Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 13:44   #1651
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Hej! Jestem na bieżąco, ale wcześniej jakoś nie miałam chwili, żeby się wbić w rozmowę.

Wczoraj byliśmy u moich rodziców, wieczorem na mszy w mojej parafii panieńskiej i pośpiewałam sobie w końcu

Filip miał dzień dziecka bez kąpieli, bo wróciliśmy o 22, ale umyłam go gazikami na łóżku :P Spał ładnie, ale katar go męczy...
O tyle dobrze, że nie złości się na wyciąganie glutków gruszką i nawet 3 razy zasnął mi podczas toalety nosa

Idę ogarnąć chałupę, bo jakby tornado jakieś przeszło.

Mąż wczoraj cały dzień opiekował się Fi - tylko raz go karmiłam, czyli ochrzan pomógł I dobrze, bo kręgosłup mi trochę odpoczął.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:59   #1652
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Jestem po wizycie u lekarza. Mam zmieniony antybiotyk na 5-10 dni. No oby przeszło mi po tym bo oszaleję.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:03   #1653
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u lekarza. Mam zmieniony antybiotyk na 5-10 dni. No oby przeszło mi po tym bo oszaleję.
Mela, zdrówka!!

En jak Tomaszek?

Surka, klikam!

Filipiśko

Stary 2013-10-07, 14:05   #1654
skylie
Wtajemniczenie

Ciekawe jak Adas u Cynamonkow

MELA- zdrowka
EN- jak u Was?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:06   #1655
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Mela zdrówka, oby antybiotyk pomógł
Surka cały czas głosuję nawet jak nic tu nie piszę
Cynamonku super, że już po operacji, trzymam kciuki za dzielnego Adasia
En zdrówka dla Tomusia, jak jego oczko?

któraś pisała ostatnio o karmieniu, mój od 3 dni ma etap wyrywania się, wykręca głowę od cycka, wierzga nogami i piszczy i drze się. Nie wiem o co mu chodzi a do tego woła o cyca w dzień co godzinę
za to w nocy zrobił mi niespodziankę i spał od 21 do 4 ciągiemJa już od 3 nie spałąm bo piersi bolały od nawału pokarmu bo raz w dzień dostał z butli moje mleko bo w gościach byliśmy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:07   #1656
Oliath
Zakorzenienie

Hej Kochane

Nie miała baba chwili, żeby usiąść na doopie, to założyła bloga

Kallisto, Cynamonku, Lemurki - ściskam Was przemocno

Mela, biedulko, zdróweczka!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:10   #1657
Ewusia709
Zadomowienie

Anulka - brawa za Chrzciny i dla Ciebie za organizację. Cieszymy się, że wszystko się udało. Teraz ten stres przed nami, my się Chrzcimy w niedzielę

Surka - ja oczywiście też głosuję, co prawda nie mam za dużo czasu, ale jak tylko otworzę net w telefonie to klikam

Madi - ja myślę, że czarna jak najbardziej może być, zawsze możesz rozjaśnić jakimiś dodatkami jasnymi np bolerko, żakiet, torebka, jakaś apaszka czy coś

Eveewe - straszna historia z tą dziewczynką, ja ostatnio wogóle nie oglądam wiadomości tylko urywkowo takie historie do mnie docierają, ale jak przeczytałam to ciarki mnie przeszły i nie chcą puścić, to straszne, że takie rzeczy się dzieją

Misiaczka - ale Wam Maja pospała, dorośleje dziewczynka

Ita - oczywiście, że pamiętamy. Laktacją to nie ma co się stresować, czasem bywają kryzysy, ale zazwyczaj jak szybko przychodzą, tak szybko mijają, a jakby kryzys byl większy to jest zawsze mm. My przechodzimy na mm z wyboru i jestem zadowolona

Aha my mamy Focusa z 2007 kombi więc dołączam do klubu focusików, świetne auto, jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Trafiła nam się wypasiona wersja Titanum z niemiec Bałam się kombi jak diabeł święconej wody, bo chciałam mały samochód, ale nauczyłam się parkować bo mamy te czujniki parkowania i jestem zadowolona. No i ja w tym roku otrzymałam w prezencie od TŻ autko swoje prywatne - Alfiątko, które już prezentowałam z resztą tutaj. Jest śliczne, ma silnik benzynowy, fajne wyposażenie, jestem z niej dumna

Czarowniczka - my się karmimy w nocy 1 raz od kilku tygodni, czasem ok 4, czasem ok 2, ale okresu jak nie bylo tak nie ma więc korzystam z życia i się cieszę

Skylie - jezioro łabędzie też mi się marzy

Fiazo - szkoda z tym samochodem, ale być może znajdziecie dzięki temu jeszcze fajniejszy

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:12   #1658
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Dawaj linka szybciutko!

Za moment wrzucę Wam coś w klubie. Będzie to tajne, bo inaczej mąż mnie zabije

Filipiśko

Stary 2013-10-07, 14:12   #1659
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Mela zdrówka, oby antybiotyk pomógł
Surka cały czas głosuję nawet jak nic tu nie piszę
Cynamonku super, że już po operacji, trzymam kciuki za dzielnego Adasia
En zdrówka dla Tomusia, jak jego oczko?

któraś pisała ostatnio o karmieniu, mój od 3 dni ma etap wyrywania się, wykręca głowę od cycka, wierzga nogami i piszczy i drze się. Nie wiem o co mu chodzi a do tego woła o cyca w dzień co godzinę
za to w nocy zrobił mi niespodziankę i spał od 21 do 4 ciągiemJa już od 3 nie spałąm bo piersi bolały od nawału pokarmu bo raz w dzień dostał z butli moje mleko bo w gościach byliśmy
Wow pięknie pospał
Co do problemów z karmieniem nie pomogę bo moja Głodzilla nigdy mleczka nie odmawia

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:17   #1660
Ewusia709
Zadomowienie

Oliath - a gdzie link do bloga ??

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:17   #1661
stokrotka24
Zakorzenienie

Dziaiaj w biedronce jest książka "język niemowląt" i druga częsć też. Ja sobie wzięłam bo w kompie nie lubię książek czytać

Łukaszek
Stary 2013-10-07, 14:21   #1662
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziaiaj w biedronce jest książka "język niemowląt" i druga częsć też. Ja sobie wzięłam bo w kompie nie lubię książek czytać
Ile kosztuje?

Sam co do czerwonych i suchych policzków. Maja też miała takie, policzki aż szorstkie. Okropnie to wyglądało. Przez 3 dni smarowalam linomagiem i dzisiaj już nie ma ich czerwonych, skóra jest ładniejsze ale nadal jeszcze trochę sucha. Mam nadzieje że za kilka dni nie będzie po tym śladu. A jak u was? Doczytalam że kupiłaś linomag

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-07, 14:22   #1663
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
ile kosztuje?

sam co do czerwonych i suchych policzków. Maja też miała takie, policzki aż szorstkie. Okropnie to wyglądało. Przez 3 dni smarowalam linomagiem i dzisiaj już nie ma ich czerwonych, skóra jest ładniejsze ale nadal jeszcze trochę sucha. Mam nadzieje że za kilka dni nie będzie po tym śladu. A jak u was? Doczytalam że kupiłaś linomag
17,99

Łukaszek
Stary 2013-10-07, 14:24   #1664
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
zdrówka

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej Kochane

dawaj linka

Cytat:
ciekawie wygladała tez ja widziałam

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

zmykam na bioderka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:26   #1665
Rockyyy
Zakorzenienie

Moje dziecko juz dwie godziny spi na dworze.Nogi mnie bolą od lazenia i siedze na slonku w ogrodku

Skylie brawa dla tza

Lachryma dobry pomysl na impreze- poprawiny chrzcin : D
Stary 2013-10-07, 14:26   #1666
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
zdrówka

dawaj linka

ciekawie wygladała tez ja widziałam

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

zmykam na bioderka
trzymam kciuki za bioderka

Łukaszek
Stary 2013-10-07, 14:32   #1667
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Fiazo za bioderka!

Filipiśko

Stary 2013-10-07, 14:42   #1668
Rockyyy
Zakorzenienie

Misiaczka i Sam moja Laura ma tez suche i szorstkie policzki. Stosuje Linomag Linus z wit.A i E na bazie lanoliny.

Kejt wieczorem obadam co do klubu dalas.

Oli daj link bloga tez chętnie poczytam

Ewusia bardzo podoba mi sie te alfiatko.Brawa dla Tymka za cwiczenia

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

En jak zdrowko?

Ciekawe jak tam Cynamonki...
Stary 2013-10-07, 14:45   #1669
enlevee
Zakorzenienie

Hej !

My ściągamy dalej wydzielinę z nosa, traktujemy sie wszystkim co mamy i póki co nie jest gorzej. Noc ładnie przespał, wiec mam nadzieje, ze zdrowial ma apetyt, wiec sie cieszę. Jest lepiej chyba! Na mnie za to pierwsze opakowanie tabletk anty tak działa, ze od paru dni mi niedobrze, w nocy rzygalam, wczoraj po południu tez mam nadzieje,z e w ciazy nie jestem
Tz cały weekend sie małym zajmował mimo, ze sam chory, to widział jak ze mną tragicznie..

skylie dla tzta

stokrotka za ładne spanie maluszka u nas oczko praktycznie wyleczone, jeszcze będziemy kropic trzy dni i mam nadzieje,z e bedzie juz całkiem ok. A jak u Was oczko?

fiazo mocno zacisniete kciuki za bioderka !

kejt dobrze,z e tz Cię odciążył z opieka Filipka

mela oby ten antybiotyk pomogl
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:46   #1670
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Operacja sie udała!
Póki co wszystko jest ok. Adaś miał dużo szczęścia bo dostał nowa część serduszka od dawcy... Z jednej strony dla Młodego super a z drugiej strony gdzieś z tylu głowy mam obraz tego co przeżywają rodzice tego Maluszka...

Póki co nie chcą wybudzac Adasia, chcą nawet przez weekend go przetrzymać żeby dac sercu odpocząć. Serce działa juz samo z tym, że na adrenalinie. Płuca są wyłączone ale to podobno kwestia czasu kiedy Młodego odłącza.
Teraz czekamy na okres 8-16h po operacji, który będzie najbardziej krytyczny- wierzymy, że jednak Adaś da sobie radę!

Najtrudniejsze chwilę jeszcze przed nami ale cieszymy sie tym co teraz jest.

Dunio jest małym Twardzielem! :thumbup::thumbup::thumbu p:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jejkuś ale sie iesze, ze juz po operaji!!! Zuza uśmiecha sie do Adasia
i pewnie juz dalsze wiesci są coraz lepsze ale to dopiero nadrobie ... kiedys tam
super !!!!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:49   #1671
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Na mnie za to pierwsze opakowanie tabletk anty tak działa, ze od paru dni mi niedobrze, w nocy rzygalam, wczoraj po południu tez mam nadzieje,z e w ciazy nie jestem
Jak zaczęłam czytać o dolegliwościach, to zaraz ciąża przyszła mi do głowy.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:49   #1672
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
wczoraj bylam na uczelni, ale o 15 juz bylam w domku, strasznei tesknilam za malym
jak przyjechalam do domu to tz zrobil juz pranie, poprasowal ciuszki malego, zrobil obiad i ptysie! zrobil wiecej niz ja przez tydzien... no i oczywiscie zajmowal sie do tego malym, ja tu myslalam ze maly da mu w kosc i bedzie wiedziec ze zajmowanie sie dzeickiem to tez ciezka praca
w ogole co do wprowadzania innych pokarmow to od 4 miesiaca czyli od skonczonego 3? czyli 3 miesiace i 1 dzien??
!!!!! No gratulacje wielkie dla tz-a!!! taki tz to skarb

Skylie dla Twojego tz-a tez gratulacje i owacje na stojaco !!

Bylismy na spacerku po naszej wiosce... I wiecie co, czym wiecej chodze po okolicy tym bardziej wymiękam z gustu architektonicznego ludzi... Normalnie szok i niedowierzanie czego to czasem ludzie nie wymysla
Chyba zaloze bloga ze zdjeciami he he. na ktorym bede prezentsowac perelki

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-10-07 o 14:52
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:53   #1673
Rockyyy
Zakorzenienie

En ciesze sie ze juz sytuacja opanowana

Laura juz wstala.Karmimy sie.Potem obejrzymy ,, Ukryta Prawde`` i znow na dwor pojdziemy.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

En ale to mozliwe ze to ciaza?
Stary 2013-10-07, 14:53   #1674
Oliath
Zakorzenienie

Obiecuję, że wrzucę sobie linka w podpis, gdy tylko ogarnę do końca, o co kaman
Dopiero wczoraj założyłam, więc nic specjalnego póki co :P
Mam nadzieję, że wytrwam i mimo kolejnego wyzwania poprawię swoją frekwencję na Wizażu też, nie tylko na blogu i w Klubie!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:56   #1675
mela1234
Zakorzenienie

Oliath masz bana za zdradę forum. Chyba jestem na ciebie obrażona!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:57   #1676
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Hej !

My ściągamy dalej wydzielinę z nosa, traktujemy sie wszystkim co mamy i póki co nie jest gorzej. Noc ładnie przespał, wiec mam nadzieje, ze zdrowial ma apetyt, wiec sie cieszę. Jest lepiej chyba! Na mnie za to pierwsze opakowanie tabletk anty tak działa, ze od paru dni mi niedobrze, w nocy rzygalam, wczoraj po południu tez mam nadzieje,z e w ciazy nie jestem
Tz cały weekend sie małym zajmował mimo, ze sam chory, to widział jak ze mną tragicznie..

skylie dla tzta

stokrotka za ładne spanie maluszka u nas oczko praktycznie wyleczone, jeszcze będziemy kropic trzy dni i mam nadzieje,z e bedzie juz całkiem ok. A jak u Was oczko?

fiazo mocno zacisniete kciuki za bioderka !

kejt dobrze,z e tz Cię odciążył z opieka Filipka

mela oby ten antybiotyk pomogl
zdroweczka dla Was
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
właśnie zrobiłam szybką kalkulację co jeszcze w tym roku koniecznie trzeba kupić dla Oliwii i wyszło mi ponad 600 zł mamy do kupienia: matę edu, krzesełko do karmienia DLA MAŁEJ , nianię elektro i jakiś porządny kombinezon na zimę.
myślę czy nie zrobić w związku z tym znowu chrzcin
zrób imprezę z okazji..np. pół roczku zbliżającego się

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Anulka- a udane chrzciny

Wczoraj bylam z kolezanka na rosyjskim balecie-jezioro labedzie. Bajka a tz zostal z dwojka do ograniecia i powiem Wam ze chlop sie spisal na medal. Nawet wykapal i przebral Ole, ubral do spania w spiworek, nakarmil. Wojtusia tez ogarnal. W domu posprzatal, zmyware zalaczyl. Po powrocie jeszcze dziabanko No skarb nie chlop

A Ola pozwolila mi dzisiaj pospac do 10
brawo dla chłopa że miał tyle sił:P

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja juz z telefonu. Czekam na dziecko az wstanie.Musze pranie na dwor powiesic a potem spacer ale nie daleko bo kiepsko sie czuje.

Ona brawo , w 9 h tez bym byla wyspana

Agrafko fajnie ze cie kolezanka odwiedzi.Ja tesknie za ziomkami ze Śląska.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Lemurki kciuki dla was
Rokusiu zdróweczko, nie daj się choróbsku!

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dziękuję za info
Idę zdychac dalej :banghead:

http://www.srokao.pl/2013/10/rossman...m-dry.html?m=1

Wysłane z mojego GT-I9300
Karolajn,Mela -ZDRÓWKA zycze!

Cytat:

Ile?

Kurcze te bączki to masakra. Maja czasem przeraźliwie zapłacze a potem bąka słychać. Biedaczyska nasze...

http://www.emebletapicerowane.pl/fot...cambridge.html fotel kolor kremowy
http://www.mediamarkt.pl/lodowka-hot...m_campaign=xml lodówka

Też szukam chętnego do moich dwóch koszy prania

coś potwornego. Nie potrafię tego pojąć....
myślę, że ta kwota 600zł to za dwie dawki...jedna jest zawsze ok 300 i powyżej. u mnie 300 kosztowała.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Anulka, gratki za udane chrzciny

ale jestem leń, od paru dni wystawiam małą na taras na stacjonarny spacer, a sama siedzę w domu
to faktycznie zaleniuszyłaś nieźle!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:57   #1677
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
17,99
O to cena przyzwoita może zakupie

Cytat:
Moje dziecko juz dwie godziny spi na dworze.Nogi mnie bolą od lazenia i siedze na slonku w ogrodku

Skylie brawa dla tza

Lachryma dobry pomysl na impreze- poprawiny chrzcin : D
Ja dziś Maje wietrze na balkonie. Już półtorej godziny śpi, słonko świeci a ja sprzątam gruntownie mieszkanie bo zawsze tylko pobieżne bo czasu nie ma

Cytat:
Misiaczka i Sam moja Laura ma tez suche i szorstkie policzki. Stosuje Linomag Linus z wit.A i E na bazie lanoliny.
Też go mam i smaruje nim policzki. Jak myślisz od czego te poliki takie?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-07, 15:05   #1678
Rockyyy
Zakorzenienie

Misiaczka u nas wydaje mi sie ze to od śliny. Laura ostatnio slini sie i raczki do buzi pcha
Stary 2013-10-07, 15:10   #1679
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Hej

Nie wiedziałam,że oliwką też można myć,myślałam że nie domyje-dzięki za wyprowadzenie z błędu, będziemy się więc częściej kąpać w wodzie z oliwką dla dzieci Btw, wiecie jaka jestem "zdolna"? Ostatnio nasmarowałam Gabi po kąpieli kremem na słońce z filtrem 50 I oczywiście zorientowałam się dopiero po wysmarowaniu jej z przodu i z tyłu. Trzymałam kremy w jednym miejscu i ten J&J jest w żółtym opakowaniu,jak i ten na słońce z Rossmanna, dlatego pomyliłam, gapa ze mnie

Gratulacje wszystkich skończonych tygodni

Surka w dalszyzm ciągu namiętnie na ciebie głosuję za każdym razem jak widzę twój post

Ghia na latające smoczzki plecam zawieszkę do smoczka,u nas się bardzo sprawdza

Ewusia udanego weekendu u teściów

Cynamonki bardzo się cieszę,że wszystko się udało

No to gratulacje, nowa umiejętność, level up!

She,a co u Mariki? Pomaga ci w opiece nad swoim braciszkiem? Nie jest zazdrosna o małego,że więcej uwagi mu poświęcacie? Jakoś tak pomijasz ją w swoich wypowiedziach,chyba że za słabo nadrabiam forum i coś przeoczyłam.

Mam dość dzisiejszego dnia, totalny rozstrój żołądka i boleści od rana,coś mi zaszkodziło mocno Gabi na szczepieniach dzielna, pierwsze dwie nawet nie zaplakała-te w uda-ale rozkręciła się przy trzeciej-tej w ramię. Na szczęście szybko zasnęła potem w wózku no i 2 godz spacerek zaliczyłyśmy,który spokojnie przespała. Pediatrę chyba będziemy zmieniać, nie lubię jak się mnie olewa i zamiast odp na pytania związane z dzieckiem pisze sms, a po paru minutach wizyty każe się nam wychodzić,bo pani doktor się bardzo spieszy Waga Gabi 5,900, wzrost 61,5cm, głóówka 40,5, kl.piers 39, z rozszerzeniem diety kazała zaczekać do końca 4mies jednak,choć ja chciałam wprowadzić trochę wcześniej kleik ryżowy ze wzgl na to,że Gabrysia dużo i często je. No ale będziemy czekać cierpliwie.
dla dzielnej Gabi za szczepienia
i wymiarowo bardzo podobnie wyglada moja Zuza
a w sprawie kremu to...

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Idę spać. O 2 karmienie także pasuje choć trochę odpocząć
Tż jutro praca, ale skończy o 13, a nie jak zwykle o 18 i pójdziemy na spacer całą rodziną tylko żeby nie padało

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Dobranoc!

i co spacer udal sie?

Cytat:
Dobra teraz już naprawdę idę spać
Czytałam o rozwoju maluchów w wieku mojej Mai i zdecydowanie za mało czasu spędza moje dziecko na twardej płaskiej powierzchni. Ciągle miałam wrażenie że na matę za wcześnie...Maja lubi leżeć u nas na łóżku a ono miękkie jest wiec nie wiem...

Sprawdziłam też moje zapiski i coś mi mało ostatnio je moje dziecko. W ciagu doby zjada 600 ml. Hm...nie upomina się o więcej to może jej tyle wystarcza

Co do Mai przewrotu z brzuszka na plecki. Dzieci w jej wieku raczej tego nie robią i u niej też to był przypadek. Ona od urodzenia była bardzo silna (no ale co sie dziwić, kruszynki to ja nie urodziłam), więc nie zdziwię się jak mnie czymś jeszcze zaskoczy. Choć mam nadzieję że wszystko w swoim czasie

A teraz już naprawdę mówię dobranoc.
Oby moja córcia chciała zjeść o 6 rano jak wczoraj. Chociaż watpię bo jadła o 20 ostatni posiłek
u nas obrot byl w 8 tyg.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
dobry
2 karmienie o 6... to my dzis pospaliśmy.
Śniło mi się, że urodziłam Antka no i potem się okazało, że dziewicą jestem

SURKA biorę się za głosy

tak sobie myślę, że.... Oliath napisz choć słówko, bo chyba już jednak za długo Cię nie ma!

GHIA sorry zapomniałam napisać o tym drugim "becikowym". To jest jednorazowy dodatek - zapomoga rodzinna czy jakoś tak to się nazywa. Jak będziesz w urzędzie to zapytaj czy u Was jest coś takiego.
dziewica ... chcialabys

Cytat:
chnamonku tak bardzo sie cieszę, ze operacja sie powiodła.. Jeszcze trochę wytrzymajcir, Wy i Adaś.. I tez koszmar sie skończy

Witam sie niemowiaco mnie jak rozkłada to zawsze w pare godzin.. Mam taki głęboki kaszel, ze w nocy wymiotowałam bo tak bardZo mi to kaszlenie naruszyło w nocy tez miałam lekka gorączkę, a wstałam i dosłownie nie mogę mowić. Tz sie małym cała noc zajmował i coś czuje, ze dzisiaj bedzie to samo bo on zdrowszy jednak ode mnie. Oby tylko mały sie nie zaraził, trzymajcie kciuki. Przeszedł chorobę teściowej, tzta, to może i moja bez szwanku przejdzie..
lepiej juz??

Cytat:
A ja Wam powiem, ze po porodzie jak zapytałam czy popękałam to powiedzieli z nie iż e głownie krwawienie jest z obtarcia i z kawałka błony dziewiczej która mi została no jak to usłyszałam od razu po porodzie taka obolała to myślałam, ze śmiechem wybuchne, ale to podobno wcale nie takie rzadkie

agaplast witamy w klubie, widziałaś zaproszenie?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:22   #1680
tweedledee
Zakorzenienie

A u nas masakra, aż mi ręce opadają, mały prawie cały czas płacze, nocka super przespana, do południa tez git, po południu drze się tak jakby go ze skóry obdzierali, o co chodzi??? W przerwach między darciem uśmiecha się do mnie, guga, a zaraz od razu ryk i nic nie pomaga Nie mam już si ani pomysłów co zrobić, a mózg na ścianie. płakać mi się samej chce

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości