Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 22:05   #4711
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Czy któraś z Was była w Tesco i widziała tą promocję na mleko NAN ?? http://promobaby.pl/promocja-15998.html

Czy dotyczy też 1 ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-10-06 o 22:08
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:06   #4712
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ząbka jeszcze nie ma

Pytałam się ostatnio na szczepieniu pediatry o to bo Julka robi to samo. Powiedział, że tak już jest, tak natura każe dziecku robić. Kazał jej nie utrudniać bo i tak nie powstrzymamy a ona tylko się denerwuje.
No Daro się właśnie wkurza jak się to olewa albo co chwilę go kładzie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja mojemu M. Chwile pozwalam siedziec na miich kolanach ale plecy koniecNie oparte i moja klatke i ja pochylam sie troche do tylu

.
Ja też się staram do tyłu odchylać ale on się próbuje bardziej prostować

I jeszcze jedno- to też już zauważyłam od dawna, ale wcześniej było to połączone z brzuszkiem ( tzn. walczył przy tym nogami), a teraz nie.
Daro się w nocy "przebudza" w taki sposób, że głowę przesuwa z boku na bok, tzn. tak nią wierci. Czy Wasze też tak robią? ( teraz np. spowrotem uśpiłam go smoczkiem bo jeszcze za wcześnie na nocne karmienie) ale czasami zastanawiam się czy wszystkie dzieci się tak "rzucają"?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:08   #4713
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Tak w parku ale tylko raz przez niego przeszłam a tak to chodziłam po osiedlu żeby L.spała

Moja tak ma od 3 dni, że budzi się ok.godziny po tym jak zasnela, zje znów i śpi dalej. Nie wiem o co chodzi ale ewidentnie jest glodna bo nic innego nie pomaga i nie zasnie ponownie póki nie zje.

Motylku śliczna Macia i sweterek
Cloche woombie dla ubogich
Ja tez chwile tam bylam a tak to w kolo bloku laze hee ewentualnie w kolo osiedla kolo kebaba i potem jdnostki a jak tak zimno wole sie nie oddalac
Lece do loza cmokasss

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:10   #4714
JennyAniolek
Zakorzenienie

O tej promocji w Stokrotce pisałyście ??
http://promobaby.pl/promocja-15991.html

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-10-06, 22:16   #4715
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
O tej promocji w Stokrotce pisałyście ??
http://promobaby.pl/promocja-15991.html
Tak

Stary 2013-10-06, 22:16   #4716
Ashyshqa
Zakorzenienie

musze obadac te kurtki na kompie bo i tak czeka mnie zakup zimowej wiec moze bede celowac w 2w1 mam tylko nadzieje, ze odnajde moje zimowe buty (nie moge ich zlokalizowac po przeprowadzce) i nie bede miala obu tych wydatkow na glowie

Magiusa Sofia tez tak sie wierci i zarzuca glowa na prawo i lewo... Ciesz sie, ze smoczek u Was pomaga w takiej sytuacji. U nas niestety musze wyciagsc piers. i tym sposobem nocnych posilkow mamy z 5 ale zauwazylsm, ze im blizej poranku tym bardziej sie wierci. nsjspokojniejszy sen jest tak do polnocy. czyli wtedy, gdy rodzice zazwyczaj i tak nie spia
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:26   #4717
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak

---
W. dalej śpi , no to zmykam oglądać z mężem film "Polowanie na łowcę"
Do jutra, dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 22:26   #4718
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Czy któraś z Was była w Tesco i widziała tą promocję na mleko NAN ?? http://promobaby.pl/promocja-15998.html

Czy dotyczy też 1 ??
Byłam dziś w Tesco i kupowałam mleko w normalnej cenie. Zerkałam też na te kartonowe to też żadnej promocji na nie nie było.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno- to też już zauważyłam od dawna, ale wcześniej było to połączone z brzuszkiem ( tzn. walczył przy tym nogami), a teraz nie.
Daro się w nocy "przebudza" w taki sposób, że głowę przesuwa z boku na bok, tzn. tak nią wierci. Czy Wasze też tak robią? ( teraz np. spowrotem uśpiłam go smoczkiem bo jeszcze za wcześnie na nocne karmienie) ale czasami zastanawiam się czy wszystkie dzieci się tak "rzucają"?
Moja wybudza się dokładnie tak samo. Tak ten łepek obraca, że nie wiadomo w którym miejscu smoczka szukać bo po całym łóżku wędruje. A jak właśnie tak się rzuca to najczęściej jej wypada i stęka. Ostatnio od 6 rano do 7 jak się wybudzała to co 10 min wstawałam jej smoczek podawać

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-10-06 o 22:32
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 05:22   #4719
Elusiek85
Raczkowanie

Witamy z rana, mamuśka od 5 nie może spać za to synek chrapie na pół bloku, ale zaraz zostanie zbudzony bo na 8 jedziemy na bioderka oby wszystko było dobrze

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Cytat:

Czy dotyczy też 1 ??

u mnie są stare ceny

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
P.S. A tak wyglądało chore dziecko przed wizytą u lekarza miała tak zapchany nos, że przy niej czuję się jak w jacuzzi
jaka radość

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 06:00   #4720
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
https://www.google.pl/search?q=kurtk...&bih=667&dpr=1

Dzięki Powiedz mi owoc przed obiadem? Czemu tak ?

Xal tropikalny las daruj sobie już bo wydaje mi się, że on jednak dla młodszych dzieci. Mała się bawi, ale traci zainteresowanie juz imusieliśmy dużo innych zzabawek powieszać. Jest taka fajna mata podłużna co można boki do góry postawić, ale nie pamiętam co za frima albo tiny love albo bright star
Ja mam matę bright starts gdzie można boki postawić, ale dla małej to nuda, tak samo się zabawki wiesza i nie ma żadnych dodatków tzn, dźwięków. Ma jedynie szeleszczące listki. No i jest tańsza

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a masz krem czy balsam ten z hipp? bo na allegro i to i to jest z uczuleniem to się nie trafi właśnie ;/

Ja mam upatrzony z fisher stolik edukacyjny Misio dostanie na roczek albo pod choinkę
Krem mam z hippa.

No tak bo taki stolik to na później, a ten stojaczek może służyć już teraz jako pałąk. Ale może już wymyślam choć jak czytam, że niektóre z Was teraz jeszcze matę kupują to się zastanawiam czy nie zainwestować czy w matę czy w taki stojak. Ta mata rainforest używany jest po ponad 100 zł na all.

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
U nas Daro też tak dziwnie robi tzn. najpierw sobie poleży chwilę na brzuszku, poogląda świat, a później usiłuje pełzać i podwija na zmienę nóżki i nawet podnosi pupę przy tym, ale właściwie to się przy tym nie przesuwa za bardzo, za to denerwuje się chyba, że mu nie wychodzi.

Dziewczyny, potrzebuję pomocy, bo trochę nie wiem co robić. Początkowo to było zabawne, ale teraz się zaczęłam bać. Daro naprawdę mocno rwie się do siadania. I pisząc mocno mam na myśli to, że jeśli tylko nie leży na brzuszku to próbuje.
Tzn.jak leży na płasko i chwyci się rąk lub czegoś na czym można się podciągać to się podciąga, jak go sadzamy na leżaczku czy sobie na kolanach w pozycji półleżacej to też usiłuje usiąść i nie wiem co z tym robić, bo się boję, a on się wkurza jak mu się nie pomaga tzn. nie poda rąk i uparcie robi dalej, a ile można obserwować dziecko, które ciągle spina brzuch.
Co radzicie??
Nasza jest starsza..ale próbuje podnosić główkę na leżaczku i pytaliśmy o to pediatrę - mówiła żeby niczego nie przyśpieszać ani nie hamować. Dziecko się rozwija w swoim tempie. Może zadzwoń do Waszego pediatry i się podpytaj?

