|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
| Pokaż wyniki sondy: Ile flakonów masz w swojej kolekcji? | |||
| 1-10 |
|
463 | 64,85% |
| 11-20 |
|
162 | 22,69% |
| 21-30 |
|
41 | 5,74% |
| więcej niż 30 |
|
48 | 6,72% |
| Głosujący: 714. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część III
Dziewczyny, gratulacje, wspaniałości..........!!!
Toż to rozpusta totalna pół perfumerii tak w domu trzymać .Ja na razie staram się być minimalistką w posiadaniu perfum i w ogóle kosmetyków. Do niedawna uważałam, że posiadanie 3 zapachów to ideał (jakiś świeży na co dzień, coś cieplejszego na chłodniejsze dni i jakis zapach taki extra na specjalne okazje). Jednak jakoś nagle zrobiło się 4 (od jakiegoś czasu zaglądam na to forum pewnie to skutek). Teraz uważam, że 5 to będzie idealna liczba bo planuję jakis zakup na koniec lata lub początek jesieni (na lato jestem zaopatrzona ). Jednak zdarza mi się, że jakis zapach zmęczy mnie w połowie butelki, wtedy laduje na Allegro i już jest miejsce na nowy zakup Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koto, masz niesamowitą kolekcję, bardzo oryginalną |
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Kota, piękne te Twoje flakony
Gratuluję kolekcji ale pisalaś, że będzie ich 10 a jest 12 |
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Nebrasko, Polu, dziękuję bardzo
Tulipanko, to Birmane EDT i EDP- mój zapach- talizman- kojarzy mi się z bardzo dobrymi wpomnieniami... Cytat:
Mam 10 i już .
|
|
|
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam ogromne zaległości w oglądaniu i podziwianiu Waszych pieknych kolekcji.
Dziewczyny gratuluję Cytat:
...i bardzo dobrze zrobiłaś. Szczególnie przypadła mi do gustu Twoja czarna kolekcja,która pasowała by mi do moich czarnych butów To OpiumCytat:
...i widzę Vent Vert, czy trzeci flakonik od lewej to Cabochard? Masz piękną kolekcję, a zdjecie bardzo ładne |
||
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te flakony Birmane przepięknie się prezentują - wyglądaja jak oszlifowane kamienie |
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipanko, Kattarino, Koto, obejrzałam Wasze kolekcje (dziś dopiero dotarłam do tego zacnego wątku) i
niektótych flaszeczek z Waszych kolekcji nie rozpoznaję, ale jestem pod ogromnym wrażeniem i ....też tak kiedyś będę miała zaraz zrobię zdjęcia perfum, które mam (wszystkiego 10 sztuk, ale przypadkowe zupełnie, kolekcją tego nazwać nie można), żeby móc sobie kiedyś <rozmarzona> porównać |
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Kota- serdecznie gratuluje. Szczegolnie Birmane prezentuje sie pieknie
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Cabochard, a Vent Vert od takiej jednej Córki
Cytat:
Taka- Taka, Mariolasl, dziękuję Edytowane przez Kota Czas edycji: 2007-05-09 o 20:21 Powód: dop |
|
|
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Kota - gratuluję wspaniałej kolekcji
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę prosić o objaśnienie? Dokładnie tak.
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I co najgorsze bardzo niebezpiecznie zbliżam się do górnej granicy tego limitu ![]() Kota wspaniała kolekcja, a po Twoim opisie Birmane bardzo mnie zainteresowało |
|
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kolekcje są piękne, piękne
Kattarino, czy ja widze u Ciebie Irysa Givenchy? Powiedz sółwko o nim Czy jest podobny do Irysa Hermesa? |
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedę musiała go obwąchać. Nie wiem czemu mi się szyprowo kojarzył.
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Homyku, Kate, dzięki
Kropko i Taka- Tako-zamieszczam spis- większość to stare, babciowate szypry- lubię retro-podobaja mi sie i inne zapachy, ale jak przychodzi do decyzji zakupu- zawsze kończę z następnym szyprem. Jakoś tak wychodzi.... Od lewej- Rochas Femme, Chique, Cabochard, Balmain Balmain, Cabotine, miniaturka Vent Vert Balmaina, 24 Faubourg, Ysatis, Lalique i moje Birmany Cytat:
Ryjku, dziękuję Tymeno, nie obwąchasz go tak łatwo, niestety, jak co to służę Edytowane przez Kota Czas edycji: 2007-05-09 o 21:49 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam wymienic poszczegolne nicki, jednak wyzwanie to przeroslo moje umiejetnosci multicytowania
Zatem podziekuje wszystkim milym Perfumkom: Dziewczyny- dziekuje za mile slowa Koto- b. elegancka kolekcja Nigdy nie zbieram tylu komplementow, ile wowczas gdy pachne Chique. Co zabawniejsze, przeciwniczki tych perfum, ktore deklaruja szczera niechec- podziwiaja je na mnie najbardziej (na mojej skorze niesamowite efekty daje Chique w polaczeniu z zielona herbata Y.Rochera, lub z Yvresse YSL (to w wersji ekstrawaganckiej)- nawet zupelnie obcy ludzie na ulicy pytaja mnie: czym tak pieknie pachne...)13ryjek - podobienstwa. Chetnie podam linki do postow , w ktorych opisalam swoje wrazenia na temat Ysatis Iris LINK1, LINK2
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Kropeczko kochana, tylko nie oczekuj zbyt wiele po Chique- bo mozesz sie rozczarowac. Jesli jednak bardzo Cie intryguje, to na poczatek doradzalabym Ci wyprobowanie dezodorantu
Tym, jak Chique pachnie na mnie nie nalezy sie sugerowac Mam taka dziwna skore (pH, feromony???), ze czesto zmienia ona diametralnie zapachy perfum. Szypry staja sie na mnie rozane, lub piwoniowe (vide: Chique, czy Yvresse), swiezaki sa migrenogenne (np. Glamourous Daylight), killery vel smierdziele staja sie przestrzenne, wietrzne i wibrujace, natomiast slodziaki (typu Pink Sugar) bywaja na mnie gorzkie, jak cukier wanilinowy, wysypany wprost na jezyk Bardzo czesto kobiety od lat uzywajace jakichs perfum- nie rozpoznaja ich na mnie ( tak sie dzieje z 1881, Classique JPG, czy nawet z Shalimarem ).
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Kattarino i Koto, będą gratulacje zbiorcze
![]() Piękne są Wasze kolekcje Koto, chyba powinnaś dostać jakiś order pierwszej wśród wielbicielek szyprów na tym forum Strasznie bym kiedyś chciałą przewąchać te Twoje cuda Kattarino, cóż ja mogę napisać: i Lalique i Cristobal - nie za dużo tych dobroci jak na jedną osobę? - może chcesz coś puścić w swiat Piękności wszystkie flakony, ale limitowanka Opium faktycznie niesamowita |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko, Chique jest baaaardzo poodbny do Agenta P.
Dziewczyny, kolekcje macie bombowe Gratuluje! |
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Hi, hi, Joasiu
- ja juz puscilam Cristobala w swiat: 3 flaszki, po 100ml EdT. W kulminacyjnym momencie mialam 550ml Zostalo mi 250![]() Cytat:
Rzeczywiscie, Chique wachany z koreczka, przypomina Agenta |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Kattarino, Kota...cudne kolekcje, gratuluję zbiorów
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś cienkie mi to zdjęcie wyszło, spieszyłam się
![]() Pozbierałam wszystkie flaszki, z łazienki, toaletki, kosmetyczek... I wcale nie jest tego tak mało, jak myślałam. Eternity, BC, Pamplelune - gościnnie, bo są wspólne z mamą. Shalimar stoi w pudełku, ciągle mnie odrzuca - więc nie było sensu pchać go do rodzinnego zdjęcia. Mira-Bai i Lolita mi się troszkę schowały, ale wprawne oko je wyłowi ![]() Edit: tak było.
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-05-10 o 11:27 Powód: dopisek |
|
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A Mauboussin to edp czy edt?
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Maboussin EdT
![]() Dziękuję
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Kattarino, Joasiak1, Mlaskaczku, Ago13, Mulier
Rachelo- masz więcej, niż myślałaś, gratuluję, gratuluję kolekcji, choć niektóre pochowane, ale przecież widoczne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

.

Gratuluję kolekcji ale pisalaś, że będzie ich 10 a jest 12
Mam 10 i już

I co najgorsze bardzo niebezpiecznie zbliżam się do górnej granicy tego limitu 
bedę musiała go obwąchać. Nie wiem czemu mi się szyprowo kojarzył.
Nigdy nie zbieram tylu komplementow, ile wowczas gdy pachne Chique. Co zabawniejsze, przeciwniczki tych perfum, ktore deklaruja szczera niechec- podziwiaja je na mnie najbardziej
- ja juz puscilam Cristobala w swiat: 3 flaszki, po 100ml EdT. W kulminacyjnym momencie mialam 550ml