|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
#3422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boczek by od razu talerzem rzucał ![]() Cytat:
Masz cudownie.
|
||
|
|
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale gdzie tego kolejnego "grata" trzymac brawa dla Jasia
|
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no z tym dniem na sprzątanie to mnie dobiłaś... Też tak chcę! Weronika, jaki Jaśko już super rozwinięty! Pięknie sobie radzi, jak przedszkolak! Mój to jest daleko z takimi umiejętnościami, jak i z gadaniem też... Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-10-06 o 21:03 |
|
|
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam ale Cytat:
![]() Fabiś rzucił by talerzem a widelcem stukał w stół A co do męża to mogę na weekendy pożyczać chłopcy już spią,w domku czyściutko to coś wciągnę w tv
|
||
|
|
|
#3426 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kurde juz nie pamietam jakie to uczucie miec pelne piersi, no ale ja karmilam poltora miesiaca ![]() Cytat:
tylko trzeba je odnowic![]() Cytat:
super!
|
|
#3427 | |||
|
Zadomowienie
|
My też mieliśmy wczoraj wychodne poszliśmy na imprezkę do kumpla, który wrócił z morza a ze mieszka obok teściowej to tam na noc zostaliśmy. Jak tam zmarzłam Pudełka Antkowi nie zrobiłam, ale na bank zrobię -zainspirowałyście mnie Cytat:
ale się musiałaś napracować Cytat:
![]() i kusisz mnie strasznie kartaczami, zrdrówka dla was Cytat:
ale on jest dojrzały strasznie Angel, powodzenia w odstawianiu, na pewno sie uda
|
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba wam nie pisałam co niedawno zrobiła Lena... W kuchni nad wyspą mam dosyć nisko zamontowane oświetlenie, takie długie szklane klosze. Zazwyczaj przy wyspie jem śniadanie a Lene sadzam w krzesełu obok. Tak było i tym razem, ja jadałam a małej dałam metalowe łyżki,ktorymi lubi się bawić. Ale szybko jej się znudziło i zaczęła stękać wiec ją wyjełam ale chciałam jeszcze dopić herbatę z nią na rękach. A ona w tym czasie zamachnęła się łyżką, ktorą miała w dłoni... i zbiła lampę, ktora była nad naszymi głowami... Szkło było wszędzie. Miałysmy bardzo dużo szczęscia, ze nic nam obu się nic nie stało,szkło mogło nam wpaśc do oczu. Lena nawet się nie przestraszyła, za to ja bardzo. Człowiek sie stara chronic,chucha i dmucha a tu wystarczy chwila nieuwagi i nieszczęscie gotowe
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-07 o 00:28 |
|
|
|
|
#3429 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mam kochane pytanie jak najlepiej wystawić na all te ubranka: http://Www.tablica.pl/i/oferta/bardz...a-ID3MinL.html Bo w pakiecie nie poszły, ani na all, ani na tablicy zainteresowania nie ma zbytniego i nie wiem czy wystawić je sukienki z sukienkami, body z bodami czy jak bo jeszcze mi troche doszlo rzeczy do tego pakietuW ogóle szukam pracy poskaladalam w kilku miejscach cv i czekam trzymać kciuki,by coą sie znalazlo może do końca roku uda mi sie gdzieś załapać---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- A w ogóle wczoraj na męża oczach zdechla fretka i sie zaplakala. Byl wczoraj z psem i patrzy fretka wzdłuż budynku sie wlecze i ciągnie lapke wylamana za sobą. Nagle stanęła, zaczęła sie trzasc i padła sztywna pozniej juz jej tam nie było![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Weronika zobaczyłam film z Jasiem i opadła mi kopara Oszukujesz nas, ze on ma rok:p conajmniej 2latka ma ![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Coś sie mialam jeszcze zapytac ![]() A pocieszcie mnie ![]() Dziś w nocy musiałam dac cyca Kiedyś odpusci i weźmie ja bez cyca? bo jak sie budzi nad ranem,to już wyspana, wypije i sie bawi, czasem przysnie. Ale w środku nocy nie ma wuja Przez ostatnio 4dni cyc był w ten sposób dwa razy tylko. Dziś w nocy i pierwszego wieczoru. Chociaż w naszym przypadku to juz duzy postep,bo wcześniej cyc byl 2x w dzień, i kilka razy w nocy. Os ponad tyg w dzień nie ma w pole i właśnie czasem w nocy. Ciekawe jak dzis będzie w dzień na czas drzemki. Tak ja mąż usypial w krzesełku przy techno, hiphop lub ona tańczy dla mnie no ale działa, Jagoda taka spiaca po jedzeniu tańczy i nagle sie wycisza i bach do lozeczka. Dziś jak jej puszcze rocka lub alternatywna to nie wiem czy zasnie
|
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
|
W itam się poranną porą
![]() Cytat:
A co do cyca to nie martw się
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() pospaliśmy nawet dzisiaj do 7 .Angel i tak ładnie ograniczyłyście cyca,może Jagódka w końcu przejdzie na samo mm A z tą fretką to masakra Aga_ton dobrze,że nic Wam się nie stało! Dziewczyny powiedzcie mi czy kombinezon 2-częściowy opłaca się kupić za 80 zł? Kombinezon jak nowy firmy Wójcik + czapa,szalik i rękawiczki .Kuzyn sprzedaje ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Angel ja ciuszki sprzedałam np. od 0-3 msc i się sprzedały. Bo tak od 0-12 to za duży rozrzut jest ostatnio znalazłam ogłoszenie na tablica.pl i było : sprzedam zestaw ciuszków,wszystkie modne i zadbane. Rozmiar o 1-10 lat ![]() |
|
|
|
#3433 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam dużą chałupę i sprzątam w kółko ![]() Największy problem mam z poupychaniem rzeczy w szafach,mimo tego że niepotrzebne wyrzucam lub oddaję na bieżąco.Duzy pokój powoli staje się graciarnią bo stoi tam m.in. suszarka na pranie.Chciałabym do tego pokoju taką dużą szafę rozsuwaną z półkami do sufitu ale to koszt ok 5 tys albo lepiej ![]() To ja zamawiam pierwsza! ![]() Cytat:
Ostatnio pokrywkę od garnka.Jeden trzyma drzwiczki od szafki,drugi ściąga![]() Cytat:
Trzymam kciuki za pracę Fretka pewnie komuś uciekła ;( Cytat:
Dobry!U nas dziś nudy,Kamil dalej kwarantanna w domu,na obiad jarzynowa i mięsko z warzywami. |
||||
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Nie było mnie kilka dni bo strułam się czymś strasznie i okropne się czułam ale już jest w miarę ok, tylko tyłek mnie boli bo dostałam 2 razy zastrzyki z nospą i czymśtam na rozkurczenie bo bolała mnie strasznie wątroba a siniaki mam po tych zastrzykach jakby mi ktoś z tyłka jesień średniowiecza zrobił ![]() Nie dam razy pocytować ale jestem w miarę na bierząco ![]() Zdrówka dla chorowitków Weronika Jaśko jest przefajowski i na serio zachowuje się już jak przedszkolak ![]() Kasiam Giulia też już mała kobitka zgadzam się z Bafi, że wygląda na 2-3 latka ![]() Ula jak bliźniaki się czują? Lepiej już? Angel super Wam idzie z tym odcycowaniem. Trzymam kciuki za pracę oby się udało ![]() Lewek dzięki za zaproszenie na fb Co do sprzątania u mnie zajmuje się tym tżt
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-07 o 10:31 |
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra! Trzasne tylko jakiś grafik świetna paka! |
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kombinezon moim zdaniem aie opłaca. W ogóle my zmieniliśmy zdanie i jednak kupujemy dwuczesciowy kombinezon. Byliśmy w sobote po jednoczesciowy ale babka co jest właścicielka stoiska (ma 6dzieci i 10wnuczat) przekonala nas, ze lepszy będzie dwuczesciowy. Tym bardziej, ze Jagoda za długie nogi ma przymierzylismy 3jednoczesciowe, różnych firm i wszystkie 86 nogawki przykrotkie, a gora za szeroka i rękawy dużo za długie teraz w sobotę idziwmy na przymiarke dwuczesciowych,bo ma dostawie i mozja osobno dol, osobno górę kupić i tez do 100zl za całość![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Monarika ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- W ogóle zaplotlam dziś Jagodzie pierwszego warkocza trochę nieudany,bo kręcila sie nie milosiernie ale i tak wygląda słodko
|
|
#3437 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobiety!
Cytat:
Cytat:
Z ubrankami tak jak dziewczyny radzą. Z cycusiem się nie załamuj, ważne że są postępy. Ja jak odstawiłam w dzień to jeszcze się wielokrotnie łamałam i to po dłuższych przerwach jak był bardzo marudny. Na szczęście w nocy jest spokojny więc nie mam powodu się łamać. Ale Jagódka jest temperamentna kobita więc wiem że Ci ciężko. Tak czy siak, z pewnością w końcu Wam się uda. A za pracę trzymam mocno kciuki. Cytat:
Cytat:
A nie musisz po TŻcie poprawiać? Bo ja często muszę jak on już sprząta, choć oczywiście doceniam jeśli to robi, wiadomo Misiek dziś marudny, chyba go ten katar denerwuje... Może gardło go boli, obudził się przed 6 z płaczem i nie mogłam go już uśpić. Za to drzemie już od półtorej godziny z przerwami na kaszelek... Biedny mój. Zdrówka dla innych chorowitków Teraz nasz roczek się zbliża, ja organizuję w dniu urodzin Miśka, czyli za tydzień we wtorek. Będzie tylko moja rodzinka, bo u TŻta nie ma takiego zwyczaju żeby zapraszać tylko dzieci będą... No i myślę już nad menu, co tu zrobić aby się nie narobić Wczoraj byłam u siostry na roczku jej córy, to ona na łatwiznę poszła catering zamówiła, a sama robiła tort i ciacho. No ja chyba jednak zrobię sama. Może tylko tort zamówię.---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Foto Jagody z warkoczem!!! |
|||||
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Angel a fotka Jagódki gdzie?
![]() My roczek robimy 19 tak jak wypada ![]() z mojej strony będzie siostra z mężem,brat i rodzice a z męża tylko Tato z żoną i dziecmi. Chrzestny za granicą a chrzestna chyba nie będzie ale o tym na klubie innym razem. Ja się nie wysilam bo nigdy tego przejeść się nie da co narobię ![]() więc tym razem będzie tort,ciasto jakieś,sałatka jarzynowa i jeszcze jakaś inna,musze jakiejś fajnej poszukać .Do tego szampan,soki,kawka i herbatka Wiem,ze skromnie ale będzie mało osób więc nie będę się wysilala bo u Nas przyjęcia zawsze wychodzą kiepsko w tej rodzinie ![]() "byle szybko i do domu"
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas był, tort, 3 ciasta oprócz tego (i tak za dużo, ale mi inni robili), babeczki, 2 sałatki, sery i wędliny do chlebka, a na ciepło podałam parówki w cieście francuskim i wystarczyło Monarika, współczuję zatrucia był ktoś już w lidlu?
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Hej,hej!Ja z newsem: Kuba chodzi
wyciągnęłam do niego ręce,by przyszedł do mnie i przyszedł ![]() Wczoraj dostał od mojej młodszej siostry prezent urodzinowy tą mule z ikei,o której była ostatnio mowa i ją uwielbia
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Kuby
|
|
|
|
#3442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie sałatki?? I właśnie myśle czy jakiegoś ciepłego dania skromnego nie podać ale nie wiem sama ![]() na urodziny Dandusia naszkowałam dużo i dużo zostało. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
No to wielkie brawa!!!
|
||
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np pięknie gratuluję!!!Lewek, Anusia za imprezy roczkowe. Nie ma sie co wysilać. Ja zrobiłam 2ciasta +tort kupiliśmy +ciastka, kawa,herbata i szampan. Ciasta i tak pozostawały,bo goście sie po 1,5h zmyli jak wiecie. Ale roczek byl, był i to najważniejszeW ogóle Jagoda zepsula tego Kubusia od chrzestnego A foto zaraz wstawie jak wrócę z biblioteki,bo bylam po książkę do szkoły i jestem wściekła. Nigdzie jej nie ma ale mudxe tp mieć,bo gość daje z tego zadaniaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za tak liczne zainteresowanie Jaśkiem posługującym się widelcem
dzień wcześniej jeszcze mi walił widelcem o tależ od kilku dni prowadziłam jego rączkę z jedzonkiem do buzi i tak oto się nauczył wiadomo jeszcze mu spadnie no ale sama jestem w szoku że roczne dziecko tak sobie radzi ![]() Noc u nas niestety niezbyt ciekawa, mały miał temp więc był marudny ale rano nadrobił i spaliśmy do 8.30 Cytat:
Cytat:
dla Kubusia? a ja nie wiem o jakiej zabawce mowa pokażesz?---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- no właśnie tak to jest, potem tydzień się zjada to co zostanie u nas po roczku niestety też dużo zostało.
|
|
#3445 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oprócz tego co wymieniły dziewczyny mam Jurka kikut pępowiny ,pierwsz e obcięte loki(latem strasznie się pocił,tak mi było ich szkoda obcinać.Mąż zbierał z podłogi u fryzjerki )i teraz doszedł pierwszy ząbek(a raczej drugi,który wypadł,bo tamtem gdzieś zaginął![]() Cytat:
Nie wiem jak stodal,ale nam pediatra kazała podawać deksa pico(czy jakoś tak)on jest od 2r.ż.ale mamy mniejszą dawkę. Zdrówka dla dzieciaczków Cytat:
Może czas zrobić nową?z metamorfozą po roku?wybacz Cytat:
niesamow ityCytat:
![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-10-07 o 12:54 |
|||||
|
|
|
#3446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz już nie będę szykować obiadków. Cytat:
A może w innej bibliotece? Cytat:
![]() Zdrówka dla Jasia
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-10-07 o 22:37 |
|||
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-10-07 o 13:11 |
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Kate chciałam zaproponowac, że zrobie taka po roku ale boję sie, ze przy moim małym adhd nie dam rady.
Foto z warkoczem,chyba z 30zrobilam by nie rozmazane bylo,nawet unieruchomienie w krzesełku nie pomoglo I zabojcza minka ze wczorajszego spacerku
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-10-07 o 13:18 |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Kuby -
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
swoja drogą zapomnia lam się pochwalic,że kupiłam w lumpku w sobotę Jagodzie te kozaczki jesienne firmy Clarks skóra+zamsz za 1zł
nowe w opakowaniu jeszcze z metkami i jestem z tego dumna szkoda,że rozmiar 22 ale na razie nie chodzi to tyle co do wózka mogą być,a może na wiosnę będę dobre
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

Masz cudownie.

ale już jest w miarę ok, tylko tyłek mnie boli bo dostałam 2 razy zastrzyki z nospą i czymśtam na rozkurczenie bo bolała mnie strasznie wątroba
Jaśko jest przefajowski i na serio zachowuje się już jak przedszkolak 
ale mudxe tp mieć,bo gość daje z tego zadania