Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 08:22   #1591
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

witam się po całym dniu nieobecności
wczoraj szukaliśmy zawzięcie rano auta i nic nie było wartego kupna

potem byliśmy u mamy i tak jakoś wyszło, że w 1 pokoju spały 4 śledzie (ja, tż, piotruś i mój brat) mama się śmiała, że fote cyknie tak to fajnie wygląda
byliśmy jeszzcze u znajomych tż, wracajac zaliczyliśmy spacerek i jak wszyliśmy przed 8 z domu to trafiliśmy na 19

dziś mamy drugą wizytę z bioderkami, prosimy o kciuki

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:31   #1592
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Rota 2x320.

U nas wspaniała, przespana noc. Teraz czekam na nianieeeee eee tatę :P i mykam do Lidla obczaic dresiki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:51   #1593
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
a za czym jedziecie? tzn. czego szukacie. Moim marzeniem wielkim jest audi Q7 no moze byc Q5, z mniejszych ford s-max
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Fiazo: a czego bedziecie szukac? Tzn jakiego auta?
mieliśmy 3 marki, ale zostaliśmy przy jednej Audi A4 kombi po lifcie lub Audi A6 sedan

ja też lubie duże samochody, najlepiej takie gdzie się wysoko wsiada, ale akurat jak coś mi się podobało to dla tż nie, a razem będziemy jeździć, więc trzeba było iść na kompromis

no i rozkręciłam rozmowe o autach

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Ee moje dziecko urodziło się w 36tc 26.07 i tu moje pytanie - czy mam się martwić, że nie łapie zabawek?
nie martw się bo mój też nie łapie a wcześniej jak Twój się urodził bo 12go lipca

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie po "imprezie"
Moje dziecie zachowywało sie bardzo przyzwoicie i pozwoliło sie matce nagadac cały czas albo spała albo sobie lezała na macie.
W klubie zdjęcia z kuzynką. Mała sie śliniła okropnie i miałam wrażenie że chce mi Bianke zjesć
Ze mna zdjęcia jutro cykne bo oczywiście aparat nawalił i się nie załapałam.
Zaraz ponadrabiam
A tak moja mała sie wyszykowała na ploty

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Kejt, uważam, że teksty "kiedy dziecko śpi możesz odpoczywać" to standard. Szkoda tylko, że w tym czasie jest zawsze coś do zrobienia. Jak nie gotowanie, sprzątanie, zadbanie o siebie samą to jeszcze obowiązek nadrobienia wizażu. To tej roboty jest masę

Dlatego ja zawsze mówię, że nie miałam kiedy zrobić różnych rzeczy i wymuszam na tż większą pomoc, po co ma wiedzieć, że mogłam coś zrobić, będzie wtedy więcej wymagał bo cały czas siedzę w domu
a jak to położna w SR powiedziała "od brudu jeszcze nikt nie umarł" więc ogarniam zazwyczaj jak tż jest i zajmuje się synem

Synek
Stary 2013-10-07, 08:55   #1594
Anulka_p
Zakorzenienie

Dziewczyny, wybaczcie nieobecność, ale wczoraj chrzciliśmy się i było w związku z tym pełno roboty. Organizowaliśmy uroczystość w domu, więc zmywania, sprzątania, gotowania było w brud. Na szczęście wszystko się pięknie udało. W kościele większość mszy Michaś przespał, a kiedy ksiądz polewał mu głowę wodę chichrał się do chrzestnego.
Dostaliśmy troszkę kaski, którą odłożymy Misiowi na konto i piękny kocyk z wyszytym imieniem, datą i godziną urodzenia, wagą i wzrostem.

Przeleciałam was tylko w poszukiwaniu info od Cynamonki. Cieszę się ogromnie, że operacja się udała. Ciągle trzymam kciuki za Adasia.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:20   #1595
roxi1980
Zakorzenienie

Hej,
po kąpieli o 19,40 myślałam, że mała przysnęła na chwilkę, bo spała od 17 do 19, więc czekałam jak ten jeleń i o północy położyłam się spać... a mała wstała o 1 Drugie karmienie o 4, pobudka o 6. O 7 byliśmy już w przedszkolu w składzie ja, Norbert, Weronika i Nemo

Teraz świruje w łóżeczku pokrzykując do karuzeli, pszczółki i laleczki A ja muszę zabierać się za prasowanie Nie chce mnie ktoś wyręczyć???

Cytat:
roxi mnie chodzilo o taki dokladnie KLIK ja znow reanulta nie lubie - bo zawsze trafialy mi sie feralne egzemplarze, ale super sa wygladem
wiem, wiem, znam ten model - śliczny jest!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:32   #1596
madi82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43157401]Rota 2x320.

U nas wspaniała, przespana noc. Teraz czekam na nianieeeee eee tatę :P i mykam do Lidla obczaic dresiki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

u nas rota 300zł.

Surka klikam

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
witam się po całym dniu nieobecności
wczoraj szukaliśmy zawzięcie rano auta i nic nie było wartego kupna

potem byliśmy u mamy i tak jakoś wyszło, że w 1 pokoju spały 4 śledzie (ja, tż, piotruś i mój brat) mama się śmiała, że fote cyknie tak to fajnie wygląda
byliśmy jeszzcze u znajomych tż, wracajac zaliczyliśmy spacerek i jak wszyliśmy przed 8 z domu to trafiliśmy na 19

już druga wizyta???

Nam kazał przybyc po 3 msc...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:34   #1597
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Nam po dwóch i kolejną mamy już 16 października.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:36   #1598
ita83
Wtajemniczenie

oooo ktos mnie zauwazyl i pamieta jupiii ja ze sprzetem grajacym czyli laktatorem przy cycku i lzach w oczach bo brodawki bola - chyba dlatego ze masztna ciagnie a malo mleka leci
Stary 2013-10-07, 09:36   #1599
Samantha7
Zakorzenienie

Hej.

My zyjemy. Jestesmy u ciotki. Probowalam nadrobic, ale nie bylo jak. Ciagle cos.
Maly moj ma mega sucha podrazniona skore. Zaczelo sie od tej ciemieniuchy pieprzonej
Ma takie suche placki na buzce i wyglada jakby to egzema byla
Pod szyjka ma jakby odparzone. Jakby sie zjaral na sloncu ostrzej. Pod paszkami tez i na zgieciach pod lokciami i troszke kolankami. Nawet w pepuszku ma na zgiecie skorki czerwone. Mowie Wam jakas porazka.
W aptece babka mi piwiedziala, ze ciemieniucha to rodzaj grzybka ze jak nie zginie w ciagu kilku dni to do lekarza trzeba.
Kupilam emolium emulsje do ciala i szampon oraz linomag masc czy cos takiego.
Pl kosmetyki w USA kosztuja fortune. Za te emolium zaplacilam $55
Zwykly krem ziaja na rozstepy $11. Ceny sa podrojne.
Ja zjadlam dzis burgera z kotletem z czarnej fasoli i maly takie baki sadzil, ze szok. Ja nie lepsze.
Odpoczelam bo pospalam, ale tesknilam za malym zeby byc sam na sam. I ciesze sie ze jutro wszyscy ida do prac i szkol a my sami bedziemy.
Za Tz nie tesknie o dziwo moglby sobie na wiecej pojechac. Wisi mi to.

Mela- widzialam ze zatoki Cie mecza? Jak bylam w ciazy to bralam na to dlugie gorace kapiele gdzie ten ostry strumien lecial mi na twarz. Dokladnie na plat zatokowy. Do tego olejek peper mint i eukaliptus po kropelce do wrzatku i glowa nad miska i parowki takie z recznikiem. Smarowalam tez na zywca pepermint miedzy brwiami na noc.
No i masaz. Masujesz okreznymi ruchami nad oczami i zjezdzasz palcami po bokach nosa do dolu do ust. Robisz to opuszkami. Nalepiej jakby ktos Ci robil. Do tego wyczytalam, ze to jest tez sprawa mozgu. Chodzi o jakies sygnaly i ze trzeba glowe pichylic do dolu i potrzesc w jedna i druga strone. Smieszne to, ale mi dzialalo
I ta sol fizjologiczna jest dobra. A i przedewszystkim to nie smarkaj nosa mocno. Keciutko i najlepiej w reke nad zlewem i umyc od razu. Bo od takiego smarkania naczynia krwionosne w zatokach sie podrazniaja i jest jeszcze gorzej. Do tego od dlubania husteczka robi sie infekcja i jest masakra.
Wspolczuje bo chyba nie ma nic gorszego niz zatoki i zawalony nos.
Ja mam z tym dosc czesto problem bo mialam pekniety i mam przestawiona przegrode wiec jest masakra. Do tego mialam swira na punkcie czystego nosa i tak dlubalam ze az do krwi normalnie

Moze pozniej uda sie nadrobic.

Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:41   #1600
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wybaczcie nieobecność, ale wczoraj chrzciliśmy się i było w związku z tym pełno roboty. Organizowaliśmy uroczystość w domu, więc zmywania, sprzątania, gotowania było w brud. Na szczęście wszystko się pięknie udało. W kościele większość mszy Michaś przespał, a kiedy ksiądz polewał mu głowę wodę chichrał się do chrzestnego.
Dostaliśmy troszkę kaski, którą odłożymy Misiowi na konto i piękny kocyk z wyszytym imieniem, datą i godziną urodzenia, wagą i wzrostem.

Przeleciałam was tylko w poszukiwaniu info od Cynamonki. Cieszę się ogromnie, że operacja się udała. Ciągle trzymam kciuki za Adasia.
brawo za organzację chrztu, grzecznego Michałka i pogonionego diabełka

Ja mam dylemat...nie mam sie w co ubrac na chrzest
Wczoraj pierwszy raz wyszlam bez małego na 3 godz. w celu poszukiwania kreacj....wróciłam z czarna sukienką.....i zastanawiam sie czy wypada na chrzest na czarno...tzn z jasnym dodatkami.....itp...

Moze uda mi sie jeszcze cos dokupić,ale czasu mało...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:43   #1601
mela1234
Zakorzenienie

Sam dzięki. Kurcze ja nie mogę nie smarkać bo inaczej się uduszę. trzecia rolka papieru toaletowego od pt idzie.
Inhalacje wczoraj wieczorem robiłam. Ale o 13 i tak jestem umówiona do lekarza bo mnie to ucho zaczęło boleć. Teraz wsadziłam sobie do ucha czosnek owinięty w wacik i troszkę lepiej.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:44   #1602
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Wlasnie dzwonila do mnie kolezanka. Ta dziewczynka 2,5 letnia z Kielc (moze slyszalyscie) co ja matka utopila chodzila z Marysia do żłobka. Do innej grupy, ale zawsze ja przyprowadzała o tej samej porze co ja i stad ja kojarze. jezu ryczec mi sie chce. A matka to mi sie rzucila w oczy w pierwszy dzien bo przyszla ze swoja matka, a babcia malej i ta matka malej wygladala mi na osobe po depresji.panie w zlobku uplakane, bo w ten dzien zadzwonila i powiedziala ze mala jest przeziebiona.....

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:49   #1603
mela1234
Zakorzenienie

Evewe ja naprawdę nie wiem co się dzieje z tymi kobitami u nas ostatnio. Prawie codziennie słychać o jakimś morderstwie na dziecku. Jak można topić własne dziecko i patrzeć jak umiera? Ja debilka chodzę 5 lat i sprawdzam czy Małgosia oddycha! Nie wspominając o Alicji.
Stary 2013-10-07, 09:49   #1604
Samantha7
Zakorzenienie

O i widzialam ze gadacie o autach. Ja BMW nie lubie bo mi sie z drechami kojarzy sorry
Merole moga byc, ale te stare wersje.
Moj typ to Ford Mustang. Jezdze Hunday elanta touring. Wczesniej honda civic biegowka i jak poszlam robic tutaj prawko to egzaminatorka zapytala mnie czy jestem pewna, ze umiem tym jezdzic
Jednak jak kupila Elke to wolalam automata bo od zmieniania biegow na kazdej przecznicy przy znaku stop swira mozna dostac. Moj Tz automatow nie uznaje i musi miec biegowke jak jego brat tez.

Ogolnie wole motory ciezkie

Spadam spac.
Dobranoc

Stary 2013-10-07, 09:54   #1605
mela1234
Zakorzenienie

No tak, u was te przecznice to są porąbane. Jak byłam w Kanadzie to w Brampton (obok Toronto) ciężko było się zgubić bo wszystko w kwadracie i co przecznica to stop.
Stary 2013-10-07, 10:00   #1606
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Sam dzięki. Kurcze ja nie mogę nie smarkać bo inaczej się uduszę. trzecia rolka papieru toaletowego od pt idzie.
Inhalacje wczoraj wieczorem robiłam. Ale o 13 i tak jestem umówiona do lekarza bo mnie to ucho zaczęło boleć. Teraz wsadziłam sobie do ucha czosnek owinięty w wacik i troszkę lepiej.
Na ucho ugotuj ziemniaka i w pieluszke zawin i se przyloz
Taki babciny sposob.

Ewee- w glowie sie nie miesci
Mela ma racje. Popierd sa te baby
Biedne dziecko

---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ----------

Cytat:
No tak, u was te przecznice to są porąbane. Jak byłam w Kanadzie to w Brampton (obok Toronto) ciężko było się zgubić bo wszystko w kwadracie i co przecznica to stop.
O Boze a ja taka jakas dziwna jestem ze wiecznie sie gubie bo wszystko takie samo tu jest. Zdecydowanie wole europejskie ulice
Moja ciotka mieszkala kiedys obok kwiaciarni i przed chalupa stal taki wielki kosz kwiatow zawsze i wzieli go zabrali jedego dnia i wyobraz sobie, ze ona do domu nie mogla trafic

Tak jak w Pl mi wspollokator pomalowal drzwi od wejscia i jak poparzona latalam gdzie jest moja klatka

Stary 2013-10-07, 10:05   #1607
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Nie pole am kupowac smochodow na gieldzie zazwyczaj sprzedaje sie tam te ktore ciezko sprzedac w inny sposob. I polecam prosty sposob na sprawdzenie bezwypadkowosci samochodu- miernik grubosci lakieru pokaze wszytskie poprawki i szpachle na aucie
dlatego ja zabieram na takie zakupy brata, on czujnika nie potrzebuje, nie zdąży podejsc do auta i odchodzi nawet nic nie mówi tylko dalej
widzieliśmy passata i mówił, że nawet ok, wróciliśmy do niego i wpatrzył spaw pod maską i że był zalany

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

A my wczoraj mieliśmy usg bioderek, wszystko ok Misiek rano osrał sobie całe plecy, musiałam z nim pod kran lecieć Aaa i wczoraj pierwszy raz świadomie uśmiechnął się do mamusi

Byliśmy też u teściów, chociaż zarzekałam się, że jeszcze długo nie pojadę Ale rzygałam już telefonami od teściowej co drugi dzień, kiedy przyjedziemy, normalnie spokoju mi nie dawała. Była upierdliwa do tego stopnia, że zablokowałam jej numer i mi automatycznie ją odrzucało Ale dzwoniła wtedy do tż i chciała mnie do telefonu, bo ja "nie mam chyba zasięgu"
No więc stwierdziłam, że jak już jedziemy na te usg, to do nich jest 20 min drogi stamtąd i już pojedziemy raz na odczepnego i niech się bujają, jakoś przecierpię, bo inaczej by do nas przyjechali a mi się nie chciało ich gościć. Ale pod warunkiem, że włączą ogrzewanie na górze, żebym miała jak nakarmić małego, u nich zawsze lodówka jest w nieużywanych pokojach. A i żeby coś do jedzenia było co mogę zjeść przy kp.
No i co- przyjechaliśmy, i od razu musiałam karmić małego bo już 3.5 h minęło i głodny był. Poszliśmy na górę, a tam ziąb Nie wiem ile było stopni ale tak w moi m odczuciu z 18 max. Gdzie my w domu mamy 23 a Kubuś lubi ciepło. Musiałam się i małego jakimś kocem nakryć przy karmieniu. Skończyłam go karmić, odkryłam z tego koca a ten w ryk I nie mogłam go uspokoić, dopiero jak zeszłam na dół, gdzie się w kominku paliło, to się uspokoił. Schodzę i mówię, że zmarzliśmy i Kubuś płakał i przecież mówiliśmy, żeby nagrzać. A teściowa: "Taaak...?" Nie kur*a Włączyli ogrzewanie 10 min zanim przyjechaliśmy, to chyba logiczne, że się nie nagrzeje Sknery oszczędzają na gazie, żal normalnie.
Przychodzi pora obiadu, a teściu przynosi mi talerz- ziemniaki + kopa fasolki szparagowej Mówię, że tego nie zjem, bo nie mogę. A ten: A dlaczego? Teściowa 3 razy w ciąży była i chyba opychała się fasolą z tego wniosek. Albo po prostu mieli to gdzieś. A jak brali go na ręce to flaki mi się przewracały w środku. Ta guga do niego a mały się cieszy Jeszcze biedne malutkie nie wie, że ma babci nie lubić
Powiedziałam tż, że więcej tam nie jadę i niech mnie proszą na kolanach nawet Mają gdzieś to o co prosimy to nara.
Jedyne co z tego dobrego, to że poszliśmy na spacer do lasu to się malutkie dotleniło a ja miałam przerwę godzinną od teściowej
za bioderka
a teściwie ehhhh szkoda gadać

moja wczoraj gada z tż i pyta kiedy do kardiologa, ten odpowiada ze 17go, a ta do niego czemu tak późno jedyne miejsce gdzie udało sie zapisać na 4 a ta wymyśla

Cytat:
Wypatrzylam w tesco trampoline dla dzieciako 379 zl i zastanawiam sie czy nie kupic beda mialy juz z nadejsciem wiosny, bo pozniej ceny sa kolosalne.
trampolina fajna sprawa dla dzieci

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

A nasza kulka kończy dziś 5 tygodni. Nieźle czas leci, niedawno wracaliśmy do domu ze szpitala
A już tak pięknie się do mnie uśmiecha, że aż mi serce całkiem mięknie, jeszcze hitem jest to, że dyskutujemy sobie na tematy "a guu" i mały mi odpowiada takim gardłowym "a ghhh" moja kulka kochana

I gdyby któraś była zainteresowana, w Naturze, w szafce Catrice jest bardzo fajny korektor-kamuflaż, na cienie pod oczami boski, chociaż ma ciężką formułę. Nie widac w ogóle moich zasinien po nocach alkowych A kosztuje chyba tylko 13 zł także warto

musze zapisać bo mam naturalnie straszne cienie

Synek
Stary 2013-10-07, 10:15   #1608
Agrafka86
Wtajemniczenie

Anulka super, że chrzciny się udały. I taki kocyk to ekstra prezent

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:23   #1609
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Brawa za udane chrzciny

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

O Boze a ja taka jakas dziwna jestem ze wiecznie sie gubie bo wszystko takie samo tu jest. Zdecydowanie wole europejskie ulice
Moja ciotka mieszkala kiedys obok kwiaciarni i przed chalupa stal taki wielki kosz kwiatow zawsze i wzieli go zabrali jedego dnia i wyobraz sobie, ze ona do domu nie mogla trafic

Tak jak w Pl mi wspollokator pomalowal drzwi od wejscia i jak poparzona latalam gdzie jest moja klatka

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:28   #1610
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No nic...żeby nie marnować czasu powydawałam trochę pieniędzy
Kupiłam w końcu fotel do karmienia Mai i lodówkę naszukałam się jak głupia ale jestem zadowolona. Tylko teraz mam rozkminę czy uda się panom wnieść 2 metrowego kolosa na 3 piętro po dość wąskich zakrętach na schodach

Cytat:
fajny prezent ten kocyk

Cytat:
u nas rota 300zł.

Surka klikam

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

już druga wizyta???

tak, pierwszą mieliśmy w sierpniu

Synek
Stary 2013-10-07, 10:38   #1611
Rockyyy
Zakorzenienie

Heeej

Chatka ogarnięta,pranie nastawione.Laura zaraz idzie spac a pozniej spacerek

Cytat:
hejo
padam na ryjek - moj syn wsypal sie w dzien to teraz nie moze usnac. Malo tego przestal jesc normalnie, je 30 ml i przerwa, pozniej znow 30 ml i przerwa, a czasem z łaski 60 ml zje. po kapieli nie chcial nic, wypluwal butle dobrze ze jutro wizyta u mojej ulubionej pediatry, to wszystko naswietle.

Marys wreszcie usnela. W dzien nie pospala, bo wpadla kolezanka z dzieciakami niezapowiedzianie i marysia po godzinie wstala, wiec mialam od 19 juz jej po dziurki w nosie.

TZ jakos sie dogadal ze szwagrem, zobaczymy na jak dlugo, ale moj niesmak pozostal.

No i Marysia ma nadal katar, wiec do zloba nie idzie szkoda mi jej bo w domu sie ewidentnie nudzi, no ale coz. Raczej w srode jej nie zaszczepie.
Chyba Was skok dopadł....

Ciesze sie ze Tz jakoś sie dogadała ale po konkfiktach z rodzina (przynajmniej w moim przypadku) niesmak pozostaje zawsze.....

Zdrówka dla Mery

Cytat:
My tez mielismy dzisiaj super wieczor jak tylko tz wrocil z zajec maly zaczal wyc a pozniej doslownie sie drzec;/ jak ja nienawidze takich sytuacji kiedy kompletnie nie wiem o co klusce chodzi podziwiam te z was ktore maja taka opere codziennie i jakos funkcjonuja. ide spac

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
wczoraj bylam na uczelni, ale o 15 juz bylam w domku, strasznei tesknilam za malym
jak przyjechalam do domu to tz zrobil juz pranie, poprasowal ciuszki malego, zrobil obiad i ptysie! zrobil wiecej niz ja przez tydzien... no i oczywiscie zajmowal sie do tego malym, ja tu myslalam ze maly da mu w kosc i bedzie wiedziec ze zajmowanie sie dzeickiem to tez ciezka praca
w ogole co do wprowadzania innych pokarmow to od 4 miesiaca czyli od skonczonego 3? czyli 3 miesiace i 1 dzien??
dla Tza na pewno razem spiskują
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

bawi Cię wydojona o 4 nad ranem koleżanka o 4 rano nie jestem w stanie na komórce wykrzesać elaboratów jak niektóre robokopy tutaj... życiowe mądrości zdecydowanie nie wpadają mi do głowy o takiej barbarzyńskiej porze

i
Oj bawi.Bo ja jestem wydojona godzinke pozniej lubie Twe zyciowe mądrosci ujete w skrócie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43155382]A u nas byli znajomi, jak to miło pogadać nie tylko o kupach!
Artuś grzeczniutki jak zawsze, ponosiłam na rękach, na pół h usnął, a potem o 20 nakarmiony zasnął w łóżeczku i śpi do teraz.

U nas identycznie, więc to musi być jakiś etap rozwojowy, ale powiem o tym lekarce przed szczepieniem. We wtorek..... Już się boję [/QUOTE]
Ależ z nami tez nie gadasz tylko o kupach O skokach,jedzonku,sikach itp. (żartuje) wiem jakie to wspaniałe uczucie byc wsrod ludzi i rozmawiac nie tylko o kupach
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam ponownie mam nadzieje ze mnie pamietacie niestety u nas kryzys laktacyjny jak wczesniej sciagalam 210-240ml mlexzka to teraz mimo walki spadlo do 150-180:-( wiec nie wiem jak bedzie bo na razie to co drugi tydz mi sie produkcja zmniejsza ale nie biore tego do siebie bo wiem ze jest alternatywa mm

a teraz musze was troche sprobowac ponadrabiac
Pamietamy wbijaj do dyskusji.I dla kryzysu
Cytat:
No nic...żeby nie marnować czasu powydawałam trochę pieniędzy
Kupiłam w końcu fotel do karmienia Mai i lodówkę naszukałam się jak głupia ale jestem zadowolona. Tylko teraz mam rozkminę czy uda się panom wnieść 2 metrowego kolosa na 3 piętro po dość wąskich zakrętach na schodach
Zaszalałas
Stary 2013-10-07, 10:41   #1612
lachryma
Zakorzenienie

Anulka, gratki za udane chrzciny

ale jestem leń, od paru dni wystawiam małą na taras na stacjonarny spacer, a sama siedzę w domu
Stary 2013-10-07, 10:44   #1613
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Misiaczka to zaszalalas. Mowisz ze drobne wydalas haha

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Katerin

Misiaczka brawo za zakupy

Karolajn 600 zł za rota.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Ile?

Cytat:
u nas nocka nie najgorsza, chociaz mały wstał o 5 i już kosmosił, także koniec spania. Powydzierał mi się jeszcze rano, wiec dałam mu espumisan - nie wiem czy to baczki czy jaka cholera, mam wrażenie, że probuje cos cisnac i mu nie wychodzi, ale czy to to
Najlepsze jest to ze jutro mam gina o czym zapomniałam, a mialam pare dni wczesniej zaczac mleko sciagac :/ ciekawe czy teraz uzbieram, ile trzeba
Kurcze te bączki to masakra. Maja czasem przeraźliwie zapłacze a potem bąka słychać. Biedaczyska nasze...

Cytat:

misiaczka jakie krzeselko zamowilas i pochwal sie lodowka - ale fajtycznie drobne te zakupy zrobilas
http://www.emebletapicerowane.pl/fot...cambridge.html fotel kolor kremowy
http://www.mediamarkt.pl/lodowka-hot...m_campaign=xml lodówka

Cytat:

Cytat:
Hej,
po kąpieli o 19,40 myślałam, że mała przysnęła na chwilkę, bo spała od 17 do 19, więc czekałam jak ten jeleń i o północy położyłam się spać... a mała wstała o 1 Drugie karmienie o 4, pobudka o 6. O 7 byliśmy już w przedszkolu w składzie ja, Norbert, Weronika i Nemo

Teraz świruje w łóżeczku pokrzykując do karuzeli, pszczółki i laleczki A ja muszę zabierać się za prasowanie Nie chce mnie ktoś wyręczyć???

Też szukam chętnego do moich dwóch koszy prania

Cytat:
Wlasnie dzwonila do mnie kolezanka. Ta dziewczynka 2,5 letnia z Kielc (moze slyszalyscie) co ja matka utopila chodzila z Marysia do żłobka. Do innej grupy, ale zawsze ja przyprowadzała o tej samej porze co ja i stad ja kojarze. jezu ryczec mi sie chce. A matka to mi sie rzucila w oczy w pierwszy dzien bo przyszla ze swoja matka, a babcia malej i ta matka malej wygladala mi na osobe po depresji.panie w zlobku uplakane, bo w ten dzien zadzwonila i powiedziala ze mala jest przeziebiona.....
coś potwornego. Nie potrafię tego pojąć....

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:45   #1614
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

super ze sie udało
taki kocyk to bardzo fajna pamiatka
Cytat:
Hej,

Model śliczny

Ja dzis nie mam weny do niczego.Wszystko mnie drażni...........
Cytat:
brawo za organzację chrztu, grzecznego Michałka i pogonionego diabełka

Ja mam dylemat...nie mam sie w co ubrac na chrzest
Wczoraj pierwszy raz wyszlam bez małego na 3 godz. w celu poszukiwania kreacj....wróciłam z czarna sukienką.....i zastanawiam sie czy wypada na chrzest na czarno...tzn z jasnym dodatkami.....itp...

Moze uda mi sie jeszcze cos dokupić,ale czasu mało...
Madi ja miałamczarną sukienke i bezowy żakiet
Cytat:
Boże ja naprawde nie wiem co sie dzieje,jak mozna wlasne dziecko zabic?
Stary 2013-10-07, 10:47   #1615
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
wczoraj bylam na uczelni, ale o 15 juz bylam w domku, strasznei tesknilam za malym
jak przyjechalam do domu to tz zrobil juz pranie, poprasowal ciuszki malego, zrobil obiad i ptysie! zrobil wiecej niz ja przez tydzien... no i oczywiscie zajmowal sie do tego malym, ja tu myslalam ze maly da mu w kosc i bedzie wiedziec ze zajmowanie sie dzeickiem to tez ciezka praca
w ogole co do wprowadzania innych pokarmow to od 4 miesiaca czyli od skonczonego 3? czyli 3 miesiace i 1 dzien??
Brawa dla TŻ

Cytat:
z BMW podoba mi się auto mojego sąsiada, ale jego cena jest taka, że musiałabym chyba 25 lat pracować przy obecnych moich zarobkach To chyba ono, taki właśnie srebrny mat http://www.eurocarnews.com/media/pic...2301/13955.jpg

ja jestem fanką miłości fancuskiej jeździmy wysłużoną Laguną, ale marzy mi się Fluence, Grand Scenic, albo Megane
Ładna ta bmka Co do francuzów my nigdy ich nie będziemy mieć, wg tż za bardzo naszpikowane elektroniką Do tej pory tż robił w motoryzacji (elektryk), więc się go słucham A od grudnia będzie służył społeczeńctwu

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Laski ile placilyscie za rota?

Wysłane z mojego GT-I9300
300 zł za jedną dawkę, trzeba się orientować w aptekach, bo w aptece koło mojej chatki rota 390 zł

Cytat:
ale jestem leń, od paru dni wystawiam małą na taras na stacjonarny spacer, a sama siedzę w domu
Ja chyba zobię tak dzisiaj, bo dalej nie wróciłam do zdrowia.

Prawie gardło mnie nie boli, to przyczepiły się do mnie zielone gluty Sory za szczegóły
Stary 2013-10-07, 10:50   #1616
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka, gratki za udane chrzciny

Mnie tez sie nie chce wyjsc dzis z domu ale musze sie zmobilizowac.
Cytat:

Kurcze te bączki to masakra. Maja czasem przeraźliwie zapłacze a potem bąka słychać. Biedaczyska nasze...

Wlasnie Laura popłakuje w bujaczku i słysze te jej baki

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ładna ta bmka Co do francuzów my nigdy ich nie będziemy mieć, wg tż za bardzo naszpikowane elektroniką Do tej pory tż robił w motoryzacji (elektryk), więc się go słucham A od grudnia będzie służył społeczeńctwu

:
Idzie do woja?
Stary 2013-10-07, 10:57   #1617
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Idzie do woja?
Do straży pożarnej Będę miała prywatnego sikawkowego
Stary 2013-10-07, 11:01   #1618
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wiecie o której wczoraj mój śpioch się obudził? Zasnęła na spacerze o 19 a obudziła się o 2:30 oczywiście nie poszłam spać bo czekałam kiedy się obudzi potem pobudka o 6:30 i do 9 spała z nami w łóżku.

Nie wiem czy się chwaliłam ale odważyłam się przenieść Mai łóżeczko....na drugi koniec sypialni gdy przywieźliśmy ją ze szpitala przysunelismy łóżeczko do naszego łóżka bo musiałam ją mieć na oku
Ale teraz obie dorosłysmy do tego żeby Maja spała w swoim kąciku

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:05   #1619
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Do straży pożarnej Będę miała prywatnego sikawkowego
Faajnie
Cytat:
Wiecie o której wczoraj mój śpioch się obudził? Zasnęła na spacerze o 19 a obudziła się o 2:30 oczywiście nie poszłam spać bo czekałam kiedy się obudzi potem pobudka o 6:30 i do 9 spała z nami w łóżku.

Nie wiem czy się chwaliłam ale odważyłam się przenieść Mai łóżeczko....na drugi koniec sypialni gdy przywieźliśmy ją ze szpitala przysunelismy łóżeczko do naszego łóżka bo musiałam ją mieć na oku
krok naprzó ku dorosłości

Mykam.Laura chce jesc i spac bd wieczorkiem albo pojawie sie z telefonu

Miłego dnia!
Stary 2013-10-07, 11:05   #1620
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
za męską decyzję

u nas łóżeczko nadal jest blisko mojej strony w łóżku. ale my od razu rzucimy się na głęboką wodę, czyli przeniesiemy ją do pokoju obok

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości