Moja kolekcja perfum - część III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Ile flakonów masz w swojej kolekcji?
1-10 463 64,85%
11-20 162 22,69%
21-30 41 5,74%
więcej niż 30 48 6,72%
Głosujący: 714. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-09, 16:22   #1201
Po la
Raczkowanie

Dot.: Moja kolekcja perfum - część III

Dziewczyny, gratulacje, wspaniałości..........!!!
Toż to rozpusta totalna pół perfumerii tak w domu trzymać .

Ja na razie staram się być minimalistką w posiadaniu perfum i w ogóle kosmetyków. Do niedawna uważałam, że posiadanie 3 zapachów to ideał (jakiś świeży na co dzień, coś cieplejszego na chłodniejsze dni i jakis zapach taki extra na specjalne okazje). Jednak jakoś nagle zrobiło się 4 (od jakiegoś czasu zaglądam na to forum pewnie to skutek). Teraz uważam, że 5 to będzie idealna liczba bo planuję jakis zakup na koniec lata lub początek jesieni (na lato jestem zaopatrzona ).
Jednak zdarza mi się, że jakis zapach zmęczy mnie w połowie butelki, wtedy laduje na Allegro i już jest miejsce na nowy zakup

Pozdrawiam serdecznie.
Po la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 16:29   #1202
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Po la Pokaż wiadomość
Teraz uważam, że 5 to będzie idealna liczba bo planuję
Polo, zauważyłaś już, że ta liczba się z biegiem czasu zwiększa
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 18:15   #1203
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Umieszczam. Zdjęcie nie za bardzo, zwłaszcza po mistrzowskich Tulipanki i Kattariny, ale co tam, ktoś musi być gorszy, żeby lepszy też ktoś mógł być.
Aby czymś jeszcze ucieszyć Wasze oczy- umieściłam mój ulubiony obraz z tyłu. Oby jeszcze po użyciu tych zapachów człowiek zamieniał sie w taka długowłosą Wenus, ( może trochę miej kubistyczną) ale nie, niestety...
Dzisiejszy nabytek to Chique- szypr w starym stylu, wspomnienie z lat osiemdziesiątych.
Jak nie za bardzo, jak bardzo
Koto, masz niesamowitą kolekcję, bardzo oryginalną A co to za 2 takie same flakony najbardziej po prawej?
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 18:34   #1204
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Kota, piękne te Twoje flakony Gratuluję kolekcji ale pisalaś, że będzie ich 10 a jest 12
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 18:56   #1205
Kota
Zakorzenienie

Nebrasko, Polu, dziękuję bardzo
Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
A co to za 2 takie same flakony najbardziej po prawej?
Tulipanko, to Birmane EDT i EDP- mój zapach- talizman- kojarzy mi się z bardzo dobrymi wpomnieniami...
Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Kota, piękne te Twoje flakony Gratuluję kolekcji ale pisalaś, że będzie ich 10 a jest 12
Tymeno- jeden z nadprogramowych- to dezodorant Birmane, traktuję go jako dodatek, a drugi- miniaturka, więc powiedz sama- jak mogę liczyć je za osobne pozycje? Mam 10 i już.
Stary 2007-05-09, 19:04   #1206
Córka D'artagnana
Zakorzenienie

Mam ogromne zaległości w oglądaniu i podziwianiu Waszych pieknych kolekcji.
Dziewczyny Kropko,Marteczko, Kasiulko,Psycho,Lady-dark,Polly,Dominikinho,Na nomi,13Ryjku,Homyku,D'ou vient le vent,Aniu*Aneczko,Mrs Vargas,Viedzmo,Tulipanko: mdleje: ...uff

gratuluję zapachów

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Zdecydowalam zmierzyc sie z anonimowym zyczliwcem i zamiescic nowe zdjecia zbioru
Oczywiscie zapomnialam o kilku flaszkach: o Mimosa pour moi L'artisana (ktora mam w samochodzie), o testerze Laguny i malutkiej, podrecznej buteleczce Innocenta.
Czekam na przesylki z Paris, Gloria, Shali Light, Meteorytami i Casmirem- kiedy dotra, zrobie im portret
Kattarino ...i bardzo dobrze zrobiłaś. Szczególnie przypadła mi do gustu Twoja czarna kolekcja,która pasowała by mi do moich czarnych butów To Opium w czarnym opakowaniu jest cudowne, nigdzie jeszcze takiego nie widziałam. Gratuluję

Cytat:
Aby czymś jeszcze ucieszyć Wasze oczy- umieściłam mój ulubiony obraz z tyłu. Oby jeszcze po użyciu tych zapachów człowiek zamieniał sie w taka długowłosą Wenus, ( może trochę miej kubistyczną) ale nie, niestety...
Dzisiejszy nabytek to Chique- szypr w starym stylu, wspomnienie z lat osiemdziesiątych.
Obraz idealnie pasuje do Twoich szyprów Ooo! ...i widzę Vent Vert, czy trzeci flakonik od lewej to Cabochard? Masz piękną kolekcję, a zdjecie bardzo ładne
Córka D'artagnana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 19:06   #1207
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Tymeno- jeden z nadprogramowych- to dezodorant Birmane, traktuję go jako dodatek, a drugi- miniaturka, więc powiedz sama- jak mogę liczyć je za osobne pozycje? Mam 10 i już.
Dobra, dobra, to już ten stan kiedy nie przyznajemy się do rzeczywistej ilosci flaszek

Te flakony Birmane przepięknie się prezentują - wyglądaja jak oszlifowane kamienie Napisz proszę jak zapach - czy to szypry?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-09, 19:10   #1208
taka taka
Zakorzenienie

Tulipanko, Kattarino, Koto, obejrzałam Wasze kolekcje (dziś dopiero dotarłam do tego zacnego wątku) i

niektótych flaszeczek z Waszych kolekcji nie rozpoznaję, ale jestem pod ogromnym wrażeniem i ....też tak kiedyś będę miała

zaraz zrobię zdjęcia perfum, które mam (wszystkiego 10 sztuk, ale przypadkowe zupełnie, kolekcją tego nazwać nie można), żeby móc sobie kiedyś <rozmarzona> porównać
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 19:11   #1209
mariolasl
Zakorzenienie

Kota- serdecznie gratuluje. Szczegolnie Birmane prezentuje sie pieknie
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 19:18   #1210
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Córka D'artagnana Pokaż wiadomość
widzę Vent Vert, czy trzeci flakonik od lewej to Cabochard?
Tak, Cabochard, a Vent Vert od takiej jednej Córki

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Dobra, dobra, to już ten stan kiedy nie przyznajemy się do rzeczywistej ilosci flaszek

Te flakony Birmane przepięknie się prezentują - wyglądaja jak oszlifowane kamienie Napisz proszę jak zapach - czy to szypry?
Tymeno- jest to zapach orientalno- drzewny, trochę z ananasem, stonowany, nie za słodki, ma lekka goryczkę. Rozterka wyczuwała w nim sianowatość, ja nie czuję siana, jest tylko dość kapryśny, ale piękny.
Taka- Taka, Mariolasl, dziękuję

Edytowane przez Kota
Czas edycji: 2007-05-09 o 19:21 Powód: dop
Stary 2007-05-09, 19:27   #1211
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Umieszczam. Zdjęcie nie za bardzo, zwłaszcza po mistrzowskich Tulipanki i Kattariny, ale co tam, ktoś musi być gorszy, żeby lepszy też ktoś mógł być.
Kota, pięknie wszystko ze sobą harmonizuje Gratuluję bardzo oryginalnej kolekcji

Cytat:
Napisane przez Po la Pokaż wiadomość
Ja na razie staram się być minimalistką w posiadaniu perfum i w ogóle kosmetyków. Do niedawna uważałam, że posiadanie 3 zapachów to ideał (jakiś świeży na co dzień, coś cieplejszego na chłodniejsze dni i jakis zapach taki extra na specjalne okazje). Jednak jakoś nagle zrobiło się 4 (od jakiegoś czasu zaglądam na to forum pewnie to skutek). Teraz uważam, że 5 to będzie idealna liczba bo planuję jakis zakup na koniec lata lub początek jesieni (na lato jestem zaopatrzona ).
Jednak zdarza mi się, że jakis zapach zmęczy mnie w połowie butelki, wtedy laduje na Allegro i już jest miejsce na nowy zakup
Skąd my to znamy
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 19:36   #1212
Kate30
Zakorzenienie

Kota - gratuluję wspaniałej kolekcji
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 19:55   #1213
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Matko, ale ja zielona jestem... Większości flaszeczek nie rozpoznaję...
Mogę prosić o objaśnienie?

Cytat:
Polo, zauważyłaś już, że ta liczba się z biegiem czasu zwiększa
Dokładnie tak. Ja też miałam limit 5 flaszek. Potem 10 flaszek. Teraz przeskoczyłam na 20.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 20:04   #1214
Agia*
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak. Ja też miałam limit 5 flaszek. Potem 10 flaszek. Teraz przeskoczyłam na 20.
Ja też miałam limit 5 flaszek. Potem 10 flaszek... teraz przeskoczyłam na 40 I co najgorsze bardzo niebezpiecznie zbliżam się do górnej granicy tego limitu

Kota wspaniała kolekcja, a po Twoim opisie Birmane bardzo mnie zainteresowało
Stary 2007-05-09, 20:20   #1215
13ryjek
Rozeznanie

Dziewczyny, kolekcje są piękne, piękne można oszalec. Wszystko chciałoby się miec.
Kattarino, czy ja widze u Ciebie Irysa Givenchy? Powiedz sółwko o nim
Czy jest podobny do Irysa Hermesa?
13ryjek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-09, 20:37   #1216
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Tymeno- jest to zapach orientalno- drzewny, trochę z ananasem, stonowany, nie za słodki, ma lekka goryczkę. Rozterka wyczuwała w nim sianowatość, ja nie czuję siana, jest tylko dość kapryśny, ale piękny.
Taka- Taka, Mariolasl, dziękuję
Dziekuję bardzo za opis Birmane Orientalno-drzewny powiadasz bedę musiała go obwąchać. Nie wiem czemu mi się szyprowo kojarzył.
Stary 2007-05-09, 20:45   #1217
Kota
Zakorzenienie

Homyku, Kate, dzięki ale mi do Was jeszcze trochę...

Cytat:
Większości flaszeczek nie rozpoznaję...
Mogę prosić o objaśnienie?
Kropko i Taka- Tako-zamieszczam spis- większość to stare, babciowate szypry- lubię retro-podobaja mi sie i inne zapachy, ale jak przychodzi do decyzji zakupu- zawsze kończę z następnym szyprem. Jakoś tak wychodzi....
Od lewej- Rochas Femme, Chique, Cabochard, Balmain Balmain, Cabotine, miniaturka Vent Vert Balmaina, 24 Faubourg, Ysatis, Lalique i moje Birmany

Cytat:
Napisane przez Agia* Pokaż wiadomość
Ja też miałam limit 5 flaszek. Potem 10 flaszek... teraz przeskoczyłam na 40 I co najgorsze bardzo niebezpiecznie zbliżam się do górnej granicy tego limitu
Agio, tak, poznaję te granice- 5, 10 a potem...

Ryjku, dziękuję
Tymeno, nie obwąchasz go tak łatwo, niestety, jak co to służę

Edytowane przez Kota
Czas edycji: 2007-05-09 o 20:49 Powód: dopisek
Stary 2007-05-09, 21:54   #1218
Kattarina
Zakorzenienie

Chcialam wymienic poszczegolne nicki, jednak wyzwanie to przeroslo moje umiejetnosci multicytowania
Zatem podziekuje wszystkim milym Perfumkom: Dziewczyny- dziekuje za mile slowa

Koto- b. elegancka kolekcja Niezmiernie ciesze sie, ze zainspirowalam Cie do kupna Chique'a To moja tajna bron Nigdy nie zbieram tylu komplementow, ile wowczas gdy pachne Chique. Co zabawniejsze, przeciwniczki tych perfum, ktore deklaruja szczera niechec- podziwiaja je na mnie najbardziej (na mojej skorze niesamowite efekty daje Chique w polaczeniu z zielona herbata Y.Rochera, lub z Yvresse YSL (to w wersji ekstrawaganckiej)- nawet zupelnie obcy ludzie na ulicy pytaja mnie: czym tak pieknie pachne...)

13ryjek - to Ysatis Iris, niestety nie poznalam organoleptycznie Irysa Hermesa i nie potrafie sie wypowiedziec w kwestii
podobienstwa.
Chetnie podam linki do postow , w ktorych opisalam swoje wrazenia na temat Ysatis Iris LINK1, LINK2
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 06:56   #1219
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropko i Taka- Tako-zamieszczam spis- większość to stare, babciowate szypry- lubię retro-podobaja mi sie i inne zapachy, ale jak przychodzi do decyzji zakupu- zawsze kończę z następnym szyprem. Jakoś tak wychodzi....
Od lewej- Rochas Femme, Chique, Cabochard, Balmain Balmain, Cabotine, miniaturka Vent Vert Balmaina, 24 Faubourg, Ysatis, Lalique i moje Birmany
Dziękuję pięknie.

Cytat:
Koto- b. elegancka kolekcja Niezmiernie ciesze sie, ze zainspirowalam Cie do kupna Chique'a To moja tajna bron Nigdy nie zbieram tylu komplementow, ile wowczas gdy pachne Chique. Co zabawniejsze, przeciwniczki tych perfum, ktore deklaruja szczera niechec- podziwiaja je na mnie najbardziej
wow... Teraz to i mnie zainteresowałaś tym Chique.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-10, 07:20   #1220
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję pięknie.

wow... Teraz to i mnie zainteresowałaś tym Chique.
Kropeczko kochana, tylko nie oczekuj zbyt wiele po Chique- bo mozesz sie rozczarowac. Jesli jednak bardzo Cie intryguje, to na poczatek doradzalabym Ci wyprobowanie dezodorantu
Tym, jak Chique pachnie na mnie nie nalezy sie sugerowac Mam taka dziwna skore (pH, feromony???), ze czesto zmienia ona diametralnie zapachy perfum. Szypry staja sie na mnie rozane, lub piwoniowe (vide: Chique, czy Yvresse), swiezaki sa migrenogenne (np. Glamourous Daylight), killery vel smierdziele staja sie przestrzenne, wietrzne i wibrujace, natomiast slodziaki (typu Pink Sugar) bywaja na mnie gorzkie, jak cukier wanilinowy, wysypany wprost na jezyk
Bardzo czesto kobiety od lat uzywajace jakichs perfum- nie rozpoznaja ich na mnie ( tak sie dzieje z 1881, Classique JPG, czy nawet z Shalimarem ).
Stary 2007-05-10, 07:31   #1221
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Kattarino i Koto, będą gratulacje zbiorcze

Piękne są Wasze kolekcje

Koto, chyba powinnaś dostać jakiś order pierwszej wśród wielbicielek szyprów na tym forum Strasznie bym kiedyś chciałą przewąchać te Twoje cuda

Kattarino, cóż ja mogę napisać: i Lalique i Cristobal - nie za dużo tych dobroci jak na jedną osobę? - może chcesz coś puścić w swiat Piękności wszystkie flakony, ale limitowanka Opium faktycznie niesamowita
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 07:36   #1222
mskladaczek
Zakorzenienie

Kropko, Chique jest baaaardzo poodbny do Agenta P.

Dziewczyny, kolekcje macie bombowe Gratuluje!
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 07:39   #1223
Kattarina
Zakorzenienie

Hi, hi, Joasiu - ja juz puscilam Cristobala w swiat: 3 flaszki, po 100ml EdT. W kulminacyjnym momencie mialam 550ml Zostalo mi 250

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
Kropko, Chique jest baaaardzo poodbny do Agenta P.
Dziewczyny, kolekcje macie bombowe Gratuluje!

Rzeczywiscie, Chique wachany z koreczka, przypomina Agenta
Stary 2007-05-10, 07:53   #1224
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:

Rzeczywiscie, Chique wachany z koreczka, przypomina Agenta

Na mojej skorze rozwijaja sie bardzo podobnie. Roznia sie tylko roza 'agentowa', ktora strasznie przypomina mi "bulgarskie olejki rozane".
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 08:47   #1225
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Kota piękna kolekcja .
Stary 2007-05-10, 09:30   #1226
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Kattarino, Kota...cudne kolekcje, gratuluję zbiorów

mulier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 09:57   #1227
rachela
Zakorzenienie

Jakieś cienkie mi to zdjęcie wyszło, spieszyłam się

Pozbierałam wszystkie flaszki, z łazienki, toaletki, kosmetyczek... I wcale nie jest tego tak mało, jak myślałam.

Eternity, BC, Pamplelune - gościnnie, bo są wspólne z mamą. Shalimar stoi w pudełku, ciągle mnie odrzuca - więc nie było sensu pchać go do rodzinnego zdjęcia.
Mira-Bai i Lolita mi się troszkę schowały, ale wprawne oko je wyłowi

Edit: tak było.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pp.jpg (117,2 KB, 374 załadowań)

Oscar Wilde

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2007-05-10 o 10:27 Powód: dopisek
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 10:03   #1228
khy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Jakieś cienkie mi to zdjęcie wyszło, spieszyłam się

Pozbierałam wszystkie flaszki, z łazienki, toaletki, kosmetyczek... I wcale nie jest tego tak mało, jak myślałam.

Eternity, BC, Pamplelune - gościnnie, bo są wspólne z mamą. Shalimar stoi w pudełku, ciągle mnie odrzuca - więc nie było sensu pchać go do rodzinnego zdjęcia.
Mira-Bai i Lolita mi się troszkę schowały, ale wprawne oko je wyłowi

Bardzo sympatyczna kolekcja, Rachelo .

A Mauboussin to edp czy edt?
khy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 10:09   #1229
rachela
Zakorzenienie

Maboussin EdT

Dziękuję

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 10:20   #1230
Kota
Zakorzenienie

Kattarino, Joasiak1, Mlaskaczku, Ago13, Mulier
Rachelo- masz więcej, niż myślałaś, gratuluję, gratuluję kolekcji, choć niektóre pochowane, ale przecież widoczne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości