Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 07:41   #4981
enzunio
BAN stały

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Ciężko mi się wbić od kilku dni, bo nic mnie nie dotyczy

Velika nie martw się, jak ktoś będzie BURAK (pamiętasz?) to zawsze skrytykuje
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:54   #4982
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Witam się z rana TŻ dzisiaj jedzie po wódkę więc my też przechytrzymy akcyzę niewiem ile dokładnie wyjdze za butelkę, wieczorem dam znać (na pewno max 19zł).
Ehh, ciężki będzie ten miesiąc bo jeszcze za suknię muszę zapłacić

Jako koszyczek ratukowy planuję wykorzystać TAKI zwykły, przyda się później do łazienki
Właśnie coś takiego planuję wykorzystać. W ogóle nie miałam zamiaru żadnych koszyczków ratunkowych robić, bo nigdy się z czymś takim na weselach nie spotkałam, ale ostatnio babka w salonie mi mówiła, że muszę miec kilka szpilek i agrafek, na wypadek gdyby "cos poszło nie tak" z suknią.. i nagle idea takiego koszyczka wydała mi się naprawde spoko

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:59   #4983
madziara889
Zakorzenienie

Pysia śliczny pierścionek

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,wleciałam tylko na chwilkę by nadrobić zaległości-wczoraj miałam wene i w trakcie pisania wyłączyli mi prąd.Pysiu gratulujepierścione k

My też byliśmy w Selgrosie zapoznać się z cenami i w tym miesiącu najprawdopodobniej zaczniemy kupować alko gdyż i tak nie są super tanie to strach pomyśleć co będzie po nowym roku-a za wesele płacimy sami więc staramy się kroić koszty jeśli idzie.

Buziaki dziewczyny-później Was odwiedzęMiłego dnia
My mamy znajomego w hurtowni i kolege który ma sklep monopolowy, więc z tego względu, mimo podwyżki akcyzy, wódkę i wina kupimy dopiero w następnym roku. Nie będą robili problemu, żeby zwrócić nadmiar i zapłacić tylko za to, co wzięliśmy.
Zastanawiamy się tylko ile kupić wina, bo nasze rodziny piją głównie wódkę, do tego będzie bimber i wino własnej roboty.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 07:59   #4984
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Właśnie coś takiego planuję wykorzystać. W ogóle nie miałam zamiaru żadnych koszyczków ratunkowych robić, bo nigdy się z czymś takim na weselach nie spotkałam, ale ostatnio babka w salonie mi mówiła, że muszę miec kilka szpilek i agrafek, na wypadek gdyby "cos poszło nie tak" z suknią.. i nagle idea takiego koszyczka wydała mi się naprawde spoko
Ja tak myślę, że swoje agrafki i igłę z nitką wezmę jeszcze OPRÓCZ tych koszyczków
Bo słyszałam, że rzeczy z tego koszyczka naprawdę szybko schodzą i wolę być spokojna.

Tak w ogóle zawsze coś się dzieje... Na jednym weselu mojej babci pękł but (takie paseczkowe sandałki na obcasie miała i jeden paseczek poszedł), uwali ktoś się zawsze. Na jednym weselu jedna baba UWAGA!!! w kącie sali malowała pazury na czerwono i uwaliła welon PM . Ja sama na jednym weselu nie poradziłam sobie z 2litrową butelką (otworzyłam ją i ścisnęłam i oblałam wszytkich wokół oprócz siebie )... Koszyczek zawsze się przyda
Stary 2013-10-08, 08:04   #4985
justynkie
Wtajemniczenie

Zrobiłam sobie listę tematów do ogarnięcia do końca roku:
- wybrać i zamówić suknię - do połowy listopada!
- wywołać zdjęcia do zaproszeń
- ogarnąć w całości listę gości weselnych
- zrobić zaproszenia na gotowo
- zrobić zawieszki na wódkę i winietki
- kupić zapas tuszu do drukarki
- kupić wiklinowe kosze na prezenty dla rodziców
- kupić koszyczki ratunkowe do toalet
- kupić otwierany kosz na koperty
- zaprojektować i wydrukować księgę gości (z odciskami)
- kupić papierowe torby na wódkę którą będziemy rozdawać gościom
- zamówić pończochy bez palców do butów open toe
- poradnia rodzinna
- zakup win

A zaraz po Nowym Roku:
- szycie garnituru dla TŻ
- kurs tańca
- obrączki
- dekoracja sali
- szukanie biżuterii dla mnie

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:06   #4986
martucha0205
Rozeznanie

czesc nareszcie mialam czas was nadrobic

gratuluje nowych sukni i obraczek!!!!

witam nowe pmki

ja tez nie wyobrazam sobie nie miec koszyczka ratunkowego..
spotkalam sie juz 2 razy ze zawsze byl i naprawde kazdy chwalil.

co do roznych rozmaitych zabaw i pokazow stawiam ( rola glowna ) pani i pan mlody zabawa wodzirej tak jak na staropolskich weselach bo wlasnie takie chcemy miec

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-10-08 o 08:08
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:06   #4987
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja tak myślę, że swoje agrafki i igłę z nitką wezmę jeszcze OPRÓCZ tych koszyczków
Bo słyszałam, że rzeczy z tego koszyczka naprawdę szybko schodzą i wolę być spokojna.
My na sali mamy antresolę i tam jest taka salka niby restauracyjna, na ok. 20 osób, ale z racji rezerwacji sali na wesele ona i tak nie będzie użyteczna dla lokalu więc dostajemy ją do dyspozycji, są tam kanapy, stoły, toaleta. Będzie tam nasze zaplecze i tam też wstawimy taki koszyczek ratunkowy tylko dla nas.

Stary 2013-10-08, 08:09   #4988
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Tak w ogóle zawsze coś się dzieje... Na jednym weselu mojej babci pękł but (takie paseczkowe sandałki na obcasie miała i jeden paseczek poszedł), uwali ktoś się zawsze. Na jednym weselu jedna baba UWAGA!!! w kącie sali malowała pazury na czerwono i uwaliła welon PM . Ja sama na jednym weselu nie poradziłam sobie z 2litrową butelką (otworzyłam ją i ścisnęłam i oblałam wszytkich wokół oprócz siebie )... Koszyczek zawsze się przyda
Racja! i nawet sobie wymyśliłam, że na białym materiale na koszyczku wyszyję ręcznie czerwony krzyżyk - jako pierwsza pomoc

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-08, 08:10   #4989
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My na sali mamy antresolę i tam jest taka salka niby restauracyjna, na ok. 20 osób, ale z racji rezerwacji sali na wesele ona i tak nie będzie użyteczna dla lokalu więc dostajemy ją do dyspozycji, są tam kanapy, stoły, toaleta. Będzie tam nasze zaplecze i tam też wstawimy taki koszyczek ratunkowy tylko dla nas.
No ja sobie w pokoju zostawię i tak będę musiała tam co jakiś czas zajrzeć do kotka.

Ad rem super pomysł
Stary 2013-10-08, 08:11   #4990
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie listę tematów do ogarnięcia do końca roku:
- wybrać i zamówić suknię - do połowy listopada!
- wywołać zdjęcia do zaproszeń
- ogarnąć w całości listę gości weselnych
- zrobić zaproszenia na gotowo
- zrobić zawieszki na wódkę i winietki
- kupić zapas tuszu do drukarki
- kupić wiklinowe kosze na prezenty dla rodziców
- kupić koszyczki ratunkowe do toalet
- kupić otwierany kosz na koperty
- zaprojektować i wydrukować księgę gości (z odciskami)
- kupić papierowe torby na wódkę którą będziemy rozdawać gościom
- zamówić pończochy bez palców do butów open toe
- poradnia rodzinna
- zakup win

A zaraz po Nowym Roku:
- szycie garnituru dla TŻ
- kurs tańca
- obrączki
- dekoracja sali
- szukanie biżuterii dla mnie
Szacun Też chyba będę musiała zrobić sobie taka listę, bo jak czytam te wszystkie posty to jestem w lesie...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:14   #4991
velika
Winter is coming

Cytat:
Ciężko mi się wbić od kilku dni, bo nic mnie nie dotyczy

Velika nie martw się, jak ktoś będzie BURAK (pamiętasz?) to zawsze skrytykuje
hah oczywiście, zaraz sobie włączę
O koszyczek ratunkowy też będę miała, zawsze coś ;]

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
No ja sobie w pokoju zostawię i tak będę musiała tam co jakiś czas zajrzeć do kotka.
haha tak czytam i myślę, o jakim kotku ty mówisz? S. trudno nazwać "kotkiem"

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:21   #4992
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
hah oczywiście, zaraz sobie włączę
O koszyczek ratunkowy też będę miała, zawsze coś ;]

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

haha tak czytam i myślę, o jakim kotku ty mówisz? S. trudno nazwać "kotkiem"
No dobraaaa Dla sprostowania: będę musiała iść kilka razy nakarmić mojego wiecznie głodnego grubasa kocura bo inaczej zeżre nam materac i nici z nocy poślubnej
Stary 2013-10-08, 08:24   #4993
kasia1201
Rozeznanie

Tytuł o akcyzie też mi się podoba.
Co do koszyków ratunkowych to tak myślę że postawię takie coś w damskiej toalecie, a swój będę miała osobno...tylko gdzie? W aucie? Bo torebki raczej nie kupuję. A któraś z was bierze taką białą czy coś w tym stylu torebkę?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:30   #4994
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Co do koszyków ratunkowych to tak myślę że postawię takie coś w damskiej toalecie, a swój będę miała osobno...tylko gdzie? W aucie? Bo torebki raczej nie kupuję. A któraś z was bierze taką białą czy coś w tym stylu torebkę?

Żadnej torebki nie planuję. W ręku będę miała kwiaty i starczy
Planujemy, że wódka dla gości będzie spakowana w duży kosz, moje potrzebne rzeczy w jakąś torbę i zniesiemy to do bagażnika świadka jak przyjedzie po mnie z TŻ. Później w trakcie wesela zaniesiemy to do salki.

Stary 2013-10-08, 08:34   #4995
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość

Ja też nie planuję żadnej torebki. Wszystko będe miała spakowane oddzielnie. Wcześniej zaniesie się do samochodu rodziców, a później w trakcie trwania wesela poproszę Starszą o przyniesienie "torebki ratunkowej PM" na salę

Stary 2013-10-08, 08:35   #4996
velika
Winter is coming

Cytat:
No dobraaaa Dla sprostowania: będę musiała iść kilka razy nakarmić mojego wiecznie głodnego grubasa kocura bo inaczej zeżre nam materac i nici z nocy poślubnej
no tak od razu lepiej
Ja też nie będę miała torebki. Będziemy mieli apartament dla siebie, więc tam zostawię potrzebne rzeczy

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:36   #4997
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

Ja też jestem za tym tytułem o akcyzie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:37   #4998
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
no tak od razu lepiej
Ja też nie będę miała torebki. Będziemy mieli apartament dla siebie, więc tam zostawię potrzebne rzeczy
My będziemy mieć udostępniony pokoik na kluczyk, gdzie można schować prezenty / kopertki itp - tam sobie wstawię zestaw ratunkowy A dla gości będzie osobny

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-08, 08:41   #4999
niulka_1985
Zadomowienie

też planuję takie koszyczki ratunkowe dla gości. My natomiast mamy pokój na piętrze, więc tam wszystkie nasze rzeczy zostawimy.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 08:51   #5000
no_doubt
Wtajemniczenie

Szczerze, to ja o koszyku ratunkowym dowiedziałam się dopiero dzięki Wam. Nigdy wcześniej się z tym nie spotkałam. Zaczynam się powoli do tego pomysłu przekonywać...

Stary 2013-10-08, 08:55   #5001
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Szczerze, to ja o koszyku ratunkowym dowiedziałam się dopiero dzięki Wam. Nigdy wcześniej się z tym nie spotkałam. Zaczynam się powoli do tego pomysłu przekonywać...
No to właśnie tak jak i ja!

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-08, 08:59   #5002
cornflower_girl
Zakorzenienie

Hej
Witam się z Wami z rana - na szczęście sprawa z salą się wyjaśniła Nas obowiązują stare ceny (liczy się oferta na dzień podpisywania umowy przedwstępnej), będą zagwarantowane do lipca. W tym tygodniu podpisujemy umowę i stres o ceny nie będzie nas dotyczył. Nauczka na przyszłość - jak najszybciej wybierać menu, zawsze potem można go zmienić na bardziej bogaty pakiet.
Cieszę się niesamowicie, bo do lipca w naszej sali ceny naprawdę mogą wzrosnąć.
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby z salą poszło po waszej myśli i nie było podwyżki ceny. Rozumiem, że podwyżka dotyczy ceny za osobę? 20 zł to strasznie dużo
Tak, na osobę za samo jedzenie i ciasta. Trochę wzwyż (ale nie bardzo odczuwalnie) poszła cena za open bar, ale to w związku z akcyzą i to rozumiem.
Cytat:
Ja jutro idę wypróbować nową kosmetyczkę, zapisałam się na kwasy migdałowe i będę ją pytać o makijaż ślubny. Słyszałam o niej dobre opinie i prawdopodobnie jutro umówię się na próbny makijaż (wykorzystam na weselu koleżanki, niestety dopiero w maju ;/).
Dobry plan Też mi po głowie chodzą kwasy (ale to po konsultacji z lekarzem/kosmetologiem).
A buty piękne, szkoda że za wysokie.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Piękna jest ta wersja!
Cieszę się, że Ci się podoba

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ja mam propozycję tytułu:
My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy!
Bardzo na czasie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Zamówiłam w salonie, w którym kupiłam sukienkę, a buty są firmy Witt. Zapłaciłam za nie 228 zł, atrakcyjna cena to nie jest, ale planowałam buty taneczne, a te wychodzą drożej.
Model jest chyba identyczny, jak na zdjęciu (chociaż te są wydają mi się trochę wyższe), plus oczywiście kolor nie ten
Piękne buciki. W wersji chabrowej będą wyglądać niesamowice

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gratuluje wszystkim zakupu sukni i innych załatwionych spraw
dziękuje za wszystkie gratulacje i wiarę, że w końcu zacznie sie ukladać. Co ja bym bez Was zrobiła....
A oto mój pierścień
zdj. robione kalkulatorem
Piękny Jeszcze raz gratulacje

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś z Was widziała i może się wybiera http://www.targislubne.com/index.php Nie wiem, czy warto chodzić na takie targi ślubne... A z drugiej strony zawsze można coś podpatrzeć. Ja osobiście nigdy na żadnych targach ślubnych nie byłam, więc nie wiem z czym to się je...
Iść Suknie Zienia będą
A na serio, warto ze względu na konkursy.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Pewnie, że iść! Z tego co słyszałam można się dużo dowiedzieć i porównać różne usługi Wszystko w jednym miejscu to na pewno wielki plus.
Ja już się nie mogę doczekać targów! Orientujecie się kiedy będą organizowane w Krakowie?
Z tego co wiem, są w listopadzie (16-17) oraz w styczniu (19.01.)
Generalnie polecam, właśnie ze względu na kupony rabatowe i konkursy.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Mnie opycha od wszelkich targów, za dużo ludzi i za dużo hałasu
Też miałam takie wrażenie - za dużo tego. Nie wszyscy wystawcy mi się podobają, jest trochę tandety u niektórych osób, ale widziałam parę perełek.

Cytat:
Z dobrych wieści, moi dziadkowie byli w sobotę na weselu na mojej sali i bardzo im się podobało tylko, że weselicho było na bogato, lampiony, filmiki na podziękowania i takie tam, u mnie nic takiego nie będzie, bo to nie moje klimaty... Kurde, PMki same sobie rzucają kłody pod nogi tym wymyślaniem I potem goście przylezą do mnie, a tam tylko alkohol i muza...
Oj tam, na bogato. Jak ktoś mi powiedział, to największą atrakcją na weselu jest szczęście młodych. Ostatnie wesele remizowe, bardzo tradycyjne i bez wymyślnych atrakcji uważam za bardzo udane, głównie ze względu na młodych.
Co oglądam teledyski slubne z wesel w pałacykach, dworkach, zamkach z pokazami walk rycerskich, tancerzami, tańcem ognia, namiotami na lounge i shishę, to mnie to nie rusza. Bo widzę, że młodzi mało się do siebie uśmiechają, tak bez emocji.

Na pewno Wasze wesele będzie wyjątkowe

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:05   #5003
say-hello
Zakorzenienie

witam się! troszkę nadrobiłam, widziałam ładne obrączki z Kruka i od razu przeglądając wpadłam na te - http://wkruk.pl/product-pol-2319620-...I-ETERNIA.html nawet nie są drogie, tylko nie wiem czy jest sens brać obrączkę z diamencikiem. i tak chcę nosić razem z zaręczynowym, który ma dosyć duży kamień i boję się, że będzie 'za bogato'. poza tym obrączka chyba obraca się na palcu i ten diamencik pewnie będzie w każdej możliwej pozycji tylko nie u góry

lecę robić dyplom!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:05   #5004
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam!

velika Ja też nie będę miała nic wymyślnego - ani barmana, ani płonącej świni, wiejskiego stołu też nie będzie, czekolada nie wypłynie z fontanny, lampionów też nie będzie, ale mam nadzieję, że mimo wszystko będzie dobrze

P.S. Kto zakłada nowy wątek?

242 ddś

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:06   #5005
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z rana TŻ dzisiaj jedzie po wódkę więc my też przechytrzymy akcyzę niewiem ile dokładnie wyjdze za butelkę, wieczorem dam znać (na pewno max 19zł).
Ehh, ciężki będzie ten miesiąc bo jeszcze za suknię muszę zapłacić

Ja kupiłam w piątek sukienke w Madonnie i zapłaciłam 30% zaliczki a resztę mam zapłacić przy odbiorze sukni czyli jakiś miesiąc przed. Chciałam zapłacić całość ale Pani mówi , że lepiej teraz 1000 a jak będę mieć juz dopasowaną sukienkę to resztę także byłam zaskoczona
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:08   #5006
201605100
Konto usunięte

justynkie będziesz sama drukować zaproszenia? na jakim papierze?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:10   #5007
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w piątek sukienke w Madonnie i zapłaciłam 30% zaliczki a resztę mam zapłacić przy odbiorze sukni czyli jakiś miesiąc przed. Chciałam zapłacić całość ale Pani mówi , że lepiej teraz 1000 a jak będę mieć juz dopasowaną sukienkę to resztę także byłam zaskoczona
A ja zapłaciłam już całość i za tydzień odbieram ją

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-08, 09:10   #5008
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Ja też w Poznaniu zapłaciłam 1000 zł zaliczki, pozostałą kwotę zapłacę po dopasowaniu. Pierwsze dopasowanie w lutym, a sukienkę chcę odebrać w tygodniu przed ślubem. Mam zamiar jeszcze troszkę kg zgubić :P

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-10-08 o 09:12
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:18   #5009
docik10
Zakorzenienie

Helołłł jest tu jeszcze ktoś?? Nie potrafię znaleźć linka do nowego wątku
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:18   #5010
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
A ja zapłaciłam już całość i za tydzień odbieram ją
A z ciekawości pytam Gdzie będziesz ją trzymać ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości