|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym je pewnie spróbowała wysuszyć pastą cynkową.
![]() |
#993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny psiaki super. Ja to bym każdego przygarnęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
Może ja tylko dodam że mimo iż nie jestem antykociarą to też koty kojarzą mi sie z chorobami. To że nie wychodzą to dla mnie jeszcze nic nie znaczy. Znajoma ma kotka i kupuje mu te mięsne saszetki i puszki i dwa razy zdarzyło jej się zapomnieć o otwartej puszce a po 3 dniach okazało się że w kocim jedzonku zalęgły się robale
![]() W domu mam psa, który w tej ciąży doprowadza mnie już do szału .Niestety mój piesek ma syndrom jedynaka i od kiedy synek zaczął chodzić i "rządzić" w domu to pies stał się nieznośny. Najgorsze że potrafi dziabnąć Alka jak mu się coś nie podoba, chociaż synek nie robi mu żadnej krzywdy, ale np w zabawie machnie rączką za blisko psa i już jest afera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, lecę się szykować...proszę o 12 o kciuki
![]()
![]() |
#996 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() katarzyniak mi się podoba i Kamil i Mateusz. To takie męskie, mocne imiona ![]() ![]() My się zgadzamy co do imion dla córki, ale gdyby był syn, to nie puściłabym męża samego do urzędu, bo nie mogliśmy znaleźć imienia idealnego dla nas obojga. Wiecie dlaczego mój mąż ma na imię Adam? Miał mieć na imię Łukasz, ale gdy teść pojechał go zarejestrować to na miejscu doszedł do wniosku, że nie da mu tego imienia, bo źle mu się kojarzy... i podjął męską decyzję - sam zmienił imię. Bałabym się, że mąż weźmie przykład z ojca i też coś wymyśli ![]() agoola83 33 operacja? O rany... Współczuję problemów ze zdrowiem ![]() iwantyou99 ja tak niekoniecznie znam się na psach, ale czy to nie jest przypadkiem maltańczyk? Bo moja kuzynka ma podobnego, maltańczyka właśnie i wiem, że jest strasznie zazdrosny. Ma z nim duży problem.
![]() |
#997 |
Zadomowienie
|
A to nasz charakterny pupil
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Przyczajenie
|
AgatkaL, trzymam kciuki! mocno zaciśnięte!
![]() Lidko, jak jest z wytrzymałością tych psich gumowych zabawek? psiak nie rozgryza od razu? Mi idzie średnio 1 pluszak na tydzień przy opcji zaszywania przez nas dziur :/ Edytowane przez NitkaKitka Czas edycji: 2013-10-08 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zadomowienie
|
Ja uważam że Kamil to bardzo ładne imię.
Na szczęście u nas to szpital zgłasza malucha do urzędu. Mąż idzie tylko odebrać gotowy akt urodzenia więc mogę spać spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() miałam kiedyś zajęcia z filozofii (nijak się to nie miało do mojego kierunku, ale były) i jakiś mądry wykładowca zawsze gadał, że zwierzęta nie mają uczuć. Miałam ochotę rzucić w niego indeksem... będzie dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec ostatnio dostaje już tylko naturalne gryzaki, czyli jakieś kosci prasowane itp. Starczają na bardzo długo i nie martwie sie że mu zaszkodza jak coś połknie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zadomowienie
|
No powiem Ci, że nawet po zdjęciu widać, że ma charakterek
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Hihi ![]() ![]()
#1004 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cudne te Wasze zwierzaki ![]() U nas w domu zawsze były psy i koty - duuuużo kotów. Teraz rodzice mają ich z tego co się orientuję 7, bo niedawno kocica urodziła 3 małe kociaki. Psy wszystkie to owczarki niemieckie. Teściowie mają teriera rosyjskiego. Jest kochany. Mi się marzy Chau Chau. Gdybym nie była w ciąży to pewnie już byśmy go mieli ale odwlekliśmy decyzję o kupnie. Poczekamy aż dzieci trochę podrosną. Ja to samo. Jedna tabletka 2 razy dziennie. Lekarz powiedział, że na razie wystarczy. Kołatania zniknęły, skurcze w nogach też się uspokoiły więc pewnie pomaga. Kciuki zaciśnięte ![]() U nas dzisiaj od rana kopara na podwórku szaleje. Dobrze, że na razie na drugim końcu działki i za bardzo nie słychać jej tu. Pierwszy dzień zwolnienia przywitałam wymiotami. Tak mnie zaczął dusić kaszel (z końców palców nożnych jak to mój mąż mówi), że mnie pociągnęło. Potem poleciała krew z nosa. No masakra. Nie wiem skąd ten kaszel taki, coś trochę mnie drapie w gardle teraz ale to pewnie od tych wymiotów.
![]() |
#1005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1006 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ZUSówki - powiedzcie kiedy ZUS wypłaca kasę? Jeżeli ma mi wypłacić za październik to pieniądze będą....? Kiedy? I jak? Przekazem pocztowym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Widać ze ma bystre oczka
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ja to samo,kuchnia ogarnięta, zupa buraczkowa się gotuje,pranie poskładane, łazienka ogarnięta, pies się relaksuje na kanapie ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() Myślę ze już dawno powinnas być na zwolnieniu i dbać o siebie i maluszki ![]()
![]() |
#1008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ZUS ma 30 dni od daty otrzymania kompletu dokumentacji. Jeśli w miedzy czasie sie okaże ze czegoś brakuje to od nowa liczą te 30 dni. Jeżeli byłaś w Zusie i złożyłas jakaś tam deklaracje ( nie pamietam nazwy) to pójdą przelewem na konto jeśli nie to dostaniesz przekazem pocztowym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz do zwolnienia dodać prośbę o przelewanie środków na konto, albo wysłać do nich bezpośrednio-ja tak zrobiłam ![]()
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
ale ma superaśne dduuużżżże uszy
![]() moja jak była mała to uszy były większe od psa,,, dopiero potem się to troche wyrównało ![]() Cytat:
ma swoje gumowe piłeczki ale takie pancerne pełne w środku to nie daje rady ich rozwalić i od czasu do czasu dajemy jej pustą butelkę np.po coli do zabawy, ![]() zus ma 30 dni na wypłątę pieniędzy czyli za pażdziernik może wypłacić 30 listopada.
![]() |
#1011 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień dobry. U mnie narazie szaro buro i ponuro, mam nadzieję że po mgłach się przejaśni. Psiaki macie śliczne ![]() Mezaga gratuluje synka. Katarzyniak ja mam synka Kamilka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Znowu odwiedził nas listonosz, moja psinka czuję go z drugiego końca ulicy, tak nie lubi kurierów i listonoszów i zawsze wiem ze się zjawi bo ona szczeka już na parapecie i czeka za nim
![]() Przyniósł nam takie cuda a kombinezon dostałam od kuzynki jest nowiutki, w ogóle nie był noszony, bo już miała zakupiony a drugi dostała w prezencie zresztą widać ![]()
#1013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1015 |
Zadomowienie
|
Hej, wczoraj byłam na usg
![]() Będzie dziewczynka ![]() Dostaliśmy film z badania i jeszcze wieczorem z mężem oglądaliśmy. Normalnie w szoku jestem jak ona tam siedzi w tym brzuchu: ze stopami przy twarzy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też w tym miesiącu będę miała filmik małej, już nie mogę się doczekać ![]()
![]() |
#1018 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję córci ![]()
![]() |
#1019 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wygląda na przemiłego psotnika, więc aż ciężko uwierzyć, że nie dogaduje się z Alkiem ![]() A to moja wredota ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-08 o 11:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Zadomowienie
|
kciuki są Twoje
![]() o widać, że ma charakterek. Mój drugi pies, teraz już dziadek też należy do tych bardziej charakternych, natomiast mój pies zazwyczaj jest grzeczny, ale jak już coś broi to jest masakra. Cytat:
![]() współczuje tak koszmarnego poranka, może jak wypoczniesz na zwolnieniu to będziesz sie lepiej czuła. Gratuluje córy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.