|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
i nie mial juz tylko swojego swiata teraz znow mniej slow, wiecej agresji, powrot do uderzania glowa o podloge, gorsze spanie, nie informuje o potrzebach fizjologicznych ale zdaje sobie sprawe, ze tak czasami sie dzieje to tak jak u naszych maluchow, przy skokach rozwojowych tylko czasami juz psychicznie wymiekam mialam isc w piatek na to spotkanie, ale usypialam mala i sama zasnelam... a naprawde potrzebuje odskoczni musze miec wiecej cierpliwosci, tego juz mi brakuje ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- dobra czas sie ubrac papa
|
|
|
|
|
#4742 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
No ma i nie wiem jak go uregulowac bo nawet jak o 7 wstanie to i tak pozniej sie w nocy budzina razie zwalam wine na zeby Bo jak byla kilkudniowa cisza w zebach to od razu spal normalnie A teraz sie od nowa zaczelo Wczoraj poszlismy spac o polnocy i pomimo tego ze wstalismy dzis o 9 to nie do zycia jestem ![]() Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Ale u nas tez trzeba kilka dni zeby sie do pediatry dostac, w wyjatkowych przypadkach chore dzieci do 2r.z. przyjmuja bez zapisu i kolejki Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Patusia idzie w masę- dziś na wadze 6800g
![]() Ja tez wzięłam rajstopki 74/80 bo w porównaniu do 62/68 różnica była naprawdę minimalna, jak nie teraz to za jakiś czas założy
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-10-07 o 11:20 |
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
suuuuuuuuuuuuuuper
przybiera juz calkiem dobrze jednak nie pojechalam TZ sam z Tomim wyruszyl, mnie dopadla jakas biegunka ![]()
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
O! Najadłas się czegoś?
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- dla Pati.
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie nie wiem
![]() nic podejrzanego nie jadlam |
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie w lidlu dziś jak nigdy pusto, kilka osób, mogłam sobie przebierać i wybierać
![]() Judka kciuki za Tomka postępy trzymam, chyba zawsze się tragi jakiś regres ja mam z moim wizytę w listopadzie i już nie mogę się doczekać
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie było jak poogladac to wzielam wiecej i w domu na spokojnie malej przymierzylam trza wyslac starego pozniej zeby oddal te za duze dresy no i kciuki z wizyte w listopadzie ![]() a Twoj maly mowi? tak z ciekawosci Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-10-07 o 11:43 |
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ buzia mu się nie zamyka ale wszystko "po chińsku".Teraz np wszystko jest "nga" (czy go o coś zapytam czy on pokazuje), "nene" "ee" itp tylko różnie akcentowane. Jak coś chce to "mama", "tutum" to pociag, "dzii" dzwig, "bruma" samochód/jechać, "ne' nie. To wszystko. Tak to już młodsza zaczyna gadać
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-10-07 o 12:03 |
|
|
|
|
#4750 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ciągle chodzi mi po głowie ta czapa oczywiście za odpowiednią odpłatą ![]() ja zauważyła ![]() moja też takie wstydliwe uśmieszki ostatnio wali i się wtula we mnie co chwilę Cytat:
albo u moich rodziców w domku to więcej miejsca![]() u nas grudzień to będzie raj dla Meli. 19.12 urodziny, potem święta a w sylwestra ma imieniny
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cały weekend mieliśmy wypełniony odwiedzinami, do Was tylko zerkałam ukradkiem z telefonu, nie mam siły cytować nawet. Jakoś krzywo spałam ubiegłej nocy i nie mogę ruszać głową :/ dzisiaj w nocy jeszcze się to pogłębiło, tż wymasował ale dalej klops i wszystko mnie boli ![]() Dzika, brawa za BLW ![]() Mój mąż ostatnio gdzieś usłyszał inny skrót na BLW - LJC (lubię jeść ciepłe) i myślę, że pasuje idealnie ![]() Franek nam już powyrastał ze wszystkiego, a że po każdym posiłku jest totalnie zasyfiony i do przebrania, to napadliśmy wczoraj wieczorem na kilka sklepów i doposażyliśmy jego szafę Jeszcze o tym Lidlu dzisiaj myślałam, ale chyba mi się nie chce jechać do miasta, chociaż kuszą mnie też torebki - ponoć wittchen ma jakąś serię dla lidla i z jednej strony chętnie bym pomacała, a z drugiej nie wiem czy to dobry pomysł kupić torebkę wittchena w lidlu, jakoś tak chyba z du.py. No i mam wewnętrzny rozjazd Widziała je któraś może? ![]() Co do roczku, to w domu robimy, mamy miejsca w ciu.l więc nie ma problemu, gotować też lubię i piec, poza tym myślę że to tak fajnie samemu przygotować pierwsze urodziny własnego dziecka, do tego jak sama przygotuję jedzenie to wiem że Franuś też może zjeść, a to w końcu jego impreza Knajpowego żarcia bym mu raczej nie dała. Czy u Was robi się też "roczki" w kościele? Bo mnie coś świta, ale nie wiem na ile to zamierzchła tradycja a na ile dalej się to praktykuje. Nie żeby mnie wybitnie ciągnęło
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale właśnie niedawno zaczął po nas powtarzac wyrazy a tego brakowalo i bylo w sumie tyle wyrazow ile u Was |
|
|
|
|
#4753 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() obiekt moich westchnień... ![]() Cytat:
![]() a ja wzięłam 74-80 ale jeszcze nie mierzyłam. To mogą być czyli za duże na młodą ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to liczę że i u nas coś się ruszy jeśli nim się zajmą w ośrodku. Bo chciałabym już móc się z nim jakoś sensownie dogadać ![]() My roczek robimy w domu, zapraszamy ok 20 osób dorosłych i 8 dzieci. A ile przyjdzie to zobaczymy
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys mnie tak bolala szyja, ze moglam ruszac nia wcaledostalam jakie tablety przeciwbolowe i maść i pare dni w szaliku chodzilam wlasnie dlatego, tez poszlam do lidla ciuchy nie dopieraja sie po tych ekstremalnych posilkach wiec jzu mi ich brakuje, a dresiki calkiem w przadku i welurowe sa calkiem przyjemne te dresiki zapomnailam o tych torebkach, chyba w sobote mialy byc nie widzialam w sumie ich, wiec moze ludzie wykupili ![]() u nas nie ma tradycji roczku w kościele |
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
A, jeszcze co do roczkowych gości: to ja raczej nie praktykuję zapraszania całej siódmej wody po kisielu na cokolwiek łącznie ze ślubem
![]() Tylko dziadkowie będą i nasze rodzeństwo, no plus moja babcia czyli Frankowa prababcia i koniec. Kameralnie, bez stawania na rzęsach. Ale my tak lubimy, na "weselu" które było obiadem było 20 osób. obiad, ciacho i nara Prezentami też jakoś się nie przejmuję, nie robimy list żadnych ani nic. Każdy przyniesie co chce, jeśli chce, jakie chce. Znają nasze gusta, jak będą mieć wątpliwości to zapytają. Jak będzie jakiś klamor to poleci na allegro, takiego skoczka np był sprzedała bo to tak zdrowe jak chodzik, dziecko odruch skoczny ma ok 2 r.ż, wcześniej jego kręgosłup jest za słaby... no, ale co kto lubi
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie pytają co chcę z reguły więc będę mówiła że kasę, wtedy kupię co mi się podoba i kiedy będzie potrzebne. Małej to i tak bez różnicy
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz nam neurologopeda mowila, ze mamy odpowiednio stymulować poprzez ruch, tutaj raczkowanie duzo daje mowa sama sie pojawila zwykla logopedka znow kazala nam siedziec z nim przy stoliku zmuszac do pracy stacjonarnej stosujemy sie do zalecen neurologopedki ![]() moonie_85 skoro myslisz o podyplomówce z logopedii, zainteresuj się neurologopedią mało jest odpowiednich osób, z wiedzą w tym zakresie |
|
|
|
|
#4760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Będzie tylko lepiej, na pewno!
A Judka jest naszym forumowym matkiem-bohaterem, Judka wie? ![]() Cytat:
![]() Ej a mi się właśnie wydawało, że różnica ogromna między tymi rozmiarami jest ![]() Dzisiaj było podejście chlebek + parówka + ogórek. Chlebek od razu na podłodze, ogórek ugryziony raz, parówka pogryziona ale wypluta Dopchnęła połową banana. Obczaiłam, że ma nową technikę jedzenia. Odgryza wielkie kawałki, trzyma w paszczy i nic z nimi nie robi bardzo długo. A potem albo przememla albo wypluje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4761 |
|
Wtajemniczenie
|
Judka, chętnie bym się wzięła za neurologopedię, ale nie widziałam takiego kierunku, nie ma ani na śląskim, a na ujocie jest tylko ta moja logopedia, w zasadzie to kierunek i tak się nazywa inaczej ale o to chodzi. Gdzie to można studiować tudzież czy to są studia czy jakiś kurs dodatkowy czy może na studiach mgr jest taki kierunek? Muszę poguglać. a na logopedię już się dostałam
|
|
|
|
#4762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze nr konta brakuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() przyjdzie i czas na dawkowana prace stacjonarna
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Te torebki miały być od soboty w lidlu i w szoku trochę jestem, że tak sie ludzie na nie rzucili
Ja w lidlu nie byłam, więc nie widziałam ich nawet, a czy nadal są to tym bardziej niewiem.U nas w rodzinie brat ciot. zamawia msze urodzinowe swoich córek, my nie A urodziny dzieci uwielbiam celebrować, zawsze nie moge sie ich doczekać tak samo lubię prezenty, a im więcej osób tym lepiej ( chyba że w domu robimy, to z tą ilością nie można przesadzać |
|
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam zamiar wlasnie malej ciut zaczac wdrazac, siedzenie przy stoliku i jedzenie. tylko sprzecik trzeba wyczyscic. Jak wiecie u nas krzeselko do karmienia jest nieuzywane
Moja mama tez zamawia msze, lubie to. Judka kciuki za Tomasza
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-10-07 o 12:47 |
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Ogłoszenie parafialne:
ponieważ mniemy jak szalone to niedługo nam się wątek skończy. Ktoś chętny prowadzić kolejną część czy mam dalej trzymać pieczę żelazną ręką? I ogłaszam konkurs na nowy tytuł
|
|
|
|
#4768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekstraCytat:
![]() moja robila podobnie, teraz potrafi sie sama najesc Cytat:
we Wroclawiu sa na pewno, chyba w Katowicach sama chcialam kiedy isc na logopedie, ale mam wade wymowy.... r wymiawam z francuska ![]() i juz na studiach mi powiedziano, ze szans nie mam |
|||
|
|
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
To jak Wasze bobasy jedzą jak nie w krzesełku?
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zebys kontynuowala prace swa społeczna w charakterze strazniczki listy naszej ![]() o tytule pomysle ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- moje czesto siedza na podlodze i sie nawzajem karmia ![]() plus pies przychodzi i tez od nich zawsze cos dostanie ![]() oczywiscie siedza czesto przy stole razem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

bo nawet jak o 7 wstanie to i tak pozniej sie w nocy budzi

dla Pati.

ja mam z moim wizytę w listopadzie i już nie mogę się doczekać