Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 10:52   #4741
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Judka-powodzenia u psychologa
A jak rozwojowo to u Was wygląda, że piszesz 1 krok do przodu a 2 do tyłu?
Moja Jula też atakuje ciągle biednego Mateuszka, ale raz maluch się ogryzł-dosłownie-ugryzł Ją w dużego placa stopy
rozgadal sie, zrobil sie spokojniejszy przede wszystkim otworzyl sie
i nie mial juz tylko swojego swiata

teraz znow mniej slow, wiecej agresji, powrot do uderzania glowa o podloge, gorsze spanie, nie informuje o potrzebach fizjologicznych

ale zdaje sobie sprawe, ze tak czasami sie dzieje
to tak jak u naszych maluchow, przy skokach rozwojowych

tylko czasami juz psychicznie wymiekam

mialam isc w piatek na to spotkanie, ale usypialam mala i sama zasnelam...

a naprawde potrzebuje odskoczni
musze miec wiecej cierpliwosci, tego juz mi brakuje

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

dobra czas sie ubrac papa

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:14   #4742
villemi
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Dzika kurtka za.je.bia.szcza!!!!
Wlasnie szukam czegos na zime

Przypominam laski o dzisiejszych ciuszkach w lidlu!!!!!!!!

Sama nie wiem jak poleze bo bedzie dziki tlum, z mala w wozku z Tomim na reku
Ja jestem wsi wiec mnie ominie ten lidlowy szal

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Ten Twój Czaruś to jakoś całkiem ma rozregulowany sen nocny
No ma i nie wiem jak go uregulowac bo nawet jak o 7 wstanie to i tak pozniej sie w nocy budzi
na razie zwalam wine na zeby
Bo jak byla kilkudniowa cisza w zebach to od razu spal normalnie
A teraz sie od nowa zaczelo
Wczoraj poszlismy spac o polnocy i pomimo tego ze wstalismy dzis o 9 to nie do zycia jestem

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Przygarnij kropka

Gust mojej mamy i mój gust to są dwie różne sprawy także nie jest tak kolorowo Czasem jej się zdarzy zaj.ebiaszcze rzeczy znaleźć a czasem takie, że tylko na szmatki biorę

Byłam przed 8 w Lidlu. Wzięłam tylko te rajstopki, bo ciuchów mam full. I tylko jedne wzięłam bo wczoraj akurat na alle zakupiłam 2 trzypaki z primarka. Wzięłam 62-68 i są idealne. 74-80 sporo za duże. Skarpetki były nawet całkiem spoko ale poskąpiłam

A moja wizyta w Lidlu była spowodowana tym, że poleciałam rano zapisać małą do przychodni z tą wysypką koło oka. Byłam 7:20 i było, żeby nie skłamać, około 40-50 osób w kolejce przed drzwiami. To jest kur.v.a jakiś obłęd. Nawet nie wysiadałam z auta, bo nie było sensu. Ponieważ nie śmierdzimy groszem i nie chcę iść prywatnie to zagryzę zęby i jutro będę tam chyba czatować od 6:30. A jak się nie załapię to zrobię burdę. Jeszcze 2 miechy tak, od grudnia mamy pakiet rodzinny u tżt
O kurde, porazka z ta Wasza przychodnia
Ale u nas tez trzeba kilka dni zeby sie do pediatry dostac, w wyjatkowych przypadkach chore dzieci do 2r.z. przyjmuja bez zapisu i kolejki

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:18   #4743
sanetka
Zakorzenienie

Patusia idzie w masę- dziś na wadze 6800g czyli 800g w 2,5 miesiąca

Ja tez wzięłam rajstopki 74/80 bo w porównaniu do 62/68 różnica była naprawdę minimalna, jak nie teraz to za jakiś czas założy

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-10-07 o 11:20
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:20   #4744
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
suuuuuuuuuuuuuuper : jupi:

przybiera juz calkiem dobrze

jednak nie pojechalam
TZ sam z Tomim wyruszyl, mnie dopadla jakas biegunka

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-10-07, 11:25   #4745
Oliweczka1985
Zakorzenienie

O! Najadłas się czegoś?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

dla Pati.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:26   #4746
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
O! Najadłas się czegoś?
wlasnie nie wiem
nic podejrzanego nie jadlam

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-10-07, 11:33   #4747
sanetka
Zakorzenienie

A u mnie w lidlu dziś jak nigdy pusto, kilka osób, mogłam sobie przebierać i wybierać

Judka kciuki za Tomka postępy trzymam, chyba zawsze się tragi jakiś regres ja mam z moim wizytę w listopadzie i już nie mogę się doczekać

Stary 2013-10-07, 11:41   #4748
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie w lidlu dziś jak nigdy pusto, kilka osób, mogłam sobie przebierać i wybierać

Judka kciuki za Tomka postępy trzymam, chyba zawsze się tragi jakiś regres ja mam z moim wizytę w listopadzie i już nie mogę się doczekać
u mnie pełno babć było
nie było jak poogladac to wzielam wiecej i w domu na spokojnie malej przymierzylam
trza wyslac starego pozniej zeby oddal te za duze dresy

no i kciuki z wizyte w listopadzie
a Twoj maly mowi? tak z ciekawosci

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2013-10-07 o 11:43
Stary 2013-10-07, 12:00   #4749
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie pełno babć było
nie było jak poogladac to wzielam wiecej i w domu na spokojnie malej przymierzylam
trza wyslac starego pozniej zeby oddal te za duze dresy

no i kciuki z wizyte w listopadzie
a Twoj maly mowi? tak z ciekawosci
I tak i nie TZ buzia mu się nie zamyka ale wszystko "po chińsku".
Teraz np wszystko jest "nga" (czy go o coś zapytam czy on pokazuje), "nene" "ee" itp tylko różnie akcentowane.
Jak coś chce to "mama", "tutum" to pociag, "dzii" dzwig, "bruma" samochód/jechać, "ne' nie. To wszystko.

Tak to już młodsza zaczyna gadać

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-10-07 o 12:03
Stary 2013-10-07, 12:03   #4750
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
myślę że spokojnie

Witam się z wami po prawie 2 dniach nieobecności zauwazył ktoś?
W pracy coraz lepiej, wdrażam się- nawet nie pozapominałam tak dużo, codziennie coraz więcej rzeczy sobie przypominam i uczę się nowych. Generalnie na plus
Dziś bylismy na imprezie u rodziny, i stwierdzma, że Ula sie strasznym wstydziochem zrobiła
a byś nam wydziergała? bo ciągle chodzi mi po głowie ta czapa oczywiście za odpowiednią odpłatą

ja zauważyła
moja też takie wstydliwe uśmieszki ostatnio wali i się wtula we mnie co chwilę
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
na razie się nie zastanawiałam zbytnio
ale na pewno będą w domu - też mieszkamy w bloku i będzie z 13 osób
mamy rozkładany na 3m stół i może miejsca za wiele nie ma w salonie po jego rozłożeniu ale czy to przeszkadza
ludzie mają gorsze warunki

jeszcze co do roczku to my mamy intensywny grudzień
pierwszy mój tata z imieninami, po nim Jan ma urodziny, następnie moja mama ma urodziny, kolejna Wigilia i urodziny córki męża brata
i jeszcze może brat męża drugiej córce chrzciny zrobi
mam pewne podejrzenia że mój mąż może być chrzestnym
skąd kasę brać na to wszystko
to my chyba też w mieszkaniu zrobimy albo u moich rodziców w domku to więcej miejsca

u nas grudzień to będzie raj dla Meli. 19.12 urodziny, potem święta a w sylwestra ma imieniny
Stary 2013-10-07, 12:03   #4751
moonie_85
Wtajemniczenie

Hej

Cały weekend mieliśmy wypełniony odwiedzinami, do Was tylko zerkałam ukradkiem z telefonu, nie mam siły cytować nawet. Jakoś krzywo spałam ubiegłej nocy i nie mogę ruszać głową :/ dzisiaj w nocy jeszcze się to pogłębiło, tż wymasował ale dalej klops i wszystko mnie boli

