|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Chyba pisałam, że w Zusie mają taki burdel, że nie mają mojego zgłoszenia 2 lata temu ze zmianą adresu i dziecko mi u nich figurowało pod adresem rodziców
to było jakoś końcem czerwca
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za obroty!A tam nie przejmuj się, nic się niestanie jak teraz to załatwisz
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
A i nie pamiętam kiedy on spal w trakcie dnia dluzej niż 1 godzinę i żeby tak zupelnie sam zasnął bez trzymania mnie chociaż za rękę...
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja jak becikowe załatwiałam, jak wyszłam z domu też spała jak zabita, do mojego powrotu. Jak tylko weszłam do domu to się obudziła. A tak to 15 minut nie potrafiła pospać (w tamtym okresie).
|
|
#4805 |
|
Wtajemniczenie
|
młody śpi już 2 godziny, jestem ciekawa od czego to zależy że raz śpi w dzień 5 godzin, a raz max godzinę
![]() jak ciepło dziś na dworze bylo, oczywiście mijałam kilka wózków z dziećmi w kombinezonie, czapie i okryte kocem
|
|
|
|
#4806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wywoływałam dziś zdjęcia, jak ten czas leci.. jeszcze niedawno czułam kopniaki, potem pierwszy płacz po wyciągnięciu z brzucha, pierwszy uśmiech
|
|
|
|
|
#4808 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=deb;43163126]A takie maluchy mogą już z niekapka pić? Pytam bo lekarka jak zaczeniemy rozszerzać dietę kazała dawać też do picia wodę albo herbatkę a nie chce dawać z butelki. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Proszę Cie nie strasz! ![]() Barwineczku dzisiaj pierwszy raz moja Hela zrobiła mi na spacerze taką masakrę Rzeczywiście 'trochę' niewygodnie jest nieść dziecko na rękach i jeszcze próbować jakoś wózek prowadzić ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Ja juz się przyzwyczailam ![]() wczoraj bylismy na obiadku w restauracji i nasz N mocno dokazywal. Obok siedzieli ludzie z dzieckiem w podobnym wieku. Siedzialo spokojnie w foteliku. Bylam w szoku ze tak się da.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy z tomme tippee taki z miękkim ustnikiem (od 4 m)tylko młody poza moim mlekiem nie chciał nic pić wcześniej więc nie używałam, ale spróbuje niedługo![]() mam dzisiaj zły dzień:/ nie wyspałam się po pierwsze, bo mody po jedzneiu o 20 padł, obudził się o 4, ale o smoku zansął więc zostałam z pełnymi cyckami i musiałam odciągąć, wstał po 7 niby spoko, noce przesypia, ale do cycków jak na razie nie dotarło:/ wcześniej odciągałam ok 23, ale stwierdziłam, że pobudzma produkcje i przestałam, no ale nie da rady 11h wytrzymąc do rana i jestem w kropce także sory ale w moim wypadku karmienie np. tylko wieczorem po pracy to iluzjamłody cały dzień marudzi:/ w aucie, w wózku, przy cycu, w łóżeczku, no tak mnie wkurzył, że jak przyszedł tż to mu się dostało, że nie pomaga i odkurza z dzieckiem w nosidełku, które w końcu śpi
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piersi też muszą się przyzwyczaić, to pewnie kwestia kilku ładnych dni, żeby mniej produkowały. Muszę sobie pooglądać takie niekapki, najchętniej chciałabym na żywo ale nie wiem czy dam radę już za 2 tygodnie chce spróbować z marchewką...z jednej strony nie mogę się doczekać miny małej, a z drugiej jakoś mi smutno i dziwnie, że już nie będzie na moich cycusiach tylko i że każdy będzie mógł jej słoiczek wcisnąć![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Wytłumaczcie mi z tym bananowcem: miksuje banana a potem pisze, żę mam dodać posiekanego banana? nie rozumiem
|
|
#4812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak to normalnie karmię![]() mały dostał wczoraj i dziś amrchewkę ale zero entuzjazmu i wypycha językiem więc odpuszczam temat, za tydzień speóbujemy jabłka ![]() co do bananowca to częśc rozganiatasz widelcem a częśxc siekasz iw rzucasz do masy
|
|
|
#4813 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdrówka dużo dyskietkę zaraz po PESELu wyrabialiśmy ![]() ![]() Cytat:
dlatego już chodzę z nosidełkiem w torbie z wózka M nie lubi wózków za bardzo...ej, właśnie, jestem od pierwszego wątku ciążowego, to może już dostanę zaproszenie? ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Mysia - mój mąż też odkurza z małą w nosidełku trzymamy kciuki za nieuciążliwość cycusiową
|
||
|
|
|
#4814 |
|
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() Młody leży na puzzlach kręci się na boki i gada, a ja w końcu mam czas żeby odpalić kompa. ![]() wczoraj miałam szpital w domu- ratowałam tżta ... wenflon, kroplówki takie tam...;p domyślcie się z jakiego powodu.... ![]() ale naprawdę był biedny dzisiaj jeszcze też choruje całe szczęście Wojtuś stał się małym aniołeczkiem
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic ale Twój mąż ma z Tobą dobrze, że sama go tak możesz poratować
![]() Mysia mówisz nie było entuzjazmu po marchewce? Ja się właśnie tego też obawiam bo jak wcześniej Lenka ładnie jadła mi wit.D i dicoflor z łyżeczki tak ostatnio zaczęła ją wypychać językiem
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-10-07 o 18:42 |
|
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
nooo gdybym mieszkała w Poznaniu to bym podskoczyła do szpitala do dziewczyn i zapodałabym mu lepsze specyfiki, a tak w aptece to tylko sól fizj i glukoza i to jeszcze w kosmicznych cenach- ale zawsze coś
![]() == dam Wam foto Bąbla jak majstruje przy pudełku grającym od karuzelki:P będzie z niego mały elektronik (po tacie ![]() )uuu Wojtkowi już się chyba leżenie znudziło...bo strasznie maruuudzii
|
|
|
|
#4817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale to moze dlatego, ze ostatnio zamiast otwierac brame kiedy mały płakał to tanczył mi przed autem jestem coraz blizej cwiczen, odpliłam filmik mel b brzuch ..... z słoikiem nutelli w rece, ale musze się najpierw zapoznac z tematem i przeciez przeziebiona nie bede cwiczyła
|
|
|
#4818 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
obadaj co i jak przecież niebędziesz się rzucać na żywioł |
||
|
|
|
#4819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co u nas to było widać tylko jak leżal na brzuszku, że głowę miał przechyloną jakby w jedną stronę.
Obecnie to zniknęło i po prostu mamy pilnować by wszystko równo robić. I tutaj też info do wszystkich, których dzieciaczki np. obracają się na początku tylko w jedną stronę lub bardziej jedną ręką sięgają. Nie ma się czym martwić. Każde dziecko ma jedną stronę silniejszą i można na to pozwalać, ale dobrze by było jakby od czasu do czasu zaktywizować drugą i pokazać, że tak można. Cytat:
Mysia, Ty z tym jedzeniem to jesteś asior. W sumie to Cię podziwiam, że tak wytrzymujesz tyle czasu. A z jedzeniem mam tak samo tzn. on je ile chce i później mu cycka nie dasz choćby nie wiem co. Cytat:
Jak się któraś martwi, że jej dziecko śpi 2x po godzinie to informuję, że mój dziś spał raz 30 min. TŻ go usiłuje uśpić a on się nie daje...więc za chwilę to straci sens bo czas na masaż i kąpiel. Ja mam jakieś nadaktywne dziecko. W ogóle nie kapuje skąd on ma tyle sił, jeszcze żeby choć nie spał cały dzień ale spokojnie leżał. Gdzie tam, on się cały czas mocuje. A to próby pełzania, a to próby siadania...ech... Jeszcze w sprawie włosów. Osobiście mam pewną masakrę po fryzjerze więc mocno biorę się za regenerację i maksymalnie chcę przyspieszyć przyrost i chciałam Wam powiedzieć, że z tego co wyczytałam na różnych blogach fryzjerskich to polecają pić 1x dziennie szklankę pokrzywy, szklankę skrzypu polnego + np. zrobić sok z jabłek i natki pietruszki. Z tego co wyczytałam żadna z tych rzeczy nie szkodzi kp. I dziś zaczynam taką kurację. Dam znać za mies. czy są efekty, ale Wam o tym piszę bo to zawsze naturalny sposób, a nie tabletki.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4820 |
|
siedzę i myślę
|
Antoś wczoraj pierwszy raz obrócił się na brzuszek
|
#4821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wzięłaś go na śpiocha? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mąż dobrą akcję zrobił pod bramą
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
nie ogarniam tu, i na fb
jestem napuchnięta jak mors, ciężko mi otwierać usta (więc żywię się wyłącznie bananowcem na osłodę), w końcu dostałam jakiś antybiotyk, tatuś kąpie dziecię i zaraz będzie kolacyjka
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście w domu pada wcześniej, już śpi![]() Cytat:
każdy ma jakiś cel ej jestem w szoku dałam małemu łapki a on się podciągnął z leżenia na plecach całkiem na płasko do siadu, bez mojej pomocy
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-chciałam się z Wami pożegnać.
Nie mam czasu do Was zaglądać i kompletnie nie wiem co u kogo się dzieje. Także życzę Wam samych radosnych chwil z maluchami i niech Wam zdrowo rosną
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co Ty
|
|
|
#4829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
młody spal 4 godziny
a wraz z pierwszą ranną drzemką 5 i 5 godz ![]() zastanawiam się czy tyko ja jestem taka walnięta, nic w domu słodkiego nie bylo to zeżarłam jego kaszkę o smaku bananowym nie dam mu jej bo jest za słodka, sama ją wciągne |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

to było jakoś końcem czerwca 

za obroty!

i musiałam odciągąć, wstał po 7
nie rozumiem

07.07.2012