|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Matka buldoga
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Cytat:
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2013-09-24 o 10:44 |
|
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Duże perfumerie na pewno mają takich specjalistów. Ale malutkie perfumerie internetowe? - oj wątpię, czy sprawdzają każdziutki zapach z listy oferowanej przez dystrybutora. Kto ma na to czas, sprawdzać czy dany zapach aby na pewno istnieje? Jeżeli lista zapachów to, powiedzmy, 400 pozycji, sprawdzanie każdej nowości po kolei nie wydaje się możliwe. Mają zaufanie do dostawcy.
Dlatego tak ważne jest żeby ujawniać nieuczciwych dostawców. No ale, jak widać, tu też są obwarowania prawne. Ciekawe dlaczego!! To nie fair wobec nas, konsumentów ![]() Ano właśnie!!! Takich przypadków może być o wiele więcej. A my się oczywiście o niczym nie dowiemy, bo... prawo chroni dostawców!!! Nie można ujawnić ich danych. I to doprowadza mnie do szału. Edytowane przez Chocolate77 Czas edycji: 2013-09-24 o 13:17 |
|
|
|
#243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2013-09-25 o 08:40 Powód: "się" |
||
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
Ooo, przy okazji - może wiecie: co to znaczy, że jakaś perfumeria jest AUTORYZOWANA, a inna nie jest?? Np. z perfumerii internetowych, tylko niektóre perfumerie reklamują się jako "autoryzowane", inne nie. O co chodzi? Czy te autoryzowane są jakby bardziej godne zaufania?
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
świetna lista, zawsze bałam sie zamawiac perfum z internetu, mze w koncu sie skusze, ceny sa o wiele nizsze niz w sephorze czy douglasie
|
#246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sorry, ale jak piszą w ofercie hurtowni, że meganowość, premiera i takie tam, to chyba nie jest wielkim problemem sprawdzić czy rzeczywiście takie perfumy istnieją. Jest fragrantica, są strony producentów, dla pewności można mailowo zapytać o to czy wydali dany zapach, jak nie ma żadnych wzmianek. W dodatku zachowanie pracownika Crystaline na tamtym forum było absolutnie żenujące i haniebne. |
|
|
|
|
#247 |
|
Her Worshipfulness
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;43035501]A ja się z wyboldowanym zgodzić nie mogę.
Sorry, ale jak piszą w ofercie hurtowni, że meganowość, premiera i takie tam, to chyba nie jest wielkim problemem sprawdzić czy rzeczywiście takie perfumy istnieją. Jest fragrantica, są strony producentów, dla pewności można mailowo zapytać o to czy wydali dany zapach, jak nie ma żadnych wzmianek. W dodatku zachowanie pracownika Crystaline na tamtym forum było absolutnie żenujące i haniebne.[/QUOTE] Co do zachowania pracowników perfumerii Crystaline to mnie to wcale nie dziwi. Jak dla mnie ta perfumeria jest od dawna skreślona, nie za sprzedaż podróbek, bo ja dostałam zapach oryginalny, ale właśnie za poziom obsługi. Kiedyś, chyba w poprzedniej edycji wątku o perfumeriach nawet o tym wspominałam. I masz rację co do tego że można było te wszystkie informacje na temat nieistniejącego zapachu sprawdzić, profesjonaliści zrobiliby tak po pierwszym sygnale że coś jest nie tak. Najlepiej w najprostszy sposób - kontaktując się z producentem.
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
Śmieszne jest także to iż Pani z perfumerii na C. twierdzi, że zapachu Armaniego nikomu nie sprzedali, tymczasem ludzie z odlewek twierdzą, że kupili go właśnie od nich.
|
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
macie jakieś doświadczenie z parfems.pl? nie ma jej na liście, wyszukiwarka też niewiele wypluwa
mają fajne ceny tylko ta ich strona trochę dziwna, język polski jakby się mieszał z czeskim (?) i trochę literówek |
|
|
|
#250 |
|
BAN stały
|
Wow..czemu ja wcześniej nie odkryłam tego wątku ?
![]() Idę trochę Was podczytać co pisałyście i potem sama dorzucę swoje trzy grosze
|
|
|
|
#251 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, dostałam właśnie z e-glamour LLL z kodem: 7H272, co według tego kalkulatora: http://www.checkfresh.com/ i forum fragrantici oznacza, że jest to już pięciolatka! To tylko 30-tka, więc pewnie wysączę ją szybko, ale boję się, czy zapach nie będzie zmieniony. Bawić się w odsyłanie?
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Wiarygodność perfumerii iperfumy.pl
Witajcie, przed chwila otrzymalam przesylke. Niby wszystko ok, ale zastanawia mnie to, ze REGON ktory podaje firma na fakturze jest 8 a nie 9cio cyfrowy i nie da sie wyszukac w glownym urzedzie statystycznym. Co o tym myslicie? Jakie sa wasze opinie co do tego sklepu internetowego?
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodność perfumerii iperfumy.pl
Wiarygodna
Kupowałam tam wiele razy, wszystko okey, jedyne co mam do zarzucenia to, że zdarza im się, że nie mają tego, co się kliknie, przez co kiedyś bardzo długo czekałam na realizację zamówienia ![]() Co ostatecznie spowodowało, że choć bardzo często zamawiam perfumy, to stamtąd ostatnio nic nie zamawiam. Jest na liście sprawdzonych perfumerii
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Do takich rozważań jest wątek o perfumeriach internetowych. Po jakiego grzyba zakładać nowy?
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamawiałam męski zapach z tej perfumerii i nie miałam żadnych zastrzeżeń. Zapach się zgadzał z oryginałem, ale na REGON nie spojrzałam.
|
|
|
|
#256 |
|
Panaroja
|
Kupuję bardzo często w iperfumach i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#257 |
|
never say no to panda
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;43088600]Dziewczyny, dostałam właśnie z e-glamour LLL z kodem: 7H272, co według tego kalkulatora: http://www.checkfresh.com/ i forum fragrantici oznacza, że jest to już pięciolatka! To tylko 30-tka, więc pewnie wysączę ją szybko, ale boję się, czy zapach nie będzie zmieniony. Bawić się w odsyłanie?[/QUOTE]
przede wszystkim bardzo proszę o niezamieszczanie identycznych postów w kilku wątkach (recydywa będzie potraktowana jako spam i nagrodzona punktami karnymi) - odrobinę cierpliwości, dziewczyny pomogą, jak będą miały chwilę czasu ![]() a w temacie - jaki kolor ma L-ka? jeśli jeszcze nie zbrunatniała, to imho spokojnie możesz używać testowałaś ją w ogóle? czujesz, że jest zmieniona? |
|
|
|
#258 | |
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
|
|
#259 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przepraszam za robienie bałaganu, pierwsze kroki pokierowałam tutaj, ale później przypomniałam sobie, że istnieje wątek o "żywotności" perfum, który chyba w sumie bardziej pasuje. |
|
|
|
|
#260 |
|
Konto usunięte
|
Zdecydowałam się otworzyć - perfumy są ciemnobrązowe, a zapach jakiś stęchły. Będę reklamować.
|
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
ja nigdy nie zamawiałam, ale skoro tyle osób twierdzi, ze to bezpieczne to chyba się skuszę
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Czy promocja w E-glamour "wysyłka do paczkomatu za 1zł" pojawia się jakoś cyklicznie?
Widziałam to nie raz i nie dwa na ich stronie, widze, że pojawia się co jakiś czas. Potrzebuję coś od nich zamówić ale mam jeszcze chwilę czasu. Ktoś wie, przypuszcza kiedy znowu się ta promocja może pojawić?
|
#263 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Kuki9, nie wiem Zawsze jak cos sie dzieje to dostaje info na maila i tyle.
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myślałam, że może ktoś przyuważył czy promocja z paczkomatami pojawia się równo co 33 dni czy coś ![]() No nic poczekam jeszcze trochę. No i sobie wykrakałam http://www.e-glamour.pl/Promocja-Pac...fo-pol-30.html
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2013-10-04 o 15:02 |
|
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, forum przeczytałam całe i wybrałam perfumerię perfumesco.pl. Koleżanka kupuje w niej perfumy twierdząc, że oryginalne więc postanowiłam zaryzykować i dzisiaj zamówiłam moje Kenzo L'eau 2 femme za 155,00 zł 100ml flaszeczkę. Kupiłam w Sephorze 30ml za 159,00 zł jakiś czas temu więc cena w tej perfumerii wydaje się być rewelacyjna. Mam nadzieje, że będe zadowolona z zakupu bo już zacieram ręce na HB Intense, La vie est belle Lamcom'a i DKNY. Wrażenia opiszę po otrzymaniu przesyłki :)
Edytowane przez satelitarna Czas edycji: 2013-10-06 o 16:08 |
|
|
|
#266 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Moze nas podczytuja i specjalnie dla ciebie wprowadzili taka promocje
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha miło by było
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mam nadzieję, że moje pytanie nie będzie strasznie głupie i zadane w dobrym miejscu ![]() Chcę kupić perfumy Marc Jacobs Daisy EAU SO FRESH SUNSHINE EDT. Oczywiście chcę oryginał i Chcę też perfumy w oryginalnej buteleczce, no ale jednocześnie szukam najtańszej opcji.POczytałam ten wątek i kilka innych na perfumach i moje pytanie:Najtaniej znalazłam w dwóch perfumeriach polecanych w pierwszym poście: Henri.pl i e-glamour.pl - po 185 i 191zł. Cena bardzo dobra zwłaszcza w porównaniu z ceną z Douglasa (275zł). Czy perfumy z tych sklepów są w oryginalnych flakonikach?? NIc nie doczytałam, że jest inaczej ale może jakas ogólna zasada sklepu? Podaję linki i będę bardzo wdzięczna za pomoc http://www.henri.pl/index.php?page=s...emart&Itemid=4 http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html Zakochałam się w tym słodkich zapachu w sobotę, trzymał mi się na ciele pomimo mycia prawie 24 godziny! i przeszedł nawet na ciuchy:P
Krysia Edytowane przez fashionaddicted Czas edycji: 2013-10-08 o 09:28 |
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamów tam gdzie taniej/wygodniej.
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

Kuki9, nie wiem