|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() 2. ten pasternak wyglądał jak pietruszka 3. masakra ![]()
![]() |
#4742 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cycki juz mam obwisle :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
No i
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Melduje ze M. Spal od 20:30 do 9;30 z 2 przerwami na jedzonko jakos nam dzisiaj tak dziwnie wyszlo hehhe wyspana na maxa drugie ucho boli bardziej ![]() Nie mam opcjo na obiad:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny jak u was jest z siadaniem? bo Karolina już trzymana za jedną rękę podnosi się sama do góry i wytrzymuje z 2 sek sama siedząc. Ale w sumie nie wiem czy już powinnam się z nią tak bawić. vil Przemuś lada dzień będzie miał PÓŁ ROCZKU, jak ten czas leci ![]() deb wysłałam Ci to w piątek. Sorki za pismo, ale adresowałam na tel. axella przecież u Ciebie też jest skok więc to przez to są problemy z zasypianiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh, ja nie mam problemu z przepelnionym cycem... mlody teraz czesto sie dosysa, no i poki co te male ilosci warzyw chyba nie przeszkadzaja, zeby cyckiem poprawic. a te cycki to tak jakos malo co daja. zebym krowa byla, to juz dawno by mnie przerobili na mielone, bo na moim mleku by sie nie wzbogacili... no chyba ze to tylko takie wrazenie, sama nie wiem. za tydzien mamy kontrole u kardiologa, zobaczymy czy mlody cos przybral. co do tej twojej znajomej - znany schemat. ja nie wiem, moze to jakas obawa przed nieznanym? pojscie do roboty po tak dlugim czasie... moze ona nie ogarniala, nie wyobrazala sobie tego, no i wolala pojsc w strone, ktora dobrze zna. absolutnie jej nie tlumacze, bo dla mnie to zadne rozwiazanie, tylko szukanie sobie usprawiedliwienia i jednoczesne szykowanie kolejnych problemow finansowych. ale cos w tej psychice musi byc, ze wiele kobiet w podobnej sytuacji wlasnie tak "konczy" ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Florek na razie zjadl po troche marchewki i pasternaka na przestrzeni 4 dni, a kupki juz mi sie bardziej podobaja, mlody nie robi juz tych swoich rzadkich pierdow 8 razy dziennie, tylko porzadna, zwiezla kupke - poki co tak 1-3 razy dziennie.
![]() |
#4747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Jak masz ochotę to twórz, ja nie wiem jak to się robi ![]()
![]() |
#4749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Fb.. hmmm no jest tu wątek, jest klub, a jak jeszcze założymy fb to większość nie ogarnie się już w ogóle ![]() ![]() Ale niech się reszta kobietek wypowie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4750 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
btw dziś żyje w syfie, sprzątałam w środę przed wyjazdem a dziś mam takiego lenia że nic mi się nie chce, tona kurzu a ja tylko lodówkę umyłam bo pusta prawie i mniej wyciągania ![]() ale mam bohaterski plan dziś wieczorem jak mąż wróci i weźmie Przemka posprzątać kilka szafek, poprasować itp a kurze i podłogi jutro. a co do fb to już kiedyś był taki pomysł ale się dziewczyny zbuntowały ![]() ![]() za dwa dni... moje słoneczko ![]() dziś pierwszy raz jak jadł zaczął mnie łapać za włosy. tzn zdarzało się wcześniej już jak leżałam koło niego na zasadzie coś wisi to sobie złapię ale dziś z taką pełną świadomością sam próbował dosięgnąć. a nie dał rady to zaczął mnie za ramiączko stanika łapać. dla mnie to duża różnica bo zaczyna w końcu dostrzegać że np. jest coś na stole to może spróbować się dorwać do tego i próbuje, a wcześniej tylko to co pod ręką miał. ale nie chce siadać, jak piszecie że Karolcia czy Darek rwą się do siadania to Przemek jest daleeeeeko w lesie ... no ale niby ma te dwa miesiące opóźnienia ![]() przyszedł kombinezon polarkowy, boski ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
ja myślałam bardziej że jeśli już to na fb bardziej prywatne sprawy, bo np. nie przepadam zapisaniem w klubie, za dużo wszystkiego i się gubię, a zanim mi się wszystko pootwiera to też moja trochę czasu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Wtajemniczenie
|
cześć i czołem
![]() u nas dziś slonecznie wiec jak mały wstanie ruszamy do parku na dłużej ![]() deb my na razie stopujemy z rozszerzaniem diety, bo małemu nie zniknął odruch wypychania języka, wczoraj to sobie uświadomiłam jak widziałam jak jego malutki kuzyn wcinał kaszkę ![]() ![]() w środę idziemy na szczepienie, jestem ciekawa co pediatra powie, bo mały ma cały czas otwartą buźkę i język wysunięty <naczytałam sie takich rzeczy że prawie pół nocy nie spałam> ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4755 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bosh nie rozumiem takich ludzi jak ta Twoja znajoma ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Ja nie mam fb, nie znam się na tym, nie lubie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() :dziekuje ![]() Cytat:
sprobuj marimerem ![]() Cytat:
Dziekuje za brawa ![]() Cytat:
tez znam taka, i to w rodzinie ![]() Straszne.. Duzo osob traktuje to jako zysk, kasa od panstwa itd.. Eh. Smutne ![]() Cytat:
z fb jestem za ![]() ![]() A zawsze to wygodniej. Opis pasuje do Z. Tez sto pobudek (choc dzis lepiej).. Moze juz mija ![]() Tobie tez życzę by szybko wrocila do normy : Cytat:
idz do lekarza z tym uchem ![]() Obiad na szybko-chinszczyzna, mrozone warzywa +kura+ryz :p uwielbiam rzeczy które robia sie 'same' Cytat:
Co do balaganu- ja wrocilam po porodzie i naczynia brudne staly jak staly, reszta tez. Syf syf syf. I jak mloda zasnela to zmtwalam ![]() Eh.. Z zasypia znow po jakis 4h aktywnosci.. Dzis powinnam dostac info kiedy kumpel odda hajs. I co? Cisza. Ok, jest wczesnie no ale.. Czekalam miesiac.. Ponad.. Zamiast 'kilku dni' I chciej czlowieku dobrze, pomoz komus w potrzebie i.. Zostan olany ![]() Jestem chyba człowiek-pech ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daro miał lekką asymetrię chyba nadal lekką ma, ale już taką mini mini moim zdaniem. A co do tego zachowania- u nas to samo i trochę jestem załamana. Nie wiem o co chodzi, ale on naprawdę jest głodny średnio co 1,5-2,5h. A to 2,5 to od święta. Coś się pozmieniało i nie wiem czy to chwilowe czy za mało mam w cyckach, ale ciężko mi w to drugie uwierzyć bo przecież nawet jakby tak było to przy tak częstym przystawianiu powinno się znów poprawić. A on mi tak pije już od 3-4 dni. Jakkolwiek łudzę się, że to skok, bo do tego picia dochodzi nagły brak umiejętności zostawania dłużej samemu ( wcześniej potrafił sobie na macie pogadać i 40 min, a teraz jest 5 min na plecach, przewrót na brzuch-5 min na brzuchu, zaczyna się próba przemieszczania i tym samym darcie bo średnio mu wychodzi), więcej noszenia na rękach. Ale do tego za to właśnie posiadł umiejętność przewracania, widzę, że lepiej wyciąga i chwyta rzeczy...więc może to ten skok 14-17 i minie...a przynajmniej mam taką nadzieję, bo nie wyobrażam sobie karmienia go co 1,5-2h do 6 mc. Cytat:
Swoją drogą poradźcie mi, myślicie, że mogę ustawiać go w tej najbardziej siedzącej? Tu macie przykłady poziomów http://archiwum.allegro.pl/oferta/ti...344818450.html Tam niżej są pokazane pozycje, ja póki co kładę go w tej pośredniej i zastanawiam się czy mogę już w tej najwyższej Axella ![]() ![]() Cytat:
Ale widzę, że sporo dzieciaczków tak robi, więc chyba to normalne. Cytat:
Dziewczyny, na razie szepczę to tylko ciuchutko, ale chyba nam się udało masażem odetkać oczko. Nie jestem pewna, póki co ropka nie leci, nawet jak płacze, a jak robię wieczorem masaż ( na razie robię 1x dziennie od kilku dni bo się Daro mocno wkurzał) to właściwie też nic nie leci, a jak zakraplam to nie widzę by ta kropelka w oku stała. 14.10 wizyta u okulisty to nam potwierdzi, ale mam nadzieję, ze się udało. Trzymajcie kciuki
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj Helcia obudziła się o 24, 3 i 6, więc nie było źle.
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Do spiacej Zu przytulil się kot
![]() Na szczęście ten grzeczny, druga by juz dostala po dupie hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuje bólu ucha ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4762 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
slodko Cytat:
brawo oby mu sie przetkaloo super Cytat:
o ja ale to wyszlo z usg? Cytat:
Moj tez kreci glowa.na boki jak w nocy wola o jedzrnie M Lezy na macie i co znowu na brzuszek sie obrot zrobil ![]() O i znowu ale tylko na ptawa strone hmmm Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-10-07 o 11:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o co chodzi z tym klubem ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Nieźle z tymi kubkami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Z tego co wiem w leżaczku daje się najniższą pozycję czyli półleżąco dopóki dziecko nie siada. To ja cichutko trzymam za oczko ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Biedactwo...nie załamuj się, wszystko się ułoży i teraz jużbędzie tylko lepiej.
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
CZeść.... U nas lipnie: ja przeziębiona na maksa,zatkało mi po eaz kolejny ucho, mąż też chory. Mała chce cycka co godzinę i tak od 3 dni. śpi po 20 minut tylko dwa razy dziennie. Muszę was nadrobić... Dziś na 16 na rehabilitację... tak się przejmuję, bo jak widzę jak się wygina i tą rączką nie chce ruszać... ech
![]()
#4765 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do fb to jak uważacie - ja się dostosuję ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A znowu Cie widzialam jak pomykalas z biala torba w strone bertiego hehe chyba ze to nie ty hehhe pewnie na ciuchach bylas ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mała pewnie skok ma? Nie nadrabiaj tylko się kuruj i zajmuj małą bo pewnie teraz jest absorbująca bardziej niż zwykle.
![]() |
#4768 | |||||
Wtajemniczenie
|
No coś Ty! Ja Kubula nie oddam żadnej babie
![]() ![]() Cytat:
Mi większą frajdę sprawia oglądanie i kupowanie ciuszków dla Kuby niż dla siebie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---- Dobra, na razie tyle nadrabiania, bo Mały już jęczy...
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na badania wstępne jak nie ma czynników szkodliwych to trzeba wyniki krwi i moczu przynosić?? Pierwsze słysze
![]() Edit: już wiem że nie ![]()
21.05.2013 Helenka ![]() Edytowane przez deb Czas edycji: 2013-10-07 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Uwaga!!! Utworzylam grupe na fb takze przyjmowac zaproszenie mysle.ze poprostu bedziemy w kupie i bedzie lepiej a i tak jestesmy na fb a to.nie.zmieni wartosci naszego watku wizazowego przynajmniej u mnie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.