|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
A i proszę mocne kciuki za dzisiejszą wizytę .
chociaż o dziwo pierwszy raz jakoś specjalnie się nie denerwuje i nie mogę doczekać się widoku mojego małego szkraba ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Jozefina na cene nawet nie spojrzałam tylko zastanawiam się czy to są te same rzeczy . A planuję właśnie tą belle kupić |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
przypomniałam sobie.. pisałyście o rozstępach i któraś wspomniała że używa bio-oil a ja z ostatnich "warsztatów" zapamiętałam że bio-oil nie jest polecany w ciąży bo zawiera retinol a ten nie działa dobrze na dzidzię, najgorzej w I trym ale jednak nie jest polecany.
właśnie odnośnie warsztatów "bezpieczny maluch" w krk to była totalna masakra ![]() ![]() ![]() ![]() UWAGA !! ![]() ćwiczymy mięśnie K ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak ja tych skurczy nie mam?
![]() Czasem mnie zaciągnie bebzol no i jak mi się siku chce to mam taki "kamienisty" ale nie bolesny i palca w tłuszczyk mogę wepchnąć ![]() Kurde a jak moja macica jest leniwa i nie chce trenować? ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() zapomniałam jeszcze Wam powiedzieć- dziś mam straszną ochotę na papierosa ![]() ![]()
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myśle, ze to to, tylko u Ciebie w małym natężeniu - i dobrze ![]()
![]() |
#696 | |
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43159383]Dzięki. Wiem że to hormony - najgorsze, że zdaję sobie z tego sprawę ale jest ciężko jak coś takiego złapie. Jeśli po porodzie może być tak samo, albo nawet gorzej, to zaczynam się bać. Mój mąż mnie chyba wystawi za drzwi
![]() spokojnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja te skurcze konkretniej poczułam raz jeden, wstałam wtedy o 4 rano i zaczęłam prasowac ubranka bo nei dałam rady zasnąć a tak przeszły prawie bez echa ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- magnusia respect za rzucenie palenia ![]() ![]() losie!!!!! już 2h jestem przed kompem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
Mi tez sie wydaje ze u mnie tłuszczyk trochę amortyzuje te skurcze i dobrze bo niewpadam w panikę. A ze hipohondryk ze mnie straszny to napewno maluchowi jest lepiej kiedy niepanikuje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja o 18 - pewnie się przeciągnie czekanie do 19.
![]() |
#699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Mezaga mi lekarz kazał być przed 18 ale po 17 już pojadę mam 8 numerek . Ostatnio miałam 4 numerek a weszłam o 16 ale z gabinetu wyszłam o 16.45
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Gang Iren
|
Co do skurczy BH to też uważam,że przesada,żeby zaraz faszerować się lekami. Przecież to normalne już powyżej 20 tygodnia,chyba że lekarz stwierdzi inaczej. Moje skurcze trochę się uspokoiły,a na pewno nie ma ich więcej. Mam 10-15 razy dziennie. I z Erykiem na tym etapie też chyba miałam już coś koło tego. Nie wziełam nic w tamtej ciąży mimo skurczów,ani no spy,magnezu,zero tabletek przez całą ciążę,nie oszczędzałam się,miałam nie lekką pracę do 8 miesiąca. I Eryk urodził się 12 dni po terminie. Myślę,że nie ma co się stresować skurczami,które są naturalne i hamować naturalnego procesu.
Cytat:
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-10-07 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No ja ja należę do tej pierwszej grupy, ciągle czymś się zamartwiam, denerwuję, wsłuchuję się w ciało. ja nie wiem jak to wytrzymuje mój mąż bo ciągle zrzędzę, że to boli, tutaj kluje, tutaj ciśnie. W pierwszej ciąży tak nie miałam, byłam zupełnie wyluzowana i większości spraw tak naprawdę nieświadoma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Co do skurczy i twardnienia macicy to mimo że lekarz ciagle sygnalizował że będą sie pojawiać to w pierwszej ciąży nie czułam w ogóle. Pierwsze moje skurcze to były porodowe ![]() Za to teraz brzuch twardnieje po kilkanaście razy dziennie, a ostatnio wystarczy ze pochodze 10-15 minut np do sklepu i brzuch jak kamień. Do tego skurcze w dole brzucha sie pojawiają. Lekarz kazał brać slow-mag w wiekszej dawce, bo sprawdził że szyjka sie na szczęscie nie skraca. Ale przyjemne to nie jest |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Witam
Podczytuje Was dziś już od rana ale nie mam kiedy napisać....musiałam spakować męża bo znowu do Włoch wyjechał na 2 tyg i zostałam sama z Lenką w brzuszku i moją spanielką ![]() Dziewczyny ja też nie wiem o czym wy piszecie, ja nie mam żadnych twardnień brzucha, czasami jak przesadzę z porządkami czy targaniem zakupów to zrobi się twardszy ale tak to nic nie czuję ![]()
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
mala to ja też na początku wydawałam całą kasę a jak dla mnie trochę tego było bo wcześniej zarabiałam 800-900zł i jeszcze udawało mi się coś odłożyć na wesele a teraz mając więcej kasa mi się rozchodziła . Niby zrezygnowałam z zakupów ciuchowym ale mimo wszystko kasa mi się rozchodzi . Przesyłam połowę na wspólne konto ale później mówię mężowi , zeby mi wyciągnął bo potrzebuję więć suma sumarów itak kasę wydaję . Więc nie wiem co zrobić , zeby zaoszczędzić . Myślałam , ze zakupy raz w tygodniu to dobry pomysł ale i tak wydajemy 150zł jednorazowo a w tyg trzeba zawsze coś dokupić . I niby listę robię co tydzień takie same zakupy a kasa się rozchodzi .
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fenoterol to ostateczność gdy pojawia się ryzyko wcześniejszego porodu (szyjka się skraca, pojawiają się regularne skurcze). Nieregularne twardnienie, które nie wpływa zupełnie na szyjkę, nie jest wskazaniem by brać ten lek! U większości z nas te skurcze są czymś zupełnie normalnym -nie znam dziewczyny, która by nie miała czegoś takiego podczas ciąży. Mi się zaczęła skracać szyjka, ale na szczęście odpoczynek sprawił, że jest znacznie lepiej. Nie przeforsowuję się, dużo odpoczywam i pamietam o magnezie. Nospę łykam tylko gdy twardnienie lub skurcz jest bolesne. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony widzę moja teściowa która zawsze planuje każdy wydatek kupuje najtańsze rzeczy a wcale mało niezarabiaja razem z tesciem i mimo tych starań jakoś niespecjalnie jej sie udaje odłożyć pieniądze. Także nie wiem jaki jest sekret oszczedzania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
em ma nie mam właśnie nic w domu . A i tak szlafrok muszę kupić i kupuję coś taniego na allegro taki zestaw http://allegro.pl/szlafrok-do-porodu...572184688.html a w lumpku pewnie też bym z 10 zł zapłaciła więc nie tak dużo tym bardziej , ze mówię potrzebuje szlafrok bo mam w domu czarny satynowy no ale w takim nie wyskoczę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z tego jakieś 800 zł na sprawy remontowe, dużo też małej kupiłam, ciuszki, kosmetyki, chusteczki, pościel do łóżeczka,kocyk, laktator i inne pierdoły wiec miało prawo zniknąć ale i tak oszaleć można ![]()
![]() |
#711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
z tymi zakupami i tą kasą to jest tak że ile by jej nie było to zawsze za mało
![]() 3-4 lata temu za koszyk w markecie płaciliśmy ok 400 zł dziś płacimy 600 zł a często i więcej (zależy- jak jest chemia to więcej kasy idzie). To są podstawowe produkty- jakieś puszki, mrożonki, mleka, soki, makarony itp, sosy, oliwy, ketchupy- no kuźwa zwykłe żarcie i do tego srajtaśma, szampony, mydła, pasty itp. Mięsa i wędliny, pieczywo, jakieś warzywa typu pomidory kupujemy on- line i takie wyjście do lokalnych delikatesów to jest 50 zł za nie pełną siateczkę zakupów. Cholera nie jest codziennie krewetek i nie popijam szampanem a kasa coraz bardziej płynie
#713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Em ma pochwalę się jak skończę. Na razie udłubałam tylko kawałek, bo nadal weny nie mam.
![]() |
#716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o chemię to ja dwa trzy razy w roku jeżdzę do Niemiec obkupuje sie w proszki płyny i inne cuda i mam spokój a i na dłużej starcza przynajmniej takie mam wrażenie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
No u nas też luksusów się nie je a kasa idzie od czasu do czasu mąż kupi sobie łososia a mój luksus to woda żywiec zdrój
![]() A ciuchy małemu właśnie wszystkie z promocji i rabatów kupuję . A sama sobie kupuję coś jak jest tanie i wiem , że to potrzebuje tak to kiedyś też masę kasy wydawałam na ciuchy a na lumpki to już w ogóle ![]() Ale teraz z ciuchami dla małego już stopuje wykorzystam rabat do h&m i koniec . Zamawiam koszule i może jakieś akcesoria jakie będą potrzebne małemu |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mi sie wydaje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.