Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 11:30   #2311
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Zadzwonił TŻ z newsem.

Prawie płakał ze śmiechu.
Zadzwoniła do niego T i powiedziała, że może dobrze by było, żebym przyleciała zaraz z małym po porodzie do PL, bo przecież będe sama w domu, nieobyta i nieogarnięta z dzieckiem, a chrzciny trzeba organizowac itp. I przecież nic się nie stanie jak dwa miesiące u niej posiedzę.

TŻ jej powiedział, że zadzwoni do niej dopiero jak się mały urodzi, a ona niech się zastanowi nad swoim myśleniem.
normalnie żart dnia Twoja T to tak ze skrajności w skrajność...

Cytat:
A ja stwierdzam, że na razie się nie spinam, nie wygonię dziecka siłą, do TP dwa tygodnie jeszcze.

Niech siedzi jak mu wygodnie.
hehe, ja po dzisiejszej nocy mam już dość...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

witam sie po calym dniu... co za, padam na ryjek. czlowiek jak sie do auta przyzwyczai to pozniej jak bez reki z buta dzis prowadzilam Blanke do przedszkola, pozniej od razu do banku kaske wplacic, rossman, biedra i do domu. 4 h lazenia
no i z serwisu zadzwonili. mieli tylko sprawdzic poki co, coz tam sie zadzialo i zadzwonic powiedziec jaki koszt. a tu mi koles dzwoni "dzien dobry, podlaczylismy pod komputer i wymienilismy zawor SCV, auto do odbioru, koszt 900 zl" kuzwa dobrze ze bylam przygotowana na tysiaka bo jak by wiecej bylo to bym sie wkurzyla a jeszcze zasugerowali wyminane paska klinowego i lece w srode :/

no i u kardiologa dzis bylysmy. zrobila echo i ubytek nadal jest ale sie nie powieksza na szczescie wraz z tym jak ona rosnie, ma 2 mm wiec niczym nie grozi, ma normalnie zyc i jest szansa ze sie samo zrosnie. za dwa miechy kontrola.no i jedyne zastrzezenie to jesli pokawi sie jakas infekcja to od razu do pediatry i nie wzbraniac sie przed antybiotykiem, no i zalecila szczepic na pneumokoki i meningokoki bo w razie infekcji ten ubytek jest idealnym miejscem do ataku :/ no i kazala karmic cyckiem jak najdluzej... too late.

panienki spia od 20, a ja po nadrobieniu was ide w koncu cos zjesc bo nic dzis nie mialam czasu skubnac :/
speeda masz kobieto

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja nigdy nie jestem gotowa na wydanie kasy na samochody bo to takie- dla mnie- nienamacalne wydatki
to tak jak dla mnie... my w sierpniu robiliśmy hamulce i teraz po tej "cudownej" kolizji część trzeba było zrobić od nowa... normalnie tylko siąść i płakać...

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

bo to łatwa sztuka nie jest w tym stanie zaawansowania robić po omacku
hehe ja sobie muszę losterko nowe kupić bo ostatnio zbiłam przy tym rytuale...

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Mam miszcza
Leżę sobie z tym okładem na pipie i położyłam sobie ręcznik bo coś mokrawo i piżamy żal leżę sobie i dumam że skąd z takiego małego gazika tyle. I wstałam i mi wody poszły
Ale nie mam skurczy... pierwszy raz od trzech tygodni Dzwoniłam na porodówkę jak nie ma skurczy to mam teraz odpoczywać, rano zadzwonić i przyjechać zanm minie 12 godz od odejścia wód. No w każdym razie proszę się spodziewać lada moment tej mojej persony co to każe na siebie tyle czekać
Już widzę jak dzisiaj pospałam. Tż juz trzy razy na zegarek patrzał odkąd dzwoniłam czyli od 1:10

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale fajnie Ninozaur chce już wychodzić

u mnie noc tragiczna, budziłam się co godzinę, nie mogłam sobie pozycji do spania znaleźć i jeszcze mi tż ciśnienie podniósł, bo co przysnę to ten zaczyna chrapać... po 4- tej zaczęły się nam halogeny palić, kot sąsiadów łaził durny- przyżekłam sobie że albo go odstrzelę albo otruję...

mam mega wielki brzuch i mnie wszystko swędzi i nie mam pomysłu czym się smarować... oliwką?
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:31   #2312
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cześć mamusie
Wiem, że mało zaglądam, ale trochę brak mi czasu... Do tego zaczęła mi się szkoła, także jest co robić ;]
U nas wszystko dobrze. Malutka dużo śpi, czasem troche ponarzeka i tal leci... wczoraj byla u nas polozna i Julia mało spadła z wagi, bo wczoraj wazyła 3410

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-10-08 o 11:35
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:33   #2313
misia332
Zakorzenienie

A moje dziecko mnie dziś stresuje, parę razy się przeciągło i tyle. On chyba już ma naprawdę mało miejsca.

Rano nóżką mi smyrał z boku to wiem, że ok.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:35   #2314
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej
Nie obrażcie się, ale nie mam sił nadrabiać

Na świat przyszedł mój siostrzeniec Urodził się dzisiaj o 8.40. 3860 i 56 cm SN
Moja siostra stwierdziła, że ten poród był dużo gorszy niż poprzedni. I tyle na razie wiem. Jutro ich odwiedze z Filipem bo jedziemy na usg bioderek do szpitala
O matko, nie strasz

Nie znalazłam tego pilota. Masakra...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:39   #2315
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Boja, gratulacje ciociuniu
Powodzenia na usg!
Cytat:
Gratulacje.
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Gratulacje ciociu

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Gratulacje, ciociu
Też chcę być ciocią
Ja właśnie dzisiaj zostałam cioteczką po raz szósty

Ale się cieszę, że jest już po
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:40   #2316
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja w ogole nie jestem.glodna
zapominam jesc i wszyscy na mnie krzycza

ja wrocilam do mleka i znow.jest sajgon wiec od wczoraj znow nie jem

nie pozostaje nic jak pogratulowac i zazdroscic

matal nie wiem co.znaczy nic nie jesc, ja ci powiem.co mam w jadlospisie i nie jem.nic poza tymi prodyktami:

chleb bezglutenowy, ciasteczka bezglutenowe, maslo, szynka naturalna, mieso duszone, ziemniaki lub kasza, ogorki kiszone, raz w tygodniu kompt jablkowy, ah i dzem jagodowy lub wisniowy i mleko sojowe do.kawy
nie jem nic wiecej

nie ma co odrzucac glutenu poniewaz.jezeli sama.nie masz.celiaki to glutenu nie ma w twoim.pokarmie bo sie trawi
pierwsze objawy celiakii u dziecka mozna zobaczyc w okolicach 6 miesiaca zycia i pierwszym objawem jest nie przybieranie na wadze i zielone sluzowate kupy
Też tak mam.

Co do menu:kurak/indyk gotowany lub na parze,marchew i burak gotowany,szynka z kuraka gotowana,margaryna bezmleczna czasem,kompot z jabłek,dżem i mus z jabłek,dżem z borówek,inka z mlekiem sojowym czasem...Ostatnio też upiekłam http://dietabezmleczna.blogspot.com/...1_archive.html

Za tydzień spróbuję jogurt!

Cytat:
Hello!

U mnie tydzień do TP.
Mnie znowu czyści, męczy mnie ból wszystkiego, dobija niemożność odnalezienia wygodnej pozycji, płaczę przy przewracaniu się z boku na bok, po wstaniu z łóżka/fotela chodzę zgięta w pół.
Nie mam już siły dźwigać brzucha. Skurcze męczą mnie mega długie, nic nie wnoszące... Już nie mam sił....

No, to sie wyżaliłam.

Nena, kciuki!
Kochana,już niedługo

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
heloł

NENA -

a ja wczoraj o 15 zjadłam ogórka kiszonego - ciężarna mnie poczestowala , a o 21 Fifi po cycu zrobił zieloną kupke (pierwszy raz) to chyba niema watpliwości po czym nie? dzis doswiera mu brzuszek dałam mu kropelki zeby kupa poszła i ta nie strawnosc tez

Mi lekarka mówiła,żeby kiszonych unikać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:46   #2317
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Wiem, że mało zaglądam, ale trochę brak mi czasu... Do tego zaczęła mi się szkoła, także jest co robić ;]
U nas wszystko dobrze. Malutka dużo śpi, czasem troche ponarzeka i tal leci... wczoraj byla u nas polozna i Julia mało spadła z wagi, bo wczoraj wazyła 3410
Super, że się odzywasz Rozumiem, że teraz to masz mało czasu żeby tutaj zajrzeć, jeszcze Ty przy dwójce dzieci
Ja też zaczęłam szkołę, w niedziele miałam pierwszy zjazd. Nie było mnie cały dzień, ale w domu poradzili sobie super
To niech Malutka rośnie
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Nie znalazłam tego pilota. Masakra...
A na telewizorze możesz go włączyć? I przełączać kanały chyba też?
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-10-08, 11:46   #2318
rusałka_1
Zakorzenienie

kiszonych nie można przy kp?! muszę się najeść na zapas

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
u mnie noc tragiczna, budziłam się co godzinę, nie mogłam sobie pozycji do spania znaleźć i jeszcze mi tż ciśnienie podniósł, bo co przysnę to ten zaczyna chrapać... po 4- tej zaczęły się nam halogeny palić, kot sąsiadów łaził durny- przyżekłam sobie że albo go odstrzelę albo otruję...

mam mega wielki brzuch i mnie wszystko swędzi i nie mam pomysłu czym się smarować... oliwką?

oliwka na pewno nie zaszkodzi

uwaga!uwaga!
Wymyłam szafki w kuchni i okna
Dziękuję za uwagę idę dalej pucować kuchnię

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:48   #2319
kaska87
Zakorzenienie

pośpaliśmy z Mikulinim do 9:30
zaraz idziemy na zakupy jedzeniowe na obiad i na spacerek przy okazji
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Kurcze straciły chyba na regularnosci ale jak są to boooolą
Ale ja nie o tym.
Idę się kąpać, dopakowac, zjeść coś a potem dzwonię niech szykują komnatę.
Ty jesteś durnowata

Cytat:
Wlasnie sie obudzilismy, glowa mnie boli, Edi krzyczy, ze mamy wstawac, a za godzine wizyta u pediatry z Encią. Nie ogarnę chyba.
ogarniesz!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no idzie napewno nie na przyjemności .
a no
ja już też nie wiem czy szczepić czy nie, a niedługo idziemy
w jakim wieku najpóźniej trzeba zacząć szczepić na pneumo?
Cytat:
Odstawiam na 2 tygodnie nabiał Za 2 tygodnie mogę zjeść jogurt naturalny. Jak 3 dni będzie ok, to twaróg. Na mleko i ser żółty mam zakaz do odwołania.
A poza tym nic się nie dowiedziałam. Tzn. dawać espumisan, jak ma wzdęcia, pić koper włoski, dawać probiotyk Masować brzuszek godzinę po jedzeniu.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Zaczynam dochodzić do wniosku, że młoda faktycznie z cyca nie je, tylko udaje. Po pół h jedzenia odstawiłam ją i ryk. Dałąm jej 60 ml mm i na razie nie śpi, ale też nie płacze.
nasze dzieci się zmówiły tylko, że ja słyszę jak mój łyka i mleko też leci

Cytat:
U mnie tydzień do TP.
Mnie znowu czyści, męczy mnie ból wszystkiego, dobija niemożność odnalezienia wygodnej pozycji, płaczę przy przewracaniu się z boku na bok, po wstaniu z łóżka/fotela chodzę zgięta w pół.
Nie mam już siły dźwigać brzucha. Skurcze męczą mnie mega długie, nic nie wnoszące... Już nie mam sił.... !
przykro mi, oby się rozkręciło na dobre
Cytat:
a ja wczoraj o 15 zjadłam ogórka kiszonego - ciężarna mnie poczestowala , a o 21 Fifi po cycu zrobił zieloną kupke (pierwszy raz) to chyba niema watpliwości po czym nie? dzis doswiera mu brzuszek dałam mu kropelki zeby kupa poszła i ta nie strawnosc tez
ja jem zupę ogórkową i Miki robi normalne kupy, ja ogólnie nabiał też wcinam chyba Miki ma brzuch jak tatuś ja na to mówię "żołądek jak pies" wszystko przetrawi

Cytat:
A i się nie pochwaliłam, że młoda ślicznie przybiera
Waży 4180 g w 18 dniu A 3300 g ze szpitala wychodziła
ciekawe ile mój waży

Cytat:
Na świat przyszedł mój siostrzeniec Urodził się dzisiaj o 8.40. 3860 i 56 cm SN
witamy nowego dzidziusia
Cytat:
Dziewczyny które były na kontroli bioderek - jak wyglądało to badanie ? u nas Pani jak lezał na plecach w rozpietej pieluszce trzymala go za kolana zataczajac koła i pozniej to samo na brzuchu. niewyciagała go ani nic... nawet pediatra mówiła ze nie mierzy go zanim ortopeda go nie powyciaga, a tu nic takiego miejsca nie miało. powiedziała ze widzi ze kładziemu go na brzuchu i ze to bardzo dobrze.... dobrze ze jestesmy zapisani w jeszcze jedno miejsce ale dopiero 22-10.
u nas ma być usg

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:51   #2320
vea7
Zakorzenienie

Nie nadrabiam, za co z góry przepraszam, ale mój Mały zdecydowanie preferuje życie nocne, więc wiem jak się nazywam, bo mam to w stopce maila... a musiałam na kilka dzisiaj odpisać

Wczoraj po południu wypuścili nas wreszcie ze szpitala, chociaż już zaczynałam wątpić - okazało się, że lab ociągał się z dostarczeniem wyników CRP

W każdym razie jesteśmy już we trójkę i powoli uczymy się siebie
Głodna jestem jak nieszczęście, ale ilekroć próbuję coś zjeść, to się Księciunio budzi i doopa - nie wiem, może ma jakiś czujnik - mama do lodówki, to on do bufetu

Dobra, na razie tyle, bo się Male obudziło... Buziaki dla wszystkich

Ah i jeszcze,

_Paulinka_ , Aaamelkaa, badzia987, czaszka_
OGROMNE GRATULACJE
FAJNIE JEST MIEĆ SZKRABA PO TEJ STRONIE BRZUCHA, PRAWDA

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2013-10-08 o 11:54
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:51   #2321
papuga_69
Zakorzenienie

Witam
Antosiek skończył dziś miesiąc! mój mały mężczyzna

nena aż się zaśmiałam czytając Twoje posty Powodzenia, trzymam mocno kciuki

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:54   #2322
papalinka83
Zakorzenienie

Matal - gratuluję wagi Elenki Zazdroszczę

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:55   #2323
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
My po wizycie u pediatry.

Odstawiam na 2 tygodnie nabiał Za 2 tygodnie mogę zjeść jogurt naturalny. Jak 3 dni będzie ok, to twaróg. Na mleko i ser żółty mam zakaz do odwołania.
A poza tym nic się nie dowiedziałam. Tzn. dawać espumisan, jak ma wzdęcia, pić koper włoski, dawać probiotyk Masować brzuszek godzinę po jedzeniu.
trochę smutno tak bez serka żółtego Ale najważniejsze żeby małej pomogło

Stary 2013-10-08, 11:56   #2324
inwersja
dryfuję słowami

Byłam w szpitalu skonsultować stan tych moich cyckow.
Napisałam w K. co mi tam powiedziano.

Chyba lepiej będzie jak odinstaluje aplikację żeby nikogo już sobą nie zameczac.

Stary 2013-10-08, 11:58   #2325
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam, za co z góry przepraszam, ale mój Mały zdecydowanie preferuje życie nocne, więc wiem jak się nazywam, bo mam to w stopce maila... a musiałam na kilka dzisiaj odpisać

Wczoraj po południu wypuścili nas wreszcie ze szpitala, chociaż już zaczynałam wątpić - okazało się, że lab ociągał się z dostarczeniem wyników CRP

Głodna jestem jak nieszczęście, ale ilekroć próbuję coś zjeść, to się Księciunio budzi i doopa - nie wiem, może ma jakiś czujnik - mama do lodówki, to on do bufetu

super że już w domku

Stary 2013-10-08, 11:58   #2326
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Co do menu:kurak/indyk gotowany lub na parze,marchew i burak gotowany,szynka z kuraka gotowana,margaryna bezmleczna czasem,kompot z jabłek,dżem i mus z jabłek,dżem z borówek,inka z mlekiem sojowym czasem...Ostatnio też upiekłam http://dietabezmleczna.blogspot.com/...1_archive.html

Za tydzień spróbuję jogurt!
Też jem to co Ty Inki tyko nie pijam.
Ja już jogurt jadłam, naturalny i danio. Ser żółty i feta też.
Dzisiaj narobiłam sobie pierogów ze szpinakiem
Czasami zrobie sobie gofry. Lubię też ciasto francuskie (zawijam w to ciasto fileta z fetą). Ciasta też jadam. W tamtym tygodniu zjadłam czekolade białą. Draże się zdarzyły. Ogólnie to coraz więcej produktów jem. W sumie Filip ma już półtora miesiąca więc coraz większy.
W sobotę (w chrzciny) mam zamiar normalnie jeść (oczywiście bez smażonego, gazowanego itp.).

Edit. Pije też barszcz. I jajka jadłam
29.12.2016 [9tc]

Edytowane przez bojatoja
Czas edycji: 2013-10-08 o 12:01
Stary 2013-10-08, 12:06   #2327
gorgulek
Zakorzenienie

Karolson u nas oprocz badania bedzie jeszcze usg. My mamy kilka wizyt mimo ze moze byc wszystko dobrze.

Pozdrawiamy ze spacerku cieplutko jak nie wiem co
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:08   #2328
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
trochę smutno tak bez serka żółtego Ale najważniejsze żeby małej pomogło
Akurat sera żółtego mi nie brakuje, bo lubię tylko np. na pizzy, a na kanapkach wolę jednak szynkę
Bardziej mleka. I zastanawiam się, czy np. placka mogę? Naleśniki? Bo tam też mleko. Czy tylko nabiał w czystej postaci mam odstawić? Bo jak nic z udziałem mleka, to będzie ciężko

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:09   #2329
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u nas ma być usg
a usg to nie dopiero jak jest coś nie tak jakieś zalecenie?.
Stary 2013-10-08, 12:13   #2330
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że jesteście już w domku
Cytat:
Witam
Antosiek skończył dziś miesiąc! mój mały mężczyzna

Cytat:
Akurat sera żółtego mi nie brakuje, bo lubię tylko np. na pizzy, a na kanapkach wolę jednak szynkę
Bardziej mleka. I zastanawiam się, czy np. placka mogę? Naleśniki? Bo tam też mleko. Czy tylko nabiał w czystej postaci mam odstawić? Bo jak nic z udziałem mleka, to będzie ciężko
Myślę, że placek, naleśniki możesz. Ja bym jadła. Praktycznie wszedzie jest mleko.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-10-08, 12:19   #2331
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Super, że się odzywasz Rozumiem, że teraz to masz mało czasu żeby tutaj zajrzeć, jeszcze Ty przy dwójce dzieci
Ja też zaczęłam szkołę, w niedziele miałam pierwszy zjazd. Nie było mnie cały dzień, ale w domu poradzili sobie super
To niech Malutka rośnie

A na telewizorze możesz go włączyć? I przełączać kanały chyba też?
No właśnie nie ;>
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu skonsultować stan tych moich cyckow.
Napisałam w K. co mi tam powiedziano.

Chyba lepiej będzie jak odinstaluje aplikację żeby nikogo już sobą nie zameczac.

Ja bym Ci radziła, żebyś się nad sobą zastanowiła i zmieniła swoją wiecznie marudzącą postawę. Nie da się być wiecznie najbardziej nieszczęśliwym człowiekiem na ziemi. Bo oczywiście jak zwykle olałaś to co większość pisała i dalej jesteś ta poszkodowana

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:19   #2332
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a usg to nie dopiero jak jest coś nie tak jakieś zalecenie?.
To chyba zależy od lekarza

Cytat:
Myślę, że placek, naleśniki możesz. Ja bym jadła. Praktycznie wszedzie jest mleko.
No własnie dlatego byłoby ciężko. Przy skazie nie można nic z mlekiem na pewno, ale jak tylko jakiś rozstrój, to chyba tylko czysty nabiał wyłączę. Dzięki

Praca mnie szuka
Szkoda, że 2 tygodnie po porodzie Ale dostałam fajną propozycję pracy i czuję się podbudowana zawodowo

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-08, 12:22   #2333
vea7
Zakorzenienie

Dziewczynki, a co jest złego w mleku ?
W szpitalu cały czas coś mlecznego - zupa, ser, inka z mlekiem - dawali, położna laktacyjna też mówiła, że jak najbardziej - do pół litra (łącznie z przetworami). Wcinałam to wszystko, jogurty naturalne też i gitara

Jedyne co mi podpowiedziała, to żeby wybierać produkty które mają jak najmniej mleka w proszku (czasami w serkach i deserkach), bo ono ma więcej laktozy i mogą być potem problemy.
Na problemy brzuszkowe - nie kolki, tylko mniejsze problemy - radziła nie stosować kropelek czy herbatek (bo się układ trawienny dziecia albo rozleniwia albo rozregulowuje), ale jeść pokarmy z dużą ilością błonnika i pektyn - czyli płatki, ciemne pieczywo, pełnoziarniste makarony, etc... I jabłka

A w ogóle zjadłam dzisiaj trochę pomidora - zobaczymy jak Mały zareaguje

WYMIENIĘ

Stary 2013-10-08, 12:26   #2334
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
hmm z logicznego punktu widzenia wydaje mi sie ze nie wolno ale ręki nie dam sobie uciąć

Stary 2013-10-08, 12:27   #2335
tassia
Zakorzenienie

ja mysle ze bedziesz bardzo zadowolona z tego laktatora
wyglada naprawde profesjonalnie

my wczoraj ucieklismy do tesciowej z Mackiem.i psem zeby tz troche odpoczal
nie powiem.ja tez niezle.pospalam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:28   #2336
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu cały czas coś mlecznego - zupa, ser, inka z mlekiem - dawali, położna laktacyjna też mówiła, że jak najbardziej - do pół litra (łącznie z przetworami). Wcinałam to wszystko, jogurty naturalne też i gitara

Jedyne co mi podpowiedziała, to żeby wybierać produkty które mają jak najmniej mleka w proszku (czasami w serkach i deserkach), bo ono ma więcej laktozy i mogą być potem problemy.
Na problemy brzuszkowe - nie kolki, tylko mniejsze problemy - radziła nie stosować kropelek czy herbatek (bo się układ trawienny dziecia albo rozleniwia albo rozregulowuje), ale jeść pokarmy z dużą ilością błonnika i pektyn - czyli płatki, ciemne pieczywo, pełnoziarniste makarony, etc... I jabłka

No jak nie szkodzi, to nie ma nic złego.
U nas są zielone pieniące się kupki ze śluzem i dlatego na 2 tygodnie odstawiam nabiał w całości.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-08, 12:29   #2337
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

i moze sie pojawic skaza bialkowa.
a co jest nie tak z pomidorami ?

Stary 2013-10-08, 12:31   #2338
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
No jak nie szkodzi, to nie ma nic złego.
U nas są zielone pieniące się kupki ze śluzem i dlatego na 2 tygodnie odstawiam nabiał w całości.

O matulu... no tak, ale ja do tyłu z forumem jestem... Oby pomogło

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Nic, po prostu jeszcze nie jadłam
Nic ze świeżych warzyw w szpitalu nie dawali, więc sobie dzisiaj postanowiłam wprowadzić pierwszą świeżynkę

WYMIENIĘ

Stary 2013-10-08, 12:32   #2339
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No podobno też mogą szkodzić

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

A, ale chcę powiedziec, że jak ostatni nabiał jadłam przedwczoraj na kolację, tak dziś kupka już ładna, tylko śluzu jeszcze jak na moje oko za dużo

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-08, 12:35   #2340
tancerka212
Zakorzenienie

Opis porodu
jak wiadomo nie miałam żadnych objawów więc sądziłam ze po umówionym ktg wrócę sobie do domku.. w nocy zaczęły mnie łapac jakies skurcze ale były nieregularne- wiele z was tak miało więc uznałam ze to nie poród hehe rano czułam już skurcze mocniej ale ze i tak jechalismy na ktg to luz. Na izbie przyjęćbyliśmy jakoś po 8 jeszcze normalnie stałam, załatwiałam papierki i chciałam to ktg a tu babka mnie na fotel a tu 3cm rozwarcia i mówi "tutaj to porodówka będzie, rodzi się Pani dzieciątko!!!!" wtedy poczułam powagę sytuacji a jednoczesnie takie wzruszenie mąż poszedł po torbę, przebrałam się i poszliśmy wypełniać papierologię.. o 10 dostałam swoje łóżko i podpięli mi kroplówkę z antybiotykiem z racji mojego paciora i powiedzieli że przez 4 godziny nie mogę urodzić żeby antybiotyk zadziałał, dlatego nie dają mi żadnych oxy ani żadnych przyspieszaczy i mam sobie narazie własnym rytmem mieć te skurcze... czułam się ok, leżałam sobie ale skurcze nabierały mocy i zaczynały mnie już wkurzać, po jakiejś godzinie położna mnie zbadała i dalej było 3cm rozwarcia a mnie już bolało konkretnie dlatego poprosiłam o coś przeciwbólowego... zdołowało mnie to niepostępujące rozwarcie i zaczęłam nastawiać się na jakiś 24-godzinny dramat... położna dała mi ten przeciwbólowy zastrzyk iiiiii odleciałam poczułam się błogo, świat dookoła wirował a ja miałam banana na twarzy bólu niestety zastrzyk nie uśmierzył nic za to jak skurcz ustępował to mogłam się tak zrelaxować że aby murzyna z palemką do wachlowania mi brakowało miałam koło siebie zegarek żeby mierzyć skurcze ale na takim haju nie bardzo mi szło liczenie aż w końcu zgubiłam na tym łóżku ten zegarek i tyle było mojego mierzenia za ścianą rodziła dziewczyna u której też po godzinie nie było postępów więc miałam towarzyszkę niedoli nagle mój naćpany rozumek odnotował że skurcze są już niemal non stop i wtedy przyszła położna i mówi ze 7cm i że wody się zaczęły sączyć- aż jej 2 razy pytalam czy dobrze słyszę bo coś szybko poszło, jeszcze dobrze kobita nie odeszła a ja poczułam ze mi się kupy chce, przybiegł ktoś i mówi że rodzimy i jak się postaram to za 3 skurcze będzie dziecko!!!!!!!!! to samo wydarzyło się u babki za ścianą więc ekipa podzieliła się na 2 drużyny i jak nie zaczęło wszystko fruwać- światło takie jasne się zrobiło, fartuchy aby latały, złożyli mi łóżko i zaczęłam przeć, nie wiedziałam jak to robić a oni nie zdążyli mi wytłumaczyć ale tak mnie cisnęło na kupę że stwierdziłam że zanim urodzę to tą kupę chociaż zrobię i tak cisnęłam tą kupę zawzięcie kazali mi trzymać sobie nogi ale nie chciałam i mówiłam że jak chcą to niech sami sobie je trzymają bo ja nie będę jedna babka aby skakała od mojego łóżka do łóżka tamtej drugiej babki i się śmiali że drużyny się ścigają której ciężarna pierwsza urodzi ja to nie wiem kto tam koło mnie był i co robił bo dalej byłam naćpana i kazałam im tylko co wazniejsze polecenia głośno mówić bo reszty i tak nie słucham usłyszałam w końcu że mam przestać przeć tylko na skurczu sapać- po jakiego grzyba se myslę skoro mi się chce!!! ale nim uzyskałam odpowiedź maleństwo było już na moim brzuszku nagle świadomość mi wróciła, przestało boleć a ja poczułam się jak w 7 niebie urodziłam przed tymi przewidywanymi na antybiotyk czterema godzinami dlatego małą potem obserwowali dokładniej na oddziale ale wszystko ok lekarz mnie zszywał, przyszlo 10 studentów się gapić, do tej drugiej laski tak samo a mi tam wszystko jedno było tylko kazałam studentowi dać mi telefon i zaczęłam pisać smsy lekarz się smiał żebym mu tylko zdjęć nie robiła bo tak na niego skierowałam telefon, a ja mu coś gadałam że jutro na youtubie będzie więc niech ładnie zszyje ogólnie bolało jak cholera, wiłam się tam nieźle ale dzięki temu zastrzykowi wszystko pamiętam jako takie śmieszne wszyscy znajomi się dziwili że jak mozna byc takim uchachanym po porodzie, a ja się smiałam ze dowiem się co to był za zastrzyk i na jakąś imprezę załatwię to tyle

a najbardziej to rozczarowana jestem ze nie ujrzałam tego sławnego czopa wcale!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem kiedy odszedł...?! musze jeszcze raz zajść w ciążę może wtedy go ujrzę

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2013-10-08 o 12:39
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości