Z trądzikiem do lekarza? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 18:09   #391
Erwina1234
Zadomowienie

Dot.: Z trądzikiem do lekarza?

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Echh... witajcie - cera mieszana, kapryśna, z dużą tendencją do zaskórników, płytko unaczyniona, wrażliwa i podrażniona. Nikomu takiego miksu nie życzę, ale jakoś trzeba żyć i pielęgnować, rzec by się chciało, że gorzej być nie może, ale pryszczy jeszcze ni ma
Twoja cera jest kapryśna? a jak się to objawia ?
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:13   #392
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kati1990 Pokaż wiadomość
Ja jestem tego przykładem od 2 lat choruje na układ pokarmowy, a od 6 mam trądzik, a ostatnio nawet zauważyłam poprawę swojej cery, wiec u mnie choroba układu pokarmowego nie jest związana w ogóle z aktualnym stanem mojej cery...
Z drugiej strony to i tak może mieć powiązanie, bo możesz mieć na przykład helicobactera, który na twarzy już dawno zrobił Ci masakrę, a w układzie pokarmowym dużo później, ale straszyć nie chcę, sugeruję tylko, że wszystko może być możliwe. Mogłaś też mieć problemy już wcześniej, ale dopiero dwa lata temu dały o sobie porządnie znać i się o nich dowiedziałaś. A mogło też być tak, że wcześniej miałaś trądzik młodzieńczy, ale przez te problemy on nadal się ciągnie i jest już innym trądzikiem.
Chociaż to wszystko może być bardzo naciągane i raczej nie jest możliwe to wiem, że nie zawsze problemy z układem pokarmowym są przyczyną, to też mogą być hormony, bakterie, problemy ze skórą, słyszałam nawet, że zapalenie migdałków też. O hormonach i bakterie każdy wie, ale na przykład co do innych to słyszałam opowieść osoby z nietolerancją, która sama pisała o swoich przeżyciach, zrobiła badania (nietolerancja była wywołana przez helicobactera, którego ten chłopak wyleczył antybiotykami, później sprawdzał co mu szkodzi, a co nie - wyrzucił to co mu szkodziło i poprawa była wielka w ciągu zaledwie kilku dni (zdjęcia też wstawił). Też słyszałam o osobie, która miała wycinane migdałki (nie przez trądzik), jednak po tym zniknął.
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:16   #393
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Twoja cera jest kapryśna? a jak się to objawia ?
Raz jej coś pasuje raz nie - zdarzy się, że sprawdzone kosmetyki mnie podrażnią
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:17   #394
Erwina1234
Zadomowienie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Raz jej coś pasuje raz nie - zdarzy się, że sprawdzone kosmetyki mnie podrażnią
Bo już myślałam, że Ci wyskakuje czerwony napis na czole: FOCH
Stary 2013-10-07, 19:27   #395
CiastoPanda
Rozeznanie

O! myslalam ze tylko moja tak kaprysi.
U mnie to samo.
Jednego dnia ładnie wyglada, drugiego z tymi samymi kosmetykami zaczyna sie sajgon i musze wszystko szybko zmywać.
Stary 2013-10-07, 19:27   #396
Ola Moderatorka
Ekspert

Cytat:
Nie miałam nigdy w życiu robionego rzadnego zabiegu u dermatologa, powiem więcej, nawet nigdy mi niczego takiego nie zaproponował... najchętniej zadałabym pytanie: to dermatolog robi coś więcej poza wypisywaniem recept ?
Znalezienie specjalisty nie jest rzeczą prostą. Ciekawe, czym Wy kierujecie się przy wyborze specjalisty?
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:30   #397
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Znalezienie specjalisty nie jest rzeczą prostą. Ciekawe, czym Wy kierujecie się przy wyborze specjalisty?
Przede wszystkim albo poleceniem znajomych, albo opiniami w internecie
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 19:33   #398
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Przede wszystkim albo poleceniem znajomych, albo opiniami w internecie
tak samo, zazwyczaj wybieram specjalistę poleconego przez rodzinę lub znajomych
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:34   #399
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym chciała, żeby lekarz się po prostu zainteresował. Podszedł, popatrzył, obejrzał. Dokładnie porozmawiał, przeprowadził wywiad lekarski. Jeśli będzie uważał za stosowne - wysłał na badania.

Co najważniejsze - rozmawiał ze mną - nie wypisał kolejną maść, tylko powiedział od czego to może być, co można zmienić, jak radzić sobie z nim na codzień. Chciałabym, żeby podszeł do sprawy profesjonalnie. Tym właśnie kieruję się przy doborze specjalisty - profesjonalizmem.
Stary 2013-10-07, 19:35   #400
Antymionka
Moderator

Cytat:
Ja bym chciała, żeby lekarz się po prostu zainteresował. Podszedł, popatrzył, obejrzał. Dokładnie porozmawiał, przeprowadził wywiad lekarski. Jeśli będzie uważał za stosowne - wysłał na badania.

Co najważniejsze - rozmawiał ze mną - nie wypisał kolejną maść, tylko powiedział od czego to może być, co można zmienić, jak radzić sobie z nim na codzień. Chciałabym, żeby podszeł do sprawy profesjonalnie. Tym właśnie kieruję się przy doborze specjalisty - profesjonalizmem.
No własnie tego brakuje. To jest jego praca, więc powinien ją dobrze wykonywać. Skąd ja mam wiedzieć co mam stosować w czasie kuracji? To po to do niego idę, żeby mi pomógł, a nie wypędził za drzwi z kolejną maścią.
Stary 2013-10-07, 19:36   #401
CiastoPanda
Rozeznanie

Ja sie sugeruję:
1-gdzie przyjmuje
2-jaka praktyka (czy 10lat wczesniej tez przyjmowal czy mial zastój i leży z wiedzą)
3-pogadam sobie z osobami na poczekalni
4-jak nie wie ze mam na imie Magda a nie magdalena- czyli nie patrzyl w karte
5-jak nie patrzy czyli sie nie interesuje- a w karcie zazwyczaj dołączam mase wynikow- zeby mial do wgladu-ułatwiloby byc moze rozmowe, ograniczylo pytania ktore odpowiedzią sa wyniki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 19:39   #402
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
Ja sie sugeruję:
1-gdzie przyjmuje
2-jaka praktyka (czy 10lat wczesniej tez przyjmowal czy mial zastój i leży z wiedzą)
3-pogadam sobie z osobami na poczekalni
4-jak nie wie ze mam na imie Magda a nie magdalena- czyli nie patrzyl w karte
5-jak nie patrzy czyli sie nie interesuje- a w karcie zazwyczaj dołączam mase wynikow- zeby mial do wgladu-ułatwiloby byc moze rozmowe, ograniczylo pytania ktore odpowiedzią sa wyniki
Bardzo podoba mi się punkt 4 niestety u mnie nie da się tak zrobić ale pomysł genialny
Stary 2013-10-07, 19:43   #403
iwusiakoz
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Ja dostałam receptę na Izotek razem z receptą na tabletki antykoncepcyjne bez żadnych badań i deklaracji, ale przemyślałam sprawę, poczytałam na forach i w ostateczności nie wykupiłam tego leku i na następną wizytę do tego dermatologa nie poszłam, gdyż straciłam do niego zaufanie i żałowałam wydanych pieniędzy.
Stary 2013-10-07, 19:46   #404
CiastoPanda
Rozeznanie

Jak wypisują mi recepte i piszą magdalena to wiem ze jedzie jak na poczcie- po numerku. Bywa ze ktos pyta czy magda czy magdalena, mowie ze magda a czlowiek- a jak tu jest wpisane? a ja na to- a co Pan nie widzial karty i wynikow? a sa tu jakies wyniki?
tak, poprosze , do widzenia.
Nie po to je robie, wciskam sie w kolejki i proszę o terminy zebym byla elementem schematu.
Jak roboty doslownie pach recepta- pach antybiotyk.
Tez musicie jakos sprawdzać lekarzy czy wogóle coś czytali z tego co macie w karcie. Nie bedziecie wtedy dostawac recept i beda wiedziec czy macie alergie, i ile macie lat, bo co nie ktorym ciezko skumac ze nr pesel to data urodzenia.
Stary 2013-10-07, 19:46   #405
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez iwusiakoz Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja dostałam receptę na Izotek razem z receptą na tabletki antykoncepcyjne bez żadnych badań i deklaracji, ale przemyślałam sprawę, poczytałam na forach i w ostateczności nie wykupiłam tego leku i na następną wizytę do tego dermatologa nie poszłam, gdyż straciłam do niego zaufanie i żałowałam wydanych pieniędzy.
I dobrze zrobiłaś moim zdaniem nie wiem jak można dać tabletki antykoncepcyjne bez badań..
Stary 2013-10-07, 19:50   #406
ulmich
Rozeznanie

Lekarz polecił mi picie szałwi i ona złagodziła trądzik

ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:52   #407
CiastoPanda
Rozeznanie

Ja polecam jeszcze skrzyp polny i pokrzywe- działaja tez super na włosy
Stary 2013-10-07, 20:18   #408
AngelinaR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość

A skóra ogólnie też się oczyściła ? Jak często ta szałwia?

http://s3.suwaczek.com/20150815310114.png
AngelinaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:29   #409
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shena Pokaż wiadomość
Zastanów się nad swoją kuracją antybiotykową. Oprócz w tabletkach, antybiotyki też są w żelach i pewnie nie raz je stosowałaś.Jeśli chodziłoby tylko o bakterie to już dawno nie miałabyś trądziku bo byś je wybiła tymi wszystkimi specyfikami. Raczej nie tu jest problem.
Już się podjęłam, bo nie znalazłam innych sposobów, a naprawdę się starałam. Teraz stosuję axotret-niestety silny to lek, ale mam cerę o niebo lepszą! Z dekoltu i pleców zniknęło wszystko, na ramionach czasem się jeszcze coś pojawi, twarz dochodzi najwolniej, ale i tak jest świetnie i czuję się o wiele pewniej i ładniej

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Nie miałam nigdy w życiu robionego rzadnego zabiegu u dermatologa, powiem więcej, nawet nigdy mi niczego takiego nie zaproponował... najchętniej zadałabym pytanie: to dermatolog robi coś więcej poza wypisywaniem recept ?
też się nigdy nie spotkałam z czymś innym niż tylko wypisywanie recept.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Pokaż wiadomość
Nie wiem przypadkiem czy przy zapisywaniu mi Izoteku w ogóle wspomniała cokolwiek o badaniach kontrolnych.

No to mnie przynajmniej poinformowała o "zakazie" zajścia w ciąże, badaniach cholesterolu (ale tylko raz, po miesiącu stosowania), no i że nie wolno się opalać.
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:33   #410
CiastoPanda
Rozeznanie

Erwina1234 -Nie miałam nigdy w życiu robionego rzadnego zabiegu u dermatologa, powiem więcej, nawet nigdy mi niczego takiego nie zaproponował... najchętniej zadałabym pytanie: to dermatolog robi coś więcej poza wypisywaniem recept
heureusement-też się nigdy nie spotkałam z czymś innym niż tylko wypisywanie recept.

lekarz powinien tez doradzic, powiedziec czego nie robic , mysle ze powinien tez po trochu byc psychologiem bo pacjent cierpi i przyszedl do niego...
to przykre ze musimy sie tak denerwowac przez ich ignorancję
Stary 2013-10-07, 20:34   #411
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heureusement Pokaż wiadomość
Już się podjęłam, bo nie znalazłam innych sposobów, a naprawdę się starałam. Teraz stosuję axotret-niestety silny to lek, ale mam cerę o niebo lepszą! Z dekoltu i pleców zniknęło wszystko, na ramionach czasem się jeszcze coś pojawi, twarz dochodzi najwolniej, ale i tak jest świetnie i czuję się o wiele pewniej i ładniej

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

też się nigdy nie spotkałam z czymś innym niż tylko wypisywanie recept.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

No to mnie przynajmniej poinformowała o "zakazie" zajścia w ciąże, badaniach cholesterolu (ale tylko raz, po miesiącu stosowania), no i że nie wolno się opalać.
Ja niestety też może spróbuję jeszcze raz umówię się gdzieś do dermatologa gdzie jeszcze nie byłam napewno tym razem trafię na fajnego lekarza
Stary 2013-10-07, 20:58   #412
ania2701
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość

A po jakim czasie były widoczne efekty, jeśli można wiedzieć
Pozdrawiam!
ania2701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 21:01   #413
biedron_ka
Przyczajenie

Cytat:
Ja również opinią znajomych. Jeżeli 5 osób ma taką samą opinię na ten sam temat, to znaczy, że coś w tym jest
Stary 2013-10-07, 21:13   #414
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania2701 Pokaż wiadomość
A po jakim czasie były widoczne efekty, jeśli można wiedzieć
Pozdrawiam!
Uważam, że sama szałwia nie złagodzi trądziku, napewno trzeba dodatkowo zdrowo się odżywiać.
Stary 2013-10-07, 21:51   #415
Ola Moderatorka
Ekspert

Faktycznie, coś w tym jest, że rekomendacja jest najważniejsza. Czy to samo można powiedzieć o kosmetykach, których używacie do walki z trądzikiem?
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 21:54   #416
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Faktycznie, coś w tym jest, że rekomendacja jest najważniejsza. Czy to samo można powiedzieć o kosmetykach, których używacie do walki z trądzikiem?
Jeśli decyduje się na zakup nowego kosmetyku to przede wszystkim czytam opinie na wizazu i znajomych, którzy mają podobną cere do mojej.
Stary 2013-10-07, 22:04   #417
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Jeśli decyduje się na zakup nowego kosmetyku to przede wszystkim czytam opinie na wizazu i znajomych, którzy mają podobną cere do mojej.
Ja też czytam opinie na wizażu już tak toszkę maniakalnie nie kupię póki nie przeczytam ale to dobrze wpływa, bo często mnie odwodzi od niepolecanych zakupów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 22:09   #418
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
U mnie jest tak samo, jak u dziewczyn, raczej czytam opinie na Wizażu Koleżanki mają idealne cery, więc i tak na pewno nie potrafiłyby mi pomóc.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 22:12   #419
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
U mnie jest tak samo, jak u dziewczyn, raczej czytam opinie na Wizażu Koleżanki mają idealne cery, więc i tak na pewno nie potrafiłyby mi pomóc.
Napewno nie mają idealnych, tylko się dobrze kryją ja zauważyłam ile osób ma problem z trądzikiem, jak nudziłam się w pociągu i patrzyłam na przypadkowo przechodzące osoby... Cała masa osób ma z tym problem... Nie jesteśmy same
Stary 2013-10-07, 22:16   #420
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napewno nie mają idealnych, tylko się dobrze kryją ja zauważyłam ile osób ma problem z trądzikiem, jak nudziłam się w pociągu i patrzyłam na przypadkowo przechodzące osoby... Cała masa osób ma z tym problem... Nie jesteśmy same
Oj, mają Nawet jednego rozszerzonego pora. Przyglądałam się z bardzo bliska
Nie wiem, czemu tak jest, że w moim otoczeniu nikt nie ma nawet jednej malutkiej krostki, a ja mam ciężki trądzik. Tym bardziej, że moje koleżanki potrafią żywić się prawie samymi białymy bułkami i nie spojrzeć na warzywo przez wiele tygodni, nie uprawiają sportu i często piją piwo, a ja żyję jak mniszka i nadal mam to badziewie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości