|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Witam się późną porą, nie było mnie przez dwa dni bo TŻ miał nareszcie pełny wolny weekend i chcieliśmy go wykorzystać maksymalnie, tj. zakupy, wizyta u znajomych, itp.
Zamówiłam stojak pod kosz mojżesza i kupiłam wanienkę przez internet, mają wszystko dostarczyć w tym tygodniu. Mały coś mało się rusza od dwóch dni i zastanawiam się nad przyczyną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-10-07 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
Mezaga, wiem właśnie, ze wcale nie łatwo (i całe szczęście, ze tak jest), ale no można sie zarazić i to wszystkie wiemy
![]() Senira, racja! Pomyliło mi sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2013-10-07 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Króciutki i przyjemny filmik http://codziennikfeministyczny.pl/ma...autorka-filmu/
małżeństwo z Serbii sfilmowało poród Fajnie by było, gdyby każda z nas była zdrowa, odpowiednio przygotowana i mogła rodzić w Tak przyjemnej atmosferze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zadomowienie
|
mezaga gratuluje chłopaka, współczuje problemów zdrowotnych a co do Fe do polecam buraki, buraki i ewentualnie pietruszkę w różnych formach. Aha i nie łączyć z Mg.
![]() milka-pilka grunt, że dzieć zdrowy, nos obejrzysz po porodzie ![]() u mnie też były dwa dni, kiedy odczuwałam takie słabe, jakby przytłumione ruchy i ani słodkie ani żadne boki nie ruszały Młodej, dopiero jak mnie pies wyprowadził na spacer to się obróciła i teraz ćwiczy dla odmiany judo. Także spokojnie, pewnie jest jakoś inaczej ułożone i wkrótce się okręci ![]() Kupiłam sobie pończochy na żylaki i teraz będę w domu śmigać w pończochach- taka jestem rozpustna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Rozeznanie
|
Hey Dziewczyny, w końcu nadrobiłam ostatnie trzy dni i już zamierzam być na bieżąco... Aż do następnego weekendu
![]() ![]() ![]() ![]()
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj pierwszy raz na zajęciach w szkole rodzenia z tż
![]() ![]() Tematem przewodnim był dzisiaj 'bezpieczny maluch' także dowiedzieliśmy się co robić w krytycznych przypadkach ![]() Zjadłabym budyń czekoladowy ![]() ![]()
![]() |
#942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może ortopeda coś Ci poradzi na to spojenie. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Jutro rano mam wizytę w szpitalu. Najbardziej boli, że trzeba wstać o 7. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
heh zobacze co to będzie za kulfonik
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Vacuity cieszę się, że będziesz mogła spędzać z mężem więcej czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Byłam dziś na zakupach i znów nakupiłam w SH ciuszki dla Małego ![]() ![]() Ale chyba trochę za długo chodziłam, bo coś mnie brzuch pobolewa :/ Cytat:
Cytat:
![]() Jest przesłodka ![]() ![]() ![]() A niech będzie, też się pochwalę ![]() ![]() U mnie zawsze w domu był pies i nie wyobrażam sobie, zeby moje dziecko wychowywało się bez niego ![]() ![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() Mezaga a może akurat uda się parka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |||||||
Gang Iren
|
Cytat:
Moze i ja sprobuje... Cytat:
Ja nie jestem generalnie tylko kociara,lubie wszystkie zwierzeta. Moje dzieci,nie sa chowane pod kloszem,maja kontakt z zarazkami i poki co dobrze na tym wychodza. Kot jest regularnie badany,szczepiony,odrobac zany. Co do teorii kot= bezplodnosc to moge zrobic tylko jedno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie,ze ok z szyjka. Co do spojenia to nie wiem jak to jest do konca,ale znam kilka kobiet,ktore mialy problemy ze spojeniem i rodzily naturalnie. A ciebie boli to spojenie? Bo mnie bardzo,ale nie mam pojecia jak to jest u mnie zrozchodzeniem sie,bo mi nie zbadali... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O,a co to za wizyta? Oj o 7 to nie az tak zle. Dasz rade ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Jaki wspanialy!!! ![]() Nie moge doczekac sie kiedy bedziemy miec psa. Moze juz kolo wiosny/lata ...
![]() |
#946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Vacuity, gratuluję, pani plutonowa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zadomowienie
|
Sharey przepiękny pies! Wytuliłabym go na śmierć! Uwielbiam duże psy.
Moi sąsiedzi mieli takiego, ale bardzo szybko im się znudził i oddali go ![]() Ależ mam za*ebi*tą zgagę ![]()
![]() |
#949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z Pandą chodzi spać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Gang Iren
|
Ja lubie wszystkie psy,ale duze tez najbardziej.
Chcialabym miec akite,ale kwestie rasy naszego przyszlego psa musimy jeszcze przemyslec.
#951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dla sąsiadów ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Akity to piękne psy, ale są też bardzo groźne, szczególnie jeśli się ma dzieci. Taka moja znajoma miała hodowlę tych psiaków i pewnego razu rzuciły się na nią i jej córkę :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
No,nie ukrywam,ze twoj pies szalenie mi sie podoba. Tu jeszcze musialabym miec zgodnosc z mezem,a on jest dosc wybredny. Jak mowilam mu o nowofundlandzie czy bernardynie to nosem krecil... ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
O tym,ze grozne nie slyszalam,ale wymagaja na pewno wiele pracy i konsekwencji. Nie jest to pies latwy i raczej nie zdecydujemy sie na niego,chociaz jest to taki wspolny typ moj i meza. Mysle,ze moze w przyszlosci,gdy dzieci dorosna.
![]() |
#953 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A wizytę mam typową u położnej w 28tc z pobieraniem krwi. I dodatkowo wizytę u gina, z racji choroby tarczycy w dzieciństwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() jestem dosłownie przeorana ![]() nadrobię sobie jutro. dopiero wykąpałam się, zjadłam kolację, i zaraz idę spać bo padam z nóg. Wróciłam z tego szpitala od koleżanki ![]() Byłam tam ponad 14godzin od 8 rano do 22. tak na szybko napiszę... bardzo się cieszę, że tam byłam!!!! było naprawdę suuuper ![]() ![]() pierwszy raz widziałam dziecko kilkanaście minut po urodzeniu ![]() ![]() pierwszy raz miałam okazję przez tyle godzin obserwować z boku kobiety po porodzie, pracę pielęgniarek i położnych na odziale ginekologiczno-położniczym plus noworodków, ich nastawienie, pytałam o różne sprawy położnych i pielęgniarek , dla mnie to szczególnie cenne przeżycie, bo sama tam planuję rozwiązanie. Praktycznie wszystko mi się podobało ![]() ![]() ![]() Spotkałam i zaczepiłam:P położną, która miała wykłady o karmieniu piersią na warsztatach bezpieczny maluch. Pogadałam z nią tak od serca o karmieniu po cc, złota kobietka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pokaż mężowi szczeniaczka to na pewno się zakocha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pamiętam, nie zapisałam niestety nazwy zamiennika, jutro się dowiem. Wiem tylko, że kosztował około 63 złotych, noworodek dostanie pół dawki (jutro rano, niecałą dobę po porodzie), tatuś kupował zamiennik w aptece. Rodzice już na izbie przyjęć powiedzieli, że chcą podać zamiennik, pielęgniarka zapisała i kazała zawiadomić lekarkę (ponieważ to ona wypisuje receptę na zamiennik), nie było żadnych problemów ![]() ![]() ![]() idę a kime, dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() PawMaj - świetna z Was rodzina! ![]() ![]() ![]() Mezaga, no to super, gratuluje synka! Ciekawe,czy do parki będziesz miała także córeczkę ![]() ![]() ![]() Przy okazji mam pytanie,czy któraś w czasie ciąży zaznała smaku rwy kulszowej? Interesuje mnie, jak ją rozpoznać, bo ja mam coś jakby wlasnie to. Okrutnie boli mnie prawa pachwina, noga, ból jest promieniujący, nadchodzi jakby od pleców, idzie w pośladek, pachwinę, udo, potem całą nogę. To jest chwilowe i krótkotrwle, ale boli tak,ze mam ochote wrzeszczeć! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zwierząt to ja od małego miałam 3 psy, z 5 kotów ( takie domowo-podworkowe , więc niestety jeden zginął tragicznie po kołami auta na ulicy, inny zaginął, 2 naturalnie), 3 świnki morskie miałam, papuge ,obecnie rybki mam, kota Bibe , psa Atosa, a tata ma ze 100 gołębi...bezimiennych... ![]() Miałam w planie spanie do 9 conajmiej i dupa ...mamę dziś wypisują ze szpitala i już nie mogę się doczekać ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-08 o 07:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Chyba się nie wyspałam . Mały wieczorem sobie brykał w nocy i nie mogłam zasnąć . A dziś jadę do SR ogólnie nie chcę mi się ruszać z domu no ale cóż zrobić jakoś tam dojadę może coś ciekawego dziś będzie na zajęciach . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.