|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest ![]() |
|||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
0 | 0% |
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
15 | 39,47% |
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
2 | 5,26% |
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
12 | 31,58% |
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
0 | 0% |
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
9 | 23,68% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do wcześniejszych porodów, to przy końcówce chyba każda ma nadzieję, że jednak wcześniej się coś wykluje. Ja też już bym chciała, chociaż wiem, ze jeśli dzieciowi tam dobrze to niech sobie siedzi i zdrowo rośnie. W końcu mam wolne, powinnam się cieszyść, relaksować i odpoczywać, ale jednak to wszystko tak nie cieszy jak się czeka z napięciem na malucha ![]() Ja tylko mam nadzieję, że ominie mnie wywoływanie - długo się i tak przeterminować nie mogę ze względu na cukrzyce, wiec nie marudze.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
najważniejsze: GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUSIEK I ICH DZIECIACZKÓW!!!
Aaamelkaaa, Paulinka, Czaszka i Badzia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam jednak nadzieję że tż "pójdzie po rozum do głowy" i zmieni swoje podejście ![]()
![]() |
#1925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najwięcej tel mamy od znajomych tych tutaj na miejscu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też byłam pewna ( nie wiem czemu), że uda mi się powitać Mikołaja wcześniej, ale chyba jednak moje dzieci mają u mnie za wygodnie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
Hej !
Meldujemy się jeszcze ze szpitala, ale jutro wychodzimy ![]() Dziękuję za gratulacje i oczywiscie GRATULUJĘ TEŻ NOWYM MAMUSIOM!! ![]() ![]() Milusia jest śliczna, kochana, przesłodka!! pożniej naiszę relację z porodu ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
A tam dopiero
![]() ![]() Mój może być szybki Bill ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
Dzieć mi coś jeść nie chce
![]()
![]() |
#1931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój się musi dobrze obudzić, żeby jeść ![]() wiecie co ![]() ![]()
![]() |
#1932 |
Zakorzenienie
|
I jak zjadla??
W sobote o 15 zjadam grzanki z czosnkiem. W niedzle do 10 karmilam piersua jadl Fifi. O 18 sciagnelam i plul sprobowalam i normalnie gorzkie - czuc czosnek.. teraz sprobowalam osciagnac znow i dalej czosnek ![]()
![]() |
#1933 |
Zadomowienie
|
joł joł nocna zmiana
![]() spałam teraz dwie godziny i śniła mi się Ladanseuse i jej poród, ale w trochę innej wersji niż miała w rzeczywistości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
Witam się znad dojarki
![]() ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Chętnie bym wkleiła zdjęcia do klubu, ale nie wiem jak, nigdy nie używałam tych wszystkich zmniejszaczy itp, a teraz brak mi czasu, żeby to rozkminić ![]() ---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ---------- Opis porodu ![]() Jak pisałam, w nocy ok. 3 obudził mnie silny ból brzucha jak na okres, zrobiło mi się słabo i poszłam do toalety, a tam coś mi chlusnęło gęstego, ale mało. Nie myślałam, że to już, ale postanowiłam sprawdzić, co ile są skurcze. Na początku nie byłam pewna, czy skurcz to skurcz ![]() ![]() Na porodówce na poczatek wylądowałam na sali zbiorczej i podpięli mnie pod ktg, na którym skurczy nie było. Rozwarcie 3cm. Po zmianie dyżuru i przyjściu nowych położnych, przenieśli nas do sali do porodów rodzinnych. Pani położna, która odbierała poród była w typie gestapo - najpierw mnie opieprzyła, że za wcześnie przyjechaliśmy, skoro to 1. poród, a potem, że nie zjadłam śniadania w domu ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie już od razu po stwierdziłam, że nie było źle i naprawdę nie ma co się od razu nastawiać na najgorsze. Jedynie byłam zawiedziona, że ominęła mnie ta faza porodu, gdzie są skurcze co 15-10 min i gdzie się można kąpać, golić, dopakować, itp, bo jak mnie siekło to już nie mogłam nic i dzięki Bogu, że byłam ogolona, włosy umyte, itp ![]() I na koniec element humorystyczny – na bóle krzyżowe dostałam kroplówkę z paracetamolem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- I of course bez męża bym nie dała rady, serio
#1935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas juz drugie karmienie. I oczywiscie zielona, spieniona kupka ![]() ---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Malenstwo nie może zasnąć przez brzuszek ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 |
Zakorzenienie
|
Lola - niewiem co Ci napisac, ale nie wbijaj sobie do glowy
![]() ![]() A na bol fizyczny lykaj paracetamol !! Larysa przykro sie to czyta strasznie. Znam wielu gagatkow ale zawsze dzkecko przynajmniej czesciowo ich zmienialo.. a tu niewiafomo co doradzic sa dwie opcje. 1 - wyprowadzic sie, zapomniec, alimenty itd. 2. - a jezeli go kochasz jak pisalas to niewiem szukala bym frontu w tesciowej, jakims przyjacielu jego, pokazywla ze mala nie jest najwaxniejsza, ze mozecie we dwojke cos czasem robic, a w trojke ym batdziej typu spcer, zakupy itd. W ostatecznosci bym wyslala do psychooga bo ma meskiego baby blusa. Laloca - to co ile karmicie sie ze spacery takie krotkie? My jak.wychodzomy to zawsze przed wyjsciem wszystko szykujemy i jedzonko, bek, ewentualnie pamp, ubieramy i wychodzimy i tym sposobem do 3-4 godzin potrafi spac na spacerze, dworzu w aucie. Oczywiscie jak stoi i miejscu to sie przebudza ale dwa razy bujniecie, albo ruch autem i spi dalej. Papalinka to w sumie szybko poszlo ![]() Matal - ciekawe od czego te zielone kupki, moze bialko eliminuj??
![]() |
#1937 |
Wtajemniczenie
|
PAPALINKA Dzięki za opis
![]() ![]() PAULINKA weź coś naskrobaj jak było zanim ja pójdę ![]() ![]() ![]() Dzień dobry !!! W nocy przy zmianie pozycji coś mi strzelilo mniej więcej tak jak tu opisywałyście pęknięcia pęcherza. Zerwałam się tak szybko jak 15kg temu i lecę do kibelka ale gdzie tam... w dupie mi chyba strzelilo a nie pęcherz ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Wczoraj małżon mówi że zacznie ze mną chodzić na siłownię jak urodzę. Tzn ja na jakaś zumbe czy firness a in na pakernie bo mówi że też mu obwisa tu i tam. Bo i oboje już napaleni znaleźliśmy super klub w mieście, nawet godziny otwarcia super bo ze szkołą by nie kolidowały, karnety powiedzmy że w znośnej cenie. .. A POTEM ( po ok godzinie) KAPNĘLIŚMY SIĘ ŻE JAK URODZĘ TO BĘDZIEMY MIELI DZIECKO ![]() ![]() Więc ja idę na jakiekolwiek zajęcia które będą w niedzielę a Tż już zrezygnował z treningów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Zakorzenienie
|
Myślę nad tym, ale się boję sama więcej eliminować, bo i mleko będzie uboższe, i ze mną nienajlepiej, chociaż bym do wyników badań poczekała.
Cytat:
![]() Ena nadrabia noc, znów je ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1940 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
Papalinko ![]() Larysa strasznie przykro się czyta takie rzeczy. Mam nadzieje że jakoś to się w końcu poukłada A ja się w końcu wyspałam, można tak powiedzieć. Bartuś budził się dziś w nocy tylko trzy razy ale pięknie zjadł i zaraz lulu ![]() Matall jacistraszniewspółczuje jeżeli idzie o dietę i problemy malutkiej. Na szczęście póki co ja nie mogę narzekać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Zakorzenienie
|
mój synek się do mnie 3 razy uśmiechnął
![]() ![]() ![]() ![]() Katarzyna super, że malutki dał pospać, może już mu się stabilizuje ![]() Matal ja bym poszła do lekarza bo te zielone kupki się powtarzają ![]() chłopaki śpią ![]()
#1942 |
Wtajemniczenie
|
Minęło co prawda ponad dwa tygodnie ale jakiś tam opis mojego cc postaram się sklecić.
A więc jak wiadomo moje cięcie przesunęło się o jeden dzień i tak 18 września o godzinie 8 25 przyszła po mnie pani oddziałowa. Dała mi kieliszek z jakimś przeciwwymiotnym specyfikiem do wypicia po czym ruszyłam dziarskim krokiem na salę operacyjną, którą miałam 5 metrów od pokoju. Weszłam a tam przemiła anestezjolog przeprowadziła ze mną wywiad, przy okazji tak się rozgadaliśmy że dowiedziałam się iż pani doktor sama jest w ciąży i to po raz czwarty ![]() No i przyszło dwóch panów doktorów. Założyli cewnik i wzięli się za robotę. Po 15 minutach Bartek głośnym krzykiem obwieścił swoje przyjście na świat. Dodam że nie czułam ani szarpania ani ciągnięcia w jakiś szczególnie nieprzyjemny sposób, wszystko było do zniesienia. Po chwili położyli mi przy twarzy moje słoneczko i popłakałam się ze szczęścia. Niestety trwało to tylko kilka chwil i panowie doktorzy zabrali się za szycie. Po wszystkim stwierdzili że piękna cesarka, pacjentka idealnie się prowadziła ![]() Więc może cc nie było tak emocjonujące jak poród sn, ale podeszłam do tego w taki sposób że będę to bardzo miło wspominać. Dodam tylko że później było trochę gorzej, jak zeszło znieczulenie a okazało się że w szpitalu zabrakło kroplówek przeciwbólowych i faszerowali nas morfiną, a później tabletkami paracetamolem i ibuprofenem. Ale to tak na marginesie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
Heh, może faktycznie umowię ją do dzieci chorych...
![]() |
#1944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak pisałam, u nas pomogły okłady z rivanolu (kupiłam w płynie) - na wacik, na to wkładka laktacyjna albo pielucha tetrowa (bandażem może za mocno ściska?) i zostawiałam na 2-3 godziny. zeszło całkiem,ale dopiero po 2-3 dniach zaczęło byc widać różnicę. potem nadrobie reszte, teraz młoda wzywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
Witam poweekendowo
![]() Nie nadrabiam, nie mam sił. Filip od nocy taka maruda. Ja niewyspana. Wczoraj zaliczyłam pierwszy zjazd na studia ![]() ![]() Gratuluje nowym mamusiom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piękny opis, ja w takim razie co wieczór będę się teraz Gorlic i myć włosy, tak na wszelki wypadek Cytat:
![]() Ogólnie jestem za neną, z tym nastawieniem się na poród, rozumiem, że chcemy już mieć nasze maleństwa po drugiej stronie brzuszka, ale nastąpi to wcześniej czy później i będzie trwało i trwało, stan ciąży już nie wróci, kopnipaczki, wypinanie i oznaki porodu, bardzo szybko się to zapomina, więc ja cieszę się każdym kolejnym dniem ciąży i z niepokojem patrzę w przyszłość Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Zakorzenienie
|
hejo!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Papalinka super opis!! mimo bólu poszło szybciutko ![]() _Paulinka_ ty tam odpoczywaj ![]() Katarzyna bardzo pozytywnie wspominasz cc, ja też tak chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Wtajemniczenie
|
Logoasia zdrówka dla Andzi. A co do mojego nastawienia do cc. Cóż mam taką głupią filozofię że i tak musiałam przez to przejść więc jedyne co mogłam zrobić to właśnie być optymistką i na luzie. I poskutkowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
Becikowych wrazen ciag dalszych..maja byc pity 11 od pracodawcy a nie 37 zlozone do us a i dochod ma byc za 2011 a chca zasw o wysokosci zasilku za 09-2013..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.