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:

Moja też kręci głową na boki i potem jest płacz

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
musze obadac te kurtki na kompie bo i tak czeka mnie zakup zimowej wiec moze bede celowac w 2w1 mam tylko nadzieje, ze odnajde moje zimowe buty (nie moge ich zlokalizowac po przeprowadzce) i nie bede miala obu tych wydatkow na glowie

Magiusa Sofia tez tak sie wierci i zarzuca glowa na prawo i lewo... Ciesz sie, ze smoczek u Was pomaga w takiej sytuacji. U nas niestety musze wyciagsc piers. i tym sposobem nocnych posilkow mamy z 5 ale zauwazylsm, ze im blizej poranku tym bardziej sie wierci. nsjspokojniejszy sen jest tak do polnocy. czyli wtedy, gdy rodzice zazwyczaj i tak nie spia
Może głośno chrapiecie i nie dajecie dziecku potem spać

Ash u nas Helenka już jakoś od 2 tygodni zachowuje się jak noworodek i tak często się budzi. Jedyne co jest pocieszające że nie je tak długo jak noworodek bo jedynie 5-10 minut a po urodzeniu ssała 40 minut
Stary 2013-10-07, 06:25   #4721
vil84
Wtajemniczenie

kolejna nocka z głowy .... niby mąż wstawał ale mały tak kaszlał nad ranem że też od 4-5 nie śpię teraz zasnął jeszcze. poobserwuje go dziś i może do pediatry pójdziemy ale z drugiej strony ja też przy/po katarze zawsze kaszlę.

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

Ja mam upatrzony z fisher stolik edukacyjny Misio dostanie na roczek albo pod choinkę
ja już kiedyś upolowałam stolik, używany w idealnym stanie, P. dostanie pod choinkę
http://allegro.pl/smily-play-muzyczn...605458522.html taki

Cytat:
Dziewczyny, potrzebuję pomocy, bo trochę nie wiem co robić. Początkowo to było zabawne, ale teraz się zaczęłam bać. Daro naprawdę mocno rwie się do siadania. I pisząc mocno mam na myśli to, że jeśli tylko nie leży na brzuszku to próbuje.
Tzn.jak leży na płasko i chwyci się rąk lub czegoś na czym można się podciągać to się podciąga, jak go sadzamy na leżaczku czy sobie na kolanach w pozycji półleżacej to też usiłuje usiąść i nie wiem co z tym robić, bo się boję, a on się wkurza jak mu się nie pomaga tzn. nie poda rąk i uparcie robi dalej, a ile można obserwować dziecko, które ciągle spina brzuch.
Co radzicie??
ja myślę że wszystko ok, pięknie się rozwija, tylko pilnuj żeby był zawsze przypięty w leżaczku i leżaczek na podłodze stawiaj a nie wyżej

Cytat:

Czy dotyczy też 1 ??
tam masz napisane że 1 niet.
ale dzięki za info, ja już 2 kupuje

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 06:55   #4722
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Witamy z rana, mamuśka od 5 nie może spać za to synek chrapie na pół bloku, ale zaraz zostanie zbudzony bo na 8 jedziemy na bioderka oby wszystko było dobrze

i dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 07:36   #4723
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ja mam matę bright starts gdzie można boki postawić, ale dla małej to nuda, tak samo się zabawki wiesza i nie ma żadnych dodatków tzn, dźwięków. Ma jedynie szeleszczące listki. No i jest tańsza

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Krem mam z hippa.

No tak bo taki stolik to na później, a ten stojaczek może służyć już teraz jako pałąk. Ale może już wymyślam choć jak czytam, że niektóre z Was teraz jeszcze matę kupują to się zastanawiam czy nie zainwestować czy w matę czy w taki stojak. Ta mata rainforest używany jest po ponad 100 zł na all.

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Nasza jest starsza..ale próbuje podnosić główkę na leżaczku i pytaliśmy o to pediatrę - mówiła żeby niczego nie przyśpieszać ani nie hamować. Dziecko się rozwija w swoim tempie. Może zadzwoń do Waszego pediatry i się podpytaj?

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Moja też kręci głową na boki i potem jest płacz

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Może głośno chrapiecie i nie dajecie dziecku potem spać

Ash u nas Helenka już jakoś od 2 tygodni zachowuje się jak noworodek i tak często się budzi. Jedyne co jest pocieszające że nie je tak długo jak noworodek bo jedynie 5-10 minut a po urodzeniu ssała 40 minut
ja swoją kupiłam max miesiac temu i ja jestem zadowolona, bo daje mi kolejny czas, co Mały jest zajęty Ja myślęz e nam posłuży jeszcze troszkę, można upolować taniej

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
kolejna nocka z głowy .... niby mąż wstawał ale mały tak kaszlał nad ranem że też od 4-5 nie śpię teraz zasnął jeszcze. poobserwuje go dziś i może do pediatry pójdziemy ale z drugiej strony ja też przy/po katarze zawsze kaszlę.

ja już kiedyś upolowałam stolik, używany w idealnym stanie, P. dostanie pod choinkę
http://allegro.pl/smily-play-muzyczn...605458522.html taki

ja myślę że wszystko ok, pięknie się rozwija, tylko pilnuj żeby był zawsze przypięty w leżaczku i leżaczek na podłodze stawiaj a nie wyżej

tam masz napisane że 1 niet.
ale dzięki za info, ja już 2 kupuje
faajny , też go oglądałam, a właśnie dobrze kupić używany w dobrym stanie, bo te nowe są strasznie drogie no ale zakup tez na kilka lat

U nas ranek marudny, mam nadzieję, ze tylko ranek i humorek się poprawi

dzień dobry
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 07:42   #4724
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
o, jeszcze Magiusi odpowiem. Flo juz dawno tak sie podciagal i piguly mowily, ze w takiej sytuacji lepiej mu pomoc i potem podtrzymywac przy siedzeniu, niz olewac to... niektore dzieci po prostu wczesniej zaczynaja siadac i juz. wiec pomagalam mu sie podciagnac i potem chwytalam od razu, a ten sobie ladnie prosto siedzial po operacji jeszcze tak nie robil, troche mu zajmie zanim odbuduje miesnie klaty. tak wiec nie podciaga sie, jak nie ma do tego sily i gotowosci... zatem: nie lec wedlug grafika, Daro widocznie juz chce siadac. moj mlodszy brat w wieku 4 miesiecy juz sam bez podparcia siedzial, a w wieku 8 juz chodzil. kregoslup ma zdrowy
kurcze tylko z tego co mi wiadomo to dziecko nie powinno w ten sposób siadać a nauczyć się z pozycji na czworaka (tylko dużo później).. ja bym chyba pozwoliła siedzieć ale tylko w takiej pozycji jak w leżaczku u siebie na kolanach

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 07:51   #4725
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
chyba mamy skok Sofia nie spala od 6 do 13. zasnela na niecala godzinke i to byla jej jedyna drzemka... za to rozwiazal jej sie jezyk! przez ostatni miesiac praktycznie milczala. Az zaczelo mnie to martwic. no i dzis nadawala caly dzien i robila "pierdzioszki" druga nowosc: zaczela podnosic pupke opierajac sie jednoczesnie na wyprostowanych rekach :strach-drzwi: bardzo niezdarnie i tylko kilka cm do gory ale i tak bylam w szoku.

Axelli pytanie o chuste przypomnialo mi, ze chcialam dopytac Justi co ma na mysli pod haslem "kurtka dla dwojga" Chodzi Ci Justi prostu o kurtke o rozmiar (albo dwa ) za duza , czy jakas specjalistyczna kurtke do chustowania? bo w sumie ciezko mi sobie wyobrazic noszenie na plecach w kurtce, nawet za duzej. Ale moze mam ograniczona wyobraznie...
Ash! Z tez z dnia na dzień przestala spac co 2h i robi pol dniowe przerwy bez spania calkiem

Cos jest tym naszym maluchom :p

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
U nas Daro też tak dziwnie robi tzn. najpierw sobie poleży chwilę na brzuszku, poogląda świat, a później usiłuje pełzać i podwija na zmienę nóżki i nawet podnosi pupę przy tym, ale właściwie to się przy tym nie przesuwa za bardzo, za to denerwuje się chyba, że mu nie wychodzi.

Co radzicie??
Mi lekarka powiedziała ze jak chce to mozna pomoc.. Tym oto sposobem Z juz siedzi i przestala sie wkurzac ze usiasc nie moze :p ale zawsze podtrzymuj, zadnego opierania o poduchy hehehe..

Aaaa, Z dzis konczy 5mc

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:10   #4726
karota11
Zadomowienie

Axella 5 miesięcy Buziaki dla Z
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:15   #4727
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ash! Z tez z dnia na dzień przestala spac co 2h i robi pol dniowe przerwy bez spania calkiem

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Mi lekarka powiedziała ze jak chce to mozna pomoc.. Tym oto sposobem Z juz siedzi i przestala sie wkurzac ze usiasc nie moze :p ale zawsze podtrzymuj, zadnego opierania o poduchy hehehe..

Aaaa, Z dzis konczy 5mc

za 5 miesięcy

Moja mała padła, lecę pod prysznic
Stary 2013-10-07, 08:16   #4728
barwineczek
Wtajemniczenie

Witam znowu. Bylismy z Nikosiem tydzien u moich rodzicow troche psychicznie odpoczelam bo fizycznie przy 5-6 pobudkach w nocy sie nie da. :p

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:36   #4729
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Oj

W. lubi Lokomotywę

To oby nic się nie pojawiło

Zdrowiej!
I współczuję akcji z teściową

Wow!

Dobrze, że znalazłaś przyczynę.

Śliczna

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Wspaniała

Cytat:

Aaaa, Z dzis konczy 5mc

brawo dla Zu!!!

Witam

Dzisiaj chyba przejadę się z Tymkiem do pediatry.
Mi się wydaje,że ten katar to na ząbki bo pcha rączki do buzi strasznie,nawet podczas jedzenia...ale lepiej sprawdzić..

Katar ma,chrobocze mu w nosku wszystko, a jak próbuję odciągnąć to niby nic nie ma.. a widzę,że coś mu przeszkadza bo jak ma smoczka w buzi to oddychać nie może normalnie i się wkurza, smoka wypluwa.. a za chwilę marudzenie bo go nie ma w buzi

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:42   #4730
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
A to ja wlasnie przeczytalam ze owoc po obiadku ale w oddtepie 2-3 godzinowym heee fakt ze wolalabym dawac o iad wczesniej musze to jakos przeorganizowac hmm
ja ogolnie tez myslalam o owocach raczej na podwieczorek, ale moze jak juz beda obiady w calosci zjadane i maluch bedzie mial miejsce, to faktycznie taki deser by sie przydal? a jesli nie to, to mysle, ze w ramach witaminy c do obiadu, to moznaby podac potem cos do picia... troche rozrzedzonego soku jablkowego? nie wiem, musze to rozgryzc, ale poki co mam czas
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:50   #4731
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja ogolnie tez myslalam o owocach raczej na podwieczorek, ale moze jak juz beda obiady w calosci zjadane i maluch bedzie mial miejsce, to faktycznie taki deser by sie przydal? a jesli nie to, to mysle, ze w ramach witaminy c do obiadu, to moznaby podac potem cos do picia... troche rozrzedzonego soku jablkowego? nie wiem, musze to rozgryzc, ale poki co mam czas
Dobry pomysl z tym piciem po bo raczej po obiadku owocem dopchac bedzie ciezko tak mi sie wydaje
Axela super brawo za 5 mc Zu

Stary 2013-10-07, 08:59   #4732
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry pomysl z tym piciem po bo raczej po obiadku owocem dopchac bedzie ciezko tak mi sie wydaje
Axela super brawo za 5 mc Zu

A ja bym soczkow nie dawala dzieckuu wogole, wedlug mnie to zbedne kalorie, lekarka mi mowila zeby tylko wode dawac

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Mam pytanie. Jak przestawialyscie dxieci na mm? Odrazu czy powoli? Niki ma 5 msc i chce go przestawic tak zeby całkowicie zrezygnowac z piersi jak będzie mial 6 msc. Jak inni mu dawali mm pod moja nieobecnosc to krztudil sie i plakal, ja mu wlasnie dalam i ladnie mi wypil

Stary 2013-10-07, 09:03   #4733
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
kurcze tylko z tego co mi wiadomo to dziecko nie powinno w ten sposób siadać a nauczyć się z pozycji na czworaka (tylko dużo później).. ja bym chyba pozwoliła siedzieć ale tylko w takiej pozycji jak w leżaczku u siebie na kolanach
to jest zdaje sie bardziej cwiczenie miesni brzucha i juz samego siedzenia na prosto. jak dziecko bedzie tak daleko, ze bedzie raczkowac, to juz sobie samo siadac bedzie, ale sama pozycje musi miec juz opanowana (w koncu z reguly siedziec potrafi prosto jeszcze zanim raczkuje).
ogolna zasada: nie poganiac ani nie hamowac. dziecko wie, co kiedy moze

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
A ja bym soczkow nie dawala dzieckuu wogole, wedlug mnie to zbedne kalorie, lekarka mi mowila zeby tylko wode dawac
jako ze Florek wazy zawrotne 5 kilo, to u nas czegos takiego jak zbedne kalorie nie ma
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 09:14   #4734
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej ho

tytuł na który głosowałam wygrywa

U nas wczoraj poszła kupa chyba po 5 dniach i wylazła bokiem, górą i we dwóch z mężem walczyliśmy na przewijaku

Cytat:
ja właśnie planuję kupić sok jabłkowy co by trochę rozluźnic kupe po marchewce, która jest głównym składnikiem zupek. Dla równowagi. Teraz daje tarte jabłko z łyżeczki, tak 1-2 łyżeczki i mała wcina

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

kosztowałaś tego pasternaka? smaczne to to?
w master szefie nie wiedzieli co to pasternak i mylili z pietruszką, ja tez bym nie wiedziała

Cytat:
xal, nie odpuszczaj!

Justi, to racja, co zrodlo to inaczej, jednak mnie przekonuje to, ze badania pokazuja raczej lepsza tolerancje, jak sie nie czeka zbyt dlugo (a roczek to dla mnie stanowczo za dlugo - wtedy to dziecko moze zaczynac jesc co lepsze z rodzinnego stolu juz, a nie dopiero bawic sie marchewka). ja nie chce wychowac niejadka, juz wystarczy ze mlody przez serducho wolno rosnie... ale stanowczo jestem za tym, by jak najdluzej zachowac posilki mleczne z cyca. no powiedzmy do okolo 2 lat

też bym chciała karmić jak najdłużej i boli mnie to że już powoli zaczniemy opuszczać posiłki bo wprowadzamy warzywa. Boli mnie to psychicznie i fizycznie bo cyc musi mieć postój i puchnie. Ale póki co zaczełam od marcherwki mała wcina aż miło dzisiaj czas na ziemniaka ze szpinakiem.

Cytat:
Witam ponownie,
Faktycznie przy niedzieli jakieś pustki tutaj. Może teraz wieczorem trochę się rozkręci

Wikcio wykąpany, zjadł, zasnął od razu i obudził się za jakieś 30 min , no to dojadł butlę i znowu śpi. Oby tym razem już dłużej

A popołudniu ćwiczył intensywnie przewroty z pleców na brzuch tylko wywinął nam też numer Spał sobie na kanapie otoczony poduszkami, no to poszłam robić coś w kuchni, a mąż pracował przy kompie, za jakieś 10 min mąż woła, żebym szybko przyszła, patrzymy a tam Wikcio leży na brzuszku na kocyku, na którym spał
za obroty

Kurde ale się wkurzyłam ostatnio mam znajoma, ma dwojkę dzieci, brak swojego mieszkania, żyją z jednej pensji, jest mi winna kase i nie tylko mi. Głupio mi sie uppominać, bo wiem że im ciężko, jak dzieci choruja i kupia leki to już na jedzenie nie mają. Tłumaczylam jej że aby się wygrzebac z tego bagna ona musi iść do pracy tym bardziej że jest teraz okazja, starsza córa poszła do szkoły, młodszy do przedszkola. Obiecałam pomóc i poleciłam jej pracę na produckji, siedzącą, za małą kase ale zawsze. I pisze jej o tym a ona.. że ona do pracy nie pójdzie bo jest w 3 ciąży To już nie chodzi o te moje pieniądze, ale ręce opadają bo ona chyba specjalnie to zrobiła
Stary 2013-10-07, 09:16   #4735
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
to jest zdaje sie bardziej cwiczenie miesni brzucha i juz samego siedzenia na prosto. jak dziecko bedzie tak daleko, ze bedzie raczkowac, to juz sobie samo siadac bedzie, ale sama pozycje musi miec juz opanowana (w koncu z reguly siedziec potrafi prosto jeszcze zanim raczkuje).
ogolna zasada: nie poganiac ani nie hamowac. dziecko wie, co kiedy moze

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

jako ze Florek wazy zawrotne 5 kilo, to u nas czegos takiego jak zbedne kalorie nie ma
Pewnie tak, niestety my z mezem mamy tendencje do tycia. Poza tym uwazam, ze woda jest niezbedna i warto nauczyc dziecko ja pic

Stary 2013-10-07, 09:18   #4736
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Mam pytanie. Jak przestawialyscie dxieci na mm? Odrazu czy powoli? Niki ma 5 msc i chce go przestawic tak zeby całkowicie zrezygnowac z piersi jak będzie mial 6 msc. Jak inni mu dawali mm pod moja nieobecnosc to krztudil sie i plakal, ja mu wlasnie dalam i ladnie mi wypil

a mogę zapytać co Cię skłania do przerwania karmienia w 6 miesiącu ? Moja koleżanka przestała karmić równo w 6 mc bo się bała że będzie miała obwisłe piersi ...
Stary 2013-10-07, 09:19   #4737
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak jakby tarl tylem glowy? Niki ma tak przy zasypianiu.

Stary 2013-10-07, 09:21   #4738
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaa, Z dzis konczy 5mc

humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:22   #4739
sharpnowaja
Zakorzenienie

hejka
nawet nie mam co nadrabiać, za dużo naskrobałyście.
My już w domku (buuuuuu tak dobrze było u mamusi )
U nas jest wielki SKOK mamy duży problem z zasypianiem (w dzień), a w nocy Karolcia budzi się kilka razy z płaczem (dziś 8 razy). Niby dziecko zaczyna teraz śnić i to przez to.
A oprócz tego to jemy już mięsko (indyk) i dziś próbujemy cukinii

Jestem w domu 2 dni a teściowa zalazła mi za skórę.
Na mój widok powiedziała "no pokarz nową fryzurę" "no może być"
mam zakaz dawania Karolci indyka
I parę innych rzeczy...

A na widok mieszkania myślałam że TŻta rozszarpię! miał tyle rzeczy zrobić (sam sobie wymyślił): umyć lodówkę, posprzątać piwnicę, powynosić rzeczy do piwnicy, zamówić szafę, posprzątać całe mieszkanie itp itd.
Nie zrobił NIC!!!!!!! a przepraszam umył podłogi. A kurzu na cm no ale przecież ścieranie kurzu to nie jest sprzątanie

Dziewczyny co myślicie żeby utworzyć grupę na fb. Nie ukrywam że czasami mi prościej i szybciej napisać coś na fb. Zwłaszcza że często się loguję nie u siebie na kompie.
Stary 2013-10-07, 09:22   #4740
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamy identycznie, 5 posilkow nocnych to norma. Jak proboje N przekupic zeby smokiem sie zatkal to mam walke ktora konczy sie rozbudzeniem i gadaniem wiec wole juz go nakarmić bo to zajmie krocej i moge spac dalej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości