|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: PiękNe Do LaTa :)
A własnie dziewczyny mam takie pytanie
![]() znacie moze jakieś ziółka wspomagające przemiane aterii i szybsze spalanie tkanki tłuszczowej??( ale skuteczne) moga być herbatki i róznego rodzale ziarna. staram sie jesc len(dodając go do sałatek) nie chce jeść rzadnych tabletek i tylko naturalne uplementy. buziaki m
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nie znam, także Ci Olciulolciu nie odpowiem
![]() Ciągnie mnie do zjedzenia reszty bananów kupiłam 3 i zjadłam jednego razem z "Berliso" (nie wiem czy dobre połączenie jednak że jest już za późno ) do spania, już nic nie tkne ... chyba że banany mnie przekupią! Nie dam sie! !Boju, już jestem tak zdesperowana, że aby sprzeciwić się swoim własnym myślom musze je tutaj wypisywać ! straszne !
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i bardzo dobrze , ze to wszystko piszesz ![]() ![]() Nie daj sie tym przeklętym bananom :p :p :p jestes silną dziewczynką i już dzisiaj nie zjesz banana :p.hehe Zostaw sobie go na jutro na drugie sniadanko ![]() wiesz co... dam ci dobry sposób na poskromienie głodu:0 idz do łazienki i umyj ząbki zobaczysz ochota na cokolwiek uleci w siną dal buziaki |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
No więc ... ide ...
[po chwili] Ząbki umyte, zrobię jeszcze porządek na biurku (same resztki po jedzonku mam i mi tylko ochote robią )
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i super ![]() a ja zaraz ide sie wykąpać moze jeszcze cosik dzisiaj poćwicze pozdrawiam gorąco
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
znacie jakieś sposoby na oszukanie samej siebie tak, aby zjeść mniej? ja znam kilka:
1. nie jeść przy sztucznym świetle - to wzmaga głód - lepiej zjeść przy świecach 2. "opić" się wodą przed posiłkiem - szklaneczka wody przed jedzeniem przyspieszy uczucie sytości 3. dłuuuugo przeżuwać każdy kęs - organizmowi wydaje się, że dostał więcej |
|
|
|
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O punkcie 1. nie słyszałam, i nie tetowałam :P 2. A czy to tak wolno?! hehe3. To jest dobry sposób, staram się tak robić ![]() Bym dodała coś od siebie, jednak nie mam co
|
|
|
#68 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I sniadanie (do 2 h po wstaniu,kolo 7-8 godz jak napisalas )II sniadanie ( za 2-3 h od sniadania czyli kolo 10-11 godz) obiad (ja jjem po przyjsciu ze szkoly, koło 14 godz) podwieczorek ( kolo 16 godz) kolacja (19-20 godz) hym??
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj się tego trzymałam i ... jest mi fajnie Mam satysfakcję, że moge na palcach dwóch rąk wymienić to co dzisiaj wszamałam ![]() ![]() Michalinko89, No elegandzko ![]() Widze ten sam rocznik! Jesteś na jakiejś diecie? Opowiadajcie coś A może któraś z Was teraz stosuje dietę Plaż Południa? Dziś troche o niej czytałam ...
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
Dodek89 nie ma za co
Więc, nie stosuje żadnej diety poprostu staram sie zdrowo odżywiać ![]() 1.Na śniadanie jjem prawie codziennie owsianke , pyszna i zdrowa, np teraz wcinam płatki owsiane na mleku+rodzynki+cynanom+mu esli ...pychaaa ) albo z owocami, dzieki temu chciałam troche ograniczyć pieczywo ponieważ II sniadanie jjem zawsze w szkole kanapke,wtedy robie np grahamka+szynka+serek biały+ warzywka2.Jak najmniej pieczywa,grahamki lub chleb ciemny ![]() 3.5/6 posiłków dziennie, staram sie jeść regularnie 4.Kolacja o 19 białkowa najczesciej kawałek sera białego chudego 5.Dużo warzyw,owoców 6.Pije bardzo dużo ziół,herbaty zielonej a czerwoną czasami ponieważ piłam jej bardzo dużo i nie dojrz ze cały czas biegałam do toalety to wypłukało mi minerały i czułam sie fatalnie,bardzo czesto robiło mi sie strasznie słabo a odkąd zaczełam pić jedną na kilka dni jest już dobrze noi kiedyś piłam herbate litrami a na dodatek strasznie słodką, teraz wogóle nie słodze juz sie przyzwyczaiłam,taka zdrowsza CZASEM posłodze łyżeczką miodu 7.Jak wiadomo żadnej czekolady,cukierków i ciastek...staram się to utrzymywać ale jak mama kupi ciasta albo stoi cała miska cukierków noto sie skusze ale to TYLKO raz w tygodniu jak już naparwde nie moge wytrzymać ![]() 8.Jogurty staram sie pić naturalne bo dużo zdrowsze ![]() 9.Smażonego jak najmniej, rybki,kurczaczek pieczony - pychota 10.Kartofle jak już są do obiadu to zjem A wiecie dlaczego najlepiej jest jeść samo białko na kolacje???
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem szczerze że ja też mam za sobą okres jedzenia 2 jogurtów na dzień, byłam szkieletem, odbiło się to na moim zdrowiu, ale teraz wiem że tak nie można, to zamknięte koło, potem już się tyje od przysłowiowej szklanki wody, w sumie nawet nie wiem ile kcal zjadam, nie liczę tego , choć może powinnam, raczej dbam o to zeby moje posiłki były dobrze zbilansowane, wg zasad które agness podawała, dbam o odpowiednią ilość białka i tłuszczy zdrowych. teraz zależy mi głównie na tym żeby uregulować metabolizm nie wiem ile waże, w sobotę stanę na wadze
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
Olcialocia ja znalazłam coś fajnego w sklepie a mianowicie jest to sól na bazie ziół czyli nie jak ta zwyklła nie zatrzymuje w organizmnie wody.
a inne herbatki to może Taka zielona mała herbatka "smukła talia" czy jakoś tak ![]() Dzisiaj kolejny dzień jutro mam maturę z biologi zobaczymy czy z tym tez będzie tak ciężko jak z resztą :P Narazie mykam na śniadanko chyba mam twarożek chlebek ryżowy zobaczymy co tam się jeszcze kryje chyba rzodkiewka ze szczypiorkiem razem z twarozkiem zrobie ![]() Buziaki
|
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no, musze przyznać że przy Waqszych "dietach" to moja wygląda kiepsko W zasadzie to narazie się nie "dietuję" tylko staram się unormować ilość, porę i składniki posiłków. Narazie nie chcę dostarczać organizmowi "niespodzianek" ... bo jakby mi się później odwdzięczył to ... heheNo myślę że robię dobrze, naczytałam się troche for ... i powiem że na początku byłam napalona na radykalne zmiany (typu 5-6 kg w 2 tyg.) Ojjj fajnie by było Teraz staram się myśleć całkiem inaczej ![]() Michalinko89, Możesz napisać czemu powinno się jeść białko na kolacje, jestem ciekawa No właśnie, odnośnie kolacji i białka, myślicie że Berliso może mi ją zastępować?!
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli nie lubisz chudego twarogu to może serek wiejski
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze
![]() Nie no, nie chodzi o to że nie lubie twarożku, ale nie wytrzymam bez słodyczy ?! A to jest w sumie słodkie ... i myslałam że może pożywne xD Ajjj A czemu powinno się jeść białko na kolację?;>
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne żeby nie jeść węgli na kolację, więc to belriso nie bardzo pasuje, tym bardziej slodycze na kolację może przerzuć się na twarożek, albo serek wiejski z słodzikiem?
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
off corse
juz mówie więc..białko zawiera aminokwasy,które bardzo wolno rozkładają sie w organiźmie i dłużej jesteśmy najedzeni i nie szperamy w nocy po lodówce noi białko jest zdrowe,po ćwiczeniach odbudowują sie mięsnie a tłuszczyk spala bo nie dajemy organizmowi tłuszczy czy węglowodanów na noc tylko białko( jeśli to białko jest chude oczywiście ) rozumiecie? bardzo polecam także serek wiejski,który ja uwielbiam i ma bardzoooo dużo białka,jeszcze zalezy z jakiej firmy,w sklepie przeglądałam ilośc białka wielu firm serków wiejskich i wiekszosc ma ponad 10g wiec wybierajcie ten z najwiecej ![]() noi jeszcze podziele sie ciekawostką,którą ostatnio przeczytalam w książce bardzo mądrej o zdrowym odżywianiu bowiem na podwieczorek bardzo zdrowo jest zjeść 1 jabłko starte najlepiej na tartce takiej dla dzieci szklanej, wychodzi tata papka,hehe ja mam akurat taka bo moja kochana mama zostawila ją z mojego dziecinstwa a taka papka jest pyszna i czesto takie cos przyrządzałam i nawet nie wiedziałam ze to bardzo zdrowe dlatego bo jabłko zawiera pektyny, które łączą sie z wszystkimi złymi substancjami które zjemy np środki konserwujące czy opryski i wydalamy je razem z tym przetrawionym jabłkiem...czyli oczyszczamy organizm z tym OKROPNYCH substancji
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Nio, chyba tak zrobię ... w takim razie Berliso pozostawie na II śniadanie
![]() Dziękuję Ci Oreganko za zainteresowanie A jeszcze takie małe pytanko, po jakim czasie takiego zdrowego odżywiania zauważyłyście u siebie zmiany na ciele? (Bo na duszy to szybko ) Wiem że nie ma określonego czasu, i u każdego przebiega inaczej, dlatego pytam każdej z osobna
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to od dzisiaj obowiązkowo w lodówce serek wiejski i jabłka (przyszła pora się rozstać z bananami ) Taka papka z 2 jabłek to chyba odpowiednia ilość co? Ale normalnie fajnie Ciesze się że tu trafiłam
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie za krótki okres zdrowego żarełka, żeby jakieś spektakularne zmiany zauważyć, ważne żebym sobie w końcu zakodowała na amen że ma być min 5 posiłków i odpowiednia ilość kcal, bo mam jeszcze takie skoki do przeszłości (albo mało, albo b.dużo), ale szybko mija
|
|
|
|
#81 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jakoś po 2 miesiącach 8kg mi spadło,ale to na początku waga szyko leci a potem coraz wolniej
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Dodek89 ja banana też czasem jjem
np z owsianką, uwielbiam banany...ale kurcze tuczące są
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
a jeszcze przeoczyłam ...Dodek89 może być i z 2 jabłuszek
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,to jeśli koniecznie chcecie jeść po 1200kcal dziennie,to przynajmniej stwórzcie jakiś sensowny jadłospis,który będzie zawierał przynajmniej w większości niezbędne naszemu organizmowi składniki
![]() I taka mała uwaga,przy takiej liczbie kalorii,nie radzę zbyt dużo ćwiczyć
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
agness no i zgadzam się tu z Tobą
Wartosciowe jedzonko i nie za duzo cwiczen i bedzie ok
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczęta za pomoc
![]() Teraz nie uczestnicze biernie w tych wszystkich forach (tak jak to kiedyś było ) cieszę się że mi pomagacie to wszystko pojąć i zrozumieć Sama nie dałabym rady Dochodze do wniosku że nie należy liczyć kalorii ani posiłków.Poprostu należy jeść minimalnie 5 w ciągu dnia, nie mniej niż co 2 godziny, najważniejszymi posiłkami jest śniadanie, obiad i białkowa kolacja. Przekąsek w ciągu dnia może być kilka (nie trzeba się ograniczać tylko do II śniadania i podwieczorku?! prawda? )Michalinko89, kurde, elegandzko wage zrzuciłaś chyba się nie będę poddawać! Nie ma opcji! Brzuszek ładnie Ci spadł? I boczki? (O ile takowe miałaś )
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczatka
po pierwsze serek wiejski na kolacje to nie jest najlepszy pomysl poniewaz zawiera duzo tluszczu (jest na smietanie). sprawdzcie same na skladzie. ktoras z was pisala o chudym twarogu na kolacje - to bardzo dobry pomysl z takich produktow czysto białkowych jest jeszcze tunczyk ale nie mozna jesc go za duzo bo puszkowany. ale sa rozne inne ryby ktore zawieraja malo tluszczu, trzeba poszukac w tabelach kalorycznych i wtedy mozna jesc na kolacje np paste z ryby wedzonej z serem chudym i cebulka. pod warunkiem ze lubicie rybe wedzona. jezeli ktos ma ochote akurat wieczorem na cos slodkiego to proponuje zmieszac chudy twarozek z dzemem niskoslodzonym lub miodem lub nawet bananem. bialko mozna zjesc nawet 5 min przed snem bez obaw tycia. mozna tez zrobic salatke z szynka z kurczaka i np warzywami i bialkiem z jaja ugotowanego na twardo z jogurtem z ziolami. to juz wariacje nad ktorymi mozecie same popracowac weglowodany jesc najlepiej po wysilku. tluszcz warto rozkladac w ciagu dnia- im pozniej tym mniej tluszczu przy czym na kolacje naprawde minimalne ilosci. serek wiejski jest dobry ale na sniadanie lub 2 sniadanie. obliczajac zapotrzebowanie kaloryczne przy diecie redukcyjnej nalezy od normalnego zapotrzebowania odjac 500kcal i to wystarczy bardzo czesto jest tak ze faktycznie wychodzi to 1300-1500kcal dosc restrykcyjnie zauwazywszy ze nalezy jesc 5-6 posilkow a i jeszcze jezeli chodzi o jablka to zaznacze ze nie wolno ich obierac ze skorki jezeli maja dzialac wymiatajaco warto je jesc. z bananow tez nie trzeba rezygnowac, sa doskonale na sniadanie bo uzupelniaja szybko energie. sniadanie nalezy jesc do 2 godzin od wstania. to na razie tyle co mi sie przypomnialo z tego co wiem na temat diety i zywienia
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież wędzona ryba na pewno ma dużo więcej. miód i dżem na kolację to moim zdaniem pomyłka na redukcji
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Też słyszałam że kolacja ma być białkowa zgadzam się z oreganka poprostu serek wiejski jest ok na kolacje moim skromnym zdaniem
a ryba wędzona ma chyba dużo kalori tak gdzieś kiedyś przeczytałam co do tuńczyka i rybek innych takich jak mintaj to polecam
|
|
#90 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() brzuch - było 90cm a teraz 79cm udo - było 60cm a teraz 54cm noi przed zmianą tyle mierzyłam czesci ciała,wiec reszty nie wiem...u mnie najgorszym problemem jest pupa MUSZE ją jakoś zrzucić wyczytałam ze bardzo dobre są cwiczenia TAmilee Webb Też mozesz mieć takie posladki czy cos takiego..ale nigdzie nie moge tego sciagnac
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

) do spania, już nic nie tkne ... chyba że banany mnie przekupią!
Nie dam sie! !

)

Teraz staram się myśleć całkiem inaczej
) Taka papka z 2 jabłek to chyba odpowiednia ilość co? Ale normalnie fajnie
wyczytałam ze bardzo dobre są cwiczenia TAmilee Webb Też mozesz mieć takie posladki czy cos takiego..ale nigdzie nie moge tego sciagnac