|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
dziewczyny cudne zwierzaki
![]() ![]()
#962 |
Raczkowanie
|
Melduje się po wczorajszym polowkowym. Wszystko ok, mała rozwija sie prawidłowo i nadal jest dziewczynką
![]() Waży 419 g Zdjecia w 4d wyszły kiepsko bo akurat zaczęła bawić sie pepowina i zakryla sobie pół buziaka Ja dziś odbieram wózek od bratowej, jest nieuzywany bo w kolorze malinowym, a ich małe okazalo sie chłopcem, a brat nie zgodzil sie na róż ![]() Miłego dnia dla wszystkich
#963 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie na jaką kołderkę się zdecydować łóżeczko będziemy mieli 120x60 i na taki rozmiar kołderki się zdecydować czy na 135x100 bo z rozmów widzę , że wiele decyduję się na tą wiekszą kołderkę
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cudny, i widzę że ma gryzaka, moja nie chce gryzaków twardych za to aż się trzęsie do pedigri dental, jak wracam z zakupów to mi pyskiem buszuje w reklamówkach, bo wie że zawsze jej coś kupę ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() Jest jeszcze 120\90 jak byś nie chciała takiej dużej ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() No to ale Wam się udało z tym wózkiem ![]()
![]() |
#965 | |
Rozeznanie
|
Hey Dziewczyny
![]() ![]() pilotka86 super że miałaś możliwość podejrzeć to wszystko i oswoić się z tym... zazdroszczę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
lolita dzięki czyli pewnie zdecyduję się jednak na większą w takim razie . Fakt jeśli dziecko będzie większe to może mu braknąć tej kołderki w koncu mi jest mało 180x200
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Przyczajenie
|
Cześć i czołem
![]() Wczoraj naoglądałam się porodówki na TLC i całą noc śniły mi się porody ![]() Obudził mnie znowu skurcz, twardy jak kamień brzuch, w jednym miejscu taka gula twarda wystająca wielkości małej pięści, przeszło ale pozostało uczucie takie jak po skurczu łydek, co to jest? Pytałam wczoraj ale nikt mi nie odpisał. Jaki magnez bierzecie, jaka nazwa? Wizytę u gina mam w piątek to zapytam o to twardnienie brzucha bo przyjemne to to nie jest. PS ile kupujecie sztuk pieluch tetrowych? Zupełnie nie pamiętam z pierwszej ciąży ile się przydało, 10, 15? Edytowane przez NitkaKitka Czas edycji: 2013-10-08 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Z pewnością tak będzie http://demotywatory.pl/4215293/Babcia-tu-byla
![]()
#971 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry, ja wstalam z sameg rana i juz zdazylam posprzatac mueszkanie
![]() ![]() ![]() magdalenass brawa za wizyte, no a z wozkiem super, spory wydatek Wam odejdzie. Dziewczyny psiaki macie swietne, wycalowalabym je na smierc. Ja na chwile obecna nie mam zwierza w domu, ale na pewno sie pojawi w przyszlosci. Kiedys mialam doga niemieckiego, potem owczarka niemieckiego i to sa moje typy na przyszlosc, chociaz maz staje murem za owczarkiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Zaczekamy aż Lenka będzie większa, żeby mogła się razem ze szczeniakiem oswajać ![]()
![]() |
#973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hahaha ![]() ![]()
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
Zwierzaki macie świetne! Ja kocham psy, mój mąż też. U mnie zawsze w rodzinnym domu był pies, teraz jakoś trudno nam się zdecydować. Na szczęście sąsiedzi mają dwa cudniaste yorki, którymi czasem mamy przyjemność się zajmować pod ich nieobecność
![]() W niedzielę, będąc na spacerze, wyczailiśmy z mężem fajny wózek Camarelo(jakaś parka się przechadzała z maluchem). Wizualnie wózek był fajny, coś wiecie więcej na temat tej marki? http://www.camarelo.pl/oferta.html
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2013-10-08 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skoro mowa o psach to pokaże tez mojego. Troszkę sie boje jego reakcji na małego ale mam nadzieje ze bedzie ok. ImageUploadedByWizaz Forum1381216596.850407.jpgImageUploadedByWizaz Forum1381216619.000454.jpgImageUploadedByWizaz Forum1381216637.648666.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
Czeeeśśćć!!
![]() ![]() ![]() Witam się po kolejnej wycieczce turystyczno-krajoznawczej. Tym razem padło na Warszawę. Było muzeowanie, miastowłóczenie, kawoopijanie, ciastkoobżeranie, małospanie no i teraz mam za swoje - boli mnie naddoopie, poddoopie, zadoopie, przedoopie i kołodoopie ![]() ![]() Idę dokończyć swoją owsiankę i szybko pędzę do lumpka, dziś dostawa niemowlęcych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Kilianna moim zdaniem ja mam rwę kulszową. Bolą mnie plecy bardzo nisko, tylko z jednej strony. Bol jest taki nerwowo-ciagnacy, chyba najbardziej przypomina bol zęba. Teraz juz boli prawie cały czas, przy czym jak staje na lewej nodze to zdecydowanie bardziej, wtedy boli tez posladek, w najgorszych momentach az do kolana.
#979 |
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj słodkie psiaczki
![]() Ja odebrałam wyniki toxo - na szczęście ujemny.... ale powtórzę jeszcze badania, bo toxo potrafi rozwijać się miesiąc. Dziewczyny, mój TŻ ubzdurał sobie imię dla dziecka i teraz ciągle chodzi po domu i mówi : Kamilek ![]() ![]() ![]() Ja chciałam (chcę nadal) Mateusz, bo to imię kojarzy mi się dobrze, z taką mądrością i w ogóle ...chociaż też nie jestem przekonana w 100%... Oczywiście TŻ mówi, że i tak ON pójdzie rejestrować dziecko, bo ja pewnie nie będę w stanie ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-10-08 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Przyczajenie
|
Iwanty, mamy takiego samego psa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Witam, ja też już wstałam. Mialam postanowienie, żeby dziś po 6. nie wstawać z mężem tylko choć raz wstać później.. i spałam do 8. Wstałam cała zlana potem, nie pamiętam żeby coś stresującego mi się śniło, może mnie coś bierze
![]() Wczoraj byłam na krzywej cukrowej (75g) wynik na czczo 85,11, wynik po 2 godzinach 80,76 Wszystkie wyniki dobre, jedynie leukocytów mam za dużo 11,9 (gdzie norma to 10), ale to może wykluwająca się jakaś infekcja. Faktycznie wypicie tego ulepku to nic przyjemnego, pielęgniarka nade mną stała i czekała aż to wypiję i powiedziała, że mam 2 minuty, żeby to wypić ![]() ![]() Dziś ostatni dzień mojego L4. Jutro i w czwartek idę do pracy, muszę pokończyć swoje zadania i podzielić się swoją strategią z innymi pracownikami. Mam możliwość iść od piątku dalej na L4, już wypisane od ginekologa, bo w czwartek po południu mam wizytę, ale tu mnie coś jeszcze zastanawia... Wyczytałam, że L4 ciążowe jest 100% płatne, ale jest to średnia zarobków z ostatnich 12 miesięcy. W moim przypadku, trochę na tym stracę, bo w lutym tego roku moja pensja podniosła się prawie o 100%. Jeżeli ZUS, zacznie wypłacać mi chorobowe, dajmy to od listopada to w tej średniej będą jeszcze 3 miesiące, gdy zarabiałam dużo mniej. .. czy ja dobrze to rozumuję? a jak będzie po urodzeniu dziecka? Będę dostawać 80% (jeżeli wybieram roczny macierzyński) sumki, która teraz dostaję od pracodawcy, czy to już będzie średnia z teraz wyliczona?
#983 |
Zakorzenienie
|
pranie wstawione, zmywarka zmywa, pies po spacerze
![]()
#984 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do L4, to tak, mniejsze zarobki z tych 3 miesięcy zaniżą Ci wysokość chorobowego. Macierzyński wyniesie 80% obecnego chorobowego. No i chorobowe jest pomniejszane o koszty uzyskania przychodów, czyli wyjdzie pond 100 zł mniej niż wychodzi faktycznie z obliczenia średniej.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-08 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie wiem jak to będzie z dzieckiem, okazało się, że mimo iż ta rasa ma podobno kochać koty i dzieci to mój nienawidzi mojego kota, i nie przepada za dziećmi:/ więc rasa rasą ale charakter charakterem... Mam Aspargin w domu, łyknęłam. Dzięki dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
Pimpulinek śliczny ![]() ![]() Już tak nie narzekajcie na przeziębionych Tż-ów....Mój od wczoraj znowu jest w szpitalu, nie mogę spać ze stresu, choć powinnam się była już nauczyć, to już 33 operacja...ech...także dziś na SR jadę sama a mamy dziś chyba naukę kąpieli...szkoda....babci a moja też w szpitalu, wczoraj była operowana...więc jeżdżę pomiędzy trzema szpitalami ( w trzecim obecnie pracuję)...i mam dość....serio....jestem zmęczona i zła.... le przynajmniej w weekend było fajnie, odwiedziliśmy stare kąty, spotkałam się ze "starymi" znajomymi sprzed lat...i nasłuchałam się, że pięknie wyglądam w ciąży... TYLKO CZEMU OSOBIŚCIE CZUJĘ SIĘ JAK SŁOŃ? ![]() Śpię już tylko w rogalu, bez niego ani rusz...a z ciuchami coraz większe problemy mam:P ech, ech, ech...i orzechowca bym zjadła:PPPP
#988 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Dziewczyny, ale genialne te wasze zwierzaki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tej gorszej wiadomości to mam nadzieję, że lekarz coś na to doradzi. Uważaj na siebie ![]() Cytat:
![]() Tak niedawno ja miałam usg połówkowe (początek sierpnia)...a tu za 2 tygodnie ostatnie usg mnie czeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Daj znać co tam w lumpku upolowałaś ![]()
![]() |
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do obcinania to funt jest w miarę spokojny. Chociaż stresa i tak trochę mam. Dziewczyny dzisiaj zaczynam 27 tydzien ciazy czy to oznacza ze zaczęłam III trymestr?? Bo ja sie gubie w tych wyliczeniach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja
![]() Pospałam dziś i w końcu jestem wyspana. Macie śliczne zwierzaki Dziewczynki ![]() ![]() Gratuluję pomyślnych badań- bardzo się cieszę, że dzieciaczki zdrowo rosną . Muszę się ogarnąć i spadam ten mandat załatwić - może mi darują ![]() no to do potem ![]() aha- z nowości- zrobiły mi sie dwie duże krosty w pachwinie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.