Dzika, brawa za BLW
Mój mąż ostatnio gdzieś usłyszał inny skrót na BLW - LJC (lubię jeść ciepłe) i myślę, że pasuje idealnie
Franek nam już powyrastał ze wszystkiego, a że po każdym posiłku jest totalnie zasyfiony i do przebrania, to napadliśmy wczoraj wieczorem na kilka sklepów i doposażyliśmy jego szafę Jeszcze o tym Lidlu dzisiaj myślałam, ale chyba mi się nie chce jechać do miasta, chociaż kuszą mnie też torebki - ponoć wittchen ma jakąś serię dla lidla i z jednej strony chętnie bym pomacała, a z drugiej nie wiem czy to dobry pomysł kupić torebkę wittchena w lidlu, jakoś tak chyba z du.py. No i mam wewnętrzny rozjazd Widziała je któraś może?

Co do roczku, to w domu robimy, mamy miejsca w ciu.l więc nie ma problemu, gotować też lubię i piec, poza tym myślę że to tak fajnie samemu przygotować pierwsze urodziny własnego dziecka, do tego jak sama przygotuję jedzenie to wiem że Franuś też może zjeść, a to w końcu jego impreza Knajpowego żarcia bym mu raczej nie dała.
Czy u Was robi się też "roczki" w kościele? Bo mnie coś świta, ale nie wiem na ile to zamierzchła tradycja a na ile dalej się to praktykuje. Nie żeby mnie wybitnie ciągnęło
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:04   #4752
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
I tak i nie TZ buzia mu się nie zamyka ale wszystko "po chińsku".
Teraz np wszystko jest "nga" (czy go o coś zapytam czy on pokazuje), "nene" "ee" itp tylko różnie akcentowane.

Jak coś chce to "mama", "tutum" to pociag, "dzii" dzwig, "bruma" samochód/jechać, "ne' nie. To wszystko.

tak to już młodsza zaczyna gadać
to u nas "po arabsku"
ale właśnie niedawno zaczął po nas powtarzac wyrazy
a tego brakowalo i bylo w sumie tyle wyrazow ile u Was

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-10-07, 12:07   #4753
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
występuje tu jakaś zależność?

Cytat:
Co jak co ale Edzio futro ma w porzo

Aż do Was wróciłam, bo znalazłam cudną kurtkę, może któraś się skusi http://allegro.pl/kurtka-damska-plas...534183678.html Ale tż nie chce mi kupić

obiekt moich westchnień...
Cytat:
Gust mojej mamy i mój gust to są dwie różne sprawy także nie jest tak kolorowo Czasem jej się zdarzy zaj.ebiaszcze rzeczy znaleźć a czasem takie, że tylko na szmatki biorę

Byłam przed 8 w Lidlu. Wzięłam tylko te rajstopki, bo ciuchów mam full. I tylko jedne wzięłam bo wczoraj akurat na alle zakupiłam 2 trzypaki z primarka. Wzięłam 62-68 i są idealne. 74-80 sporo za duże. Skarpetki były nawet całkiem spoko ale poskąpiłam
hehehh

a ja wzięłam 74-80 ale jeszcze nie mierzyłam. To mogą być czyli za duże na młodą
Cytat:
rozgadal sie, zrobil sie spokojniejszy przede wszystkim otworzyl sie
i nie mial juz tylko swojego swiata

teraz znow mniej slow, wiecej agresji, powrot do uderzania glowa o podloge, gorsze spanie, nie informuje o potrzebach fizjologicznych

ale zdaje sobie sprawe, ze tak czasami sie dzieje
to tak jak u naszych maluchow, przy skokach rozwojowych

a naprawde potrzebuje odskoczni
musze miec wiecej cierpliwosci, tego juz mi brakuje

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Czy u Was robi się też "roczki" w kościele? Bo mnie coś świta, ale nie wiem na ile to zamierzchła tradycja a na ile dalej się to praktykuje. Nie żeby mnie wybitnie ciągnęło
u nas w kościele raczej nie
Stary 2013-10-07, 12:08   #4754
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość

u nas grudzień to będzie raj dla Meli. 19.12 urodziny, potem święta a w sylwestra ma imieniny
U nas młoda urodziny w listopadzie, za chwilę mikołajki oboje, w grudniu starszy urodziny i zaraz swięta- szaleństwo normalnie

Cytat:
to u nas "po arabsku"
ale właśnie niedawno zaczął po nas powtarzac wyrazy
a tego brakowalo i bylo w sumie tyle wyrazow ile u Was

A to liczę że i u nas coś się ruszy jeśli nim się zajmą w ośrodku.
Bo chciałabym już móc się z nim jakoś sensownie dogadać

My roczek robimy w domu, zapraszamy ok 20 osób dorosłych i 8 dzieci. A ile przyjdzie to zobaczymy

Stary 2013-10-07, 12:11   #4755
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Cały weekend mieliśmy wypełniony odwiedzinami, do Was tylko zerkałam ukradkiem z telefonu, nie mam siły cytować nawet. Jakoś krzywo spałam ubiegłej nocy i nie mogę ruszać głową :/ dzisiaj w nocy jeszcze się to pogłębiło, tż wymasował ale dalej klops i wszystko mnie boli

Dzika, brawa za BLW
Mój mąż ostatnio gdzieś usłyszał inny skrót na BLW - LJC (lubię jeść ciepłe) i myślę, że pasuje idealnie
Franek nam już powyrastał ze wszystkiego, a że po każdym posiłku jest totalnie zasyfiony i do przebrania, to napadliśmy wczoraj wieczorem na kilka sklepów i doposażyliśmy jego szafę Jeszcze o tym Lidlu dzisiaj myślałam, ale chyba mi się nie chce jechać do miasta, chociaż kuszą mnie też torebki - ponoć wittchen ma jakąś serię dla lidla i z jednej strony chętnie bym pomacała, a z drugiej nie wiem czy to dobry pomysł kupić torebkę wittchena w lidlu, jakoś tak chyba z du.py. No i mam wewnętrzny rozjazd Widziała je któraś może?

Co do roczku, to w domu robimy, mamy miejsca w ciu.l więc nie ma problemu, gotować też lubię i piec, poza tym myślę że to tak fajnie samemu przygotować pierwsze urodziny własnego dziecka, do tego jak sama przygotuję jedzenie to wiem że Franuś też może zjeść, a to w końcu jego impreza Knajpowego żarcia bym mu raczej nie dała.
a moze masz zapalenie mięsni kiedys mnie tak bolala szyja, ze moglam ruszac nia wcale
dostalam jakie tablety przeciwbolowe i maść i pare dni w szaliku chodzilam

wlasnie dlatego, tez poszlam do lidla
ciuchy nie dopieraja sie po tych ekstremalnych posilkach
wiec jzu mi ich brakuje, a dresiki calkiem w przadku i welurowe sa calkiem przyjemne te dresiki

zapomnailam o tych torebkach, chyba w sobote mialy byc
nie widzialam w sumie ich, wiec moze ludzie wykupili

u nas nie ma tradycji roczku w kościele

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-10-07, 12:14   #4756
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

zapomnailam o tych torebkach, chyba w sobote mialy byc
nie widzialam w sumie ich, wiec moze ludzie wykupili
Ja na forum gazetowym czytałam że był na nie taki szał ze znikały w kilka minut

Stary 2013-10-07, 12:14   #4757
moonie_85
Wtajemniczenie

A, jeszcze co do roczkowych gości: to ja raczej nie praktykuję zapraszania całej siódmej wody po kisielu na cokolwiek łącznie ze ślubem
Tylko dziadkowie będą i nasze rodzeństwo, no plus moja babcia czyli Frankowa prababcia i koniec. Kameralnie, bez stawania na rzęsach. Ale my tak lubimy, na "weselu" które było obiadem było 20 osób. obiad, ciacho i nara
Prezentami też jakoś się nie przejmuję, nie robimy list żadnych ani nic. Każdy przyniesie co chce, jeśli chce, jakie chce. Znają nasze gusta, jak będą mieć wątpliwości to zapytają. Jak będzie jakiś klamor to poleci na allegro, takiego skoczka np był sprzedała bo to tak zdrowe jak chodzik, dziecko odruch skoczny ma ok 2 r.ż, wcześniej jego kręgosłup jest za słaby... no, ale co kto lubi
Stary 2013-10-07, 12:19   #4758
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
A, jeszcze co do roczkowych gości: to ja raczej nie praktykuję zapraszania całej siódmej wody po kisielu na cokolwiek łącznie ze ślubem
Tylko dziadkowie będą i nasze rodzeństwo, no plus moja babcia czyli Frankowa prababcia i koniec. Kameralnie, bez stawania na rzęsach. Ale my tak lubimy, na "weselu" które było obiadem było 20 osób. obiad, ciacho i nara
Prezentami też jakoś się nie przejmuję, nie robimy list żadnych ani nic. Każdy przyniesie co chce, jeśli chce, jakie chce. Znają nasze gusta, jak będą mieć wątpliwości to zapytają. Jak będzie jakiś klamor to poleci na allegro, takiego skoczka np był sprzedała bo to tak zdrowe jak chodzik, dziecko odruch skoczny ma ok 2 r.ż, wcześniej jego kręgosłup jest za słaby... no, ale co kto lubi
Ja też zapraszam tylko najbliższych ale mąż ma dużo rodzeństwa (10-cioro) i nawet po obcięciu listy wychodzi sporo

Mnie pytają co chcę z reguły więc będę mówiła że kasę, wtedy kupię co mi się podoba i kiedy będzie potrzebne. Małej to i tak bez różnicy

Stary 2013-10-07, 12:28   #4759
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na forum gazetowym czytałam że był na nie taki szał ze znikały w kilka minut
to juz wszystko rozumiem

wiesz nam neurologopeda mowila, ze mamy odpowiednio stymulować poprzez ruch, tutaj raczkowanie duzo daje
mowa sama sie pojawila

zwykla logopedka znow kazala nam siedziec z nim przy stoliku
zmuszac do pracy stacjonarnej

stosujemy sie do zalecen neurologopedki

moonie_85 skoro myslisz o podyplomówce z logopedii, zainteresuj się neurologopedią
mało jest odpowiednich osób, z wiedzą w tym zakresie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-10-07, 12:36   #4760
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie tylko lepiej, na pewno!
A Judka jest naszym forumowym matkiem-bohaterem, Judka wie?

Cytat:

Ja tez wzięłam rajstopki 74/80 bo w porównaniu do 62/68 różnica była naprawdę minimalna, jak nie teraz to za jakiś czas założy

Ej a mi się właśnie wydawało, że różnica ogromna między tymi rozmiarami jest

Cytat:
Dzika, brawa za BLW
Dzisiaj było podejście chlebek + parówka + ogórek. Chlebek od razu na podłodze, ogórek ugryziony raz, parówka pogryziona ale wypluta Dopchnęła połową banana. Obczaiłam, że ma nową technikę jedzenia. Odgryza wielkie kawałki, trzyma w paszczy i nic z nimi nie robi bardzo długo. A potem albo przememla albo wypluje

Cytat:
Ja też zapraszam tylko najbliższych ale mąż ma dużo rodzeństwa (10-cioro) i nawet po obcięciu listy wychodzi sporo
10cioro

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:37   #4761
moonie_85
Wtajemniczenie

Judka, chętnie bym się wzięła za neurologopedię, ale nie widziałam takiego kierunku, nie ma ani na śląskim, a na ujocie jest tylko ta moja logopedia, w zasadzie to kierunek i tak się nazywa inaczej ale o to chodzi. Gdzie to można studiować tudzież czy to są studia czy jakiś kurs dodatkowy czy może na studiach mgr jest taki kierunek? Muszę poguglać. a na logopedię już się dostałam
Stary 2013-10-07, 12:37   #4762
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie pytają co chcę z reguły więc będę mówiła że kasę, wtedy kupię co mi się podoba i kiedy będzie potrzebne. Małej to i tak bez różnicy
Stary 2013-10-07, 12:42   #4763
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Przygarnij kropka

jeszcze nr konta brakuje

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
My za dwa tyg. idziemy na taką imprezkę w sali zabaw - trzecie urodziny mojej siostrzenicy. Ciekawe, czy się małemu spodoba
z mamy rak z pewnoscia

Cytat:
to juz wszystko rozumiem

wiesz nam neurologopeda mowila, ze mamy odpowiednio stymulować poprzez ruch, tutaj raczkowanie duzo daje
mowa sama sie pojawila

zwykla logopedka znow kazala nam siedziec z nim przy stoliku
zmuszac do pracy stacjonarnej

stosujemy sie do zalecen neurologopedki

moonie_85 skoro myslisz o podyplomówce z logopedii, zainteresuj się neurologopedią
mało jest odpowiednich osób, z wiedzą w tym zakresie
i dobrze
przyjdzie i czas na dawkowana prace stacjonarna

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:44   #4764
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Te torebki miały być od soboty w lidlu i w szoku trochę jestem, że tak sie ludzie na nie rzuciliJa w lidlu nie byłam, więc nie widziałam ich nawet, a czy nadal są to tym bardziej niewiem.

U nas w rodzinie brat ciot. zamawia msze urodzinowe swoich córek, my nie
A urodziny dzieci uwielbiam celebrować, zawsze nie moge sie ich doczekaćtak samo lubię prezenty, a im więcej osób tym lepiej( chyba że w domu robimy, to z tą ilością nie można przesadzać)

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-10-07, 12:45   #4765
dzinek
Wtajemniczenie

Mam zamiar wlasnie malej ciut zaczac wdrazac, siedzenie przy stoliku i jedzenie. tylko sprzecik trzeba wyczyscic. Jak wiecie u nas krzeselko do karmienia jest nieuzywane

Moja mama tez zamawia msze, lubie to.

Judka kciuki za Tomasza

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

Edytowane przez dzinek
Czas edycji: 2013-10-07 o 12:47
dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:48   #4766
Oliweczka1985
Zakorzenienie

U nas też rzadko używane krzesełko

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-10-07, 12:49   #4767
dzika_kaka
Zakorzenienie

Ogłoszenie parafialne:

ponieważ mniemy jak szalone to niedługo nam się wątek skończy. Ktoś chętny prowadzić kolejną część czy mam dalej trzymać pieczę żelazną ręką? I ogłaszam konkurs na nowy tytuł

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:52   #4768
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie tylko lepiej, na pewno!
A Judka jest naszym forumowym matkiem-bohaterem, Judka wie?
matkiem ekstra

Cytat:
Dzisiaj było podejście chlebek + parówka + ogórek. Chlebek od razu na podłodze, ogórek ugryziony raz, parówka pogryziona ale wypluta Dopchnęła połową banana. Obczaiłam, że ma nową technikę jedzenia. Odgryza wielkie kawałki, trzyma w paszczy i nic z nimi nie robi bardzo długo. A potem albo przememla albo wypluje
takie sa poczatki
moja robila podobnie, teraz potrafi sie sama najesc

Cytat:
Judka, chętnie bym się wzięła za neurologopedię, ale nie widziałam takiego kierunku, nie ma ani na śląskim, a na ujocie jest tylko ta moja logopedia, w zasadzie to kierunek i tak się nazywa inaczej ale o to chodzi. Gdzie to można studiować tudzież czy to są studia czy jakiś kurs dodatkowy czy może na studiach mgr jest taki kierunek? Muszę poguglać. a na logopedię już się dostałam
to jest kolejny stopien, musisz byc logopeda, zeby zrobic podyplomowke z neurologopedii
we Wroclawiu sa na pewno, chyba w Katowicach

sama chcialam kiedy isc na logopedie, ale mam wade wymowy....
r wymiawam z francuska
i juz na studiach mi powiedziano, ze szans nie mam

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-10-07, 12:53   #4769
moonie_85
Wtajemniczenie

To jak Wasze bobasy jedzą jak nie w krzesełku?
Stary 2013-10-07, 12:58   #4770
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Ogłoszenie parafialne:

ponieważ mniemy jak szalone to niedługo nam się wątek skończy. Ktoś chętny prowadzić kolejną część czy mam dalej trzymać pieczę żelazną ręką? I ogłaszam konkurs na nowy tytuł
jestem za, a nawet przeciw
zebys kontynuowala prace swa społeczna w charakterze strazniczki listy naszej

o tytule pomysle

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
To jak Wasze bobasy jedzą jak nie w krzesełku?
moje czesto siedza na podlodze i sie nawzajem karmia
plus pies przychodzi i tez od nich zawsze cos dostanie

oczywiscie siedza czesto przy stole razem

synuś
córeczka
synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości