się czasem zdarza. Oby już się nie zdarzyło.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:05   #1178
misiaeel
Wtajemniczenie

Dzięki Dziewczyny
póki co śpi, więc mam nadzieję, że już będzie dobrze

Idę się już położyć bo tak to latam co chwilę i zaglądam
dobranoc

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:08   #1179
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

A to ten pchacz..i przepraszam że Was nie podczytam..niestety nie dam rady.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1381090026206.jpg (64,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1381090038700.jpg (41,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1381090054734.jpg (67,0 KB, 1 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:08   #1180
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U nas na chrzcie ksiądz zadał pytanie czy ktoś do komunii idzimy szok bo dla nas to takie oczywiste było, ale widocznie często się zdarza, ze nie idą.
my nie bylismy z mezem bo mamy tylko cywilny slub
bolało mnie to

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Co do grudek to wiecie, że Piotr ma problemy jedzeniowe. Ja mu zawsze podawałam te zupki po 4, 5 miesiącu, zmielone na jednolitą papkę i prawie za każdym razem kończyło się wymiotami 2 tygodnie temu spróbowałam dać słoiczek z grudkami i jadł o wiele chętniej, nie dławił się i wszystko zostało w brzuszku Od tamtej pory daje te bardziej dorosłe słoiczki lub sama gotuje i nie blenduje na papkę i jest o wiele lepiej
suuper

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam że ja tylko tak o sobie ale mam humor do dziada totalnego.
Pytałyście skąd wniosek że nietolerancja glutenu. A no ogólnie jak jej wprowadzałam to było wszystko ok,od czasu do czasu jakieś kropki jej wyszły i nie wiedziałam co to. Ostatnio dałam jej kajzerkę i tego samego dnia jej suche placki wyszły na twarzy,potem kilka dni przetrzymałam na samym mleku i potem kaszę dałam z glutem to znowu wypieki miała. Nie wiem czy to napewno to ,za miesiąc mamy wizytę u alergo to zapytam.
Szaja mam nadzieję że masz rację z tym że po roku minie.
biedulka
moja tez ma troszke kolo noska i na pupci po bokach tak mocno
jutro do lekarza idziemy

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hm, co do ciuchow na lewa strone, to mnie szlag trafia, ze malz ich....NIE przewraca. jakos mi sie wkrecilo, ze na lewej stronie sie mniej niszcza i piore, susze na lewej, dopiero po sciagnieciu z suszarki przewracam na prawatylko ja mam takie zboczenie?

ide spac lejdis, dobranoc
ja teztak robie tylko bielizny nie

Cytat:
piekności brawa za 8 msc
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Zaliczyłyśmy z Darią spacerek. Nawet nie było tak zimno jak myślałam.

SZOK!!!

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Daria pełza!!!!! Wreszcie się doczekałam
dla Daruni

moja pełza wokół swojej osi troche do tylu i ogolnie tak jakos dziwnie bo pelza po calym sypilanianym lozku

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Lady brawa dla Małego! Że tak pięknie je!

E_vel na pewno coś pięknego wymyślisz

Silver pięknie Daria sobie radzi!

Blanka dzisiaj próbowała wstawać w łóżeczku,ale Jej nie wychodziło. Wiecie ja myślę że Ona nie będzie raczkować,jak chce dosięgnąć zabawki to jakoś tak się pokręci że dosięgnie.

Dzisiaj była pierwsza akcja BLW-jedliśmy zupę brokułową,wyjęłam jej ziemniak i brokuł. Całe krzesełko do prania,ubranie też,Blanka do kąpieli ale radość z jedzenia nie do opisania Debrah nie bój się zakrztuszenia-Blanka "gryzła" na prawdę duże kawałki i pięknie mieliła w buzi.
Jednak jest też smutna wiadomość Ta zupa była z jogurtem naturalnym,nie pomyślałam żeby wcześniej wyjąć warzywa,ale je opłukałam,jednak mimo wszystko Blanke strasznie zsypało
Blanka Zasnela sama w łóżeczku!!!

Nawijko my kąpiemy codziennie-Mała ma przy tym taka frajdę że nie mogę Jej tego odnowić

brawo dla Blanki
oby wysypka szybko zniknela

i dziekuje widzialam ze o mnie pytalas bardzo mi milo

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
My tez kapiemy codziennie...

Witam sie, wczoraj bylam u neurologa w wawie z Mala, wiec doktor stwierdzila, ze to MIGRENY...u takiego malucha...polecila zrobic rezonans dla pewnosci, tylko, ze rezonans ma byc pod narkoza...nie wiem czy sie zdecydujemy, boje sie tej narkozy a z drugiej strony fajnie byloby miec pewnosc, ze jest dobrze wszystko.

Powiedziala nam ze wszystko jest super z Julka, ze super rozwinieta i w ogole...

Mamy dylemat
ojejku nie wiem co Ci doradzić
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:08   #1181
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Wykapałam Kubusia po 19, a ten dran dalej nie spi. Tylko ciagle "łyyy", "jeee", "guguuu", "lalalaaa" i inne hity z listy przebojow

u nas jakiś czas temu były takie wieczory, że tylko bujanie na rączkach lub siedzenie z nią jak ona buszuje w lóżeczku i zasypiała 21-22.

a teraz minęło i zasypia TFUTFU pięknie.

Tzn dziś wlaśnie mi co jakies 15-20 minut popłakuje przez sen, nie budzi się tylko tak jojkuje i popłakuje
Stary 2013-10-06, 22:19   #1182
jakajakaja5
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny !
Cały czas jestem na bieżąco aczkolwiek nie mam weny na pisanie. Jakoś ten zbliżający się sezon mocno mnie spina psychicznie czy wszystko pójdzie po mojej myśli nie wpominając już o biznesie mojego męża który też ma w tym czasie żniwa bo produkuje i sprzedaje znicze (hurt i detal w tym okresie)
brrrrrr kilka miejscówek nam poodpadało na świebodzkim z którego były największe kokosy! jakaś przebiegła szuja podkupiła naszych ludzi i już jest powód do stresu czy wszystko sprzedamy.
Ja znowu musze ogarnąć się logistycznie bo już nie mam puki co małego z kim zostawić i kilka najbliższych giełd (czytaj wstajemy o 3 rano i zapitalamy na giełde i kupujemy hurtowo i jak to wszystko do auta przetransportować i wogóle ) zesrana w gacie jestem. No tego ... tyle o mnie teraz trochę się odniosę do waszych postów ale bez cytowania bo coś weny ni mo ....
Misia - Kochana będzie dobrze mała się oczyściła i po problemie mam nadzieję Ale też bym była wydygana
Szaja brawa dla Dorki za siad
Black zainspirowałaś mnie tym rowerkiem a nuż ......
Lady widzisz kobito ! Pietraszko dorasta hihihi
Neti zaje fajny ten fotelik chyba zgapię tę zebrę fiu fiu
Fefcia gdzie ty takiego poukladanego chłopa wytrzasnęłaś w skansenie czy co??? hehehe żart ale jestem pod wrażeniem mój ledwo co wie gdzie kosz na brudy stoi
Ślunzaczki trzymam kciuki za spotkanie
Bokeh uważam umiejętność szycia za bardzo przydatną. Mnie mama nauczyła szydełkować, szyć, haftować i robić na drutach. Potem miała problem bo eksperymentowałam na prześcieradłach hehehe
Marsi a w listopadzie będzie szansa żebyście razem z Całą i Blogerką zaprosiły mnie na spotkanko ?? Może za mało się udzielam ale bardzo było by mi miło Was poznać.
Ah pochwale się Krzysiulek ostatnio dwa dni spał w nocy odpowiednio 6 i 5 h )))) Ale czym to było spowodowane licho wie.
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:23   #1183
nafiyqa
Zakorzenienie

Black, moj Kuba tez zawsze zasypial ok 20, a to, co sie porobilo ostatnio to przechodzi ludzkie pojecie.

bokeh, ja nawet nie marze, zeby Kubek zasnal sam w lozeczku.
Ani rece, ani lulanie, ani cyc nie pomagaja. Wieczorem jest przeciez najlepszy czas na gadanie i bawienie sie

Stary 2013-10-06, 22:27   #1184
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilke, bo padam na twarz-jutro Was nadrobie-a mam pytanie, czy któraś ma...widziala..dotykała i ci sadzi o pchaczu smily play i czy 70zl za niego(uzywany miesiac) to dobra cena.no i czy faktycznie to potrzebne, jak ny w sumie albo po kuchni albo jednym pokoju sie poruszamy .
Podczytam Was jak tylko znajdę chwilę..wczoraj tz spierdzielil sie z drabiny...z 3go schodka spadl na lokiec...uderzyl calym ciezarem..-o kasz!i zwichniety bark, wyl z bolu..jest cały zagipsowany..nie moze sie ruszać..wszytsko go boli..teraz ja mam wszytsko na, głowie, on nie ma jak nawet malego wziąć na, rece...mnie napier.dzi.e.la.ja plecy..wszytsko muszę sama..a do tego jemu pomoc..ubrac sie..umyc..i tak 6 tyg., a potem rehabilitacja...tz wsciekly,nie dosc ze go boli, nic nie moze zrobic..do tego zwolnienie 80%, ja pensja 60%..dodatkowo prac tapicerek nie moze-no bo jak..a ja tez nie bo maly z nim sam nie zostanie..jestem zalamana...kasa-sezon grzewczy...juz zmęczona..obolala a do tego zapuszczona..od 3 dni próbuje spilowac sobie paznokcie...i nie mam kiedy...aaaaaaaaaaaaaa:ba nghead::banghead::banghea d::banghead::ma d:

kurcze ale sie porobilo
tuuulam

Szaja
fajny ten edukacyjny domek ale cena ponad 80zl

a wiecie ja mam tej formy v-yech ta hule kule to jest swietne kupilam to w kwietniu bo w zabawkowym dziale Natusi sie zaswiecily oczy jak ja wwlaczylama i dalismy za nia w auchan 108zł a tu w niemczech 20 euro

Lady
zdrowiej szybciutko
Stary 2013-10-06, 22:29   #1185
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Black, moj Kuba tez zawsze zasypial ok 20, a to, co sie porobilo ostatnio to przechodzi ludzkie pojecie.

bokeh, ja nawet nie marze, zeby Kubek zasnal sam w lozeczku.
Ani rece, ani lulanie, ani cyc nie pomagaja. Wieczorem jest przeciez najlepszy czas na gadanie i bawienie sie
No to ja bym wsadzila w lozeczko i niech sobie gada i broi do woli siedz przy nim rozmawiaj z nim ale w lozeczku żeby wiedział ze to już pora spanka.
Wiem ze pewnie masz dość i najchętniej byś poszła spac
Czytałam gdzieś kiedyś ze jak dziecko nie chce spać takie starsze to nie kłaść go na siłę do łóżka i nakrywac koldra tylko pozwolić mu nie spać ale tylko w obrębie swojego pokoju.
Na hanie to działało godzinę brykala ale potem padała jak mucha.

Jaka, strasznie współczuję takiej gonitwy i wstawania o 3 jednak bycie kwiaciarka nie jest uslane różami jak to sobie wyobrażałam...
a umiesz szyć tak ze dla Krzysia byś coś uszyla?

Stary 2013-10-06, 22:30   #1186
szklanka19
Zadomowienie

Zaś mi skasowało całego posta szlag ognisty mnie trafia To jadę z pamięci

Yellow ja mojej dałam troszkę szarlotki sypanej w ramach ekspozycji na gluten oczywiście większość nadzienia no i ja dałam dużo mniej cukru niż w przepisie (jest szklanka, a ja wsypałam niecałe ćwierć ) Nie widzę nic złego w tym bo skoro sama ciasto upiekłam i wiem, że nie ma tam nic co może dziecku zaszkodzić to może sobie skosztować trochę teraz chcę upiec ciasteczka z kleiku ryżowego, jakoś tam ten przepis zmodyfikuję, do nadzienia użyję dżemu, który sama zrobiłam i zobaczę czy takie coś jej zasmakuje w formie przekąski

Co do spotkanie to ja chyba mogę, nie pamiętam czy tż nie zaprosił znajomych na ten dzień, ale to muszę obadać jeszcze temat

Silver brawo dla Darii za pełzakowanie Jutro postaram się wrzucić zdjęcie tych sówek bo zapomniałam dzisiaj fotkę cyknąć.

Meduzka buziaki miesięcznicowe dla Julianki! Cudnie wygląda!

Sarah trzymam kciuki za Was i czekam na wieści

Nawijko my kąpiemy codziennie, zawsze to trochę czasu zleci

Pstryczku to Kubuś już słownictwo z górnej półki

Fewciu zdrowiej szybko! A taki mąż to ogromny skarb

Byłyśmy dzisiaj u Rodziców i Mała mi zasnęła na spacerze w 4 minuty, jak nigdy

A w ogóle to Ewa ostatnio się tak nieśmiało uśmiecha, Wasze dzieci też tak robią?
Siedzi u mnie na rękach, patrzy na Babcię i się niepewnie uśmiecha, jak się odwzajemni uśmiech to wtedy już się cieszy całą sobą Strasznie to jest rozczulające

Aha, dziewczyny, a kiedy można dzieciom podawać wanilię, kokos czy sezam? Bo kakao to po roku dopiero?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:38   #1187
sarah67
Zadomowienie

Niektore z Was pytaly co u nas\

wiec tak w niedziele wyjechalismy auto cale obladowane ze szok i jeszcze pies ale wiadomo normalka Nati po przejechaniu 70km zasneła i obudziła 25km przed celem

Mieszkanko w domu w malej miejscowosci 2 pokoje, tzn. 3 ale w tym trzecim okno zamurowane on taki w sumie malutki wiec sluzy jako korytzrzyk i miejsce do suszenia ubran na odkurzacz itp łazienka i kuchnia na pietrze obok nas mieszka para niemeicka z psem na dole po jednej stronie niemiec rozwodnik po drugiej niemiec co na wyplate po kasynach jezdzi
mili sa jak na razie raz ktos schowal mi wozek jak zaczal deszcz padac

Pierwszt dzien mialam stres a wiec
pierwszego dnia jak maz byl w pracy o 9:30 przyszedl jego szef tutaj i puka ja myslalam ze to M i otwieram w pizamie a tu zonk a On do mnie po angielsku ze jest meza szefem, ze musimy pojechac i mnie i dzidzie zameldowac (zrozumialam hehe) odpowiedzialam Mu ze ok ale moje dziecko spi teraz to On pyta kiedy przyjsc za godzine czy dwie ja mowie ze za godzine szybko sie ubralam umalowalam dzidzia wstala i czekamy przyszedl po 1,5 godzinie i pojechalismy bo drodze troche rozmawialismy po ang i jestem w szoku, ze potrafilam sie dogadac ale stresa mialam strasznego a i w Niemczech tydzien pracy 37 godzin i pracuja sobie w biurach do 13 w piatki do 12 tylko w czwartki dluzej, na miejscu w biurze glupio sie czulam bo oni szwargotali po niemiecku a ja nic nie rozumialam,
Stary 2013-10-06, 22:41   #1188
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No to ja bym wsadzila w lozeczko i niech sobie gada i broi do woli siedz przy nim rozmawiaj z nim ale w lozeczku żeby wiedział ze to już pora spanka.
Wiem ze pewnie masz dość i najchętniej byś poszła spac
Czytałam gdzieś kiedyś ze jak dziecko nie chce spać takie starsze to nie kłaść go na siłę do łóżka i nakrywac koldra tylko pozwolić mu nie spać ale tylko w obrębie swojego pokoju.
Na hanie to działało godzinę brykala ale potem padała jak mucha.
Ale Kuba zasnal sam tylko 2 razy, jak mial gdzies 3-4 miesiace...
A tak to nie potrafi sam zasypiac. Jak jest zmeczony to trze oczka, marudzi, az w koncu zaczyna plakac, ale nie zasnie, nie ma szans.

Ja robie tak, ze na sile nie zmuszam go do spania, nie usypiam, itp.
Po prostu co jakis czas podejmuje probe (np przystawiam go albo biore na rece), jednego dnia zalapie i zasypia, ale jak widze, ze sie rozglada albo wyrywa to odkladam i niech dalej szaleje.
Dzis z 5 takich prob podjelam... Czasem sie na 1 jednej konczy.

Spiiiiiii. Ja tez ide

Stary 2013-10-06, 22:43   #1189
nancykenator
Zakorzenienie

heloł
ładnie, tylko 3 strony do nadrobienia, porządne z Was dziewczęta

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
No ja z małopolski

Czekoladki, np michałki zamkowe
Nie polecę młynka, ja mam taki stary ze 20 letni dziad, ale działa jeszcze.

O kurczę, współczuję.

Misiek robił to BARDZIEJ Masakra to wyglądało, jakby się dusił.

Ale burzę wywołałam pomadkami Zacytowałam dokładnie jak teściowie się wyrazili, ale u nas tak się mówi na czekoladki. Nancy już wyjaśniła co to jest
a skąd dokładniej?
Cytat:
śliczna Daria i są nawet ruchy Dżejkoba
Cytat:
dzień doberek wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
co dzis mlody rano zrobil

Cytat:

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

zdolniacha
Cytat:
I wez tu zrozum kobiete
Super, brawo dla malucha!!
Rosolek z ziemniakiem i makaronem? Boj sie Boga

dla Darii silver

I wszystkiego dobrego dla Żulianki

Jak czesto kapiecie maluchy obecnie? Cos sie zmienilo?
ja nadal codziennie
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dzisiaj była pierwsza akcja BLW-jedliśmy zupę brokułową,wyjęłam jej ziemniak i brokuł. Całe krzesełko do prania,ubranie też,Blanka do kąpieli ale radość z jedzenia nie do opisania Debrah nie bój się zakrztuszenia-Blanka "gryzła" na prawdę duże kawałki i pięknie mieliła w buzi.
Jednak jest też smutna wiadomość Ta zupa była z jogurtem naturalnym,nie pomyślałam żeby wcześniej wyjąć warzywa,ale je opłukałam,jednak mimo wszystko Blanke strasznie zsypało Skaza pełną gębą

Blanka Zasnela sama w łóżeczku!!!

Nawijko my kąpiemy codziennie-Mała ma przy tym taka frajdę że nie mogę Jej tego odnowić

za próby wstawania
i zdrówka dla Blaneczki aby wysypka szybko zeszła
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
jeny Dziewczyny Hania mi się tak strasznie porzygała
usypiała i słysze, że się krztusi, wchodze a Ona na brzuchu i leje się Niej:/ przebrałam, uśpiłam i znowu słysze kaszel, i to samo. i jeszcze raz ale już mniej cały materac zarzygany, 3 prześcieradła:/ podłożyłam ręczniki pod prześcieradło no bo jak inaczej:/ obie strony zarzygane.
wypiła właśnie 120 wody, i ani myśli dalej o spaniu, śmieje się, gada nie wiem o co chodzi. jak jeszcze raz tak zrobi to chyba jedziemy do szpitala
ojej, biedna Hania, zdrówka

Lady zdrówka życzę i oby Pietraszko się nie zaraził, za piękne jedzonko

nawijko pytałaś, jak robimy, że Bąble po kąpieli usypiają... u nas w sumie tak było od zawsze, kąpiel, pierś, spanie, kiedyś usypiał przy piersi, teraz natomiast zje, wypluwa u, kładę go na naszym łóżku, chwilę sobie pogada ale ja już nic do niego nie mówię, tak sobie leżymy, tylko przy lampce nocnej, chwilę się przytuli do mnie, ja go pogłaskam, potem się do mnie pupskiem odwraca i śpi. Z tym, że zawsze czuwam nad tym, żeby kąpiel iprzygotowania do niej wyglądały identycznie. I oczywiście o ile chichramy się podczas kąpieli, normalnie gadamy, tak przy karmieniu już jest cichutko.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:51   #1190
sarah67
Zadomowienie

Wagi nie wzielam i boje sie troche bo z mezem to lubimy sobie pofolgowac

Co do Natki mej kochanej to w sierpniu jak siadla w wozku to cisza dopiero dzis mi znowu usiadla w zoku ale tylko na chwile, ale jak podaje jej raczki to sama sie podciaga do siadu tylko jak juz siedzie to nagle zarzuca pupcia i nogami

pelza do tylu i wokol wlsnej osi i ogolnie po calym lozku i podlodze
ale niema tak ze np ciagiem idzie do przodu

z pchacza ma zdjeta tarcze i polozona i uwielbia sie nia bawic

i tak sa tam wskazowki zegara to paluszkiem je obraca, jest tarcza od telefonu tak jakkiedys byly takie stare to wklada paluszka i kreci jest taki zasuwak to przekreci jedna raczka do konca a pozniej druga raczka w druga strone, ksiazeczki tez oglada kartka po kartce

a gada tak jak zwykle jak najeta ale to juz robila od bardzo dawna\

i strasznie łakoma

i strasznie wymusza, zeby cos Jej dac

Wasze dzieci tez tak robia?? mam Ja tego oduczac czy za mala jest??

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

wlasnie jak tam Debrah bo bala sie jak tobedzie jak rok akademicki sie rozpocznie
Stary 2013-10-06, 22:51   #1191
nancykenator
Zakorzenienie

ooo właśnie, bo sobie przypomniałam, dwa pytanka
- piszecie, że Wasze maluchy same zasypiają, co to znaczy:
czy wychodzicie i one same zasypiają czy siedzicie z nimi ale zasypiają same bo ich nie nosicie, nie lulacie, nie dajecie smoczka? Czy to, że leżę sobie koło Kubusia a on się wierci, ja go przytulam a on zasypia, można uznać za samodzielne usypianie? Czy usypianie ze wspomaganiem?
- po czym poznać, że dziecko mówi świadomie "mama" "tata"?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:53   #1192
sarah67
Zadomowienie

wlasnie jak tam Debrah bo bala sie jak tobedzie jak rok akademicki sie rozpocznie
Stary 2013-10-06, 23:34   #1193
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ooo właśnie, bo sobie przypomniałam, dwa pytanka
- piszecie, że Wasze maluchy same zasypiają, co to znaczy:
czy wychodzicie i one same zasypiają czy siedzicie z nimi ale zasypiają same bo ich nie nosicie, nie lulacie, nie dajecie smoczka? Czy to, że leżę sobie koło Kubusia a on się wierci, ja go przytulam a on zasypia, można uznać za samodzielne usypianie? Czy usypianie ze wspomaganiem?
- po czym poznać, że dziecko mówi świadomie "mama" "tata"?
Ja odkładam moją do łóżeczka i podaję rękę przez szczebelki a ona mnie trzyma i zasypia. Dziś tej ręki nie potrzebowała, więc wyszłam a ona zasnęła.
Jak moja mała woła mnie jak gdzieś wyjdę "mam" to uznaję to za świadome. Pełnego mama to jeszcze nie usłyszałam.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:

Oj współczuję ... A cena za pchacz chyba OK !

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:

Co do filmiku co wstawaiłaś to moja robi tak samo tylko dużo bardziej

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
I wez tu zrozum kobiete
Super, brawo dla malucha!!
Rosolek z ziemniakiem i makaronem? Boj sie Boga

dla Darii silver

I wszystkiego dobrego dla Żulianki

Jak czesto kapiecie maluchy obecnie? Cos sie zmienilo?
Ja co drugi dzień
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 23:45   #1194
elllmi
Zakorzenienie

hej
jestem na bieżąco
z tego, co mi nie pocytowało i pamiętam, to:
szajka, brawa dla Dotki za siadanie
bokeh, przepiękne ubranka dla Hani bardzo mi się podoba jak ją ubierasz i jak będę miała następną córeczkę, to zamawiam u Ciebie wszystko

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Skarbową
aaa, to nic takiego, co chwilę parami z US do nas przychodzą z zawiadomieniem jaką firmę będą kontrolować, a że firm od groma rozliczamy, to często w biurze bywają; zawsze nas zastanawiało, dlaczego na takie kontrole parami chodzą
a już myślałam, że ktoś jego kontrolował i musiał się trochę postresować

Cytat:
zawsze jak na nią patrzę, to myślę o dzieciach z Bullerbyn nie wiem czemu, bo tam chyba takich pucusiów słodkich nie było, ale jakoś tak

Cytat:
zdeterminowana

Cytat:

Cytat:
http://allegro.pl/tkanina-bawelniana...603566840.html chyba kupie ten materiał żeby się zmobilizować
a co by z niego miało być?

Cytat:
sam pada

Cytat:
Podczytam Was jak tylko znajdę chwilę..wczoraj tz spierdzielil sie z drabiny...z 3go schodka spadl na lokiec...uderzyl calym ciezarem..-o kasz!i zwichniety bark, wyl z bolu..jest cały zagipsowany..nie moze sie ruszać..wszytsko go boli..teraz ja mam wszytsko na, głowie,
oj, współczuję

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Najpierw Oskar rozciął sobie usta i było krwiście (przygryzł sobie zębami-pilnowała go moja mama )

A potem się bawiliśmy,był bez pampersa i w międzyczasie tak się łapał za ptaka że aż mu krew potem leciała. Tak jak leci mocz tak jemu krew leciała (chodzi mi o miejsce nie intensywność) Nie wiem czy nic sobie gnojek nie zrobił/naderwał Nie wiem co mam z tym teraz zrobić.
Wiecie... W tamtym momencie nerwy mi puściły jak to zobaczyłam. On nie płakał tylko się śmiał. K.wa krew mu leci a on miche jarzy
o kurcze, to on hardkorowy jest Filip też się za pisioka ciągnie i zaciesza, ale nie aż tak

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 23:51   #1195
bokeh
Zakorzenienie

Hehe Ellmi to jak bede mieć chłopca to ok :P

A z materiału sukienka albo bluzka, jeszcze jeden chce w ogole chciałabym jej uszyc sukienkę, bluzkę, spodnie takie luźne i kombinezon Haha wiem.... Marzenia.

Ems a jak po weekendzie z tz?

My się akurat poklocilismy i poszło parę niemilych słów
Ehh... Dobranoc !

Stary 2013-10-07, 00:00   #1196
elllmi
Zakorzenienie

to teraz trochę o sobie

udało mi się przekonać szefa, że lepiej będzie jak będę w domu pracować i na szczęście poszedł na to także teraz jak młody wstaje, to mama go zabiera na dół, a ja kawka i zasiadam przed komputerem i tak do 11 jak się uda; na razie jest ok, tylko jak wspominałam muszę nadrobić braki

w tygodniu byłam na zakupach, co by wykorzystać ten fundusz od TŻ i jak zwykle jak mam kasę, to nic nie ma chciałam kurtkę na jesień, a wszystkie już praktycznie zimówki są, a jak jedna mi w końcu wpadła w oko, to prawie trzy stówy kosztowała, a tyle to nie dam za jesienną; zimowych jest dużo i też będę musiała kupić, ale stwierdziłam, że to jeszcze za wcześnie; a TŻ się śmieje, że jak w końcu stwierdzę, że już czas, to w sklepach same wiosenne już będą
ale zamiast tego kupiłam dżinsy, koszulkę i bluzo-sweter taki http://carry.pl/ona/12-sweter.html , no i obkupiłam Filipa w tesco, bo -30%

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
Hehe Ellmi to jak bede mieć chłopca to ok :P

A z materiału sukienka albo bluzka, jeszcze jeden chce w ogole chciałabym jej uszyc sukienkę, bluzkę, spodnie takie luźne i kombinezon Haha wiem.... Marzenia.

Ems a jak po weekendzie z tz?

My się akurat poklocilismy i poszło parę niemilych słów
Ehh... Dobranoc !
dobra, jesteśmy umówione
a z tym szyciem, to fajny pomysł, tylko rzeczywiście ktoś znający się na rzeczy musiałby Ci pokazać jeszcze Ty taka twórcza, to cudeńka by były

co do TŻ, to fajnie było, zachowywał się super i był taki, jak dawniej dawniej tylko nie wiem, czy to tak na chwilę po tej kłótni, czy już tak zostanie
a dla Ciebie przytulaswspółcz uję kłótni i tych kilku słów za dużo, bo ciężko potem o nich zapomnieć jak cholera

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 02:21   #1197
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
fewciu, evel jak zdrowie?
lady a u Ciebie? Jak Pietraszko?
Czytalam, ze macie maly jedzeniowy sukces, brawo!
debrah jak Amelka i Twoja szkola; pogodzilas to jakos?
charlizz jak sie czujesz??
ezzo nos maseczke caly czas!
aska co u Was?
silver to sie doczekalas!!
cala jak katar Julaska?
nancy mysle, ze u Was jest zasypianie samodzielne. Trudno oczekiwac, zeby tak malutkie dziecko zasnelo zupelnie samo samo.
nawijko moze probujesz Kubusia za wczesnie klasc? Ile przed snem go kapiesz? Zeby zasnac musi obnizyc sie temperatura ciala... A jak wygladaja Wasze poranki? Polecam zaraz po wstaniu wystawic Kubusia na 5minut na dzialanie promieni slonecznych - zadziala fizjologia i ile, by w dzien spal czy nie spal, wieczorem zrobi sie senny, po 14h to bylo? Nie pamietam dokladnie...
szklanko Yae tez sie niesmialo usmiecha. To jest takie slodkie: usmiecha sie, by momentalnie odwrocic glowke w druga strone i tak kilka razy do czasu az sie nie oswoi.
Sezam mozesz juz wprowadzic; radzilabym zmielony i ostroznie, bo czasami uczula.

Wczoraj byly mega przeboje z usypianem: chyba dlatego, ze wyspala sie w samochodzie i caly rytual przesunal sie o 2h pozniej. Efekt taki, ze padla ok 23, spala do 5, zjadla i spala do 7.15. Z tz zastanawiamy sie, czy nie przesunac godziny spania na nieco pozniejsza...

---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:14 ----------

neti trzymaj sie dzielnie!
szklanko jak sie robi ciasteczka z kleiku ryzowego?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 06:25   #1198
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Sarah, no widzisz, nie tak strasznie jest

Debrah, gdzieś ty???

Dziewczyny, u którego tu dzieciątka był guzek pod piersią? Dorci się zrobił właśnie.

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Meneg, te ciasteczka to oszinki pewnie, kokosanki inaczej?

http://www.wielkiezarcie.com/recipe22466.html

tyle, że ja wsio wywalam na stolnicę, siekam nożem i tyle - albo...wsio do miski i blenderem formuję malutkie placuszki (rosną) i piekę.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 07:44   #1199
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane juz mi duzo lepiej, ale wieczorem kryzys byl, z tymze to z glodu raczej, bo prawie nic nie jadlam i strasznie zle sie czulam, ale dzisiaj jest ok

Sarah widzisz, nie jest tak zle, dasz rade a z czasem i jezyka sie nauczysz, i prace znajdziesz, teraz bierz do reki slownik i wkuwaj slowka

Dziewczyny zakochalam sie, absolutnie sie zakochalam, juz kiedys myslalam o miekkim zaglowku ale ceny powalaja, a jak bedziemy mieli kase to zaryzykuje i chyba sama z malzem zrobie, zobaczcie jakie cudownosci

MARSI widzialas bloga tej dziewczyny??? Z czego co kojarze w sypialni macie mega wielkie lozko z zaglowkiem???
Zamarzyla mi sie wlasnie sypialnia w takim bardzo romantycznym stylu

http://www.housemaniaczka.blogspot.c...-ozka.html?m=1

Ahh marzenia

Ciekawe, jak debrah

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Bokeh, Ty masz taka artystyczna smykalke ze na pewno Ci super pojdzie z szyciem a jakis taki podstawowy kurs???

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Chyba idzie nam kolejny zab

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 07:57   #1200
marsi11
Zakorzenienie

hej dziewczyny przepraszam za moją nieobecność ale miałam bardzo przykre przeżycie otoż pogryzł mnie pies sąsiada
poszłam z małym na spacer po mojej ulicy, wcześniej zrobiłam drobne zakupy i miałam je w koszyku, gdzieś mi wypadły na polnej drodze, zostawiłam malego z tatusiem, chciałam żeby Samek poleciał ale coś robił i nie mogł (Bóg go uchroniłł) wyszłam bez kurtki, w croksach bo to blisko, mijam sąsiadkę widzę brama otwarta, no ale baba stoi więc byłam spokojna, wracam- patrzę a ten pies (wielki bo to mieszanka z podhalańskim więc bydle ) a ten pies prosto na mnie skacze i do ataku coś mi w głowie zaświeciło jak Samek miał szkolenie w szkole co robić w razie ataku, wieć schowałam głowę i kark więc on w dupę i po nogach zaczał gryżć, wszystko to widziała właścicielka nie mogła zapanować nad psem w końcu jakoś nad nim zapanowała ale ten pies drugi raz się rzucił na mnie prawie już przy moim domu tylko tym razem lekko złapał za rękę a ja dałam mu kopa
dziewczyny chyba nie muszę Wam mowic co ja przeżylam, nie wspominając że to Samuel miał iść a 10 min wcześniej w tym samym miejscu szlam z moim Leosiem
oczywiście zero reakcji właścicielki ja cała zapłakana poleciałam po TZ ale ona wsiadła w samochod i odjechala
pojechaliśmy na pogotowie, opatrzyli mnie, dostałam szczepienie i wezwaliśmy policje no bo co? przeciez mam dzieci a pies juz jest znany ze swojego zachowania

chyba jeszcze nie moge się uspokoic, czuję się fatalnie, fizycznie nie bo nie ma tragedii ja twarda baba jestem ale moja psyche lekko ucierpiala

wiecie co? ta baba mieszka dwa domu na przeciwko, nawet nie zapytała mnie czy coś mi się stało, czy się dobrze czuję
polijant powiedział,że mogę wystapić o odszkodowania ale ja chyba nie chce się szarpać chciałabym tylko zeby oddała mi siano za spodnie ale ja do baby nie pojde, nie wiem jak to załatwić

poza tym pies jest teraz na obserwacji a baba zapłaciła mandat

przepraszam ze nie cytuje ale przeczytalam tylka tą stronę, nie mialam sil na wizazing
sorry też za brak przecinkow poprawie się potem

lady potem znajde producenta mojegp łóżka to podrzuce linka
jakaja mi też bardziej w listopadzie pasuje spoktanie bo pazdziernik mam z lekka napięty

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-10-07 o 07:59
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości