|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Obiadek wygodniej mi podać w leżaczku, owoce wkładam do takiej specjalnej siateczki(wiecie o co chodzi
) i je w łóżeczku obłożony ściereczką-jakbym mu dała tak na podłogę to by wymazał wszystko dookoła jakąś bułeczkę, czy chlebek, chrupka na podłodze normalnie dostaje, wcześniej tez na dworze w wózku, ale już za zimno teraz. Starsza córka to z kolei przy stole siada jak wszyscy , albo przed TV |
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
|
|
|
|
#4773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mąż ma dwójkę rodzeństwa i każde z nich ma swoją rodzinę i po dwójce dzieci ![]() moi rodzice, moja babcia i jeszcze moja siora z narzeczonym ![]() a zabawki, ja jednak podpowiem poza tym mogą się zrzucić na coś fajnego np ![]() mam rajstopki i skarpetki i to tyle ![]() zaszłam jeszcze do agd po dzbanek bo stłukłam i do rossmanna po żel i gumki (Jagna )teraz czekam czy Jan zgłodnieje czy nie ![]() bo drań wczoraj słoiczek zjadł sklepowy (kupuję mu od święta z cielęciną np dla odmiany bo w sklepach nie ma) a moje ostatnio fe
|
|||
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny własnie TZ wrocil z Tomim
poryczalam sie Tomek zadziwil psycholog i TZ tez w sumie robil wszytsko o co go prosila, pracowal z nia nie spodziewala sie tego po ostatniej wizycie wg tych wszytkich testow opoznienie jest malutkie szok w domu byl regres a poszedl tam i pokazal na co go stac czyli co po prostu zwykly bunt teraz sie przypałetal
|
|
|
|
#4775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani kawałka nie tknął tylko wszystko pięknie na kafelki leciało ![]() a Jan oglądał jak spada ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
suuuuper! Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4777 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny, kiedyś pytałam jakie serki na chlebek dajecie maluchom. I juz zapomniłam taki biały zwykły twaróg czy jakieś inne?---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- u nas to samo. I rozgniatanie w łapkach. Czasami coś do buzi trafi, ale ogólnie to rzadko. Ale np. ogórka kiszonego takiego mniejszego to potrafi całego zjeść. Chlebek suchy też. A takie warzywa gotowane to niezbyt tylko rozgniata
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
O tak-mój lubi rozrzucać w krzesełku rzeczy, ale nie jedzenie-jak dostanie do łapki, to nie puszcza
-właśnie-musze mu dać makaronik do spróbowania.A wogóle jak posadzę Go w krzeselku i dam zabawki to posiedzi kilka minut, albo i to nie, wstaje i chce wychodzić co będzie na sucho siedziećJudka |
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
A przed chwila pierwszy raz w zyciu ubujalam.moje dziecko do snu na rekach
nie spal od 9, taki padniety byl ze nie wiem, a przy kazdej probie polozenia na lozko ryczal jakby go ze skory obdzierali Bidulek moj malutki, te zabki mu daja w kosc Podejrzalam troche i chyba gorna dwojka bedzie sie przebijac ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- ja ostatnio smarowalam almette jogurtowym, ma calkiem dobry sklad |
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie jak teraz super, jak większość ma dzieci i jest ich 13 czy 14 już. W tym w wieku 0-6 lat chyba z ośmioro Śmiejemy się że przedszkole możemy założyćRóżnie, w krzesełku, na łóżko, na podłodze Cytat:
A powiedz mi jeszcze jak sprawa z jedzeniem u niego wygląda. Bo u nas masakra, mało chce jeść i często jak nagle konsystencja nie ta (np trafi się twardszy ziemniak) to pluje krztusi się a i zwymiotować potrafi. Oczywiście o jedzeniu już wtedy nie ma mowy ![]() Kilka dni temu pierwszy raz od ponad roku chyba zjadł owoc: zmiksowanego banana.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-10-07 o 13:42 |
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Sanetka- a ile ma Twój starszy syn?Moze za długo Mu wszystko miksowałaś i dlatego teraz nie może sobie poradzić ze stałym pokarmem?
|
|
|
|
#4782 |
|
Wtajemniczenie
|
Judka
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
u nas sie nie da karmic poza krzeselkiem, bo za ruchliwe jest moje dziecko i nie na moje nerwy to
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- pare nowych fotek w albumie ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- ide sobie druga kawe zrobic
|
|
|
|
#4784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chociaz tez pojawily sie problemy z konsystencja np. jogurt do srodka owoce pokrojone, albo ziarenka takie z owocow sie robily to plul, ale teraz tez masujemy palcem mu buzke fakt, ze zrobil sie wybredny niesamowicie u Was mysle, ze to kolejny przyklad problemow z integracja sensoryczna wrecz ksiazkowy to jedno z pierwszych pytan jakie sie pojawilo u nas |
||
|
|
|
#4785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę że judka trafnie odpowiedziała dlaczego jest problem Zresztą nie tylko z jedzeniem, jest jeszcze kilka rzeczy które mnie niepokoją. Czekamy na wizytę w ośrodku rehabilitacji, liczę że tam się nim zajmą tak jak jej Tomkiem
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja tu sie zalilam, ze regres
![]() :brzyda l:jestesmy tez po 3 miesiacaxch stosowania eyeq, ciekawe czy mialo to wplyw ![]() Cytat:
" przystojny jestem i dobrze mi z tym " ![]()
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- juz wyguglalam
|
|
|
|
|
#4789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u nas od kiedy zaczełam karmić Adasia normalnie po tych różnych eksperymentach z nutramigenem itd, to Adaś je wszystko normalnie a owoc jakiś to je codziennie ale ja nie miksuje tylko widelcem troche rozdrabniam. jedynie co to obiadek jeszcze ciut miksuje, dzis miał ziemniaczki z marchewka kalafiorem, buraczkiem i kurczaczkiem Cytat:
ja właśnie kończę pic drugą Dziś dzien mycia podłóg sie namachałam mopem. Pranko robie a trochę tego jest bo Adaś znów dostał wór rzeczy po synie koleżanki. Adaś ma karę i siedzi w pokoju w łóżeczku.
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
a za co karac takiego maluszka?
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- trafilo cos do buzi?
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4792 |
|
Wtajemniczenie
|
o dziwo trafiło
może za miękkie zrobiłam
|
#4793 | ||
|
Zakorzenienie
|
boska
![]() Cytat:
![]() stwierdzam, ze z osrodka w naszym miescie to najbardziej kumata byla pedagog, logopeda do d.u.p.y, psycholog jest taka sobie, ale kiedy uslyszla o intergracji sensorycznej (od nas) to juz jej inaczej szlo ![]() tak naprawde pomoc uzyskalismy od neurologopedy z grudziadza, ktorą nam polecila pedagog (mimo tego ze w tym osrodku u nas w miescie maja neurologopede, ale polecila nam inna babke, ciekawe czemu )Cytat:
musi sie nauczyc co i jak jesli widze, ze jest glodna i jej nie idzie to je z mojej reki te kawalki ale sama tez probuje caly czas |
||
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
a za to że podchodzi do mebli, wstaje i łapie za telewizor a to wystarczy chwilka aby on na niego spadł a mamy bardzo niskie meble
mówie i pokazuje mu że nie wolno a on sie zawsze ze mnie śmieje wtedy zanoszę go do małego pokoju do jego łóżeczka i siedzi sobie tak 5 minut, wiem że nie lubi tego siedzenia w łóżeczku i i chce aby kojarzył to że wstaje do telewizora z czymś czego nie lubi wtedy się może nauczy
|
#4795 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Franuś też czasem odgryza wielki kawał i go żuchla... i mu ślina kapie ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że zaprocentuje w przyszłości. On z kolei dokarmia koty, zrzuca jedzenie, woła koty i się cieszy ![]() Cytat:
![]() A mnie się teraz coś innego niż UŚ zamarzyło, bo UŚ miałam codziennie przez 5 lat Teraz ujot biorę w obroty a za dwa lata pomyślę nad neuro- Cytat:
Cytat:
![]() Czasem jakiś twardy żółty, najczęściej cheddar, w słupkach w łapkę Franek uwielbia gotowane na parze brokuły, lubi pomidory, cukinię, bakłażana, czosnek, chleb z masłem, suchy też, biszkopt domowy, jogurt.. ogólnie mało czego nie lubi (jajecznica mu nie podchodzi). Cytat:
Karę?! Taki maluch? Eee? ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
A nie pomyślałaś, że łóżeczko powinno się kojarzyć ze snem, spokojem, relaksem, odpoczynkiem a nie że się siedzi w nim za karę? ![]() Ale co kto lubi, nie moje dziecko. |
||||||||
|
|
|
#4796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak ma Tomi ochote zjesc jablko czy cos takiego, a ja niekoniecznie to nie musi siedziec przy stole, wiec siada na podlodze, przychodzi siostra i jedza razem niesamowite jest, jaka teraz wiez nawiazali ze soba Tomek idzie do swojego pokoju, woła Mati, ta za nim wrecz biegnie na czworakach, dzieli sie z nia wszystkim Cytat:
![]() pomysl o tym moze ktos tez Ciebie bedzie tak wielbil ![]() ![]() mala raz ze smakiem zjadla jejcznice, miala luzne kupki po niej, teraz juz jej nie chce jesc madre dziecko Cytat:
|
|||
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie 4 listopada wizyta w ośrodku jak to mówię kwalifikacyjna u pediatry-neurologa i on powie co dalej.
|
|
#4798 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
albo co tam wyjdzie ![]() Cytat:
nie ukrywam, było to miłe ![]() ale tak serio, to taka neurologopedia to coś, co by mnie interesowało ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie przemawia to do mnie i ciężko mi uwierzyć że taki niemowlak to zrozumie ![]() za każde pociągnięcie kabla czy próbę otwarcia szafek/szuflad będziesz również go wsadzać w łóżeczko ![]() ja mówię co najwyżej "nie wolno" i przekładam w inne miejsce nawet i 300 razy dziennie - nikt nie mówił że będzie lekko ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() najpierw się dziecko przyzwyczaja do samodzielnego spania itd, do tego że łóżeczko jest miejscem odpoczynku a potem tam wsadza za karę |
||
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
żeby to rozumiał jeszcze
ja stawiam w kącie, ale czterolatkę jak demoluje mieszkanie/bije brata lub mnie i tym podobne niedopuszczalne zachowania
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

) i je w łóżeczku obłożony ściereczką-jakbym mu dała tak na podłogę to by wymazał wszystko dookoła
jakąś bułeczkę, czy chlebek, chrupka na podłodze normalnie dostaje, wcześniej tez na dworze w wózku, ale już za zimno teraz. Starsza córka to z kolei przy stole siada jak wszyscy
, albo przed TV

bo to tak zdrowe jak chodzik, dziecko odruch skoczny ma ok 2 r.ż, wcześniej jego kręgosłup jest za słaby... no, ale co kto lubi

taki biały zwykły twaróg czy jakieś inne?

co będzie na sucho siedzieć

Klaudia 16.10.2009