Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 09:29   #4741
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

U nas wczoraj poszła kupa chyba po 5 dniach i wylazła bokiem, górą i we dwóch z mężem walczyliśmy na przewijaku

w master szefie nie wiedzieli co to pasternak i mylili z pietruszką, ja tez bym nie wiedziała

Kurde ale się wkurzyłam ostatnio mam znajoma, ma dwojkę dzieci, brak swojego mieszkania, żyją z jednej pensji, jest mi winna kase i nie tylko mi. Głupio mi sie uppominać, bo wiem że im ciężko, jak dzieci choruja i kupia leki to już na jedzenie nie mają. Tłumaczylam jej że aby się wygrzebac z tego bagna ona musi iść do pracy tym bardziej że jest teraz okazja, starsza córa poszła do szkoły, młodszy do przedszkola. Obiecałam pomóc i poleciłam jej pracę na produckji, siedzącą, za małą kase ale zawsze. I pisze jej o tym a ona.. że ona do pracy nie pójdzie bo jest w 3 ciąży To już nie chodzi o te moje pieniądze, ale ręce opadają bo ona chyba specjalnie to zrobiła
1. ja już się tym nie przejmuję, u mnie takie wycieki zdarzają ok. 3 razy w miesiącu. i nie walczę nawet, tylko od razu biegnę z młodym pod kran
2. ten pasternak wyglądał jak pietruszka
3. masakra
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:35   #4742
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
a mogę zapytać co Cię skłania do przerwania karmienia w 6 miesiącu ? Moja koleżanka przestała karmić równo w 6 mc bo się bała że będzie miała obwisłe piersi ...
Po pierwsze nie moge nigdzie jechac bo maly nie chce butelki a mamy budowe domu i w zwiwzku z tym czekaja nas podroze. Dwa- jestem zmeczona wstawaniem 5-6 razy w nocy. Nie pamietam kiedy ostatni raz przespalam ciagiem 3 godz. Jak bylam u rodzicow to byli zalamani jak wygladam i jak bardzo jestem zmeczona zwlaszcza rano. Trzy- planowalam karmic 5-6 miesięcy i zadanie wypelnilam

Cycki juz mam obwisle :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
1. ja już się tym nie przejmuję, u mnie takie wycieki zdarzają ok. 3 razy w miesiącu. i nie walczę nawet, tylko od razu biegnę z młodym pod kran
2. ten pasternak wyglądał jak pietruszka
3. masakra
U nas wycieki sa bardzo czesto, a kup to nawet 4 dziennie idzie, ale to po tatusiu :p

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:39   #4743
Elusiek85
Raczkowanie

No i Adi nie ma jeszcze wykształconego jądra kostnienia może delikatna kropka się wykształciła ale to mało widoczna ma leżeć na żabce, ale kurde cały czas go kładę i nic

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:42   #4744
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
A ja bym soczkow nie dawala dzieckuu wogole, wedlug mnie to zbedne kalorie, lekarka mi mowila zeby tylko wode dawac

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Mam pytanie. Jak przestawialyscie dxieci na mm? Odrazu czy powoli? Niki ma 5 msc i chce go przestawic tak zeby całkowicie zrezygnowac z piersi jak będzie mial 6 msc. Jak inni mu dawali mm pod moja nieobecnosc to krztudil sie i plakal, ja mu wlasnie dalam i ladnie mi wypil

Mysle ze nikt z nas nie bedzie poil codzienie sokiem dziecka a od cAsu do czasu nie zaszkodzi tym bardziej ze sa w nich naturalne cukry i bedzie dawany za porcje owocow, moj wazy 8200 ale przy jego wzroscie jest szczuply i fakt ze nie dopija mleka tylw ile powinien to nie zaszkodzi nie popadajmy w skrajnosc a wode tak czy siak pije codziennie

Melduje ze M. Spal od 20:30 do 9;30 z 2 przerwami na jedzonko jakos nam dzisiaj tak dziwnie wyszlo hehhe wyspana na maxa drugie ucho boli bardziej lewe przestalo calkowicie bolec:p
Nie mam opcjo na obiad:banghead:
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:44   #4745
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
na czym Wy się bawicie z dziećmi? Na puzzlach piankowych czy może rozkładacie poprostu jakiś koc?
u nas nie ma dywanów więc na puzzlach, ale gdzieś w gościach gdzie jest dywan to na kocu

dziewczyny jak u was jest z siadaniem? bo Karolina już trzymana za jedną rękę podnosi się sama do góry i wytrzymuje z 2 sek sama siedząc. Ale w sumie nie wiem czy już powinnam się z nią tak bawić.

vil Przemuś lada dzień będzie miał PÓŁ ROCZKU, jak ten czas leci

deb wysłałam Ci to w piątek. Sorki za pismo, ale adresowałam na tel.

axella przecież u Ciebie też jest skok więc to przez to są problemy z zasypianiem
Stary 2013-10-07, 09:54   #4746
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie planuję kupić sok jabłkowy co by trochę rozluźnic kupe po marchewce, która jest głównym składnikiem zupek. Dla równowagi. Teraz daje tarte jabłko z łyżeczki, tak 1-2 łyżeczki i mała wcina

też bym chciała karmić jak najdłużej i boli mnie to że już powoli zaczniemy opuszczać posiłki bo wprowadzamy warzywa. Boli mnie to psychicznie i fizycznie bo cyc musi mieć postój i puchnie. Ale póki co zaczełam od marcherwki mała wcina aż miło dzisiaj czas na ziemniaka ze szpinakiem.

Kurde ale się wkurzyłam ostatnio mam znajoma, ma dwojkę dzieci, brak swojego mieszkania, żyją z jednej pensji, jest mi winna kase i nie tylko mi. Głupio mi sie uppominać, bo wiem że im ciężko, jak dzieci choruja i kupia leki to już na jedzenie nie mają. Tłumaczylam jej że aby się wygrzebac z tego bagna ona musi iść do pracy tym bardziej że jest teraz okazja, starsza córa poszła do szkoły, młodszy do przedszkola. Obiecałam pomóc i poleciłam jej pracę na produckji, siedzącą, za małą kase ale zawsze. I pisze jej o tym a ona.. że ona do pracy nie pójdzie bo jest w 3 ciąży To już nie chodzi o te moje pieniądze, ale ręce opadają bo ona chyba specjalnie to zrobiła
daj znac czy sok pomoze - teoretycznie powinien dac sobie rade ewentualnie jakies herbatki tez powinny sie z problemem kupowym uporac, nie?

heh, ja nie mam problemu z przepelnionym cycem... mlody teraz czesto sie dosysa, no i poki co te male ilosci warzyw chyba nie przeszkadzaja, zeby cyckiem poprawic. a te cycki to tak jakos malo co daja. zebym krowa byla, to juz dawno by mnie przerobili na mielone, bo na moim mleku by sie nie wzbogacili... no chyba ze to tylko takie wrazenie, sama nie wiem. za tydzien mamy kontrole u kardiologa, zobaczymy czy mlody cos przybral.

co do tej twojej znajomej - znany schemat. ja nie wiem, moze to jakas obawa przed nieznanym? pojscie do roboty po tak dlugim czasie... moze ona nie ogarniala, nie wyobrazala sobie tego, no i wolala pojsc w strone, ktora dobrze zna. absolutnie jej nie tlumacze, bo dla mnie to zadne rozwiazanie, tylko szukanie sobie usprawiedliwienia i jednoczesne szykowanie kolejnych problemow finansowych. ale cos w tej psychice musi byc, ze wiele kobiet w podobnej sytuacji wlasnie tak "konczy"

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Pewnie tak, niestety my z mezem mamy tendencje do tycia. Poza tym uwazam, ze woda jest niezbedna i warto nauczyc dziecko ja pic

co do wody to sie zgadzam, i na pewno bede starala sie Florka nauczyc ja doceniac jak juz mlody nie bedzie popijal cycem, to bedzie dostawal wode. ale poki co plul i herbatka i woda... ma czas

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Po pierwsze nie moge nigdzie jechac bo maly nie chce butelki a mamy budowe domu i w zwiwzku z tym czekaja nas podroze. Dwa- jestem zmeczona wstawaniem 5-6 razy w nocy. Nie pamietam kiedy ostatni raz przespalam ciagiem 3 godz. Jak bylam u rodzicow to byli zalamani jak wygladam i jak bardzo jestem zmeczona zwlaszcza rano. Trzy- planowalam karmic 5-6 miesięcy i zadanie wypelnilam

Cycki juz mam obwisle :banghead:

U nas wycieki sa bardzo czesto, a kup to nawet 4 dziennie idzie, ale to po tatusiu :p
hmm... jak dla mnie to jestescie swietnymi kandydatami na rozszerzanie diety lepiej zaczac poki Niki jest jeszcze na cycu. a twoje cyce sobie odpoczna... no i kupki beda lepsze
Florek na razie zjadl po troche marchewki i pasternaka na przestrzeni 4 dni, a kupki juz mi sie bardziej podobaja, mlody nie robi juz tych swoich rzadkich pierdow 8 razy dziennie, tylko porzadna, zwiezla kupke - poki co tak 1-3 razy dziennie.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:58   #4747
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
daj znac czy sok pomoze - teoretycznie powinien dac sobie rade ewentualnie jakies herbatki tez powinny sie z problemem kupowym uporac, nie?

heh, ja nie mam problemu z przepelnionym cycem... mlody teraz czesto sie dosysa, no i poki co te male ilosci warzyw chyba nie przeszkadzaja, zeby cyckiem poprawic. a te cycki to tak jakos malo co daja. zebym krowa byla, to juz dawno by mnie przerobili na mielone, bo na moim mleku by sie nie wzbogacili... no chyba ze to tylko takie wrazenie, sama nie wiem. za tydzien mamy kontrole u kardiologa, zobaczymy czy mlody cos przybral.

co do tej twojej znajomej - znany schemat. ja nie wiem, moze to jakas obawa przed nieznanym? pojscie do roboty po tak dlugim czasie... moze ona nie ogarniala, nie wyobrazala sobie tego, no i wolala pojsc w strone, ktora dobrze zna. absolutnie jej nie tlumacze, bo dla mnie to zadne rozwiazanie, tylko szukanie sobie usprawiedliwienia i jednoczesne szykowanie kolejnych problemow finansowych. ale cos w tej psychice musi byc, ze wiele kobiet w podobnej sytuacji wlasnie tak "konczy"

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

co do wody to sie zgadzam, i na pewno bede starala sie Florka nauczyc ja doceniac jak juz mlody nie bedzie popijal cycem, to bedzie dostawal wode. ale poki co plul i herbatka i woda... ma czas

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

hmm... jak dla mnie to jestescie swietnymi kandydatami na rozszerzanie diety lepiej zaczac poki Niki jest jeszcze na cycu. a twoje cyce sobie odpoczna... no i kupki beda lepsze
Florek na razie zjadl po troche marchewki i pasternaka na przestrzeni 4 dni, a kupki juz mi sie bardziej podobaja, mlody nie robi juz tych swoich rzadkich pierdow 8 razy dziennie, tylko porzadna, zwiezla kupke - poki co tak 1-3 razy dziennie.
Jemy marchewke z kaszka i jabłuszko do tego zawsze jak cos jem mus8 N dostac polizc

Stary 2013-10-07, 09:58   #4748
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a mogę zapytać co Cię skłania do przerwania karmienia w 6 miesiącu ? Moja koleżanka przestała karmić równo w 6 mc bo się bała że będzie miała obwisłe piersi ...
A to dopiero po 6m robią się obwisłe?
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
A na widok mieszkania myślałam że TŻta rozszarpię! miał tyle rzeczy zrobić (sam sobie wymyślił): umyć lodówkę, posprzątać piwnicę, powynosić rzeczy do piwnicy, zamówić szafę, posprzątać całe mieszkanie itp itd.
Nie zrobił NIC!!!!!!! a przepraszam umył podłogi. A kurzu na cm no ale przecież ścieranie kurzu to nie jest sprzątanie

Dziewczyny co myślicie żeby utworzyć grupę na fb. Nie ukrywam że czasami mi prościej i szybciej napisać coś na fb. Zwłaszcza że często się loguję nie u siebie na kompie.
1. Mój za miesiąc tak samo, odkurzył
2. Jak masz ochotę to twórz, ja nie wiem jak to się robi Przynajmniej będę was mieć w kupie .

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:01   #4749
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
hejka
nawet nie mam co nadrabiać, za dużo naskrobałyście.
My już w domku (buuuuuu tak dobrze było u mamusi )
U nas jest wielki SKOK mamy duży problem z zasypianiem (w dzień), a w nocy Karolcia budzi się kilka razy z płaczem (dziś 8 razy). Niby dziecko zaczyna teraz śnić i to przez to.
A oprócz tego to jemy już mięsko (indyk) i dziś próbujemy cukinii

Jestem w domu 2 dni a teściowa zalazła mi za skórę.
Na mój widok powiedziała "no pokarz nową fryzurę" "no może być"
mam zakaz dawania Karolci indyka
I parę innych rzeczy...

A na widok mieszkania myślałam że TŻta rozszarpię! miał tyle rzeczy zrobić (sam sobie wymyślił): umyć lodówkę, posprzątać piwnicę, powynosić rzeczy do piwnicy, zamówić szafę, posprzątać całe mieszkanie itp itd.
Nie zrobił NIC!!!!!!! a przepraszam umył podłogi. A kurzu na cm no ale przecież ścieranie kurzu to nie jest sprzątanie

Dziewczyny co myślicie żeby utworzyć grupę na fb. Nie ukrywam że czasami mi prościej i szybciej napisać coś na fb. Zwłaszcza że często się loguję nie u siebie na kompie.
Ehhh chłopy...skąd ja to znam jak jestem i dopilnuje to zrobi wszystko.. Jak ma zostać sam w domu i coś zrobić to ojjj ciężko.. bo przecież małego pilnował

Co do Fb.. hmmm no jest tu wątek, jest klub, a jak jeszcze założymy fb to większość nie ogarnie się już w ogóle no i mam wrażenie ,że wątek się nam posypie jak tam uciekniemy

Ale niech się reszta kobietek wypowie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
No i Adi nie ma jeszcze wykształconego jądra kostnienia może delikatna kropka się wykształciła ale to mało widoczna ma leżeć na żabce, ale kurde cały czas go kładę i nic

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:08   #4750
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

heheh no mnie rozbraja jak wracamy z Przemciem do domu po np. 3 dniach u mamy a gazeta leży na stole tak jak ją zostawiłam, kubek itp ... no qrde, dla mnie pierwsza rzecz to poodkładać wszystko na swoje miejsce...

btw dziś żyje w syfie, sprzątałam w środę przed wyjazdem a dziś mam takiego lenia że nic mi się nie chce, tona kurzu a ja tylko lodówkę umyłam bo pusta prawie i mniej wyciągania
ale mam bohaterski plan dziś wieczorem jak mąż wróci i weźmie Przemka posprzątać kilka szafek, poprasować itp a kurze i podłogi jutro.

a co do fb to już kiedyś był taki pomysł ale się dziewczyny zbuntowały ja tam jestem za, maniak internetowy zawsze znajdzie sobie miejsce

Cytat:

za dwa dni... moje słoneczko
dziś pierwszy raz jak jadł zaczął mnie łapać za włosy. tzn zdarzało się wcześniej już jak leżałam koło niego na zasadzie coś wisi to sobie złapię ale dziś z taką pełną świadomością sam próbował dosięgnąć. a nie dał rady to zaczął mnie za ramiączko stanika łapać. dla mnie to duża różnica bo zaczyna w końcu dostrzegać że np. jest coś na stole to może spróbować się dorwać do tego i próbuje, a wcześniej tylko to co pod ręką miał.

ale nie chce siadać, jak piszecie że Karolcia czy Darek rwą się do siadania to Przemek jest daleeeeeko w lesie ... no ale niby ma te dwa miesiące opóźnienia tzn uwielbia siedzieć mi na kolanach podtrzymywany ale nie bardzo próbuje sam.

przyszedł kombinezon polarkowy, boski 80, będzie na jakiś miesiąc

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Co do Fb.. hmmm no jest tu wątek, jest klub, a jak jeszcze założymy fb to większość nie ogarnie się już w ogóle no i mam wrażenie ,że wątek się nam posypie jak tam uciekniemy
z tym racja.
ja myślałam bardziej że jeśli już to na fb bardziej prywatne sprawy, bo np. nie przepadam zapisaniem w klubie, za dużo wszystkiego i się gubię, a zanim mi się wszystko pootwiera to też moja trochę czasu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:14   #4751
ankaaa206
Wtajemniczenie

cześć i czołem
u nas dziś slonecznie wiec jak mały wstanie ruszamy do parku na dłużej
deb my na razie stopujemy z rozszerzaniem diety, bo małemu nie zniknął odruch wypychania języka, wczoraj to sobie uświadomiłam jak widziałam jak jego malutki kuzyn wcinał kaszkę tak więc robie przerwe 2 tygodniową
w środę idziemy na szczepienie, jestem ciekawa co pediatra powie, bo mały ma cały czas otwartą buźkę i język wysunięty <naczytałam sie takich rzeczy że prawie pół nocy nie spałam> więc zobaczymy

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
heheh no mnie rozbraja jak wracamy z Przemciem do domu po np. 3 dniach u mamy a gazeta leży na stole tak jak ją zostawiłam, kubek itp ... no qrde, dla mnie pierwsza rzecz to poodkładać wszystko na swoje miejsce...

btw dziś żyje w syfie, sprzątałam w środę przed wyjazdem a dziś mam takiego lenia że nic mi się nie chce, tona kurzu a ja tylko lodówkę umyłam bo pusta prawie i mniej wyciągania
ale mam bohaterski plan dziś wieczorem jak mąż wróci i weźmie Przemka posprzątać kilka szafek, poprasować itp a kurze i podłogi jutro.
pamietam jak leżałam w ciązy na patologi 2 tygodnie i wróciłam do domu - zastałam taki syf że głowa mała, i też w zlewie leżał mój kubek sprzed 2 tyg

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:24   #4752
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehhh chłopy...skąd ja to znam jak jestem i dopilnuje to zrobi wszystko.. Jak ma zostać sam w domu i coś zrobić to ojjj ciężko.. bo przecież małego pilnował

Ale niech się reszta kobietek wypowie

Mssz racje, a sa osoby ktore nie maja fb

Stary 2013-10-07, 10:27   #4753
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

mi to obojętne
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:32   #4754
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A to dopiero po 6m robią się obwisłe?

1. Mój za miesiąc tak samo, odkurzył
2. Jak masz ochotę to twórz, ja nie wiem jak to się robi Przynajmniej będę was mieć w kupie .
Haha ja mam obwisle po 2 dniach heee

Cytat:
Oo jej jadro kostnienia?a to w bioderkach?

Stary 2013-10-07, 10:36   #4755
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ho

tytuł na który głosowałam wygrywa

U nas wczoraj poszła kupa chyba po 5 dniach i wylazła bokiem, górą i we dwóch z mężem walczyliśmy na przewijaku

ja właśnie planuję kupić sok jabłkowy co by trochę rozluźnic kupe po marchewce, która jest głównym składnikiem zupek. Dla równowagi. Teraz daje tarte jabłko z łyżeczki, tak 1-2 łyżeczki i mała wcina

w master szefie nie wiedzieli co to pasternak i mylili z pietruszką, ja tez bym nie wiedziała

też bym chciała karmić jak najdłużej i boli mnie to że już powoli zaczniemy opuszczać posiłki bo wprowadzamy warzywa. Boli mnie to psychicznie i fizycznie bo cyc musi mieć postój i puchnie. Ale póki co zaczełam od marcherwki mała wcina aż miło dzisiaj czas na ziemniaka ze szpinakiem.

za obroty

A jabłuszko to tarte to surowe dajesz? ja zielona jestem

Bosh nie rozumiem takich ludzi jak ta Twoja znajoma

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
ja tam się nie boję, już za późno

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
hejka
U nas jest wielki SKOK mamy duży problem z zasypianiem (w dzień), a w nocy Karolcia budzi się kilka razy z płaczem (dziś 8 razy). Niby dziecko zaczyna teraz śnić i to przez to.

I parę innych rzeczy...

Współczuje pobudek.

Ja nie mam fb, nie znam się na tym, nie lubie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 10:43   #4756
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Axella 5 miesięcy Buziaki dla Z

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
za 5 miesięcy

Moja mała padła, lecę pod prysznic

:dziekuje

Cytat:

brawo dla Zu!!!

Witam

Dzisiaj chyba przejadę się z Tymkiem do pediatry.
Mi się wydaje,że ten katar to na ząbki bo pcha rączki do buzi strasznie,nawet podczas jedzenia...ale lepiej sprawdzić..

Katar ma,chrobocze mu w nosku wszystko, a jak próbuję odciągnąć to niby nic nie ma.. a widzę,że coś mu przeszkadza bo jak ma smoczka w buzi to oddychać nie może normalnie i się wkurza, smoka wypluwa.. a za chwilę marudzenie bo go nie ma w buzi:

sprobuj marimerem

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dobry pomysl z tym piciem po bo raczej po obiadku owocem dopchac bedzie ciezko tak mi sie wydaje
Axela super brawo za 5 mc Zu

Dziekuje za brawa
Cytat:
Hej ho

tytuł na który głosowałam wygrywa

U nas wczoraj poszła kupa chyba po 5 dniach i wylazła bokiem, górą : i we dwóch z mężem walczyliśmy na przewijaku

w master szefie nie wiedzieli co to pasternak i mylili z pietruszką, ja tez bym nie wiedziała :

: za obroty

Kurde ale się wkurzyłam ostatnio mam znajoma, ma dwojkę dzieci, brak swojego mieszkania, żyją z jednej pensji, jest mi winna kase i nie tylko mi. Głupio mi sie uppominać, bo wiem że im ciężko, jak dzieci choruja i kupia leki to już na jedzenie nie mają. Tłumaczylam jej że aby się wygrzebac z tego bagna ona musi iść do pracy tym bardziej że jest teraz okazja, starsza córa poszła do szkoły, młodszy do przedszkola. Obiecałam pomóc i poleciłam jej pracę na produckji, siedzącą, za małą kase ale zawsze. I pisze jej o tym a ona.. że ona do pracy nie pójdzie bo jest w 3 ciąży : To już nie chodzi o te moje pieniądze, ale ręce opadają bo ona chyba specjalnie to zrobiła

tez znam taka, i to w rodzinie
Straszne..
Duzo osob traktuje to jako zysk, kasa od panstwa itd.. Eh. Smutne

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

Cytat:
hejka

I parę innych rzeczy...

z fb jestem za i tak mon fb opanowaly dzieciaczki
A zawsze to wygodniej.

Opis pasuje do Z. Tez sto pobudek (choc dzis lepiej).. Moze juz mija
Tobie tez życzę by szybko wrocila do normy :

Cytat:
Mysle ze nikt z nas nie bedzie poil codzienie sokiem dziecka a od cAsu do czasu nie zaszkodzi tym bardziej ze sa w nich naturalne cukry i bedzie dawany za porcje owocow, moj wazy 8200 ale przy jego wzroscie jest szczuply i fakt ze nie dopija mleka tylw ile powinien to nie zaszkodzi nie popadajmy w skrajnosc a wode tak czy siak pije codziennie

Melduje ze M. Spal od 20:30 do 9;30 z 2 przerwami na jedzonko jakos nam dzisiaj tak dziwnie wyszlo hehhe wyspana na maxa drugie ucho boli bardziej lewe przestalo calkowicie bolec:p

idz do lekarza z tym uchem

Obiad na szybko-chinszczyzna, mrozone warzywa +kura+ryz :p uwielbiam rzeczy które robia sie 'same'

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
cześć i czołem
deb my na razie stopujemy z rozszerzaniem diety, bo małemu nie zniknął odruch wypychania języka, wczoraj to sobie uświadomiłam jak widziałam jak jego malutki kuzyn wcinał kaszkę tak więc robie przerwe 2 tygodniową
w środę idziemy na szczepienie, jestem ciekawa co pediatra powie, bo mały ma cały czas otwartą buźkę i język wysunięty <naczytałam sie takich rzeczy że prawie pół nocy nie spałam> więc zobaczymy

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

pamietam jak leżałam w ciązy na patologi 2 tygodnie i wróciłam do domu - zastałam taki syf że głowa mała, i też w zlewie leżał mój kubek sprzed 2 tyg :

Co do balaganu- ja wrocilam po porodzie i naczynia brudne staly jak staly, reszta tez. Syf syf syf. I jak mloda zasnela to zmtwalam
Eh..

Z zasypia znow po jakis 4h aktywnosci..

Dzis powinnam dostac info kiedy kumpel odda hajs. I co? Cisza.
Ok, jest wczesnie no ale.. Czekalam miesiac.. Ponad.. Zamiast 'kilku dni'
I chciej czlowieku dobrze, pomoz komus w potrzebie i.. Zostan olany
Jestem chyba człowiek-pech

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:52   #4757
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

Oo jej jadro kostnienia?a to w bioderkach?

tak w bioderkach, jeśli nie wytworzy się do grudnia czeka go kolejna rehabilitacja załamka, najpierw przepuklina i operacja, potem napięcie mięśniowe, teraz to

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:55   #4758
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Nasza jest starsza..ale próbuje podnosić główkę na leżaczku i pytaliśmy o to pediatrę - mówiła żeby niczego nie przyśpieszać ani nie hamować. Dziecko się rozwija w swoim tempie. Może zadzwoń do Waszego pediatry i się podpytaj?

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Moja też kręci głową na boki i potem jest płacz

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Może głośno chrapiecie i nie dajecie dziecku potem spać

Ash u nas Helenka już jakoś od 2 tygodni zachowuje się jak noworodek i tak często się budzi. Jedyne co jest pocieszające że nie je tak długo jak noworodek bo jedynie 5-10 minut a po urodzeniu ssała 40 minut
Mam z pediatrą spotkanie 09.10 na szczepieniu na pneumokoki to zapytam, a dziś znów jak co miesiąc jedziemy kontrolnie do rehabilitanta to też zapytam.
Daro miał lekką asymetrię chyba nadal lekką ma, ale już taką mini mini moim zdaniem.
A co do tego zachowania- u nas to samo i trochę jestem załamana. Nie wiem o co chodzi, ale on naprawdę jest głodny średnio co 1,5-2,5h. A to 2,5 to od święta. Coś się pozmieniało i nie wiem czy to chwilowe czy za mało mam w cyckach, ale ciężko mi w to drugie uwierzyć bo przecież nawet jakby tak było to przy tak częstym przystawianiu powinno się znów poprawić. A on mi tak pije już od 3-4 dni.
Jakkolwiek łudzę się, że to skok, bo do tego picia dochodzi nagły brak umiejętności zostawania dłużej samemu ( wcześniej potrafił sobie na macie pogadać i 40 min, a teraz jest 5 min na plecach, przewrót na brzuch-5 min na brzuchu, zaczyna się próba przemieszczania i tym samym darcie bo średnio mu wychodzi), więcej noszenia na rękach. Ale do tego za to właśnie posiadł umiejętność przewracania, widzę, że lepiej wyciąga i chwyta rzeczy...więc może to ten skok 14-17 i minie...a przynajmniej mam taką nadzieję, bo nie wyobrażam sobie karmienia go co 1,5-2h do 6 mc.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Mi lekarka powiedziała ze jak chce to mozna pomoc.. Tym oto sposobem Z juz siedzi i przestala sie wkurzac ze usiasc nie moze :p ale zawsze podtrzymuj, zadnego opierania o poduchy hehehe..

Aaaa, Z dzis konczy 5mc

A tak to ja nigdy nie zrobiłam. Nigdy nie podłożylam mu poduchy pod plecy, siedzi albo na mnie albo w leżaczku- bujaczku i w dodatku kładę go w takiej pośredniej pozycji, nie najbardziej siedzącej.
Swoją drogą poradźcie mi, myślicie, że mogę ustawiać go w tej najbardziej siedzącej? Tu macie przykłady poziomów
http://archiwum.allegro.pl/oferta/ti...344818450.html

Tam niżej są pokazane pozycje, ja póki co kładę go w tej pośredniej i zastanawiam się czy mogę już w tej najwyższej

Axella dla Zu za 5 miesięcy

Cytat:
Tak jakby tarl tylem glowy? Niki ma tak przy zasypianiu.

No przy okazji trze i ma tam łysinkę, ale ogólnie po prostu obraca głową w prawo i lewo, normalnie jak opętany.
Ale widzę, że sporo dzieciaczków tak robi, więc chyba to normalne.

Cytat:
hejka

I parę innych rzeczy...

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale chyba większość facetów tak ma. Mój TŻ jest kochany, ale jestem pewna, że gdybym poprosiła go o wysprzątanie mieszkania i zrobienie kilku innych rzeczy podczas mojej nieobecności to albo nie zrobiłby nic albo zostawił wszystko na ostatnią chwilę i np. wysprzątanie mieszkania to byłoby tylko odkurzenie i umycie podłóg, przy czym to drugie niekoniecznie.

Dziewczyny, na razie szepczę to tylko ciuchutko, ale chyba nam się udało masażem odetkać oczko. Nie jestem pewna, póki co ropka nie leci, nawet jak płacze, a jak robię wieczorem masaż ( na razie robię 1x dziennie od kilku dni bo się Daro mocno wkurzał) to właściwie też nic nie leci, a jak zakraplam to nie widzę by ta kropelka w oku stała. 14.10 wizyta u okulisty to nam potwierdzi, ale mam nadzieję, ze się udało. Trzymajcie kciuki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:56   #4759
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Cię Kochana z tym wstawaniem. Mi rano też ciężko się zwlec z łóżka. A ja wstaję mniej bo 3-4 razy.
Dzisiaj Helcia obudziła się o 24, 3 i 6, więc nie było źle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 10:57   #4760
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Do spiacej Zu przytulil się kot
Na szczęście ten grzeczny, druga by juz dostala po dupie hehe

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:58   #4761
deb
Zakorzenienie

Cytat:

WOW ale sobie pospał pięknie

współczuje bólu ucha

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
u nas nie ma dywanów więc na puzzlach, ale gdzieś w gościach gdzie jest dywan to na kocu

dziewczyny jak u was jest z siadaniem? bo Karolina już trzymana za jedną rękę podnosi się sama do góry i wytrzymuje z 2 sek sama siedząc. Ale w sumie nie wiem czy już powinnam się z nią tak bawić.

deb wysłałam Ci to w piątek. Sorki za pismo, ale adresowałam na tel.

axella przecież u Ciebie też jest skok więc to przez to są problemy z zasypianiem
Dzięki Sharp..a nr konta żebym mogła za przesyłkę wpłacić gdzie???
Stary 2013-10-07, 11:06   #4762
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
WOW ale sobie pospał pięknie

współczuje bólu ucha

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Dzięki Sharp..a nr konta żebym mogła za przesyłkę wpłacić gdzie???

Cytat:
Do spiacej Zu przytulil się kot
Na szczęście ten grzeczny, druga by juz dostala po dupie hehe

slodko

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mam z pediatrą spotkanie 09.10 na szczepieniu na pneumokoki to zapytam, a dziś znów jak co miesiąc jedziemy kontrolnie do rehabilitanta to też zapytam.
Daro miał lekką asymetrię chyba nadal lekką ma, ale już taką mini mini moim zdaniem.
A co do tego zachowania- u nas to samo i trochę jestem załamana. Nie wiem o co chodzi, ale on naprawdę jest głodny średnio co 1,5-2,5h. A to 2,5 to od święta. Coś się pozmieniało i nie wiem czy to chwilowe czy za mało mam w cyckach, ale ciężko mi w to drugie uwierzyć bo przecież nawet jakby tak było to przy tak częstym przystawianiu powinno się znów poprawić. A on mi tak pije już od 3-4 dni.
Jakkolwiek łudzę się, że to skok, bo do tego picia dochodzi nagły brak umiejętności zostawania dłużej samemu ( wcześniej potrafił sobie na macie pogadać i 40 min, a teraz jest 5 min na plecach, przewrót na brzuch-5 min na brzuchu, zaczyna się próba przemieszczania i tym samym darcie bo średnio mu wychodzi), więcej noszenia na rękach. Ale do tego za to właśnie posiadł umiejętność przewracania, widzę, że lepiej wyciąga i chwyta rzeczy...więc może to ten skok 14-17 i minie...a przynajmniej mam taką nadzieję, bo nie wyobrażam sobie karmienia go co 1,5-2h do 6 mc.

A tak to ja nigdy nie zrobiłam. Nigdy nie podłożylam mu poduchy pod plecy, siedzi albo na mnie albo w leżaczku- bujaczku i w dodatku kładę go w takiej pośredniej pozycji, nie najbardziej siedzącej.
Swoją drogą poradźcie mi, myślicie, że mogę ustawiać go w tej najbardziej siedzącej? Tu macie przykłady poziomów

Tam niżej są pokazane pozycje, ja póki co kładę go w tej pośredniej i zastanawiam się czy mogę już w tej najwyższej

No przy okazji trze i ma tam łysinkę, ale ogólnie po prostu obraca głową w prawo i lewo, normalnie jak opętany.
Ale widzę, że sporo dzieciaczków tak robi, więc chyba to normalne.

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale chyba większość facetów tak ma. Mój TŻ jest kochany, ale jestem pewna, że gdybym poprosiła go o wysprzątanie mieszkania i zrobienie kilku innych rzeczy podczas mojej nieobecności to albo nie zrobiłby nic albo zostawił wszystko na ostatnią chwilę i np. wysprzątanie mieszkania to byłoby tylko odkurzenie i umycie podłóg, przy czym to drugie niekoniecznie.

Dziewczyny, na razie szepczę to tylko ciuchutko, ale chyba nam się udało masażem odetkać oczko. Nie jestem pewna, póki co ropka nie leci, nawet jak płacze, a jak robię wieczorem masaż ( na razie robię 1x dziennie od kilku dni bo się Daro mocno wkurzał) to właściwie też nic nie leci, a jak zakraplam to nie widzę by ta kropelka w oku stała. 14.10 wizyta u okulisty to nam potwierdzi, ale mam nadzieję, ze się udało. Trzymajcie kciuki

brawo oby mu sie przetkaloo super

Cytat:
tak w bioderkach, jeśli nie wytworzy się do grudnia czeka go kolejna rehabilitacja załamka, najpierw przepuklina i operacja, potem napięcie mięśniowe, teraz to

o ja ale to wyszlo z usg?

Cytat:

:dziekuje

sprobuj marimerem

Dziekuje za brawa

tez znam taka, i to w rodzinie
Straszne..
Duzo osob traktuje to jako zysk, kasa od panstwa itd.. Eh. Smutne

z fb jestem za i tak mon fb opanowaly dzieciaczki
A zawsze to wygodniej.

Opis pasuje do Z. Tez sto pobudek (choc dzis lepiej).. Moze juz mija
Tobie tez życzę by szybko wrocila do normy :

idz do lekarza z tym uchem

Obiad na szybko-chinszczyzna, mrozone warzywa +kura+ryz :p uwielbiam rzeczy które robia sie 'same'

Co do balaganu- ja wrocilam po porodzie i naczynia brudne staly jak staly, reszta tez. Syf syf syf. I jak mloda zasnela to zmtwalam
Eh..

Z zasypia znow po jakis 4h aktywnosci..

Dzis powinnam dostac info kiedy kumpel odda hajs. I co? Cisza.
Ok, jest wczesnie no ale.. Czekalam miesiac.. Ponad.. Zamiast 'kilku dni'
I chciej czlowieku dobrze, pomoz komus w potrzebie i.. Zostan olany
Jestem chyba człowiek-pech
Z tym fb mozna zrobic dla tych co maja konto i tak tam komentujemy wiec mozna w grupie

Moj tez kreci glowa.na boki jak w nocy wola o jedzrnie

M
Lezy na macie i co znowu na brzuszek sie obrot zrobil

O i znowu ale tylko na ptawa strone hmmm

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-10-07 o 11:07
Stary 2013-10-07, 11:19   #4763
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

za dwa dni... moje słoneczko
dziś pierwszy raz jak jadł zaczął mnie łapać za włosy. tzn zdarzało się wcześniej już jak leżałam koło niego na zasadzie coś wisi to sobie złapię ale dziś z taką pełną świadomością sam próbował dosięgnąć. a nie dał rady to zaczął mnie za ramiączko stanika łapać. dla mnie to duża różnica bo zaczyna w końcu dostrzegać że np. jest coś na stole to może spróbować się dorwać do tego i próbuje, a wcześniej tylko to co pod ręką miał.

ale nie chce siadać, jak piszecie że Karolcia czy Darek rwą się do siadania to Przemek jest daleeeeeko w lesie ... no ale niby ma te dwa miesiące opóźnienia tzn uwielbia siedzieć mi na kolanach podtrzymywany ale nie bardzo próbuje sam.

przyszedł kombinezon polarkowy, boski 80, będzie na jakiś miesiąc

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

z tym racja.
ja myślałam bardziej że jeśli już to na fb bardziej prywatne sprawy, bo np. nie przepadam zapisaniem w klubie, za dużo wszystkiego i się gubię, a zanim mi się wszystko pootwiera to też moja trochę czasu
Jeny to już pół roku!

A o co chodzi z tym klubem?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
cześć i czołem

pamietam jak leżałam w ciązy na patologi 2 tygodnie i wróciłam do domu - zastałam taki syf że głowa mała, i też w zlewie leżał mój kubek sprzed 2 tyg
Proszę nie czytać głupot na internecie
Nieźle z tymi kubkami mój jest taki sam...a tam wszyscy faceci są tacy sami

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:

Magiusa - co do skoku to nie będę Cię pocieszać...bo nasza już dawno skończyła 19 tydzień a niewiele się zmieniło no teraz częściej w nocy budzi się co 3 godziny a nie co 2 na jedzenie w ciągu dnia najczęściej je co 2-2,5 godziny. Święto jest jak ma 3 godziny przerwy (najczęściej rano się taki cud zdarza).

Z tego co wiem w leżaczku daje się najniższą pozycję czyli półleżąco dopóki dziecko nie siada.

To ja cichutko trzymam za oczko

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Biedactwo...nie załamuj się, wszystko się ułoży i teraz jużbędzie tylko lepiej.
Stary 2013-10-07, 11:24   #4764
nuna2
Zakorzenienie

CZeść.... U nas lipnie: ja przeziębiona na maksa,zatkało mi po eaz kolejny ucho, mąż też chory. Mała chce cycka co godzinę i tak od 3 dni. śpi po 20 minut tylko dwa razy dziennie. Muszę was nadrobić... Dziś na 16 na rehabilitację... tak się przejmuję, bo jak widzę jak się wygina i tą rączką nie chce ruszać... ech
Stary 2013-10-07, 11:25   #4765
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez chwile tam bylam a tak to w kolo bloku laze hee ewentualnie w kolo osiedla kolo kebaba i potem jdnostki a jak tak zimno wole sie nie oddalac
No ja się obecnie też już nie oddalam bo się boję, że Młodej się akurat w wózku znudzi i np.spod Stera będę musiała wózek brzuchem pchać

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
O tej promocji w Stokrotce pisałyście ??
http://promobaby.pl/promocja-15991.html
Tak

Cytat:
Melduje ze M. Spal od 20:30 do 9;30 z 2 przerwami na jedzonko jakos nam dzisiaj tak dziwnie wyszlo hehhe wyspana na maxa
Ale Ci pospał ładnie Nasza o 8 już była całkiem obudzona i dziś ma niestety dzień marudka

Cytat:
Powiem Ci, że ja karmię mm i moja też teraz częściej domaga się jedzenia także u nas to też raczej skok. Ponadto obserwuję to samo co Ty tzn. że nagle nie potrafi dłużej zostać sama i na rączkach jej najlepiej. I przewracać też się zaczęła i lepiej chwyta. Także mam nadzieję, że to ten skok i szybko nam minie

Co do fb to jak uważacie - ja się dostosuję

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:33   #4766
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
No ja się obecnie też już nie oddalam bo się boję, że Młodej się akurat w wózku znudzi i np.spod Stera będę musiała wózek brzuchem pchać

Tak

Ale Ci pospał ładnie Nasza o 8 już była całkiem obudzona i dziś ma niestety dzień marudka

Powiem Ci, że ja karmię mm i moja też teraz częściej domaga się jedzenia także u nas to też raczej skok. Ponadto obserwuję to samo co Ty tzn. że nagle nie potrafi dłużej zostać sama i na rączkach jej najlepiej. I przewracać też się zaczęła i lepiej chwyta. Także mam nadzieję, że to ten skok i szybko nam minie

Co do fb to jak uważacie - ja się dostosuję
Hhehe a no ja raz zaryzykowalm z buta do stwra i jakos dalismy rade hehe

A znowu Cie widzialam jak pomykalas z biala torba w strone bertiego hehe chyba ze to nie ty hehhe pewnie na ciuchach bylas

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
CZeść.... U nas lipnie: ja przeziębiona na maksa,zatkało mi po eaz kolejny ucho, mąż też chory. Mała chce cycka co godzinę i tak od 3 dni. śpi po 20 minut tylko dwa razy dziennie. Muszę was nadrobić... Dziś na 16 na rehabilitację... tak się przejmuję, bo jak widzę jak się wygina i tą rączką nie chce ruszać... ech
Biedna uszy tak jak u mnie zdrowka zycze bedzie dobrze daj znac po raha

Stary 2013-10-07, 11:39   #4767
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Oj dużo zdrówka dla Ciebie i męża!
A mała pewnie skok ma?
Nie nadrabiaj tylko się kuruj i zajmuj małą bo pewnie teraz jest absorbująca bardziej niż zwykle.
Stary 2013-10-07, 11:42   #4768
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Niewiarygodne że my tez kiedyś będziemy teściowymi
No coś Ty! Ja Kubula nie oddam żadnej babie A jak już to zrobię casting!

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a daj spokój, oszlałam z tymi zakupami dla Mąłego widze reklamę np. na stronie reserved "kolekcja jesień zima"-wchodzę, ogladam 2 sukeinki, bluzkę, torebkę, i odruchowo komputer przekierowuje mnei ne reserved kids , i późneij lecę..c&a, zara ...wszystko kids
To już nie te zakupy co kiedyś
Dokładnie!
Mi większą frajdę sprawia oglądanie i kupowanie ciuszków dla Kuby niż dla siebie.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mój mąż zajmował się pół dnia małym, a teraz leży na kanapie z miną jestem śmiertelnie zmęczony nie zbliżać się.. a nie to że go nosić czy uspokajać musiał.. Poczytał mu trochę bajki, posiedział z nim przy macie i raz próbował go uspać...
A ja zeby nie bylo - nie leżałam do góry brzuchem choc powinnam, a sprzątałam...

kurde gdzie ja popełniłam błąd??
Pewnie tam gdzie i ja, czyli na samym początku...

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Wojciech w śpioszkach sprzed 25 lat

<wybaczcie mega słabą jakość, bo robione kiepską komórą i w kiepskim oświetleniu, ale coś tam widać:P>

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
W ostatnio coraz fajniejszy się robi ,częściej się cieszy, wywija się jak taka larwa, na jeden bok na drugi (a jesszcze niedawno leżał jak kłoda na plecach), dupka do góry ,na boki,z brzucha na bok, na plecy, itp itd
U nas to samo. Też codziennie Kuba czymś mnie zaskakuje, pokazuje coś nowego. Uwielbiam to!

Cytat:

Zu spi, boje sie o nia, w pon lekarz-macha rekami bezwiednie, bije sie, wije, kopie-tak zasypia. Pi zamotaniu w kokon dopiero zasnela. Co jej moze byc.. Jakis atak czy co?

Mały ostatnio też jak jest lulany to wierzga okrutnie. Do tego bije, szczypie i drapie...

----

Dobra, na razie tyle nadrabiania, bo Mały już jęczy...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:43   #4769
deb
Zakorzenienie

Dziewczyny na badania wstępne jak nie ma czynników szkodliwych to trzeba wyniki krwi i moczu przynosić?? Pierwsze słysze

Edit: już wiem że nie

Edytowane przez deb
Czas edycji: 2013-10-07 o 11:51
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:56   #4770
banka26
Zakorzenienie

Uwaga!!! Utworzylam grupe na fb takze przyjmowac zaproszenie mysle.ze poprostu bedziemy w kupie i bedzie lepiej a i tak jestesmy na fb a to.nie.zmieni wartosci naszego watku wizazowego przynajmniej u mnie a na fb szyciej.siebie znajdziemy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości