Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 01:54   #4921
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Mysia, mój też zrobił to samo, tylko, że podniósł się trzymając ręce TŻ'ta.

Hm...Diabli...pozazdrości łaś mi tego przybierania D.na wadze i dziś wsadziłam go na wagę ( choć to nie dzień ważenia) bo coś dużo od wczoraj kup wali i mam na wadze tylko +20 po 4 dniach. Jak mi w czw. wyjdzie, że przybrał w tygodniu tylko 50 gram to się wkurzę.
no cos Ty nigdy nie zazdroszczę i nie wkurzaj się! poczekaj kolejny tydzień, obserwuj małego i już. pisałam już wiele razy, ze u nas Nela nie przybiera w tydzień nic albo 20 gramow (raz chyba nawet spadla), a później bach 0,5kg w tydzień.
zobacz ile dziewczyn nie wazy swoich dzieci i spia spokojnie...

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ale mnie TŻ rozzłościł, że myślałąm że go rozszarpie.. wrrrr

Praktycznie w ogóle mi nie pomaga przy Wojtusiu.. Chyba, że dre się na niego, że ma mi pomóc. A i to zawsze jest zaraz zaraz... Bo to bo tamto..

Niunio zaczął płakać nie chciał cyca. A to w ogóle już byla jego pora do kąpania i do spania. To ja do TZta, że kąpiemy zeby przygotowywal- chociaż tyle niech zrobi.

To on nie teraz bo są wiadomości i że dopiero jak się skonczą. Taki mnie nerw wziął..

Wykąpałam Wojtusia sama, w wannie, kąpiąc się razem z nim.. I jak już go położyłam spać to mężowi takiego moralniaka walnełam. Ze ma dziecko w dupie, ze wszystko jest ważniejsze od niego, że po h..u..ju z niego ojciec. Że następnym razem jak będzie ryczeć to niech mu po prostu wytłumaczy że go gówno obchodzi ze płacze bo ma ważniejsze sprawy jak oglądanie telewizji.. Powiedziałam, ze w życiu trzeba mieć jakieś priorytety, ale widać, że jego włąsne dziecko to nie jest w nich zbyt wysoko.. że nawet 5 minut nie może poświecić.. bo zawsze wszystko musi byc pod niego ustawione.. że przy dziecku nie ma czegos takiego jak wolne czy urlop.. ciekawe co by było jak dziecko by było głodne a ja bym sobie stwierdziła no sorry nie teraz teraz są wiadomości , potem sobie pooglądam jakiś serial i może jak mi się zechce to Cię nakarmie..

No i jeszcze mu gadałam i gadałam.. A on na koncu stwierdził, że nie wie o co mi właściwie chodzi i czego się czepiam, bo on nic takiego nie zrobil
smutne, ale chyba najbardziej to, ze nic nie dotarlo...może następnym razem trzeba placzacego malucha oddac tacie i wyjść na dlugi spacer?

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
noż ja pier....przegiął, no sorry ale dziecko ma pierwszeństwo zawsze, ja nie raz nie mam kiedy zjeść:/ ja bym mu zaniosła dziecko na kolana i niech ogląda z wrzaskunem
ja tez dałabym obojgu buziaki i zyczyla miłego wieczoru...

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
to pewnie jutro nic już nie znajdę, fajne te swetry? ja ostatnio kupilam tam bodziaki i są świetne, kilkanaście prań i wygladają jak nowe, a ze smyka jak mialam to po 3 praniach cale zmechaciły się
chyba bardziej oplaca się teraz kupic w tesco F&F pieciopak za chyba 32zl (30% rabatu na dziecięce)

Cytat:
No bo jakoś ta waga jest dla mnie wyznacznikiem zdrowia i nie umiem sobie przetłumaczyć, że np. przybierze po 50 gram, podczas gdy powinien 100 i wszystko jest ok...
Zobaczymy co będzie w czwartek i w kolejnym tygodniu
Nelusia jest zdrowa jak rydz i zobacz jak ona mi przybiera...powinnam być zalamana. wyluzuj teraz już dzieci nie musza tak pedzic z waga Darus dużo więcej się rusza, wiec spala trochę więcej niż jak lezal i nie fikal.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
szkoda ,ze w mojej wsi nie ma lidla

bo bodziaków z długim rękawem mam jak na lekarstwo...
tesco

---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
my po rehabilitacji Zostałam pochwalona, że należy mi się duża czekolada. Mała lepiej. Wystarczy jednak 2 razy w tyg, ale musze bardzo dużo ćwiczyć
suuuuuper. nie zapomnij sobie kupic tej czekolady! największej!

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
No ale jak je biore? Że kładę na brzuchu? Dobra nie mam wanny tak w ogóle a pod prysznicem się z nią nie zmieszczę ale takam ciekawam

może sąsiedzi udostepnia to sobie spróbujecie

Cytat:
Daro tak samo Rajty królują, tylko mimo, że kupione na 68-74 to jakieś takie są za długie i zakładam skarpety na dół by mu nie wisiały stópki
hehe przypomnialyscie mi jak doktorek od bioderek kazal nam wyrzucić rajstopy, bo one sa szyte na chinczykow pokazywałam mu, ze one naprawdę niezle się naciagaja - mala miała je sporo za duże dziwny gość.

Cytat:
Dzięki Cloche...wiem, wiem, że ja mam z tą wagą schizę, ale no...po prostu mam. Zobaczymy co nam tam wyjdzie w ten czwartek. No 7kg już powinien mieć
na forum jest jeszcze garstka dzieciakow, które tej wagi nie osiagnely, a sa starsze od Darka!!!

---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

Cytat:
leżę w wyrze i zasypiam..myć mi się nie chce,,,;/ chyba będę brudasem
czyli bardzo dosłowne: leze i pachne

Cytat:
właśnie szkoda mi dziecka bo on by się jakoś zamknął na widok telewizora tylko ja go nie chce oglupiac.. no i jak pore spania się przegapi to on potem ma problemy ze spaniem i kto go w koncu by musial uspokajać - ja bo TZ by nie dał rady..
czas najwyższy zeby dal sobie rade. musisz to sobie w glowie uswiadomic, a jego postawić przed faktem dokonanym

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
u nas na noc królują pajace
u nas tez, w nocy pajacyki. szukam takich z klapka na pupie na później := ale nigdzie nie mogę znaleźć
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 02:08   #4922
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Super!
super super. niestety trzeba czekac do 4 tyg. na odbior, wiec troche to wszystko będzie trwalo... i znow syf wybijanie futryn, szpachlowanie, gipsowanie, malowanko. wymyslilismy sobie nowa podloge, wiec trzeba zerwac obecne panele...ale damy rade. zaczynamy od pokoju Nelkowego. cudnie będzie miała

NADROBILAM CZAS NA SPANKO! kolorowych.
Stary 2013-10-08, 04:04   #4923
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

wiem ze cynamonowa sie u Was rowniez udziela wiec prosze -->https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1823

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 05:27   #4924
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Super, że takie postępy! A tak się martwiłaś - i widzisz, pięknie z małą ćwiczysz i Twoje ćwiczenia są dla niej najlepsze skoro zmniejszyli Wam ilość ćwiczeń w tygodniu. Oby tak dalej teraz tylko cierpliwości Wam potrzeba
oj takDużo cierpliwości, bo mała się wkurza przy ćwiczeniach, ale wszystko dla jej dobra
Cytat:
leżę w wyrze i zasypiam..myć mi się nie chce,,,;/ chyba będę brudasem

Dobranoc
masz pozwolenie
Cytat:
właśnie szkoda mi dziecka bo on by się jakoś zamknął na widok telewizora tylko ja go nie chce oglupiac.. no i jak pore spania się przegapi to on potem ma problemy ze spaniem i kto go w koncu by musial uspokajać - ja bo TZ by nie dał rady..

własnie nie mam się jak zemscic.. nie mam na niego bata... mogę nie sprzątać, ale to ja głownie siedze w domu wiec ja bedę ten balagan oglądac.. jemu syf nie przeszkadza..
Mogę nie gotować- ale to on sobie pojdzie do knajpy i sobie zje.. glodny chodzic nie będzie.. a nawet możę lepiej bo sobie zje co mu się bedzie chcialo.. tylko ze wtedy ja nic nie zjem bo ja sobie z malym do knajpy nie pojde...patowa sytuacja..

jutro własnie ide.. i mam wszystko w dupie.. w lodówce jest 200 ml mlekczka i niech się dzieje wola nieba,,,

klask i:
mamuska stanęla na wysokosci zadania i dzielnie cwiczyla dziecia
szkoda, że facetom tak szybko opada euforia posiadania dziecka i myślą, że dziecko się samo sobą zajmie A im starsze, tym więcej trzeba będzie uwagi poświęcic...
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to nadrobiłam, naszprycuję się prochami i mykam spać dobrej nocy
i jak minęła nocka??

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

suuuuuper. nie zapomnij sobie kupic tej czekolady! największej!

na forum jest jeszcze garstka dzieciakow, które tej wagi nie osiagnely, a sa starsze od Darka!!!

---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

czyli bardzo dosłowne: leze i pachne

czas najwyższy zeby dal sobie rade. musisz to sobie w glowie uswiadomic, a jego postawić przed faktem dokonanym

u nas tez, w nocy pajacyki. szukam takich z klapka na pupie na później := ale nigdzie nie mogę znaleźć
oj czekolady nie jem, bo boję się o jej brzuś, ale na kakao sobie pozwalam:P Ja to bym całą czekoladę wtrąbiła
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wiem ze cynamonowa sie u Was rowniez udziela wiec prosze -->https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1823
dzięki za info.
Stary 2013-10-08, 05:52   #4925
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
tak łyżeczką, ale jak robiłam kaszkę wg przepisu to jest tak rzadka że nadaje się bardziej pod butlę. A moja z butli pić nie umie.. mam wszystkie rozmiary aventu i du.pa, mała umie tylko pić z gotowych buteleczek i smoczków do nan, tak jak jej podawali w szpitalu gdy po cesarce pokarmu nie miałam. Trenujcie aż do skutku, jak wypcha to zgarniasz i od nowa, mały jeszcze nie powinien wiedzieć co to bunt
No widzisz teorie są różne...znowu jak czytałam to jak dziecko wypycha to znaczy, że nie jest gotowe i należy odczekać parę dni i spróbować znowu. Niektóre dziewczyny takim sposobem do 10 miesiąca karmią tylko piersią.
Ja mojej nie mam zamiaru wpychać, ale mam nadzieję, że sama nie będzie dużo czasu potrzebować tylko w miarę szybko się ogarnie i zechce jeść z łyżeczki.

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Cytat:
pyszny był

część miksujesz, część kroisz
Dzięki, chciałam się za niego dzisiaj zabrać ale patrzę a mąż mi zeżarł wszystkie banany

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
spoko pozwalamy, my nie poczujemy jak będziesz śmierdzieć

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Cytat:

kąpiel wyszla super.. Tylko ja nie mam wanny, tylko mam głęboki brodzik w prysznicu.. taki spory jak na brodzik bo ma 120 cm dlugości.. Ja siedziałam i na dloniach opieralam głowke i barki Wojtusia a on sobie machal nozkami we wszystkie strony.. Fajnie bo mógł się chlapać do woli a łazienka nie ucierpiala

Ale zazdraszczam takiego prysznica! Też bym się z małą popluskała ale do naszego brodzika ciężko mi się będzie zmieścić. Chyba odwiedzę rodziców posiadających wannę

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Moje dziecko postanowiło dziś obudzić nas o 5...pofikała godzinę i poszła dalej się drzemnąć
Stary 2013-10-08, 06:33   #4926
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Jakie to smutne ;(

Dobry, juz nie spimy, kijowy mam humor

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 06:48   #4927
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Jakie to smutne ;(

Dobry, juz nie spimy, kijowy mam humor

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
Straszne, że takie maleństwa już takie poważne operacje muszą przechodzić i ich życiu coś zagraża...nie do wyobrażenia to wszystko
Stary 2013-10-08, 07:14   #4928
Mysia mysz
Zakorzenienie

Laski can organizuje zamówienie z walmartu i tam są te smoczki amerykańskie soothie po 3 dolce jakby któraś szukała

http://www.walmart.com/search/search...straint=976759

nasz je ciamka chętnie ale wypadają i wolę dynamiczne lovi

straszne te wieści od cynamonka ale mam nadzieję, że to ostatnie chwile grozy

Justi, nie chcę czekać z kaszką bo chce zrobić gluten pod osłoną piersi, a chce karmić jeszcze 2 miechy będzie musiał butlą przeżyć na razie tą jedną łyżeczkę

młody spał 11h i cycki wytrzymały bez odciągania

zaczynam przygotowania do eksmisji młodego na razie chce żeby się bawiłw jego pokoju, bo tamw ogóle nie bywał,potem drzemki w łóżeczku turyztycznym a dopiero potem przestawiamy łóżeczko cieszę się z korzyści jakie daje jego eksmisja od nas z pokoju i wiem, że to najlepszy czas ale będę tęsknić
Stary 2013-10-08, 07:57   #4929
xal
Zakorzenienie

Cytat:
To on nie teraz bo są wiadomości i że dopiero jak się skonczą. Taki mnie nerw wziął..
To się nie odwraca i nie robi samej, to się wyłącza TV

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:59   #4930
vil84
Wtajemniczenie

jejjj mam nadzieję że Cynamonkowy Adaś szybciutko dojdzie do siebie

u nas fajna nocka mimo że Przemek tyle spał w dzień - zjadł o 5.30 i pospał do 7.30 prawie się wyspałam, gdyby nie to że mam taki niedobór snu że z 5 takich nocek by się przydało

ale idziemy zaraz do przychodni na osłuchanie płucek i oskrzeli bo nie podoba mi się jego kaszel. taki "szczekający"

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:02   #4931
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Laski can organizuje zamówienie z walmartu i tam są te smoczki amerykańskie soothie po 3 dolce jakby któraś szukała

http://www.walmart.com/search/search...straint=976759

nasz je ciamka chętnie ale wypadają i wolę dynamiczne lovi

straszne te wieści od cynamonka ale mam nadzieję, że to ostatnie chwile grozy

Justi, nie chcę czekać z kaszką bo chce zrobić gluten pod osłoną piersi, a chce karmić jeszcze 2 miechy będzie musiał butlą przeżyć na razie tą jedną łyżeczkę

zaczynam przygotowania do eksmisji młodego na razie chce żeby się bawiłw jego pokoju, bo tamw ogóle nie bywał,potem drzemki w łóżeczku turyztycznym a dopiero potem przestawiamy łóżeczko cieszę się z korzyści jakie daje jego eksmisja od nas z pokoju i wiem, że to najlepszy czas ale będę tęsknić
No ladnie organizuje zamowienia a z nami sie zegna oj nieladnie:p

Cytat:

trzymaj sie kochana i kciuki za mlodego

Cytat:
rozbawilas mnie jeszcze w ciąży gdybys tam biegala - zrozumiałabym, ale teraz to biegaj wokół warzywniaka

dawno nie polecałam zadnych filmow:
- 1000 Lat Po Ziemi / After Earth 2013
- Noc Oczyszczenia / The Purge 2013 (sredni, ale ktoś miał niezły pomysl)
- Iluzja / Now You See Me 2013
- Intruz / The Host 2013
- Połączenie / The Call 2012

sto lat Zuzka! ciotka ma trochę spóźniony refleks hehe.

dawno Was nie było co tam slychac? jak Niki? nadal jest taki wymagający? i co z Twoja dieta? przestalas się już katować :P podnosisz nam poprzeczke! pewnie już rozm. S, a my tu wieczne dyskusje o ciastach

najłatwiej zastepowac codziennie jeden posiłek więcej, tak by male jelitka mogly się przestawić. u nas tak to miało wygladac, ale w praktyce wyszlo trochę inaczej. w każdym razie znow jesteśmy tylko na cycu i jestem z tego baaardzo zadowolona.

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

dobrze, ze nie wziela nożyczek i sama nie poprawila, żeby było lepiej

ale jaki musial być dumny z tych umytych podlog hehehe.

pomysl swietny, ale fajnie byłoby pisać tym tylko o jakiś ważnych sprawach, które tu mogą umknąć...dzisiejszy czat "o d.u.p.c.e maryni jest niemożliwy do przeczytania/nadrobienia i trochę to irytujące, ze non stop pojawiaja sie nowe powiadomienia. trzeba to jakos inaczej zorganizować

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

hmm, znajomej lekarz powiedział to samo, ze jeszcze się nie wyksztalcilo, ale ma czas...i ze spokojnie maja przyjść do kontroli za 2-3 mies. (jej synek jest tydzień starszy od Neli) zatem luuuuz będzie ok.

hmm, a jesteś pewna, ze glownym winowajca jest Nikos i nocne wstawanie? bo jak dla mnie nadalas sobie naprawdę szalone tempo zaraz po porodzie: dieta, bieganie, ćwiczenia...może dlatego dla rodzicow wyglądasz "mizernie", bo organizm jednak jest tym wszystkim osłabiony. wiadomo, ze młode matki maja trudne początki, ale później podobno jest jeszcze gorzej i nie odbierz tego zle, ale dla mnie wyjaśnienie "nie chce już karmic, bo jestem zmeczona" jest trochę takie hmm na wyrost kazda matka jest zmeczona. w nocy żeby dac butle tez będziesz musiala wstać. co więcej trzeba będzie wstać drugi raz żeby ja umyc

a jeśli to wpadka? znam kobiete, która siedziała na wychowawczym z pierwszym dzieckiem i "pojawila się" kolejna ciaza . zatem wychowawczy, cieszyla się, ze odchowa parke i pojdzie do pracy, bo na pomoc nie może liczyc. ciężko im bylo, bo maz pracowal non stop żeby to jakos ogarnąć. starszy poszedł do zerówki, młodszej szukali miejsca w przedszkolu i bach kolejna ciaza...pomimo antykoncepcji. ona zalamana, maz "obrażony na caly swiat", lekarz skwitowal, ze jest szalenie plodna (pochodzi z wielodzietnej rodziny). i znow kolejne 3 lata jest skazana na siedzenie w domu. a już miało być im lzej i tak pięknie. ona naprawdę marzyla o powrocie do pracy...a wszyscy wokół szeptają, ze sa nieodpowiedzialni, ze pewnie chcą zyc z dzieci i pomocy państwa, ze facet biedny, a ona wygodna...roznie to jest.

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

dzięki. ciuszki - takie naprawdę fajne pakuje według rozmiarow do workow prozniozych i chomikuje dla Nelkowej siostrzyczki albo kuzynki, bo Szymek tez chce siostrę a pozostale rozdaje innym mamuśkom albo sprzedam na all.

ktoś musiałby być desperatem żeby przegladac wszystkie nasze watki i polować na zdjęcia nikt na nich nie jest w negliżu, wiec wstawiam. mysle, ze fb ma dużo gorszy regulamin jeśli chodzi o prywatność zdjęć wiec na jedno wychodzi.

---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Banka jak te moherowe osiedlowe babcie - siedzi w oknie i na Ciebie czatuje wielki brat! hehe wielka Banka

nie wiem czy widzialyscie - nowość DADA
http://www.dada.pl/#p3
Hhehehehe u nas deficyt warzywniakow hehe
Tak filuje na sasiadow hehe maly na plecy i obserwujemy co sie dzieje hehe niech sie uczy za mlodu hehhe
Ide z D. Do endokrynologa kciuki trzymac ciekawe cY podskoczyl w gore

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 08:10   #4932
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
sa znieczulenia po których odrazu można karmić dziś bralam i pytałam swojej dentystki o to
Ja miałam czymś nasączany wacik i wkładany na chwilę do zęba no i wiercenie na kilka razy po troszku. Ale to tylko wymiana plomby, czułam mniejszy ból.
Cytat:
hehe, podbeskidzka góraleczka
Może być zagłębie, podbeskidzie, śląsk cieszyński, ale na typowy śląsk miałam zawsze alergię

Paulinka leży na macie, pokombinowała i jest przy brzegu, łapie rączkami pałąk i wgryza się w niego

Stary 2013-10-08, 08:10   #4933
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
no i o to chodzi że nic nie zrobił faceci bywają tępi

współczuję bólu i łączę się ze swoim bolącym dziąsłem i wyrzynającą się ósemką

a co do kaszy to ja planuję dawać zwykłą

nie mów nawet, bo jem jak świnka, i co z tego że kupiłam sobie karnet na fitness jak mam siedzieć tydzień w domu..a to oznacza że będę piec i jeść
Malo tego, w takim razie powiem jestem za wrzucaniem pomyslow na obiad (jak za starych dobrych czasow, wtedy co kazda co rusz miala na cos ochote, a pozniej cale forum szlo do garow )

Tak w ogole to czesc
Stary 2013-10-08, 08:20   #4934
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
No ladnie organizuje zamowienia a z nami sie zegna oj nieladnie:p
.
kocham Was

Właśnie to jest jeden z powodów przez które się z Wami pożegnałam.
Zamówienia pochłaniają mi tyle czasu....
A nie chcę do Was wpadać na zasadzie - mam 5 min to napiszę co u mnie-bo to jest samolubne i goopio mi z tym, ze nie mam czasu normalnie usiąść i z Wami porozmawiać...

Dlatego będę zaglądać i Was podczytywać ale pisać już raczej nie będę.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:32   #4935
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
najpierw wrzucam, bo zapomnę http://www.srokao.pl/2013/10/rossman...emium-dry.html a teraz biore się za nadrabianie - dwóch dni ale cos za cos...mamy szafe, komode, panele, farby...remont czas zacząć
dobrej zabawy przy remoncie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Trzymaj się

Cytat:
o mamoooo, nasz tatuś wyrzucilby Cie z domu dla niego nawet mieciutka szczoteczka NA PEWNO drapie w glowe i trzeba corke czesać baaaaardzo delikatnie
trzeba mu pokazać tą scenę z babies jak murzynka traktuje główkę dziecka brzytwą

Cytat:

pomysl swietny, ale fajnie byłoby pisać tym tylko o jakiś ważnych sprawach, które tu mogą umknąć...dzisiejszy czat "o d.u.p.c.e maryni jest niemożliwy do przeczytania/nadrobienia i trochę to irytujące, ze non stop pojawiaja sie nowe powiadomienia. trzeba to jakos inaczej zorganizować
ja się już z czatu wypisałam bo to ponad moje siły

Cytat:

ja ostatnio dorwałam 2 w lumpie, ale tak to nie widziałam ich po sklepach

Cytat:
dziękujemy za info
biedny Adaś

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
i jak minęła nocka??
dziękuję, nawet nieźle. co prawda nie wiem kiedy mały wylądował u nas w łóżku, bo pamiętam że go dokarmiałam po 22, a jak się obudziłam po 3 to on już z nami spał wtedy na spokojnie poszłam sobie ulżyć w bólu, a ten obudził się dopiero 4.40 na karmienie

Cytat:

świetnie ci śpi, też tak chcę

wczoraj mój mąż miał dyżur przy dziecku, i po całym dniu doszedł do wniosku że mamy dziecko jak z bajki - mała syrenka

poza tym zbulwersował się że małemu perwersyjne kołysanki śpiewam, a chodziło mu o to: kochał ją król, kochał ją paź, kochali ją oboje, i ona też kochała ich, kochali się we troje i teraz przy tej zwrotce mam wizje trójkąta miłosnego przez niego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:36   #4936
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
zobacz ile dziewczyn nie wazy swoich dzieci i spia spokojnie...
potwierdzam, jestem przeszczesliwa, ze nie mam wagi w domu i nie musze wazyc mlodego na kazde pierdniecie zycie jest piekne! (ciekawe co powiem po kontroli lekarskiej )
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:38   #4937
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Malo tego, w takim razie powiem jestem za wrzucaniem pomyslow na obiad (jak za starych dobrych czasow, wtedy co kazda co rusz miala na cos ochote, a pozniej cale forum szlo do garow )

Tak w ogole to czesc
o! to jest genialny pomysł! jak czytam o ciastach, to piekę ciasta, więc może przerzucę się na dobre i szybkie obiadki inspiracjo przybywaj!

tymczasem koncepcji na obiad brak, bananowiec pożarty, i o ile zawartość lodówki pozwoli to wypróbuję ten sernik bez sera
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:43   #4938
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie rycze... az mi sie wszystko przypomina, ale u nas bylo o tyle komfortowo, ze z dnia na dzien bylo znacznie lepiej i rozrusznik byl tylko na "w razie wu". nie wyobrazam sobie co przezywa cynamonowa niby podobne sytuacje, ale inne. normalnie ... serce sie kraja... ech, zbierzmy cala moc kciukow, modlitwa, pozytywna energia - co sie da!!!
Stary 2013-10-08, 08:46   #4939
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
kocham Was

A nie chcę do Was wpadać na zasadzie - mam 5 min to napiszę co u mnie-bo to jest samolubne i goopio mi z tym, ze nie mam czasu normalnie usiąść i z Wami porozmawiać...

to nie jest samolubne! Jak sie uda to pisz. Wscibskie ciotki lubia wiedzieć co i jak

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:53   #4940
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
kocham Was

oj tam, nas zadowoli pare zdan wtraconych od czasu do czasu. nie musisz byc na biezaco, po prostu pochwal sie co jakis czas mlodym

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
o! to jest genialny pomysł! jak czytam o ciastach, to piekę ciasta, więc może przerzucę się na dobre i szybkie obiadki inspiracjo przybywaj!

tymczasem koncepcji na obiad brak, bananowiec pożarty, i o ile zawartość lodówki pozwoli to wypróbuję ten sernik bez sera
tez jestem za! proste, szybkie i smaczne obiady - kto ma pomysl?
Stary 2013-10-08, 08:55   #4941
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Cynamonku kochanie, jesteśmy z Wami!!! myślami, serduchem...Adasiu słoneczko nasze walcz i pokaz, ze jesteś wielki. buziaki i myślami wciąż kraze kolo Was.
Eveewe - dziękujemy za info.
Stary 2013-10-08, 08:57   #4942
candace1
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny

Boże tak bardzo mi szkoda Adasia i cynamonka
Siedzę i ryczę-ja nie potrafię sobie tego co się dzieje wytłumaczyć a co dopiero ona... Dlaczego?... Takie maluszki i tyle cierpienia...
Stary 2013-10-08, 08:59   #4943
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
kocham Was

Tak jak dziewczyny pisaly wpadaj i badz samolubna pisz co u Was!!

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 09:01   #4944
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
myślisz, że to wygodne będzie?

Cytat:
Biedy Adaś oby wszystko było dobrze

Dzień dobry
Moje dziecko nauczyło się piszczeć, oszaleje

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:02   #4945
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
kocham Was

pier.dolko! możesz sobie podczytywać i raz na ruski rok napisac: zyjemy, mamy się dobrze, dzieciaki rosna samolubne to jest pożegnanie się i już! nie damy Ci tak latwo odejść, hehe podpisalas cyrograf z diablem to się teraz kobieto udzielaj
Stary 2013-10-08, 09:07   #4946
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
pier.dolko! możesz sobie podczytywać i raz na ruski rok napisac: zyjemy, mamy się dobrze, dzieciaki rosna samolubne to jest pożegnanie się i już! nie damy Ci tak latwo odejść, hehe podpisalas cyrograf z diablem to się teraz kobieto udzielaj
Stary 2013-10-08, 09:12   #4947
xal
Zakorzenienie

Cytat:
kocham Was

Możesz zaglądać, możesz czytać, ale jak od czasu do czasu nie napiszesz co u Was to
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tez jestem za! proste, szybkie i smaczne obiady - kto ma pomysl?
Proste i szybkie to z proszku, ale smaczne to już niekoniecznie
Ostatnio odkryłam prosty sposób na obiad, szybki nie jest, ale zabiera mało czasu. Pakujesz mięso (piersi z kurczaka, szynka wp czy coś wołowego) do worka do pieczenia, sypiesz przyprawy, pokrojoną cebulkę, zamykasz, potrząsasz mieszając i do piekarnika. 1-2 h i gotowe na 2-3 dni. Z ziemniakami nie próbowałam jeszcze tego numeru.
Proste, smaczne i mało czasu zabiera

Stary 2013-10-08, 09:13   #4948
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dobrej zabawy przy remoncie

Cytat:
trzeba mu pokazać tą scenę z babies jak murzynka traktuje główkę dziecka brzytwą
widział i przemilczal, hehe. podcieranie tylka kolanem tez po filmie stwierdził, ze my to jednak na mloda za bardzo chuchamy i sterylizatora nie kupi

Cytat:
ja się już z czatu wypisałam bo to ponad moje siły
ja tez

Cytat:
ja ostatnio dorwałam 2 w lumpie, ale tak to nie widziałam ich po sklepach
u nas jest sporo, nawet na wage ladnie nie zniszczone. a kupic nowki możesz w f&f chyba pakowane po 2 sztuki.

Cytat:
wczoraj mój mąż miał dyżur przy dziecku, i po całym dniu doszedł do wniosku że mamy dziecko jak z bajki - mała syrenka
hehe tak pięknie cieniutko spiewa? Nela niedluo panuje etap rozwalania glosem szklanek...nadaje na taaaakich falach i nikt nie jest w stanie jej dostroić hehe

Cytat:
poza tym zbulwersował się że małemu perwersyjne kołysanki śpiewam, a chodziło mu o to: kochał ją król, kochał ją paź, kochali ją oboje, i ona też kochała ich, kochali się we troje i teraz przy tej zwrotce mam wizje trójkąta miłosnego przez niego

moja siostra spiewala Szymkowi;
Był sobie raz Felek, co chodził bez szelek
Dwanaście butelek w kieszeni miał
Przychodzi niedziela, pijany jak bela
Prowadzi go Hela do łóżka spać.

Gdy Felek się wyspał to Hele wyściskał
a Hela mu w czape oddawaj wypłatę.

Wypłata przepita, kobita zabita,
a Felek w więzieniu śpiewa se w cieniu

i wyrosl na calkiem normalne dziecko

http://dziecisawazne.pl/wiez-czym-jest-jak-ja-budowac/ trochę prasówki
Stary 2013-10-08, 09:14   #4949
ankaaa206
Wtajemniczenie

cynamonku całym sercem jesteśmy z Wami

a co do wypychania języka to objaw niedojrzałości do jedzenia, który ginie między 4 a 6 ms, u nas jeszcze występuje więc robimy 2 tygodniową przerwę w rozszerzaniu no i jedzenia z łyżeczki nie można się nauczyć, poprostu musi zaginąć ten odruch

brrr jechowi czy jak to się pisze obudzili mi małego

i na czasie do poczytania http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...gode.html#more

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:17   #4950
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
myślisz, że to wygodne będzie?
pewnie nie, ale sprobowac chce zawsze mi się podobaly w bajkach i amerykańskich filmach

ok spadam ogarnąć dom siebie i dziecko - czas na spacer i nasze codzienne "obowiązki". miłego dnia!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości