|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
|
0 | 0% |
| Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
|
15 | 39,47% |
| Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
|
2 | 5,26% |
| Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
|
12 | 31,58% |
| Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
|
0 | 0% |
| Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
|
9 | 23,68% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie noc tragiczna, budziłam się co godzinę, nie mogłam sobie pozycji do spania znaleźć i jeszcze mi tż ciśnienie podniósł, bo co przysnę to ten zaczyna chrapać... po 4- tej zaczęły się nam halogeny palić, kot sąsiadów łaził durny- przyżekłam sobie że albo go odstrzelę albo otruję...mam mega wielki brzuch i mnie wszystko swędzi i nie mam pomysłu czym się smarować... oliwką? |
||||||
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cześć mamusie
![]() Wiem, że mało zaglądam, ale trochę brak mi czasu... Do tego zaczęła mi się szkoła, także jest co robić ;] U nas wszystko dobrze. Malutka dużo śpi, czasem troche ponarzeka i tal leci... wczoraj byla u nas polozna i Julia mało spadła z wagi, bo wczoraj wazyła 3410
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2013-10-08 o 11:35 |
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko mnie dziś stresuje, parę razy się przeciągło i tyle. On chyba już ma naprawdę mało miejsca.
Rano nóżką mi smyrał z boku to wiem, że ok.
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znalazłam tego pilota. Masakra... |
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dzisiaj zostałam cioteczką po raz szósty Ale się cieszę, że jest już po
|
|
|
|
#2316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do menu:kurak/indyk gotowany lub na parze,marchew i burak gotowany,szynka z kuraka gotowana,margaryna bezmleczna czasem,kompot z jabłek,dżem i mus z jabłek,dżem z borówek,inka z mlekiem sojowym czasem...Ostatnio też upiekłam http://dietabezmleczna.blogspot.com/...1_archive.html Za tydzień spróbuję jogurt! Cytat:
![]() Cytat:
Mi lekarka mówiła,żeby kiszonych unikać
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że teraz to masz mało czasu żeby tutaj zajrzeć, jeszcze Ty przy dwójce dzieci Ja też zaczęłam szkołę, w niedziele miałam pierwszy zjazd. Nie było mnie cały dzień, ale w domu poradzili sobie super ![]() To niech Malutka rośnie ![]() A na telewizorze możesz go włączyć? I przełączać kanały chyba też?
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
kiszonych nie można przy kp?!
![]() Cytat:
oliwka na pewno nie zaszkodzi uwaga!uwaga! Wymyłam szafki w kuchni i okna ![]() Dziękuję za uwagę idę dalej pucować kuchnię
|
|
#2319 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
pośpaliśmy z Mikulinim do 9:30
![]() zaraz idziemy na zakupy jedzeniowe na obiad i na spacerek przy okazji ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a no ![]() ja już też nie wiem czy szczepić czy nie, a niedługo idziemy w jakim wieku najpóźniej trzeba zacząć szczepić na pneumo? Cytat:
![]() Cytat:
tylko, że ja słyszę jak mój łyka i mleko też leci Cytat:
przykro mi, oby się rozkręciło na dobre ![]() Cytat:
chyba Miki ma brzuch jak tatuś ja na to mówię "żołądek jak pies" wszystko przetrawi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam, za co z góry przepraszam, ale mój Mały zdecydowanie preferuje życie nocne, więc wiem jak się nazywam, bo mam to w stopce maila... a musiałam na kilka dzisiaj odpisać
![]() Wczoraj po południu wypuścili nas wreszcie ze szpitala, chociaż już zaczynałam wątpić - okazało się, że lab ociągał się z dostarczeniem wyników CRP ![]() W każdym razie jesteśmy już we trójkę i powoli uczymy się siebie ![]() Głodna jestem jak nieszczęście, ale ilekroć próbuję coś zjeść, to się Księciunio budzi i doopa - nie wiem, może ma jakiś czujnik - mama do lodówki, to on do bufetu ![]() Dobra, na razie tyle, bo się Male obudziło... Buziaki dla wszystkich Ah i jeszcze, _Paulinka_ , Aaamelkaa, badzia987, czaszka_
OGROMNE GRATULACJE ![]() FAJNIE JEST MIEĆ SZKRABA PO TEJ STRONIE BRZUCHA, PRAWDA ![]() Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-10-08 o 11:54 |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Antosiek skończył dziś miesiąc! mój mały mężczyzna ![]() nena aż się zaśmiałam czytając Twoje posty Powodzenia, trzymam mocno kciuki
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Matal - gratuluję wagi Elenki
Zazdroszczę
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze żeby małej pomogło
|
|
|
#2324 |
|
dryfuję słowami
|
Byłam w szpitalu skonsultować stan tych moich cyckow.
Napisałam w K. co mi tam powiedziano. Chyba lepiej będzie jak odinstaluje aplikację żeby nikogo już sobą nie zameczac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inki tyko nie pijam.Ja już jogurt jadłam, naturalny i danio. Ser żółty i feta też. Dzisiaj narobiłam sobie pierogów ze szpinakiem ![]() Czasami zrobie sobie gofry. Lubię też ciasto francuskie (zawijam w to ciasto fileta z fetą). Ciasta też jadam. W tamtym tygodniu zjadłam czekolade białą. Draże się zdarzyły. Ogólnie to coraz więcej produktów jem. W sumie Filip ma już półtora miesiąca więc coraz większy. W sobotę (w chrzciny) mam zamiar normalnie jeść (oczywiście bez smażonego, gazowanego itp.). Edit. Pije też barszcz. I jajka jadłam
Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2013-10-08 o 12:01 |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson u nas oprocz badania bedzie jeszcze usg. My mamy kilka wizyt mimo ze moze byc wszystko dobrze.
Pozdrawiamy ze spacerku |
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardziej mleka. I zastanawiam się, czy np. placka mogę? Naleśniki? Bo tam też mleko. Czy tylko nabiał w czystej postaci mam odstawić? Bo jak nic z udziałem mleka, to będzie ciężko
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
a usg to nie dopiero jak jest coś nie tak jakieś zalecenie?.
|
|
#2330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
To chyba zależy od lekarza
Cytat:
![]() Praca mnie szuka ![]() Szkoda, że 2 tygodnie po porodzie Ale dostałam fajną propozycję pracy i czuję się podbudowana zawodowo
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, a co jest złego w mleku ?
W szpitalu cały czas coś mlecznego - zupa, ser, inka z mlekiem - dawali, położna laktacyjna też mówiła, że jak najbardziej - do pół litra (łącznie z przetworami). Wcinałam to wszystko, jogurty naturalne też i gitara ![]() Jedyne co mi podpowiedziała, to żeby wybierać produkty które mają jak najmniej mleka w proszku (czasami w serkach i deserkach), bo ono ma więcej laktozy i mogą być potem problemy. Na problemy brzuszkowe - nie kolki, tylko mniejsze problemy - radziła nie stosować kropelek czy herbatek (bo się układ trawienny dziecia albo rozleniwia albo rozregulowuje), ale jeść pokarmy z dużą ilością błonnika i pektyn - czyli płatki, ciemne pieczywo, pełnoziarniste makarony, etc... I jabłka A w ogóle zjadłam dzisiaj trochę pomidora - zobaczymy jak Mały zareaguje
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
ja mysle ze bedziesz bardzo zadowolona z tego laktatora
wyglada naprawde profesjonalnie my wczoraj ucieklismy do tesciowej z Mackiem.i psem zeby tz troche odpoczal nie powiem.ja tez niezle.pospalam
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas są zielone pieniące się kupki ze śluzem i dlatego na 2 tygodnie odstawiam nabiał w całości.
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co jest nie tak z pomidorami ?
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O matulu... no tak, ale ja do tyłu z forumem jestem... Oby pomogło ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Nic, po prostu jeszcze nie jadłam ![]() Nic ze świeżych warzyw w szpitalu nie dawali, więc sobie dzisiaj postanowiłam wprowadzić pierwszą świeżynkę
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
No podobno też mogą szkodzić
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- A, ale chcę powiedziec, że jak ostatni nabiał jadłam przedwczoraj na kolację, tak dziś kupka już ładna, tylko śluzu jeszcze jak na moje oko za dużo
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Opis porodu
![]() jak wiadomo nie miałam żadnych objawów więc sądziłam ze po umówionym ktg wrócę sobie do domku.. w nocy zaczęły mnie łapac jakies skurcze ale były nieregularne- wiele z was tak miało więc uznałam ze to nie poród hehe rano czułam już skurcze mocniej ale ze i tak jechalismy na ktg to luz. Na izbie przyjęćbyliśmy jakoś po 8 jeszcze normalnie stałam, załatwiałam papierki i chciałam to ktg a tu babka mnie na fotel a tu 3cm rozwarcia i mówi "tutaj to porodówka będzie, rodzi się Pani dzieciątko!!!!" wtedy poczułam powagę sytuacji a jednoczesnie takie wzruszenie mąż poszedł po torbę, przebrałam się i poszliśmy wypełniać papierologię.. o 10 dostałam swoje łóżko i podpięli mi kroplówkę z antybiotykiem z racji mojego paciora i powiedzieli że przez 4 godziny nie mogę urodzić żeby antybiotyk zadziałał, dlatego nie dają mi żadnych oxy ani żadnych przyspieszaczy i mam sobie narazie własnym rytmem mieć te skurcze... czułam się ok, leżałam sobie ale skurcze nabierały mocy i zaczynały mnie już wkurzać, po jakiejś godzinie położna mnie zbadała i dalej było 3cm rozwarcia a mnie już bolało konkretnie dlatego poprosiłam o coś przeciwbólowego... zdołowało mnie to niepostępujące rozwarcie i zaczęłam nastawiać się na jakiś 24-godzinny dramat... położna dała mi ten przeciwbólowy zastrzyk iiiiii odleciałam ![]() ![]() poczułam się błogo, świat dookoła wirował a ja miałam banana na twarzy bólu niestety zastrzyk nie uśmierzył nic za to jak skurcz ustępował to mogłam się tak zrelaxować że aby murzyna z palemką do wachlowania mi brakowało miałam koło siebie zegarek żeby mierzyć skurcze ale na takim haju nie bardzo mi szło liczenie aż w końcu zgubiłam na tym łóżku ten zegarek i tyle było mojego mierzenia nagle mój naćpany rozumek odnotował że skurcze są już niemal non stop i wtedy przyszła położna i mówi ze 7cm i że wody się zaczęły sączyć- aż jej 2 razy pytalam czy dobrze słyszę bo coś szybko poszło, jeszcze dobrze kobita nie odeszła a ja poczułam ze mi się kupy chce, przybiegł ktoś i mówi że rodzimy i jak się postaram to za 3 skurcze będzie dziecko!!!!!!!!! to samo wydarzyło się u babki za ścianą więc ekipa podzieliła się na 2 drużyny i jak nie zaczęło wszystko fruwać- światło takie jasne się zrobiło, fartuchy aby latały, złożyli mi łóżko i zaczęłam przeć, nie wiedziałam jak to robić a oni nie zdążyli mi wytłumaczyć ale tak mnie cisnęło na kupę że stwierdziłam że zanim urodzę to tą kupę chociaż zrobię ![]() ![]() ![]() ![]() nagle świadomość mi wróciła, przestało boleć a ja poczułam się jak w 7 niebie ![]() ![]() ![]() urodziłam przed tymi przewidywanymi na antybiotyk czterema godzinami dlatego małą potem obserwowali dokładniej na oddziale ale wszystko ok ![]() ![]() lekarz mnie zszywał, przyszlo 10 studentów się gapić, do tej drugiej laski tak samo a mi tam wszystko jedno było tylko kazałam studentowi dać mi telefon i zaczęłam pisać smsy ![]() ![]() lekarz się smiał żebym mu tylko zdjęć nie robiła bo tak na niego skierowałam telefon, a ja mu coś gadałam że jutro na youtubie będzie więc niech ładnie zszyje ![]() a najbardziej to rozczarowana jestem ze nie ujrzałam tego sławnego czopa wcale!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem kiedy odszedł...?! musze jeszcze raz zajść w ciążę może wtedy go ujrzę
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2013-10-08 o 12:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

z buta dzis prowadzilam Blanke do przedszkola, pozniej od razu do banku kaske wplacic, rossman, biedra i do domu. 4 h lazenia 
a jeszcze zasugerowali wyminane paska klinowego i lece w srode :/

dzis doswiera mu brzuszek dałam mu kropelki zeby kupa poszła i ta nie strawnosc tez

Za 2 tygodnie mogę zjeść jogurt naturalny. Jak 3 dni będzie ok, to twaróg. Na mleko i ser żółty mam zakaz do odwołania.
chyba Miki ma brzuch jak tatuś 
mój mały mężczyzna